The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2011, 22:08
Cytat:
Godło narodowe to symbol, którego w żaden sposób nie da się zastrzec i tak naprawdę może być używane przez każdego. Ostatnio np. widziałam drużynę z bardzo niskiej ligi, która miała biało-czerwone koszulki z orzełkiem. Chyba nawet sponsorem technicznym był Nike. Właśnie dlatego wykorzystaliśmy zastrzeżony logotyp, którego nikt nie będzie mógł używać - nie ukrywa Olejkowska.
pani rzecznik pzpn
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.11.2011, 22:11
Jak z wykorzenionej /wynarodowionej/ubeckiej rodziny trzeba pochodzić ,żeby ....a na koszulce REPREZENTACJI za.......ić jakieś wywijasy i nie dać orzełka. To nie jest REPREZENTACJA . To jest banda małp w cyrku pijaka i zera intelektualnego ,pana Laty. Ktoś bardzo s.......ił sprawę. Ale durny polski plebs pewnie łyknie i te wygibasy. Jebać PZPN i ubecję.

PS. to może zamiast hymnu też jakiś inny "przebój" się puści przed meczem. co za pojeby rządzą w tym PZPN-ie.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 08.11.2011 o godz. 22:13.
Odpowiedz cytując
AntyDrozd
Banita

Od: 04.2011

Stary 08.11.2011, 22:39
olejkowska czy jak tam tej suce jest wypowiedziala sie ,że chodzi o kase w skrócie bo godła nie da sie zastrzec a teraz tylko PZPN bedzie mógł rozprowadzać koszulki
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.11.2011, 23:04
Czyli oficjalnie mogę uznać, że nie jest to moja Reprezentacja. Tylko Orzełek trzymał mnie przy niej.

Teraz to mam na nią zupełnie wyjeb*ne.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
AntyDrozd
Banita

Stary 08.11.2011, 23:31
Teraz można spalić taką koszulke bez obaw że naraziłeś na szwank dobro narodowe jeba ć reprezentacje odpadów z całego świata
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.11.2011, 23:38
To logo i koszulki to jest jakiś ....a skandal.......

Teraz wywiady będą takie:
To Twój debiut w reprezentacji.... jak się czułeś w koszulce z logiem PZPN na piersi?

SKANDAL K U R W A SKANDAL
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.11.2011, 23:41
nie przesadzacie?
mam tę koszulkę... jest całkiem fajna, to logo z przodu (nie to na zdjeciu Perquisa) to bardzo wyraźny orzeł w koronie. Barwy sa ewidentnie bialo-czerwone a nie żadne obsydianowe.
Polakom, jak zwykle, nic się nie podoba
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.11.2011, 23:41
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
a mnie zaskoczyły słowa Błaszczykowskiego (wydawało mi się że koleś nie boi się mówić co myśli) a tutaj udziela wywiadu że w sumie to moze i dziwnie wyszło ale mu to nie przeszkadza bo to jest "coś nowego bardziej dynamicznego". .
A to dziwne, bo ja słyszałem z wielu stron teksty, że w środowisku wszyscy wiedzą, że Błaszczykowski się w mediach lansuje na dupowłaza (swoją drogą ciekawa spraw ), a jak ludzie wyłączą mikrofon czy kamerę to poznają jego prawdziwą wersję.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.11.2011, 00:15
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Bardziej od koszulek interesuje mnie gość na drugim zdjęciu i gość z dolnego lewego rogu pierwszego zdjęcia. Nie śledzę reprezentacyjnych transferów, więc może ktoś mi powie - kto to ....a jest?
Powiem szczerze, że oglądam wszyskie mecze reprezentacji, a po Twoim poście skojrzałem na zdjęcie i zauważyłem, że żadnego z nich nie jestem w stanie wymienić nazwiska. Weźmy jeszcze Meliksona i Arbolede, na trenera Granta a zamiast tego czerwonego paska dajmy tęcze. I na stadion wpuszczajmy tylko zwolenników PZPN, którzy mieli w szkole zachowanie wzorowy, żeby czasem na meczu nie przeklinali. Za bicie brawa zakazy stadionowe, bo przecież nie może być za głośno, a ta zbieranina przegrywa dlatego, że nie słyszą co trener krzyczy. a doping byłby ewentualnie dopuszczany tylko w przerwie i to tylko taki:
http://www.youtube.com/watch?v=P-Xn9czjT3g

JEBAĆ to cale PZPN
Odpowiedz cytując
AntyDrozd
Banita

Stary 09.11.2011, 01:10
FraMat napisał(a):Wyświetl post
nie przesadzacie?
mam tę koszulkę... jest całkiem fajna, to logo z przodu (nie to na zdjeciu Perquisa) to bardzo wyraźny orzeł w koronie. Barwy sa ewidentnie bialo-czerwone a nie żadne obsydianowe.
Gratuluje wyboru to teraz dyndaj sobie w tej koszulce na pewno Ci w niej do twarzy

To nie ma przypominać orła w koronie tylko to ma być orzeł w koronie a dokadniej Godło Rzeczypospolitej Polskiej

Framat oficjalny sponsor pzpnu
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.11.2011, 01:17
wypowiedź Błaszczykowskiego:
Cytat:
Koszulka jest przede wszystkim węższa. Jeśli chodzi o brak orzełka, to zawsze znajdą się zwolennicy i przeciwnicy tego pomysłu. To rozwiązanie przypadło mi do gustu, orzełka co prawda nie ma, ale to logo w pewien sposób do niego nawiązuje

Nowa koszulka symbolizuje naszą flagę i dumę z tego, że gramy dla Biało-Czerwonych. Nadchodzący rok będzie najważniejszym w historii polskiego futbolu, więc te właśnie stroje zostaną zapamiętane na lata.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.11.2011, 01:50
Z tym logiem to chyba ich pojebało, co mnie obchodzi Francja, u nas zawsze i wszędzie byl orzełek, który wygląda zajebiście.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.11.2011, 05:29
Cytat:
Z tym logiem to chyba ich pojebało, co mnie obchodzi Francja, u nas zawsze i wszędzie byl orzełek, który wygląda zajebiście.
No nie tylko Francja, tak jak przeglądałem sobie koszulki innych krajów, to bezpośrednio do godła nawiązuje tylko Anglia. Reszta herbów na koszulkach nie ma, a przynajmniej ja nie znalazłem żadnej drużyny, która by miała. Też mi się to nie podoba, ale chyba nie ma co kruszyć o to kopii.

Inna sprawa, że skoro PZPN-owi zależało na zastrzeżeniu znaku na koszulkach, to raczej wskazane było zastąpić go znakiem nawiązującym do herbu Polski, a nie do logo PZPN. Skandal byłby mniejszy trochę
Legionista
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.11.2011, 07:25
nie przesadzacie?
Ja bym dał gwiazdki UE. W końcu wyszlibyśmy przed szereg w kierunku, którego się od nas oczekuje. Orzełek? Przeca jest taki fajny, kolorowy i modernistyczny.

Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.11.2011, 08:42
Sartre napisał(a):Wyświetl post
No nie tylko Francja, tak jak przeglądałem sobie koszulki innych krajów, to bezpośrednio do godła nawiązuje tylko Anglia. Reszta herbów na koszulkach nie ma, a przynajmniej ja nie znalazłem żadnej drużyny, która by miała. Też mi się to nie podoba, ale chyba nie ma co kruszyć o to kopii.
To wiadomo było od zawsze, tylko zwróc uwagę, że to jest tradycja a nie wymóg UEFY. To tak jakby z koguta Francuców ichniejsza federacja zrobiła strusia (bardziej pasuje do ich reprezentacji ), zrobiłby się skandal.
Tak samo jest z orzełkiem. Siatkarze graja z flagą i ok, natomiast orzełek na koszulce reprezentacji to świętość.

Śmieszy mnie tłumaczenie PZPNu, ze wstawiło to dziwadło ponieważ wiekszość ludzi (m.in. kibice) poparło nowe logo tylko ankieta nie brzmiała "Czy jest Pan/Pani za zastąpieniem godła narodowego na koszulce przez logo?" tylko "Czy podoba się Panu/Pani nowe logo PZPNu?".

Jest to skandal.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 09.11.2011, 09:16
Jeszcze paru obcokrajowców w tej kadrze, i bedziemy mogli grac pod herbem/logiem ONZ.

SGT. No i co z tego, ze wszyscy graja pod logiem federacji, oprócz paru innych krajów. Sory, ale 90lat mielismy tego orła i teraz na najwazniejszej imprezie w hitorii naszej kopanej wyskakują z takim gównem. Jeszcze tekst tej rzecznik, ze nie mogli zastrzec tego herby, to walneli kupe na koszuline. Bez kitu, jakos dziwnie jestem przekonany, ze gdyby byl ten orzeł to o wiele wiecej tych kosuzlek by im zeszło, a teraz? Na rekawku zdjecie laty a na spadenkach kreciny. To już byłoby zwienczenie tej "reprezentacji".
Ostatnio edytowane przez killzone : 09.11.2011 o godz. 09:21.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.11.2011, 09:36
nie przesadzacie?
Tobie za to podoba sie wszystko co jest skopiowane z zachodu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 09.11.2011, 10:17
Ale ja nie mówię, że mi się to podoba. Ja sam chcę orzełka z powrotem! Nie zgadzam się po prostu z twierdzeniami, że teraz to jest "reprezentacja PZPN" albo, że to jest jakaś zdrada stanu. To jest dla mnie głupie zerwanie z fajną tradycją - ale nic więcej. Weszło zareagowało na te koszulki, jakby reprezentację polski przeniesiono do Bułgarii, a zaraz potem posypały się komentarze internautów - moim zdaniem przeważnie przesadzone.
Legionista
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 09.11.2011, 10:32
Jacy pilkarze takie koszulki, to nie jest moja reprezentacja, na pewno nie mojego kraju czyli Polski, wiec dobrze ze orzelka nie ma, niech biegaja nawet z cyckami Olejkowskiej albo z dupa Laty, mam nadzieje ze zbiora porzadny wpierd**l na mistrzostwach, dla mnie oni nie sa godni szacunku.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 09.11.2011, 11:01
Cytat:
Jacy pilkarze takie koszulki, to nie jest moja reprezentacja, na pewno nie mojego kraju czyli Polski, wiec dobrze ze orzelka nie ma, niech biegaja nawet z cyckami Olejkowskiej albo z dupa Laty, mam nadzieje ze zbiora porzadny wpierd**l na mistrzostwach, dla mnie oni nie sa godni szacunku.
Lewandowski, Wojtkowiak, Wołąkiewicz i Peszko to też dla Ciebie są niegodne szacunku szmaty, drogi lechito?
Ostatnio edytowane przez Sartre : 09.11.2011 o godz. 11:15.
Legionista
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 09.11.2011, 11:02
Popieprzyło ich doszczętnie. Wołami mnie nie zaciągną przed TV żeby oglądać tę szopkę za rok.

Jak im się nie podoba Orzeł to niech się po dupach całują po strzelonym golu - będzie od razu w zgodzie z naszą myślą polityczną.

Wstyd i hańba. Amen
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
dudzik87
Junior Member

Od: 09.2011

Stary 09.11.2011, 11:12
A ja mam pytanie do kolegów z Wrocławia
bo wybieram sie teraz na Polska-Włochy w piatek i chciałem zapytac jak wygląda sprawa ze zjazdem z autostrady na stadion i parkingiem wokół stadionu
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 09.11.2011, 11:14
Cytat:
Jak im się nie podoba Orzeł to niech się po dupach całują po strzelonym golu - będzie od razu w zgodzie z naszą myślą polityczną.
Piłkarze zmienili herb na logo PZPN?
Legionista
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.11.2011, 11:16
Nie zdążyłem przejrzeć jeszcze całego tematu, ale czy szanowny "kolega" AS82 wyraził już swoją opinię o nowych koszulkach? Pewnie w siódmym niebie, bo przecież symbol narodowy z którym utożsamiają się miliony jest ukrytym motywem nacjonalizmu i faszyzmu. Logo PZPN jest zaś neutralne światopoglądowo i politycznie

Co do meritum. Bardzo mnie rozbawiła w tej dramatycznej sytuacji argumentacja pani rzecznik, która stwierdziła że wedle badań przeprowadzonych przez PZPN logo związku na koszulkach jest lepiej odbierane niż polskie godło. Może wypowiedzieli się wielcy polscy fanatycy zrzeszeni w klubie kibica reprezentacji? A może działacze głosowali na karteczkach?

Czy zamiast Mazurka Dąbrowskiego planowane jest przez działaczy odśpiewanie innego utworu niż hymn?
Odpowiedz cytując
staszek001
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.11.2011, 11:23
Przeczytaj sobie wypowiedź Błaszczykowskiego. Mógł protestować, a pochwalił. Straciłem do niego szacunek.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 09.11.2011, 11:32

Znajdz róznice.

(tylko nie mow, ze tam na koszulkach pisz POLSKA, a niżej PZPN)
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 09.11.2011, 11:33
Lewandowski, Wojtkowiak, Wołąkiewicz i Peszko to też dla Ciebie są niegodne szacunku , drogi lechito?
Zakladajac takie koszulki w takiej reprezentacji? Jak najbardziej. Szmat szukaj na swoim podworku

ps o Murawskim zapomniales.
Ostatnio edytowane przez studio : 09.11.2011 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 09.11.2011, 11:39
Po raz pierwszy w życiu zgadzam sie w całej rozciągłości z weszło, a szczególnie z tym zdaniem:

"Polscy piłkarze zawsze grali z orzełkiem na piersi i ten orzełek zawsze był marzeniem wszystkich młodych chłopaków chcących zostać piłkarzami"

Cały komantarz do opini, ze inne reprezentacje to maja loga i grają.

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 09.11.2011, 11:45
killzone napisał(a):Wyświetl post

Hmm... jakby przekrecić to logo lekko w prawo to wychodzi kot, z koroną na oczach.

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 09.11.2011, 11:46
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Po raz pierwszy w życiu zgadzam sie w całej rozciągłości z weszło, a szczególnie z tym zdaniem:

"Polscy piłkarze zawsze grali z orzełkiem na piersi i ten orzełek zawsze był marzeniem wszystkich młodych chłopaków chcących zostać piłkarzami"

Cały komantarz do opini, ze inne reprezentacje to maja loga i grają.
Ojtam ojtam Grzesiu po pijaku zgadał się z Zdzichem że zrobią badania małketingowe a szwagier Zdzicha zrobi to dobrze bo kiedyś kupował piwo obok Uniwersytetu Ekonomicznego i raz był na imprezie w akademcu. Wszystko odbyło się na profesjonalnej dobranej reprezentatywnej grupie badawczej (koledzy Zdzicha na popijawie + rzut monetą).

Grzesiu dał jeszcze premie za pro badanie (100KPLN) a Wy narzekacie że jakiegoś tam Orła nie ma.
Przeca logo Grzesia jest lepsze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów