The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2011, 19:33
Cytat:
IMO z faszyzmem/nazizmem powinno sie walczyc i go likwidowac, nie rozumiem dlaczego antifa wyorzystuje ku temu argumenty silowe, ale to nie moje sprawa. Co do ludzi, ktorzy byli na marszu, to wrod srodowisk "prawych" jakby nie patrzec bylo duzo nacjonalistow (vel wylegarnia faszyzmu: stowrzyszenie Mlodziez Wszechpolska", a nacjonalizm sam w sobie zly nie jest, tylko ze od nacjonalizmu juz niedaleko do nazizmu. Co innego swietowac rocznice odzyskania niepodleglosci, a co innego przeganiac z kraju wszystkich "obcych".
Zdecydowałeś się już, o co Ci chodzi? Bo ja kompletnie nie wiem. Do czego pijesz? O czym mówisz? O marszu? O nazizmie? O nacjonalizmie, który ani nie jest zakazany, ani wbrew temu, co mówisz nie jest podłożem dla nazizmu? Sam jestem zdecydowanym wrogiem faszyzmu, nazizmu i przede wszystkim komunizmu i zgadzam się z Tobą, że należy z tymi zjawiskami walczyć. Ale tego nie robi ani kolorowa poległa, ani antifa.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.11.2011, 19:34
Cytat:
Co innego swietowac rocznice odzyskania niepodleglosci, a co innego przeganiac z kraju wszystkich "obcych".
Raczej nie chodzi o to zeby wyganiac obcokrajowcow z Polski tylko, zeby nie dopuscic do ich coraz wiekszego naplywu. Jak ktos obcy tu mieszka to niech zostanie ale nie przyjmujmy taborow czarnych czy mulatow bo wlasnie ta przykladna zachodnia Europa pokazuje jaki problem pozniej jest z tymi osobnikami
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 18.11.2011, 19:49
brzydki.brzydal napisał(a):Wyświetl post
IMO z faszyzmem/nazizmem powinno sie walczyc i go likwidowac, nie rozumiem dlaczego antifa wyorzystuje ku temu argumenty silowe, ale to nie moje sprawa. Co do ludzi, ktorzy byli na marszu, to wrod srodowisk "prawych" jakby nie patrzec bylo duzo nacjonalistow (vel wylegarnia faszyzmu: stowrzyszenie Mlodziez Wszechpolska", a nacjonalizm sam w sobie zly nie jest, tylko ze od nacjonalizmu juz niedaleko do nazizmu. Co innego swietowac rocznice odzyskania niepodleglosci, a co innego przeganiac z kraju wszystkich "obcych".

Co do zapraszania to widzialem ciekawy program jeszcze przed marszem (dzien lub dwa) jakis gosc (nieznany mi z facjaty) wizytowal niemieckie kluby i informowal ludzi o tym, ze w Warszawie odbedzie sie marsz nazistow, co niemcow oburzalo i wypowiadali sie, ze z nazizmem trzeba walczyc na wszelie sposoby. Wskutek niedopowiedzenia jednakze mogli sie pojawiac dziwni smieszni ludzie.

Co do Szczuki to nie rozumiem takiego podejscia - dla ochrony przeciez byla policja, ktora z zalozenia nei powinna atakowac prawych obywateli, ktorzy niczego na sumieniu nie maja.
Same zdziwienia!
Widocznie same przypadki.
"Hable con ella", Kazia taka rozmowna, wytłumaczy

Wychodzi na to, że nasi niemieccy przyjaciele przyjechali niechcący i niechcący obijali jednostki w barwach narodowych. Trzeba ich za to przeprosić.

A co do "wylęgarni faszyzmu" i logiki "od nacjonalizmu jest już niedaleko do nazizmu" - brawo! Pociągnijmy ten wątek: od miłości do dziecka jest blisko do pedofilii a klaps prawie pobicie = rodzina - wylęgarnia patologii. Daje Ci to spokojnie spać?
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.11.2011, 19:57
Cytat:
A co do "wylęgarni faszyzmu" i logiki "od nacjonalizmu jest już niedaleko do nazizmu" - brawo! Pociągnijmy ten wątek: od miłości do dziecka jest blisko do pedofilii a klaps prawie pobicie = rodzina - wylęgarnia patologii. Daje Ci to spokojnie spać?
Święte słowa, 1906% poparcia.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Krystian14
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 18.11.2011, 20:11
To jest wasza demokracja:

http://vod.gazetapolska.pl/709-jego-...icjant-sadysta

Kundle palikota i grodzkiej..
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.11.2011, 20:51
w stanach za taką aferę pies by płacił odszkodowanie do końca życia a u nas sukcesem będzie wyegzekwować anulowanie wyroku.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 18.11.2011, 20:59
Kolejne lewackie inicjatywy finansowane z publicznych pieniędzy. komuna//warszawa (ta od spektaklu pt. "Sierakowski", dawniej komuna otwock) otrzymała w prezencie od prezydent Gronkiewicz-Waltz dofinansowanie w wysokości blisko 600 tys. zł w latach 2011-2013 (szczegóły poniżej).
http://wpolityce.pl/wydarzenia/18285...wladz-warszawy

W dzisiejszym expose premier/koziołek Donald/Matołek zapowiadał ostre cięcia, zwiększenie i zrównanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn etc.
Pewnie jest to konieczne zastanawia mnie tylko dlaczego oszczędności nie są szukane tam gdzie powinny być priorytetem czyli w ograniczeniu biurokracji i likwidacji budżetowego finansowania antypaństwowych organizacji. Takich jakimi są te lewackie inicjatywy wprost odnoszące się do anarchii i bolszewizmu.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.11.2011, 21:47
on woli zabierać biednym żeby byli jeszcze biedniejsi. niech ....a zaczną od siebie- jak każdy polityk odda 10% swoich przychodów to budżet wzrośnie momentalnie. jeszcze chcą dać podwyżki policjantom katującym obywateli.
DONALD MATOLE
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 18.11.2011, 21:56
http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...1-2230/5639265
Co ten policjant mówi to głowa boli
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.11.2011, 23:33
jakkfk napisał(a):Wyświetl post
http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...1-2230/5639265
Co ten policjant mówi to głowa boli
Swój swojego będzie bronił, mówi to co mu kazali jego przełożeni.
Jestem bardzo mile zaskoczony, że nie zaproszono żadnych lewaków! Panowie dziennikarze bardzo prawdziwie mówili o Antifie. Zabrakło mi tu większego nacisku na na tego rzecznika Od Gronkiewicz? Że wiedziała, że bd bojówka niemiecka, że tak naprawdę kolorowa to była manifestacja anty Polska, więc jak można się na coś takiego zgodzić. Tak była Anty Polską manifestacją, bo jak nazwać to, że śpiewali tam ruskie piosenki, na czele z polska pt. Dymać Orła Białego Tymona Tymańskiego. Czemu ten facet nie siedzi w więzieniu (Tymon Tymański). Pamiętam swego czasu kiedy Kazik Staszewski napisał piosenkę Jeszcze Polska (która nijak tekstowo i muzykalnie ma się do naszego Hymnu, chodziło w niej o to, że to politycy doprowadzili do burdelu w naszym kraju, stąd ten tytuł) został oskarżony, o lekceważenie Hymnu Narodowego, ale oczywiście nic mu nie zrobiono, choć oczywiście sam tytuł był trochę kontrowersyjny. Pytam się dlaczego ten pajac nie siedzi, za to, ze publicznie obraża symbole narodowe?
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Krystian14
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 19.11.2011, 05:56
Wracając do MN, zobaczcie jak niektórzy potrafią się ogarnąc a u nas połowa wypowiadających zastanawia się czy należy wyjśc w 70 min meczu mimo iż taką decyzję podjęto i czy w ogóle pojawienie się na MN nie przysporzy nam złej prasy...

TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 19.11.2011, 08:42
Policjant postanowił wszystkich zagadać i tym samym wybić z koncepcji. Jak się okazuje częściowo dobra metoda, bo nie docisnęli go w sprawie niemieckich turystów tak jak należy.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.11.2011, 09:31
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Jest sprawiedliwość w tym kraju! Facet, który na słynnym filmiku atakuje buty policjanta swoją twarzą, a potem przyczynia się do uszczuplenia ilości gazu w jego miotaczu został skazany na 3 miechy paki za napaść na funkcjonariusza!

Bardzo mocno liczę, że to tylko paranoja dziennikarzy z Gazety Polskiej Codziennie i że to nie jest prawda.
No nie wiem, gościu na filmiku pokazuje wyrok sądu i twierdzi, że się odwołał.

Nie wiemy, co się działo WCZEŚNIEJ - mamy tylko jego słowa. Ewidentnie jednak widać, że policjant skopał go po twarzy - a to wcale nie było potrzebne, by go zaaresztować.

Ewidentne nadużycie siły przez policjanta, który powinien zostać za to przykładnie ukarany.

Liczę, że Gazeta Polska będzie nadal monitorowała tą sprawę.

PS. Proszę nie odpowiadać trollom i prowokatorom.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.11.2011, 10:49
flamengista napisał(a):Wyświetl post
PS. Proszę nie odpowiadać trollom i prowokatorom.

Troli i prowokatorów powinnno sie banować z miejsca.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.11.2011, 11:36
Krystian88 napisał(a):Wyświetl post
Wracając do MN, zobaczcie jak niektórzy potrafią się ogarnąc a u nas połowa wypowiadających zastanawia się czy należy wyjśc w 70 min meczu mimo iż taką decyzję podjęto i czy w ogóle pojawienie się na MN nie przysporzy nam złej prasy...

]
czy to że mieli flagę robi z nich ogarniętą ekipę? czy może to że race odpalili? Czy Wisły nie było na marszu? Czy źle się zaprezentowaliśmy?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.11.2011, 13:58
Długo na forum mnie nie było , ale to co się wyprawia w tym temacie nie pozwala mi być obojętnym i muszę wyrazić swoją opinię na temat marszu Niepodległości i wydarzeń z nim związanych. Będzie krótko i treściwie.

Po pierwsze:

Cieszę się, że Państwem nie rządzą tak zwane "dresy" i ludzie "spod klatek schodowych", którzy stawili się na marszu w liczbie 20 tys i myślą, że są najmądrzejszą grupą społeczną w Polsce.

Po drugie:

Cieszę się, że Polską nie rządzi SLD i innego typu lewactwa, które tak naprawdę niczym nie różnią się od tych panów zapisanych wyżej.

Po trzecie:

Każdy normalny obywatel tego kraju, pracujący uczciwie, posiadający rodzinę, nie ma czasu bawić się w takie śmieszne manifestacje organizowane przez jednych czy przez drugich. Obydwa zgromadzenia porównałbym do "marszu oburzonych niedorajdów życiowych", którym w życiu nic nie wyszło, a teraz na siłę chcą tą swoją nieporadnością zainteresować innych.

Dziękuję za uwagę.
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.11.2011, 14:04
W dupie byles gowno widziales
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Stary 19.11.2011, 14:18
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
W dupie byles gowno widziales
Owszem nie byłem, nie widziałem.. ale mam prawo nie popierać i jednych i drugich prawda? Uroczystości Państwowe były wcześniej i na nich wypadało być, a wszelkiego rodzaju marsze niby komu mają służyć?

50% (z tego co widać na filmikach) to kibole (kibice), w dresach, barwach klubowych, w kominiarkach.. nie wmówisz mi, że to jest ELITA naszego narodu, albo chociaż jakakolwiek przyszłość tego kraju. Normalni, uczciwi Polacy ten dzień spędzali na wyjazdach weekendowych, na spacerach itp, tak aby odpocząć od pracy i obowiązków dnia codziennego. Tylko społeczeństwo konfliktowe, nierobów itp, ma czas się organizować i jeździć do Warszawy na tego typu marsze czy zgromadzenia (Niepodległa Kolorowa pff = niezłe gówno).

Martwi mnie ogólne poparcie tutaj na forum do tego typu akcji.. Choć z drugiej strony to forum kibicowskie, gdzie większość pewnie ma wiele spólnego z "dresami" stąd taki wysoki współczynnik poparcia dla Marszu Niepodległości.

Jestem również oburzony tym, że tak mało osób usłyszało zarzuty, a jak je usłyszało to, że są one wręcz śmieszne. Dać by tak przykładowo jednemu i drugiemu po 5 tys kary to by się oduczyli wyrywania kostek z chodników, bądź pałowania przypadkowo spotkanych osób z flagami narodowymi.
Ostatnio edytowane przez HanysKce : 19.11.2011 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 19.11.2011, 14:30
To ciekawe jakie filmiku oglądasz. Poszukaj tego 16-minutowego i licz kominiarki.
Chyba, że nie oglądasz niczego co nie ma znaku jakości TVN.
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.11.2011, 14:37
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
50% (z tego co widać na filmikach) to kibole (kibice), w dresach, barwach klubowych, w kominiarkach.. nie wmówisz mi, że to jest ELITA naszego narodu, albo chociaż jakakolwiek przyszłość tego kraju.
Czyli MN 2011, oceniasz na podstawie filmików znalezionych w sieci?
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Stary 19.11.2011, 14:39
bondTSW napisał(a):Wyświetl post
Czyli MN 2011, oceniasz na podstawie filmików znalezionych w sieci?
Głównie z znalezionych tutaj w temacie. Ja po prostu kwestionuje sens organizacji tego typu marszów.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 19.11.2011, 14:40
[...]
Widać że w d... byłeś i g... widziałeś.
Co najgorsze w Twoim przypadku to nawet nie trzeba byłoby być, a wystarczyłaby odrobina dobrej woli i obejrzenie czegoś poza przekazem medialnym TVN, TVP czy Polsatu, aby zastanowić się i powstrzymać rękę przed stukaniem w klawisze pierdół o 20 tys. dresów. Osobiście to najbardziej żałuję, że Ludzie tacy jak Ty, więc zbyt leniwi aby skłonić się do poszperania w internecie i zbyt odmóżdżeni aby zmusić się do odrobiny obiektywizmu, mają takie same prawa wyborcze jak ja. Właśnie dlatego, że takich jak Ty zbyt leniwych i zbyt odmóżdżonych jest większość w Naszym Kraju wciąż rządzi demagogia i PR.
Proszę bardzo poniżej jest link do filmiku pokazującego cały Marsz Niepodległości, jeżeli w Twoim przekonaniu 50% uczestników ma dresy i kominiarki to zastanawiam się jak się w tych Katowicach ma nauczanie matematyki, może tam u Was 50% procent to nie połowa ale jakieś mniejsze proporcje
http://www.wykop.pl/link/942833/caly...-ilu-nas-bylo/

Przepraszam z góry innych Ślązaków przeglądających ten temat
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 19.11.2011 o godz. 14:50.
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Stary 19.11.2011, 14:47
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Widać że w d... byłeś i g... widziałeś.
Co najgorsze w Twoim przypadku to nawet nie trzeba byłoby być, a wystarczyłaby odrobina dobrej woli i obejrzenie czegoś poza przekazem medialnym TVN, TVP czy Polsatu, aby zastanowić się i powstrzymać rękę przed stukaniem w klawisze pierdół o 20 tys. dresów. Osobiście to najbardziej żałuję, że Ludzie tacy jak Ty, więc zbyt leniwi aby skłonić się do poszperania w internecie i zbyt odmóżdżeni aby zmusić się do odrobiny obiektywizmu, mają takie same prawa wyborcze jak ja. Właśnie dlatego, że takich jak Ty zbyt leniwych i zbyt odmóżdżonych jest większość w Naszym Kraju wciąż rządzi demagogia i PR.
Mogę odbić piłeczkę i powiedzieć, że cieszę się, że w tym kraju jest jeszcze jednak spora liczba ludzi którzy potrafią samodzielnie myśleć i analizują wydarzenia z wielu źródeł informacji, nawet Gazetę Wyborczą.

Zakładam, że popierasz prawicę Korwina? Dla mnie Korwin to największy błazen XXI wieku, jak słyszałem jego w komentarzach po wydarzeniach z 11 listopada to krew mnie zalewała jak taki człowiek w ogóle może jeszcze się w mediach wypowiadać, człowiek który nawołuje do walki z Policją, do walki młodzieży między sobą..albo że Muzułmanie przyjdą i nam gardła podetną.

Człowiek kretyn i idiota i aż dziw, że ma jakiekolwiek poparcie.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 19.11.2011, 14:51
Mogę odbić piłeczkę i powiedzieć, że cieszę się, że w tym kraju jest jeszcze jednak spora liczba ludzi którzy potrafią samodzielnie myśleć i analizują wydarzenia z wielu źródeł informacji, nawet Gazetę Wyborczą.

Zakładam, że popierasz prawicę Korwina? Dla mnie Korwin to największy błazen XXI wieku, jak słyszałem jego w komentarzach po wydarzeniach z 11 listopada to krew mnie zalewała jak taki człowiek w ogóle może jeszcze się w mediach wypowiadać, człowiek który nawołuje do walki z Policją, do walki młodzieży między sobą..albo że Muzułmanie przyjdą i nam gardła podetną.

Człowiek kretyn i idiota i aż dziw, że ma jakiekolwiek poparcie.
Mylisz się nie popieram Korwina, czasem wyrażam się o Nim nawet bardziej dosadnie aniżeli Ty w tej chwili.
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.11.2011, 14:54
Głównie z znalezionych tutaj w temacie. Ja po prostu kwestionuje sens organizacji tego typu marszów.
Gdyby nie organizatorzy Marszu, (jak również zdarzenia jakie miały miejsce) to Ci wszyscy "normalni", którzy wyjechali na weekend z rodziną, nie mieli by pojęcia o rocznicy odzyskania Niepodległości.
Szkoda słów... na szczęście za rok będzie Nas więcej.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
krzykacz
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 19.11.2011, 14:58
Owszem nie byłem, nie widziałem.. ale mam prawo nie popierać i jednych i drugich prawda? Uroczystości Państwowe były wcześniej i na nich wypadało być, a wszelkiego rodzaju marsze niby komu mają służyć?

50% (z tego co widać na filmikach) to kibole (kibice), w dresach, barwach klubowych, w kominiarkach.. nie wmówisz mi, że to jest ELITA naszego narodu, albo chociaż jakakolwiek przyszłość tego kraju. Normalni, uczciwi Polacy ten dzień spędzali na wyjazdach weekendowych, na spacerach itp, tak aby odpocząć od pracy i obowiązków dnia codziennego. Tylko społeczeństwo konfliktowe, nierobów itp, ma czas się organizować i jeździć do Warszawy na tego typu marsze czy zgromadzenia (Niepodległa Kolorowa pff = niezłe gówno).
Człowieku (celowo używam takiego zwrotu, przynajmniej nikt mi nie zarzuci, że Cię obrażam), możesz sobie znaleźć jakieś inne forum do trollowania, w innych postach utrzymujesz, że normalną reakcją na stratę barw jest dzwonienie na policję, zastanawiasz się czy warto gwizdać na Surmę jak gra w Lechii w ogóle sędzia Liczmański, Maaskant to Twoje ulubione tematy, a teraz .......isz głupoty. Ale merytorycznie: po pierwsze jeśli uważasz, że kombatanci, Ziemkiewicz, Korwin-Mikke, młode, wykształcone (nie wiem czy z dużych miast) kierownictwo MW starsi ludzie i rodziny z dziećmi("normalni, uczciwi Polacy", którzy właśnie tak chcieli spędzić ten dzień) to ludzie spod klatek schodowych to gratuluję. Pewnie niewiele interesuje Cię, że świnie w białych kaskach tak się rozpędziły w swojej interwencji, że przeleciały na drugi koniec placu i wielu "normalnych" Polaków zostało potraktowanych "środkami przymusu", jednak nie wyglądali na załamanych bo wielu z nich pamięta ZOMO i głośno porównywało działania policji do tamtych czasów. Co do "dresów" to nie rozpędzaj się bo kilkadziesiąt lat bez ogólnoeuropejskiego konfliktu zbrojnego to stan nienormalny i może kiedyś to właśnie Ci "bandyci" będą bronić życia i mienia tych, których w poczuciu komfortu utrzymują monitoring i patrole policji. Po drugie mówisz, że nie chcesz żeby rządziło SLD ale zwróć uwagę, że już rządziło 8 lat co daje do myślenia jak "rozliczono" komunizm i jak parszywa jest demokracja w obecnej formie. Po trzecie jeżeli Twoim zdaniem uczciwie pracujący Polacy nie mają czasu na manifestację w święto to tylko powinno otworzyć Ci oczy na to co się dzieje, jesteśmy ciężko pracującym społeczeństwem a Rudy i tak tnie ulgi i socjal (powiększa tą na troje i więcej dzieci, bo właśnie Ci, którzy mają 3 i więcej tworzą przyrost naturalny) oraz daje kasę mundurowym, a wiesz czemu... bo po 11.11 boi się własnego Narodu. Oczywiście jakieś kilkaset milionów euro znając życie się znajdzie na ratowanie greckich anarchistów brudasów, którym się nie chcę pracować i którzy mogliby się zbratać z tymi co blokowali Marsz. Aha jescze jedno Hanysie K-ce Polacy z flagami Górnego Śląska również byli obecni na Marszu więc jak spotkasz kolegę Gorzelika to powiedz mu żeby wypierdalał z prowokacjami w stylu "Oberschlesien".
Odpowiedz cytując
regis
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.11.2011, 15:01
Cytat:
Choć z drugiej strony to forum kibicowskie, gdzie większość pewnie ma wiele spólnego z "dresami" stąd taki wysoki współczynnik poparcia dla Marszu Niepodległości.
Opcja druga: Marsz Niepodległości ma tyle wspólnego z dresami, co ty z inteligencją.
Czytaj: niewiele.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 19.11.2011, 15:10
Normalni, uczciwi Polacy ten dzień spędzali na wyjazdach weekendowych, na spacerach itp, tak aby odpocząć od pracy i obowiązków dnia codziennego. Tylko społeczeństwo konfliktowe, nierobów itp, ma czas się organizować i jeździć do Warszawy
Jest to teza z gruntu fałszywa, więc trudno podejmować polemikę z osobą, która nie jest za pan brat z faktami.
Na Marszu obecny byli ludzie reprezentujący cały przekrój społeczeństwa.

A tymczasem premier :

Cytat:
- 11 listopada pokazał z pełną stanowczością, jakie wartości prezentują ludzie atakujący policjantów, polską rodzinę, jakie wartości mają kopiąc policjanta, czy podpalając wozy transmisyjne telewizji Jeśli rzeczywiście jest tak, że z tej strony sali zawsze będą padały słowa wsparcia dla tej, jak określił prezes PiS, "dorodnej polskiej młodzieży, która przeciwstawiła się lewicy"
Nie raz już spotkałam się z mijaniem się z prawdą ale nadal mnie zdumiewa i nie potrafię dojść do porządku dziennego nad tego typu bezczelnymi kłamstwami.
Najgorsze,że często pada to na podatny grunt i nawet w miarę zdroworozsądkowa osoba potrafi dać się zmanipulować.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 19.11.2011, 15:11
50% (z tego co widać na filmikach) to kibole (kibice)

Niech to wystarczy za komentarz.

Ba, nawet, gdyby 70% uczestników marszu stanowili kibice, to co? Wydaje mi się, że sam uważasz się za kibica, skoro jesteś na tym forum. Czy w takim razie twoja obecność gdziekolwiek, to coś złego? Wchodząc do jakiegoś miejsca mówisz od drzwi "Przepraszam, że tu jestem i obniżam prestiż"?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.11.2011, 17:52
brzydki.brzydal napisał(a):Wyświetl post
Panowie, ale nie zaprzeczycie chyba, ze po obu stronach "barykady" znalezli sie jacys kretyni, ktorzy chcieli robic zadyme?
Po pierwsze to GW nawoływała do blokad i walki. Po drugie policja chętnie prowokowała to chyba oczywiste, że nie przyjechały tam jakieś lamusy? I tak się wiele nie działo bo mogło ruszyć kilka tysięcy osób. Nasi to przynajmniej się tłuką z ZOMO a nie biją przechodniów z flagą.

ale wyrzuty społeczne będą je organizować, tak jak w latach 80. wyrzuty społeczne obaliły komune i teraz część tych wyrzutów społecznych dobrało się do koryta. Poważni obywatele nie mieli wtedy czasu na takie rzeczy jak demonstracje i strajki.

Mozna palić samochody stacji TV?

Cytat:

Tak jak niegdyś w Berlinie płonęły furgonetki należące do Axel Springer, tak 11 listopada br. zapłonął wielkim jasnym ogniem znienawidzony symbol zła. Skoro Joschka Fischer mógł palić - to tym bardziej Jaś Kowalski.

Odp: jak widać - można.

Tusk jest beszczelny. Walcząc z nami zaczyna nas kreować na jakąś siłę polityczną... żebyś się chłopie nie przejechał w końcu na tych gierkach.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów