The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2011, 23:38
pietia_lublin napisał(a):Wyświetl post
z tą grupą rekonstrukcyjną to oczywiscie przesada medialna (dlatego nie mają zadnych zarzutow). policja ich obserwowała i zawinęła przy pierwszej nadarzającej się okazji - jak sama przyznaje w wywiadach tv.

jeśli incydent z grupą rekonstrukcyjną był pierwszą lepszą okazją, to ten film pokazuje, że wcale nie zostali przy niej zgarnięci jak podają w tv
http://www.youtube.com/watch?v=l-PeRCrIuWM

pan Dudi napisał(a):Wyświetl post

Bo takie kontrole byłyby podobno działaniem "na wyrost". Oczywiście nie przeszkadza im ograniczanie wolności kibicom, ale śmierdzącym lewakom? Z pałkami? Ograniczać wolność? Nigdy! To przecież wolny kraj.
Zdecydowanie, szkoda że wolny dla każdego "gościa" z zagranicy, który przyjeżdża robić u nas budrel, zarówno wczoraj jak i codziennie, byle Brukseli do dupy wejść.

BTW: http://swiezymokiem.pl.nowyekran.pl/...obluda-millera
Ostatnio edytowane przez pio : 12.11.2011 o godz. 23:58.
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.11.2011, 23:45
Widac że to ten sam ryj! W dupach sie poprzewracało brudasom. Jest ich garstka to muszą w prowokacje sie bawić a na koniec wychodzi że to my jesteśmy najgorsi.
Ostatnio edytowane przez sergio : 13.11.2011 o godz. 12:42.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.11.2011, 23:48
sergio napisał(a):Wyświetl post
Widac że to ten sam ryj! W dupach sie poprzewracało brudasom. Jest ich garstka to muszą w prowokacje sie bawić a na koniec wychodzi że to my jesteśmy najgorsi.
To, że stosują faszystowskie metody, to prawda znana od dawna. Niemniej do teraz starałem się trzymać z dala od teorii spiskowych. Tutaj, jednak, sprawa wydaje się ewidentna.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.11.2011, 23:52
http://www.youtube.com/watch?v=qBJNhofqg50
Nie wiem czy filmik już był - dzielni funkcjonariusze potrzebują podbić statystyki. Komentarz ludzi jest wystarczający.
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
chudy_TSW
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.11.2011, 00:18
Kiedy przyjdą podpalić twój dom,
ten, w który mieszkasz - Polskę,
kiedy rzucą przed siebie grom,
kiedy runą żelaznym wojskiem
i pod drzwiami staną, i nocą
kolbami w drzwi załomocą -
ty, ze snu podnosząc skroń,
stań u drzwi.
Bagnet na broń!
Trzeba krwi!

[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Władysław Broniewski[/FONT]
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.11.2011, 00:18
Sprawa nie do końca jest ewidentna bo typ najprawdopodobniej nie jest ani z jednego, ani z drugiego obozu.
Odpowiedz cytując
chudy_TSW
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.11.2011, 00:19
stań u drzwi.
Bagnet na broń!
Trzeba krwi!

Władysław Broniewski
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.11.2011, 00:25
z tą grupą rekonstrukcyjną to oczywiscie przesada medialna (dlatego nie mają zadnych zarzutow). policja ich obserwowała i zawinęła przy pierwszej nadarzającej się okazji - jak sama przyznaje w wywiadach tv.
Filmik sobie lewacki bucu obejrzyj i spójrz co dzierżyli w łapach "przesado medialna" i jak ta dzicz przebiegała wokół przechodniów, gdzie nawet kobietę z dzieckiem w wózku potrącili. To jest jedna sprawa.

http://vod.gazetapolska.pl/680-nie-b...ul-nam-w-twarz

a całkiem inną jest napaść na polskich obywateli podczas Święta Niepodległości

http://wpolityce.pl/wydarzenia/17916...ku-zaczeli-bic

skandaliczna zmiana trasy (przez policję) parady historycznej organizowanej przez grupy rekonstrukcyjne ze względu na agresywne zachowanie tych niemieckich bolszewików

http://www.fronda.pl/news/czytaj/tyt..._niemiec_16826

I tutaj pojawia się pytanie jak policja i służby mogły dopuścić żeby ta szwabska banda w ogóle dojechała do Warszawy Przypominam, że z pustymi rękami nie jechali... Dlaczego pozwolono im na wejście i ukrycie się w tej lewackiej knajpie Wystarczyłoby przecież, żeby te dwie kabaryny stojące wzdłuż ulicy zajechały im drogę i ich zablokowały...

Z mojego punktu widzenia najważniejszym pytaniem jest dlaczego "krytyka polityczna" czyli organ proletariackich bolszewików wzywający tą szwabską bandę na pomoc w dniu Święta Niepodległości Polski jest sponsorowana także z moich pieniędzy przez budżet państwa
Odpowiedz cytując
pietia_lublin
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 13.11.2011, 00:43
[QUOTE=JEDREK76;1191024]Filmik sobie lewacki bucu obejrzyj i spójrz co dzierżyli w łapach "przesado medialna" i jak ta dzicz przebiegała wokół przechodniów, gdzie nawet kobietę z dzieckiem w wózku potrącili. To jest jedna sprawa.

http://vod.gazetapolska.pl/680-nie-b...ul-nam-w-twarz

ohhh ahhh - biegali po ulicach, opluwali i potrącili kobietę z dzieckiem.
ja widzialem wiecej dziczy biegajacej w kominiarkach z palami po stronie kibicow. i co? i nie przeraza mnie to. ale nie paplam ze niemcy be bo mieli pałki... jakby tylko oni je mieli. mieli i jedni i drudzy bo przyjechali się bić. proste.

to co ze to niemcy? a jak maszerują na marszu skinheadzi z ukrainy i lityw (sic!), z serbii itd, to juz jest ok? prawda. jak inni zaproszeni latają z palami to jest ok, jak niemcy to be.

swiat nie jest czarno bialy. wasze opnie tak. ktos uderza dziennikarza - to na pewno lewak lub policja. kto wywolal zamieszki? lewacy i tajniacy. wiec zdecydujcie sie, bo w jednym slowie piszecie jak to super bylo walczyc w imie Polskosci, a za moment piszecie ze to prowokacja. nie jestem zwolennikiem ani jednych ani drugich. chodzi wylacznie o obiektywizm, a prezentowane tu opinie takie nie są. ok - GW, TVN jest be. Ale Gazeta Polska i PiS dla mnie tez jest be. bez odbioru
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.11.2011, 01:02
Typku z Lublina skoro prezentowane tutaj opinie nie są dla ciebie obiektywne to po jaką cholerę w ogóle włazisz tutaj do tego tematu
Ja tam pałek i sprzętu ze strony uczestników Marszu nie widziałem, a jeżeli chodzi o gości Marszu zza granicy nie słyszałem bynajmniej aby którykolwiek z nich pobił czy nawet opluł jakiegokolwiek Polaka, w przeciwieństwie do twoich kumpli z Niemiec. Nie próbuj wprowadzać elementów swojej propagandowej "szarości" za pomocą pomówień i fałszu. Nic nie zmieni faktu, iż gdyby nie było zgody na lewacką kontrmanifestację, agresywną już z samego założenia bowiem mającą za cel blokadę legalnego Marszu Niepodległości, do żadnych zadym by nie doszło. Przynajmniej nie ze strony uczestników.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.11.2011, 01:07
chudy_TSW napisał(a):Wyświetl post
stań u drzwi.
Bagnet na broń!
Trzeba krwi!

[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Władysław Broniewski[/FONT]
O ... To znany lewicowiec, Wł. Broniewski.
Ten cytat to a propos i dyskusji dotyczącej lewactwa?

Na przykładzie JEDREK76 do pietia_lublin:
Cytat:
Filmik sobie lewacki bucu obejrzyj
w ogóle apelowałbym o przynajmniej poszanowanie
się pośród Wiślaków, w dyskusji. Nie jestem socjalistą ale zaniedługo ktoś na Forum zacytuje słowa głównej Twarzy Niepodległości i Dnia 11 Listopada a socjalisty z Organizacji Bojowej PPS w jednej osobie czyli czyli Marszałka J. Piłsudskiego i zostanie tutaj zbucowany przez patriotę. Patriotę rozumiem, większego niż lewak i bojówkarz Płsudski

JEDREK76, nie chcę wyjść tutaj na jakiegoś nauczyciela i mentora ale skoro w stopce starasz się i chwała Ci za to, propagować strony piłsudczykowskie to mnie osobiście razi takie jechanie po koledze z Forum tylko dlatego, że ma odmienne poglądy.
Ostatnio edytowane przez yarow : 13.11.2011 o godz. 01:12.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.11.2011, 01:11
Gdzie, pajacu, widziałeś pałki u kibiców? W którym miejscu? Byłeś tam? Skończ .......ić wreszcie.

Co do przyjezdnych, to chyba jest różnica, jak przyjeżdża jeden pedał z drugim z Niemiec po to, żeby bić Polaków podczas obchodów ich święta, a jak przyjeżdża ktoś z dowolnego kraju razem z Polakami świętować?!

Edit: O, widzę, że następny "obiektywny" musi dorzucić swoje 3 grosze. Idź dyskutować na profil swoich przyjaciół na fb i nie psuj tutaj powietrza.

Tutaj też ciekawy filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=GtmT-QNL164
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 13.11.2011 o godz. 01:13.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.11.2011, 01:11
Narodowcem nie jestem, lewakiem tym bardziej więc taka ocena z boku tego wszystkiego

Jeśli chodzi o tzw winnych to jak dla mnie jeśli nie jedynym, to głównym winowajcą jest HGW i jej ludzie.
Nie kupuje tego że 'konstytucja nie pozwala' - otóż pozwala, nawet nie że pozwala ale psim obowiązkiem było nie zgodzić się na kontr demonstracje której cel był jasny - zablokować marsz.

Oni mogli mieć możliwość nie dopuszczenia do marszu ale to powinno być załatwione na drodze sądowej.
Podstawowe hasło - 'nie dla faszystów'. Z tego co wiem to propagowanie faszyzmu jest nielegalne, więc nic tylko udowodnić przed sądem że to ma być masz faszystów.Wiadomo że nie udało by im się to

Tak więc jeśli ktoś jest winien tego co się działo to tylko władze Warszawy.
Dwa - specjalnie odpaliłem sobie tvn24 i faktycznie jedyne co ich przez cały dzień interesowało to liczby, ilu rannych, jakie zniszczenia.Oglądając ich miało się wrażenie że tam jest jakiś armagedon a tak na prawdę , przy takiej ilości kiboli, to możemy mówić jedynie o jakiś incydentach

Bydło to było nie tak dawno w Londynie, gdzie kolorowa młodzież przez kilka dni plądrowała miasto.W Warszawie mimo ekipy która jeśli by chciała to mogła ostro narozrabiać -obyło się bez tego
Gdyby nie prowokacje blokujących to w ogóle do niczego by nie doszło.
Jedno co mnie odrzucało to kolesie w kominiarkach i to nawet nie wtedy gdzie coś się działo ale wtedy kiedy marsz normalnie szedł.To jest strzał w stopę - to żeby propaganda w miarę dobrze działała, to trza oswajać zwykłych ludzi - widok łebków w kominiarkach jest jednoznaczny - bandyterka i tak jak ta cała akcja przed wyborami w stylu 'Donald matole , twój rząd obalą kibole' + też kolesie w kominiarkach - przyniosła więcej złego niż dobrego, tak teraz widok maszerujących gości z założonymi kominiarkami, tylko spycha całą inicjatywę w ekstremę - nieakceptowalną przez większość zwykłych ludzi.

Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
W głowie się nie mieści, że wnuki Hitlera przyjeżdżają do Polski, żeby wraz z pedałami i lewactwem blokować Marsz Niepodległości.
W głowie by się nie mieściło gdyby niemieccy naziści uczestniczyli w marszu.Akurat towarzystwo które przyjechało ponoć jest antyfaszystowskie i wujka Adolfa to oni nie znoszą.Z ich strony mieli blokować marsz faszystów więc w teorii miało to sens.To że w praktyce się ośmieszyli to inna sprawa.

Też, jeśli mamy dyskutować poważnie a nie jechać propagandą, to nie można uznać, nazwijmy - lewicowych intelektualistów, za anty Polaków
Oni po prostu wyznają zdecydowanie inny model naszego kraju.Oni nie są przeciwko świętu niepodległości a przeciwko osobom które ten marsz organizowały i w tym marszu uczestniczyły.
To też niestety jest kiepska sprawa, kiedy narodowcy przynajmniej tolerują zwolenników Żyda z Austrii - tylko dlatego że miał 'niezły' pomysł na Żydów - tego nikt nigdy nie przeciął i jest taka milcząca akceptacja.
To daje niestety pretekst do tego by narodowców zaszufladkować jako faszystów.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 13.11.2011, 01:26
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post

Ani mnie synku znasz, ani cokolwiek wiesz o mnie... więc racz powstrzymać się ze swoimi pedagogicznymi zapędami. A Marszałkiem sobie racz brudnej buzi nie wycierać.
Synkiem to ja Ci nie jestem, o Marszałku napisałem z przekąsem [ponieważ uważam, że słowo "lewak" pada tutaj gęsto i zbyt pochopnie w kierunku Kolegów z Forum] bo o to aby chociażby Marsze Kadrówki się mogły odbywać a SOWINIEC który masz w stopce, nie był zarośnięty drzewami zasadzonymi przez czerwonych to działałem wtedy, kiedy - że zacytuję bezimiennego klasyka - "na kupkę mogłeś mówić papu". To odnośnie "brudnej buzi" i synkowania chociaż nie chciałem schodzić na poziom "kombatanctwa".
Samo "się zeszło"

---

Edit:

... a dla sympatyka tych organizacji, które są spadkobiercami Narodowej Demokracji, czy np. dla konserwatysty korwinowca [czyli pewnie wielu Osób, które Marsz Niepodległości organizowały] Marszałek Józef Piłsudski będzie lewicowcem czy się to Tobie czy mnie podoba lub nie podoba. Punkt widzenia zależy często od punktu siedzenia.
Ostatnio edytowane przez yarow : 13.11.2011 o godz. 01:47.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.11.2011, 01:27
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Być może-wolę jednak skupić sie na wychowaniu własnych dzieci-gdyby tak każdy z tych, co na Marszu byli, przekazał swoim dzieciom to co Jemu najbliższe w tej sprawie o której piszemy, pewnie byłby większy skutek...ale,że to nie sprawdzalne, więc pewnie każdy z nas,pozostanie przy swoim stanowisku.
Tak się zastanawiam: gdyby tak Piłsudzki, Dmowski (i tabuny innych) skupili się na tym aby przekazywać swoim dzieciom to co im najbliższe w tej sprawie o której piszemy (zamiast spróbować coś w tym temacie zrobić) to... to pewnie przekazywałbyś teraz swoim dzieciom to co im najbliższe po rosyjsku albo niemiecku.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.11.2011 o godz. 03:55.
Odpowiedz cytując
pietia_lublin
Junior Member

Stary 13.11.2011, 01:45
Yarow, thanx, ale nie chce siac fermentu wsrod Wislakow wiec nie będę pisal dalej co myslę.
Masz rację, Pilsudski i Broniewski to "stare lewaki" choc Broniewski bardziej, mimo ze Pilsudski powiedzial, ze "kto za mlodu nie byl socjalistą, ten na starosc będzie swinią"
a za "kombatanctwo" szacunek. choc sam wiesz ze Krakow mial poza silnym osrodkiem NZSu i KPN i anarchistow ktorzy działali z nimi ramię w ramię wiec swiat jak wspominalem nie jest czarno-bialy. dobranoc
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 13.11.2011, 01:53
[...] choc sam wiesz ze Krakow mial poza silnym osrodkiem NZSu i KPN i anarchistow ktorzy działali z nimi ramię w ramię wiec swiat jak wspominalem nie jest czarno-bialy. dobranoc
Zgadza się Pietia_lublin.
Dokładnie tak było jak napisałeś. Miałem kolegę [Świętej Pamięci], który" przewinął się" w tamtych czasach od KPN-u poprzez WiP do FA. W każdej z tych organizacji leżała mu na sercu najbardziej - jemu osobiście, niezależnie od linii organizacyjnej i wydawałoby się, że paradoksalnie - Niepodległość Polski.

Bardzo wiele butelek z benzyną, petard, kawałków płyt chodnikowych, kamieni etc. porozrzucaliśmy wtedy wraz z kolegami [dodać jeszcze należy Solidarność Walczącą ale przede wszystkim Federację Młodzieży Walczącej a nawet zdarzały się i jednostki z NSPP czyli - o laboga! Z Narodowo Socjalistycznej Partii Polski!] z innych ugrupowań w kierunku ZOMO
Dobranoc
Ostatnio edytowane przez yarow : 13.11.2011 o godz. 02:00.
Odpowiedz cytując
pietia_lublin
Junior Member

Stary 13.11.2011, 02:00
a ja Rafała poznałem w Krk a pozniej zapraszalem go do Lbn na spotkania o dem. bezp. No wlasnie. I to jest sedno. Ja tez tak pojmuję obywatelskosc, niepodleglosc, niezaleznosc itd.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 13.11.2011, 02:05
a ja Rafała poznałem w Krk [...]
Dokładnie. O Nim napisałem.
Gdyby żył, być może dla wielu osób tutaj na Forum, stałby się obiektem "godnym" ukamienowania.
Odpowiedz cytując
pietia_lublin
Junior Member

Stary 13.11.2011, 02:11
yarow napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. O Nim napisałem.
Gdyby żył, być może dla wielu osób tutaj na Forum, stałby się obiektem "godnym" ukamienowania.
zapewne. i to jest chichot historii.
Odpowiedz cytując
pietia_lublin
Junior Member

Stary 13.11.2011, 02:30
a na koniec, cytat z pewnego forum - w klimatach kibicowskich o marszu (trafnie obrazuje "klimacik" po marszu):

"Mam kilka pytań
Legia wchodzi na stadion Lecha? Znowu jest układ? Będzie zgoda?
Czy Widzew ma coś do powiedzenia na temat liczby ŁKSu w Gorzowie?
Czy Raków organizuje jakąś mszę na Jasnej Górze?
Co za ekipa dwa tygodnie temu była widoczna w 4 busy i 2 auta na 45 kilometrze A4 od Katowic w stronę Wrocławia?
Co jadła ekipa w Zajezdni u Bogdana i czy jest prawdopodobne, że to Stomil Olsztyn?
Czy zapowiadają deszcz w Świętokrzyskim na weekend, a jeśli tak to czy KSZO może coś z tym zrobić?"

Ostatnio edytowane przez pietia_lublin : 13.11.2011 o godz. 02:36.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 13.11.2011, 02:57
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 13.11.2011, 06:13
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
http://niezalezna.pl/18866-najbardzi...acje-po-1989-r

"- TVN pokazał kamienie wyrwane z bruku, jakimi rzucać mieli uczestnicy Marszu Niepodległości. Tyle że one nigdy nie zostały użyte, bo uniemożliwili to kibice – opowiada Zbigniew Romaszewski, legenda opozycji antykomunistycznej, uczestnik marszu.

- Byłem świadkiem, jak jakiś zamaskowany od stóp do głów gówniarz wyrywał kamienie z bruku. Podeszli do niego kibice, nazywani przez media kibolami, i zapytali go: „co ty wyprawiasz?” – opowiada Romaszewski. – W wyniku interwencji „kiboli” kamienie te w ogóle nie zostały użyte, za to pokazał je TVN. Robiło to wrażenie prowokacji – mówi były senator."

Komuna w Polsce trwa w najlepsze.
Manipulacja w drugą stronę. Kostka brukowa na pl. Konstytucji latała gęsto. Mogę Cię zapewnić, że została użyta przeciw policji i to w dużej ilości.

pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Cytat:
Większość zatrzymanych Niemców po wydarzeniach na Nowym Świecie jest już na wolności i wyjechała z Warszawy - poinformował TOK FM przedstawiciel 'Porozumienia 11 listopada'. Gro z zatrzymanych obcokrajowców nie usłyszała żadnych zarzutów.
Przekaz jest jasny. Przyjedź do Polski, napluj Polakowi w twarz, a i tak każdy sąd cię uniewinni. Chcą odebrać nam, jako Polakom, poczucie jakiejkolwiek godności. Ciężko jest w to wszystko uwierzyć. Rządy PO stworzyły z Polski kraj Polakom nieprzyjazny.
To chyba też nie do końca prawda ? :

Cytat:
40 wniosków policji o ukaranie w trybie przyśpieszonym cudzoziemców, głównie z Niemiec, za zakłócenia porządku publicznego w czasie piątkowych zajść w stolicy, trafiło do Sądu Rejonowego Warszawa-Śródmieście. Będą rozpoznane jeszcze dzisiaj - informuje sąd.
Rzecznik Sądu Okręgowego w Warszawie Wojciech Małek poinformował, że policja przesłała pierwsze 40 wniosków o ukaranie za wykroczenie. Dotyczą cudzoziemców, głównie obywateli Niemiec, którzy uczestniczyli w zajściach na Nowym Świecie w Warszawie.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sa-pi...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.11.2011, 09:41
Niezłe mieszanie pojęć tu następuje.
Fakt, że za większością incydentów stoją tzw" antyglobaliści" (antifa, eko, socjaliści- nieroby(jak ich Korwin określa).
Trzeba też pamiętać, że bycie socjalistą przed wojną albo w okresie międzywojennym oznaczało socjalizm ideowy. Aktualnie większość socjalistów ze względu na nasze ulokowanie geopolityczne jest utożsamiane z komunizmem co w zasadzie nie jest aktualnie dużym nadużyciem, bo nawet w Rosji już nie ma prawdziwego komunizmu, ale jednak piętno powojenne spowodowało, że socjaliści jadą z komuszym jarzmem na plecach.

Jednocześnie trzeba pamiętać, że za "komuny" w krajach trzecich były takie twory jak Frakcja Czerwonej Armii, Czerwone Brygady, ale oni byli finansowani przez ZSRR.

Teraz to całe gówno jest finansowane przez banki i dziwne fundusze, które są eko.

PS: nie kłóćcie się kto był lewy a kto nie. Piłsudski też był socjalistą - dzisiaj byłby czymś pomiędzy Kaczyńskim a Ikonowiczem w podejściu do kwestii socjalno-gospodarczych.
Co do patrotyzmu to nie ma dyskusji - okres międzywojenny to inna Polska, kraj który był wiecznie na celowniku z tym że na celowniku luf a nie lewackiej, niemieckiej czy ruskiej politycznej retoryki - tak jak dziś.

PS: odkładajcie lepiej na gaz bo znowu podwyżka od grudnia. Z pozdrowieniami od Gazpromu.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.11.2011, 10:07
1q2 napisał(a):Wyświetl post
W głowie by się nie mieściło gdyby niemieccy naziści uczestniczyli w marszu.Akurat towarzystwo które przyjechało ponoć jest antyfaszystowskie i wujka Adolfa to oni nie znoszą.Z ich strony mieli blokować marsz faszystów więc w teorii miało to sens.To że w praktyce się ośmieszyli to inna sprawa.
Określenia wnuki dziadzia Adzia użyłam w kontekście tego, co sam powiedziałeś - "ponoć jest antyfaszystowskie". Ch wie kto to był. Natomiast niepojęte jest nie to, że przyjechali tylko to, że polski rząd ułatwił im najbardziej jak tylko można zniszczenie święta Polaków. Świętujemy niepodległość bardziej w znaczeniu symbolicznym, a najgorsze jest to, że mało kto to rozumie.
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.11.2011, 10:31
Niemieckie lewaki, kolorowa "blokada", ch*** media itp swoja droga

Liczy sie przekaz, a ten byl konkretny. Pokazalismy jaka w Nas jest sila. Tego pewne srodowiska nie moga przebolec. Kto byl pod Zrodelkiem ten wie o czym mowie. To widok z tych, ktorych sie nie zapomina. Patrzylismy jeden po drugim z niedowierzaniem . Wielki szacunek dla wszystkich ekip.
Idziemy wieksza grupa, potem jakos Nas przemieszalo. Patrze na osobe po prawej - Lech, obok chlopak z Lubina, a z przodu 3 Wislakow To bylo cos.
Tacy zly kibole, ktorzy na codzien po prostu zabijaja sie miedzy soba, teraz w barwach szli ramie w ramie, zjednoczeni. To bardzo boli, i dobrze ma bolec

Antifa sie osmieszyla z bardzo wielu powodow. Media podobnie i kazdy kto ma odrobine rozumu pewne wnioski wyciagnie.

PS: Jesli ktos ma filmy/zdjecia z Marszu to bylbym wdzieczny za linki bo kolekcja juz spora ale tego typu spraw nigdy za wiele.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 13.11.2011 o godz. 10:39.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.11.2011, 10:40
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Liczy sie przekaz, a ten byl konkretny. Pokazalismy jaka w Nas jest sila.
W punkt. Nie warto walczyć z kłamstwem narzekaniem, bo idioci zawsze staną okoniem. Cieszmy się z tego, że było tak pięknie. Będą nam jeszcze bardziej zazdrościć i może choć część to zastanowi. Jest nadzieja dla tego kraju ;-).
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 13.11.2011 o godz. 10:43.
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Odpowiedz cytując
Agnieszka 1906
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 13.11.2011, 11:03
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Antifa sie osmieszyla z bardzo wielu powodow. Media podobnie i kazdy kto ma odrobine rozumu pewne wnioski wyciagnie.
Problem w tym, że antifa i środowiska lewackie ośmieszyły się tylko i wyłącznie w oczach bardzo niewielkiej - w skali kraju oczywiście - grupy osób...

Niestety np. wśród moich znajomych z pracy (młodzi, wykształceni ), których duża część pewnie nawet nie wie co Polacy w piątek świętowali panuje przekonanie, że faszyści chcieli przepędzić kolorową, tolerancyjną młodzież a gdy im to uniemożliwiła policja, rozpoczęli atak na funkcjonariuszy. Tak właśnie przedstawiały piątkowe wydarzenia media i tak właśnie zapamiętają je postronne osoby.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 13.11.2011, 11:25
A tu macie cos od Kukiza. Polecam przeczytac do konca.
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.11.2011, 11:30
Agnieszka 1906 napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że antifa i środowiska lewackie ośmieszyły się tylko i wyłącznie w oczach bardzo niewielkiej - w skali kraju oczywiście - grupy osób...

Niestety np. wśród moich znajomych z pracy (młodzi, wykształceni ), których duża część pewnie nawet nie wie co Polacy w piątek świętowali panuje przekonanie, że faszyści chcieli przepędzić kolorową, tolerancyjną młodzież a gdy im to uniemożliwiła policja, rozpoczęli atak na funkcjonariuszy. Tak właśnie przedstawiały piątkowe wydarzenia media i tak właśnie zapamiętają je postronne osoby.
Tylko, że ta niewielka grupa osób, przejawia największe "możliwości bojowe", i mam nadzieję, że teraz w całęj Polsce wszystkie ekipy bardziej zaangażują się w zwalczanie tego ścierwa. Raz na jakiś czas, przez godzinke, czy dwie, zamiast uganiać się za lokalnym rywalem można poskakać po jakichś lewakach. W ten sposób 11.11.2012 zamist na blokadzie, będą na rechabilitacji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów