The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zizi1965
Junior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2011, 23:15
Pereiko dziś musi się czuć lekko zdołowany
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.11.2011, 23:47
zizi1965 napisał(a):Wyświetl post
Pereiko dziś musi się czuć lekko zdołowany
Pareiko!
Za to może wcześniej wracać, bo nie dość że 4 w plecy przed wyjazdem, to jeszcze nie zagra w rewanżu za żołtą kartkę
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.11.2011, 23:48
A ktoś widział jak Pareiko bronił? Bramki po błędach czy po prostu obrona Estonii za słaba?
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.11.2011, 01:12
Przy piewszej bez szans, druga po dobitce, odbił strzał do boku, ale to nic nie dało.
Trzecia tez pod dobitce z rzutu wolnego. Obronił jakoś dziwnie nogami pierwszy strzał ale dobił z bliska Keane, nie wiem czy tam nie było rykoszetu, bo jak nie to bład Pareiki. No i czwartą z karnego wpuścił.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 12.11.2011, 01:49
A za co dostał żóltą kartkę? Kłótnia z sędzią, bo to coś z tym karnym było związane?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 12.11.2011, 09:43
Z wolnego poszło mocne uderzenie do tego z rotacją. Dobrze zareagował, intuicyjnie, ale zwyczajnie szczęścia zabrakło. Przy innych interwencjach nie miał raczej wiele do powiedzenia.

Sergei jest w porządku,tylko zwyczajnie brakuje mu dobrych obrońców.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.11.2011, 09:47
Najpierw grali w 10tke, potem grali w 9tke wiec sam Pareiko nic nie mogł zdziałac
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.11.2011, 12:04
Jovanić magistrem

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...milan_jovanic/
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 12.11.2011, 12:16
@up, średnia 8,6? Co on robi na bramce, powinien kombinować statki kosmiczne dla NASA
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 12.11.2011, 12:19
no właśnie on na bramce raczej nic nie robi chyba więcej czasu poświęca na naukę niż na trening i w sumie dobrze dla niego
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.11.2011, 12:24
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Chyba Maks Michalski:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...ian_michalski/
Może mam tylko takie wrażenie ale wydaje mi się sądząc po tym filmiku że młodzi tak ze 100razy szybciej biegają od pierwszego zespołu. A o determinacji i woli walki to nie wspomnę.
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.11.2011, 12:39
Bialix napisał(a):Wyświetl post
@up, średnia 8,6? Co on robi na bramce, powinien kombinować statki kosmiczne dla NASA
Może ma być następcą Stana i poznaje klub od środka ; )

A tak na poważnie, wypożyczyć go do słabszej drużyny Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 14.11.2011, 14:42

Mina Lameya mówi mi jedno: "W końcu udało mi się doprowadzić do upadku Maaskanta".
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.11.2011, 15:29
Tak ! dokładnie to mówi mina Lameya, brawo Szerloku
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.11.2011, 16:10
nie chciałbym szerzyć propagandy ale może Sergiei chciał tego żółtka żeby ewentualnie wrócić do klubu szybciej. Ps spójrzcie na minute gry w której to dostał kartke.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...gu_w_czwartek/
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.11.2011, 16:35
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
nie chciałbym szerzyć propagandy ale może Sergiei chciał tego żółtka żeby ewentualnie wrócić do klubu szybciej. Ps spójrzcie na minute gry w której to dostał kartke.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...gu_w_czwartek/
dokładnie tak:

Cytat:
„Rozmawiałem wczoraj z Sergeiem” – powiedział trener Wisły Kraków, Kazimierz Moskal. „Sergei nie wróci wcześniej. Musi też trochę odpocząć po tym wyniku 0:4, dlatego będzie na treningu w czwartek” – dodał szkoleniowiec Białej Gwiazdy.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.11.2011, 16:44
Uśmiałem sie po pachy
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.11.2011, 17:17
Burliga o meczu Ruch- Cracovia w PP:

Cytat:
Na koniec chciałem spytać o Twoją bramkę z meczu Pucharu Polski z Cracovią. To był taki szczególny gol?
Tak. To dla mnie były takie małe, wewnętrzne derby. Chciałem się też odgryźć za derby Rafałowi Grodzickiemu, bo po niedzielnym meczu Wisły z Cracovią przyszedł w szaliku Cracovii. Tym bardziej się cieszymy, że to „Zieniu” i ja strzeliliśmy te bramki. To był taki mecz z podwójnym smaczkiem dla nas.
Takich piłkarzy nam trzeba. Zaangażowanych emocjonalnie.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.11.2011, 19:16
jak ja czytam ze my z Brudem (chlopak ktory ma 22 lat, zadnego doswiadczenie w doroslym futbolu, caly czas sie kisi w ME) Burliga czy co teraz pisza o tym chlopaku z pierwszej ligi Swierczoku mamy cos zdobywac to smiac mi sie chce
w 1 lidze wielu takich swietnych snajperow bylo, np.Chrapek, Nwagou (wyjechal do Cotbbus i kisi sie na trybunach)

jestem za wychowankiem, ale niech bedzie bardzo dobry ale nie bo Legia ma to my tez musimy miec
byl juz taki Kowalski, teraz nie wiem dlaczego Brud czy Burliga ma nas zbawic

Odpowiedz cytując
lukaku
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 14.11.2011, 19:23
Ciekawe czy kumple Roberta M., Lamey i Jaliens będą grali u Kazka ;].
Wszystko o Wiśle w jednym miejscu: http://www.sport-informer.pl/topic/p...a_wisla_krakow
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.11.2011, 20:09
lukaku napisał(a):Wyświetl post
Nie.
Kazek sam za nich wyjdzie na boisko
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 14.11.2011, 20:14
I wszystkim wyszłoby to na dobre ...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.11.2011, 20:16
lukaku napisał(a):Wyświetl post
Nagonka na Jaliensa zrobiła się aż taka wielka, że ten człowiek zbiera za błędy nie tylko swoje ale całej defensywy. Może dlatego że oczekiwania w stosunku do niego były naprawdę sporę.

Rozumiem Osman Chavez to sympatyczny facet ale to co On gra w tej rundzie to przebija Jaliensa na łeb i na szyję. Sam fakt że dostał już dwie zmiany jako stoper w meczach ligowych mocno pokazuję co on prezentował. Zawali gola w Nikozji na 3:1, zawalił gola w derbach, z Duńczykami napastnik z głową w szyj robił z nim co chciał.
Naprawdę dużo tego. Dodam do tego że u nas wyprowadzania piłki spoczywa tylko i wyłączenie na Jaliensie, Chavez kompletnie się w to nie angażuję podaję do Jaliensa i niech on się martwi co zrobić.
Zresztą ja już pisałem, że jedyną osobą z którą można wiązać przyszłosc w tej formacji jest Marko.
Powód: em
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.11.2011 o godz. 21:30.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 14.11.2011, 20:34
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nagonka na Jaliensa zrobiła się aż taka wielka, że ten człowiek zbiera za błędy nie tylko swoje ale całej defensywy. Może dlatego że oczekiwania w stosunku do niego były naprawdę sporę.

Rozumiem Osman Chavez to sympatyczny facet ale to co On gra w tej rundzie to przebija Jaliensa na łeb i na szyję. Sam fakt że dostał już dwie zmiany jako stoper w meczach ligowych mocno pokazuję co on prezentował. Zawali gola w Nikozji na 3:1, zawalił gola w derbach, z Duńczykami napastnik z głową w szyj robił z nim co chciał.
Naprawdę dużo tego. Dodam do tego że u nas wyprowadzania piłki spoczywa tylko i wyłączenie na Jaliensie, Chavez kompletnie się w to nie angażuję podaję do Jaliensa i niech on się martwi co zrobić.
Zresztą ja już pisałam że jedyną osobą z którą można wiązać przyszłosc w tej formacji jest Marko.
No bo u nas tak już jest, że jak się na kogoś zagnie parol, to nie ma przeproś. Jaliens gra poniżej oczekiwań i krytyka w Jego strone jest uzasadniona, ale niewiele osób widzi, ile bramek zawalił nam Chavez, a ile poszło też na konto Wilka, który jest nietykalny...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.11.2011, 21:59
W dzisiejszym meczu reprezentacji u21 wystąpił Filip Kurto. Wiślak nie zaprezentował się jednak zbyt dobrze, zresztą podobnie jak reszta Polaków. Nasi młodzicy przegrali w meczu eliminacji Euro 2013 z rówieśnikami z Mołdawii 0-1. Filip przy bramce popełnił spory błąd. Poza tym nie miał raczej zbyt dużo pracy, chociaż przypominam sobie jedną jego interwencję po groźnym strzale z początku meczu. Ten mecz niestety chyba potwierdza, że Kurto musi jeszcze trochę popracować, by zastąpić Pareikę w bramce.
Skrót meczu: http://www.filesonic.pl/file/3610288..._dawidex44.avi

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.11.2011, 22:10
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
jak ja czytam ze my z Brudem (chlopak ktory ma 22 lat, zadnego doswiadczenie w doroslym futbolu, caly czas sie kisi w ME) Burliga czy co teraz pisza o tym chlopaku z pierwszej ligi Swierczoku mamy cos zdobywac to smiac mi sie chce
w 1 lidze wielu takich swietnych snajperow bylo, np.Chrapek, Nwagou (wyjechal do Cotbbus i kisi sie na trybunach)

jestem za wychowankiem, ale niech bedzie bardzo dobry ale nie bo Legia ma to my tez musimy miec
byl juz taki Kowalski, teraz nie wiem dlaczego Brud czy Burliga ma nas zbawic
A nie chce ci się śmiać z tego, że mamy coś zdobywać z takimi obrońcami jak Lamey czy Jaliens? Burliga dostał szansę od Fornalika w Ruchu i prezentuje się co najmniej przyzwoicie w drużynie, która na obecną chwilę jest wyżej w tabeli od nas. Czekaj i Brud moim zdaniem też zasługują na wprowadzanie ich do pierwszego składu.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.11.2011, 22:33
Czemu nie zauważacie, że Chavez lub Wilk muszą pracować za siebie i asekurować dodatkowo Jaliensa? Padają oczywiście bramki po fatalnych wybiciach/podaniach Osmana i Czarka, ale nie są tak częste jak gra na alibi Kew. Niestety.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.11.2011, 00:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie.
Kazek sam za nich wyjdzie na boisko

Kaziu zagrał by ambitniej niz Lamey ,Jaliens i Diaz razem wzieci.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.11.2011, 21:27
lhttp://www.gazetakrakowska.pl/sport/...kami,id,t.html
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.11.2011, 21:43
Najlepszy komentarz: "Taki młody :( " Gratulacje dla Czarka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów