The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2011, 09:41
rav napisał(a):Wyświetl post
Don Donson, nie pisz bredni.
Czyli Cupiał oddał tereny Wisły.... i dał im jeszcze tereny Kabla? A co dostał w zamian..?
Dzięki za czujność...późno już było Fakt o którym piszesz rzecz jasna się zgadza...
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 20.11.2011, 10:54
Wymiana o której coś słyszałeś dotyczyła działki 179/6, czyli byłego stadionu lekkoatletycznego. Działka należała do Cracovii, Cupiał ją pozyskał w 2004 roku, oddając w zamian tereny Kabla.
I dopłacając jeszcze w gotówce, czym uratował du....ę będącej w katastrofalnym stanie finansowym cracovii. Śmiem twierdzić, że gdyby nie to, losy dziewczynek byłyby przesądzone...

Nie wiem, kiedy działki 179/2, 179/4, 179/5 MKS Cracovia otrzymała, ale miało to miejsce wiele lat temu, zanim jeszcze o Filipiaku w Cracovii się śniło. Może ktoś jest w stanie przybliżyć tę sprawę, ale zdaje się, że sięgamy czasów komuny.
Albo jeszcze dalej. Nie mam dokładnej wiedzy na ten temat ale sądzę, że chodzi o koniec lat 50-tych. I nie były to tereny Wisły, lecz tereny miejskie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 20.11.2011, 12:41
willow napisał(a):Wyświetl post
I dopłacając jeszcze w gotówce, czym uratował du....ę będącej w katastrofalnym stanie finansowym cracovii. Śmiem twierdzić, że gdyby nie to, losy dziewczynek byłyby przesądzone...
Myślisz, że w ogóle go to interesowało? On się przypalił przede wszystkim na atrakcyjne tereny w pobliżu stadionu Wisły. Ja tam się cieszyłem, że Cupiał przejął tereny b. stadionu lekkoatletycznego. W domyśle, że "my przejęliśmy". Czy by miały tam powstać boiska, czy hotel.

A że potem zrobiono z tymi terenami to co zrobiono, czyli nic... O to trzeba mieć pretensje, a nie o dokonanie wymiany działek, co pomogło sąsiadce. Nam mogło to pomóc nie mniej. Brakło konsekwencji.

willow napisał(a):Wyświetl post
Albo jeszcze dalej. Nie mam dokładnej wiedzy na ten temat ale sądzę, że chodzi o koniec lat 50-tych. I nie były to tereny Wisły, lecz tereny miejskie.
Tak, zresztą nie wiem jaki był status tych terenów. W potocznym języku mówiło się, że to "tereny Cracovii", ale na jakiej zasadzie? Na podobnej, na jakiej TS Wisła "miała" swoje tereny (działki 180/3, 180/4 i 180/5) przez ~dziesiąt lat - czyli były to tereny innego podmiotu (tutaj skarb państwa), a TS z nich korzystał? Tu chyba też było jakoś podobnie, to była jakaś bezpłatna dzierżawa (od miasta) czy cóś...?

Przecież właśnie o pełne przekazanie terenów Filipiakowi rozchodziło się w ostatnim czasie (aby mógł inwestować na swoim) w zamian za dokapitalizowanie spółki za 20-30 mln zł.

Don Donson napisał(a):
późno już było
To co ja mam powiedzieć?
Ostatnio edytowane przez rav : 20.11.2011 o godz. 12:44.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 20.11.2011, 14:21
Myślisz, że w ogóle go to interesowało? On się przypalił przede wszystkim na atrakcyjne tereny w pobliżu stadionu Wisły. Ja tam się cieszyłem, że Cupiał przejął tereny b. stadionu lekkoatletycznego. W domyśle, że "my przejęliśmy". Czy by miały tam powstać boiska, czy hotel.

A że potem zrobiono z tymi terenami to co zrobiono, czyli nic... O to trzeba mieć pretensje, a nie o dokonanie wymiany działek, co pomogło sąsiadce. Nam mogło to pomóc nie mniej. Brakło konsekwencji.

Tak, zresztą nie wiem jaki był status tych terenów. W potocznym języku mówiło się, że to "tereny Cracovii", ale na jakiej zasadzie? Na podobnej, na jakiej TS Wisła "miała" swoje tereny (działki 180/3, 180/4 i 180/5) przez ~dziesiąt lat - czyli były to tereny innego podmiotu (tutaj skarb państwa), a TS z nich korzystał? Tu chyba też było jakoś podobnie, to była jakaś bezpłatna dzierżawa (od miasta) czy cóś...?

Przecież właśnie o pełne przekazanie terenów Filipiakowi rozchodziło się w ostatnim czasie (aby mógł inwestować na swoim) w zamian za dokapitalizowanie spółki za 20-30 mln zł.

To co ja mam powiedzieć?
No ba... to toż ja nie mam pretensji o wymianę. Sam się cieszyłem. Kurde, co ja sobie nie wyobrażałem, co tam powstanie... boiska, gabinety diagnostyczne miały być, szkółka z internatem... a wyszło jak zwykle.

Może się jeszcze Cupiał zmobilizuje jak się dowie, że mu Filipiak pod nosem centrum sportowe otwiera...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.11.2011, 19:01
Najśmieszniejsze jest to, że to Cupiał był inicjatorem zamiany gruntów i tak naprawdę to Cracovia wybudowała na kablu w miarę przyzwoitą bazę, a u nas dalej chaszcze i strach przejść skrótem jak się na mecz idzie.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.11.2011, 20:08
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Móglby ktos w skrocie napisac kiedy i jak żydy weszly w posiadanie terenu po naszej czesci Błon ,zaraz kolo Wisły ?

Nie wiem, kiedy działki 179/2, 179/4, 179/5 MKS Cracovia otrzymała, ale miało to miejsce wiele lat temu, zanim jeszcze o Filipiaku w Cracovii się śniło. Może ktoś jest w stanie przybliżyć tę sprawę, ale zdaje się, że sięgamy czasów komuny.
Panowie, może to Wam pomoże:

O Filipiaku wówczas to nawet jego rodzicom się nie śniło...

http://historiawisly.pl/wiki/images/...951-03-19c.JPG

A tu już d. stadion miejski...

http://historiawisly.pl/wiki/images/...951-04-09e.JPG

http://historiawisly.pl/wiki/index.p...3-19c.JPG#file

Warto tam czasami zaglądać, chłopaki odwaliły naprawdę kawał solidnej roboty.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 21.11.2011 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 24.11.2011, 01:33
przed trybuną północną (już za kołowrotami) stanęły 4 stelaże na billboardy...
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 24.11.2011, 08:29
Ciekawe co może się na nich pojawić. Czy będą to reklamy sponsorów/do wykupienia czy też może Klub będzie je wykorzystywał do własnych celów. Dzisiaj rano były już też puste billboardy chyba że to miałeś na myśli pisząc o stelażach właśnie.

A wiadomo coś na temat elewacji tzn czy i ewentualnie kiedy będzie coś z nią robione (vel malowane/tynkowane)?
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.11.2011, 13:10
tą elewację malować To już w dzisiejszych czasach coraz częściej odchodzi się od malowania/tynkowania elewacji domów, gdyż zastępuje się to nowoczesnymi metodami jak płytki elewacyjne, drewno elewacyjne itp.
Tutaj nie wiem alucobond Coś w tym stylu ale malowanie bleeee....
Zapewne ktoś przytoczy odpowiedź ale pieniądze ? Ale pieniądze wydane na malowanie będą oszpecały stadion, a wydane na coś nowocześniejszego dodadzą miejmy nadzieję blasku, uroku, nowoczesności, gdzie kibice będą mogli przychodzić z entuzjazmem a nie jak teraz do anty-szopy ;]
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 24.11.2011, 14:17
Słowem, lepsza elewacja ...lepszy marketing, czyli teoretycznie wyższa frekwencja.
To się nazywa inwestycja zwrotna.

kornd napisał(a):Wyświetl post

Okay, pasiaki pasiakami, tereny TS Wisły, te należące do miasta i tu pojawia się pytanie ... a co jest na terenie TFkable ? Nic. No dobra, a co ma być ? Bo jakieś plany chyba są ... to też jest jakiś kamyczek do ogródka dokąd zmierza nasz sponsor w kontekście Wisły.
Ostatnio edytowane przez milosz : 24.11.2011 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.11.2011, 17:05
Jak to co jest? Kupa chaszczy, stary stadion lekkoatletyczny Cracovii, w którym murawa prezentuje się gorzej niż na trawa na błoniach. A co ma być? Tego to pewnie nawet sam Cupiał nie wie. Miał być hotel x lat temu, ale nie ma i nic nie zapowiada żeby był.

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.11.2011, 18:08
jak by ktoś miał łeb na karku i myślał o tej Wiśle przyszłościowo to by postawił tam wreszcie te boiska, nasza 'baza' treningowa to większy obciach niż nasz stary stadion na który przyjeżdżał Real czy Barcelona.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 24.11.2011, 19:07
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
tą elewację malować To już w dzisiejszych czasach coraz częściej odchodzi się od malowania/tynkowania elewacji domów, gdyż zastępuje się to nowoczesnymi metodami jak płytki elewacyjne, drewno elewacyjne itp.
Zapewne ktoś przytoczy odpowiedź ale pieniądze ? Ale pieniądze wydane na malowanie będą oszpecały stadion, a wydane na coś nowocześniejszego dodadzą miejmy nadzieję blasku, uroku, nowoczesności, gdzie kibice będą mogli przychodzić z entuzjazmem a nie jak teraz do anty-szopy ;]
Pytam o malowanie ponieważ na elewacji są próbki kolorów chyba farb. Osobiście również uważam że inne rozwiązanie byłoby lepsze
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.11.2011, 19:18
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Tak jest! jak pomalują ten stadion znowu na jakiś śliwkowy czy inny turkusowy to kolejna archiszopa znów dla nas. Pieniądze? Nie stać nas na dalsze oszpecanie tego stadionu.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.11.2011, 09:43
Trochę z innej beczki, ale nadal w kontekście budowy naszego stadionu.

Prezydent Miasta Krakowa nie jest już sędzią Trybunału Stanu, co oznacza, że wygasł chroniący go immunitet. Prokuratura w Busku zamierza wkrótce postawić mu zarzuty niepowiadomienia o popełnieniu przestępstwa.
Mam nadzieję, że niedługo też wezmą się za niego w kontekście niegospodarności i ew. przekrętów przy budowie R22.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.11.2011, 14:04
w tym kontekście to jest jeszcze pare osób przed nim (ZiKIT), wogóle coś czuję że zaniedługo rozwiążą ten urząd, bo coś nie mają ostatnio dobrej passy. Co chwila wyskakują jakieś przekręty, oszustwa, niekompetencja i niegospodarność.

Mam pytanie, orientuje się ktoś czy jakieś skyboxy zostały wykupione?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.11.2011, 14:28
joshi napisał(a):Wyświetl post
w tym kontekście to jest jeszcze pare osób przed nim (ZiKIT), wogóle coś czuję że zaniedługo rozwiążą ten urząd, bo coś nie mają ostatnio dobrej passy. Co chwila wyskakują jakieś przekręty, oszustwa, niekompetencja i niegospodarność.

Mam pytanie, orientuje się ktoś czy jakieś skyboxy zostały wykupione?
Coś prof Machlojwski za bardzo lubi panią Niedziałkowską, więc chyba nie....Lepiej udupić kogoś innego.Tzn teoretycznie udupić, bo dalej pracuje

http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...cuje,id,t.html

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
BieżanówStary
Member

Od: 09.2010

Stary 25.11.2011, 14:41
bellic88 napisał(a):Wyświetl post
Pytam o malowanie ponieważ na elewacji są próbki kolorów chyba farb. Osobiście również uważam że inne rozwiązanie byłoby lepsze
Te próbki mają już na prawdę dobre kilka lat
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.11.2011, 19:43
Tak trochę odbiegając od tematu... Pisał ktoś już do klubu w sprawie brudnych kzresełek?
Wstyd panie Basałaj. Krzesełka brudne jakby od oddania trybuny nie były czyszczone (C).
Tak chcą przyciągnąć nowych kibiców? Jak oni nawet kzresełek nie potrafią wyczyścić.
Wszystko musi zrobic za Was kibic? Przyprowadzić znajomego, kupić chusteczki...
Nie dbacie o kibica to jest najprostszy przykład.

Zmęczony jestem w przerwie, stąd taka dygresja, chciałbym się oprzeć na 15 minut. Ale niech małpki sobie skacza w młynie im krzesełka czyste nie są potrzebne....

Napisze w tej sprawie do klubu.

Kibol z sektora C.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.11.2011, 20:40
Witam, czy wiadomo coś o konkursie na nazwę stadionu?czy znow przesunieto date roztrzygnięcia?
Co z budową bazy treningowej - kiedy rusza- czy została podana juz data rozpoczęcia prac?
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.11.2011, 21:29
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Tak trochę odbiegając od tematu... Pisał ktoś już do klubu w sprawie brudnych kzresełek?
Wstyd panie Basałaj. Krzesełka brudne jakby od oddania trybuny nie były czyszczone (C).
Tak chcą przyciągnąć nowych kibiców? Jak oni nawet kzresełek nie potrafią wyczyścić.
Wszystko musi zrobic za Was kibic? Przyprowadzić znajomego, kupić chusteczki...
Nie dbacie o kibica to jest najprostszy przykład.

Zmęczony jestem w przerwie, stąd taka dygresja, chciałbym się oprzeć na 15 minut. Ale niech małpki sobie skacza w młynie im krzesełka czyste nie są potrzebne....

Napisze w tej sprawie do klubu.

Kibol z sektora C.
pisz, ja czekam na odpowiedź na dwa inne maile. Może czekają aż wpłynie 100 i wtedy dopiero odpiszą

Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.11.2011, 21:37
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
pisz, ja czekam na odpowiedź na dwa inne maile. Może czekają aż wpłynie 100 i wtedy dopiero odpiszą
Ja tak samo już dawno temu do nich pisałem 2 maile do tej pory nie dostałem odpowiedzi, tak właśnie szanują kibica.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.11.2011, 21:45
ja pamiętam jak pisałem email czy są jeszcze bilety na mecz z apoelem, odpowiedz dostałem ze biletów nie ma 2 albo nawet 3 tygodnie po meczu
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 29.11.2011, 20:06
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...si-arenie.html

A wie ktoś, jak u nas idzie sprzedaż lóż?
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
parnat
Member

Od: 11.2006

Stary 29.11.2011, 20:38
Podobno Kręcina już sprzedał wszystkie Majchrowskiemu, a może odwrotnie. Cena "nie grała łaroli".
Odpowiedz cytując
MuLacha
Junior Member

Od: 04.2005

Stary 30.11.2011, 11:41
wiadomo coś na temat internetowej sprzedaży biletów na wiosne?
TSW!
Odpowiedz cytując
winiarex
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 30.11.2011, 15:11
wslasnie kiedy ma byc nazwa sdionu ktos cos wie?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.11.2011, 15:37
winiarex napisał(a):Wyświetl post
wlasnie i co wkoncu z nazwa stadionu

Poczytaj troche temat
Jak sie znajdzie chetny
,
Odpowiedz cytując
MuLacha
Junior Member

Od: 04.2005

Stary 01.12.2011, 15:53
wiadomo coś na temat internetowej sprzedaży biletów na wiosne

nikt nic nie wie? temat umarł?
TSW!
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 01.12.2011, 16:10
za mało ludzi na mecze chodzi i klub nie ma pieniędzy na serwer..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów