|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Albo jeszcze dalej. Nie mam dokładnej wiedzy na ten temat ale sądzę, że chodzi o koniec lat 50-tych. I nie były to tereny Wisły, lecz tereny miejskie. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|||
A że potem zrobiono z tymi terenami to co zrobiono, czyli nic... O to trzeba mieć pretensje, a nie o dokonanie wymiany działek, co pomogło sąsiadce. Nam mogło to pomóc nie mniej. Brakło konsekwencji.
Przecież właśnie o pełne przekazanie terenów Filipiakowi rozchodziło się w ostatnim czasie (aby mógł inwestować na swoim) w zamian za dokapitalizowanie spółki za 20-30 mln zł. Don Donson napisał(a):
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez rav : 20.11.2011 o godz. 12:44.
|
|||
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Może się jeszcze Cupiał zmobilizuje jak się dowie, że mu Filipiak pod nosem centrum sportowe otwiera... ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Najśmieszniejsze jest to, że to Cupiał był inicjatorem zamiany gruntów i tak naprawdę to Cracovia wybudowała na kablu w miarę przyzwoitą bazę, a u nas dalej chaszcze i strach przejść skrótem jak się na mecz idzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
||
O Filipiaku wówczas to nawet jego rodzicom się nie śniło... http://historiawisly.pl/wiki/images/...951-03-19c.JPG A tu już d. stadion miejski... http://historiawisly.pl/wiki/images/...951-04-09e.JPG http://historiawisly.pl/wiki/index.p...3-19c.JPG#file Warto tam czasami zaglądać, chłopaki odwaliły naprawdę kawał solidnej roboty.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 21.11.2011 o godz. 20:34.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
przed trybuną północną (już za kołowrotami) stanęły 4 stelaże na billboardy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Ciekawe co może się na nich pojawić. Czy będą to reklamy sponsorów/do wykupienia czy też może Klub będzie je wykorzystywał do własnych celów. Dzisiaj rano były już też puste billboardy chyba że to miałeś na myśli pisząc o stelażach właśnie.
A wiadomo coś na temat elewacji tzn czy i ewentualnie kiedy będzie coś z nią robione (vel malowane/tynkowane)? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
tą elewację malować
Tutaj nie wiem alucobond Zapewne ktoś przytoczy odpowiedź ale pieniądze ? Ale pieniądze wydane na malowanie będą oszpecały stadion, a wydane na coś nowocześniejszego dodadzą miejmy nadzieję blasku, uroku, nowoczesności, gdzie kibice będą mogli przychodzić z entuzjazmem a nie jak teraz do anty-szopy ;] ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Słowem, lepsza elewacja ...lepszy marketing, czyli teoretycznie wyższa frekwencja.
To się nazywa inwestycja zwrotna. _________________ Okay, pasiaki pasiakami, tereny TS Wisły, te należące do miasta i tu pojawia się pytanie ... a co jest na terenie TFkable ? Nic. No dobra, a co ma być ? Bo jakieś plany chyba są ... to też jest jakiś kamyczek do ogródka dokąd zmierza nasz sponsor w kontekście Wisły.
Ostatnio edytowane przez milosz : 24.11.2011 o godz. 14:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jak to co jest? Kupa chaszczy, stary stadion lekkoatletyczny Cracovii, w którym murawa prezentuje się gorzej niż na trawa na błoniach. A co ma być? Tego to pewnie nawet sam Cupiał nie wie. Miał być hotel x lat temu, ale nie ma i nic nie zapowiada żeby był.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
jak by ktoś miał łeb na karku i myślał o tej Wiśle przyszłościowo to by postawił tam wreszcie te boiska, nasza 'baza' treningowa to większy obciach niż nasz stary stadion na który przyjeżdżał Real czy Barcelona.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Trochę z innej beczki, ale nadal w kontekście budowy naszego stadionu.
Prezydent Miasta Krakowa nie jest już sędzią Trybunału Stanu, co oznacza, że wygasł chroniący go immunitet. Prokuratura w Busku zamierza wkrótce postawić mu zarzuty niepowiadomienia o popełnieniu przestępstwa. Mam nadzieję, że niedługo też wezmą się za niego w kontekście niegospodarności i ew. przekrętów przy budowie R22. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
w tym kontekście to jest jeszcze pare osób przed nim (ZiKIT), wogóle coś czuję że zaniedługo rozwiążą ten urząd, bo coś nie mają ostatnio dobrej passy. Co chwila wyskakują jakieś przekręty, oszustwa, niekompetencja i niegospodarność.
Mam pytanie, orientuje się ktoś czy jakieś skyboxy zostały wykupione? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...cuje,id,t.html ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Tak trochę odbiegając od tematu... Pisał ktoś już do klubu w sprawie brudnych kzresełek?
Wstyd panie Basałaj. Krzesełka brudne jakby od oddania trybuny nie były czyszczone (C). Tak chcą przyciągnąć nowych kibiców? Jak oni nawet kzresełek nie potrafią wyczyścić. Wszystko musi zrobic za Was kibic? Przyprowadzić znajomego, kupić chusteczki... Nie dbacie o kibica to jest najprostszy przykład. Zmęczony jestem w przerwie, stąd taka dygresja, chciałbym się oprzeć na 15 minut. Ale niech małpki sobie skacza w młynie im krzesełka czyste nie są potrzebne.... Napisze w tej sprawie do klubu. Kibol z sektora C. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Witam, czy wiadomo coś o konkursie na nazwę stadionu?czy znow przesunieto date roztrzygnięcia?
Co z budową bazy treningowej - kiedy rusza- czy została podana juz data rozpoczęcia prac? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja tak samo już dawno temu do nich pisałem 2 maile do tej pory nie dostałem odpowiedzi, tak właśnie szanują kibica.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
ja pamiętam jak pisałem email czy są jeszcze bilety na mecz z apoelem, odpowiedz dostałem ze biletów nie ma 2 albo nawet 3 tygodnie po meczu
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]()
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Podobno Kręcina już sprzedał wszystkie Majchrowskiemu, a może odwrotnie. Cena "nie grała łaroli".
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
wiadomo coś na temat internetowej sprzedaży biletów na wiosne?
![]()
TSW!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
wslasnie kiedy ma byc nazwa sdionu ktos cos wie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Poczytaj troche temat Jak sie znajdzie chetny ![]() ,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
wiadomo coś na temat internetowej sprzedaży biletów na wiosne
nikt nic nie wie? temat umarł? ![]()
TSW!
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
za mało ludzi na mecze chodzi i klub nie ma pieniędzy na serwer..
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|