|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Domagać się mogą. Ale nie wskórają nic. Na razie przynajmniej jeszcze. Ciągle wierzę iż duża część społeczeństw i rządzących ma jeszcze sporo zdrowego rozsądku.
___________________ Akcja Stowarzyszenia Odra-Niemen - Paczki Bożonarodzeniowe dla Kombatantów : ![]() ![]() http://www.odraniemen.org/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Bylo juz reklamowane na tym forum, ale nie ma odpowiedniejszego tematu na ponowna reklame jak ten http://marszniepodleglosci.pl/ ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
http://www.solidarnosc.krhhts.pl/bieg.html
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Pamiętać! 401 lat temu!
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
1. 13 października · 17:30 - 19:00
Skromne uroczystości w rocznicę zamordowania Bogdana Włosika. Pamięci jego i innych ofiar czerwonych oprawców. Start 17:30 przy wejściu na cmentarz Grębałowski od strony pętli tramwajowej na Wzgórzach Krzesławickich. Złożymy kwiaty i znicze na grobie Bogdana, a następnie udamy się pod pomnik znajdujący się przy "Arce" poświęcony Bogdanowi i innym ofiarom "Stanu Wojennego". Serdecznie zapraszamy http://www.facebook.com/event.php?eid=207650485970719 2. 15 października · 11:30 - 15:00 Wycieczka śladami Twierdzy Kraków - Nowa Huta. Zbiórka na przystanku "Kopiec Wandy" Trasa: 1.Fort 49 1/2a Mogiła 2.Fort 49 1/2 Wanda 3.Fort 49 1/4 Grębałów 4.Fort 49 Krzesławice 5.Fort 49a Dłubnia 6.Fort 48a Mistrzejowice 7.Fort 48 Batowice http://www.facebook.com/event.php?eid=171479709602777 3. 11 listopada · 06:30 - 22:00 Zorganizowany przejazd autokarem na trasie Kraków-Warszawa-Kraków. Uczestnictwo w "Marszu Niepodległości". Koszt przejazdu i koszulki, w której zaprezentujemy się w Warszawie: 62PLN Potwierdzenie chęci przejazdu i przynajmniej części opłaty należy dokonać do 20 października. Kontakt gg: 1120194 bądź priv. Szczegółowa godzina i miejsce wyjazdu/powrotu, projekt koszulki wkrótce. Ilość miejsc ograniczona! http://www.facebook.com/event.php?eid=231577726900390 |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Czy ktoś z Wiślackiej Braci wybiera się może 11 XI do Wrocławia? Co prawda interesuje się ruchem narodowym od niedawna i nie będę ukrywał- powodem mojego zainteresowania stało się to co wyprawia rząd tuska, niszcząc ruch kibicowski. Nie jestem członkiem NOP-u, ale uważam, że lepiej jechać na marsz w którym dominować będą nasi bracia ze Śląska, niż do Warszawy, gdzie na pewno w dużej liczbie pojawi się Legia i inne ekipy z całej Polski. Dla mnie demonstrowanie razem z kibicowskimi wrogami byłoby nie do przyjęcia....
Ostatnio edytowane przez mlody92KRK : 10.10.2011 o godz. 23:21.
|
|
|
|
Schodowicze'05
Od: 11.2002
Offline |
|
na uroczystosci zwiazane z Powstaniem Warszawskim tez bys nie pojechal do Warszawy, zlozyc np. kwiaty czy w okopach na wojnie tez nie bedziesz walczyl ramie w ramie z Legionistami bo kibicuja innemu klubowi rozumiem, mozna jechac do Wroclawia ale nie z powodu argumentacji takiej, ze gdzie indziej bedzie inny klub .... tam beda tez inni "kibole" z calej Polski ...i nie tylko |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Bloody foreigners. Untold Battle of Britain. (polskie napisy)
http://www.youtube.com/watch?v=ptijN...ayer_embedded# |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
![]() Cool ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Gdyby ktoś był bardziej zainteresowany tym tematem, to polecam książkę Lynne Olson i Stanleya Cloud pt. Sprawa honoru - Dywizjon 303 Kościuszkowski - Zapomniani Bohaterowie II Wojny Światowej. ![]()
Grunt to pozytywne myślenie i optymistyczne podejście do życia
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
"Nigdy w dziedzinie ludzkich konfliktów tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak nielicznym". Winston Churchill ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=-2elOo6jii4
Śmierć Rotmistrza Pileckiego. Jak ktoś nie wie o co chodzi, to się nawet nie przyznawać ;-)
Ostatnio edytowane przez jakkfk : 14.11.2011 o godz. 18:34.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
To ja może zaproponuję wam te kawałki i dodam tylko, że niesamowicie cieszy mnie fakt, że tak wiele składów hip-hopowych skręca zdecydowanie w prawo w poszukiwaniu prawdy..
Sprzymierzeni - Wielka Polsko http://www.youtube.com/watch?v=-7e-G...eature=related oraz bonus: http://www.youtube.com/watch?v=-7e-G...eature=related
Ostatnio edytowane przez Krystian14 : 19.11.2011 o godz. 07:15.
![]()
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Koledzy na to, że jest już stosowny wątek - i tam przeklejam twój post.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Albo wkleiłeś ten sam link dwa razy, albo nie kumam bonusu ![]() Mnie natomiast cieszy, że coraz więcej osób ze środowiska nie skreśla raperów jako narodowców dlatego, że to muzyka murzynów. ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jakkfk ten pierwszy link to miał być ten:
http://www.youtube.com/watch?v=aT1q5...eature=related Nie wiem skąd ta pomyłka, byłem pewien, że dobrze wpisałem ![]() Co do tematu, który poruszyłeś to fakt, że kiedyś może i był poziom polskiego hh/rapu dość słaby, ciągłe texty jak się naćpałem albo naćpam, że ta i ta to szmata a jeszcze inny kradnie.. na szczęście te czasy już bezpowrotnie minęły i teraz coraz więcej ekip wydaje swoje kawałki na naprawdę wysokim poziomie i zdecydowanie porusza kwestie bliskie sercu. Pamiętam jeszcze kilka lat temu miałem okazję czytać pewien artykuł o budzącym się w tym kierunku muzycznym poczuciu narodowej dumy, z tego kim się jest i przyznam, że bardzo sceptycznie do tego podszedłem. Rzeczywistość jednak rozkosznie zaskoczyła, zaskakuje i wierze, że nadal wszystko przed nami. Ciekaw jestem czy Kraków może się pochwalić jakimiś składami, które rozumieją przesłanie i w tym kierunku działają bo póki co większość to WWA.. Polski hh obrał kierunek, który jest chyba ewenementem na skalę światową i np rozmawiałem z kilkoma osobami tu w UK i zawsze się dziwią, że chyba wszyscy Polacy słuchają polskiego hh i nie potrafią tego zrozumieć I tak na prawdę nie muszą tego rozumieć, wystarczy, że my wiemy!Temat Patriotyczny to może polecę dwie firmy ogarniające odzież z tej właśnie półki: - http://www.patrioticwear.pl - http://www.surgepolonia.pl Jeśli znacie inne linki to również poproszę. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Wracając do Dywizjonu 303 to bardzo miło, że Brytyjczycy docenili udział naszych pilotów.Sam filmik jednak właśnie dla Brytyjczyków. Ja polecam dawno wydaną książkę Jana Jokiela, Udział Polaków w Bitwie o Anglię, Warszawa 1968. Naprawdę warto chociaż raczej suche fakty.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też się nad tym zastanawiam...
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Program "rozmowy w toku" to nic innego jak kolejny element walki ideowej. Tym gorszy, że kamuflowany.
To nie jest miejsce spontanicznych wypowiedzi (a takie ma sprawiać wrażenie). Tam najemnicy za marne grosze wypowiadają kwestie przygotowane na kartkach! . Zarówno ci z publiki jak i "goście". Warto pójść czasem na jakieś nagranie dowolnego programu do tv żeby zobaczyć jaką fabryką kłamstwa jest TV w założeniu. Prowadząca to koleżanka takich pomyleńców jak Szczuka itp. Tyle że się kamufluje. Cele są te same, masowe pranie mózgów na nutę euro-soc-homo.
Ostatnio edytowane przez dragon : 23.11.2011 o godz. 01:07.
![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Dokładnie, telewizja kłamie i to nieraz w sposób bezczelny. Wiem to od wewnątrz bo byłem dawno na kilku takich nagraniach i wiem jak to wygląda. Dziwie się, jak ludzie w to wierzą co zobaczą w tv. Ja sam przekonując się o tym już od jakiegoś czasu tv w ogóle nie oglądam. Fajnie Lis powiedział: że jest na tyle inteligentny, żeby robić telewizję, ale jest zbyt inteligentny, aby ją oglądać. Na prawdę uwierzcie że te wszystkie programy są podstawione z gotowym scenariuszem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie kupowałem tam nic ale od osób z klimatu wiem, że sobie chwalą..
Fajny zbiór patriotycznego hh: http://www.youtube.com/watch?v=0c1on...eature=related ![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Był ktoś już w odnowionym Muzeum Armii Krajowej?
http://www.muzeum-ak.krakow.pl/index.php Szkoda że godziny otwarcia są totalnie nie z tej ziemi - w weekendy zamknięte :/ ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() "Polski Szaniec" nr 4/2011 (12) Spis treści: Roman Rybarski: Polityka gospodarcza i wychowanie. Tadeusz Gluziński: Wychowanie publiczne w służbie idei. Arkadiusz Kobierzyński: Głos w sprawie władzy wykonawczej. Piotr Dziadul: Rozwój czy zapaść? Stanisław Michalkiewicz: Po orgazmie zwycięstwa. Arkadiusz Kobierzyński: Jak politycy korzystają z pieniędzy podatników? Rafał Żak: Dzieje stosunków polsko-litewskich. Paweł Rogowski: Bunt generała śeligowskiego (1865-1947). Arkadiusz Kobierzyński: Życie poświęcił idei. Dariusz Kancerek: Działalność infiltracyjna RNR. Wojciech Podjacki: Krajobraz po wyborczej batalii. Robert Kownacki: Z działalności Ruchu. Rafał Żak: Pikiety w obronie praw Polaków mieszkających na Litwie. www.lospolski.pl www.suwerennapolska.forumpolish.com |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://narodowcy.net/patria-fidelis/2011/12/08/
Cytat:
Ostatnio edytowane przez EnigmaWP : 09.12.2011 o godz. 11:28.
![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() O Ś W I A D C Z E N I E W sprawie 30 rocznicy wprowadzenia stanu wojennego w Polsce. 13 grudnia 2011 roku przypada 30 rocznica wprowadzenia stanu wojennego w Polsce, który dla większości Polaków stanowi ponury symbol terroru stosowanego przez reżim komunistyczny wobec Narodu Polskiego, dążącego do odzyskania wolności i niepodległości. Dzień ten przywołuje wiele bolesnych wspomnień i budzi liczne refleksje, przede wszystkim na temat braku rozliczenia winnych tej zbrodni. Pomimo wielu prób podejmowanych przez wymiar sprawiedliwości zmierzających do ukarania sprawców stanu wojennego i masakry robotników na Wybrzeżu w 1970 roku, do dnia dzisiejszego nie doczekaliśmy się sprawiedliwego wyroku. Nie można się przy tym oprzeć wrażeniu, że sytuacji takiej sprzyja „niekorzystny klimat polityczny”, ponieważ większość przedstawicieli establishmentu nie jest zainteresowana w ujawnieniu prawdy o tamtych zbrodniach, a wpływowe i opiniotwórcze media czynią wiele wysiłków, aby dokonać rehabilitacji komunistycznych renegatów. Postępowanie takie jest policzkiem wymierzonym całemu Narodowi Polskiemu i w żaden sposób nie usprawiedliwiają go jakiekolwiek racje wynikające z bieżącej polityki, moralności, czy względów natury formalnej. Trzeba wreszcie przyjąć do wiadomości, że przed sądem stanęli nie starzy i zmęczeni życiem ludzie, ale komunistyczni zbrodniarze winni zniewolenia Polski i Polaków w imię interesów Związku Sowieckiego. Na ławie oskarżonych zasiedli najważniejsi i najbardziej wpływowi przedstawiciele ówczesnych władz PRL-u, których główną troską było to, jak utrzymać się przy władzy i jak najlepiej wypełnić polecenia Kremla, a cała ich kariera nacechowana była brutalną walką z każdym przejawem niezadowolenia ze stanu naszego poddaństwa wobec obcego mocarstwa. Jaruzelski i jego wojskowa junta spod znaku WRON-u oskarżeni są o „kierowanie związkiem przestępczym o charakterze zbrojnym”, ponoszą także całkowitą odpowiedzialność za popełnione w tamtym czasie morderstwa i za stosowaną przemoc wobec bezbronnych ludzi. Odpowiedzialni są za pogrążenie Polski w kryzysie gospodarczym, zubożenie społeczeństwa i zmuszenie setek tysięcy ludzi do emigracji. Winni są prześladowania Kościoła, bezwzględnego zwalczania opozycji politycznej oraz likwidacji wszelkich demokratycznych przemian. Jaruzelski jest także osobiście odpowiedzialny za wiele przestępstw, ponieważ był w czasach PRL-u głównym filarem systemu komunistycznego, a od 1981 roku faktycznym dyktatorem stojącym na czele wojskowego reżimu. Był w tamtym okresie I sekretarzem KC PZPR, premierem rządu PRL, szefem MON i Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego, skupiał w swoim ręku potężną i praktycznie absolutną władzę. Przez cały okres swojej kariery wojskowej i politycznej wysługiwał się Związkowi Sowieckiemu, będąc między innymi agentem sowieckiego wywiadu. Brał też czynny i bezpośredni udział w zwalczaniu podziemia niepodległościowego po zakończeniu II wojny światowej oraz w tłumieniu protestów robotniczych. Dlatego Rada Polityczna Ligi Obrony Suwerenności uważa, że odpowiednim miejscem dla towarzysza Jaruzelskiego jest ława sądowa, a nie polityczne salony. Uznajemy także za całkowicie zasadne działania zmierzające do rozliczenia ponurej przeszłości „czerwonego generała”. Jednocześnie sprzeciwiamy się wykorzystywaniu autorytetu urzędów publicznych i majestatu Rzeczypospolitej do jakiegokolwiek gloryfikowania i honorowania osobników, których dotychczasowa haniebna postawa moralna i polityczna budzi uzasadnione zastrzeżenia. Rada Polityczna Ligi Obrony Suwerenności domaga się w imię poczucia sprawiedliwości bezzwłocznego osądzenia wszystkich komunistycznych zbrodniarzy i ukarania ich za kolaborację ze Związkiem Sowieckim, w którego interesie dopuścili się haniebnych czynów. Domagamy się przede wszystkim pozbawienia Wojciecha Jaruzelskiego i pozostałych czerwonych renegatów, wszelkich praw publicznych, przywilejów, tytułów kombatanckich i honorowych, a także stopni wojskowych i odznaczeń państwowych. Domagamy się również pozbawienia wyżej wymienionych osobników pobieranych przez nich emerytur prominenckich i konfiskaty majątku będącego w ich posiadaniu oraz przeznaczenia uzyskanych stąd środków na zadośćuczynienie dla ofiar reżimu komunistycznego. Naszym zdaniem dopuścili się oni najcięższej zbrodni spiskując przeciwko narodowi i oddając się na usługi obcego mocarstwa, w którego imieniu zniewalali Polskę i Polaków. Dlatego dopuszczając się zdrady, nie powinni żyć na koszt społeczeństwa, któremu odmawiali prawa do wolności. Uważamy ponadto, że wskazane przez nas działania stworzą możliwość ostatecznego rozliczenia się z ponurą przeszłością i pociągnięcia do odpowiedzialności pozostałych funkcjonariuszy aparatu bezpieczeństwa i służb specjalnych PRL-u, winnych przestępstw wobec Narodu i Państwa Polskiego. Gdańsk, dn. 12 grudnia 2011 roku. Przewodniczący Ligi Obrony Suwerenności Wojciech Podjacki |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jakby ktoś chciał przeczytac wpomnienia ostatnich żyjących żołnierzy 27 Wołyńskiej Dywizji AK to wkleję co jakiś czas unikatowe już opowieści o uczestników wydarzeń na naszych Kresach wschodnich. Jak będzie zainteresowania to jest tego sporo a tego się raczej w szkole nikt nie dowie-pomijam że teksty czyta sie jak bestsellerową książkę sensacyjną
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 10.12.2011 o godz. 16:56.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|