The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2011, 17:38
Jak bylo kazdy wie
Lewackie mendy i ich niemieckie przydupasy to jednak nie ludzie, to bydlo.

Jedno mnie po prostu ROZWALILO. Przemarsz od "Zrodelka" Wielki szacun.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.11.2011, 17:58
Adam.M79 napisał(a):Wyświetl post
Nic nie zrozumiałeś. Chwilę pomyśl, zanim coś napiszesz, bo inaczej faktycznie nie ma sensu abyś dawał "wyślij". Po prostu stwierdziłem, że teza, iż każdy kibic to prawicowiec jest durna i nie ma pokrycia w rzeczywistości. Gdyby nawet przyjąć, iż kto co śpiewa nie ma znaczenia, choć dla mnie ma, to naprawdę wierzysz, że choć 50 % kibiców Wisły głosuje na partie prawicowe i ma prawicowe poglądy? A co do Fedorowicza to chodziło, że jest jednym z bardziej znanych kibiców Wisły, ale to jest tylko przykład, bo takich co są z PO bądź głosowali na PO wśród kibiców Wisły znam wielu. A lidera żadnego nie mam bo nie jestem niewolnikiem czyichś poglądów, żebym karnie słuchał co mówi "lider".
Durne jest twoje rozumowanie że każdy kto chodzi na mecze Wisły jest z automatu KIBICEM WISŁY. Oczywiście dla wielu jest to wygodne ,pójśc z kumplami na mecz, kupić szalik baa nawet kupić sobie karnet na wygodne krzesełko, poświęcić te 3h z dojadami -1 x na 2 tygodnie i mienić sie kibicem Wisły. Wynika to z tego że obecnie wielu zaczyna swoja karierę z Wisłą od tego ze widzi Wisłę w onecie,interii, GW czy Przegladzie sportowym na czele tabeli ligowej i to jest powód bytności na R22. Nie kuma jeden z drugim jak powstawał i czym był ruch kibicowski na Wisle. Dając taki argument zaraz jest riposta " no ale....przecież dopinguje, płacę za bilety to o co chodzi? nie jestem kibicem?jak można?" Otóż można. Jak Reyman mówił Wisła to Polska ,Polska to naród, a naród to wspólnota ,a lewicowiec jest z natury awspólnotowy, nie jest "niczyim niewolnikiem" i "nie słucha karnie co się do niego mówi" cytat nie tylko twój choć jest to deko dziwne biorac pod uwage co wyrabiał Lenin,Trocki czy Stalin no ale cóż.
Moim skromnym zdaniem to że na mecze chodzi 20 tyś ludzi wcale nie znaczy że tylu jest kibiców BG.Wiekszośc to widzowie którzy nas opuszczą po kilku gorszych rundach. Zostaną właśnie ci którzy zaczeli swoja karierą bedąc zapatrzonymi w sławny sektor X, prawicowy, mający idee,kochający Polskę.Koniec i kropka. Kto nie wierzy jeszcze się o tym przekona bo przekomarzanie na forum niewiele znaczy
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
manolo
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 12.11.2011, 17:58
Gratulacje, pozdrowienia i wielki, wielki SZACUN dla tych co spalili auta tvn i polsatu!!!!!!!!!!
Szkoda że nie spalono tez siedzib tvn, polsatu, tvp, gw, faktu itd.
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 12.11.2011, 18:03
Ty takich ludzi kibicem nie nazwiesz. Ale to nie Ty decydujesz kto kibicem jest a kto nie jest. Jesteś tylko jednym z wielu kibiców Wisły, jednym z wielu obywateli tego kraju. Twój głos jest tak znaczący, jak każdego kibica czy nie kibica. Musisz się pogodzić z tym, że zarówno na stadionie i to nawet na C, jak i na tym forum będzie wielu ludzi, którzy będą się uważali za kibiców i będą głosowali na Majchrowskiego, PO, PIS czy kogo tylko będą chcieli. I co gorsza dla Ciebie w demokracji rządzi większość. I na pewno nie decydują o tym czy się jest kibicem czy nie poglądy polityczne. Wepchaliście politykę do piłki nożnej, Wasz problem. Według Ciebie kibiców Wisła ma pewnie 2-3tys, ale to czy wg Ciebie ja jestem kibicem czy nie mało mnie obchodzi, bo jaki masz na mnie wpływ? Żaden. Ja kibicem Wisły jestem, mam wiele lat za sobą spędzonych na R22, wiele km przejechanych w ślad za ukochana drużyną, wiele meczy na których Ty pewnie nawet byś nie zajrzał (bo Wisła to nie tylko piłka nożna) i mimo to mam w d.. zarówno lewaków jak i ONR. I mam do tego w pełni prawo.
P.S. A co do marszu to jak dla mnie psiarnia powinna równo zmasakrować wszystkich co łamali prawo, nieważne spod jakiego znaku. Nie prowokować sama, nie opowiadać się po żadnej ze stron, ale strzec prawa i jak jeden czy drugi debil robi sobie ognisko z prywatnych samochodów (nie tylko TVN ucierpiał), wyrywa ławki czy rzuca kamieniami, to złapać, spałować i zamknąć. Pewnie w tym temacie to pogląd niepopularny ale szczerze mam to gdzieś.
Odpowiedz cytując
skejton
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 12.11.2011, 18:11
Konferencja prasowa organizatorow Marszu Niepodległości ( o medialnych manipulacjach)
http://www.youtube.com/watch?v=1YcRHIiPjNM
cos pięknego jak pojechali TVN-owi brava

"Wiemy też, że można robić coś znacznie gorszego od biernego trwania w niemyśleniu. Tym czymś jest pustosłowie."
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 12.11.2011, 18:13
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Durne jest twoje rozumowanie że każdy kto chodzi na mecze Wisły jest z automatu KIBICEM WISŁY. Oczywiście dla wielu jest to wygodne ,pójśc z kumplami na mecz, kupić szalik baa nawet kupić sobie karnet na wygodne krzesełko, poświęcić te 3h z dojadami -1 x na 2 tygodnie i mienić sie kibicem Wisły. Wynika to z tego że obecnie wielu zaczyna swoja karierę z Wisłą od tego ze widzi Wisłę w onecie,interii, GW czy Przegladzie sportowym na czele tabeli ligowej i to jest powód bytności na R22. Nie kuma jeden z drugim jak powstawał i czym był ruch kibicowski na Wisle. Dając taki argument zaraz jest riposta " no ale....przecież dopinguje, płacę za bilety to o co chodzi? nie jestem kibicem?jak można?" Otóż można. Jak Reyman mówił Wisła to Polska ,Polska to naród, a naród to wspólnota ,a lewicowiec jest z natury awspólnotowy, nie jest "niczyim niewolnikiem" i "nie słucha karnie co się do niego mówi" cytat nie tylko twój choć jest to deko dziwne biorac pod uwage co wyrabiał Lenin,Trocki czy Stalin no ale cóż.
Moim skromnym zdaniem to że na mecze chodzi 20 tyś ludzi wcale nie znaczy że tylu jest kibiców BG.Wiekszośc to widzowie którzy nas opuszczą po kilku gorszych rundach. Zostaną właśnie ci którzy zaczeli swoja karierą bedąc zapatrzonymi w sławny sektor X, prawicowy, mający idee,kochający Polskę.Koniec i kropka. Kto nie wierzy jeszcze się o tym przekona bo przekomarzanie na forum niewiele znaczy
Arapaho, jestem kibicem Wisły od prawie 30 już lat pamiętam spadek do 2 ligi, mecze w takich wiochach, że nawet nie wiem czy tam poza "stadionem" coś istniało, do tego stały bywalec X aż do jej konca. Do tego naprawdę setki meczów koszykarek, koszykarzy, siatkówki i to nie biernie oglądając co się dzieje. Sam w wieku juniora barwy Wisły reprezentowałem więc proszę Cie przymknij się. Oczywiście, że masz rację że wielu reprezentuje takie postawy jak opisujesz. Ale wielu to nie znaczy wszyscy. Uwierz, można być oddanym wiernym kibicem Wisły i nie być prawicowcem. Bo bycie kibicem Wisły jest dla mnie wyznaczone przez czas i część życia jaka poświeciłem temu klubowi, a nie to na jaką partie zagłosowałem.
I to juz naprawdę tyle w temacie, kto zrozumiał to dobrze, kto nie to znaczy że nie zrozumie nigdy.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 12.11.2011, 18:30
Ty takich ludzi kibicem nie nazwiesz. Ale to nie Ty decydujesz kto kibicem jest a kto nie jest.
Powiem więcej - spotkałem już nie jednego - reguły na jakiś imprezach czy przy innych okazjach - którzy uważali się za ultrasów Wisły - powód był jeden chodzi kilka sezonów na C. A tak naprawdę w dupie byli i gówno widzieli. Owszem nie ja decyduję Pewnie dobrze dla wielu bo lewaki dostałyby "przekierowanie" na Kałuży a bezideowcy -tacy jak rozumiem ty -sektor kiełabasiano-rodzinny
Jesteś tylko jednym z wielu kibiców Wisły, jednym z wielu obywateli tego kraju. Twój głos jest tak znaczący, jak każdego kibica czy nie kibica. Musisz się pogodzić z tym, że zarówno na stadionie i to nawet na C, jak i na tym forum będzie wielu ludzi, którzy będą się uważali za kibiców i będą głosowali na Majchrowskiego, PO, PIS czy kogo tylko będą chcieli. I co gorsza dla Ciebie w demokracji rządzi większość. I na pewno nie decydują o tym czy się jest kibicem czy nie poglądy polityczne. Wepchaliście politykę do piłki nożnej, Wasz problem.
Zawsze podoba mi się jak któś nie mający argumentów mówi - głównie w TV- ale jak widze nie tylko że dana sytuacja jest wynikiem polityki. Otóz mój drogi to nie polityka tylko postawa kierująca se pewnymi zasadami

Według Ciebie kibiców Wisła ma pewnie 2-3tys, ale to czy wg Ciebie ja jestem kibicem czy nie mało mnie obchodzi, bo jaki masz na mnie wpływ? Żaden. Ja kibicem Wisły jestem, mam wiele lat za sobą spędzonych na R22, wiele km przejechanych w ślad za ukochana drużyną, wiele meczy na których Ty pewnie nawet byś nie zajrzał (bo Wisła to nie tylko piłka nożna) i mimo to mam w d.. zarówno lewaków jak i ONR. I mam do tego w pełni prawo.
P.S. A co do marszu to jak dla mnie psiarnia powinna równo zmasakrować wszystkich co łamali prawo, nieważne spod jakiego znaku. Nie prowokować sama, nie opowiadać się po żadnej ze stron, ale strzec prawa i jak jeden czy drugi debil robi sobie ognisko z prywatnych samochodów (nie tylko TVN ucierpiał), wyrywa ławki czy rzuca kamieniami, to złapać, spałować i zamknąć. Pewnie w tym temacie to pogląd niepopularny ale szczerze mam to gdzieś.
Masz rację w na tym forum to pogląd niepopularny ponieważ duża cześć kibiców piłkarskich nie dała się omamić medialnemu bełkotowi TuskVison Network ,GóW i innych służalczych korparacji czego nie moge powiedziec o nielicznych w tym o tobie. Nie popieram palenia niczyich samochodów ale jeśli TVN i GW wyszły na wojnę z kibciami oraz wszelkimi środowiskami prawicowymi, mając nieporównywalnie większe siły i możliwości wpływu, oczernijąc i kłamiąc w żywe oczy setki razy, manipulując ludżmi na codzień to się po prostu doigrali.
Największy problem nie tylko kibiców ale ogólnie Polski że wychowała sobie ludzi którzy mówią że .......ą wszysko , nikogo słuchac nie będą - bo mają do tego prawo. Dlatego każdy sobie rzepke skrobie, media na niewidzilnych sznurku prowadzą stada baranów głosujących służalczo na wybrańców "losu" a europą w tym jak widzimy Polską rządzą ci którzy mają i mieli ordnung
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Kamell
Banita

Od: 12.2007

Stary 12.11.2011, 18:34
Ważne jest to że wszyscy co działają na Wiśle, i wielu zwykłych fanatyków to osoby po prawej stronie, co zresztą pokazał marsz. a jednostki jakieś lewe które są wszędzie, pewnie i u nas, nie mają u nas prawa głosu, i mieć zapewne nigdy nie będą. Gwiazda biała, orzeł biały to są nasze ideały!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 12.11.2011, 18:38
Arapaho, jestem kibicem Wisły od prawie 30 już lat pamiętam spadek do 2 ligi, mecze w takich wiochach, że nawet nie wiem czy tam poza "stadionem" coś istniało, do tego stały bywalec X aż do jej konca. Do tego naprawdę setki meczów koszykarek, koszykarzy, siatkówki i to nie biernie oglądając co się dzieje. Sam w wieku juniora barwy Wisły reprezentowałem więc proszę Cie przymknij się. Oczywiście, że masz rację że wielu reprezentuje takie postawy jak opisujesz. Ale wielu to nie znaczy wszyscy. Uwierz, można być oddanym wiernym kibicem Wisły i nie być prawicowcem. Bo bycie kibicem Wisły jest dla mnie wyznaczone przez czas i część życia jaka poświeciłem temu klubowi, a nie to na jaką partie zagłosowałem.
I to juz naprawdę tyle w temacie, kto zrozumiał to dobrze, kto nie to znaczy że nie zrozumie nigdy.
Nie czas na licytację kto kiedy zaczynał - ja w 91' - ale zaraz będzie że się powtarzam bo już to kiedyś pisałem i się wpisuję żeby zyskać jakiś poklask z racji jakiegoś tam stażu. W II lidze byłem na wszystkich wyjazdach i to były najlepsze czasy.
Jeśli masz taki staż jak piszesz to powinieneś doskonale wiedzieć że Wisła zawsze była prawicowa i to mocno. A że nie wszyscy to jasne. Jednak w życiu nie widziałem na X punka czy anarchisty a mój kumpel z bloku - metal jak się wybrał z nami na mecz mało nie wyleciał na butach. A że byli ludzi którzy nie byli ani tym , ani tym to chyba oczywiste w każdym młynie i nie ma co niszczyć klawiszy na ten temat.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.11.2011, 19:05
Uwierz, można być oddanym wiernym kibicem Wisły i nie być prawicowcem. Bo bycie kibicem Wisły jest dla mnie wyznaczone przez czas i część życia jaka poświeciłem temu klubowi, a nie to na jaką partie zagłosowałem.
Skoro taki duży staż masz na Wiśle, to kim byłeś w stanie wojennym gdy kibice Wisły walczyli w Krakowie i Nowej Hucie w krwawych kilkudniowych (śmierć Włosika i Smagura) z oddziałami ZOMO ? Byłeś lewicowcem ? I razem z Alfredem Miodowiczem w dawnej Hucie Lenina zapisywałeś do miodozwiązków. Może i tak było. Ale kibice Wisły w swojej masie byli po prawej stronie a na stadionie Wisły po tych 3 dniowych walkach skandowali "Znajdzie się pała na dupę generała" chociaż w tamtych warunkach strach było iść na mecz, z powodu ogromnej koncentracji wspomnianych oddziałów.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.11.2011, 19:28
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Skoro taki duży staż masz na Wiśle, to kim byłeś w stanie wojennym gdy kibice Wisły walczyli w Krakowie i Nowej Hucie w krwawych kilkudniowych (śmierć Włosika i Smagura) z oddziałami ZOMO ? Byłeś lewicowcem ? I razem z Alfredem Miodowiczem w dawnej Hucie Lenina zapisywałeś do miodozwiązków. Może i tak było. Ale kibice Wisły w swojej masie byli po prawej stronie a na stadionie Wisły po tych 3 dniowych walkach skandowali "Znajdzie się pała na dupę generała" chociaż w tamtych warunkach strach było iść na mecz, z powodu ogromnej koncentracji wspomnianych oddziałów.
Myślę, że w tej Waszej/naszej dyskusji miesza się trochę pojęcia. Akurat do tamtych czasów i tamtych ludzi bardziej adekwatne jest pojęcie "patriotyzm" a nie: "prawica".
Wtedy o ile sobie przypominam, nie nazywaliśmy się [my, opozycja] "prawicowcami" tylko opozycją właśnie. Trudno zresztą mówić o prawicy w przypadku związku zawodowego ("Solidarność"] czyli już z definicji lewicowego choć oczywiście "Solidarność" była czymś więcej niż związek (ruchem społecznym) a np. pierwsza polska partia polityczna opozycyjna (Konfederacja Polski Niepodległej) była środowiskiem wielopolitycznym od socjalistów po endeków z celem nadrzędnym: Niepodległość Polski.

Poza tym ważna rzecz: znane jest w historii Polski [i w politologii] określenie "lewica niepodległościowa". Przy okazji Święta Niepodległości nie można zapominać, że z takiej właśnie tradycji wywodzi się Marszałek Józef Piłsudski. Mało. Z samej Organizacji Bojowej PPS. Czyli nomen omen z "bojówki" . Inna rzecz, że "wyskoczył z czerwonego tramwaju na przystanku >Niepodległość<".

--------------------------------
Edit:

Tutaj tekst jednego z guru GW na tydzień przed 11 listopada:
http://wyborcza.pl/1,76842,10585821,...ten_marsz.html

... a tutaj Piotr Gursztyn podsumowuje lewaków

http://blog.rp.pl/gursztyn/2011/11/1...-11-listopada/
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.11.2011 o godz. 19:37.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.11.2011, 19:59
Niemcy plują na Polaków w Święto Niepodległości !

http://www.fronda.pl/news/czytaj/tyt..._niemiec_16826
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.11.2011, 22:00
Wie ktos ile bylo osob na tej zalosnej kontrmaniestacji? Tylko nie zanizajac

PS Niektore media (TVP3) mowia, ze nas było kilka tys hehe. propaganda trwa w najlepsze
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.11.2011, 22:11
http://niezalezna.pl/18866-najbardzi...acje-po-1989-r

Komuna w Polsce trwa w najlepsze.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.11.2011, 22:14
A ja przekornie napiszę-NIE BYŁEM na Marszu Niepodległości-bo nie miałem takiej potrzeby!!
W swojej "małej ojczyźnie"-czytaj własnym domu, uczę własne dzieci dlaczego mają być dumni,że są Polakami,mówię im kim był Marszałek Piłsudski, dlaczego wywieszamy białoczerwoną flagę w domu z okazji 3.V jak i 11.11...dlaczego 1.IX.1939 r jest ważny i dlaczego 1.VIII.1944 również....co to były zabory, Katyń i dlaczego mają się uczyć, żeby wyrzucać śmieci do kosza a nie na ulicę a dlaczego ważne jest aby uczciwie pracowac , płacić podatki i zostać w TYM kraju....A przede wszystkim, dlaczego mają być dumni z tego,że urodzili się w Polsce a nie gdzie indziej....I nie dam się nikomu manipulować żeby wiedzieć, że moim obowiązkiem jest przekazac własnym dzieciom, co znaczy być dumnym z faktu bycia Polakiem,katolikiem i wislakiem....Ot, takie moje spostrzeżenie...
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.11.2011, 22:25
W głowie się nie mieści, że wnuki Hitlera przyjeżdżają do Polski, żeby wraz z pedałami i lewactwem blokować Marsz Niepodległości. W głowie się nie mieści, że media w Polsce z Polską nie mają nic wspólnego i stają po stronie kolorowego bydła. W głowie się nie mieści, że mundurowi opłacani z polskich podatków blokują legalny marsz chcących uczcić największe państwowe święto na rzecz tych co na Polskę plują. W głowie się nie mieści,,,
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.11.2011, 22:30
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
A ja przekornie napiszę-NIE BYŁEM na Marszu Niepodległości-bo nie miałem takiej potrzeby!!
W swojej "małej ojczyźnie"-czytaj własnym domu, uczę własne dzieci dlaczego mają być dumni,że są Polakami,mówię im kim był Marszałek Piłsudski, dlaczego wywieszamy białoczerwoną flagę w domu z okazji 3.V jak i 11.11...dlaczego 1.IX.1939 r jest ważny i dlaczego 1.VIII.1944 również....co to były zabory, Katyń i dlaczego mają się uczyć, żeby wyrzucać śmieci do kosza a nie na ulicę a dlaczego ważne jest aby uczciwie pracowac , płacić podatki i zostać w TYM kraju....A przede wszystkim, dlaczego mają być dumni z tego,że urodzili się w Polsce a nie gdzie indziej....I nie dam się nikomu manipulować żeby wiedzieć, że moim obowiązkiem jest przekazac własnym dzieciom, co znaczy być dumnym z faktu bycia Polakiem,katolikiem i wislakiem....Ot, takie moje spostrzeżenie...
I git. Tylko sie nie zdziw jak do Twojej nauki dolaczy szkolna i wplyw kolegow, a pozniej zamiast patriotow bedziesz mial w domu kolorowa niepodlegla.
Sam w domu nic nie zrobisz jesli dookola bedzie nie tak jak byc powinno. Wlasnie trzeba wyjsc na ulice 11.11. A potem pokazywac spoleczenstwu to czego telewizja nie pokaze.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.11.2011, 22:32
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
I właśnie to jest dla mnie esencja współczesnego Patriotyzmu. Uczciwa praca dla swojego Kraju i dawanie dobrego przykładu młodym Polakom. 100% poparcia dla takich ludzi jak Ty. Choć sam Marsz uważam za jak najbardziej słuszny. Gdyby każdy postępował tak jak Ty, to taki marsz byłby wspaniałym rodzinnym piknikiem ludzi kochających Ojczyznę. No ale niestety nie dla wszystkich rodziców te same wartości są w życiu ważne. No i naszło się lewactwa...i musieli wszystko popsuć.

Mniej słów, więcej czynów.
Ostatnio edytowane przez Proud : 12.11.2011 o godz. 22:37.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.11.2011, 22:32
Cytat:
Większość zatrzymanych Niemców po wydarzeniach na Nowym Świecie jest już na wolności i wyjechała z Warszawy - poinformował TOK FM przedstawiciel 'Porozumienia 11 listopada'. Gro z zatrzymanych obcokrajowców nie usłyszała żadnych zarzutów.
Przekaz jest jasny. Przyjedź do Polski, napluj Polakowi w twarz, a i tak każdy sąd cię uniewinni. Chcą odebrać nam, jako Polakom, poczucie jakiejkolwiek godności. Ciężko jest w to wszystko uwierzyć. Rządy PO stworzyły z Polski kraj Polakom nieprzyjazny.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.11.2011, 22:34
orzeu napisał(a):Wyświetl post
I git. Tylko sie nie zdziw jak do Twojej nauki dolaczy szkolna i wplyw kolegow, a pozniej zamiast patriotow bedziesz mial w domu kolorowa niepodlegla.
Sam w domu nic nie zrobisz jesli dookola bedzie nie tak jak byc powinno. Wlasnie trzeba wyjsc na ulice 11.11. A potem pokazywac spoleczenstwu to czego telewizja nie pokaze.
Być może-wolę jednak skupić sie na wychowaniu własnych dzieci-gdyby tak każdy z tych, co na Marszu byli, przekazał swoim dzieciom to co Jemu najbliższe w tej sprawie o której piszemy, pewnie byłby większy skutek...ale,że to nie sprawdzalne, więc pewnie każdy z nas,pozostanie przy swoim stanowisku.
Odpowiedz cytując
pietia_lublin
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 12.11.2011, 22:35
a mi się w glowie nie miesci dodatkowo, ze na Marszu Niepodległosci idą ramię w ramię z patriotami faszyści - tak faszyści - z blood and honour i z emblematami Combat 18
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Stary 12.11.2011, 22:40
pietia_lublin napisał(a):Wyświetl post
a mi się w glowie nie miesci dodatkowo, ze na Marszu Niepodległosci idą ramię w ramię z patriotami faszyści - tak faszyści - z blood and honour i z emblematami Combat 18
faszysci
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.11.2011, 22:41
Cytat:
idą ramię w ramię z patriotami faszyści - tak faszyści - z blood and honour i z emblematami Combat 18
Jakieś dowody(zdjęcia) , czy tylko takie zwykłe .......enie żeby sobie coś napisać ?

Cytat:
Przekaz jest jasny. Przyjedź do Polski, napluj Polakowi w twarz, a i tak każdy sąd cię uniewinni. Chcą odebrać nam, jako Polakom, poczucie jakiejkolwiek godności. Ciężko jest w to wszystko uwierzyć. Rządy PO stworzyły z Polski kraj Polakom nieprzyjazny.
Z relacji gościa z tej grupki rekonstrukcyjnej , to całe zajście wyglądało trochę inaczej niż relacjonują media.
Jeżeli po tym zajściu nastąpiło zagonienie do lokalu krytyki politycznej , a następnie zawinięcie ich na dołek , to co im mogli dojebać ?
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 12.11.2011, 22:43
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Z relacji gościa z tej grupki rekonstrukcyjnej , to całe zajście wyglądało trochę inaczej niż relacjonują media.
Jeżeli po tym zajściu nastąpiło zagonienie do lokalu krytyki politycznej , a następnie zawinięcie ich na dołek , to co im mogli dojebać ?
Masz gdzieś linka do tej wypowiedzi? Bo nigdzie nie widziałem żadnej bezpośredniej relacji.

Spiker wczoraj na marszu mówił, że grupa rekonstrukcyjna sama sobie poradziła, ale nie wiedziałem na ile to wiarygodne, bo mogli nie chcieć wybuchu zamieszek.

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 12.11.2011, 22:45
Zdjecie z faszystowskiego marszu niepodleglosci. Dosyc ciekawe

Ostatnio edytowane przez orzeu : 13.11.2011 o godz. 01:50.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.11.2011, 22:46
Cytat:
Masz gdzieś linka do tej wypowiedzi? Bo nigdzie nie widziałem żadnej bezpośredniej relacji.
http://www.fronda.pl/news/czytaj/tyt..._niemiec_16826

fragment najbardziej istotny

Cytat:
Co się działo?

- Byli młodzi ludzie ubrani na czarno zamaskowani w kapturach, w kominiarkach. Widziałem jak wyjechał z Ordynackiej nieoznakowany radiowóz. Policjanci jednego z nich skuli kajdankami. Reszta zamaskowanych jednak stanęła przy Wareckiej i obserwowała nasz przemarsz. To byli Niemcy, zaczęli nas komentować w języku niemieckim. Byli dobrze zorganizowani, mieli też wśród siebie gościa z megafonem, on wydawał polecenia po polsku, inny tłumaczył na niemiecki. Niemcy wyzywali nas, pracowałem w niemieckich firmach i znam brzydkie niemieckie słowa. Gdy przechodziłem obok nich, to jeden z nich splunął mi na mundur.

Jak zareagowałeś?

- Zagotowało się we mnie. Kiedy on splunął, to ja odpowiedziałem mu tym samym czyli naplułem na niego. Zatrzymałem się i próbowaliśmy rozmawiać. Chciałem mu powiedzieć, żeby się odczepił, on nie chciał i doszło między nami do szamotaniny. On się zamachnął na mnie, ja broniłem się kolbą karabinu. Próbował mi go wyrwać. Zaczęliśmy się bardziej szamotać. Przyjechała policja i rozdzieliła nas. Nasze chłopaki przestali maszerować i ruszyli za mną. Zamaskowani Niemcy jednak się nie ruszyli w obronie swojego kolegi. Rozdzieliła nas policja. Dobrze, że szybko zareagowała. Gdyby nie ona mogło by być gorąco. Nie jestem z tych co da się bić jakiemuś niemieckiemu gówniarzowi.
Nie wiem , może latali gdzieś wcześniej po mieście i się lali i na tej podstawie część z nich została zatrzymana. Natomiast jeżeli przyczyną było zajście z tymi rekonstruktorami , to można było przypuszczać , że ich potrzymają na dołku i puszczą(a przynajmniej większą część).

Generalnie chodzi mi o to , że nie ma znaczenia czy byli to Niemcy , bo sytuacja Anglików , Francuzów , Hiszpanów , Włochów etc. wyglądała by zapewne podobnie.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 12.11.2011 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.11.2011, 22:55
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
A Rudy ma czelność chwalić działania milicji. Najlepiej jakby powiedział to przy ludziach, którzy przez milicję byli bezpodstawnie bici.
I czemu niemcy byli puszczeni w samopas po stolicy, skoro podobno od wjazdu do Polski było wiadomo jakimi autobusami, w jakiej liczbie jadą i byli zatrzymani na kontrolę...szkoda, że nie trwała dłużej jak choćby kontrole kibiców!!
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.11.2011, 23:03
pio napisał(a):Wyświetl post
I czemu niemcy byli puszczeni w samopas po stolicy
Żeby ryża szuja mogła sobie pogadać, że się zna na kibolach jacy to oni niedobrzy są ;-).
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Odpowiedz cytując
pietia_lublin
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 12.11.2011, 23:19
Jakieś dowody(zdjęcia) , czy tylko takie zwykłe .......enie żeby sobie coś napisać ?

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/5,3...FOTO_.html?i=0

z tą grupą rekonstrukcyjną to oczywiscie przesada medialna (dlatego nie mają zadnych zarzutow). policja ich obserwowała i zawinęła przy pierwszej nadarzającej się okazji - jak sama przyznaje w wywiadach tv.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 12.11.2011, 23:36
Nie wiem , może latali gdzieś wcześniej po mieście i się lali i na tej podstawie część z nich została zatrzymana. Natomiast jeżeli przyczyną było zajście z tymi rekonstruktorami , to można było przypuszczać , że ich potrzymają na dołku i puszczą(a przynajmniej większą część).

Generalnie chodzi mi o to , że nie ma znaczenia czy byli to Niemcy , bo sytuacja Anglików , Francuzów , Hiszpanów , Włochów etc. wyglądała by zapewne podobnie.
Na pewno nie tylko za to powinęli prawie 100 osób i bójek było więcej, co potwierdzają różne źródła. Niemniej, rzeczywiście, zwykła szarpanina urosła do rangi sporej bójki, a tutaj okazuje się, że lewaczki zostały pogonione przez kilkunastu porządnych chłopaków, co pokazuje ile warta jest ta antifa, kiedy trafi na kogoś w podobnej liczbie i jak ten ktoś nie ucieka od razu. Szkoda, że nie udało się ich dojechać na mieście.

Niemniej pomyśl, co by było, gdybyś pojechał do np. USA i na rekonstrukcji historycznej robionej z okazji 4. lipca splułbyś mundur, któregoś z "żołnierzy". Znieważenie symboli narodowych od kopa masz bite.

Cytat:
I czemu niemcy byli puszczeni w samopas po stolicy, skoro podobno od wjazdu do Polski było wiadomo jakimi autobusami, w jakiej liczbie jadą i byli zatrzymani na kontrolę...szkoda, że nie trwała dłużej jak choćby kontrole kibiców!!
Bo takie kontrole byłyby podobno działaniem "na wyrost". Oczywiście nie przeszkadza im ograniczanie wolności kibicom, ale śmierdzącym lewakom? Z pałkami? Ograniczać wolność? Nigdy! To przecież wolny kraj.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów