The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr mojo
Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2011, 19:09
Przecież to anarchiści przebrani w koszulki odblaskowe policji. Klasyczna zagrywka, działo się tak min. w Londynie , Grecji czy Rzymie.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2011, 19:10
Kamell napisał(a):Wyświetl post
orzeu dużo osob z Wisły? Ponoć lewusy gonieni po mieście są teraz http://twitter.com/#!/11listopada
To niech napisze ktos bardziej kompetentny. Na stronie SKWK mysle ze pojawi sie jakas relacja albo napisze na forum (tym lub tym nowym) ktos kto zna dokladna liczbe.
Wiekszosc kibicow bez swoich barw, w oczy rzucala sie najbardziej oczywiscie Legia oraz zwarte grupki w czapkach ŁKS, GKS K-ce, Lecha, Ruchu, Stali Gorzow, Arki, Lechii i wiele innych. Nasi w wiekszosci bez barw ale czapki Wisly tez widoczne

mr mojo napisał(a):Wyświetl post
Przecież to anarchiści przebrani w koszulki odblaskowe policji. Klasyczna zagrywka, działo się tak min. w Londynie , Grecji czy Rzymie.
Wlasnie tez zdziwilo mnie bardzo wiele osob wygladajacyh na cywli ubranych w kamizelki "policja". W tym kilkanascie kobiet. Byli rozsiani po calym centrum w grupkach 4-6 osobowych. Na policjantow to oni za cholere nie wygladali ale z drugiej strony na bojowki lewackie tez nie... Uznalem ze moze to dziennikarze i fotografowie dostali kamizelki zeby to byl taki rodzaj "ochrony" dla tych ludzi. Ale kto to byl to do tej pory nie wiem.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 11.11.2011 o godz. 19:14.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 11.11.2011, 19:13
orzeu napisał(a):Wyświetl post
www.youtube.com/watch?v=BHTrAcSHdsU

wysylajcie im na kontakt24 czy jak to sie tam nazywa. ciekawe czy puszcza :]

Wrocilem z Marszu. Krotka zadyma na pl. Konstytucji, potem spokoj caly czas, chyba ze ktos chce za zaklocanie uznac petardy hukowe. Pozniej w pewnym momencie ktos krzyknal ze jest grupka antify ale to chyba byl farmazon, w kazdym razie w tamta strone pobieglo kilkaset osob solidnej bandy.
Pozniej jeszcze achtung polecial na trawnik przed ambasada radziecka.
Na koncu na placu na Rozdrozu ktos krzyknal "ITI spierdalaj", rozhustano woz transmisyjny i wrzucono im race do srodka. Wracajac z marszu pokrecilem sie jeszcze w okolicy placu Konstytucji, sporo ludzi z flagami chodzilo po ulicach, totalny spokoj, no i to wlasciwie by bylo na tyle. To co widze teraz na tvn24 to jest relacja podkrecona z tysiac razy wzgledem tego co sie dzialo.

Ogolnie w mojej opinii, na marszu duzo wiecej ludzi niz na naszych pochodach mistrzowskich, mysle ze spokojnie bylo 20-30 tys. ludzi jesli nie wiecej. Bardzo duzo kibicow z calej Polski i grupek zadnych wrazen. Jak na taka ilosc bandy do bijatyki to cud ze nie doszlo do naprawde powaznych zamieszek.
Ja też już wróciłam.
Wybacz, że uściślę, bo spotkaliśmy się już w czasie Marszu - na pl. Konstytucji całkiem spora zadyma była. Akurat tak się składa, że byłam blisko centrum wydarzeń. Na tyle blisko, że oberwałam strumieniem z armatki wodnej i nałykałam się gazu.
Na policję posypało się sporo rac, petard i kostki brukowej.
Zadymę rozpoczęły oczywiście przepychanki z lewakami z blokady.
Niestety dopięli swego częściowo i Marsz przeszedł inną trasą.

Zadymiarze z antify cały dzień polowali na ludzi w barwach narodowych. Dotkliwie pobili kilku kibiców Bałtyku.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.11.2011, 19:13
Brak słów... Czego oczekiwać od "kiboli" i "zadymiarzy" jak policja się tak zachowuje. Ale oczywiście wszystko jest kur... ok. Ten gość kopiący po głowie powinien jutro wylądować na bezrobociu.

Ela napisał(a):
Zadymiarze z antify cały dzień polowali na ludzi w barwach narodowych.
W jakim sensie? Normalnych ludzi z flagami? Nie mieści mi się to w głowie k...a.
Ostatnio edytowane przez Arked : 11.11.2011 o godz. 19:19.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Stary 11.11.2011, 19:23
Arked napisał(a):Wyświetl post
W jakim sensie? Normalnych ludzi z flagami? Nie mieści mi się to w głowie k...a.
Przede wszystkim na kibiców. Ale jak pokazuje filmik wrzucony przez Orzeua, nie tylko :]
Grupę rekonstrukcyjną ( stroje z okresu Księstwa Warszawskiego ) też zaatakowali.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.11.2011, 19:25
Niestety, kilka incydentów po stronie Marszu było i nie ma co tych ludzi bronić. Przypominam, że prawicowa wizja świata, w przeciwności do lewackiej, przewiduje szacunek do prywatnej własności, do wytworów cudzej pracy. Niszczenie cudzego mienia to po prostu idiotyzm, nie do pogodzenia z wartościami, jakie powinny za nami stać. Poza tym, marsz rok temu był naszym wielkim sukcesem, bo po stronie Marszu był spokój, a jedyne zadymy wywoływali lewacy, co sprawiało, że sympatia zwykłych ludzi usadawiała się bardziej po naszej stronie, pomimo propagandy części mediów, które jak oczywiście próbowały szukać dziury w całym. Teraz sami im podsuwamy tematy, by ciągnąć je przez tygodnie i obrzydzać ruchy prawicowe i narodowe. Szkoda.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.11.2011, 19:39
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
to jak opisuje to gazeta, top jakaś maskara
nie myślałem, ze są aż tak nieobiektywni
Zakładam, że ironizujesz

Przecież to właśnie gazeta współorganizowała "Kolorową Niepodległą". Ale nie sądzę, by teraz mieli pełną satysfakcję. Smród z bojówkami antify będzie się jeszcze ciągnął.

PS. Ciekawy komentarz, cytuję tylko fragment:

Cytat:
Zde­cy­do­wa­nie można stwier­dzić, że pozu­jące na inte­lek­tu­ali­stów środo­wi­sko „Kry­tyki Poli­tycz­nej”, w dniu dzi­siej­szym zban­kru­to­wało. Nie­pod­le­głość Pol­ski to nie jest zabawa, to nie jest powód do bicia w homo-niemieckie bębenki! A ta zabawa naprawdę nie musi się wszyst­kim podo­bać i wy także musi­cie to sza­no­wać i tole­ro­wać skoro doma­ga­cie się sza­cunku i tolerancji!
http://obserwatorpolityczny.pl/index...ana-i-polegla/
Ostatnio edytowane przez flamengista : 11.11.2011 o godz. 19:49.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Stary 11.11.2011, 19:43
polsat, tvn jedno gówno...

Lecą zdjęcia z zadymy, już nie wiem która stacja, a "dziennikarka": wiele transparentów narodowców nawoływało do nienawiści, duzo było "Bóg, Honor, Ojczyzna".

Cycki opadają...

Dzieki takim stacjom, staje się coraz bardziej radykalny. Prawda zwycięży.
ps. wklejajcie linki do nk, facebooka, dajcie opisy na gg z tym linkiem i w innych badziewiach:
www.youtube.com/watch?v=BHTrAcSHdsU

Każda akcja rodzi reakcję. Nie wiem jak można blokować legalny marsz, a policja do tego dopuszcza.
Porter
Odpowiedz cytując
zenders
Member

Od: 05.2007

Stary 11.11.2011, 19:43
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
jaja jak huj. Bić słabszego i głupszego.
KTO słabszy milicja?co ty .......isz .Zajebisty plus marszu wiele ekip ramie w ramie przeciwko wąsom
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.11.2011, 19:45
W Krakowie na odpowiedniku marszu 7-8 osób
Zaśpiewaliśmy wspólnie kilka pieśni patriotycznych i po hymnie rozeszliśmy się każdy w swoją stronę.

Koło 19 w czasie koncertu pieśni na Rynku pojawiła się grupa hiszpańskich(?) lewaków w liczbie 4 z jakąś czerwoną szmatą - gwizdali, prowokowali. Poszliśmy do nich z kumplem i powstała mała przepychanka, ale za chwilę zareagowali też starsi, ktoś chciał wzywać suki, wiec tamci grzecznie przeprosili i poszli gdzie indziej.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.11.2011, 19:46
Odnośnie tego filmu, to zastanawiam się czy to rzeczywiście były pały... Jakoś dziwnie ubrani byli... Nioe mieli żadnych mundurów, zwykłe dżinsy i kurtki, a na nich właśnie te kamizelki...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 11.11.2011, 19:48
Zawsze wydawało mi się, że Święto jest po to aby je " świętować". A część tam pojechała tylko aby wziąć udział w zadymie i ponapierd... się z policją i pedałami. Oczywiście można zwalić winę na miasto, policję, pedałów, dziennikarzy i kogo tylko chce się jeszcze, tylko pytanie po co okłamywać innych i siebie? Części uczestników chodziło tylko o rozróbę (paru znajomych którzy tam się wybierali nawet się z tym niestety nie kryli, a z pewnością nie byli wyjątkiem jak wskazują fora prawicowe) i dokładnie to osiągnęli. Szczytna idea została zbrukana przez grupę idiotów. WSTYD.

I żeby było jasne, ktoś chce napier... białe kaski niech to robi. Ale nie na Marszu Niepodległości, bo to nie jest godne miejsce i czas.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 11.11.2011 o godz. 20:01.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.11.2011, 19:54
Ciekawa sprawa z tymi psami. Jakby byli po cywilu to by wyglądali jak ta ....a co biła, jakby w mundurze to wiadomo białe kaski i pała, ale ci z filmiku? Dżinsy, kamizelka i baton w ręce? Coś mi tu nie pasuje...
the end
Odpowiedz cytując
Kinematograf
Member

Od: 02.2005

Stary 11.11.2011, 19:59
Lewackie bojówki, przebrane za policjantów. Już nie raz robili takie numery.. Oczywiście pewności nie mam
"Znów wędrujemy ciepłym krajem, malachitową łąką morza. Ptaki powrotne umierają wśród pomarańczy na rozdrożach."
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.11.2011, 20:00
z 2 strony rozkminili ze to ktos bedzie rozkminial...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Adam.M79 napisał(a):Wyświetl post
Zawsze wydawało mi się, że Święto jest po to aby je " świętować". A część tam pojechała tylko aby wziąć udział w zadymie i ponapierd... się z policją i pedałami. Oczywiście można zwalić winę na miasto, policję, pedałów, dziennikarzy i kogo tylko chce się jeszcze, tylko pytanie po co okłamywać innych i siebie? Części uczestników chodziło tylko o rozróbę (paru znajomych którzy tam się wybierali nawet się z tym niestety nie kryli, a z pewnością nie byli wyjątkiem jak wskazują fora prawicowe) i dokładnie to osiągnęli. Szczytna idea została zbrukana przez grupę idiotów. WSTYD.
Owszem, tylko że zadymę sprokurowali także uczestnicy Kolorowej Niepodległej. Którzy zamiast przemarszu i świętowania niepodległości postanowili innym to świętowanie utrudnić.

I w celu realizacji hasła
Cytat:
NIE! dla mowy i czynów nienawiści
ściągnęli bojówki antify.

Poczytaj sobie, jakie mieli hasła, bo moim zdaniem warto:

Cytat:
tradycję narodową traktujemy krytycznie i refleksyjnie, jako wielowątkowe źródło inspiracji, a nie jak nienaruszalny skansen (...) kolory tęczy nie kłócą się nam z biało-czerwonym - a kolor brunatny jak najbardziej (...)
http://www.krytykapolityczna.pl/Zapr.../menuid-1.html

Po prostu Krytyka Polityczna pomyliła sobie święta. Paradę Równości nie organizuje się 11 listopada, a to im wychodziło najlepiej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Ale dlaczego tak się dzieje, ano dlatego, że Polski naród nienawidzi gejów i komuchów. Dodatkowo młodzi ludzie nasłuchali się od rodziców jak to było za komuny, że musieli się napier* z komunistyczną milicją itp. Od dziadków, że walczyli w wojnie. I po prostu nie chcą się czuć gorsi. Po za tym jak widzę pedałów to tez mam ochotę ich zapierd*.A najgłupszy pomysł mieli rządzący, którzye zezwolili w święto NIEPODLEGŁOŚCI, na powiedzmy sobie szczerze Parade gejów i pomyleńców!!!!
Ostatnio edytowane przez kubawislak : 11.11.2011 o godz. 20:03.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Cytat:
Podkreślił, że należy zastanowić się, co złego dzieje się w społeczeństwie, że "Marsz Niepodległości" zgromadził tylu uczestników. "Polska naznaczona jest ksenofobią i nietolerancją. Jesteśmy w Warszawie, gdzie podczas II wojny światowej istniało największe getto żydowskie, z którego eksterminowano pół miliona ludzi" - mówił Biedroń
Ludzie którzy czują się Polakami i chcą to jakoś wyrazić są faszystami ! Kur*a mać. Brakuje mi słów. Blokuje legalny marsz, ale jak my będziemy blokować jego marsz homosiów w Krakowie na rynku to będziemy be i źli. Dobrze że tyle osób było na tym naszym marszu, szkoda jedynie że tak się skończył jak się skończył. A Bierdoń pewnie będzie pisał listy że go znów policja dopadła i spałowała.
A wybiórcza będzie zbierała plony teraz do poniedziałkowego numeru, a Tusk zamykać ulice.
Ostatnio edytowane przez Arkas : 11.11.2011 o godz. 20:03.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
manolo
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 11.11.2011, 20:08
Miałem sen, piękny sen. A w nim widziałem Polskę bez dziennikarzy i polityków... Wyobrażacie to sobie... Mogłoby być tak pieknie...
Odpowiedz cytując
zenders
Member

Od: 05.2007

Stary 11.11.2011, 20:09

I żeby było jasne, ktoś chce napier... białe kaski niech to robi. Ale nie na Marszu Niepodległości, bo to nie jest godne miejsce i czas.
Uważasz ze Nasz kraj jest niepodległy (żądzą nami żydy pedały komuchy),walka o niepodleglość trwa dalej
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.11.2011, 20:16

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.11.2011, 20:27
Mówicie, że na tym filmiku wklejonym przez Orła to lewactwo przebrane za policje?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Kinematograf
Member

Od: 02.2005

Stary 11.11.2011, 20:33
Takie są moje przypuszczenia. Wiem że już robili takie akcje w Europie,właśnie w takowych kamizelkach
"Znów wędrujemy ciepłym krajem, malachitową łąką morza. Ptaki powrotne umierają wśród pomarańczy na rozdrożach."
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2011, 20:33
Mówicie, że na tym filmiku wklejonym przez Orła to lewactwo przebrane za policje?
Jak najbardziej, zwróć uwagę na ubrania charakterystyczne dla lewaków, bluzy z kapturem + czapki. Oraz "batony" nie będące na wyposażeniu policji.

P.S
Szacunek dla tych co byli!
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 11.11.2011, 20:34

tak, chodzili oni potem w grupkach kilkuosobowych po mieście i prowokowali zamieszki.
To juz jest szczyt wszystkiego. Podobno niemcy tez biegali w takich kamizelkach ale oni byli tylko odsetkiem polskich lewaków.
Odpowiedz cytując
manolo
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 11.11.2011, 20:38
Polska od czasu przyjcia traktatu lizbońskiego nie może sama stanowić u siebie prawa gdyż musi się ono z prawem unijnym. Czyli de facto musimy podporządkowac soje prawo do prawa unii czyli podporządkować się unijnym złodziejom popieranym tak bardzo przez polskich lewaków typu: biedroń, palikot, tusk, sld, gazeta wybiórcza, TeFałeN... Czyli tak naprawdę nie jesteśmy suwerennym krajem...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.11.2011, 20:45
No fakt, teraz przyjrzałem się temu filmikowi jeszcze raz. Dziwne, że nagle policja stoi w jednym rzędzie i to "cywile", nagle rusza w kierunku ludzi. Tak robi prewencja.

Widać,że to wszystko było zaplanowane w najdrobniejszym szczególe. Ciekawe ile prowokacji im nie wyszło.

Zaraz spałują Wrocław za okrzyki gdzie jest godło.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
pietia_lublin
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 11.11.2011, 20:59
co wy bredzicie? jacy lewacy przebrani za policję? nie podkopujcie i tak mizernego obrazu IQ kibica. a w temacie lewakow to tu ich kasuje policja na wejsciu: http://www.youtube.com/watch?v=l-PeR...layer_embedded
Odpowiedz cytując
Kaltenn
Member

Od: 04.2008

Stary 11.11.2011, 21:10
hahaha ale spierdalaja przed policja, tacy grozni z palkami ida a zaraz pala wroty az sie kurzy.
widocznie potrafia tylko napadac w 20 na pojedynczych przechodzniow.
zenujace to wszystko, szczegolnie jak sie wlacza tv i slucha np kalisza co on .......i chyba sam siebie nie slyszy: my chcemy tolerancje ale nie tolerujemy prawicy, mniej wiecej cos takiego wynika z jego slow. Albo: ja nie wiem kto zaprosil niemcow my bylismy spokojni i w ogole, a to prawica sciagnela do wawy bojowki.

Ale propaganda trwa i gorsza niz za komuny. Nie popieram tych co robili roz....... z naszej strony, choc wiadomo jak to jest, tlum, policja prowokuje i jeszcze lewackie cioty na przeciwko to ciezko sie powstrzymac, ale akurat dzisiaj powinien kazdy sobie dac na wstrzymanie i ewentualnie pozniej wylapywac i spuszczac w....... tym zdrajcom narodu.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.11.2011, 21:10
Ja równiez uważam że to byli tajniacy i nie róbmy z siebie idiotów nazywając i bojowkami lewackimi!

Zreszta odrazu było widać kto jest z której strony a ci to typowe tajniaki
Ostatnio edytowane przez sergio : 11.11.2011 o godz. 21:15.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów