The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
siekierski
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.11.2011, 16:51
Z czystym sercem polecam również Ł. Wrońskiego z Bełchatowa
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.11.2011, 17:09
siekierski napisał(a):Wyświetl post
Z czystym sercem polecam również Ł. Wrońskiego z Bełchatowa
No tez mi go Jacek Bednarz proponował

Do tego dorzuciłbym Wilka z Sandecji ( młody obronca)
Stachowiak też mi przyszedł za mały hajs a juz wart 1.5 bańki ojro
do tego baardzo polecam Morozyuka czy jakoś tak gdzieś z Ukrainy. Boczny prawy pomocnik,moze tez byc obrońca.
Zolnierewicza z Arki tez polecają ze wyrosnie na niezłego obrońce.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.11.2011, 17:31
Garbarnia to za tego Kasprzaka mi juz 375 tys odrzuca,jak zescie go za 30 wyciagneli ?

Z śo polecam też Hrayr Mkoyan ,do wyciagniecia w pierwszej zimie za darmo.

edit

No chodzilo wlasnie o Garbarnie
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 16.11.2011 o godz. 17:41.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
siekierski
Senior Member

Stary 16.11.2011, 17:38
Bo na początku Kasprzak gra w Garbarni
Odpowiedz cytując
rocklee
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 16.11.2011, 19:19
Witam. Poszukuję silnego, skocznego, dobrze grającego głową napastnika, czyli krótko mówiąc odgrywającego, który przejdzie w przerwie zimowej lub po sezonie. Cena do 2 mln euro.

Dodatkowo prawy i lewy obrońca.

Od siebie mogę polecić Nengomasha, świetny rygiel defensywy.
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.11.2011, 19:48
Na prawego polecam Wasilewskiego, za 200k Anderlecht nam go odda, ale dość duży kontrakt chce, więc bez LM raczej nie opłacisz ok. 500k rocznie
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 16.11.2011, 20:56
Jak ktoś chce sobie zarobić parę milionów Euro to proponuję myk, który przypadkowo wykonałam. Kupiłam za grubą kasę (3mln euro z hakiem) niejakiego Guillermo Burdisso. lObrońca bardzo dobry, ale furory nie zrobił. Po pół roku sprzedałam go za 7,5 mln. Obrona nie ucierpiała wielce, bo Czekaj wymiata, a kasa klubowa napęczniała.

Z ciekawych zawodników polecam Juana Merę. Z perspektywicznych zawodników, o których chyba nikt nie wspominał mam też akich jak Tonia Tisdell, Eric Bicfalvi, Anthony Limbombe.

Przejrzałam też młodych zawodników Ekstraklasy i udało mi się ściągnąć Michała Grunta i Krzysztofa Kantora za darmo. Obaj zapowiadają się przyzwoicie.

Małeckiego mi siłą sprzedali za 4,3 mln, więc właściwie się nie obraziłam. Za to rośnie mi kolejna gwiazda - Czekaj jest juz wart 3,9 mln.

Biton dał się wykupić za ok 1mln, już dokladnie nie pamiętam
Odpowiedz cytując
siekierski
Senior Member

