The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2011, 22:53
Lol, Czekaj u mnie warty jest 1.1 mln euro . A zagrał tylko jeden mecz w lidze zastępując zawieszonego za kartkę Jaliensa, który świetnie się spisuje. Małecki u mnie ciśnie w ataku jak miło, kiwa jak C. Ronaldo i strzela non stop. Kirm z Meliksonem najlepsi asystenci w lidze. Genkov mi wypadł na 4 miechy, Biton kontuzja na 1,5 miecha jeszcze, a od początku sezonu mam go kontuzjowanego, a jestem w połowie. W ataku mam Małego i Ilieva którego zmiennikiem jest młody talent Bojan Mijailovic. W LM rozegrałem dwa mecze w fazie grupowej na razie, raz u siebie przegrałem 1:2 z Valencią, i sromotny wpierdziel 6:1 z Ajaxem na wyjeździe, została mi Cwelsi jeszcze.

Co do łatwości fm'a, to zawsze był łatwy jak dla mnie.
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 14.11.2011, 22:57
Jakoś nowy FM nie przypadł mi do gust. Ta gra jest za ŁATWA. Skoro gram tym samym składem bez ŻADNYCH transferów (mowa o Wiśle), wygrywam z Milanem 3:2 i rozwalam Bazyle jak chce w LM a w lidze wszystkie mecze wygrane a jest dopiero 15 kolejka... Coś tu jest chyba nie tak - to jest pierwszy FM od 2005 roku u którego nie wystąpił u mnie syndrom "jeszcze jednego meczu".
Gra jest tak łatwa, że można słabym Blyth Spartans sezon w sezon awansować do Championship nie wydając prawie, że nic na transfery...

ps. Czy u was też padają zbyt często takie wyniki jak 7:1, 5:4, 4:2 itd.? Takie hokejówki to był jeden z powodów dla których ta gra mnie po prostu odpycha...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.11.2011, 23:01
do mnie Biton przychodzi w 6.2013 za free bo mu sie kontrakt skończył.Chociaz nie sadze ze wygryzie Pawła Brożka

E:Stan konta na 1.04.2013 - 18,879,009

A, i Jarosz zmienił Cupiała. Zamianka trwała z 2 dni, a pamietam w poprzednich wersjach zmiana warty trwała wiele wiele dłużej
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.11.2011 o godz. 23:05.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.11.2011, 23:02
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
Jakoś nowy FM nie przypadł mi do gust. Ta gra jest za ŁATWA. Skoro gram tym samym składem bez ŻADNYCH transferów (mowa o Wiśle), wygrywam z Milanem 3:2 i rozwalam Bazyle jak chce w LM a w lidze wszystkie mecze wygrane a jest dopiero 15 kolejka... Coś tu jest chyba nie tak - to jest pierwszy FM od 2005 roku u którego nie wystąpił u mnie syndrom "jeszcze jednego meczu".
Gra jest tak łatwa, że można słabym Blyth Spartans sezon w sezon awansować do Championship nie wydając prawie, że nic na transfery...

ps. Czy u was też padają zbyt często takie wyniki jak 7:1, 5:4, 4:2 itd.? Takie hokejówki to był jeden z powodów dla których ta gra mnie po prostu odpycha...
A właśnie sobie zainstalowałem i teraz nawet nie wiem czy mam ochotę w to zagrać
Napisz mi jedno - korzystasz z jakiś gotowych taktyk czy sam wszystko ustawiasz po swojemu?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.11.2011, 23:05
Nie da się ukryć że ten FM jest wyjątkowo łatwy. W poprzednich edycjach jak ustawiałem sobie dla jaj mega ofensywna taktyke w LM np. z Realem to kończyło się 0:10. W tej edycji przy podobnej taktyce też się przegrywa ale wyniki są typu 3:6, 2:5. Czasem jakiś remisik można wyhaczyć nawet. Melikson czasem sam potrafi wziąć piłkę na środku boiska wbiec w pole karne i walnąć bramę.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.11.2011, 23:10
Fakt, że ta część jest wyjątkowo łatwa, dlatego zakończyłem tą grę i jutro zacznę nową karierę, od najniższych lig angielskich, jako bezrobotny i z doświadczeniem amator, może to będzie jakieś wyzwanie.
Co do Wisły to z kim rozmawiam to wystarczy zakontraktować Bruinsa potem tylko wymieniać najsłabsze ogniwa i pilnować ilości wychowanków, w lidze samograj, można nic nie zmieniać i Mistrzostwa same się robią a na LM dawać grę z kontry na wyjeździe i normalną taktykę u siebie i też coś się ugra.
Mam nadzieje że następne patche to zmienią bo jest to pierwszy FM (wcześniej CM) który mnie tak zniechęcił łatwością gry. Pierwsze dwa sezony są ok, potem już się poprostu robi nudno...
Dodam, że nie korzystałem nigdy z S and L ani z róznych edytorów.
PS. Chyba, że spróbuje Wawelem Kraków coś osiągnąć, próbował ktoś w 3 lidze polskiej (na dodatku od cmrev)?
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.11.2011, 23:21
....... wawel

gra od bet square czy jak to sie nazywa, 5 liga angielska, to jest miód

w poprzednią wersje juz nie mialem kim grac, wziałęm York City i grało sie zajebisce. Jeszcze Anglia, czyli z 50 spotkan w sezonie, no w koncu kolebka futbolu w Europie i liga twórców gry. Zajebista była frajda awansowac do premier league.

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.11.2011, 23:22
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A właśnie sobie zainstalowałem i teraz nawet nie wiem czy mam ochotę w to zagrać
Napisz mi jedno - korzystasz z jakiś gotowych taktyk czy sam wszystko ustawiasz po swojemu?
Wisłą się gra się bardzo przyjemnie także zależy jakie lubisz wyzwania w tej grze Co do taktyki to ustawiłem wszystko sam. Ogólnie w poprzednich wersjach też tak grałem. Screen poniżej :

http://zapodaj.net/387902869a27.png.html

Ale będę krótko grał Wisłą. Gdy Chojniczanka awansuje do I ligę to od razu się zgłaszam tam do pracy.

@Orson

W dodatku z cmrev jest źle ustawiony terminarz. W II lidze w tym sezonie gra się 17 + 3. Czyli 17 meczów rundy jesiennej + 3 awansem z rundy wiosennej. A w grze ustawione jest 17 + 7. Do tego jak dojdą mecze w PP to zawodnicy grają praktycznie co 3 dni i są bez kondycji. Wiadomo, że na tym szczeblu zawodnicy mają słabsze atrybuty. Mnie to denerwowało i przestałem grać choć awansowałem już do I ligi ale i tam jest źle ustawiony terminarz, tak samo jako w ekstraklasie.

Dlatego ja robię teraz tak, że gram Wisłą a jak Chojniczanka awansuje do I ligi to pójdę tam. Gram teraz bez tego dodatku z cmrev i tu są terminarze dobrze ustawione ale niestety nie ma II ligi ale coś za coś.
Ostatnio edytowane przez 4fan_player : 14.11.2011 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując
Lordzik
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 14.11.2011, 23:35
Ja właśnie ukończyłem 1 sezon Wisła, zakończony mistrzostwem polski oraz dojściem do 2 rundy ligi europejskiej

Genkov oraz Iliev nic nie grali, co ich wystawiłem to nie pokazali nic, dlatego Biton był najlepszym moim napastnikiem, udało mi się go wykupić za 800 tyś mam teraz 13 mln na transfery, tylko Małeckiego wykupił mi Arsenal za 7,5 mln, Cupiał sam przyjął ofertę... Melikson wymiata Kupiłem na bramke Kelemana napoczątku szło mu kiepsko ale teraz gra w 1 składzie, Pareiko sprzedany za grosze do Sevilli po 1 sezonie. kupiłem właśnie do ataku za Małeckiego Milka zobaczymy jak się spisze celem numer 1 jest dla mnie awans do ligi mistrzów co sięwcześniej nie udało. jutro wrzuce screeny z aktualnej taktyki i składu jaki mam
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.11.2011, 23:38
szprotson napisał(a):Wyświetl post
do mnie Biton przychodzi w 6.2013 za free bo mu sie kontrakt skończył.Chociaz nie sadze ze wygryzie Pawła Brożka

E:Stan konta na 1.04.2013 - 18,879,009

A, i Jarosz zmienił Cupiała. Zamianka trwała z 2 dni, a pamietam w poprzednich wersjach zmiana warty trwała wiele wiele dłużej
U mnie też była zmiana prezesa i Cupiała zastąpił Dźwigała (?)

Kasprzak którego kupiłem z Garbarni za 70 tyś. gra w Niecieczy na wypożyczeniu i jaka narazie w 6 spotkaniach 1 ligi 1 gol 4 asysty i 5 razy gracz meczu średnia 7.95 , momentalnie jego cena skoczyła do 250 tyś
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 14.11.2011, 23:46
Taka porada z mojej strony jak Prezes samemu akceptuje ofertę. Jeżeli taka sytuacja zachodzi to po akceptacji propozycji przez Prezesa proponuje owego zawodnika innym klubom za jego aktualną cenę. Następnego dnia przychodzą oferty z innych klubów i je wszystkie akceptuje. Wtedy czekam z nadzieją aż piłkarz zaakceptuje ofertę nie tego klubu, którego propozycję przyjął Prezes tylko jakiegoś innego. Gdy akceptuje propozycją innego klubu to wtedy mamy po prostu możliwość jej odrzucenia.

To tak z mojej strony gdyby ktoś nie wiedział o takiej możliwości Często się sprawdza.

edit.

Mam już połowę września a Marko Jovanović nadal nie może grać w lidze. Też tak mieliście?
Ostatnio edytowane przez 4fan_player : 15.11.2011 o godz. 00:05.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 15.11.2011, 06:22
Up
Dosyć długo miał tą karę, ja nawet nie interesowałem się nim za bardzo i gra u mnie w rezerwach.
Co do swoich sprzedaży - Jirsak, Bunoza po 500 tys. euro, Jaliens 700 tys. euro, Kirm 2mln euro. Po pierwszym sezonie mnóstwo fajnych graczy do wzięcia za darmo jest lub do kupienia w zimie za pół darmo. Miałem parę pomyłek transferowych, jak np Tadeu, który mnie całkowicie rozczarował i po pół roku już odszedł.
Co do wyników to w lidze idzie mi średnio, 4 miejsce i 1pkt straty do lidera, w LM natomiast mam 1/8 z Porto, pierwszy mecz u siebie wygrany 3-1. Z grupy wyszedłem mając za rywali Barcę, Rubin i OM, więc można powiedzieć, że losowanie mi sprzyja
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.11.2011, 09:10
Prosiłbym jakiegos kumatego gracza o kontakt priv bo mam sprawe
Odpowiedz cytując
Lordzik
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 15.11.2011, 10:30
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Taka porada z mojej strony jak Prezes samemu akceptuje ofertę. Jeżeli taka sytuacja zachodzi to po akceptacji propozycji przez Prezesa proponuje owego zawodnika innym klubom za jego aktualną cenę. Następnego dnia przychodzą oferty z innych klubów i je wszystkie akceptuje. Wtedy czekam z nadzieją aż piłkarz zaakceptuje ofertę nie tego klubu, którego propozycję przyjął Prezes tylko jakiegoś innego. Gdy akceptuje propozycją innego klubu to wtedy mamy po prostu możliwość jej odrzucenia.

To tak z mojej strony gdyby ktoś nie wiedział o takiej możliwości Często się sprawdza.

edit.

Mam już połowę września a Marko Jovanović nadal nie może grać w lidze. Też tak mieliście?
a to tego to nie wiedziałem. taki cwany sposób
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 15.11.2011, 12:50
Tylko to pewnie może odbić się na morale zawodnika? Napisz coś więcej o tym
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 15.11.2011, 13:17
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Tylko to pewnie może odbić się na morale zawodnika? Napisz coś więcej o tym
Nie pamiętam żeby taka sytuacje miała kiedyś wpływ na morale zawodnika. Zawsze robię tak, że gdy zawodnik dostanie już jakieś propozycje to po ich przyjęciu zdejmuje go z listy z transferowej i ustawiam normalny status w zespole.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.11.2011, 19:53
jak by ktoś szukał patcha 12.0.4 do pobrania to proszę bardzo

http://www.fileserve.com/file/MnFdUM3
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 15.11.2011, 22:07
Pierwszą rundę mam za sobą.

Tabela http://zapodaj.net/images/acdb90be00d4.png

Tabela w LM http://zapodaj.net/images/00ae9e82fdb6.png

i mój największy sukces to http://zapodaj.net/images/4fe4ef87cf33.png

Jeżeli linki nie działają to najedźcie na pasek adresu i kliknijcie Enter.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 15.11.2011, 22:08
Zajebista grupa ; )
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 15.11.2011, 23:18
Mnie zaczyna trochę wkurzać fakt, że w połowie drugiego sezonu większość zagranicznych gwiazd już w wieku 32 decyduje się pójść na emeryturę
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.11.2011, 00:18
Jakie talenty na pocz gry polecacie ?
W 2011 wiadomo Rudenok i Yurchenko robili robote,a tutaj kogo warto sciagac na pocz ?

edit

Dzieki wielkie Saimoz
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 16.11.2011 o godz. 11:56.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Od: 11.2002

Stary 16.11.2011, 08:22
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Jakie talenty na pocz gry polecacie ?
W 2011 wiadomo Rudenok i Yurchenko robili robote,a tutaj kogo warto sciagac na pocz ?

http://www.fm-base.co.uk/forum/footb...12-wonderkids/

milego czytania

ogolnie, to co poleca Raikan jest w 200% polecane
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.11.2011, 09:26
A czy po instalacji tego patcha trzeba będzie zacząć karierę od nowa, czy będzie możliwość jej kontynuowania od zapisanego momentu?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 16.11.2011, 10:00
rafalek napisał(a):Wyświetl post
A czy po instalacji tego patcha trzeba będzie zacząć karierę od nowa, czy będzie możliwość jej kontynuowania od zapisanego momentu?
Jeśli chodzi o patcha 12.0.4 to można kontynuować grę dalej.
Odpowiedz cytując
Mauret
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 16.11.2011, 12:44
Połowa sezonu już jest, w lidze lider a w LM w grupie z Barcą, Leverkusen i Lille rzutem na taśmę 3 miejsce z 5 punktami.
Czekaj ma najlepsze oceny z obrońców, 6 goli. Ogólnie to posłuchałem Cześka Michniewicza i w rzutach rożnych ustawiłem dochodzące piłki na długi słupek i co chwilę coś wpada od obrońców, polecam
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 16.11.2011, 13:06
Ma ktoś daty "narodzin" newgenów w FM 12?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 16.11.2011, 13:49
Polscy cos koło 17 marca

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 16.11.2011, 13:51
Już mam ale nie wiem czy z tą Afryką to prawda a na tym mi najbardziej zależy.

http://www.thedugout.tv/community/sh...76&postcount=1
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 16.11.2011, 16:09
heh sprzedałem a własciwie to Ac Milan kupił ode mnie Meliksona za 9 mlnE

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 16.11.2011, 16:37
Polakow, ktorzy cos moga namieszac chocby w naszej lidze jest sporo. Wiecej niz wczesniej. Gdy doda sie nizsze ligi, to jest ich tylu, ze spokojnie da sie zbudowac 1 sklad,rezerwy i juniorow na solidnym poziomie. Zobaczymy co bedzie po 10 latach

PS: Facundo Ferreyra za 1.3 m Ojro. Ten chlopak jest z kosmosu Do tego Giuseppe Prestia ( tutaj to musialem sprzedach Astiza i Choto ) za ok 2,1 m Ojro, ale oplaca sie. Chlopak ma 17 lat, a juz gra w pierwszym skladzie.
Do tego Adnan Besic za 210k, jak na takie pieniazki klasowy napastnik, u mnie na razie zmiennik.
Theodor Gebre Selassie za 350k - Swietny prawy obronca.
Na koniec Bartlomiej Kasprzak - 30k. Z tego goscia to bedzie w Reprezentacji pociecha. Slabe staty ale widze ze rozwija sie 2-3 razy szybciej niz reszta.

Radze tez sprawdzic : Mateusza Stepinskiego, wspomnianego Janickiego, Wojciech Krola oraz Arkadiusza Milika - ten to juz jest przesadzony

Wiekszosc niestety z rozszerzenia o nizsze ligi.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów