The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2011, 11:55
Jedyne słuszne zdanie odnośnie naszych kopaczy - cytując Cejrowskiego:
"WSZYSTKICH WON!"

http://www.youtube.com/watch?v=0WJOJDMZhXg&feature=player_detailpage#t=12 4s
2:04
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.11.2011, 12:10
Arked napisał(a):Wyświetl post
Na pewno potężnym wstrząsem dla piłkarzy jest fakt, że jedyną zmianą będzie brak Maaskanta na treningach. Przesunięcie asystenta, współodpowiedzialnego za obecny stan, na stanowisko trenera nie gwarantuje żadnej pozytywnej zmiany.
Dokładnie, dlatego potępiam decyzję o zwolnieniu Maaskanta i uznaję ją za nieodpowiedzialną i złą w sytuacji, kiedy nie były finalizowane rozmowy z żadnym innym uznanym trenerem który mógłby podjąć zespół w ciągu jednego tygodnia.

W takiej sytuacji trzeba było zostawić Holendra do końca rundy i dopiero wtedy mu podziękować - bo jego odejście i tak było potrzebne, ale nie w tej chwili tylko za 1,5 miesiąca.
Odpowiedz cytując
cesarz
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 10.11.2011, 12:12
Polityka sprowadzania starych zawodników którzy nigdy wybitni nie byli jest bezsensu. Sprowadzać to można takiego Ljuboje bo to jest zawodnik z innej bajki od którego młodzi mogą się uczyć - ale czego się naucza o Lameya? Albo Ilieva?
Zamiast sprowadzać szrot trzeba inwestować w młodzież - tak wychowanków jak i szukanie po niższych ligach. Kto wie ilu zawodników równie utalentowanych jak Lewandowski, Kuba czy Jelen błąka się po jakiś zadupiach bo polskie kluby zamiast tam szukać szukają szrotu w rezerwach Championship.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 10.11.2011, 13:11
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Fakt faktem wrócił i zaczął ponownie walczyć o swoją pozycję w klubie. NIe ugryzł Basałaja, nie jest w stanie ugryźć Valcxa, to postarał sie o rozbicie tego trójkąta władzy (Prezes-Dyrektor Sporotwy - Trener) klubowej. Dla dobra Wisły ? Wydaje mi się, że przede wszystkim dla dobra własnego. Wszak każdy chce żyć godnie, a z milicyjnej emerytury na "godne życie" widocznie nie starcza.
Efekty działań Kapki widzieliśmy w poprzednim sezonie: rozpirzenie obrony, ściągnięcie takich wirtuozów jak Cikos czy Bunoza, którzy z marszu mieli zastąpić Marcelo i Głowackiego.
ja się tylko zastanawiam czy on nie jest/ był czwarty do tego trójkąta będąc przecież menadżerem, czyli niech Stan,, Maaskant i Basałaj robią swoje, a dolę swoją i tak mam. Wiem, że trudno sobie wyobrazić współpracę Stana z Kapką ale w Wiśle wszystko jest możliwe.
Ostatnio edytowane przez PvD : 10.11.2011 o godz. 13:13.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.11.2011, 13:35
cesarz napisał(a):Wyświetl post
Polityka sprowadzania starych zawodników którzy nigdy wybitni nie byli jest bezsensu. Sprowadzać to można takiego Ljuboje bo to jest zawodnik z innej bajki od którego młodzi mogą się uczyć - ale czego się naucza o Lameya? Albo Ilieva?
Zamiast sprowadzać szrot trzeba inwestować w młodzież - tak wychowanków jak i szukanie po niższych ligach. Kto wie ilu zawodników równie utalentowanych jak Lewandowski, Kuba czy Jelen błąka się po jakiś zadupiach bo polskie kluby zamiast tam szukać szukają szrotu w rezerwach Championship.
Stary Ameryka już odkryta. Myślisz, że nie szukają? Szukają, tylko w niewłaściwy sposób, bo zamiast przejść się na blokowiska, wiejskie boiska, to grzebią w klubach do których dzieciaki wysyłają rodzice z przerostem ambicji (dlatego udało im się z nich wygrzebać tylko Kubę, Lewandowskiego czy Jelenia- błąd statystyczny musiał się przytrafić).
Od Ilieva to się odczep, bo gdyby nie on to w ataku stracilibyśmy z 60% naszego gównianego potencjału ofensywnego.

trzymajmy się tematu
Ostatnio edytowane przez FraMat : 10.11.2011 o godz. 13:59.

Ceterum censeo Amicem esse delendam.

Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 10.11.2011, 14:03
offtop, do kasacji
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 10.11.2011 o godz. 14:05.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.11.2011, 15:00
Arked napisał(a):Wyświetl post
Na pewno potężnym wstrząsem dla piłkarzy jest fakt, że jedyną zmianą będzie brak Maaskanta na treningach. Przesunięcie asystenta, współodpowiedzialnego za obecny stan, na stanowisko trenera nie gwarantuje żadnej pozytywnej zmiany.
podzielam post kolegi i pytanie

kto teraz będzie asystentem "pierwszego" ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 10.11.2011, 17:22
PvD napisał(a):Wyświetl post
ja się tylko zastanawiam czy on nie jest/ był czwarty do tego trójkąta będąc przecież menadżerem, czyli niech Stan,, Maaskant i Basałaj robią swoje, a dolę swoją i tak mam. Wiem, że trudno sobie wyobrazić współpracę Stana z Kapką ale w Wiśle wszystko jest możliwe.
No nie wiem, Iwanowi się wyrwało podczas jakiejś transmisji, że nie po to sprowadzano Bunozę żeby nie grał Nie myślę zatem, żeby istaniała wspólnota interesów tej czwórki
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.11.2011, 18:19
cesarz napisał(a):Wyświetl post
^^ Mitologia
Cały widz polega na tym ,że równie dobrze to Luboja mógłby się okazać wątpliwym wzmocnieniem a Lamey bardzo dobrym(Jaliens też)- na tym polega ryzyko każdego transferu ,które wiąże się z aklimatyzacją zawodnika w kraju , wkomponowaniem w zespół , jego formą , motywacją , zmianą systemu gry i treningów w zupełnie innej lidze. Z tego co wiem to Luboja też nie jest jakoś uwielbiany przez szatnię w Legii z racji swojego gwiazdorstwa i częstego przechodzenia obok meczu.

Po Lameyu ja np dużo nie oczekiwałem - gość ,który znalazł się na zakręcie kariery przyszedł do nas bo miał szansę się odbudować, czasem zagrał niezłe zawody często bardzo słabe. Widać ,że chce ,ale już nie może, ot co.

Dużo więcej spodziewałem się po Q ale poza techniką(która jest naprawdę na wysokim poziomie a jej zupełnie nie wykorzystuje) to zawiódł na całej linii.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.11.2011, 21:44
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem, Iwanowi się wyrwało podczas jakiejś transmisji, że nie po to sprowadzano Bunozę żeby nie grał Nie myślę zatem, żeby istaniała wspólnota interesów tej czwórki
Ciii, bo Cie posądzą o paranoję jak mnie
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 10.11.2011, 21:55
No niestety Kew od jakiegoś czasu wykazuje jedynie regres, przy nim coraz słabszy staje sie tez Chavez, który ogólnie duuzo korzystniej wyglądał przy Bunozie, osobiście jestem za tym żeby Gordan grał za Jaliensa napewno gwarantował większe zaangażowanie w gre. Co do transferów ostatniego okienka to na plus można zaliczyć tylko przyjście Ilieva który przynajmniej w każdym meczu jest w stanie zaoferowac kilka ciekaych zagrań co do Jovanovicia okaże się myslę w najbliższym czasie natomiast mnie osobiście bardzo podoba sie Nunez, faktycznie mega słaby mecz z tymi *&)^%$& ale wcześniej w Londynie najlepszy zawodnik Wisły jak dla mnie.
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.11.2011, 08:15
Powiem szczerze i otwarcie, jak wyglądała sytuacja. Kończył mi się kontrakt w Grecji, ale miałem przygotowaną nową umowę, która czekała na mój podpis. Zacząłem się jednak poważnie zastanawiać nad powrotem do Polski. Na jednym z meczów mojej drużyny obecny był skaut Wisły, który oglądał innych zawodników, ale przy okazji przypatrywał się również mojej grze. Następnie na finał pucharu Grecji przyjechał Stan Valckx, z którym spotkałem się po meczu. Powiedział, że jest zadowolony z mojej formy i zaczęliśmy rozmawiać o moim powrocie pod Wawel. Przyznał, że trener Maaskant widzi dla mnie miejsce w zespole i przedstawiono mi warunki finansowe. Valckx zaznaczył, że Wisła nie jest w stanie zapłacić mi tyle, ile Atromitos Ateny, ale ja byłem zdecydowany na powrót do Polski, więc zgodziłem się na te warunki. Wszystko wydawało się być dopięte na ostatni guzik i byłem na dobrej drodze do podpisania kontraktu z Wisłą Kraków. Jednak w ostatniej chwili mój powrót do Krakowa został zablokowany przez osoby na najwyższym szczeblu…

Jednak Maaskant chciał Baszcza z powrotem do Wisły jak się okazuje.

Cytat z wislalive.pl, żeby potem nie było ...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 11.11.2011, 08:49
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
Powiem szczerze i otwarcie, jak wyglądała sytuacja. Kończył mi się kontrakt w Grecji, ale miałem przygotowaną nową umowę, która czekała na mój podpis. Zacząłem się jednak poważnie zastanawiać nad powrotem do Polski. Na jednym z meczów mojej drużyny obecny był skaut Wisły, który oglądał innych zawodników, ale przy okazji przypatrywał się również mojej grze. Następnie na finał pucharu Grecji przyjechał Stan Valckx, z którym spotkałem się po meczu. Powiedział, że jest zadowolony z mojej formy i zaczęliśmy rozmawiać o moim powrocie pod Wawel. Przyznał, że trener Maaskant widzi dla mnie miejsce w zespole i przedstawiono mi warunki finansowe. Valckx zaznaczył, że Wisła nie jest w stanie zapłacić mi tyle, ile Atromitos Ateny, ale ja byłem zdecydowany na powrót do Polski, więc zgodziłem się na te warunki. Wszystko wydawało się być dopięte na ostatni guzik i byłem na dobrej drodze do podpisania kontraktu z Wisłą Kraków. Jednak w ostatniej chwili mój powrót do Krakowa został zablokowany przez osoby na najwyższym szczeblu…

Oczywiście, że chciał. Tajemnicą poliszynela jest fakt, że ten transfer został zablokowany przez Cupiała...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.11.2011, 09:12
willow napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że chciał. Tajemnicą poliszynela jest fakt, że ten transfer został zablokowany przez Cupiała...
Stan tak długo się z tego wszystkiego usprawiedliwiał, że od razu można było wyczuć że sprawa z Baszczem była.
http://www.youtube.com/watch?v=8cq_r9l-EHs 1:40
W efekcie tych działań mamy w drużynie Lameya prawdopodobnie ostatniego chłopa na liście Stana a kimś trzeba był załatać dziurę.
Gdzieś wypływały jeszcze jakieś plotki na teamt Valdimira Bozovicia - tego chłopaka z Rapdiu co tak ładnie prawą stroną hasał oraz media też coś pisały na temat Bandalowskiego obrońcy CSKA.

edit:
tofik: Tak Bozovic jest lewo nożny ale w którymś meczu chyba biegał po prawej i dobrze mu to wchodziło. Gdyby dało się zrealizować to co Stan prawdopodobnie chciał to sytuacja w klubie wyglądałby inaczej.
Ciekawe czy to ostatnie dni Stana bo on pewnie wątpi już w sens budowania tutaj czego kol wiek, blokują mu pomysły, wywalają trenera bez jego wiedzy.

PS nie żebym był jakimś zwolennikiem Baszcza bo według mnie jego czasu minał w tym klubie jednak gdybym miał wybierać z dwójki Lamey Baszczu to postawiłbym na tego drugiego.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.11.2011 o godz. 09:47.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.11.2011, 09:14
Lewą. Bozo to lewy obrońca. Tak samo zresztą jak Zanev. Obydwaj sprawiali solidne wrażenie, no ale lepszy, tzn tańszy był Diaz.
..
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 11.11.2011, 09:20
No i trzeba jeszcze pamiętać o tym Brazylianerio od Clebera, który poszedł do Anderlechtu, bo dla nas był za słaby i o tym Duńczyku na prawą pomoc...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
czarny88
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 11.11.2011, 10:28
kto był tym Duńczyykiem ?
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 11.11.2011, 10:34
A już nie pamiętam, jak on się nazywa... Jacobsen? podobno dostał powołanie do reprezentacji Danii
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.11.2011, 13:58
Co do sprawy tego Brazylijczyka z Anderlechtu - jest słaby , zagrał raptem jeden niepełny mecz i szybko został ściągnięty z boiska.

A sprawy Bandalovskich , Zanewów itd z tego co trąbią bułgarskie media są nadal na świeczniku , nasi scouci są non stop widziani na meczach i z agentami zawodników.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 11.11.2011, 14:20
Sprawa Baszcza podobna do sprawy Franka też go Maaskant chciał i też Cupiał zablokował i co? Franek został królem strzelców.... choć fakt faktem Genkov w poprzedniej rundzie też swoje zrobił. Pytaniem pozostaje tylko co na transfer powrotny Franka do Wisły my KIBICE....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.11.2011, 14:55
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post

Czyli jednak miałem rację.
Ale "Maaskant sam wybierał sobie kogo chciał". Tak, drogie dzieci, witamy w rzeczywistości...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.11.2011, 15:20
W sprawie transferów Maaskant miał tyle do powiedzenia co nic podobnie zresztą z pomysłami Stana w letnim oknie transferowym gdyż to udało się pozyskać nie było nawet planem B. Żaden trener z nazwiskiem nie będzie wstanie pracować w takich warunkach, tym bardziej bez swojego sztabu zaufanych osób. Widać do czego doprowadziła koncepcja budowy Wisły według Basałaja vide Cupiała.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.11.2011, 15:24
Cupiał na trenera!~!!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.11.2011, 15:26
dla mnie śmiechem jest nazywać to modelem Holenderskim... bo jak można nazwać to tak jeśli w całej układance są tylko 2 pionki. Model Holenderski byłby wtedy gdyby Maaskant miał swój sztab który sam dobrał tak jak by chciał ( i nie piszcie że miał wolna rękę i ich zostawił bo to było pewnie tylko słodkie pierdzenie do mediów, jak traktują ludzi z własnym sztabem przekonał się Winfried Shafer..) łącznie z trenerami do szkolenia młodzieży.
Ale nie ma co jeśli to znów tak będzie wyglądać to na prawdę awans do LM będzie bardziej zbiegiem okoliczności niż wypracowanym sukcesem..

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.11.2011, 15:29
A tak BTW - ciekawe co powiedzą mitomani na to, że Maaskant wolał Polaka niż Holendra. Całe to .......enie o "faworyzowaniu swoich rodaków" - trzeba być debilem żeby wymyślić coś takiego biorąc pod uwagę naszą kadrę. Jovanović najpierw miesięczna dyskwalifikacja, potem co chwila to inne schorzenie i nie wiem kto miał ....a grać na prawej, jak nie Lamey!?

Baszczyński byłby dobry na prawą, byłby dobry na stoper - ale nie. Na forum wówczas spodziewali się za darmo .... wie kogo - więc po co nam Baszczyński? A później Ci sami kolesie najeżdżali na Stana i Roberta o Lameya. Jaką trzeba mieć schizofrenię?

Ale bez obaw - Valcxx tez pewnie niedługo poleci i wreszcie będziecie mieć klub swoich marzeń.

Nie ukrywam - w....ił mnie ten wywiad z Baszczyńskim...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.11.2011, 15:57
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Cupiał na trenera!~!!
Skąd to info? Możesz je potwierdzić jakimś linkiem?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.11.2011, 16:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A tak BTW - ciekawe co powiedzą mitomani na to, że Maaskant wolał Polaka niż Holendra. Całe to .......enie o "faworyzowaniu swoich rodaków" - trzeba być debilem żeby wymyślić coś takiego biorąc pod uwagę naszą kadrę. Jovanović najpierw miesięczna dyskwalifikacja, potem co chwila to inne schorzenie i nie wiem kto miał ....a grać na prawej, jak nie Lamey!?

Baszczyński byłby dobry na prawą, byłby dobry na stoper - ale nie. Na forum wówczas spodziewali się za darmo .... wie kogo - więc po co nam Baszczyński? A później Ci sami kolesie najeżdżali na Stana i Roberta o Lameya. Jaką trzeba mieć schizofrenię?

Ale bez obaw - Valcxx tez pewnie niedługo poleci i wreszcie będziecie mieć klub swoich marzeń.

Nie ukrywam - w....ił mnie ten wywiad z Baszczyńskim...
hehe, a ciekawe co by powiedzieli, jakby wiedzieli, że Stan chciał sprowadzić Frankowskiego
100%
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.11.2011, 20:02
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
hehe, a ciekawe co by powiedzieli, jakby wiedzieli, że Stan chciał sprowadzić Frankowskiego
100%
Też słyszałem takie info od poważnego człowieka. Franek ponoć grzecznie odmówił, a sprawa miała się dziać ostatniego lata
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.11.2011, 20:31
Raduje się serce, raduje się dusza, gdy nasza WISEŁKA bez Maaskanta rusza...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.11.2011 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.11.2011, 20:51
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Raduje się serce, raduje się dusza, gdy nasza WISEŁKA bez Maaskanta rusza...
Oby do zaszczytów...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów