The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2011, 01:43
Nie przeceniałabym Stana, jego transfery tak w sumie to 50/50. Zdarzały się jak widać niewypały gorsze niż poprzednikom. Zostanie, to OK, pójdzie spokojnie poradzimy sobie bez niego.

wolisz menadzerke Basalaja i wynalazki tego typu ktore wczesniej wymienilem ? ja tez nie robie ze Stana megafachowca - ale wole na 5 transferow miec 2 trafione niz 0 - oczywiscie jest mozliwosc ze poradzimy sobie bez niego ale wole Stana niz Kapke, Basalaja albo Grzesia Mielcarskiego ktorego mega gwiazda byl Jasiek Paulista
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.11.2011, 08:30
Cytat:
Nie przeceniałabym Stana, jego transfery tak w sumie to 50/50. Zdarzały się jak widać niewypały gorsze niż poprzednikom. Zostanie, to OK, pójdzie spokojnie poradzimy sobie bez niego.
W Juventusie dryrektor sportowy umoczył kilka transferów za grubą kasę w tym Diego już nie pamiętam za ile (20 mln euro?)
Goscia nawet nie wywali dostał kolejną szansę i dopiero teraz zaczął trafiać.

Pewne sprawy trzeba rozgraniczyć bo ostatnie okienko to była praca w ekstremalnych warunkach która i tak została zakończona sukcesem.

Trafione trasfery Valckxa to: Iliev, Melikson, Biton, Nunez, Jovanovic, Pareiko?, Genkov ?
Do nie trafionych można zaliczyć: Jaliensa, Lameya
Odliczyć od tej grupy można na pewno: Branko i Boukhariego Serga dlatego, że na treningach miał go przecież Robert i to on stwierdził że Branko się nadaje. Boukhari to wiadomo przyjaciel Roberta. Nie wpisuję już do pozytywów Sivakova który spełnił swoją rolę w drużynie. Pewnie wielu będzie naciągać to inaczej ale mając na uwadzę realia w jakich pracuje Valckx ten człowiek wykonał świetną robotę. Umoczony za konkretne pieniądze został tylko praktycznie Jaliens i nie wiadomo jaki udział miał w tym Robert.

Zapomniałem jeszcze o Diazie ale tego ciężko gdzie kol wiek wpisać bo to i tak tylko łatanie dziury.
Warto też pamiętać, że Wisła nie brała piłkarzy ze szczytów listy Stana tylko tych z dołu. Chciałbym aby słowa które były wypowiedziane na prezentacji Maora były powtarzane częściej przez Stana. "He was on the top of our list."
Warto też dodać że Stan nie idzie do mediów i nie płacze jak robił to Bednarz, że napastnik klasy Pawła Brożka kosztuje 3 mln euro, on stara się robić swoje.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.11.2011 o godz. 08:41.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 13.11.2011, 09:41
Panowie przyjście a właściwie zakup każdego piłkarza do naszego klubu akceptuje właściciel.l DS to co najwyraźniej może wyszukiwać potencjalnych kandydatów .A POTEM JEST TAK CO ON KU.....A SOBIE MYŚLI JAK JET TAKI DOBRY TO NIECH ZNAJDZIE COŚ ZA DARMO ,TRZEBA TAM KOGOŚ WYSŁAĆ ZEBY INTERESU PRZYPILNOWAŁ NO I SĄ ZMIANY W RADZIE NADZORCZEJ i macie Jaliensa I Diaza .tak wygląda budowa WISŁY NOWEJ WISŁY czyli wszystko po staremu .
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.11.2011, 10:01
Westersyl Nad Genkovem bym sie nie zastanawiał to JEST trafiony transfer, nie zapominajcie że pierwszy raz od wielu wielu lat napastnik który do nasz przyszedł strzelił COKOLWIEK! więc patrząc na ostatnie lata uważam za udany poza tym strzelił pare bramek przesądzających o ostatnim marnym ale mimo wszystko mistrzostwie.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.11.2011, 10:29
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Trafione trasfery Valckxa to: Iliev, Melikson, Biton, Nunez, Jovanovic, Pareiko?, Genkov ?
Moim zdaniem Iliev jest niewypałem. On jest Łobodzińskim z Serbii. Niestety w papierach wyglądał na super grajka ale wyszło jak wyszło. Totalne rozczarowanie i niewypał. Łobo by grał to na jedno by wyszło. Cóż, cięgi zbiera Jaliens bo gra na newralgicznej pozycji. Natomiast Iliev wcale nie jest lepszym transferem od Jaliensa. To, że facet ma pojęcie o piłce i może kiedyś (jeszcze niedawno) był dobry to nic nie zmienia w tym, że teraz jest mega przeciętny i praktycznie żadnego z niego pożytku. Już taki Kirm czasem coś poda lub ustrzeli.

Pareiko, zależy jak patrzyć. W lidze to transfer trafiony ale na poziomie pucharów się zupełnie nie sprawdził. Pytanie: o co gramy? O mistrza w lidze czy coś więcej? Jeśli coś więcej to nie z tym bramkarzem.

Javoanović - nie rozumiem zachwytów nad tym grajkiem. Zagrał słaby mecz w derbach jak reszta grajków która się wtedy skompromitowała... Wymieniany jest w gronie tych fajnych dobrych graczy bo jeszcze nie miał okazji nic konkretnie zawalić (oprócz meczu z Cracovią). On jest dla mnie niewiadomą.
Ostatnio edytowane przez thechris : 13.11.2011 o godz. 10:38.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.11.2011, 10:36
thechris napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Iliev jest niewypałem. On jest Łobodzińskim z Serbii. Niestety w papierach wyglądał na super grajka ale wyszło jak wyszło. Totalne rozczarowanie i niewypał. Łobo by grał to na jedno by wyszło. Cóż, cięgi zbiera Jaliens bo gra na newralgicznej pozycji. Natomiast Iliev wcale nie jest lepszym transferem od Jaliensa.
Z całym szacunkiem ale piszesz straszne ale to straszne bzdury Iliev to jest znakomity piłkarz porównywanie go do Łobdzinskiego ubliża mu i to bardzo.

Nie dawno kleiłem filmik o Ilievie ten człowiek praktycznie nie traci piłek w ofensywie. Jedyną wadą tego piłkarza jest kondycja. On właśnie był ściągnięty po to aby swoim doświadczeniem inteligencją pomóc nam w awansie do CL. Czy ta koncepcja się sprawdziła ? Kto zagrał decydująca piłkę do Wilka na APOELu ? Łobo nigdy ale to nigdy nie zagrałby piłki w taki sposób.
http://youtu.be/-cOUrAHtk_8

Jakbyśmy mieli skrajnych obrońców z prawdziwego zdarzenia to Iliev grałby jeszcze lepiej.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.11.2011, 10:38
thechris napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Iliev jest niewypałem. On jest Łobodzińskim z Serbii. Niestety w papierach wyglądał na super grajka ale wyszło jak wyszło. Totalne rozczarowanie i niewypał. Łobo by grał to na jedno by wyszło. Cóż, cięgi zbiera Jaliens bo gra na newralgicznej pozycji. Natomiast Iliev wcale nie jest lepszym transferem od Jaliensa. To, że facet ma pojęcie o piłce i może kiedyś (jeszcze niedawno) był dobry to nic nie zmienia w tym, że teraz jest mega przeciętny i praktycznie żadnego z niego pożytku. Już taki Kirm czasem coś poda lub ustrzeli.

Pareiko, zależy jak patrzyć. W lidze to transfer trafiony ale na poziomie pucharów się zupełnie nie sprawdził. Pytanie: o co gramy? O mistrza w lidze czy coś więcej? Jeśli coś więcej to nie z tym bramkarzem.
Ja bym się wcale nie zdziwił gdyby przyszedł do nas jakiś trener preferujący ofensywną grę i cudownie "odczarował" m.in. Ilieva. Nie jest juz wytrzymałym zawodnikiem ani szybkim ale wciaż posiada dobry strzał, kiwkę jeden na jeden. W ogóle wydaje mi sie że z ofensywy można dużo więcej wycisnąć....
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.11.2011, 10:47
Nunez trafiony ?. Przecież Nunez na ŚP gra jak łajza. Nie rozumiem po co Holendrzy pchali go na pozycję na której w życiu nie grał. Tzn rozumiem, brak kasy. Trzeba go przetestować na lewej pomocy albo lewej obronie. Jak tam też będzie prezentował taki styl podań "obojętnie do kolegi czy do przeciwnika" to trzeba go odesłać do Argentyny jak Riosa.

Jak dla mnie trafione transfery : Melikson, Pareiko, Jovanovic, Iliev, Genkov, Biton
Niewypały: Branco, Jaliens, Boukhari,
Słabe: Lamey, Nunez, Diaz

Czyli całkiem nieźle. A biorąc pod uwagę, że nie zawsze na transfer możemy wydac pieniądze i trzeba szukać wolnych graczy Stan radzi sobie znakomicie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 13.11.2011 o godz. 10:59.
..
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.11.2011, 10:50
W Juventusie dryrektor sportowy umoczył kilka transferów za grubą kasę w tym Diego już nie pamiętam za ile (20 mln euro?)
Goscia nawet nie wywali dostał kolejną szansę i dopiero teraz zaczął trafiać.

Pewne sprawy trzeba rozgraniczyć bo ostatnie okienko to była praca w ekstremalnych warunkach która i tak została zakończona sukcesem.

Odliczyć od tej grupy można na pewno: Branko i Boukhariego Serga dlatego, że na treningach miał go przecież Robert i to on stwierdził że Branko się nadaje. Boukhari to wiadomo przyjaciel Roberta. Nie wpisuję już do pozytywów Sivakova który spełnił swoją rolę w drużynie. Pewnie wielu będzie naciągać to inaczej ale mając na uwadzę realia w jakich pracuje Valckx ten człowiek wykonał świetną robotę. Umoczony za konkretne pieniądze został tylko praktycznie Jaliens i nie wiadomo jaki udział miał w tym Robert.

Zapomniałem jeszcze o Diazie ale tego ciężko gdzie kol wiek wpisać bo to i tak tylko łatanie dziury.
Warto też pamiętać, że Wisła nie brała piłkarzy ze szczytów listy Stana tylko tych z dołu. Chciałbym aby słowa które były wypowiedziane na prezentacji Maora były powtarzane częściej przez Stana. "He was on the top of our list."
Warto też dodać że Stan nie idzie do mediów i nie płacze jak robił to Bednarz, że napastnik klasy Pawła Brożka kosztuje 3 mln euro, on stara się robić swoje.
Pełna zgoda w 100 %

Weźmy też pod uwagę to, że na miejsce Dyrektora Sportowego w Wiśle był szykowany ktoś inny, ale zrezygnował. Wtedy do akcji z marszu wkroczył Stan.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.11.2011, 10:54
Iliev jest świetny technicznie, robi dużo szumu - tylko w lidze goli i asyst nie widać. W tym sensie jest "niewypałem". Potencjał ma... ale w przeciwieństwie do Ljuboi żadnych punktów w punktacji kanadyjskiej nie zdobywa. Mam nadzieję że się to zmieni i też zacznie punktować.

Mnie natomiast w jego grze nie podobają się chamskie pady żeby wyłudzić karne/wolne. To jest akurat żenada.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.11.2011, 11:22
tofik napisał(a):Wyświetl post
Nunez trafiony ?. Przecież Nunez na ŚP gra jak łajza. Nie rozumiem po co Holendrzy pchali go na pozycję na której w życiu nie grał. Tzn rozumiem, brak kasy. Trzeba go przetestować na lewej pomocy albo lewej obronie. Jak tam też będzie prezentował taki styl podań "obojętnie do kolegi czy do przeciwnika" to trzeba go odesłać do Argentyny jak Riosa.

Jak dla mnie trafione transfery : Melikson, Pareiko, Jovanovic, Iliev, Genkov, Biton
Niewypały: Branco, Jaliens, Boukhari,
Słabe: Lamey, Nunez, Diaz

Czyli całkiem nieźle. A biorąc pod uwagę, że nie zawsze na transfer możemy wydac pieniądze i trzeba szukać wolnych graczy Stan radzi sobie znakomicie.
Jak dla mnie Nunez to taki pół na pół, ale raczej plus.
Gdy był Melikson w środku, to Nunez idealnie się sprawdzał, umiał przyspieszyć, niekonwencjonalnie zagrać, utrzymać się przy piłce pod presją...
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 13.11.2011, 11:28
do wszystkich wyliczeń wypałów i niewypałów to jeszcze trzeba zwrócić uwagę na długości kontraktów bo mamy kilku "asów" kupionych wcześniej na bardzo długich kontraktach i to jest problem anie tylko legendarny Jaliens i Lamey

Nunez ma papiery pytanie czy pokaże to na wiosnę moim zdaniem ma możliwość byc taki dobrym def pomocnikiem z duza rola odgrywana w ofensywie
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 13.11.2011 o godz. 11:30.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
sniadecki
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 13.11.2011, 11:39
Spora analiza pracy Maaskanta plus głos z Holandii w jego sprawie: http://www.taktycznie.net/2011/11/do...-maaskant.html

Podobno w Holandii jest bardzo ceniony i raczej długo na pracę czekać nie będzie
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.11.2011, 11:52
Mam przeczucie, które opieram na pewnej istotnej przesłance, że nawet przy braku wzmocnień w okienku zimowym na wiosnę zagramy dużo lepiej. Przerwa naszym piłkarzom dobrze zrobi, bo jej prawie nie mieli. Jeżeli nowy trener nie zepsuje przygotowań do rundy to powinno być dobrze. Dobrym wyznacznikiem jest Chavez i jego ostatnia gra. To samo się dzieje się również z Jaliensem.

Zresztą czy jest piłkarz, który gra lepiej niż w poprzedniej rundzie? Najlepiej grają Ci, którzy wzmocnili nas najpóźniej - Biton, Jovanović, no i Iliev. Nawet nasz najlepszy Melikson przed kontuzją grał gorzej. Chociaż jego gorzej to i tak dobry poziom jak na naszą ligę. Mam wrażenie, że od początku sezonu brakuje im świeżości. Kontuzje też mogą z tego właśnie wynikać. Małecki od początku sezonu był jakiś wolniejszy. Wspomniany Melikson w rundzie wiosennej był bardziej dynamiczniejszy, Genkov grał lepiej. Chavez był pewnym punktem obrony, nawet Jaliens, czy Paljić grali lepiej. Wilk i Kirm również.

Uważam także, że można mówić wiele o Mateuszu Kowalskim, ale gdyby przerwa była dłuższa, albo nie popełniono jakiegoś błędu w przygotowaniach to taki Kowalski grałby w Niecieczy w podstawowym składzie. W ekstraklasowym niegdyś Piaście był podstawowym stoperem razem z Kamilem Glikiem. Na jego przykładzie też będzie można po części zweryfikować ten pogląd. Jeżeli w rundzie wiosennej przebije się do podstawowej jedenastki i będzie grał dobrze to oznaczać będzie to, że może coś w tym być.

O tym mówiłem broniąc Maaskanta. Tak, jeżeli to prawda, to popełnił gigantyczny błąd. Jednak na przyszłość by go pewnie nie popełnił. A jeżeli rozchodzi się o to, to ta drużyna może grać dużo lepiej. Sądzę, że drugi raz Maaskant nie popełniłby błędu.

Być może mylę się w tym co piszę. Jednak pomyślcie co by było, gdyby tak właśnie było. Maaskant być może ratował co się da, stąd zachowawcza taktyka, odrzucenie grama stylu z wiosny. Przecież nie powiedziałby zarządowi "Chłopaki, no sorry, popełniłem ogromny błąd w przygotowaniach, musimy wierzyć w naszych chłopaków, że dadzą z siebie 150%"
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 13.11.2011 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.11.2011, 12:01
Z całym szacunkiem ale piszesz straszne ale to straszne bzdury Iliev to jest znakomity piłkarz porównywanie go do Łobdzinskiego ubliża mu i to bardzo.
Mało mnie interesuje jego efektowność jak nie idzie za tym efektywność. Bo efektywność to ma zbliżoną do Łobodzińskiego.

Edit: Filmik bardzo fajny, muzyka ok. Dla mnie cały Iliev to ten z 1:40 minuty z filmiku. Wszystko dobrze a na samym końcu zawsze coś idzie na tak....

Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Nie jest juz wytrzymałym zawodnikiem ani szybkim ale wciaż posiada dobry strzał, kiwkę jeden na jeden. W ogóle wydaje mi sie że z ofensywy można dużo więcej wycisnąć....
Szybkość i wytrzymałość będzie miał raczej coraz gorszą niż coraz lepszą.

Dobry strzał i kiwkę? A ile on goli strzelił bo ja kojarzę tylko jednego z półamatorami z Łotwy. A asyst? Ja kojarzę tylko jedną z Apoelem i chyba z Polonią. Deczko mało. Bardziej niż kiwki pamiętam jego jaskółki w polu karnym, zresztą bardzo słabe aktorsko. Czasem tak bardzo słabe, że sędziom nie chce się wyciągać kartki.

Moim zdaniem Illiev to niewypał póki co. Daje mu szanse, że zacznie strzelać gole i zaliczać asysty ale raczej to będzie może jeden lub dwa mecze, które mu wyjdą (może się doczekamy, Łobodzińskiemu wyszedł kiedyś mecz w Gdańsku). Poza tym zawodnik, który niestety nic nie wnosi pomimo, że umiejętności ma.
Ostatnio edytowane przez thechris : 13.11.2011 o godz. 12:06.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.11.2011, 13:25
Proszę przenieść komentarze na temat Stana i jego pracy.
Powstał osobny temat.
Dzięki
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 13.11.2011, 13:26
Tylko 1 zasadnicze pytanie jeśli nawet V podzieli los M to kto w jego miejsce?.Mielcarski i Bednarz odpadają
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.11.2011, 13:31
Odliczyć od tej grupy można na pewno: Branko i Boukhariego Serga dlatego, że na treningach miał go przecież Robert i to on stwierdził że Branko się nadaje. Boukhari to wiadomo przyjaciel Roberta.
Nie twórz jakichś dziwnych teorii. Jeżeli nie pamiętasz jak było, to albo się w ogóle nie wypowiadaj, albo sprawdź kiedy oboje zostali sprowadzeni. Jeden zaraz przed zamknięciem okienka, drugi już po.
Przyczyna? Rozpierdól Basałaja.
Takie to trudne?

JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Tylko 1 zasadnicze pytanie jeśli nawet V podzieli los M to kto w jego miejsce?.Mielcarski i Bednarz odpadają
To teraz ja mam jedno zasadnicze pytanie: od kiedy to brak rozsądnych następców jest w Wiśle przeszkodą przed zwolnieniem kogokolwiek!? Mam przypominać, ile funkcjonowaliśmy bez Prezesa i (de facto) DS-a?
Właściciel będzie miał taki kaprys i tyle. O szczegóły niech się inni martwią...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.11.2011 o godz. 13:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 13.11.2011, 13:33
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Powrót tych, którzy już byli dyrektorami i są kilkadziesiąt lat związani z naszym klubem. W końcu będą lepsi od Stana, są gwarantem minimum 90% udanych transferów
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 13.11.2011, 13:53
kacpaw91 Mielcarski wybrał stanwisko komentatora w pewnej stacji TV .Bednarz po krytyce raczej do Wisły szybko nie wróci a nawet jeśli miałby się potwierdzić jego powrót do ekstraklasy to prędzej do Śląska ,Ruchu ewentualnie do Lechii lub Jagielloni niż do Wisły.Chyba kacpaw91 nie sądzisz że Mazur zawita w miejsce Vwolfy to podaj kilka nazwisk które według ciebie byłby w stanie zastapić V? jeśli nawet V straci posadę to tylko wtedy gdy następcą M będzie Jimenez albo były szkoleniowiec Chelsea Avram Grant ewentualnie Diego Simeone.każdy z nich będzie miał inną wizje transferów i składu więc wątpliwe jest by któryś z nich dogadał się z V.
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 13.11.2011 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 13.11.2011, 14:14
Stan jest profesjonalistą, tak samo jak wymienieni przez Ciebie trenerzy. Sądzę, że będą w stanie się dogadać w zakresie obowiązków. W końcu był dyrektorem PSV w bardzo dobrym okresie tego klubu. Nie jest anonimowym człowiekiem w świecie wielkiej piłki. Z całego tercetu BMV spisuje się moim zdaniem najlepiej. Uważam, że nie byłoby przesadą, gdyby dostał od Cupiała propozycję zostania prezesem klubu
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.11.2011, 15:29
Cytat:
Jimenez albo były szkoleniowiec Chelsea Avram Grant ewentualnie Diego Simeone.każdy z nich będzie miał inną wizje transferów i składu więc wątpliwe jest by któryś z nich dogadał się z V.
Patrząc na nasz profesjonalizm i to co się ostatnio dzieje wokół klubu to Werner Liczka albo Waldek Fornalik to maksimum naszych możliwości.Zresztą kompletnie nie rozumiem tej zależności o której napisałeś.Valckx w PSV dogadywał się nie z takimi trenerami...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.11.2011, 18:41
A'propos trafionych transferów Stana, nie wiem na 100% ale podobno Pareiko jest zasługą Frankowskiego, Melikson Kleidiensta, a Bitona nam wciskał menago Miliksona - więc może wkład osobowy Stana ograniczał się raczej do rozmów nt. kontraktu a nie polegał na znalezieniu tych graczy.
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Od: 11.2002

Stary 13.11.2011, 18:54
ooona napisał(a):Wyświetl post
A'propos trafionych transferów Stana, nie wiem na 100% ale podobno Pareiko jest zasługą Frankowskiego, Melikson Kleidiensta, a Bitona nam wciskał menago Miliksona - więc może wkład osobowy Stana ograniczał się raczej do rozmów nt. kontraktu a nie polegał na znalezieniu tych graczy.

co to znaczy ze Pareiko jest zasluga Frankowskiego? .... nawet jesli Frankowski w jakis tam sposob go polecil to ktos musial go ogladnac, ktos musial z nim rozmawiac ... a za efekt koncowy jest rozliczany Valckx

tak samo Melikson, znalazl go Klejdinst, ale polecial go ktos jeszcze ogladnac, polecial Vlackx go ogladnac i podjal z nim rozmowy kontraktowe

Bitona moze i wcisnal nam menago, ale jesli menago sie pojawil u Stana Valckxa to on musial zdecydowac, ok kuknijmy na niego, jest warty wypozyczenia? tak .. no to dawac go ... a skad wiesz czy ten menago wlasnie poszedl do Valckxa dlatego, ze go zna ... myslisz, ze jakby byl Kapka czy Bednarz to tez by tak walili do nieznanych im ludzi?

taka jest prawda, ze dzis dyrektorzy sportowi nie wstaja rano i nad umywalka mysla, o ... dzis polece do boskiego Buenos i pojade na taka a taka ulice na jakies tam boisko i na drugi dzien wroce z grajkiem ... tak to robili w Pogonii jak mieli 9 brazylijczykow w skladzie .. z czego jeden to byl pilkarz...

dzis dyro wspolpracuje z ludzmi, ktorzy sie zajmuja szukaniem pilkarzy, jesli dyro nie bedzie konkret gosciem i nie bedzie potrafil sie poruszac na tym rynku grajkow to Klejdinst moglby wydzwonic do Jozwiaka i powiedziec ze ma takiego i takiego i ze chce 15% z wartosci transferu ....

wiec jesli ktos mowi, ze jakis pilkarz jest czyjas zasluga to mogl tak mowic za czasow Kapki ... a teraz to bardziej zaczyna przypominac to co jest na zachodzie, czyli zespol ludzi, ktorzy zbieraja informacje i razem opiniuja, Valckx z tego calego zespolu ma najwazniejszy glos i to on potem idzie do prezesa i "daj pan grosika" ...

edit: jeszcze jedno .. Valckx nie uczy sie robienia transferow (jak Bednarz czy Mielcarski), on to zna od podszewki, nie jest anonimowa postacia ... skad wiecie czy przy sciaganiu jakiegos grajka jakis pilkarz nie poszukal kto to ten Valckx i co on soba prezentuje .. "ooo gosc byl w PSV, ma kontakty, moze i mnie kiedys kopsnie do tego PSV" lepiej to wyglada niz "oooo Mielcarski, komentuje Canal+, zawrze marzylem by pokopac gale z Rosloniem i Smokowskim" ...

juz nie mowiac o tym, ze Valckx ma wyrobione kontakty na swiecie .... co jest mega wazne w tej robocie
Powód: aaa
Ostatnio edytowane przez Saimoz : 13.11.2011 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.11.2011, 19:01
Nawet jeśli tak to co zamierzasz się powiesić z tego powodu ? Ktoś zadecydował aby wysłać naszych skautów do Izrela i nie tylko Kleindist tam jeździł, z tego co wiem Cleber opiniował także pozytywnie obrońce z Izraela. Po to mamy skautów żeby wynajdywali piłkarzy to chyba logiczne. Przypuszczam także, że do Belgii Stan nie jeździł na wakacje tylko oglądał Bitona.
Niektórych boli jak coś dobrze funkcjonuje w tym klubie i na siłe szykują dziury i dokooptowują jakieś dziwne teorie. " A może to jednak Stan jest tak naprawdę ch** bo przecież to Kleidins onalazł Meliksona" - założę się że 90% kibiców po zobaczeniu wyczynów Meliksona w Izraelu też by go odnalazła bo to nie było żadną sztuką jak koleś kiwa trzech i asystuje. Jednak nie każdy by go tu ściągnął.

Cytat:
jeszcze jedno .. Valckx nie uczy sie robienia transferow (jak Bednarz czy Mielcarski)
Trafiłeś w sedno. Dla przykładu ciekawe jak taki Mielcarski odnalazłby się w Izaraelu gdzie większość ludzi swobodnie komunikuję się w ang. Zawsze ważne jest aby wywrzeć dobre pierwsze wrażenie na zawodniku menago itp. Grzegorz Mielcarski miota się czasami w języku polskim także nie wiem jakie wrażenie on by wywarł na tamtych ludziach.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.11.2011 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.11.2011, 23:16
[QUOTE=Saimoz;1191274....... ale polecial go ktos jeszcze ogladnac, polecial Vlackx go ogladnac i podjal z nim rozmowy kontraktowe.....
............Nawet jeśli tak to co zamierzasz się powiesić z tego powodu .....[/QUOTE]

Tak samo pojechał i oglądnął Lameya, Jaliensa, Branco itd - niewypały i tu się chyba zgodzimy.

Żeby było jasne - jestem zdecydowanie za pozostawieniem Stana, ale nie wydaje mi się że należy go jakoś specjalnie gloryfikować. Ma swoje plusy jak i minusy i tyle i wcale nie zamierzam go wieszać, wyraziłam tylko swoją skromną opinię. Tak na marginesie to do obowiązków dyr. sportowego nie powinni należeć jedynie dbanie o transfery, ale także budowa drużyny z perspektywą na 3,4,5 lat. I tutaj wygląda to krucho, stajemy się zespołem emerytów. Z żadnym zyskiem nie odsprzedamy nabytków: Jaliens, Lamey, Pareiko,Iliev . Poza Meliksonem jakich perspektywicznych graczy ostatnio kupiliśmy?
Takich dyrektorów na zachód od Odry jest pewnie sporo, Polaków niestety brak. "Ja jako zarząd" powinien wytyczyć Stanowi wyraźny wieloletni plan budowy drużyny, oczywiście dając do dyspozycji jakąś kasę na transfery w każdym z 3-4 kolejnych okienek transferowych.
Odpowiedz cytując
Malaki
Member

Od: 11.2011

Stary 14.11.2011, 06:41
Holender dyskretnie "wcisnął" swoje CV do Feyenoordu Rotterdam.

http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...o-giganta.html
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Stary 14.11.2011, 08:45
Tak samo pojechał i oglądnął Lameya, Jaliensa, Branco itd - niewypały i tu się chyba zgodzimy.

Żeby było jasne - jestem zdecydowanie za pozostawieniem Stana, ale nie wydaje mi się że należy go jakoś specjalnie gloryfikować. Ma swoje plusy jak i minusy i tyle i wcale nie zamierzam go wieszać, wyraziłam tylko swoją skromną opinię. Tak na marginesie to do obowiązków dyr. sportowego nie powinni należeć jedynie dbanie o transfery, ale także budowa drużyny z perspektywą na 3,4,5 lat. I tutaj wygląda to krucho, stajemy się zespołem emerytów. Z żadnym zyskiem nie odsprzedamy nabytków: Jaliens, Lamey, Pareiko,Iliev . Poza Meliksonem jakich perspektywicznych graczy ostatnio kupiliśmy?
Takich dyrektorów na zachód od Odry jest pewnie sporo, Polaków niestety brak. "Ja jako zarząd" powinien wytyczyć Stanowi wyraźny wieloletni plan budowy drużyny, oczywiście dając do dyspozycji jakąś kasę na transfery w każdym z 3-4 kolejnych okienek transferowych.

oczywiscie, ze Branco to niewypal, ale on byl sciagany na szybko, byla potrzeba miec kogos kto wejdzie na boisko jesli kontuzji dostanie pierwszy prawy obronca

Jaliens? .... sluchaj, jesli ktos jest w reprezentacji Holandii (ktora nie prowadzi ichniejszy Smuda) i troche w niej pokopal (a nie jest to reprezentacja pzpnu gdzie nawet ostatni inwalidzi moga zagrac) i byl w kadrze na Mistrzostwa Swiata (i nie jest to kadra gdzie moze zagrac "Jasiu Wosiu") to to nie jest przypadkowy grajek ... temu Jaliensowi po prostu sie nie chce grac tutaj i olewa, a na to to juz dyro nie ma wplywu, tu powinien dzialas Maaskant .... to cos jak z Uche... Smuda nie mogl z goscia nic wyciagnac.. przyszedl Kasperczak, ktory ma doswiadczenie z pracowaniem z murzynami z Afryki i Uche od razu sie zachcialo ....

Lamey? ... w porownaniu do Cikosa to jest lepszym zawodnikiem dla mnie, podobnie bronia (czyli slabo) ale przynajmniej jak juz Lamey doczlapie do przodu to potrafi dosrodkowac a i potrafi tez strzelic przy rzucie roznym ... wiec tu i tak jest postep ..... no ale nie o taki postep niestety chodzi ... Jovanonic ... to jest to ... gosc jest lepsza wersja Baszcza (maja podobny drybling, tez zapieprzaja od jednego pola karnego do drugiego, tylko ze Baszczu czasem potrafil dosrodkowac a czasem lecialo to gdzies w "buroki"... a Jovanovic potrafi)

oczywiscie, ze kazdy ma inna ocene grajkow, kazdy inaczej ocenia transfery, ale chyba nie da sie zaprzeczyc, ze wiecej jest tych dobrych niz tych zlych ... a i tak dawno nie mielismy takich transferow, zeby pilkarz, ktory przychodzil do Wisly okazywal sie duzym wzmocnieniem, gdzie nawet po kilku meczach nie wyobrazamy sobie bez niego wyjsciowej 11
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 14.11.2011, 09:06
Malaki napisał(a):Wyświetl post
Holender dyskretnie "wcisnął" swoje CV do Feyenoordu Rotterdam.

http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...o-giganta.html
Niesamowite... Decyzja o zwolnieniu z Wisly byla "pochopna", "niezrozumiala" i on jest "zly na cala sytuacje". Ale kiedy Koeman po paru miesiacach pracy i zdobyciu jednego pkt w trzech ostatnich meczach (Maaskant trzy ostatnie mecze przegral) moze zostac zwolniony to jest wszystko cacy i "nawet postaram sie o posade w tym klubie."

Po prostu mu nie w smak, ze w tym pilkarskim trzecim swiecie zostal wywalony z pracy. I w sumie normalne, kazdemu by to pojechalo po ambicji.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 14.11.2011, 09:11
Swoją drogą, to takie delikatnie kopanie dołków pod Koemanem... delikatny balonik w stronę FE, że "jakby coś, to ja jestem chętny"... Ten gość ma u mnie coraz mniej szacunku.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów