|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Usuńcie this post....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wg czwatkowego "Expressu Ilustrowanego" Dudu ma oferty z Jagiellonii Białystok i Wisły Kraków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Podałem 4 piłkarzy. Jednym z nich jest właśnie Dudu.
Niektórzy chcieli by żeby cała 11 była złożona z samych gwiazd. A tak niestety się nie da. Patejuk ok tak jak napisałem żeby byli ocenieni przez tych co się zajmują transferami. Nie upieram się przy swoim zdaniu po prostu rzucam wolną kandydaturę. Ale tacy - Lisowski (LO), V.Jovanovic (DP) . - To są walczaki, którzy prawdopodobnie nie pokazali wszystkiego na co ich stać. Kadra to nie tylko pierwsza 11. Nie da się mieć samych "gwiazd" musi być też przeciwwaga. Jovanovic był ściągnięty na miejsce Wilka. Wilk piłkarsko nie imponuje, jest walczakiem a widać jego ocena na forum jest w miarę pozytywna. Jovanovic rozwinął się całkiem ładnie przez ten czas.
Ostatnio edytowane przez Arronax : 11.11.2011 o godz. 12:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Sprowadzenie Dudu Paraiby byłoby jednym z lepszych transferów w ostatnich latach. Po pierwsze nie mamy lewego obrońcy, a po drugie to naprawde byłoby ogromne wzmocnienie w naszej sytuacji. Ale jak zwykle bywa przy takich "podjarkach" transferowych....nic z tego nie będzie. Byłoby za pięknie, bo biorąc pod uwage naszą nieudolności transferową i skąpstwo klubu to Dudu skorzysta z innej oferty.
|
|
|
|
Guest
|
|
No chyba, że zamiast Dudu sprowadzimy LO o klasę-dwie lepszego to OK> |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dudu owszem , na nasze warunki jest wzmocnieniem . Ofensywny , dobrze dośrodkujący i grający nieźle w destrukcji. Może jeszcze zainteresować się Thiago Cionkiem i Kupiszem z Jagi , Traore z Lechii i Jankowskim z Ruchu. Myślę , że to piłkarze mogący nas wzmocnić , problemem jest cena . Wszyscy to jakieś 3-3.5 mln euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nawiązując do posta jasona wiślaka - chciałbym troszeczkę uspokoić "gorące głowy". Też jestem zwolennikiem DUDU w Wiśle, ale - szanowni forumowicze - zastanówcie się, skąd klub ma mieć pieniądze na obrońcę, za którego trzeba będzie płacić ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
a ja mam raczej pytanie...
Czy Jovanovic grał po pozycji stopera czy prawego obrońcy w LM m.in. przeciwko Arsenalowi? bo tak właśnie mi się wydaje... Jeśli to prawda to nie potrzebujemy nowych środkowych obrońców... Chavez, Czekaj, Nalepa, Jovanovic, Bunoza
Ostatnio edytowane przez Kamil_mchw : 11.11.2011 o godz. 13:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Traore , Cionek ? z czym do ludzi
jedyna pozycja na którą trzeba szukać koniecznie zawodnika z zagranicy to lewa obrona , na tej pozycji kogos dobrego w Polsce ze świecą szukać z resztą w kadrze mamy 16 zawodników z zagranicy , 17 to jest ilość mozliwa do zgłoszenia w rozgrywkach . Zapowiada się też że dopiero latem większa ilość zawodników zostanie odstrzelona . W zimie ambicjonalnie może odejść tylko Jovanic . Nie chce mi się wierzyc ze Lamey czy Jaliens zrezygnują z lukratywnych kontraktów . Za granicę będziemy mieli również ciężko kogokolwiek wytransferować . Po cichu liczę że ktoś się połasi na Kirma - marzenia . Nie ma też co ukrywać że bez chociaz jednego transferu gotówkowego z Wisły , ciężko sobie wyobrażać wzmocnienia drużyny ( nie licząc zawodników z karta w ręku ) . Natomiast problemem dla Wisły , w ściąganiu dobrych zawodników z Polski jest nie tylko cena za nich , ale i ogromna konkurencja . Wisła już od dawna nie ma monopolu na polskim rynku , a co więcej , wyższe kontrakty proponują w Polonii , Legii pewnie i Lechu . Śląsk już jest na tym samym poziomie , a jest i kilku innych kklubów z aspiracjami . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W tym okienku przydałyby się wreszcie transfery zawodników w wieku młodzieżowca. Chociaż nie wiem, czy w ocenie polityki transferowej nie pominąłem transferów Karłowicza, Zająca, Czapy i kilku innych. Gdybyśmy posiadali rezerwy łatwiej byłoby o ocenę ich poziomu. Chrapek daje radę w 1. lidze, Nalepa też. Podstawowi zawodnicy MESA. Jednak przekonaliśmy się o tym dopiero wypożyczając ich. Mając rezerwy w 2. lidze mielibyśmy lepszy przegląd zawodników. Poza tym odnoszę wrażenie, że MESA wyszła nam na niekorzyść. Powinniśmy posiadać rezerwy, choćby dlatego, aby Jirsak, Boguski, czy Garguła byli w rytmie meczowym. MESA byłaby dobrym pomysłem, gdyby była do 18. roku życia i nie mogli tam grać 30-latkowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
1. Jovanovic poki co u nas na srodku nie gra, gral na srodku tylko w sparingach i wygladal tam bardzo zle. Zdecydowanie lepiej wyglada na PO i tam bym go widzial. Juz po tych paru meczach na PO widac, ze on ma swietnie warunki by grac z boku. 2. Skoro Jovanovic juz mialby grac na srodku to kto na prawej? Dalej Lamey? 3. zalozmy srodek obrony Chavez-Jovanovic. Jakie sa alternatywy dla nich? Niepewny Bunoza oraz kompletnie zieloni Czekaj i Nalepa. My na gwalt potrzebujemy srodkowego obroncy i to takiego co jak wejdzie do 11 to bedzie wzmocnieniem defensywy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Dokładnie - problem jest w tym, że polscy zawodnicy, którzy reprezentują wyższy poziom najczęściej bardzo się cenią. Nic dziwnego, że w takich sytuacjach trudno znaleźć w jedenastce Wisły więcej niż dwóch/trzech zawodników z naszego kraju. Ciekaw jestem co w przyszłej rundzie pokaże Czekaj i Brud. Dobrze byłoby, aby łapali doświadczenie. Dla nich derby byłyby czymś więcej niż krótki wyjazd kilkaset metrow o swojego stadionu...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Możecie sie pośmiać panowie
Ale właśnie sobie gram w Footbal Managera, sprzedałem Kirmów, Jaliensów i Gargułe, reszta poszła na wolny i do obrony Dudu Paraiba, Głowacki i Wasilewski ;] Wiem, wiem, nierealne. Jednak fajnie by było jakby chociaż Dudu sie udało sciagnac, to akurat dosc realne marzenie, ale i na środek obrony można spokojnie znalezc kogos, kogo mozna by zatrudnić nie tylko w FM'ie ale i w rzeczywistości. Z Polaków grających w TME pomyślałbym nad nastepujacymi graczami do obrony:- Sebastian Madera (Widzew Łódź) - 26 lat, a chyba jeden z najpewniejszych stoperów w TME, których można by było kupić - Igor Lewczuk (Ruch Chorzów/Jagiellonia Białystok) - po sezonie będzie dostępny za darmo, a zbiera bardzo dobre noty za gre na prawej obronie, więc mógłby byc alternatywą na tej pozycji, kokosów na pewno w Jadze nie zarabia, a kończy mu sie kontrakt - Paweł Olkowski (Górnik Zabrze) - to jako przyszłościowy transfer, jeszcze niekoniecznie na teraz, ale bardzo zdolny Natomiast jeśli chodzi o Polaków grających za granicą: - Marcin Wasilewski - wspomniany wcześniej, był jego temat latem chyba, na pewno byłoby to wzmocnienie - Marcin Kuś - może wracając do Polski dałby o sobie przypomniec Dyzmie, który do Turcji sie nie wybiera, a Kuś jest od wielu lat podstawowym graczem w klubie z tureckiej Superligi Na pewno żaden z nich nie byłby gorszy od Jaliensa, Lameya, Paljica i Diaza, zaryzykuje stwierdzenie ze na 95% kazdy z nich, nawet ci młodzi byli by znacznie lepsi od wspomnianej czwórki, a raczej nie jakoś niesamowicie drodzy i mysle ze dałoby sie ich skusić do gry pod Wawelem, tym bardziej z darem przekonywania Staszka |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Podobno Wisła jest zainteresowana bramkarzem Górnika Łukaszem Skorupskim (20 l.) i napastnik Polonii Jakubem Świerczok (19 l.)
wg. Faktu http://www.fakt.pl/Napastnik-Polonii...,136481,1.html
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 13.11.2011 o godz. 01:23.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Osobiście mam nadzieję, że nowy trener postawi w obronie na 3 Jovanovic Chavez Bunoza - Jaliens na rezerwie. A lewego obrońcę trzeba szukać.
Natomiast jeżeli chodzi o bramkarzy to nie podoba mi się pomysł sprowadzania jakiś wynalazków- lepiej brać starszych graczy typu Pareiko a swoich wychowywać typu Kurto... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że ze Świerczokiem to jakaś bzdura, obyśmy go nie zobaczyli nigdy w koszulce z Białą Gwiazdą.
I bynajmniej nie chodzi mi o kwestie sportowe.... ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 12.11.2011 o godz. 11:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaśniej to sprawa ma się tak, że kolega Świerczok to wychowanek sąsiadki zza Błoń i za czasów, kiedy tam grał, jakby to eufemistycznie określić, nie pałał miłością do Wisły. Lubił sobie pośpiewać to i owo, nie wchodząc w szczegóły.
Jak widać $$ może nawet i to u takiego człowieka zmienić.. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
2003/04 MK Górnik Katowice (juniorzy) 2004/05 MK Górnik Katowice (juniorzy) 2005/06 MK Górnik Katowice (juniorzy) 2006/07 (j) MOSM Tychy (juniorzy) 2006/07 (w) Cracovia (juniorzy) 2007/08 (j) Cracovia (juniorzy) 2007/08 (w) SMS Kraków (juniorzy) 2008/09 Cracovia (juniorzy) 2009/10 Polonia Bytom (ME) 2010/11 Polonia Bytom (ME) 2011/12 (j) Polonia Bytom Tak średnio z tym wychowankiem, nie wiem jak z resztą, ale myślę, że nie masz racjonalnych podstaw, by nas tu okłamywać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sprawę znam, bo widziałem to na własne oczy i stąd mam dosyć sceptycznie podejście do kwestii Świerczoka w Wiśle, najlepiej by było gdyby on sam się na ten temat wypowiedział.. Zresztą, w juniorach Wisły czy parchów było wtedy wielu gości lepszych od niego, dlatego dziwi mnie bardzo ta eksplozja formy i obawiam się, że to może być jednorazowy wyskok. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że po tym sezonie właściwie oceni się przydatność do drużyny Czekaja, Nalepy, Chrapka, Skołorzyńskiego, czy Bruda. Niestety jest tak, że nasi wychowankowie, czy zawodnicy grający od młodych lat w Wiśle nie zagrają kilku meczów w pierwszej drużynie i często odchodzą, a na eksplozję formy zawodników zza granicy, czy dawnych gwiazd potrafi się czekać przez wiele spotkań.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
A jeśli chodzi o formę to napiszę, że trzeba ryzykować bez tego niestety się nie da.
Ostatnio edytowane przez cfa : 12.11.2011 o godz. 12:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żebyśmy zatrudniali tylko takich piłkarzy, dla których nawet jednorazowym wyskokiem jest 11 bramek to by było dobrze.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
albo zagranica albo Lechia i tyle ![]() ![]() LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Dawidowski - 12 Matusiak - 11 Piłkarzy którzy strzelili koło 11 bramek w sezonie, a my ich zaturdnialiśmy było jednak kilku. Niewielu z nich było młodych, ale żaden nie miał przeszłości żydowskiej. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie czemu szukacie napastników na zimę jeżeli mamy skutecznych, problemem jest ilośc tych okazji. Trzeba szukać zmiennika dla Meliksona, byle chłopak był kreatywny i waleczny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi. Miałem na myśli fakt, że częściej sprowadzamy no-name'ów, którzy grają na pozycji napastnika, a w karierze strzelili kilka bramek na krzyż. Prawdopodobieństwo, że tacy się sprawdzą, jest jeszcze mniejsze, niż tzw. jednosezonowcy/jednorundowcy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|