|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Panowie i Panie czy Mączyński jest tylko wypożyczony do Górnika?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie, przed tym sezonem został sprzedany
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Woźniak myślę że mógłby być dobrym zmiennikiem a reszta szeroki skład.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Młody, cos juz tam potrenowal za granica... mysle ze jeszcze z niego by cos było. Byl po przeciwnej stronie błoni ale nie wiem jakie tam byly kontakty z kibicami wiec sie nie wypowiadam. Co sadzicie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 12.11.2011 o godz. 18:13.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jedyny zawodnik prezentujący ekstraklasowy poziom w I lidze to Adrian Błąd .
Na pasku OrangeSport info wspominają o zainteresowaniu wychowankiem Cracovii (obecnie Polonia Bytom) przez Wisłę. Uważam to jednak za błąd nie poprzez to gdzie chłopak grał w juniorach a dlatego że jest po prostu za słaby na walkę o mistrza Polski |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
On nie jest wychowankiem Cracovii, raczej tylko tam grał: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=14895
A czy się nada? nie wiem, ale raczej nie. |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Powinniśmy się pozbyć Jaliensa, Paljicia, Nuneza(za dużo chcą za niego), Jirsaka i Boguskiego. Za nich - Modelskiego, Lisowskiego, Sobotę, i Świerczoka na ławkę. Jeszcze jakiegoś środkowego pomocnika i będzie git.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możemy wypisac sobie tu z 1000 nazwisk młodych, zdolnych Polaków, a i tak w zimie dostaniemy jakichś 5 obcokrajowców w wieku 30+. Niestety, taka jest rzeczywistość we Wiśle. Musiałby się wydarzyć cud, na co jest mała szansa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja osobiście wierze, że ktoś przejrzy na oczy i ze 2 młodych Polaków przyjdzie.Może w końcu sprzątniemy chłopa lechowi czy legii sprzed nosa,a nie potem płaczemy, że drodzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Do Wisły może przyjść chyba jeszcze tylko 1 obcokrajowiec.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ale jak kilku odejdzie to na ich miejsce mogą przyjsc inni
Chodzi o to ze nie moze byc zgloszonych do TME wiecej niz 17 graczy bez polskiego paszportu Odejdzie Lamey i ktos jeszcze a na ich miejsce przyjdzie inny chłam |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ktoś tu mówił o braciach Makach. Mateusz Mak ma kontrakt według TM do 30.06.2012. 7 goli i 3 asysty w 1.lidze Jego brat gorsze statystyki, ale też kontrakt do końca sezonu. Grali podobno u nas w grupach młodzieżowych, więc mogliby być alternatywną dla Świerczoka. Nie widziałem ich jednak w żadnym meczu, ale skoro wielu z was widziało i ich poleca to może faktycznie warto wykorzystać fakt, że kończy im się kontrakt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
dla tego który proponował tutaj Klicha to trzeba na Górnik wziąść jakiś detox bo chłop chyba jest przećpany i nie wie że napisał że wychowanek judovii do Wisły
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Oto moja kadra na 12/13:
Kurto- Jovanović, CELEBAN, GŁOWACKI, SZANUCNER- Małecki, Sobolewski, MILA, Melikson, TRAORE- Biton(*) ŁAWKA: Pareiko, MODELSKI, Chavez, SŁODOWY, Kirm, Wilk, Genkow (do tego Burliga, Czekaj, Nalepa, Skołorzyński, Brud, Szewczyk) (*)- pod warunkiem że zapłacimy ponad 1 mln. euro ODCHODZĄ: Jovanić, Lamey, Jaliens, Diaz, Paljić, Nunez, Jirsak, Garguła(za Milę+dopłata dla Śląska), Boguski(wyp.) Większości z tych piłkarzy kończą się kontrakty, jedynie za A. R.Traore (zimą) zapłacilibyśmy jakieś 300-400 tys. euro bo ma kontrakt do 12.2012. Z taką ekipą MP pewne, można byłoby powalczyć o LM. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Kilka uwag: - Burliga jest właściwie sprzedany do Ruchu (a jak nie to będzie to oznaczało, że w Ruchu się nie sprawdził) - Śląsk zechce nam sprzedać Milę i wziąć w rozliczeniu m.in. Gargułę (kompletne S-F) - Jovanić ma kontrakt do 2015 roku, - Boguski ma kontrakt do 2015 roku, - Jaliens ma kontrakt do 2013 roku, Jedna uwaga od siebie: - Jirsaka bym zostawił mimo wszystko, jeden z nielicznych naszych piłkarzy (trochę to smutne), którzy umieją pograć piłką po ziemi i dośrodkować na centymetry, zależy ile by sobie życzył, jeżeli mało to jako uzupełnienie składu to nie najgorszy pomysł Poza tym kilka pytań: - Ciekawe ile zażyczy sobie GKS za Modelskiego? - Kto to jest Słodowy? - Czym Kurto, któremu notabene kończy się kontrakt, jest lepszy od Pareiki i czy jest lepszy od Jovanicia? - Wierzysz, że Lechia sprzeda nam Traore za takie pieniądze? Prezesi klubów nie będą łaskawsi dla siebie tylko dlatego, że kibice obydwu klubów się przyjaźnią.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 14.11.2011 o godz. 00:27.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Sebastian Madera - lek na problemy na środku obrony? Dodatkowo bardzo prawdopodobne, że dostępny za darmo.
http://www.weszlo.com/news/8511-Drug...ania_kontraktu ![]() Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Chyba żartujesz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
[QUOTE=Str@żak;1191351]Oto moja kadra na 12/13:
Kurto- Jovanović, CELEBAN, GŁOWACKI, SZANUCNER- Małecki, Sobolewski, MILA, Melikson, TRAORE- Biton(*) ŁAWKA: Pareiko, MODELSKI, Chavez, SŁODOWY, Kirm, Wilk, Genkow (do tego Burliga, Czekaj, Nalepa, Skołorzyński, Brud, Szewczyk) ODCHODZĄ: Jovanić, Lamey, Jaliens, Diaz, Paljić, Nunez, Jirsak, Garguła(za Milę+dopłata dla Śląska), Boguski(wyp.) Głowacki z czałym szacunkiem dla niego co zrobił ale on już jest przeżytkiem poco Ci drugi Jaliens w obronie... Patrz co on robi w Turcji Nie wiem jaki kontrakt ma Lamey ale bym go zostawił! Wywalił Kirma <w ofensywie nic nie prezentuje ostatnio db pomagał Lameyowi w obranie db się cofał> Sznaucer gra w PAOK-u zresztą po co Ci on 32 lata... A traore za 400tysi nie wyciągniemy.... ![]() ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Madera za to, co powiedział o kibicach powinien być persona non grata w każdym profesjonalnym klubie piłkarskim. Skoro on nie rozumie, że gra w piłkę dla tych kibiców i to dzięki nim ma co do gara włożyć, to mentalnie nie nadaje się na zawodowego piłkarza.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Celeban - kolejny pilkarski mit. Bo obronca, ktory potrafi strzelic bramke no to musi byc dobry ![]()
Tzn Boguski wypierdalaj czy Boguski wypozyczenie? ![]() Niewatpliwie tak Obecna ekipa miala nam zagwarantowac to samo...Niezla fantastyke sie tu uprawia. Niektorzy kopacze z naszej ligi maja, niewiedziec czemu, przypieta tu latke przyszlych zbawcow Wisly mimo, ze sa zwyklymi przecietnymi pilkarskimi wyrobnikami. |
||
|
|
Member
Offline |
|
|
A jak chcesz wyciągnąc Celebana ? Po pierwsze myślę że to Śląsk jest bliżej mistrzostwa i walki o ligę mistrzów a po drugie budżety klubów są bardzo zbliżone z tym że w Wiśle zagraniczne gwiazdy naciągają go do maksimum i nie wiem skąd wziąść pieniądze by zaoferować mu dużo lepszy kontrakt niż ma w Śląsku.
Z tym Kurto to też jaja. Rozumiem że chcemy Polaków w drużynach , najlepiej wychowanków ale by ta bajka była prawdziwa trzeba zdecydować czy chcemy grać o mistrza czy pogodzić się z grą na końcu tabeli albo i innej lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
||
|
||
|

|
||||||