The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2011, 16:34
Jak ktoś nie ma szybkości to ciężko mu będzie zrobić karierę na wysokim poziomie. Najwyżej mogą brylować w TME.

U nas jest takich kilku - Diaz, Kirm, Lamey, Wilk, Sobolewski, Nunez by daleko nie szukać. Co się rzuca w oczy marna szybkość przede wszystkim zawodników odpowiedzialnych za odbiór piłki i za rozgrywanie.
To jest już spora częśc drużyny która albo nie nadąża za przeciwnikiem, albo nie potrafi mu uciec.
Ostatnio edytowane przez tofik : 14.11.2011 o godz. 16:37.
..
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Od: 06.2011

Stary 14.11.2011, 16:57
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Trochę to nie realne. Chyba, że Stan dostanie 4 mln euro od właściciela na same transfery. No, ale mieliśmy mówić o tym co jest realne...

Kilka uwag:
- Burliga jest właściwie sprzedany do Ruchu (a jak nie to będzie to oznaczało, że w Ruchu się nie sprawdził)
- Śląsk zechce nam sprzedać Milę i wziąć w rozliczeniu m.in. Gargułę (kompletne S-F)
- Jovanić ma kontrakt do 2015 roku,
- Boguski ma kontrakt do 2015 roku,
- Jaliens ma kontrakt do 2013 roku,

Jedna uwaga od siebie:
- Jirsaka bym zostawił mimo wszystko, jeden z nielicznych naszych piłkarzy (trochę to smutne), którzy umieją pograć piłką po ziemi i dośrodkować na centymetry, zależy ile by sobie życzył, jeżeli mało to jako uzupełnienie składu to nie najgorszy pomysł

Poza tym kilka pytań:
- Ciekawe ile zażyczy sobie GKS za Modelskiego?
- Kto to jest Słodowy?
- Czym Kurto, któremu notabene kończy się kontrakt, jest lepszy od Pareiki i czy jest lepszy od Jovanicia?
- Wierzysz, że Lechia sprzeda nam Traore za takie pieniądze? Prezesi klubów nie będą łaskawsi dla siebie tylko dlatego, że kibice obydwu klubów się przyjaźnią.
Moje zdanie na temat Jirsaka jest takie - Kupiono go za 700 (!) tys. euro. Do tej pory miał kilka przebłysków, a to zdecydowanie za mało. Większość spotkań wchodził z ławki. Ba! Zdarzało się, że odsuwano go do ME!
Oto moje "trzy grosze" :
- Burliga nie jest sprzedany do Ruchu, a jedynie wypożyczony. Poza tym to, że do nas nie wróci nie musi oznaczać, że się tam nie sprawdził. Powód? Ruchu może nie być stać jeżeli Wisła zażyczy sobie za niego powiedzmy 100 tys. euro.
- Jeszcze nie tak dawno pojawiła się w mediach informacja, że Garguła może przenieść się do Śląska, ponieważ Lenczyk pamięta go jeszcze z czasów gdy grał w GKS - ie Bełchatów. Jeżeli się nie uda ta transakcja to jest cień szansy, że go weźmiemy po zakończeniu jego kontraktu w Śląsku.
- Dlatego napisałem, że Boguskiego trzeba gdzieś wypożyczyć, żeby miał szansę GRANIA, a nie siedzenia na ławce. Wszyscy wiemy, że siedząc na ławce nie ma szans powrotu do formy jaką jeszcze miał przed nabawieniem się kontuzji.
- Tak długie kontrakty REZERWOWYCH Jovanicia i Boguskiego to po prostu błąd poprzedniego zarządu.

* Kontrakt Modelskiego kończy się w czerwcu 2012 r. a możliwe, że Bełchatów spadnie z Ekstraklasy.
* Jeżeli nie wiesz kim jest Słodowy, a mniemanie masz o sobie duże, to zostawię to bez komentarza.
* Chodzi o to, że za rok Pareiko będzie miał już 35 lat, a wiecznie grał nie będzie! Poza tym Lechia dała szansę Pawłowskiemu, Górnik Skorupskiemu etc. to dlaczego Wisła nie może w przyszłości postawić na niego? Tym bardziej, że w tamtym sezonie zagrał w dwóch meczach i mnie nie zawiódł, w ostatnim meczu z Zagłębiem zachował czyste konto. Poza tym gra w reprezentacji U-21.
* Burkińczykowi kończy się latem kontrakt w Lechii, a Lechia raczej nie będzie w stanie przedłużyć kontraktu, gdyż obecnie zajmuje 11. miejsce w tabeli, a wydaje mi się, że Traore jest ambitnym piłkarzem i walczy o wyższe cele niż tylko utrzymanie.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.11.2011, 17:13
Guti za darmo od stycznia,więc na rozgrywajacego jak znalazł ;P
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html
Dac mu kontrakt 500 tys euro na rok jak Ljuboji i git.Na pewno ściagnie na stadiony wielu widzów
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Stary 14.11.2011, 17:26
@jendrus
To właśnie Głowacki jest podstawowym stoperem uczestnika LM, a także reprezentacji Polski. Gdy odchodził z Marcelo pewnie było Ci szkoda, że nie udało się go zatrzymać.
Szanucner jest ograny w europejskich pucharach i jest podstawowym zawodnikiem. Może spokojnie ograć co najmniej 2 lata na przyzwoitym poziomie. Cleberowi też wypominałeś wiek?
Z Traore może rzeczywiście przesadziłem. Natomiast w lecie kończy mu się kontrakt. Przypominam, że Lamey ma jeden z większych kontraktów w naszym klubie.
@river Jeżeli wszystko ci się kojarzy z przekleństwami to pozdro. Jeżeli jesteś taki "super", to zaproponuj coś od siebie a nie jedynie czekasz, żeby kogoś skrytykować. Łatwiej jest kogoś skrytykować, aniżeli pomyśleć samemu, żeby nasza sytuacja w klubie się poprawiła.
Szanuję to, że ktoś ma odmienne zdanie, natomiast nie szanuję ludzi którzy krytykują chociaż sami nie zaproponują czegoś lepszego.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 14.11.2011, 17:31
Str@żak napisał(a):Wyświetl post
- Tak długie kontrakty REZERWOWYCH Jovanicia i Boguskiego to po prostu błąd poprzedniego zarządu.

.
Jak je podpisywali to nikt tak nie myślał,bo np. Boguski gdyby nie kontuzja to pewnie byłby obecnie jednym z najlepszych piłkarzy Wisły i byśmy dziękowali za taki kontrakt...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.11.2011, 17:38
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Guti za darmo od stycznia,więc na rozgrywajacego jak znalazł ;P
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html
Dac mu kontrakt 500 tys euro na rok jak Ljuboji i git.Na pewno ściagnie na stadiony wielu widzów
Gutiego do Wisły not real , przecież to skandalista wyobraź sobie jak mówi do Kazia albo innego trenera , ''Spierdalaj , nie chce mi się wejść'' ? na pewno z Małym by wspólny język znaleźli

Pomyśł co by powiedział o naszym cyrku:
Cytat:
Guti Hernandez niedawno skrytykował Besiktas Stambuł narzekając, że czuje się tam jak w cyrku. Kiedy nie wrócił na czas do klubu, władze drużyny straciły cierpliwość do 35-letniego zawodnika i rozwiązały z nim kontrakt. Były gracz Realu nie wyszedł na tym źle...
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 14.11.2011 o godz. 17:43.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Stary 14.11.2011, 17:48
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Jak je podpisywali to nikt tak nie myślał,bo np. Boguski gdyby nie kontuzja to pewnie byłby obecnie jednym z najlepszych piłkarzy Wisły i byśmy dziękowali za taki kontrakt...
Zgadzam się z Tobą, ale jedynie częściowo. Pomimo tego, że podpisano długi kontrakt z Jovaniciem to jednak nadal szukali PODSTAWOWEGO bramkarza. Co to za logika podpisywać tak długi kontrakt z REZERWOWYM bramkarzem, który do tej pory przez 1,5 roku we wszystkich rozgrywkach(EKS,LE,PP,nawet ME) rozegrał kilka meczów?
Natomiast nie po to kupowano Genkowa za 0,5 mln. euro, żeby tylko siedział na ławce.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.11.2011, 18:05
Teqcontroller: Z Małym ? Niby po jakiemu ? Guti raczej polskiego nie ogarnia
E: Wiem że przenośnia ale musiałem to napisać
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 14.11.2011 o godz. 18:10.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 14.11.2011, 18:12
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Teqcontroller: Z Małym ? Niby po jakiemu ? Guti raczej polskiego nie ogarnia
E: Wiem że przenośnia ale musiałem to napisać
To się nauczy

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.11.2011, 18:48
wystarczy, że opanuje kim ty kuwa jesteś i będzie git
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.11.2011, 19:04
Guti wylecial z Besiktasu i jest do wziecia
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 14.11.2011, 20:12
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Guti wylecial z Besiktasu i jest do wziecia
Nie dla Gutiego w Wiśle On by wyśmiał naszą propozycje , kto by mu dał 500 tys rocznie w Wiśle , kolo pewnie koło miliona kasuje.

Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 16.11.2011, 19:19
Gdyby nie był za drogi(czyt. mniej niż milion ojro), warto by było się moim zdaniem zainteresować:
http://sport.gadu-gadu.pl/5675633306...ech-pod-sciana
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.11.2011, 10:27
Wziąłbym z powrotem Brożka - ambicje by miał, bo liczy na grę na Euro 2012. 1 sezon z opcją przedłużenia na kolejne lata.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.11.2011, 10:59
ja tam się nie zdziwię jak po końcu sezonu ujrzymy u nas Głowackiego ( koniec kontraktu ) Brożka i Błaszczykowskiego, a na ławcę Smudę ..
Odpowiedz cytując
Janusz94
Member

Od: 04.2011

Stary 17.11.2011, 21:10
Z tego co wyczytałem w zimie mają być tylko dwa transfery a to jest zdecydowanie za mało. Jeśli włodarze mówią tylko o dwóch transferach to chodzi im na pewno o Świerczoka i Skorupskiego bo tylko ich wymienia się w mediach. Ja jestem za. Skoro oni mieli by przyjść to w rozliczeniu oddałbym Górnikowi Boguskiego i Jovanicia nam nie będą potrzebni a tam na pewno się przydadzą.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 17.11.2011, 21:30
Czy mogę żartobliwie?

Mister Stan Valckx! This is a great chance to propose Guus Hiddink take over WISŁA KRAKÓW!

z onetu
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 17.11.2011, 21:35
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Czy mogę żartobliwie?

Mister Stan Valckx! This is a great chance to propose Guus Hiddink take over WISŁA KRAKÓW!

z onetu
google tłumacz rulez!!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Janusz94
Member

Stary 17.11.2011, 21:35
Ja próbowałbym ściągnąć w zimie do nas reprezantantów którzy myślą o zmianie klubu głośno o tym mówi przecież Paweł Brożek Kuba Błaszczykowski Dariusz Dudka Adam Matuszczyk oni myślą o zmianie więc moglibyśmy sie zakręcić. Na lewą spróbować wypożyczyć Boenisha i paka taka że na wiosne bez problemu bronimy mistrza i idziemy na LM z wielką mocą
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 17.11.2011, 21:43
A w czerwcu pobudka, że 8 czy 9 zawodnikom z pierwszego składu kończą się kontrakty.
I zacznie się narzekanie, że działacze myślą krótkowzrocznie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.11.2011, 22:14
Janusz94 napisał(a):Wyświetl post
Ja próbowałbym ściągnąć w zimie do nas reprezantantów którzy myślą o zmianie klubu głośno o tym mówi przecież Paweł Brożek Kuba Błaszczykowski Dariusz Dudka Adam Matuszczyk oni myślą o zmianie więc moglibyśmy sie zakręcić. Na lewą spróbować wypożyczyć Boenisha i paka taka że na wiosne bez problemu bronimy mistrza i idziemy na LM z wielką mocą
Poza może Pawłem to bzdury.
Jestem sobie w stanie wyobrazić, że Paweł zrozumiał, że na Zachodzie nic już nie zdziała i zechce wrócić do klubu gdzie będzie miał niezłą kasę, oddanych kibiców, sporo szacunku i powoli status w jakimś tam stopniu legendy Wisły. O ile oczywiście Cupiał, Basałaj czy ktoś tam nie mają tu jakiegoś ale.
Reszta z wymienionych to na głowę by upadła jakby zeszła 3 półki niżej sportowo i jakieś pewnie 50-70% finansowo zupełnie bez powodu.
Z Polaków grających zagranicą to możemy pomarzyć o Białkowskim, Sznaucnerze, Kusiu itp.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Stary 17.11.2011, 22:46
wezcie irasa
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.11.2011, 08:45
Wiem, że to nierealne, ale możeby pozbierać tym razem Polaków grzejących ławę za granicą. Mam parę propozycji :
Kuba Błaszczykowski - przed Euro będzie chciał jak najwięcej grać, Wiślak z krwi i kości
Adam Matuszczyk - również liczy na regularną grę przed Euro,
Paweł Brożek - to samo co w przypadku Kuby
+ 3-4 transfery młodych Polaków :
Skorupski - młody, zdolny z Górnika
Modelski - młody, zdolny w dodatku koniec kontraktu w czerwcu 2012
Słodowy - młody Polak grający w Czechach
Machaj - z Lechii Gdańsk
+ do tego Świerczok i Oleksy na próbę.
+powrót chłopaków z wypożyczeń.
Skład na wiosnę :
Skorupski - Modelski, Jovanovic, Chavez, Słodowy - Kuba, Sobolewski, Matuszczyk ,Melikson, Małecki - Biton
Ewentualnie:
Pareiko - Burliga, Czekaj, Bunoza, Nunez - Iliev,Wilk, Machaj, Chrapek - Boguski - Brożek

Pożegnanie:
Jovanic, Lamey, Jaliens, Pajlic, Diaz, Jirsak, Kirm, Garguła,
Odpowiedz cytując
piotrekj66unia
Member

Od: 08.2007

Stary 19.11.2011, 10:24
jesli chodzi o Kube to ponoc wchodzi w gre jego wypozyczenie wlasnie do nas, zobaczymy ile w tym prawdy:

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...yczniu-w-wisl/
Ostatnio edytowane przez piotrekj66unia : 19.11.2011 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Stary 19.11.2011, 10:49
Nawet półroczne wypożyczenie Kuby byłoby fenomenalną sprawą. Taki zawodnik u nas? Marzenie, oby się zdecydował.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 19.11.2011, 10:58
Jest druga strona medalu o cym było na forum na pewno pisane. Zgrywamy Kube z zepołem a po rundzie od nas odchodzi... to jest też ból.. Nie wiem jakie są szans e na odkupienie go od Borussi - 5% ?
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Stary 19.11.2011, 11:04
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że to nierealne, ale możeby pozbierać tym razem Polaków grzejących ławę za granicą. Mam parę propozycji :
Kuba Błaszczykowski - przed Euro będzie chciał jak najwięcej grać, Wiślak z krwi i kości
Adam Matuszczyk - również liczy na regularną grę przed Euro,
Paweł Brożek - to samo co w przypadku Kuby
+ 3-4 transfery młodych Polaków :
Skorupski - młody, zdolny z Górnika
Modelski - młody, zdolny w dodatku koniec kontraktu w czerwcu 2012
Słodowy - młody Polak grający w Czechach
Machaj - z Lechii Gdańsk
+ do tego Świerczok i Oleksy na próbę.
+powrót chłopaków z wypożyczeń.
Skład na wiosnę :
Skorupski - Modelski, Jovanovic, Chavez, Słodowy - Kuba, Sobolewski, Matuszczyk ,Melikson, Małecki - Biton
Ewentualnie:
Pareiko - Burliga, Czekaj, Bunoza, Nunez - Iliev,Wilk, Machaj, Chrapek - Boguski - Brożek

Pożegnanie:
Jovanic, Lamey, Jaliens, Pajlic, Diaz, Jirsak, Kirm, Garguła,
NIE stać nas na Skorupskiego, czy nie lepiej byłoby przedłużyć kontraktu z Kurto? Już się o niego pyta Roda Kerkrade.
TAK dla Modelskiego, ale co najwyżej na ławkę, nam potrzebny jest doświadczony zawodnik (mamy Jovanovicia).
TAK dla Słodowego, ale na ławkę, ma tylko kilka meczów w przeciętnej Gambrinus Lidze.
Machaj jest kontuzjowany i nie wiadomo kiedy wróci do formy
Wątpię w to, że zawodnicy z BUNDESLIGI będą chcieli do nas wrócić, poza tym nie stać nas na nich.
Natomiast z częścią z tych Twoich przymiarek się zgadzam.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.11.2011, 11:28
Panowie spójrzmy prawdzie w oczy. Jeżeli Brożek by tu wrócił nawet na wypożyczenie, oznacza to ni mniej ni więcej, że Biton przestanie być naszym piłkarzem z dniem 30 czerwca 2012 roku. Co do powrotów to ja jestem sceptycznie nastawiony tym bardziej jeśli miałoby to być pół roku, a w czerwcu znowu szukać zawodników. O Pucharach można by było wówczas zapomnieć.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.11.2011, 12:19
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Jest druga strona medalu o cym było na forum na pewno pisane. Zgrywamy Kube z zepołem a po rundzie od nas odchodzi... to jest też ból.. Nie wiem jakie są szans e na odkupienie go od Borussi - 5% ?
Wole obronic mistrza i stracic Kube = rozwalic taktyke niż nie mieć mistrza i nie rozwalić czegos czego i tak nie ma
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 19.11.2011, 13:42
informacja z "fakt" - wiem że mało prawdopodobne

Paweł Oleksy - rozmawia z Wisła (Obecnie Zawisza)
Bracia Mak - Obserwowani przez Wisłę !

Szukamy Polaków ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów