The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2011, 13:22
Pablo84 zgadzam się w 100% z tobą nic dodać nic ująć , a reszta niech się dalej napina.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.11.2011, 13:36
Tak dla przypomnienia.

Fakty i mity rywalizacji z APOELEM.

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20932

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.11.2011, 15:25
Boze, przeciez wiele roznych zrodel(w tym Kamil Kosowski, czyli byly pilkarz tego klubu) mowi o tym, ze budzet APOEL'u to okolo 10 mln euro(wobec naszych ~13). Widac do niektorych jeszcze to nie dotarlo. Jesli ma sie profesjonalnego trenera i caly sztab, to za taka sume mozna zbudowac ekipe, ktora awansuje do LM. Przypominam tez o BATE, ktore ma jeszcze mniejszy budzet. O podatkach nie dyskutuje, bo to mozna ominac na rozne sposoby...nie wspominajac o tym, ze mowimy o roznicy kilku mln euro :].
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.11.2011, 15:37
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Boze, przeciez wiele roznych zrodel(w tym Kamil Kosowski, czyli byly pilkarz tego klubu)

Ty tak na poważnie?
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.11.2011, 15:42
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Tak dla przypomnienia.

Fakty i mity rywalizacji z APOELEM.

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20932
Nie wiem czy Ty sam czytałeś ten tekst, ale ewidentnie wynika z niego, że cypryjski raj podatkowy dotyczy tylko przedsiębiorców( o czym od dawna wiadomo) a nie piłkarzy.
Jeśli ktoś nie czytał to na podstawie tego linku piłkarze w Polsce płacą 32% a na Cyprze 30% plus oczywiście kwota bazowa, która nie została tam podana.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.11.2011, 15:43
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Boze, przeciez wiele roznych zrodel(w tym Kamil Kosowski, czyli byly pilkarz tego klubu) mowi o tym, ze budzet APOEL'u to okolo 10 mln euro(wobec naszych ~13). Widac do niektorych jeszcze to nie dotarlo. Jesli ma sie profesjonalnego trenera i caly sztab, to za taka sume mozna zbudowac ekipe, ktora awansuje do LM. Przypominam tez o BATE, ktore ma jeszcze mniejszy budzet. O podatkach nie dyskutuje, bo to mozna ominac na rozne sposoby...nie wspominajac o tym, ze mowimy o roznicy kilku mln euro :].
BATE może brać ze swojej ligi bez problemu najlepszych rodaków, my już nie. Kiedy mogliśmy wtedy również w lidze byliśmy hegemonem, a w Pucharach coś ugrywaliśmy mimo, że było trudniej. W dodatku ten klub ma świetną bazę treningową/ Czy akademię tego nie wiem, jednak możliwe.

Apoel działa w kraju, w którym podatki są niższe to raz, a dwa Cypr kusi piłkarzy ciekawą i dobrze płatną emeryturą. Ściągając znanych piłkarzy zbliżających się do emerytury podnosili poziom swojej ligi. A tacy piłkarze mimo wszystko wolą piękną pogodę za oknem niż zimę w Polsce/

Możliwe, że włodarze mają więcej cierpliwości. Apoel ma tego samego trenera już ponad 3 lata. U nas tyle pracował rekordzista w ostatnim 15-leciu.

Czy poza zbliżonymi pieniędzmi mamy argumenty, aby zawodnicy wybierali naszą ofertę, a nie powyższych drużyn? Podajcie choć jeden mocny argument dlaczego piłkarz zagraniczny ma wybrać grę w Wiśle, a nie w Apoelu.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 24.11.2011, 16:17
koniak napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy Ty sam czytałeś ten tekst, ale ewidentnie wynika z niego, że cypryjski raj podatkowy dotyczy tylko przedsiębiorców( o czym od dawna wiadomo) a nie piłkarzy.
Jeśli ktoś nie czytał to na podstawie tego linku piłkarze w Polsce płacą 32% a na Cyprze 30% plus oczywiście kwota bazowa, która nie została tam podana.
A czy ja dobrze zrozuiałem, że działalnośc gospodarcza pow jakieś kwoty w PL wynosi 32% a tam 10?

Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.11.2011, 16:52
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A czy ja dobrze zrozuiałem, że działalnośc gospodarcza pow jakieś kwoty w PL wynosi 32% a tam 10?
O tym napisałem innymi słowy w pierwszym zdaniu. Nigdy się nie interesowałem żadnymi budżetami, ale jeśli podajesz link to musi mieć to jakiś cel.
Oni maja budżet 10 baniek. Płacą 10%. Zostaje 9 baniek.
My mamy 13. Płacimy 32%. Zostaje ponad 8,5 mln euro.
Czy to jest tak duża różnica ? Nie wydaje mi się.

O ile te dane są prawdziwe możemy zakończyć rozważania o budżecie bo te netto są prawie identyczne. Natomiast liczy się jak ktoś napisał, w jaki sposób się tym budżetem dysponuje. W tym aspekcie jesteśmy daleko za Apoelem biorąc pod uwagę jakich ma zawodników a jakich mamy my. Ze zgraniem, o którym napisał autor też się zgadzam. Z resztą byłem jedną z nielicznych osób, która mówiła, że trafiliśmy najgorzej jak się dało i ostatnio się to w 100% potwierdziło.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.11.2011, 17:03
Te 500K EUR różnicy to jest właśnie akademia piłkarska, której nam brakuje...:(

Dodatkowo - z tego co się orientuję, to Wisła jest spółką akcyjną, a takowe spółki płacą CIT - a ten wynosi stale i nieodmiennie od jakiegoś czasu 19%...
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.11.2011, 20:37
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Napisał,że ten niższy budżet to plotka jakiegoś forumowicza więc podałem inne zródło niz forum,jak poszukasz na necie to znajdziesz inne artykuły potwierdzające ten fakt,kolejne zródło na polsacie również mówili,że mamy większy budżet niz APOEL ale różnica polega na gospodarowaniu tymi pieniędzmi....ale pewnie zaraz napiszesz,że polsat i portale internetowe się mylą i APOEL na pewno ma większy budżet bo jeden z forumowiczów tak napisał

PS;na pocieszenie... po tej edycji LM APOEL zapewne przeskoczy nas z budżetem...

tylko zwróć uwagę na podatki jakie płacą na Cyprze kluby a jak u nas zwłaszcza od wynagrodzeń
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 24.11.2011, 21:47
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Skończcie pisać bzdury.
Nie mają mniejszego budżetu od nas.
Ktoś rozsiał plotkę i teraz żyje na forum...
Ktoś rozsiał plotkę, ale właśnie przeciwną.
Na tym forum podałem kilka linków do źródeł, gdzie jest to napisane. Różnych źródeł. Jednoznacznie z nich wynika, że budżet APOEL-u oscyluje wokół 10 mln Euro.
Ci, co twierdzą inaczej, nie potrafili - mimo moich próśb - wkleić choćby jednego linka na udowodnienie swojej chorej tezy.
Za to plują się o jakiś tajnych dochodach i tym podobnych bzdurach.
Nie moja wina, że część forumowiczów jest ślepa i nie czyta dokładnie postów.

Podobnie, jak ktoś pierdyknął na tym forum o raju podatkowym na Cyprze. Nie dociekam, czy zrobił to dla żartu, czy dlatego, że jest bezdennie głupi. Stało się, plotka poszła w świat. A forumowe stado baranów powtarza oczywiście jak echo.
"Raj podatkowy na Cyprze!"

Podałem link, gdzie jest napisane, jakie są podatki na Cyprze.
Nie będę się powtarzał, szkoda czasu. Kto chce, to sobie ten post znajdzie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.11.2011, 22:02
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Neo przeczytaj sobie np

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...iej_placi.html

tez plotka?
Cytat:
Tylko Jimenez,Basałaj tylko Jimenez.
http://www.youtube.com/watch?v=O4RBW5ADiEo

Traktuj wszystko co wyczytasz w gazetach jako prawdę objawioną, to będzie w zimie w trampkach chodził.
Po drugie, co z tego większego budżetu, skoro:
1.) oni więcej płacą
2.) oni więcej wydają na transfery

Cytat:
A co? Szczypie w oczka?
tak, Twoja głupota

Cytat:
Ludzie, ale o czym Wy piszecie?Budżet Wisły to sobie możecie w dupe wsadzić.Tak w ogólę budżet Legii czy Lecha na ten sezon wynosił ok 70 mln, i co?Nakupywali jakiś przezajebistych graczy?Tu chodzi o to, jakich piłkarzy kupili i ile im płacą.W związku z tym, że Cypr jest przysłowiowym rajem podatkowym, de facto Apoel ma o wiele wyższy budżet od Wisły jak i sami kopacze zarabiają więcej jak i odprowadzają w .... mniejsze podatki.Czy tutaj trzeba wałkować to 100 razy by ktoś to wkońcu pojął.
TAK ....A.APOEL MIAŁ I MA WIĘCEJ PIENIĘDZY OD WISŁY, ale awansował dlatego, bo cypryjczycy postawili na długa i systematyczną pracę bez rewolucji w składzie z trenerem który jest tam od paru lat, tymczasem tu, w zimie przyszło 6 nowych kopaczy w tym paru na wypożyczenie i wymaga się k rwa cudów na kiju.
polać mu

@willow - sluchaj, mam Cie za inteligentnego goscia, co z tego, ze w fakcie napisza ze mamy budzet na poziomioe 100 mln, jak:
1.) oni więcej płacą
powiedz mi, co wynika z tych cyferek, bo ja kompletnie nie rozumiem, jeszcze gdyby Wisła rzeczywiście szastała kasą i przegrała to takie stwierdzenie ma sens, ale tak?
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 24.11.2011 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 24.11.2011, 22:36
http://www.youtube.com/watch?v=O4RBW5ADiEo

Traktuj wszystko co wyczytasz w gazetach jako prawdę objawioną, to będzie w zimie w trampkach chodził.
Po drugie, co z tego większego budżetu, skoro:
1.) oni więcej płacą

tak, Twoja głupota

polać mu

@willow - sluchaj, mam Cie za inteligentnego goscia, co z tego, ze w fakcie napisza ze mamy budzet na poziomioe 100 mln, jak:
1.) oni więcej płacą
powiedz mi, co wynika z tych cyferek, bo ja kompletnie nie rozumiem, jeszcze gdyby Wisła rzeczywiście szastała kasą i przegrała to takie stwierdzenie ma sens, ale tak?
Struktura wydatków, JrQ, struktura wydatków.
Poza tym - więcej płacą? Jednemu, dwóm... może trzem. Nie mają kominów. Reszta jak zarabia?
Ja od początku twierdziłem - a chyba z 6-7 lat temu - naszym problemem jest brak kominów płacowych.
To jest chore, żeby w firmie były ograniczenia tego typy.
U mnie jest tak, że jak jesteś dobry, zarabiasz fajnie. Jak jesteś bardzo dobry, zarabiasz super. A jak jesteś zajebisty, zarabiasz kosmicznie.
Jest k...a motywacja do pracy? Jest.
A jak usłyszysz od szefa, że bez względu na poziom zajebistości i tak pewnego poziomu nie przeskoczysz, no na ch..j ci się starać? Lepiej odejść do lepszego klubu...

Ktoś powie, kominy płacowe źle wpływają na szatnie...
A od czego jest k...a trener?
Jaką szatnie? Nie podoba się? Wylot!
Wszystko da się zorganizować, jak się ma wiedzę. Jak na razie, Basałaj&consortes jak dla mnie są w pewnych sprawach totalnie zagubieni.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.11.2011, 22:53
willow napisał(a):Wyświetl post
Wszystko da się zorganizować, jak się ma wiedzę. Jak na razie, Basałaj&consortes jak dla mnie są w pewnych sprawach totalnie zagubieni.
coś w tym jest...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 24.11.2011, 23:10
willow napisał(a):Wyświetl post
Struktura wydatków, JrQ, struktura wydatków.
Poza tym - więcej płacą? Jednemu, dwóm... może trzem. Nie mają kominów. Reszta jak zarabia?
Ja od początku twierdziłem - a chyba z 6-7 lat temu - naszym problemem jest brak kominów płacowych.
To jest chore, żeby w firmie były ograniczenia tego typy.
U mnie jest tak, że jak jesteś dobry, zarabiasz fajnie. Jak jesteś bardzo dobry, zarabiasz super. A jak jesteś zajebisty, zarabiasz kosmicznie.
Jest k...a motywacja do pracy? Jest.
A jak usłyszysz od szefa, że bez względu na poziom zajebistości i tak pewnego poziomu nie przeskoczysz, no na ch..j ci się starać? Lepiej odejść do lepszego klubu...

Wreszcie jest ktoś kto podziela mój pogląd na ta sprawę. "Problem" kominów płacowych istnieje tylko w umysłach polskiego środowiska piłkarskiego wychowanym na myśleniu z minionej epoki.

W normalnych klubach to nie jest żaden problem. Więcej, niemal w każdym normalnym i profesjonalnym klubie istnieja kominy płacowe dla najlepszych zawodników. Mało tego, stanowią tam istotny, naturalny element i WARUNEK prowadzenia zdrowej polityki kadrowej! I tak o nich należy myśleć, a nie jako o zagrożeniu. Bez kominów płacowych nie ma długofalowo stabilnej i rozwojowej polityki personalnej.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.11.2011, 23:30
tylko, że u nas jest taki problem, że nie jest tak, że nie ma kominów płacowych, bo taka jest idea, tylko ich nie ma, bo nasi nie chcą dużo wydać.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 25.11.2011, 00:42
tylko, że u nas jest taki problem, że nie jest tak, że nie ma kominów płacowych, bo taka jest idea, tylko ich nie ma, bo nasi nie chcą dużo wydać.
Dokładnie.Dyskusja zatacza koło.Pretensje miejcie do Cupiała a nie szukajcie ich w mitycznych doradcach czy Valckxie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 25.11.2011 o godz. 00:44.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.11.2011, 09:41
Niestety nie - wielokrotnie padały wypowiedzi, zresztą nie tylko ze strony naszego klubu, ale całego środowiska piłkarskiego, że u nas jest to głównie kwestia doktryny ideologicznej. W Polsce tak się niestety o nich myśli i traktuje jako zlo samo w sobie. Co jest strasznym błędem.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 25.11.2011, 10:00
ale to już była .....Pamiętacie ile swego czasu w Wiśle zarabiał Żurawski jak na polską ligę to był własnie komin płacowy .
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.11.2011, 10:08
nie ma problemu, skompletujmy jedenastke z nietuzinkowych garczy , ktorzy by u nas zarabiali po 500tys Euro i pozbedziemy sie kominów płacowych a i druzyna bedzie solidna. Wilk cały i owca syta
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 25.11.2011, 11:22
O tym napisałem innymi słowy w pierwszym zdaniu. Nigdy się nie interesowałem żadnymi budżetami, ale jeśli podajesz link to musi mieć to jakiś cel.

O ile te dane są prawdziwe możemy zakończyć rozważania o budżecie bo te netto są prawie identyczne. Natomiast liczy się jak ktoś napisał, w jaki sposób się tym budżetem dysponuje. W tym aspekcie jesteśmy daleko za Apoelem biorąc pod uwagę jakich ma zawodników a jakich mamy my. Ze zgraniem, o którym napisał autor też się zgadzam. Z resztą byłem jedną z nielicznych osób, która mówiła, że trafiliśmy najgorzej jak się dało i ostatnio się to w 100% potwierdziło.

Różnica i to najważniejsza nie leży w budżecie tylko w tym, że w APOELU pozwolono budować zespół trenerowi - pomimo lepszych i gorszych występów ligowych.
Trener Jovanovic rozpoczął pracę w styczniu 2008 i w pierwszym sezonie zdobył z APOELEM mistrzostwo Cypru, a następnie awansował do Ligi Mistrzów, gdzie APOEL ugrał 2 remisy z Atletico Madryt.
W kolejnym sezonie APOEL zajął 4 miejsce w lidze - wyprzedzili ich Omonia, Anortchosis i Aopollon Limassol !!! Zdobył puchar Cypru. NIkt faceta nie zwolnił.
W Lidze Europy 2010/11 APOEL po dogrywce odpadł w IV rundzie eliminacji z Getafe Madryt (dogrywka u siebie). W lidze APOEL dystansuje rywali i zdecydowanie zdobywa mistrzostwo.
W międzyczasie trwa cały czas budowa zespołu, następuje wymiana kolejnych ogniw.
Dodać trzeba, że na Cyprze zawodnicy z Brazylii, Grecji czy Portugalii adaptują się o wiele łatwiej niż ma to miejsce w Polsce. To właśnie takich zawodników ściąg trener do APOEL-u takich jak nam zdarzył się Cleber - po kontraktach, oferując im gaże na poziomie 300-400 tys euro.
Kolegom od liczenia budżetów przypomnę to, że w krajach południowych przy bogatych właścicielach klubów budżet klubowy nie odzwierciedla tak naprawdę wszystkich środków łożonych na drużynę. Tak mniej więcej jak w Polonii Wojciechowskiego.
Poza tym koszty rozgrywek w lidze cyprysjkiej są takie jakby Wisła najdalszy wyjazd grała w Tarnowie, Myślemnicach Jaworznie i Jędrzejowie. TYle i tylko tyle....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.11.2011, 11:43
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Różnica i to najważniejsza nie leży w budżecie tylko w tym, że w APOELU pozwolono budować zespół trenerowi - pomimo lepszych i gorszych występów ligowych.
Trener Jovanovic rozpoczął pracę w styczniu 2008 i w pierwszym sezonie zdobył z APOELEM mistrzostwo Cypru, a następnie awansował do Ligi Mistrzów, gdzie APOEL ugrał 2 remisy z Atletico Madryt.
W kolejnym sezonie APOEL zajął 4 miejsce w lidze - wyprzedzili ich Omonia, Anortchosis i Aopollon Limassol !!! Zdobył puchar Cypru. NIkt faceta nie zwolnił.
W Lidze Europy 2010/11 APOEL po dogrywce odpadł w IV rundzie eliminacji z Getafe Madryt (dogrywka u siebie). W lidze APOEL dystansuje rywali i zdecydowanie zdobywa mistrzostwo.
W międzyczasie trwa cały czas budowa zespołu, następuje wymiana kolejnych ogniw.
Dodać trzeba, że na Cyprze zawodnicy z Brazylii, Grecji czy Portugalii adaptują się o wiele łatwiej niż ma to miejsce w Polsce. To właśnie takich zawodników ściąg trener do APOEL-u takich jak nam zdarzył się Cleber - po kontraktach, oferując im gaże na poziomie 300-400 tys euro.
Kolegom od liczenia budżetów przypomnę to, że w krajach południowych przy bogatych właścicielach klubów budżet klubowy nie odzwierciedla tak naprawdę wszystkich środków łożonych na drużynę. Tak mniej więcej jak w Polonii Wojciechowskiego.
Poza tym koszty rozgrywek w lidze cyprysjkiej są takie jakby Wisła najdalszy wyjazd grała w Tarnowie, Myślemnicach Jaworznie i Jędrzejowie. TYle i tylko tyle....
A ten słabszy okres przez który mu pozwolono budować a nie zwalniano to który?

Bo ja to widzę tak.

Pierwsze pół roku Mistrzostwo.

Pierwszy cały sezon można podsumować jako awans do LM, 4 miejsce w lidze, puchar kraju.

Drugi sezon, odpadnięcie w IV rundzie eliminacji LE i zdecydowane mistrzostwo.

Nie ma co, pasmo porażek...

Dość szybki z niego Bob Budowniczy bo budował od stycznia i we wrześniu LM w pierwszym sezonie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 25.11.2011, 13:01
MatMario napisał(a):Wyświetl post
A ten słabszy okres przez który mu pozwolono budować a nie zwalniano to który?

Bo ja to widzę tak.

Pierwsze pół roku Mistrzostwo.

Pierwszy cały sezon można podsumować jako awans do LM, 4 miejsce w lidze, puchar kraju.

Drugi sezon, odpadnięcie w IV rundzie eliminacji LE i zdecydowane mistrzostwo.

Nie ma co, pasmo porażek...

Dość szybki z niego Bob Budowniczy bo budował od stycznia i we wrześniu LM w pierwszym sezonie.
Ten słabszy okres to gra w lidze i przegranie z Omonią mistrzostwa o 9 pkt. 8 remisów i 5 porażek.
Faktem jest to, że Maaskant jeżeli chodzi o wyczyny Wisły w europejskich pucharach osiągnął efekt niewiele słabszy od Jovanovicia - wiem LE to nie LM, ale z drugiej strony APOEL przed przyjściem Jovanovicia nie odpadał w pucharach z drużynami pokroju Levadii czy Karabachu......

Faktem jest to, że w zimie doszło 5 nowych zawodników, z których zrezygnowano tylko z Sivakova. Natomiast latem odeszło 9 zawodników z szerokiej kadry i nastąpiła kolejna wymiana składu. Ta drużyna jest cały czas w budowie, a po Maaskancie oczekiwano awansu do LM.
Moim zdaniem padł ofiarą własnego sukcesu.
Jeżeli dla niektórych źródłem niechęci do Maaskanta są jego pomeczowe wypowiedzi to ciekawy jestem co powiedzielibyście o Jose Mourinho.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 25.11.2011, 13:24
Funkykoval, nic dodać, nic ująć.

Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.11.2011, 14:33
Cleber w wywiadzie na wislalive.pl uważa Maaskanta za dobrego trenera. Problem to niewłaściwy dobór piłkarzy,

Kto za to odpowiada?

Może faktycznie Stan powinien posypać głowę popiołem i wziąć odpowiedzialność (przynajmniej w jakimś stopniu) za słabe ostatnio wyniki Wisły? ...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 25.11.2011, 14:54
Mateusz.Jak uważasz, czy gdyby były większe pieniądze na transfery Stan nie sprowadziłby kogoś dobrego?Kojarzysz takich zawodników jak:Alex, Heurelho Gomes, DaMarcus Beasley, Jefferson Farfan, Balazs Dzsudzsak?Tych graczy wciągnął do PSV. Ja jestem realistą i nawet nie marzę o tego typu talentach, ale gdyby na transfery były przeznaczone jakieś godziwe pieniądze to i jakaś gwiazda by się znalazła.Była kasa?Jest i Melikson.Ale jest też i za darmo Jaliens, Lamey, Diaz itp.Ich do młodych talentów nie można zaliczyć, a przecież na takich nam najbardziej zależy, prawda?
I Salomon z pustego nie naleje.Owszem, największym błędem Stana było sprowadzenie Jaliensa, tylko to się spodziewał, że taki gracz będzie niewypałem w buraczanej polskiej lidze?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 25.11.2011 o godz. 14:59.

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.11.2011, 14:55
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
Cleber w wywiadzie na wislalive.pl uważa Maaskanta za dobrego trenera. Problem to niewłaściwy dobór piłkarzy,

Kto za to odpowiada?

Może faktycznie Stan powinien posypać głowę popiołem i wziąć odpowiedzialność (przynajmniej w jakimś stopniu) za słabe ostatnio wyniki Wisły? ...
Przez pół roku Stan obserwował dobrych zawodników a jak przyszło lato i dowiedział się że nie ma kasy to musiał brać to co jest , na pewno to on nie wybierał Diaza , Lameya , Nuneza , według mnie Stan miał dobranych zawodników a że kasy nie było to każdy wie co się stało , Stan jest tylko pionkiem i tyle.Pomyślicie sobie jak by przyszli ci zawodnicy co Stan wypatrzył przez tyle miesięcy , nie było by Diaza , Lameya , Nuneza , tylko byli by zawodnicy prezentujący lepszy poziom od tych kopaczy , więc zwalanie wina na Stana jest nie porozumieniem , on nie ma swobody pracy , ma zrobić coś z niczego...
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 25.11.2011 o godz. 14:57.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 25.11.2011, 15:05
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Ten słabszy okres to gra w lidze i przegranie z Omonią mistrzostwa o 9 pkt. 8 remisów i 5 porażek.
Faktem jest to, że Maaskant jeżeli chodzi o wyczyny Wisły w europejskich pucharach osiągnął efekt niewiele słabszy od Jovanovicia - wiem LE to nie LM, ale z drugiej strony APOEL przed przyjściem Jovanovicia nie odpadał w pucharach z drużynami pokroju Levadii czy Karabachu......
Spotkań 14 Punktów 21 Zwycięstwa 6 Remisy 3 Porażki 5

Strata do lidera dziś do godziny 20:00 - 10 punktów.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 25.11.2011, 15:12
A przewidziałbyś to, że 3 naszych najlepszych graczy będzie kontuzjowanych?Tutaj Guardiola Mourinho z Fergusonem nie wymyśliby recepty na wygrywanie.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 25.11.2011, 15:30
Oj tam oj tam. Maaskant o Małeckim mówił że nie jest mu potrzebny i widzi tą drużynę bez niego tak więc liczmy że 2 zawodników kontuzjowanych, a jeden zbędny...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów