The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2011, 19:06
Kto jest menadżerem tego Izraelity?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.11.2011, 19:08
Marko? Ok. Ale nie w formie z Górnika. Tam mu zupełnie nic i wychodziło. Zero dryblingu, dośrodkowania w tamtym meczu..
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.11.2011, 19:09
ŁKS ma grubo prze***ane pod względem finansowym. Może by tak spróbować wyciągnąć do MESY rodzeństwo Papikyanów?
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez riv : 22.11.2011 o godz. 19:21.

Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.11.2011, 19:42
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Dobre. Czyli co? Brać Polaków, bo z Błaszczem się udało, ale... nie brać Polaków, bo nawet żaden z nich nie chce do nas iść!

Nie, ja. To przecież moje słowa:

Do tego odnosiła się też uwaga o wiarygodności. Opisałeś kuriozalną, nierealną sytuację, żeby twoja teoria wydała się bardzie rzeczywista, czy też racjonalna. Dodam, że teoria, która staje się dla mnie coraz bardziej mglista. Wiesz o co ci chodzi? Chcesz tego dodatkowego zaciągu z Izraela i zza granicy, czy nie?

No widzę właśnie. Aż sobie 2 razy to powtórzyłeś.
Pytałeś szanowny kolego o zawodnika za czapkę gruszek to dałem Ci przykład.
Ty jako pierwszy napisałeś coś o jakimś absurdzie chociaż normalnie rozmawialiśmy.
Nie wiem za bardzo o co chodzi Ci z jakąś teorią wiarygodnością, nierealną sytuacją. Nie wiem co jest mgliste, czego nie rozumiesz
Ja dobrze wiem o co mi chodzi.
czy chce zaciągu (cóż to zaciąg czyżby jakaś armia zbrojna ) jeśli ma być realnym wzmocnieniem to chce i to jak najbardziej nie ważne czy jest Polakiem, Chińczykiem, czy Muzułmaninem, jeśli jest słabszy a istnieje szansa na jego rozwój i późniejsze korzyści dla Klubu, to zatrudnić Go ale dopiero po wzmocnieniu obecnego składu. Jesli natomiast jest słaby i nie ma szans na rozwój, to nie ma dla niego miejsca w Wiśle.

To są argumenty a nie to że jest "Żydem" a ten akurat argument wydaje mi się że według Ciebie jest najważniejszy.

W jednym się zgadzamy "ryba psuje się od głowy" a największą odpowiedzialność za stan obecny, z całym szacunkiem za to co zrobił ponosi Pan Cupiał.
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.11.2011, 22:43
Po pierwsze to piłkarze mają być dobrzy - nieważne czy to Polacy czy też zagraniczni.
Rynek krajowy jest dość ubogi(kwestia marnego szkolenia w Polsce) a klubów ,które mają pieniądze coraz więcej i tego powodu Polacy są z reguły drodzy i w utrzymaniu i w sprowadzeniu bo kolejka chętnych na niezłego piłkarza jest duża.Czasem trafiają się na rynku takie okazje jak Wilk ,który miał niską klauzulę wykupu albo Jovanovic ,który był stosunkowo tani w wykupie (normalnie skasowaliby za niego jakieś 1,5mln euro) i warto z nich korzystać . Warto szukać zawodników wszędzie i na rynku krajowym i na zagranicznym i nie radziłbym siać tu jakiejkolwiek demagogii.

A to czy ktoś jest Żydem , Polakiem , Niemcem , Bułgarem nieistotne
A ksenofobom i antysemitom radzę 3 razy walnąć z dyńki w ścianę
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.11.2011, 23:17
Moje propozycje są następujace:
1. natychmiast odstawić od 1 drużyny Lameya i Jaliensa
2. zakonczyć w grudniu wypożyczenia Nuneza i Diaza
3. poszukać chętnych na usługi Paljicia, Jirsaka i Jovanicia i Garguły.
4. ściagnąć z wypożyczeń Burlige, Nalepe i Chrapka
wtedy skład na wiosne bez transferów prezentował by sie następująco:
Pareiko (Kurto)-Jovanović (Burliga), Chavez (Nalepa), Czekaj, Bunoza-Małecki (Boguski), Sobolewski (Brud), Wilk (Chrapek), Melikson, Iliev (Kirm)-Genkov(Biton)
5. Obecność w klubie Burligi i Bruda uzależnić od ewentalnych transferów.
Powód: Garguła
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 23.11.2011 o godz. 00:04.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.11.2011, 23:36
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Moje propozycje są następujace:
1. natychmiast odstawić od 1 drużyny Lameya i Jaliensa
2. zakonczyć w grudniu wypożyczenia Nuneza i Diaza
3. poszukać chętnych na usługi Paljicia, Jirsaka i Jovanicia.
4. ściagnąć z wypożyczeń Burlige, Nalepe i Chrapka
wtedy skład na wiosne bez transferów prezentował by sie następująco:
Pareiko (Kurto)-Jovanović (Burliga), Chavez (Nalepa), Czekaj, Bunoza-Małecki (Boguski), Sobolewski (Brud), Wilk (Chrapek), Melikson, Iliev (Kirm)-Genkov(Biton)
5. Obecność w klubie Burligi i Bruda uzależnić od ewentalnych transferów.
Dlaczego na dwóch def. pomocników? bez sensu.
Bunoza na LO? :O
Genkow zamiast Bitona? :O Jak już Genkow to razem z Bitonem.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 22.11.2011, 23:39
filemon napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego na dwóch def. pomocników? bez sensu.
Bunoza na LO? :O
Genkow zamiast Bitona? :O Jak już Genkow to razem z Bitonem.
wole Bunoze niż patrzec na popisy grajkow którzy po sezonie odejda. co do napastnika zalezy od formy dnia. co do pomocników to można Ilieva zamiast Wilka

edit: jeśli tak to można na lewej ustawić Burlige grał tam bodajże w Ruchu
Powód: Sancezz
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 23.11.2011 o godz. 00:07.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.11.2011, 00:05
ja bym wolał nie patrzeć na Bunoze grającego na lewej obronie...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.11.2011, 00:07
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
nie martw sie, takie rzeczy tylko w FM.

Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
szprotson,
bardzo chciałbym żeby w marcu nie widniały na Wiślackiej liście płac nazwiska wymienionych kilka postów wyżej zawodników i to nawet zakładjąc że nie kupimy żadnego zawodnika w zimie, dlatego lewą obrone łatalibyśmy kim sie da Bunoza, Burliga czynawet Kirmem
spodziewam sie ze na trybunach bym wyłapał lepszego obrońce od Kirma.
Bunoza na boku,heh, kazdy Nasz przeciwnik by opierał swoją taktykę na graniu na Bunoze wtedy.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.11.2011 o godz. 00:42.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 23.11.2011, 00:13
szprotson,
bardzo chciałbym żeby w marcu nie widniały na Wiślackiej liście płac nazwiska wymienionych kilka postów wyżej zawodników i to nawet zakładjąc że nie kupimy żadnego zawodnika w zimie, dlatego lewą obrone łatalibyśmy kim sie da Bunoza, Burliga czynawet Kirmem

Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.11.2011, 08:08
Moze warto poszukac w renomowanych AP w Afryce?

- Liberty Professionals Dansoman (Michael Essien, Asamoah Gyan, Sulley Ali Muntari,...)
- ASEC Abidjan (Yaya Toure, Kolo Toure, Didier Zokora, Emmanuel Eboue,...)
...
Odpowiedz cytując
eros101010
Banita

Od: 11.2011

Stary 23.11.2011, 08:42
Kolejny piłkarz z Izraela w Wiśle?
http://.................../viewtopic.php?t=9535
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.11.2011, 13:46
Jakub Świerczok: Wisła Kraków czy może FC Nantes?

Wisła Kraków jest poważnie zainteresowana transferem Jakuba Świerczoka z Polonii Bytom, jednak licytacja dopiero się zaczyna.

za weszlo.com
http://www.weszlo.com/news/8622-Jaku...moze_FC_Nantes
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.11.2011, 14:04
Świerczok to materiał na klasowego napastnika, wystarczy popatrzeć jak gra bez kompleksów... i niech nikt nie wmawia że to wychowanek Sraxy, bo opowiada głupoty! Chłopak urodził się i wychował na śląsku i co prawda rok był w juniorach parchów, ale podejrzewam że w czterech literach ma obecnie Cracovie... właśnie z takiego powodu że nie dali mu szansy... Obyśmy się nie obudzili z tym transferem jak już będzie za późno!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 23.11.2011, 15:46
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Ja bym wolał nie patrzeć na Bunoze grającego. Kropka.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.11.2011, 18:00
Twój skład w FM ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.11.2011, 18:19
eros101010 napisał(a):Wyświetl post
Kolejny piłkarz z Izraela w Wiśle?
http://.................../viewtopic.php?t=9535
Niech będzie kim chce, tylko aby umiał grać w piłkę. Bo mamy wyraźny deficyt tego typu chłopa.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 23.11.2011, 18:21
noo i na ławce R. Carlos, Eto`o, i może jeszcze Messi by się załapał? Zejdźcie na ziemię ja was prosze
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 23.11.2011, 19:03
Chcecie powrotu Burligi, ok, tylko, że Ruch ma prawo pierwokupu, więc pewnie go wykupi. Jeżeli jednak go nie wykupi to czy chcemy piłkarza, którego ligowy średniak nie chciał? Bez sensu jest wypożyczanie piłkarza z opcją pierwokupu dla klubu, który wypożycza.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.11.2011, 19:20
bkl napisał(a):Wyświetl post
A może Irka to by było super wzmocnieie napadu
Ireneusz Jeleń nie może znaleźć klubu 06.07.2011
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...7&temat=112798
zapłać mu 200 tyś. E miesięcznie.. niektóre propozycje mnie smiesza po za tym Jeleń gra w Lille.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 23.11.2011, 19:45
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Chcecie powrotu Burligi, ok, tylko, że Ruch ma prawo pierwokupu, więc pewnie go wykupi. Jeżeli jednak go nie wykupi to czy chcemy piłkarza, którego ligowy średniak nie chciał? Bez sensu jest wypożyczanie piłkarza z opcją pierwokupu dla klubu, który wypożycza.
Wątpię żeby Ruch wykupił Burlige klub żyje z meczu na mecz

Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 23.11.2011, 20:24
http://www.transfermarkt.de/de/bit-g...er_163990.html wiem że to totalne sf ( w sumie od tego ten temat ) ale facet spokojnie u nas by zastąpił Maora, a i na pewno z zyskiem byśmy go sprzedali i to sporym zyskiem... swego czasu po Pucharze Azji w kręgu zainteresowań wielu europejskich klubów w tym niemieckich...
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 23.11.2011, 20:32
Często gadamy o wysokich cenach za polskich piłkarzy, więc postanowiłem sprawdzić na TM komu się kończy kontrakt wraz z końcem sezonu. Niestety niewiele tu piłkarzy, którzy mogliby zasilić Wisłę lub chociaż być rezerwowymi u nas...

Małkowski (Sławik) - Fonfara (Kikut), Celeban (Komorowski, Kiercz), Wojtkowiak (Bieniuk, Pietrasiak), Pawelec - Szałachowski (Madej, J. Bąk*), Dąbrowski, Marciniak, Kosowski (R.Grzelak) - Grzelczak (Cieśliński, Patejuk), Teodorczyk (Zahorski, Sikora)

Ciekawsze jednak jest to, że Stiliciowi, Ljuboji, czy Dudu kończą się kontrakty...

*31.12.2011
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.11.2011, 21:04
Kiercz, Bieniuk, Pietrasiak, R. Grzelak, Cieśliński, Sikora - tych w Wiśle nie chciałbym nigdy zobaczyć.
Reszta jest ok, a niektórzy bardzo ciekawi i trafnie dobrani.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.11.2011, 22:19
Co do podanych wyżej 11 to raczej nie jest dział FM tylko o przypuszczalnych i ewentualnych transferach.Ludzie ogarnijcie sie jeszcze może ktoś w tym dziale zapoda jeszcze 11Wisły na rundę wiosenną następnego sezonu albo na 2 ostatnie mecze Wisły w LE
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 23.11.2011 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 23.11.2011, 22:39
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Co do podanych wyżej 11 to raczej nie jest dział FM tylko o przypuszczalnych i ewentualnych transferach.Ludzie ogarnijcie sie jeszcze może ktoś w tym dziale zapoda jeszcze 11Wisły na rundę wiosenną następnego sezonu albo na 2 ostatnie mecze Wisły w LE
Sugerowałbym, aby zanim się skrytykuje kogoś to żeby zrobić to po przeczytaniu całości wypowiedzi. Napisałem, że to polscy gracze, którzy są bez klubów od czerwca 2012 ubolewając nad tym, że niewiele z nich mogłoby nawet zasilić naszą ławkę rezerwowych. Nigdzie nie napisałem, że tak miałaby wyglądać "11" Wisły, ba tak nie powinna wyglądać jedenastka klubu, który chciałby coś osiągnąć w naszej Ekstraklasie! Zasugerowałem, że na obecną chwilę moglibyście zainteresować z tych graczy tylko Celebanem, Kosowskim, Wojtkowiakiem i Grzelczakiem.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 23.11.2011, 23:04
Ja zapodam
Pareiko-Jovanovic,Czekaj,Adamiak,Adamika-Wilk,Adamiak,Iliev, Adamiakowa, Błaszczykowski z numerem 456,Biton
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.11.2011, 21:43
Jak czytam plotki że rzekomo interesujemy się Świerczokiem i chcemy dać za niego 2 mln PLN to mnie skręca ze śmiechu. Odkąd jest Basałaj i Stan nie kupiliśmy żadnego Polaka do pierwszej kadry, a tu mielibyśmy kupować od razu za 2 mln PLN? Pomijam czy jest wart tej ceny czy nie. Pomijam też czy ja chciałbym Polaków w kadrze czy nie. Ale przecież prędzej kupimy pół kadry Izraela niż jakiegoś Polaka do pierwszego składu

Skąd dziennikarze wymyślają takie bezczelne bździny? Przecież my gardzimy polskimi piłkarzami. A na rynku na pewno jest sporo piłkarzy zagranicznych z kartą na ręku w wieku Lameya za darmo. Albo jacyś wybijający się jak Biton na rok bez szans wykupu. Żal czytać takie ewidentne bzdury że niby chcemy Świerczoka. Wisła i polski piłkarz! No większej bzdury dawno nie czytałem...

http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...910,1,727.html
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 24.11.2011 o godz. 21:51.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów