The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2011, 23:28
Gdzies jest orzeł ? Gdzie jest reprezentacja ?
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.11.2011, 23:29
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem zawalił tylko 1 gola.. ale trzeba przyznać że strzał Mario wyszedł przedni - pod poprzeczkę - także szanse nikłe na obronę... przy 2 co miał do powiedzenia? To bardziej Głowacki zawalił bo znowu dał się wyprzedzić.. Zaznacze też że ocena Szczęsnego byłaby niższa gdyby nie obroniona sytuacja sam na sam...

Brożek - nic nie z*ebał ale nie zauważyłem zeby w ogóle grał... co on dał zespołowi? Nie widziałem go ani razu - wszedł świeży i powinien gryźć trawę a ten sobie truchtał po boisku. To już Wasilewski nawet zrobił więcej w ataku niż Brozio.
Szczęsny zawalił przy 1 bramce. Strzał w środek bramki, bramkarz to musi wybronić.
Przy drugiej bramce to zacytuje Ci coś co uslyszałem kiedyś od znajomego bramkarza: "Każda bramka między nogami bramkarza to jest jego błąd". Oczywiście od wszystkiego są reguły, ale w tym przypadku to był błąd Szczęsnego, przynajmniej według mnie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.11.2011, 01:33
Ten mecz to była prawdziwa deklasacja.
Włosi grając na stojąco, z zerowym zaangażowaniem (za wyjątkiem może rezerwowych, którzy chcieli się pokazać) wygrali bez problemów, ani przez moment nie tracąc kontroli nad wydarzeniami na boisku. Mogli i powinni wyżej.

Przy okazji - ja i komentatorzy oglądaliśmy zupełnie inny mecz. U nich: Włosi odgrywali się za porażkę w meczu towarzyski z 2003 roku, o którym już dawno nie pamiętają (wiele się w końcu w piłce wydarzyło od tego czasu). U mnie: gdyby mogli, toby się położyli na boisku - a i tak by pewnie wygrali.

Włosi to naprawdę poukładany zespół - czapki z głów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.11.2011, 08:25
Włosi okazali się świniakami - jak widać nie potrafią się zachować w gościach
Nie to co Niemcy...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.11.2011, 09:41
Wojtek jakos ostatnio w Arsenalu nie traci za duzo goli bo obrona zaczela dobrze grac. Owszem zawalił przy pierwszej bramce ale co robił wczesniej Perquis? Mogł przeciez spokojnie przerwac akcje Balotelliego a nie zrobił nic
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.11.2011, 10:02
Cytat:
Super Balotelli e Pazzini. L'Italia si diverte in Polonia
to z "Corriere dello Sport". Włochy "zrobiły sobie rozrywkę w Polsce" i wygrały na luzaka. W dodatku grając bez kilku podstawowych graczy, a Pazzini (strzelec bramki na 2:0) stwierdził: "mego gola dedykuję Cassano". Trener Prandelli i dziennikarze większą uwagę zwracali na wtorkowy mecz przeciwko Urugwajowi w Rzymie (z okazji 150-lecia istnienia Włoch). Tak się traktuje orły, pardon - biedronki Smudy.

Może i reprezentacja PZPN wymęczy zwycięstwo z Węgrami, ale niesmak pozostanie. Gdzie jest orzeł, gdzie styl gry? - pytanie retoryczne. Aż się łezka kręci, gdy człowiek wspomina naszą ekipę na LIO w Barcelonie 1992. Niestety, to już inna epoka i inne stulecie
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.11.2011, 10:31
Przykro mi to stwierdzać, ale jedyne co za rok będziemy mieć przyjemnego do wspomnienia to to, że przynajmniej wybudowaliśmy w Polsce tych kilka ładnych stadionów i że przybyło kilka kilometrów autostrad które powinny być o wiele wcześniej. Teraz nikt za bardzo nie zastanawia się nad tym, że Polska gra słabo, rozczarowanie i zażenowanie przyjdzie tradycyjnie po fakcie gdy na Euro nigdzie nie zajdziemy.
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 12.11.2011, 11:43
timmdorf napisał(a):Wyświetl post
Oprawa meczu Polska – Włochy – zdjęcia

Prawdziwe kibicowskie święto , Serbia i Chorwacja będą się wzorować tą "oprawą"
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.11.2011, 11:49
Reprezentacja PZPN od straty drugiej bramki i od momentu gdy Obraniaka zastąpił Brożek stanęła, i przez 30' nie była w stanie się ogarnąć. Przykro mówić ale wyglądali jak stado baranów bez przewodnika, zagubieni i chaotyczni.

Włosi - grali na luzie. Balotelli się chyba nawet nie spocił, gość truchtał nie biegał, pełen luz. I gra makaroniarzy piłką pod własnym polem karnym. Trening pt. jak wychodzić spod pressingu.

Drużyna zaczęła obiecująco ale im dalej tym gorzej.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
lukaku
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 12.11.2011, 13:43
Koszulki z nowym orłem mają kosztować po 200 zł za sztukę. Ciekawe ile PZPN ich sprzeda :]. Klub Kibica pewnie dostanie je za free .
Wszystko o Wiśle w jednym miejscu: http://www.sport-informer.pl/topic/p...a_wisla_krakow
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 12.11.2011, 16:03
http://www.sport.pl/pilka/10,65046,1...brakowalo.html

A przed meczem mówił, że to takie doganianie Europy
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.11.2011, 17:39
Oczywista sprawa, że drużyny takie jakie Hiszpania, Niemcy, Holandia, Włochy, Anglia, Francja to 3 półki wyżej niż my i jak będzie gra o coś to sklepią nas w minimum 9 na 10 gier. Co do sparingów to niestety Włosi nie byli świeżo po awansie do ME (jak Niemcy), nie mamy tam też żadnego "swojego" człowieka typu Podolski, który powiedziałby kolegom, że od remisu nie ubędzie im prestiżu, a nam będzie jakże miło choć przez chwilę...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.11.2011, 18:17
Początek byl dobry - ladnie skracali pole gry i przenosili ciężar z jednej strony na drugą. Oczywiscie zawsze brakowało tego ostatniego podania. W sumie to jakos dziwnie, ze Wlosi ustawili sie na gre z kontry. Bramka dla nich z niczego bo glupiej stracie Obraniaka zmienila ten mecz. Druga polowa juz slabiutka + bramka dla Wloch ze spalonego. My probowalismy nieudolnie, a Wlosi kontorwali stąd tyle sytuacji. Jedno sam na sam Balotelliego kiedy Perquis ostatni obronca leżał chyba z minutę na boisku ale trudno bylo sie po tym pajacu spodziewać fair play.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.11.2011, 18:41
Ktoś wie gdzie obejrzę zdjęcia kibiców z wczorajszego meczu? w necie jest tylko kilkanaście sztuk..
I
Odpowiedz cytując
Marcin_Lechia
Member

Od: 02.2011

Stary 12.11.2011, 20:20
Cytat:
Początek byl dobry - ladnie skracali pole gry i przenosili ciężar z jednej strony na drugą. Oczywiscie zawsze brakowało tego ostatniego podania. W sumie to jakos dziwnie, ze Wlosi ustawili sie na gre z kontry
Takie jest moje zdanie że Włosi przyjechali potrenować różne warianty gry-brzmi to smutnie, że chodzi o kadrę Polski czy już pZPN'u.. Szczególnie wspomniana gierka Włochów pod swoim polem karnym cóż klasa
Co do "naszych" stonek to brak zgrania, ambicji podejścia z agresją do piłkarzy włoskich np. błąd Peqisha(nie wiem jak się pisze i jakoś nie chcę mi się sprawdzać) przy golu stał za daleko...
Niech ktoś mi wyjaśni czemu gdy kadra przegrywa zaczyna się mówienie, że nie chodzi o wynik itp. A gra nie zachwyca tak jak wczoraj..

I jeszcze jedno dziwie się ludziom że chcą i płacą tyle kasy aby oglądać taki chłam jak gra stonek Smudy
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 12.11.2011, 20:48
Marcin_Lechia napisał(a):Wyświetl post
Niech ktoś mi wyjaśni czemu gdy kadra przegrywa zaczyna się mówienie, że nie chodzi o wynik itp. A gra nie zachwyca tak jak wczoraj..
Chyba z tego samego powodu, ze jak rozgrywa przyzwoite mecze to na podstawie tajemniczych algorytmów oblicza się procent zaangażowania w grę naszego rywala.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Marcin_Lechia
Member

Od: 02.2011

Stary 12.11.2011, 21:20
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Chyba z tego samego powodu, ze jak rozgrywa przyzwoite mecze to na podstawie tajemniczych algorytmów oblicza się procent zaangażowania w grę naszego rywala.
No tak to ta matematyka NASA dla pZPN"U i mediów sprzyjającym stonkom Smudy
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.11.2011, 11:28
Zagraliśmy to, co należało oczekiwać, czyli tradycyjną pytę. Do 30 minuty nieźle, tyle że zmarnowaliśmy te nieliczne okazje, które stworzyliśmy.

Potem jeden strzał - i zeszło powietrze. Pewnie nie byłoby tak tragicznie, gdyby doping był gorętszy. Ale jaki miał być, skoro ludzie są zniesmaczeni reprezentacją? Zniesmaczeni brakiem orzełka i zbieraniną piłkarzy drugiego sortu z zagranicy?

W tej drużynie nie ma "team spirit" - większość zawodników nie ma przysłowiowych cojones, to nie są walczaki które w trudnym momencie poderwą kolegów do boju. Jeden Wasilewski to za mało.

Osłabieni Włosi wygrali lekko, łatwo i przyjemnie.

Warto poczytać wywiad z Bońkiem w weekendowym wydaniu PS. On nawet nie jest przeciwny naturalizacji piłkarzy i powoływaniu ich do kadry. Ale faktem jest, że ci nowi nie robią żadnej różnicy!

Olisadebe jak przyszedł, strzelał gola za golem i dał nam upragniony awans. Roger miał wejście nieco słabsze, bo awans już był. Ale i tak strzelił jedynego gola na Euro, był też ewidentnie zawodnikiem robiącym różnicę na boisku.

Tymczasem Polanski, Perquis, a nawet Obraniak (który i tak budzi najmniejsze kontrowersje) - to nie są zawodnicy, którzy istotnie wzmacniają naszą kadrę, którzy nie są do zastąpienia. Takim zawodnikiem był ew. Boenish przed kontuzją. Ale wspomniana trójka gra po prostu słabo.

Moim zdaniem nie byłoby wielkiej różnicy, gdyby na obronie zagrał Madera albo Sadlok, na pozycji DP Borysiuk albo Wilk, a ŚP - Mila, albo nawet (o zgrozo) Garguła. Sens stawiania na obcokrajowców (oczywiście tylko sportowy, dla mnie nadal to głupota) byłby tylko wtedy, gdyby to byli piłkarze o klasę lepsi od tych, których w Polsce mamy. A tak na razie nie jest.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.11.2011, 13:31
Krótkie pytanie, może mało istotne. Kto komentował mecz ze Szpakowskim? Zachodziliśmy w głowę z kumplem i czekając na pożegnanie komentatorów, TVP ucieła im w połowie zdania na raklamy

Dzięki: Wiedziałem, że skąś zman ten płaczliwy głos
Ostatnio edytowane przez Kaan : 14.11.2011 o godz. 07:45.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.11.2011, 13:54
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Krótkie pytanie, może mało istotne. Kto komentował mecz ze Szpakowskim? Zachodziliśmy w głowę z kumplem i czekając na pożegnanie komentatorów, TVP ucieła im w połowie zdania na raklamy
Nie Bednarz przypadkiem?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 13.11.2011, 14:47
Bednarz Jacek, owszem
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 14.11.2011, 12:54
Przykre, ze nawet Gabon potrafil sprowadzic do siebie Brazylie na mecz otwarcia stadionu na najblizszy puchar narodow afryki.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.11.2011, 17:00
Kuba jest kapitanem tej reprezentacji ,a zachowuje się jak ciota , czemu nie zabrał głosu ws orła ? hehe koszulki są fajne i dynamiczne , nosz ....a , Szczesny to samo , ''Doganiamy EU'' , po tej akcji stracili szacunek u mnie. Według mnie Kuba nie ma jaj żeby być kapitanem jest taki burdel w PZPN i że aż się płakać chce....

Na listopadowym posiedzeniu zarządu PZPN padnie wniosek o przywrócenie godła państwowego na koszulkę reprezentacji Polski. Jacek Masiota, członek zarządu, mówi: "Nigdy nie widziałem większego oburzenia, jeśli chodzi o działania PZPN. Musimy się wycofać z tej fatalnej decyzji. Myślę, że jest to możliwe w porozumieniu z naszym partnerem firmą Nike".

http://euro2012.interia.pl/news-pard...-od,nId,386080
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 14.11.2011, 19:33
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Przykre, ze nawet Gabon potrafil sprowadzic do siebie Brazylie na mecz otwarcia stadionu na najblizszy puchar narodow afryki.
Dla takiej Brazylii to zapewne wielki zaszczyt zagrać z taką potęgą piłkarską, którą niewątpliwie jest reprezentacja Gabonu.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 14.11.2011, 19:40
My mieliśmy Argentynę .
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.11.2011, 14:43
Nagle media się skapły że coś nie halo z dopingiem i kibicami. Mają refleks, trzeba przyznać. Szkoda, że mecz z bratankami będzie musiał wygądać tak żałośnie, ale takie jest życie. Ten mecz mógł być świętem

http://www.youtube.com/watch?v=qGa_GKFC6no

Dziś tak naprawdę z serca, a nie ze złośliwości będę się cieszył z wygranej rywala, o ile taka nastąpi. Szkoda, że to tak źle wygląda przed najważniejszą imprezą w historii.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.11.2011, 15:43
Cytat:
Na listopadowym posiedzeniu zarządu PZPN padnie wniosek o przywrócenie godła państwowego na koszulkę reprezentacji Polski. Jacek Masiota, członek zarządu, mówi: "Nigdy nie widziałem większego oburzenia, jeśli chodzi o działania PZPN. Musimy się wycofać z tej fatalnej decyzji. Myślę, że jest to możliwe w porozumieniu z naszym partnerem firmą Nike".
Myślę że jeżeli ktoś tu się zreflektował to firma Nike, która stwierdziła że zamiast promocji ma w Polsce tylko niepotrzebną siarę. Swoją drogą te ich koszulki dla nas robione na tą okazję to straszny chłam tak samo. Po prostu przerobiony ten motyw Spartaka. Puma w tym wszystkim miała jakoś więcej wyczucia. W następnym kroku niech sprzedażą obcokrajowców i wezmą Polaków, może Polanski ma jeszcze jakąś trzecią ojczyznę, która w jego sercu zajmuje miejsce niżej niż Niemcy, a Matuszczyk jest związany z jakimś innym krajem, którego nie zna daty święta niepodległości.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 15.11.2011, 22:41
Fajny mecz z Węgrami - przyjemnie to się oglądało, sporo ładnych dla oka akcji. Szkoda tylko, że wynik nie był
okazalszy.
Z takimi przeciwnikami widać wyraźnie, że wbrew temu co jest modne mówić Smuda coś jednak z tą drużyną robi.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.11.2011, 22:45
Jestem dumny z poznańskiego kibolstwa. Pustki na trybunach, zero dopingu - tak to powinno wyglądać w każdym mieście, do którego przyjeżdża obwoźny cyrk PZPNu.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.11.2011, 23:17
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Jestem dumny z poznańskiego kibolstwa. Pustki na trybunach, zero dopingu - tak to powinno wyglądać w każdym mieście, do którego przyjeżdża obwoźny cyrk PZPNu.

Dziwinie to wygladało ,bo za kazdym razem nawet przy sparingach byla "otoczka" ,kibice ,doping ,lizanie dupy Smudzie.

dzis nie bylo nic ,i było pięknie przynajmniej spaśione prosiaki z PZPN nie beda mieli za co pic ,bo wplywy z biletow niewielkie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów