|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Narazie Moskal ma poklask pokemonów i miano wybawcy po nieudolnym i narcystycznym "pięknym Robercie" Ale to oczywiście jest do czasu - gdy coś pójdzie nie tak znowu zacznie się narzekanie a jedyne wyjście z tej sytuacji Forumowicze znajdą w zmianie trenera.Wtedy naturalnie zaczną się pojawiac sztandarowe kandydatury polskich magików typu Fornalik czy Urban.Nie martwcie się - karuzela będzie się kręcic
![]() Mecz wygrany co oczywiście cieszy, niemniej mojej rezerwy co do osoby Moskala jako pierwszego trenera nie zmienił.Czas wszystko zweryfikuje. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Kolego Markus czy jak Ci tam. Po pierwsze pisanie o kimś, że wypisuje głupoty i ma problemy ze słowem pisanym świadczy primo o braku kultury, secundo o braku argumentów merytorycznych. A teraz przeczytaj jeszcze raz swój post w którym przywołałeś Liczkę i sobie przeanalizuj. Dałeś przykład Liczki, który także wygrywał mecze. Tylko w tym czasie Liczka miał do dyspozycji Wielką Wisłę z najlepszymi nazwiskami poza Szymkiem. Więc wszelkie porównania do Moskala i wygrania przez niego ze Śląskiem są co najmniej nie na miejscu. Argumenty kolego powinny być adekwatne do sytuacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
. Fajnie. Brak argumentów merytorycznych? Rozumiem, że trzeba Ci drobiazgowo i krok po kroczuku uzasadniać oczywistość, że jeden, czy nawet więcej wygranych meczy nie czyni z nikogo wybitnego szkoleniowca?. Szkoda mi na to po prostu czasu. Prześledź sobie karierę dowolnego trenera pierwszoligowego, nie cenionego nigdzie zagranicą i nie tylko - niemal każdy ma jakiś ważny mecz wygrany.Dla tej prawdy nie ma znaczenia, jakimi składami gdziekolwiek grali. A Liczce, skoro już akurat się na niego upierasz, zdarzało się wygrać ważne mecze także w Górniku Zabrze, Polonii Wawa, czy u siebie w Czechach. Zdarzało się, że wygrywał grając gorszymi piłkarzami niż Moskal. Ja bynajmniej nie piszę o nim wyłącznie w kontekście jego kariery w Wiśle. Dotarło?
Ostatnio edytowane przez Markus : 26.11.2011 o godz. 23:46.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Moskal powinien podgladnac gre chocby Górnika Zabrze, i zobaczyć ,że sposobem na sukces jest to aby zawodnicy byli cały czas w ruchu. Jak jakis gracz Gornika ma pilke to pozostali nigdy nie stoja w miejscu a zawsze truchtaja ,lub przyspieszaja bieg aby wyjsc na pozycje. Taka gra wymaga dobrego przygotowania kondycyjnego i patrzac na gre Wisły nie jest dobrze ,ponadto sklad jest tez raczej stary ,ale pilka nozna to naprawda prosta gra ,pod warunkiem ze sie duzo biega.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mecz jak mecz kupa szczescia i wyborny Sergiej. Problemy sa te same co byly kontuzje kluczowych zawodnikow) i Moskal ich nie zmieni, chcialbym zebysmy do konca rundy dojechali na farcie a pozniej prosze o jakiegos bardziej fachowego trenera.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
..... Mecz jak mecz kupa szczescia ....
chce miec takie szczscie co tydzien !!!!! ......... KUR.....WA ludzie opamietajcie sie- przegrywamy -ZLE - wygrywamy - ZLE !!!! czego wy jeszcze chcecie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- szczesliwa wygrana z Maaskantem - fuj - fartowna wygrana z Moskalem - Kaziu I wielki. I to mnie smieszylo, smieszy i smieszyc bedzie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I to mnie smieszylo, smieszy i smieszyc bedzie.
a mnie jakos zwyciesta Wisly nie smiesza ....sory ze nie podzielam Twojego poczucia humoru .... woel sie cieszyc sie z trudnego zwyciestwa Wisly niz w listopadzie swietowac watpliwego MP .... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
napisze tylko ze szczesliwe wygrane z Maaskantem byly w 90% po bledach sedziow w meczu ze Slaskiem takich bledow nie bylo i ze smieszne jest porownywanie osiagniec Moskala do Maaskanta w obecnej chwili
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecz z Lechem był bardzo podobny do tego ze Śląskiem, tam tez zagraliśmy bardzo dobrze i wcale nie pomagali nam sędziowe, ale to chyba oczywiste, że ludzie chwalą Kazka, Maaskant sam sobie zapracował na to jak teraz wszyscy go postrzegają po tym co opowiadał na konferencjach. Moskal zaczyna to ma i wsparcie, zobaczymy co dalej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cieszę się z Tobą kolego Markus
Jak Ci szkoda czasu to po prostu nie pisz. Zaoszczędzisz go także innym. Skoro jeden czy dwa mecze wygrane nie czynią z trenera wybitnego szkoleniowca, to również jedna czy dwie przegrane nie czynią z niego trenera przeciętnego. Nieprawdaż? I nie chodzi tutaj o uznanie Moskala za zbawcę Wisły, bo czy tak będzie czy nie to się okaże. Natomiast porównywanie go z Liczką w jakimkolwiek kontekście jest śmieszne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakim trenerem jest Moskal nie wiadomo to sie dopiero okaze jesli bedzie swietny zostanie jesli sredni albo chujowy to go wymienia na tym to polega na razie pokemony za bardzo sie nie wychylaja bo nie maja sie zbytno do czego przy.......ic chciaz zawsze trafi sie taki rodzynek jak ty ![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cieżko go ocenić jako trenera po 2 meczach, ale na razie to co robi Moskal całkiem mi się podoba. Widać, że ma swoją koncepcje, a nie wsłu..... się w to co powiedzą media, czy kibice.
- w pierwszym meczu wystawił Jaliensa, mimo, że trybuny i media go nienawidzą, i każdy próbujący się przypodobać trener odsunąłby go od składu. Ma jaja. - posadził na ławie słabo grającego Chaveza - przesunął Diaza do środka, gdzie wygląda nieco lepiej niż na boku obrony - posadził na ławce Bitona (!) uważanego za jedynego dobrze grajacego piłkarza do tej pory. I min. dzięki temu wygrał we Wrocławiu, bo Genkov okazał się kluczem do wygrywania i przetrzymywania piłki z przodu, czego Biton nie potrafi - odkurzył Boguskiego, który prezentuje się całkiem nieźle, mimo, że większość z nas postawiła na nim krzyżyk - bardzo szybko koryguje błędy - nie bał się najpierw postawić na Bruda, a potem, gdy ten sie nie sprawdził, szybko go zmienić i postawić na kogoś innego - nie bał sie odstawić Jovanovica bo słabym meczy z Grónikiem, i wtawić znienawidzonego Lameya. Do tego dochodzą słuchy od piłkarzy, że zmieniły się treningi, i dużo wiecej czasu poświęcane jest taktyce. Kto gdzie ma grać i do kogo podawać. Ze Śląskiem wyglądało to nienajgorzej. Naprawdę pozytywnie te ruchy wyglądają. Wygląda na to, że facet, mimo, że skromny i cichy, ma dobrze poukładane w głowie, i ma charakter żeby znosić stres trenowania w Wiśle nie poddajac się presji trybun i zarządu i nie wstawiajac do składu graczy zgodnie z rankingiem popularności w mediach i wśród kibiców, tylko po swojemu wg. własnej oceny. Trzymam kciuki za 2 następne mecze. Jak wygra, to dałbym mu szanse do końca sezonu. Wtedy okaże się jak przygtowuje drużynę do rundy. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
1. Rozumie czym jest Wisła lepiej niż którykolwiek inny trener. 2. Był od lat blisko drużyny, mógł obserwować ewolucję, reakcje poszczególnych zawodników. 3. Jako trener asystent mógł liznąć różnych rozwiązań,przez co nie powinien mieć mniejszej wiedzy czysto trenerskiej niż jakikolwiek inny trener w widełkach finansowych w których będziemy szukać. 4. Jako trener będzie kontynuował tworzenie obecnej drużyny, co zaoszczędzi kolejnej rewolucji (niewierze że jakikolwiek szanowany trener weźmie Wisłę i nie zażąda transferów pod siebie. A tak to co działo się przez ostatnie okienka mimo wszystko odbywało się przy współudziale Moskala ) Co do wątpliwości mam tylko jedno - autorytet. Jeśli drużyna będzie grać dla Kazia to prędzej czy poźniej będzie z tego wielki ......j, jak dla trenera Kazimierza Moskala to myślę że warto spróbować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
W tym momencie są ważniejsze sprawy niż LE. Można powalczyć lecz ja większym pretensji o porażkę miał nie będę. Teraz ważniejsze są dwa mecze ligowe, a jak dobrze pamiętam to oba mamy u siebie. LE to obecnie miły dodatek.
Ja cenie Kazia, bo w przeciwieństwie do Maaskanta, próbuje coś zmieniać aby drużyna grała lepiej. Z tego co jednak słyszałem to Jovanović nie grał, bo chyba jakąś kontuzję ma/miał po meczu z Górnikiem. Faktem jest jednak, że nie boi się. Powiem szczerze, że jeśli zastanawiają się nad trenerem z Polski to my już takiego mamy. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mysle ze o ile przelozeni Kazia czegos nie spapraja tzn jakies nieoficjalne info ze poszukiwanie nowego trenera trwa lub cos w tym stylu dzieki czemu kopacze pomysla ze Kaziu to chwilowka to bez problemu poradzi sobie z nimi
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Moskal jakim trenerem by nie był to w tych 5 meczach przecież tego nie pokaże. Smutne niestety jest to że więcej szans już nie dostanie, my możemy sobie tutaj pisać, oceniać, gdybać. A i tak w zimie dostaniemy kolejnego przepłaconego trenera z zagranicy. Bo nasi klubowi Markusowie przecież nie dopuszczą do tego by taki 'nieopierzony' gość trenował tak kosmiczny klub.
Po prostu będziemy konsekwentni. Od lat realizujemy strategię 'zagraniczne (lub 'z nazwiskiem') i przepłacone lepsze niż nasze', dlatego musimy naszym Burligom i Czekajom zabierać miejsce Bunozami, Jaliensami czy Serge Brankami. A Moskalowi Maaskantami którego jedynym atutem było to że jest Holendrem i ma wyższe wymagania finansowe... ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Przegramy z Odense i znowu zaczną się płacze i biczowanie.
Osobiście dałbym Moskalowi szansę do końca sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
||
![]()
Eppur si muove!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Faktycznie od lat trenerami Wisły są obcokrajowcy. Z tego co ja pamiętam to jedyny "obcy" trener który się u nas nie sprawdził to Okuka. Drugi poza Robertem obcokrajowiec to Petrescu (chcesz coś tu dodać?). I fakt faktem Maask się w ogóle nie sprawdził Mistrzostwo i awans do LE ? Faktycznie żenujące osiągnięcie. Od razu zaznaczam że od czasu odpadnięcia z Apoelem się zagubił i powinien wylecieć. Co do tych przepłacanych obcokrajowców to wkur... mnie to, że u nas trzeba popadać ze skrajności w skrajność. Ja się pytam który Polak na 100% byłby lepszy od Meliksona, Genkova, Bitona, Marcelo, Clebera, Ilieva, Pareiki ? Z tego co wiem to te niewypały mają kontrakty maks do końca sezonu co z perspektywy naszych super udanych polaków Łobo, Dawidowski, Guła pokazuję że Stan chyba lepiej biznes prowadzi niż poprzednicy. Bo koleś się nie sprawdza adios. |
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jest jeszcze kolejna sprawa która przemawia za Kaziem. Zna wszystkich i inni też go znają, nie musi dostać pół roku na "przetracie". Nie mogę doczekać się meczu z Widzewem. Wtedy okaże się jak faktycznie wygląda gra Wisły bez dużej presji jaka była we Wrocławiu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Moskal daje szansę Polakom. Zna ich lepiej niż trener spoza klubu. Wydaje mi się, że potrafi też się z nimi dogadać. Właśnie oglądam skrót meczu ze Śląskiem i... Kaziu musi popracować nad obrońcami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jeżeli po dwóch meczach widać jakąkolwiek myśl taktyczna to co robil za przeproszeniem ten pajac Maaskant przez cały czas swojego urzędowania ?
W Canal + mowili ,że taktyki to on w ogole nie cwiczyl,tylko gierki. Kaziowi życzę jak najlepiej,a czas zweryfikuje jego wpływ na zespół. Co do gdybania o Chavezie i kto gra w pierwszym składzie to trener widzi tych grajków na co dzień na treningach,a nie my. Wychodzi na to,że Chavez prezentuje sie poki co bardzo słabo. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawdę nie wiem dlaczego zakładacie, że Moskal się nie sprawdzi? Dla mnie to inteligentny facet, z dużym doświadczeniem jako asystent, kiedyś dobry piłkarz i sercem Wiślak, nie wiem czy przy naszych możliwościach finansowych znajdziemy lepszego. Uważam, ze musi dostać prawdziwa szansę.
![]()
To nie tak, że nie wiem
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
jeden z nielicznych mądrych postów, o to właśnie chodzi, żeby nie bać się stawiać na swoim, swoim trenerskim przeczuciu. Wkońcu ktoś pokazał, że nikt nie ma miejsca na stałe w 1 składzie, trzeba ciągle walczyć i się starać... jak wróci Sobol, Melikson to dopiero będzie rywalizacja o pierwszy skład! Tylko martwi mnie to, że przecież Kaziu w 4 mecze nie wpoi piłkarzom swojej taktyki, dałbym mu więcej czasu... BRAWO MOSKAL, O TO CHODZI, TAK TRZYMAĆ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Moim zdaniem Kaziu powinien dostać szanse, bo nie wszystko co zagraniczne i drogie sie sprawdza jak juz zdazylismy zauważyć, w Polsce też nie ma kogoś kto byłby w stanie dać Wiśle coś więcej więc dlaczego nie ?
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|