Stary 16.11.2011, 21:58
Z Bitonem można zrobić taki myk, że dogra wypozyczenie -> wróci do siebie i za 100k Euro mozna go wykupic. Zaliczał około 90% meczów ekstraklasa + LM (wyjscie z grupie, m. in. dzieki niemu) król strzelców Ekstarklasy a i tak marne nim zainteresowanie : )
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.11.2011, 22:35
Ale po co go kupować, skoro i tak jest słaby? : )
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.11.2011, 22:53
Cały czas miałem kłopot z napastnikami, i Biton i Genkov prawie nic mi nie strzelali. Więc najpierw kupiłem za 100k Victora Simoesa gdzieś z Brazylii, troche postrzelał, ale miał kłopot z aklimatyzajcą w PL, więc go sprzedałem bez jakiegoś większego żalu. Podpisałem umowę z Juanem Neirą, przyszedł do mnie po pierwszym sezonie za free, i całkiem nieźle się zapowiada. 23 lata, jest dosyć skuteczny. Jak na Eklasę wystarcza. Ale gorąco polecam Emila Mpenzę, stary ale wciąż bardzo skuteczny. Za 300k od azerów go Ściągłem, podpisałem kontrakt na rok. No i w 8 meczach 9 goli mi strzelił już
Co do innych to mogę polecić:
Maxime Barthelme - francuski skrzydłowy (23 l.)
Anthony Rogie - francuski DP (20 l.)
Titi - brazylijski środkowy obrońca (23 l.)
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 16.11.2011, 22:53
Słaby? Kolego, scouci oceniają go na 4,5 gwiazdki u mnie. Wali bramę za bramą.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 16.11.2011, 23:47
rocklee napisał(a):Wyświetl post
Witam. Poszukuję silnego, skocznego, dobrze grającego głową napastnika, czyli krótko mówiąc odgrywającego, który przejdzie w przerwie zimowej lub po sezonie. Cena do 2 mln euro.

Dodatkowo prawy i lewy obrońca.

Od siebie mogę polecić Nengomasha, świetny rygiel defensywy.
Prawy obrońca POLECAM

Nika Kvekveskiri - do wykupienia z Dinama Tbilisi za 1,3 mln ojro,a moze uda Wam sie 100-200k zbic z tego

19 lat,a mysle ze w Eklasie bedzie gral pierwsze skrzypce na prawej obronie
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 16.11.2011 o godz. 23:49.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
maciekmiszcz
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 17.11.2011, 09:07
Panowie. Lewy obrońca do Wisły max 500 tysięcy funtów. Najlepiej Polak...
Odpowiedz cytując
Mauret
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 17.11.2011, 11:47
U mnie Biton porażka kompletna. Straciłem do niego cierpliwość po 1 rundzie i odesłałem, strzelił 3 gole. Za niego wypożyczyłem Brożka i na razie się sprawdza.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.11.2011, 11:54
Mauret napisał(a):Wyświetl post
U mnie Biton porażka kompletna. Straciłem do niego cierpliwość po 1 rundzie i odesłałem, strzelił 3 gole. Za niego wypożyczyłem Brożka i na razie się sprawdza.
U mnie też Biton grał kichę. Marnował mnóstwo setek. Odesłałem go do domu po roku bez żalu. Ściągnałem do napadu Ivana Milicevica za ok 500k. Dobry, młody perspektywiczny i przebojowy. Zdarza mu się marnować sytuacje ale czasem strzela z niczego.

Na OŚ polecam wyciągnąc za darmo po 1 sezonie z Valenciennes Nicoalsa Isimat-Marin. Reprezentant młodzieżówki francuskiej. W parze z Hrayr Mkoyan (też free transfer) ustabilizowali w końcu moją defensywe co widać na screenach parę stron wcześniej.

Zawiodłem się natomiast na Bruinsie. Jest mało aktywny i nie wnosi tego czego po nim oczekiwałem gdziekolwiek go na boisku ustawię.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.11.2011, 12:54
maciekmiszcz napisał(a):Wyświetl post
Panowie. Lewy obrońca do Wisły max 500 tysięcy funtów. Najlepiej Polak...
Julien Tardowski czy jakoś tak.
Ja mam Dudu z Widzewa a jak nie on to Gervasio sie nawet niezle spisuje jako boczny.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.11.2011, 13:40
U mnie Dudu ma wysoki % skuteczności, strzela dużo bramek z niczego.
Jak pisałem wcześniej gdzieś, udało mi się za około 170k euro kupić Lamine Diarra z Partizana. Strzelił cholernie dużo bramek już, jest liderem strzelców w lidze, a ponad połowę czasu się leczył. To jego wada chyba, że jest kontuzjogenny. Najpierw go ukosili na 2 miesiące, teraz leczy się 2 miesiące, a jeszcze miesiąc mu został. No ale jak już gra to strzela

W losowaniu znowu mam szczęście, w 1/8 LM trafiam na Basel spora szansa na awans, ale pewnie to będzie już mój koniec z LM. Tak czy siak muszę podgonić w lidze, bo moi piłkarze strasznie ją zlewają i tracę sporo punktów do 1 miejsca.
Powód: dopisek LM
Ostatnio edytowane przez xanti1906 : 17.11.2011 o godz. 15:52.
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.11.2011, 17:28
Liga
Po pierwszym sezonie Melikson 13 bramek 18 asyst
Bunoza 11 *(tyle co Biton) - nabieg na długi słupek przy rogach, wygląda na to, że działa ;-)
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 17.11.2011, 17:52
hmmm zostały mi 3 kolejki to końca 1 sezonu i mam 8 pkt straty to POZnania i 5 pkt przewagi na Legia, więc sezon zakończe najprawdopodobniej na 2 miejscu. Moje odczucia: 1 runde grali genialnie, każdy mecz wygrywałem min 3 bramkami,po czym nagle plaga kontuzji i w ostatnim meczu na jesień zebrałem baty od Podbeskidzia 2-0 . Wiosna to jakiś dramat, 5 porażek kilka remisów cały skład już zdrowy, ale gra została bardzo marna, niby po 20 strzałow na mecz, a tyllo 1-2 bramki. Nie wiem co zmienić żeby skuteczność wróciła, bo formacja jest dobra, bo stwarzają mnóstwo sytuacji, do tego muszę zrobić jakieś zakupy do defensywy Bo Sobol nie daje niestety już rady, Wilk ma dużo lepsze oceny, Chavez często popełnia błedy, Lamey zesłany do rezerw bo słaby Czekaj też popełnia błedy, Jovanowić przeplata dobre mecze słabymi, Bunoza chyba dostał za mało szans muszę to przemyśleć, Celeban w sumie najpewniejszy, aczkolwiek dostał kare bardzo idiotycznych kartek( również czerwonych ) Diaz raczej ława i Spahić w 1 składzie daje radę. Ciekawe jaki budżet dostane na transfery, a liczę na dość dobry bo wyszedłęm z grupy LM, pare baniek trzeba wydać na obronę
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 17.11.2011, 19:10
Skończyłem właśnie 2 sezon.
- odpadnięcie w 1/8 PP z zagłębiem Lubin;
- 2 miejsce w grupie LM ( Barcelona, Wisła, Benfica, Olympiakos Pireus)
- odpadnięcie w 1/8 LM z Manchesterem City
- 2 miejsce w Ekstraklasie(59pkt); 3 pkt straty do Amici, ale i tak bilans bezpośredni gorszy ( 2-3 na wyjezdzie 1-1 u siebie)
- Biton królem strzelców Ekstraklasy i LM (21 i 13 goli)

transfery:
http://i44.tinypic.com/35d507d.png

edit:
Appiah, Garguła, Iliev po 2 sezonie przechodza na emeryture bo nie mogli wywalczyc miejsca w składzie, a Sobol juz po I sezonie przez kontuzje zakończył karierę.

@El'kabat: co do LO to ja mam Nikole Petkovic'a z Crveny, całkiem dobrze się spisuje.
Ostatnio edytowane przez kamilll1906 : 17.11.2011 o godz. 19:24.

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 17.11.2011, 19:19
Gra wcale taka latwa nie jest jakby sie zdawalo
Na koncowke pierwszej rundy - 1 miejsce w lidze razem z Polonia, 5 pkt przewagi nad innymi
W LM w grupie Real,Man City i Leverkusen-3 miejsce po batach na wyjedzie,wygranej i remisie z Bayerem

Ogolnie sprawa wyglada tak,ze jakos trzeba ten pierwszy sezon uciulac.

Warto sprzedac Pareiko za + 1mln euro,sprowadzis Kelemana za ok 500 k i zawsze ma sie te okolo pol banki na transfery wiecej. A gosc broni bardzo dobrze.

W obronie Jaliens,Lamey i Bunoza out.
A no i potrzebuje na gwałt w zimie LO bo to co robia Diaz i Paljic to przechodzi ludzkie pojecie. Macie kogos ?

I polecam goscia Eyal Golasa z Maccabi Hajfa,w meczu ze mna w LM robil co chcial a Stan chce go bez wzgledu na cene.
Drugi Melikson
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 17.11.2011 o godz. 19:23.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 17.11.2011, 19:30
Golasa to bym prze talent w FM 09, więc duże prawdopodobieństwo że tutaj też będzie dobry, bierz go !

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.11.2011, 19:32
Jaką macie frekwencję na Wiśle? W razie odnoszonych sukcesów frekwencja ulega poprawie?
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.11.2011, 19:56
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Jaką macie frekwencję na Wiśle? W razie odnoszonych sukcesów frekwencja ulega poprawie?
Tak i to sporo. Karnetowców rośnie o 400-500 na sezon, a po paru latach średnia frewkencja w sezonie przekracza mi 29 tysięcy osób na mecz.

Stadion wykupiłem od miasta, ale rozbudować nie chcą.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.11.2011, 20:24
23 kolejka i kluczowe zwycięstwo z Lechem ( http://zapodaj.net/images/c8a5c42a1fe1.png ) Na Czekaja rzadko stawiałem bo w środku grałem prawie cały czas dwójką Chavez - Jaliens ale widać, że chłopak wymiata. Średnia w 11(2) meczach 7.53 i 6 bramek.

W lidze po 23 kolejkach mam 8 pkt. przewagi nad Lechem i Legią. W PP gram w półfinale z Lechią. Po sezonie przyjdzie do mnie Celeban ze Śląska. Co do Bitona to nie wiem co robić. Za kwotą zapisaną w kontrakcie go na pewno nie wykupię. Także będę chyba robił tak jak ktoś pisał, że poczekam aż wróci do Charleoi a potem go spróbuje kupić. Nuneza i Diaz chyba odpuszczę aczkolwiek nie chce mi się za bardzo szukać lewego obrońcy. Nie wiem co też zrobić z Sobolem bo chce z nim przedłużyć kontrakt ale on chce za wysoki kontrakt.

Lamey, Jirska, i Paljic na pewno odchodzą zostawiłbym Jirsaka z sentymentu ale nie chce zarabiać mniej. Szkoda, że Valcx odchodzi. A może komuś udało się z nim przedłużyć kontrakt?

Muszę po woli szukać jakiś wzmocnień ale za bardzo nie widzę nikogo konkretnego.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 17.11.2011, 20:29
nie trzeba czekać na normalnie jak był u mnie go wykupiłem za 600 albo 700 tyś

Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.11.2011, 20:29
Na Lewą obronę to Dudu z Widzewa u minie gra na przyzwoitym poziomie
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.11.2011, 20:38
neq. napisał(a):Wyświetl post
nie trzeba czekać na normalnie jak był u mnie go wykupiłem za 600 albo 700 tyś
Ale może jak wróci do Charleoi to będzie jeszcze tańszy. Ale chyba też spróbuje go kupić jak będzie jeszcze u mnie. Kasę mam z LM więc nie ma co ryzykować a innego napastnika na razie nie chce mi się szukać.

Co do Dudu to cały czas myślę o nim ale jest trochę za stary i raczej zysku z jego sprzedaży już nie będzie. Ale pewnie się skuszę na niego bo Afryce, którą obserwuje nie widzę nikogo konkretnego na lewą obronę. Tam dopiero newgeni pojawią się w październiku bodajże i wtedy będę mógł liczyć na jakieś talenty z tamtego regionu.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.11.2011, 20:43
Nie wiem czy to błąd jakiś, ale w pierwszym sezonie Dudu u mnie strzela dużo, a jego wartość to 65k euro. Jak tak do końca sezonu będzie to na pewno kwota wykupu będzie malutka.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 17.11.2011, 21:13
czyli nie macie pomysłu na LO ? bo mi zostal tylko Spahić Paljica bez żalu sprzedałem POloni a Diaza wrócił z wypożyczenia i go nie chce bo za dużo chce kasować pensji

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów