The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2011, 19:22
a co chcesz więcej? będą mecze w Izraelu i tyle
głównie Wisły
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 21.11.2011, 20:50
Tak, izraelska stacja wykupiła prawa do transmisji meczów Wisły
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 21.11.2011, 21:30
Tak źle jak obecnie jeszcze z Wisłą nie było

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...bylo,id,t.html

K..., no niestety, wiele tez z tego tekstu jest prawdziwych. Z mistrzem można się już raczej pożegnać.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Stary 21.11.2011, 21:42
do końca sezonu pozostało 16 meczy a to się równa nie mniej ni więcej 48 PKT do zdobycia, o ile sie dobrze orientuje strata do lidera wynosi 7 pkt i chyba gramy jeszcze z tym liderem mecz w piatek. Także szanse na obrone mistrzostwa oceniam na więcej niż duże.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.11.2011, 21:56
RYBA napisał(a):Wyświetl post
do końca sezonu pozostało 16 meczy a to się równa nie mniej ni więcej 48 PKT do zdobycia, o ile sie dobrze orientuje strata do lidera wynosi 7 pkt i chyba gramy jeszcze z tym liderem mecz w piatek. Także szanse na obrone mistrzostwa oceniam na więcej niż duże.
Chyba 10 a nie 7.

Śląsk 31
Wisła 21
Tabele na przyszłość

http://www.bukmacherzy.com/tabele/
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Stary 21.11.2011, 22:26
10 przepraszam, ale wierze ze w piatek zgodnie z zasada kochajmy sie jak bracia, ale liczmy sie jak zydzi zostanie już 7
Ostatnio edytowane przez RYBA : 21.11.2011 o godz. 22:32.
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.11.2011, 08:07
Kopanie leżącego to ulubiona pożywka dla dziennikarzyn różnej maści - taka robota.
Ale wczoraj na Polsacie Sport niejaki żeluś Borek chyba trochę przesadził..
1. Po pierwsze stwierdził, że Kazimierz Moskal nie ma jaj (dokładnie takie słowa padły) do bycia pierwszym szkoleniowce zespołu - na dowód tego opowiedział pewne zdarzenie za kulis przed meczem z APOELEM (Moskal Kazimierz nie rusz Kazika... pasowałoby mu wbić do głowy).
2. Jakby tego było mało razem z Kowalczykiem ubolewali nad słabą Wisła i Borek twierdzil, że do przerwy z Górnikiem powinna przegrywac 0-5...a Moskalowi po wypowiedzi ze gdy jeszcze raz obejzal mecz doszukal sie pozytywow zaperoponowali aby obejrzal go jeszcze 5 razy bo wlasnie po pierwszej polowie powinno byc 0-5

Niektorym dziennikarzom po kilkunastoletniej dominacji Wisly chyba przepalilo mozgi ze sieja takim jadem...
Nikt nie wspomina ze Wisla ma plage kontuzji natomiast o tym ze Czesio Michniewiecz nie mial kim grac w meczu ze Slaskiem trabili na lewo i prawo - wiadomo kolega wielu dziennikarzy...
Borek tez nic nie wspominal ze dopiero Czesio to ma jaja kilkaset polaczen z Fryzjerem musi budzic szcunek...
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Od: 09.2008

Stary 22.11.2011, 08:59
Wyginali pałę wczoraj na polsacie. Kowalczyk mówił, że Wisła nie ma kim grac, że brakuje trzech podstawowych zawodników. Ale jak nawijał o tym to aż mu się micha śmiała, raczej nie krył radości z takiego obrotu sprawy. Natomiast Borek i jego wywody na temat Moskala to już są jaja, chłop ma problemy jakieś ze sobą. Ile razy nie patrze na ten magazyn tak zawsze Mati jest największym mentorem, a jakie on anegdotki zna zakulisowe no ku ... wyrocznia.
Odpowiedz cytując
montypajton
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 22.11.2011, 09:30
Ja tylko dodam, bo akurat też obejrzałem wczoraj ten nieszczęsny program, że zanim mówili o Wiśle, był materiał o meczu Legia - Lechia. Najpierw nie żałowali ochów i achów nad grą Legii, do czego już zdołałem przywyknąć. Potem był cytat z Ulatowskiego, że do 40 minuty gra Lechii nie wyglądała źle. Kowalczyk, po zgnojeniu Ulatowskiego za tę wypowiedź stwierdził z przekąsem, że Legia ma to do siebie, że oni grają na totalnym luzie, bo wiedzą że i tak strzelą. I to już nawet nie sam komentarz mnie rozwalił...tylko sposób w jaki Kowalczyk to wypowiedział;/ Co najmniej jakby Legia była od kilku sezonów nie do pobicia.

Aż się prosi zadać pytanie p. Kowalczykowi. Czy 8 meczy temu, kiedy Legia grała od ponad sezonu totalną padakę i dostawała baty o Podbeskidzia czy Odry Wodzisław na Łazienkowskiej też grała na luzie?

Ludzie! Przecież to co oni wczoraj mówili to jest antydziennikarstwo. ZERO rzetelności. ZERO obiektywizmu. Dobić leżącego, skrzywić fakty, powiedzieć nieprawdę i polizać sobie jajka nawzajem. Pamiętam mecz Legii z Happoelem jak ten właśnie Kowalczyk nie zostawiał suchej nitki na Skorży w 1 połowie. A od tamtej pory, kiedy Legia wyszła inna na 2 połowę to już nie ta drużyna, a przedewszystkim nie ten kowal, nie ten borek. W dupach się poprzewracało. Aż mnie skręca żeby na złość tym zaprzałym legionistom wyrwać majstra z Kazikiem na ławce. Ale by mieli rebus.

A wracając do programu...Warto wspomnieć o tym jak zbluzgali prezesa Lechii za zatrudnienie Ulatowskiego. Ten przekąs Borka, "no ja tego nie rozumiem, kto podjął taką decyzję Jak oni mogli"

Dziś, jeśli chce się zatrudnić sztab, podpisać piłkarza, czy wybudować stadion, to oficjanie trzeba pytać o to Borka i Kowala. Pewnie dlatego tak nam nie idzie, że Stan o tym zapomniał.

Żeby nie było OT. Mam nadzieję że Borek te słowa o zakompleksieniu i braku jaj u Kazia odszczeka. Bo jeżeli ktokolwiek ma kompleksy to tylko on i kowal, czego dowody dali wczoraj w programie.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 22.11.2011, 19:55
Dzisiaj o godz. 22:00 na Canal + Sport jest zapowiedź 20-minutowego programu pt. "Co dalej z Wisłą".
Jestem bardzo ciekaw, kto będzie w nim dyskutował. Niestety, opis mi się nie ładuje...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.11.2011, 20:08
A gdzieś w necie tego nie będzie bo nie mam Canal +
Odpowiedz cytując
pilot80
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 22.11.2011, 20:22
w Lidze + extra zapowiadali ten program o 22 jako wywiad ze Stanem Valckxe
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.11.2011, 22:26
Valckx, Moskal i Mały- taka ogólna pogadanka, niepokoi tylko info o 1-2 transferach
Odpowiedz cytując
śledziu
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.11.2011, 22:32
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Valckx, Moskal i Mały- taka ogólna pogadanka, niepokoi tylko info o 1-2 transferach
?
Stary oglądnij jeszcze raz, a zobaczysz komu tak naprawdę zależy na Wiśle!
Kazek i Mały. Oby takich ludzi więcej.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 22.11.2011, 22:42
śledziu napisał(a):Wyświetl post
?
Stary oglądnij jeszcze raz, a zobaczysz komu tak naprawdę zależy na Wiśle!
Kazek i Mały. Oby takich ludzi więcej.
Szczerze, nie odniosłem wrażenia, żeby Valckx`owi nie zależało na Wiśle... możesz mi powiedzieć, po jakim fragmencie wywiadu tak sądzisz?

Optymistyczna wiadomość jest taka, że podpisali kilka umów z jakimiś młodymi talentami...szkoda, że polityka informacyjna klubu nie uznała tego faktu za dostatecznie ważnego, aby o nim poinformować.

Poza tym nic nowego. Stan wierzy w Kazika i w odrobienie strat do Śląska. Tyle, że wywiad był przed Górnikiem, więc punkt widzenia mógł mu się trochę zmienić...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Stary 22.11.2011, 22:43
Dokładnie, dlatego nie rozumiem ludzi którzy mówią że Moskal to zły pomysł nawet na chwile.... no sory ale komu jak nie Jemu będzie zależało bardziej na tym żeby ta Wisła coś sobą prezentowała....
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 22.11.2011, 22:46
Ja sie uprzejmie pytam:
1. kto to sa ci mlodzi Polscy podpisani gracze?
2. ile Moskal jest w Wisle, czy rok pracy z Maaskantem, ktorego wyjeb.. az tyle mu dal, ze Valckx jest spokohny ze da rade? po co bylo zatrudniac Maaskanta jak Kaziu gotowy i dobry trener?

to tak apropos programu i lofiki wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
śledziu
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.11.2011, 22:50
willow napisał(a):Wyświetl post
Szczerze, nie odniosłem wrażenia, żeby Valckx`owi nie zależało na Wiśle... możesz mi powiedzieć, po jakim fragmencie wywiadu tak sądzisz?
Poinformują Cie o tym Twoi tajni informatorzy w odpowiednim momencie. A tak poważnie jeśli człowiek odpowiadający w Wiśle za transfery, na tle obecnej kadry Wisły twierdzi, że Czekaj za rok lub dwa będzie gotowy na Ekstraklasę, to ja kuwa mać mu dziękuje za oświecenie.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 22.11.2011, 22:52
borys napisał(a):Wyświetl post
Ja sie uprzejmie pytam:
2. ile Moskal jest w Wisle, czy rok pracy z Maaskantem, ktorego wyjeb.. az tyle mu dal, ze Valckx jest spokohny ze da rade? po co bylo zatrudniac Maaskanta jak Kaziu gotowy i dobry trener?

borys, przecież tu nie chodzi o to, że Valckx wierzy w Kazika. Tu chodzi o to, że nie stać ich na płacenie dwóm trenerom, Dlatego póki na liście płac będzie Maaskant, póki kogoś innego nie zatrudnią. No chyba, że Cupiał znowu będzie miał kaprys...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Stary 23.11.2011, 15:32
Wisła: Melikson coraz bliżej powrotu

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4

Byłoby dobrze, żeby zagrał jeszcze w tej rundzie.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.11.2011, 21:38
Co do telewizyjnej sportowej trójcy to kabaret w czystym wydaniu wiadomo że szykuje się mecz przyjaźni który zaważy o dalszych losach Moskala to trzeba trochu rywala podrażnić przed meczem.A że najsłabszym punktem Wisły jest według nich Moskal to padło na niego .Skąd tak jad co do Wisły?trójca ekspertów nie może do dzisiaj przeboleć że Śląsk pożegnał się z LE a Wisła jest w fazie grupowej LE i ma jeszcze szanse na awans.Aczkolwiek co do Ułatowskiego to Lechia rzeczywiście trochu zawaliła zwłaszcza że M szuka posady w ekstraklasie
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.11.2011, 21:39
Ja sie uprzejmie pytam:
1. kto to sa ci mlodzi Polscy podpisani gracze?.
Czyżby o to chodziło?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zi_na_testach/

Przecież takie testy są co roku...
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.11.2011, 21:40
Ja sie uprzejmie pytam:

@1. zapewne są to Karłowicz, Czapa, Szewczyk.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 23.11.2011, 22:21
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Czyżby o to chodziło?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zi_na_testach/

Przecież takie testy są co roku...
Na pewno nie o to. To były testy jakich wiele. Stan wyraźnie podkreślił, że kontrakty podpisano.
To, że klub o tym nie poinformował, uważam za skandal. Rozumiem, przed podpisaniem... ale po?
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.11.2011, 22:39
Może to
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._mlodej_wisle/

I jeszcze jakiś nius by się znalazł. Trzeba poszperac w archiwach.
W zasadzie żadne wielkie bum więc nie ma po co się drzeć. Ot młodziaki którzy może wypala w ME i daj Bóg kiedyś w dorosłej
Ostatnio edytowane przez CH. : 23.11.2011 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 23.11.2011, 22:44
CH. napisał(a):Wyświetl post
Może to

I jeszcze jakiś nius by się znalazł. Trzeba poszperac w archiwach.
W zasadzie żadne wielkie bum więc nie ma po co się drzeć. Ot młodziaki którzy może wypala w ME i daj Bóg kiedyś w dorosłej
Może, ale chyba to jeszcze nie wszystko... no chyba, że dla Stana stwierdzenie "z kilkoma" znaczy, że "z dwoma"... Teoretycznie prawda...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.11.2011, 22:44
willow napisał(a):Wyświetl post
Na pewno nie o to. To były testy jakich wiele. Stan wyraźnie podkreślił, że kontrakty podpisano.
To, że klub o tym nie poinformował, uważam za skandal. Rozumiem, przed podpisaniem... ale po?
Pewnie chodzi o typowe wzmocnienia do drużyny MESY. Coś jak uzupełnienia składu przed końcem okienka transferowego. Jeden z lokalnych portali internetowych informował, że Karłowicz podpisał kontrakt z Wisłą na ponad miesiąc przed oficjalną stroną. Poniżej obydwa newsy.

http://sport.wm.pl/59586,Piotr-Karlo...la-Krakow.html
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Stary 24.11.2011, 11:12
"Wisła jest w kryzysie. Oby nie doszło do totalnej kompromitacji"

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...lnej,id,t.html

W zimie trzeba solidnie się zastanowić, na kim oparty będzie skład Wisły wiosną i w następnych sezonach. I oby był to kierunek polski, żeby proporcje w zespole były wreszcie bardziej wyrównane - mówi Marek Motyka, trener, były piłkarz Wisły Kraków w rozmowie z Bartoszem Karczem.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.11.2011, 11:13
farben napisał(a):Wyświetl post
"Wisła jest w kryzysie. Oby nie doszło do totalnej kompromitacji"

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...lnej,id,t.html

W zimie trzeba solidnie się zastanowić, na kim oparty będzie skład Wisły wiosną i w następnych sezonach. I oby był to kierunek polski, żeby proporcje w zespole były wreszcie bardziej wyrównane - mówi Marek Motyka, trener, były piłkarz Wisły Kraków w rozmowie z Bartoszem Karczem.
Motyka niech się zajmie sobą a nie wrzuca kamyki do ogródka.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Tylko Piłka
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 27.11.2011, 12:46
Na Reymonta Polacy wracają do łask? http://tylkopilka.pl/articles/czy-na...racaja-do-lask
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów