The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2011, 18:29
Jako że grajki mają teraz czas na przemyślenia i otrząśnięcie się to zachęcam do przyjścia na godnie reprezentujące Wisłę nasze koszykarki które stoczą kolejny ważny bój w Eurolidze. Z Włoskim Cras Basket Taranto.

9 listopad 2011 r. (środa) godz. 18.30 hala Wisły.

Wstęp do młyna - 5 zł.
Ostatnio edytowane przez CH. : 08.11.2011 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.11.2011, 18:54
Tosini napisał(a):Wyświetl post
GDZIE JEST MOJA WISEŁKA ?!

Jak dla mnie mogl ta druzyna byc tylko wzmocniona takimi pilkarzami jak Melikson, Pareiko, Jovanovic czy Genkov (badz Biton ale Genkov przyszedl pierwszy). Bylaby przynajmniej druzyna pol polska pol internacional. Glowacki podobno chcial odejsc (ciekawe czy to prawda) a Marcelo nie dalo sie zatrzymac.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 09.11.2011, 09:18
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.11.2011, 20:26
Burliga strzelił Cracovii w PP. Lepszy rydz niż nic.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.11.2011, 20:37
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie mogl ta druzyna byc tylko wzmocniona takimi pilkarzami jak Melikson, Pareiko, Jovanovic czy Genkov (badz Biton ale Genkov przyszedl pierwszy). Bylaby przynajmniej druzyna pol polska pol internacional. Glowacki podobno chcial odejsc (ciekawe czy to prawda) a Marcelo nie dalo sie zatrzymac.
No i Jovanovic mógłby być godnym następcą Marcelo. Albo nawet Baszczyńskiego.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 10.11.2011, 19:23
Słuchajcie jak to jest z prawem pierwokupu?
Jeśli nasz klub zdecyduje się na wykup jakiegoś zawodnika po wcześniej ustalonej cenie, to zawodnik ma coś do gadania?
A jeśli nie spasuje mu wysokość indywidualnego kontraktu, to co wtedy?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.11.2011, 19:26
willow napisał(a):Wyświetl post
Słuchajcie jak to jest z prawem pierwokupu?
Jeśli nasz klub zdecyduje się na wykup jakiegoś zawodnika po wcześniej ustalonej cenie, to zawodnik ma coś do gadania?
A jeśli nie spasuje mu wysokość indywidualnego kontraktu, to co wtedy?
z niewolnika nie ma pracownika. Prawo pierwokupu to po prostu ominięcie poźniejszych negocjacji,a jak zawodnikowi nie spasuje wysokość pensji, to niestety nie dogadamy sie.

E: willow - oczywiscie ze TAK! (tzn. moze powiedzieć -nie)
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.11.2011 o godz. 19:39.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
beny1994
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 10.11.2011, 19:26
No właśnie , dlaczego Wisła nie ściągnie spowrotem buriligi Ogladalem wczoraj mecz i ten chłopak ma potencjał!!!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 10.11.2011, 19:31
szprotson napisał(a):Wyświetl post
z niewolnika nie ma pracownika. Prawo pierwokupu to po prostu ominięcie poźniejszych negocjacji,a jak zawodnikowi nie spasuje wysokość pensji, to niestety nie dogadamy sie.
Nie chodzi mi o to to, czy z niewolnika nie ma pracownika... chodzi o kwestie formalne. Czy jeśli zapłacimy ustaloną kwotę, to czy zawodnik może powiedzieć "nie"
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.11.2011, 19:34
Bury może ma potencjał, ale widocznie nie wystarczający na Wisłę. No u nas niestety nie pokazał nic, co mogłoby świadczyć o tym, że byłby wartościowym graczem w przyszłości. Jeden z wielu średniaków ligowych.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.11.2011, 19:44
beny1994 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie , dlaczego Wisła nie ściągnie spowrotem buriligi Ogladalem wczoraj mecz i ten chłopak ma potencjał!!!
hahaha! Dopiero co go sprzedawaliśmy (chodzi mi o forum), a teraz nagle krzyczymy "wracaj!" No proszę was...
Do Burego nic nie mam, w porządku chłopak, ale on już w Wiśle pokazał co potrafi. A raczej, że dużo nie potrafi. Dobijający był jego błąd w Bytomiu, gdzie był winien bramki (pamiętam jak dziś, jego powrotny spacerek w pole karne).
NIE dla legii cudzoziemskiej-> okey. Ale nie przesadzajmy też w drugą stronę.
Taki Marko Jovanović jest lepszy od Łukasza i lepiej rokuje. Nawet ten nieszczęsny Lamey wydaje mi się być lepszy (w miare obiektywnym okiem), choć wiadomo, że na zmianę to jednak wolałabym naszego [w dodatku tańszego].
Tylko znowuż, mówimy o ławce, ale jakby przyszła kontuzja Marko i el. do LE czy LM to szczerze mówiąc mocno bym się obawiała o stronę Burego...
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
sedTS
Member

Od: 08.2011

Stary 10.11.2011, 19:49
Posadzić na ławke Jaliensa Nuneza Kirma przyjdzie trener z głową to jescze będziemy pękać z dumy
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.11.2011, 20:22
masterlag napisał(a):Wyświetl post
hahaha! Dopiero co go sprzedawaliśmy (chodzi mi o forum), a teraz nagle krzyczymy "wracaj!" No proszę was...
Do Burego nic nie mam, w porządku chłopak, ale on już w Wiśle pokazał co potrafi. A raczej, że dużo nie potrafi. Dobijający był jego błąd w Bytomiu, gdzie był winien bramki (pamiętam jak dziś, jego powrotny spacerek w pole karne).
NIE dla legii cudzoziemskiej-> okey. Ale nie przesadzajmy też w drugą stronę.
Taki Marko Jovanović jest lepszy od Łukasza i lepiej rokuje. Nawet ten nieszczęsny Lamey wydaje mi się być lepszy (w miare obiektywnym okiem), choć wiadomo, że na zmianę to jednak wolałabym naszego [w dodatku tańszego].
Tylko znowuż, mówimy o ławce, ale jakby przyszła kontuzja Marko i el. do LE czy LM to szczerze mówiąc mocno bym się obawiała o stronę Burego...
Burliga tj. pomocnik, a nie obronca o ile w ogole mozna Go rozwazac w kontekscie Wisly.
Maly mogl sie wbic do skladu to kto bronil tego samego Lukaszowi mial kilka lat na to... wiec chyba nie taki to znowu orzel...
Ostatnio edytowane przez arti : 10.11.2011 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 10.11.2011, 20:22
sedTS napisał(a):Wyświetl post
Posadzić na ławke Jaliensa Nuneza Kirma przyjdzie trener z głową to jescze będziemy pękać z dumy
A kto za nich ma grać? Co do dwóch pierwszych, to jeszcze można coś wykombinować np Lamey-Chavez-Jovanović-Diaz i Wilk-Jirsak-Garguła, ale co do Kirma to kto ma grać za niego jak mamy trzech skrzydłowych, a jest dwóch zdolnych do gry. Boguski jest jakąś alternatywą, ale trochę powątpiewam w jego formę, bo umiejętności ma całkiem niezłe jak na polskie boiska.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.11.2011, 20:25
Boguś to chyba znów wraca do zdrowia po kontuzji, tak przynajmniej mówi oficjalna.

"W testach wzięli udział zawodnicy, którzy wracają do zdrowia po przebytych kontuzjach: Patryk Małecki, Gordan Bunoza i Rafał Boguski."

No chyba, że chodzi o tą roczną kontuzję, po której już grał.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 10.11.2011, 20:32
I dalej nikt mi nie udzielił wiążącej odpowiedzi...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.11.2011, 20:33
Cytat:
No chyba, że chodzi o tą roczną kontuzję, po której już grał.
Niestety ale nad chłopakiem krąży jakieś fatum, przez uraz którego nabił się (na treningu?) nie znalazł się nawet w 18-stce na derby.
Szkoda go bo dopatrywałem się już drobnych pozytywów w jego grze, kilka razy fajnie przyspieszył akcje podaniami z pierwszej piłki w swoim stylu.

W klubie powinni zastanowić się nad tym jak przygotować Ilieva bo jemu jedyne co jest potrzebne to kondycja, nawet nie potrzeba jest szybkość dymnika itp. On dzięki swojej inteligencji, sprytowi, doświadczeniu mógłby grac jeszcze kilka lat na wysokim poziomie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.11.2011 o godz. 20:38.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 11.11.2011, 12:10
Dziś nasz bramkarz staje przed życiową szansą. Reprezentacja Estonii z Sergiejem Pareiko w bramce zagra pierwszy mecz barażowy z Irlandią. Na pewno wiele będzie zależeć od postawy naszego bramkarza, bo Irlandczycy są faworytami dwumeczu. Nie mniej jednak bardzo liczę na to, że Pareiko zagra w przyszłorocznych Mistrzostwach Europy. W przypadku awansu Estończyków jest bardzo prawdopodobne, że jedynym wiślakiem, który zagra na tej imprezie będzie reprezentant... Estonii, bo Franciszek Smuda nie przepada za Małeckim, a Wilk nie jest pierwszoplanową postacią w środku pola reprezentacji. I tu mam ogromny dylemat, czy oglądać towarzyskie spotkanie Polski z Włochami, czy jednak pierwszy mecz barażowy Estonia-Irlandia. A Wy wiślacy jak uważacie? Może jakoś pogodzę dwa mecze razem.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.11.2011, 12:31
Nie ma zadnego dylematu bo aktualnie to nie jest druzyna Polska
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 11.11.2011, 12:47
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale durny argument podałeś żeby nie oglądać dzisiaj Polaków.

Spośród 22 powołanych zawodników na spotkania z Włochami i Węgrami tylko 4 jest farbowanych lisów. Słownie Czterech na dwudziestu dwóch, więc to żaden argument.

Bramkarze:

1. Wojciech Szczęsny (Arsenal)
2. Łukasz Fabiański (Arsenal)

Obrońcy:

1. Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor)
2. Marcin Wasilewski (Anderlecht)
3. Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund)
4. Damian Perquis (Sochaux)
5. Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa)
6. Marcin Komorowski (Legia Warszawa)
7. Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań)
8. Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa)

Pomocnicy:

1. Ludovic Obraniak (Lille OSC)
2. Dariusz Dudka (AJ Auxerre)
3. Adam Matuszczyk (FC Koeln)
4. Sławomir Peszko (FC Koeln)
5. Eugen Polanski (FSV Mainz)
6. Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund)
7. Adrian Mierzejewski (Trabzonspor)
8. Rafał Murawski (Lech Poznań)
9. Maciej Rybus (Legia Warszawa)
10. Janusz Gol (Legia Warszawa)

Napastnicy:

1. Robert Lewandowski (Borussia Dortmund)
2. Paweł Brożek (Trabzonspor)
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.11.2011, 13:06
To co sie dzieje wokol reprezentacji z naciskiem na coraz to nowszych farbowanych lisow i przede wszystkim brak Orła na koszulce poteguje we mnie wystarczajaca zlosc zeby nie traktowac juz tej druzyny jako naszej reprezentacji. Mysle, ze dla kazdego dla kogo wazne sa takie wartosci jak patriotyzm, tradycja, zwlaszcza w taki dzien jak dzisiaj sprawa jest jasna.
Jesli Tobie to na tyle nie przeszkadza i akceptujesz sytuacje jaka sie wytworzyla to ogladaj.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.11.2011, 13:11
Ja oglądam Sergeia.
Meczów kadry nie oglądałem od daaawna.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.11.2011, 13:25
Ja Reprze przestałem kibicować, a nawet chcę porażek, żeby jak najszybciej wyrzucili Dyzme. A farbowanych lisów jest AŻ czterech, gdzie Smuda mówił, że u niego będą grać sami Polacy a nie jak u Benhakera. Śmiech na sali normalnie...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 11.11.2011, 13:36
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Ja Reprze przestałem kibicować, a nawet chcę porażek, żeby jak najszybciej wyrzucili Dyzme. A farbowanych lisów jest AŻ czterech, gdzie Smuda mówił, że u niego będą grać sami Polacy a nie jak u Benhakera. Śmiech na sali normalnie...
Wiadomo, że Smuda jest hipokrytą, ale czy przez jednego dyzmę i kilku farbowanych lisów - którzy i tak nie decydują o obliczu tej reprezentacji i nie mają wielkiego wpływu na wynik - mam życzyć porażek reprezentacji mojego kraju? Panowie, bądźmy poważni. Ja też chcę głowy Smudy, ale dopiero po EURO, bo teraz przed turniejem jest na to za późno. Tak naprawdę, kadra oparta jest na zawodnikach BvB, Arsenalu i Trabzonsporu.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.11.2011, 14:16
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Ale durny argument podałeś żeby nie oglądać dzisiaj Polaków.

Spośród 22 powołanych zawodników na spotkania z Włochami i Węgrami tylko 4 jest farbowanych lisów. Słownie Czterech na dwudziestu dwóch, więc to żaden argument.

Chyba sobie kpisz. TYLKO CZTERECH?! To o czterech za dużo, żaden z nich nie powinien grać w reprezentacji POLSKI, bo żaden z nich nie jest POLAKIEM. I ja podobnie jak fanTS1906 czy wujekWojtek nie mam zamiaru oglądać wyczynów tych podróbek Polaków. A na Euro choćby i wyszli z grupy czy nawet wygrali turniej, nie będę z tego powodu specjalnie szczęśliwy.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.11.2011, 14:45
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_skrot_meczu/

Ktoś mi może powiedzieć który to z naszych zawodników w akcji od 0:35 do 0:45?
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 11.11.2011, 15:07
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_skrot_meczu/

Ktoś mi może powiedzieć który to z naszych zawodników w akcji od 0:35 do 0:45?
Chyba Maks Michalski:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...ian_michalski/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.11.2011, 15:24
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Niestety ale nad chłopakiem krąży jakieś fatum, przez uraz którego nabił się (na treningu?) nie znalazł się nawet w 18-stce na derby.
I bardzo dobrze. On i Garguła graja jak panienki, unikając jakiegokolwiek kontaktu z przeciwnikiem, co czyni z nich kompletne piłkarskie pomyłki. Technicznie nie są najgorsi (chociaż szału też nie ma), ale z wieczną grą na alibi niczego tej drużynie nie dadzą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.11.2011 o godz. 15:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.11.2011, 15:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
I bardzo dobrze. On i Garguła graja jak panienki, unikając jakiegokolwiek kontaktu z przeciwnikiem co czyni z nich kompletne piłkarskie pomyłki. Technicznie nie są najgorsi (chociaż szału też nie ma), ale z wieczną grą na alibi niczego tej drużynie nie dadzą.
dokładnie.
chociaz co do Rafała nie mam takiej 100% pewności bo za często sie go nie widuje na placu gry.
Ale Guła tak tak, juz pisałem wcześniej o tym, gośc gra na zasadzie "Nigdy nie dotknijmy sie ciałem z przeciwnikiem"
i tylko wtedy może grać gdy ma po 5 metrów luzu z każdej strony. W przypadku pressingu jest deptany jak debiutujący z przymusu junior.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.11.2011, 15:56
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
A co ma piernik do wiatraka? Gra w Polsce, jest z polskiego miasta i to wystarcza - pilkarze to tylko dodatek.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów