|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Muszę jutro przeprowadzić lekcje u mnie w szkole NT. 11 listopada. Jakby ktoś chciał pomóc to proszę materiały na pw, ew. własne teksty, odczucia po tym co się działo w piątek... mam zamiar sprostować oczywiście obraz który wykreowały media : )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pdkreśl w tej lekcji, że kobile "bandyci,mordercy" z Krakowa, Warszawy, Poznania itd. Pomimo antagonizmów potrafili iść ramię w ramię i nie było między nimi żadnych incydentów.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Możesz wspomnieć, że na polskie święto przyjeżdżają bojówki niemieckie mające jeden cel - zakłócić Dzień Niepodległości! Do tego możesz dorzucić wątek holenderski i zapytać jak to jest, że w takiej Holandi (Enschede), burmistrz potrafi zamknąć miasto, policja bezpodstawnie przetrzymywać polskich kibiców bez podania przyczyny albo na zasadzie "na wszelki wypadek" , a w Polsce nikt nie czyni kroków by powstrzymać przyjazd niemieckich bojówek,o którym wszyscy wiedzą jak także to po co przyjeżdżają i w co będą wyposażeni.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kaczy...wiadomosc.html
Jest winny!! ![]() Miller, czlowiek PZPR-u stojacy w stanie wojennym po stronie ZOMO lejacym ludzi dzis wypowiada slowa: "Do słów Kaczyńskiego nawiązał też Leszek Miller. - Jarosław Kaczyński eksponuje słowa, że Niemcy bili Polaków i to jest dla niego najgorsze. Dla mnie najgorsze jest to, że Polacy bili Polaków" Co za ....a parszywa, cofnij sie 30 lat i ubolewaj nad tym samym faktem szujo. Sa juz wiersze o tragedii wozu TVN24: Siekiera, motyka, dupa, krowa Trwa żałoba narodowa Siekiera, motyka, faszyzm, gruz Został podpalony wóz "Chłopcy z Antifa, chłopcy schyloni (schyleni), Dzisiaj faszyści użyli broni. Dzielnieśmy stali, brukiem rzucali. Wóz transmisyjny padł!" ![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Przede wszystkim, zwróć uwagę na to, jak policja zachowała się w stosunku do ludzi zgromadzonych na legalnej manifestacji. Zwróć też uwagę na to, że prezydent miasta Warszawy wydała zgodę na ustawienie się dwadzieścia razy mniejszej manifestacji blokującej tą pierwszą 100 metrów dalej, na trasie przemarszu, czyli sama przyczyniła się do powstania zaognionej sytuacji. Myślący człowiek nigdy by czegoś takiego nie zrobił. Ta druga nie miała prawa blokować całej szerokości ulicy, ale jednak to w stosunku do nas, a nie do nich policja zachowywała się brutalnie i arogancko (komunikaty z głośników o jednoznacznej treści płynęły długo przed jakimikolwiek wydarzeniami). Nie ma się co dziwić ludziom, że szlag ich w końcu trafił, skoro oni, jako Polacy, nie mieli możliwości przemarszu trasą zaplanowaną tylko dlatego, bo zablokowała ją niemiecka, komunistyczna bojówka, która przyjechała bić Polaków za to, że noszą symbole narodowe. Policja nie miała rozkazu udrożnić przejścia, mimo, że jego blokada była niezgodna z prawem (!!!). Atak wykonała od razu w kierunku jednej z grup. Nie zatrzymywała prowodyrów zamieszek - w skrócie, odgórnie nadano jej jednoznacznie określoną rolę - bić Polaków, nie dotykać lewactwa.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 13.11.2011 o godz. 13:03.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
POwski wymiar tzw. sprawiedliwości zgodnie z przewidywaniami wypuścił wolno już rodaków premiera, którzy wrócili już spokojnie do Niemiec. Ciekawe czy dostali suchy prowiant na drogę ?
Tak wspaniałe wielkoduszne potraktowanie na pewno zaowocuje ich powtórną wizytą w przyszłym roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Podaj źródło.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.tvnwarszawa.pl/temat,zami...ni,319812.html
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba mogę wrzucić cytaty z policyjnego forum, na których oparłem się pisząc poprzedniego posta. Nie mam żadnej gwarancji, że są one prawdziwe i że pochodzą z forum policji. Tak mi je podano.
Cytat:
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Moje wrażenia z Marszu Niepodległości są takie, że policja chciała sprowokować zamieszki. Pojechałem do Warszawy indywidualnie nie ekipą, dotarłem już przed godziną 11. Wyszedłem z dworca na miasto żeby zorientować się gdzie jest ten Plac Konstytucji jak tam dotrzeć itp. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to grupy osób wyglądające jak koledzy z osiedla stojący "na winklu", jednak rozmowy ich były dziwne np. o jakiejś odprawie, którą mają mieć o godzinie 20, co rusz do osób ubranych w odblaskowe kamizelki z napisem "policja" podchodził jakiś cywil, poważny, elegancki mężczyzna w średnim wieku, który idąc w Marszu nie wzbudziłby żadnych podejrzeń i wylewnie się z nimi witał. W ogóle może ktoś mi powiedzieć czy dziewczyna, która waży ok. 50 kg i ma może150 cm wzrostu łatwo znajduje zatrudnienie w policji bo takie też widziałem ubrane w te kamizelki? . O krążących w sieci filmikach pokazujących jak jakiś niezydentyfikowany "cywil" gazuje i kopie uczestnika patriotycznej manifestacji nie wspomnę. W ogóle znamienne jest, że jak pedały chcą przejść przez Kraków to regularne oddziały prewencji robią wszystko żeby mogli przejść wytyczoną trasą a tutaj przez grupkę czerwonego ścierwa zmienia się trasę manifestacji wytacza kabaryny, polewaczki i wali tym samym tekstem do głośników przez kilkanaście minut tylko podgrzewając atmosferę. Co do samego przebiegu zgromadzenia to trochę się rozczarowałem kiedy poszedłem do kościoła przy Emilii Plater gdzie miała się odbyć Msza św. poprzedzająca Marsz i pierwsze co zobaczyłem to ludzi od Korwina, którym zabroniono wnosić politycznych transparentów znaleźli więc wyjście z sytuacji sprzedając szaliki z logo Nowej Prawicy, a i tak na jakimś banerze musieli nabazgrać JKM. Byli też agitatorzy chyba od ks. Natanka, którzy rozdawali ulotki o intronizacji Jezusa na króla Polski i ogólnie atmosfera była mocno "smoleńska". Trochę mnie to zniechęciło i poszedłem wcześniej na plac i dobrze się stało bo zobaczyłem wspaniałe zjednoczenie Polaków w walce z 'siłami ciemności". Wiadomo , że nie każdy się nadaje do "sportowych" atrakcji ja również wykwalifikowanym zadymiarzem nie jestem ale nienawiść do lewaków i "białych kasków" podzielali chyba wszyscy od dzieci do emerytów ( w aspekcie kibicowskim mogę dodać, że jeżeli na C byłoby takie zjednoczenie jak w Warszawie to nikt by nikogo za koszulki z młyna nie wyciągał ani nie czatował pod wyjściem z sektora bo każdy policjant i ochroniarz miałby pełne gacie). Sam przemarsz zachwycił liczbą (bajki o 4 tys. mogą tylko budzić uśmiech politowania) ale rozczarował organizacją brak nagłośnienia i synchronizacji spowodował, że różne części pochodu krzyczały różne okrzyki i w pewnym momencie robiło się bardzo folklorystycznie (pieśni legionowe, ułańskie itp.). W ogóle liczyłem, że ten marsz będzie bardziej "endecki", rozumiem, że organizatorzy chcieli żeby każdy kto czuję się patriotą dobrze się na nim czuł ale treści narodowo- radykalnych trochę było dla mnie za mało. Nie chodzi o to aby skakać sobie do oczu o Dmowskiego i Piłsudskiego ale przypomnieć zasługi i przywrócić należne miejsce w polskiej historii narodowcom. Oczywiście przemarsz był organizowany przez narodowe organizacje, było "Roman Dmowski wyzwoliciel Polski", pochód skończył się na jego pomniku ale brakowało chóralnego "narodowy radykalizm" czy np.haseł o Mosdorfie. Z akcentów humorystycznych jakiś starszy pan tłumaczył dlaczego lewactwo nie lubi Sienkiewicza przywołując rozmowę Zagłoby z Rochem Kowalskim, który tłumaczy z których Kowalskich jest , "a co powie" mówił starszy pan "Borowski, że z jakich jest Borowskich- Bermanów, a Michnik, że z jakich Michników- Szechterów? Z akcentów wzruszających: dzieci w wieku wczesnoszkolnym krzyczące "Wielka Polska" i przemarsz pod kancelarią premiera, gdzie na równi z flagą Polski jest flaga UE a między nimi wyryte "Honor i Ojczyzna", co wygląda jak jakiś niesmaczny żart i utwierdza mnie w przekonaniu, że takie marsze są potrzebne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Podsumowując tą całą napinkę można powiedzieć "Hemos pasado"
a tym wszystkim internetowym lewackim napinaczom - wy swoje a rzeczywistość swoje ... Fotoreportaż z Marszu Niepodległości w Warszawie
Ostatnio edytowane przez Tom WP : 13.11.2011 o godz. 13:59.
![]()
G N L S !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
---- OT: Chyba, że Majchrowski nadal negocjuje z Gazpromem w sprawie umieszczenia nazwy sponsorskiej w nazwie naszego Stadionu. I będzie "cieplutko". Pieniądz nie śmierdzi? :(
Ostatnio edytowane przez yarow : 13.11.2011 o godz. 14:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ktoś tam wcześniej napisał, że Niemcy zostali zwinięci tylko po jednym incydencie z grupą rekonstrukcyjną- TO NIE PRAWDA, przez całe przedpołudnie latali po mieście i atakowali zwykłych ludzi którzy chodzili z flagami, wyzywali ich, zaczepiali albo atakowali nieozganizowane grupy- paru kibiców Arki Gdynia tak zlali pałkami, że jeden miał rozwaloną całą głowę i wstrząśnienie mózgu- musiała zabrać go karetka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To był chyba Bałtyk Gdynia, który dostał po głowach pod swoich hostelem.
![]() |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Stronka tego "nowoczesnego" internacjonalistycznego lewactwa
http://1917.net.pl/?q=node/2479 Marszałek chyba by się w grobie przewracał, że są osoby próbujące Go stawiać w jednym szeregu z czymś takim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Tak masz rację- pomyłka z mojej strony, ale to nie zmienia faktu, że niemieckie bojówki nie przyjechały do Polski pokojowo obchodzić Dnia Niepodległości naszego kraju, jak niektórzy sądzili tylko z zamiarem BICIA POLAKÓW W TO ŚWIĘTO I JEGO ZAKŁÓCENIA, sam fakt, że przy prawie każdym znaleziono pałkę do bicia daje sporo do myślenia, a za całe podsumowanie może służyć przykład z kibicami Bałtyku Gdynia którzy ucierpieli po spotkaniu z nimi.
Ostatnio edytowane przez heoij : 13.11.2011 o godz. 15:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że nie zmienia to przekazu. Chciałem tylko to wyjaśnić.
![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nieprawda - Szczuka powiedziała że byli pokojowo nastawieni i oddali się prewencyjnie w ręce policji jeszcze przed marszem.
A jak Szczuka mówi to na pewno ma rację ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Oczywiście, że z Bałtyku. Pisałam już o tym wcześniej. Sześciu chłopaków. A tymczasem : Cytat:
![]() http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kolor...wiadomosc.html |
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Niech idą do sądu. Jak ludzie dostarczą zdjęcia i filmy to jeszcze Szczuka w pierdlu wyląduje.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i podobno już w tv wersją obowiązującą jest taka, że Niemcy przyjechali w pokojowych zamiarach, bo przecież żadnych zarzutów nie mają, więc niczego nie zrobili. Cóż, takie mamy prawo i prawników. Rzygać się chce.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pan antyfaszysta Niemiec (Martin Hitler czy jakoś tam ) z Koeln właśnie wystąpił na konferencji prasowej na konferencji prasowej lewaków. Pokazywał Polsat w...m się. Idę się napić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Raczysz chyba żartować. Nie w takim państwie jakim jest obecnie Polska. Na przyszłość apel do tych co biorą udział w głosowaniu. Nie wybierajcie do Sejmu ludzi, którzy z naszego kraju chcą uczynić lewackie szambo. Tu możecie ich zobaczyć (zwłaszcza ostatni film): http: |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Przecież tym krajem rządzą nie politycy tylko bogaci , którzy mają swoje korporacje. Tvn , Polsat... to oni teraz nakierowują ciemny lud na kogo trzeba głosować i jaka "prawda" ma obowiązywać. Politycy to tylko popychadła. Oglądam ostatnio kawałek dzień dobry tvn a tam wychwalany/a pod niebiosa gość , który uciął sobie chvja i doprawił cycki, takie to sobie teraz bohatero-gwiazdy odkrywają ( to coś występuje teraz w top model ). Już nie piszę nawet o żenującym mongole ,który prowadzi w tej stacji program i naśmiewa się z polityków (czyli notabene "naszego" wyboru)
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 13.11.2011 o godz. 17:07.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
racja, ale bardzo ważna jest świadomośc. A jej nie będzie kiedy nie dostaniesz informacji (prawdy) o ludziach i wydarzeniach. Niech ludzie zobaczą, kto znajdował się wewnatzr tego szmaba, wśród niemieckich komunistyvznych pałkarzy. Niech zobaczą swoich posłów z PO (z Krakowa gwiazda PO-wska Rózia Thun) z Ruchu Palikota (A. Grodzka z Krakowa) itp. łajno. Gdyby oni wszczyscy urodzili sie przed 1939 r. to na bank zaprosiliby do Polski Wehrmacht wraz z Armią Czerwoną. W Wolnej Polsce wiedziano by co z nimi zrobić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Fantastyczna manifestacja. Duch w narodzie jeszcze nie zginął! Było bardzo budująco spotkać się wśród tylu wspaniałych ludzi... Super frekwencja. Nie widziałem ani początku, ani końca. Jestem zdumiony papką medialną w mediach. Oglądając urywki z tvn zastanawiam się czy ja byłem w tym samym miejscu w tym samym czasie. Fałsz w mediach jest porażający. I nasza rola w tym, aby ludzi uświadamiać jak było NAPRAWDĘ! Począwszy od rodziny na znajomych skończywszy. Niech zwycięży prawda!
Oby w przyszłym roku było nas jeszcze więcej, niech nas będzie 50 tysięcy! Albo i lepiej! Z roku na rok frekwencja musi być co raz większa! Jednak niech to będą prawdziwi patrioci - panowie którzy nie mają zasad honoru nie powinni nas osłabiać. Pamiętajmy, narodowiec to człowiek honorowy. Jechałem w nocy pociągiem z Gdańska i przykro było gdy niektórzy kibice nie potrafili dostosować się do okoliczności - nadmierne picie alkoholu, zaczepianie ludzi (zwłaszcza kobiet) - panowie z ekipy kibicowskiej, z którą dzieliłem wagon - takie zachowania nie przystoją narodowcom. Tacy ludzie jechali tylko i wyłącznie dla lewactwa. Na szczęście, były to marginesy. Nie mniej, wstyd za takich ludzi. 11 listopada to nie jest okazja aby się naje***. Takich nie potrzebujemy. Niech żyje Wielka Polska! Naprawdę jestem podbudowany frekwencją i Marszem! ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz pozostaje już tylko wiara w to, że ten naród po prostu nie da się już całkiem ogłupić. Ten, kto myśli sam zobaczy, że przekaz mediów zmienia się z dnia na dzień i za dwie doby znajdą się pewnie pierwsze śmiertelne ofiary "faszystów", a będzie to niewidoma antyfaszystka w ciąży i emerytowany wolontariusz- dokarmiacz wielorybów (na pewno będzie też jeździł na wózku)! Szkoda, że zawód dziennikarza nie wiąże się już z obowiązkiem bycia rzetelnym (mam na myśli dwie strony), czy zachowywaniem jakiejkolwiek godności.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|