The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2011, 15:03
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Co tu pisać . Zero profesjnalizmu, kierowanie się emocjami. Nadal jesteśmy w ciemnej dupie.

Przy całej sympati do Moskala to nie jest trener na ten czas gdy trzeba wziąść to wszystko do kupy pozbierać nadać nowy kształt. I nie piszcie że to wina zarządu. Miło było się śmiać z Polonii Warszawa

ech
Legii możemy już gratulować mistrza. Ku.. ..a mać
albo Agrestowi i Śląskowi.
Jak nie lubię Wrocławia tak Agrestowi kibicował będę.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 08.11.2011, 15:04
Proud napisał(a):Wyświetl post
Jakby jeszcze grał to możliwe.

Ale nie wszystko od trenera zależy.

Fakt jest taki, że dziś nie mamy w kadrze takiego piłkarza jakim był Moskal.
Do dziś pamiętam jak poderwał do walki drużynę w meczu PP z Legią genialną bramką...

Z całego serca życzę Mu, aby także po zimie był trenerem Wisły.
to było w Pucharze Ligi na naszym stadionie
0-1 do przerwy
3-1 wynik końcowy
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.11.2011, 15:05
zwalnianie trenerów przy każdym kryzysie nic nie da, a zaprowadzi nas na samo dno i daleko nie zajdziemy. Niech szybko szukają nowego trenera. Jestem za tym Jimenezem, ale szkoda mi Roberta.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.11.2011, 15:10
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
zwalnianie trenerów przy każdym kryzysie nic nie da, a zaprowadzi nas na samo dno i daleko nie zajdziemy. Niech szybko szukają nowego trenera. Jestem za tym Jimenezem, ale szkoda mi Roberta.
Jakie znaczenie ma to jakiego trenera sprowadzimy? Jeśli nie zmieni się polityka naszego klubu i sposób myślenia i tak pewnie niedługo go pożegnamy.
Odpowiedz cytując
cuba libre
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.11.2011, 15:11
Każdy z Nas marzy,aby Wisła była jak najbardziej wiślacka. Któż inny jak nie Moskal Kazimierz będzie do tego dążył?! Dajmy mu wielki kredyt zaufania i wspomagajmy jak tylko potrafimy! Ku chwale Białej Gwiazdy! Moskal Kazimierz,nie rusz Kazika,bo zginiesz!
Odpowiedz cytując
Coin
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 08.11.2011, 15:13
jeszcze jedna rzecz mnie naszła.

Kazek Moskal, będzie pracował do grudnia po czym przyjdzie nowy trener. Drużyna jest zdołowana, zmęczona itd. Złapie parę porażek, pokłosie ostatnich miesięcy i już wszyscy będą mówić, jaki to z niego słaby trener. Oj nie ma lekko.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 08.11.2011, 15:21
Kazek lekko nie ma ale jeśli ma z niego być coś trenersko to właśnie teraz.

Jest Wiślak z krwi i kości będzie wprowadzał młodych (na Jaliensie nigdzie nie zajedzie i on o tym wie)
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.11.2011, 15:24
Zostawianie Moskala na stanowisku trenera do końca rudny jesiennej to ogromny błąd i prawdopodobnie skończy się utratą szans na Mistrzostwo a i o podium może być ciężko ! Teraz jest idealny moment by zatrudnić konkretnego szkoleniowca który postawiłby tą drużynę na nogi ,przez końcówkę rundy jesiennej zapoznałby się z drużyną , poznał jej słabe punkty i które pozycje wymagają wzmocnień które byłyby przeprowadzone w zimie ! I do rundy wiosennej nowy trener mógłby już mieć skompletowaną i wzmocnioną wg swojego uznania drużynę . A tak jeśli zostanie zatrudniony w przerwie zimowej ( założę się że bliżej końca tej przerwy niż początku), w okresie przygotowawczym dopiero będzie się zapoznawał z drużyną i piłkarzami , i nie będzie w stanie dobrze ocenić które pozycje wymagają wzmocnień , z którymi piłkarzami można wiązać większe nadzieję a którzy się kompletnie nie nadają ! I zamiast przygotowywać kompletną drużynę do rundy rewanżowej będzie na prędce ściąganie zawodników na pozycje na których nowy trener będzie widział niedostatki ... ( skąd ja to znam ...) Chyba że to celowe działanie mające na celu to żeby nowy trener nie oczekiwał jakichś funduszy na transfery w zimowym okienku po tych paru meczach , w klubie wcisną mu kit że na każdej pozycji jest po dwóch dobrych równych piłkarzy , że mamy świetną młodzież i powiedzą że oczekują Mistrzostwa i Ligi Mistrzów ...
Mam nadzieję że w klubie przejrzą na oczy i dojdą do wniosku że nie ma sensu czekać z zatrudnieniem nowego trenera aż do zimy ! Jeśli jednak nowego trenera nie byłoby wcześniej to dlaczego nie pozwolono Maskantowi dokończyć tej rundy i w zimie na spokojnie dokonać zmiany na tym stanowisku ? Czy ktoś uważa że z Moskalem więcej ugramy niż z Maskantem w tych sześciu meczach rundy jesiennej ? Wątpię !
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.11.2011 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.11.2011, 15:27
Fanfan, ta runda jest stracona. Piłkarzy jeszcze dobiło zwolnienie Maaskanta i to przejdzie na ich dalszą kiepską grę. Nowy trener i tak by za wiele nie zdziałał, bo by musiał zespół poznać. I Roberta powinni zwolnić na koniec rundy.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.11.2011, 15:28
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Zostawianie Moskala na stanowisku trenera do końca rudny jesiennej to ogromny błąd i prawdopodobnie skończy się utratą szans na Mistrzostwo a i o podium może być ciężko ! Teraz jest idealny moment by zatrudnić konkretnego szkoleniowca który postawiłby tą drużynę na nogi ,przez końcówkę rundy jesiennej zapoznałby się z drużyną , poznał jej słabe punkty i które pozycje wymagają wzmocnień które byłyby przeprowadzone w zimie ! I do rundy wiosennej nowy trener mógłby już mieć skompletowaną i wzmocnioną wg swojego uznania drużynę . A tak jeśli zostanie zatrudniony w przerwie zimowej ( założę się że bliżej końca tej przerwy niż początku), w okresie przygotowawczym dopiero będzie się zapoznawał z drużyną i piłkarzami , i nie będzie w stanie dobrze ocenić które pozycje wymagają wzmocnień , z którymi piłkarzami można wiązać większe nadzieję a którzy się kompletnie nie nadają ! I zamiast przygotowywać kompletną drużynę do rundy rewanżowej będzie na prędce ściąganie zawodników na pozycje na których nowy trener będzie widział niedostatki ... ( skąd ja to znam ...)
Mam nadzieję że w klubie przejrzą na oczy i dojdą do wniosku że nie ma sensu czekać z zatrudnieniem nowego trenera aż do zimy ! Jeśli jednak nowego trenera nie byłoby wcześniej to dlaczego nie pozwolono Maskantowi dokończyć tej rundy i w zimie na spokojnie dokonać zmiany na tym stanowisku ? Czy ktoś uważa że z Moskalem więcej ugramy niż z Maskantem w tych sześciu meczach rundy jesiennej ? Wątpię !
Dokładnie...
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.11.2011, 15:37
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
ech
Legii możemy już gratulować mistrza. Ku.. ..a mać
Ja jeszcze wierzę w Śląsk. Jakby nie pomoc sędziów mielibyśmy 16 punktów na 13 meczów, max 1 pkt w ostatnich 5 ostatnich meczach. Przerażające. A Wilk mówi, że się nie spodziewał...

"Samego Maaskanta będę wspominał miło. To uśmiechnięty człowiek." Garguła. Cóż... jak w "Imieniu róży" Umberto Eco: "Śmiech zabija strach a bez strachu nie ma wiary". Dotarło, że uśmiechaniem się do kamer daleko nie zajedziemy. Teraz potrzeba sk....syna, którego Garguła się będzie bał. Wtedy będzie można zacząć wierzyć w sukces...
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.11.2011, 15:38
Jestem calym sercem za Moskalem i ciesze sie ze wreszcie dostanie szanse!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.11.2011, 15:39
Bez sensu jest mówienie z góry, że trener tylko do końca roku. Po pierwsze sam zainteresowany nie jest do końca umotywowany, po drugie kopacze będa mieli gdzieś Kazimierza, bo każdy z nich dobrze wie, że jest tylko na kilka spotkań i nie ma się co przejmować nim. Strasznie źle to rozwiązano.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.11.2011, 15:41
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Jakie znaczenie ma to jakiego trenera sprowadzimy? Jeśli nie zmieni się polityka naszego klubu i sposób myślenia i tak pewnie niedługo go pożegnamy.
Taka prawda - Mam nadzieje że Kazkowi dali chociaż jakąś podwyżkę bo jest wpuszczony na minę.
Ale ogólnie dobra decyzja - zamiast brać na siłę nie wiadomo kogo - będzie trenerem swój co zespół dobrze zna więc mam nadzieje że wyciśnie z nich tyle co się da - oby nie było tak jak z Urbanem co już wiadomo było że wyleci z Legii i drużyna kompletnie olała końcówkę ligi

Dla mnie Kaziu Moskal jest merytorycznie gotowy na samodzielne prowadzenie drużyny - nie wiem natomiast czy grajki będą czuły przed nim respekt
To jest pytanie jakim był drugim trenerem - czy zespół liczył się z nim.
Mam też nadzieje i to jest najważniejsze - że Moskal nie będzie figurantem a gościem podejmującym tylko i wyłącznie decyzje do których sam ma przekonanie

Ogólnie powodzenia!

zim zum napisał(a):Wyświetl post
Bez sensu jest mówienie z góry, że trener tylko do końca roku. Po pierwsze sam zainteresowany nie jest do końca umotywowany, po drugie kopacze będa mieli gdzieś Kazimierza, bo każdy z nich dobrze wie, że jest tylko na kilka spotkań i nie ma się co przejmować nim. Strasznie źle to rozwiązano.
Niestety postawiono na marketing - tak jak marketingowo zwolniono Maaskanta, gdzie oczywiście postawa drużyny,samego trenera i wyniki niestety bronią tej decyzji , tak marketingowo(i tu już jest spory błąd) dano do zrozumienia że Kaziu tylko przejściowo.A zrobiono tak by uspokoić tą rzeszę kibiców sukcesu którzy na wieść o Moskalu jako trenerze - reagują - 'a kto to ....a jest'
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.11.2011 o godz. 15:46.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.11.2011, 15:46
thechris napisał(a):Wyświetl post
Ja jeszcze wierzę w Śląsk. Jakby nie pomoc sędziów mielibyśmy 16 punktów na 13 meczów, max 1 pkt w ostatnich 5 ostatnich meczach. Przerażające. A Wilk mówi, że się nie spodziewał...
Jakby... Jakby nie pomoc sedziego Cracovia nie mialaby wolnego z ktorego padla bramka. Bledy sa bledami, gdybysmy mieli tak ostatnie 105 lat rozstrzasac pod katem bledow sedziow co one daly i zabraly to pewnie zeszloby nam na takiej dyskusji kilka tygodni. Bledy sa i beda, nie mozna patrzec na wynik przez pryzmat bledow sedziego... Bo nie wiesz jakby sie skonczyl mecz przy 2-2 dla LKSu i ja nie wiem jakby sie skonczyl gdyby sedzia nie podyktowal wolnego dla Cracovii, wiec prosze daruj sobie takie gadanie...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 08.11.2011, 15:47
zim zum napisał(a):Wyświetl post
przynajmniej do konca roku jest w oficjalnej wersji.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.11.2011, 15:47
rasel1906 napisał(a):Wyświetl post
Jestem calym sercem za Moskalem i ciesze sie ze wreszcie dostanie szanse!
Popieram - Kaziu Moskal - nareszcie Wiślak na czele !!!
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 08.11.2011, 15:48
Haha kandydat idealny. Zarzadowi sie nie postawi, transferow nie bedzie chcial. Profesjonalizm pelna geba. Teraz to sam nie rozumiem decyzji o zwolnieniu Maaskanta, myslalem, ze kogos juz mamy.

A co do Moskala to jesli ma honor to powinien byl sie podac do dymisji razem z Maaskantem.

Jimenez pewnie chcial jak kazdy normalny trener przyjsc tu ze swoim sztabem i koszty wzrosly. To nie Maaskant. Nie bedzie firmowal ludzi, ktorych nie zna. To jednak inna polka.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.11.2011, 15:50
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Fanfan, ta runda jest stracona. Piłkarzy jeszcze dobiło zwolnienie Maaskanta i to przejdzie na ich dalszą kiepską grę. Nowy trener i tak by za wiele nie zdziałał, bo by musiał zespół poznać. I Roberta powinni zwolnić na koniec rundy.
Teraz jest właśnie idealny moment by nowy trener poznał drużynę i piłkarzy a w zimie już pracowano nad wzmocnieniami i dalszą przebudową drużyny wg uznania nowego trenera . W zimie będzie już zdecydowanie za późno na " poznawanie" ... wtedy musi być już gotowa kadra do pracy przed rundą rewanżową i walki o obronę tytułu .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.11.2011 o godz. 16:02.
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.11.2011, 15:58
A może właśnie to jest profesjonalizm

Że nie decydowały emocje i nie zatrudniano pierwszego lepszego trenera, który był wolny za pierwszą rzuconą przez niego kwotę jaką, zażyczył sobie za pracę na Reymonta.

Może najlepszy kandydat na jakiego Wisłę stać i jaki zechce pracować w tym polskim bagnie (piszę o całych strukturach futbolowych na krajowym podwórku) zapragnął mieć chwilę do namysłu, by podjąć decyzję, że przenosi się w inny świat do całkiem obcych realiów?

Prawda jest taka, że Bogusław C i tak miał do tego trenera anielską cierpliwość. Gdyby Pan Robert miał kogoś kto mu opowie historię Łazarków, Smudów, Kasperczaków i Macieja Skorży, których głowy leciały po pierwszej ligowej porażce, lub gdy byli z Wisłą na 1 miejscu w tabeli, to raczej pokrzywdzony czuć się nie powinien.

Inna sprawa, że Maaskant sam się na Reymonta nie wymyślił. Polecili go panowie V i B, no ale jak ktoś trafnie wcześniej napisał - on swoją głową za nietrafioną politykę oparcia wszystkiego na drogich najemnikach zapłacił.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 08.11.2011, 16:03
No to mecz z górnikiem wygrany

Moskal powiedział że tak ich potraktuję jak nie wygrają.

Po czym Genkov dostał z buta za marnowanie setek

Kiedy Jaliens to zauważył tak się przestraszył (tego że będzie musiał biegać) zamiast swojego plecaka wziął Pajicia i uciekł na Kamczatkę aby hodować tam banany.

Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.11.2011, 16:04
Kazek ma okazje pokazac sie z dobrej strony i zycze mu aby sie udalo, a my mozemy tylko spekulowac i gdybac,a jak bedzie przekonamy sie niebawem, niestety z tego co widze to polowa forum nie jest w stanie dac mu szansy tylko wyje za Maaskantem to jest zalosne
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 08.11.2011, 16:09
Daj mu Boże żeby szło jak najlepiej ale gdzie tu profesjonalizm ? trenera zwalnia się wtedy jak ma się już gotowego nastepce co pokazuje choćby przykład zagłębia, skoro Kaziiu będzie prowadził drużyne do końca rundy nie rozumiem dlaczego nie mógł zrobić tego Maaskant
Odpowiedz cytując
MwMw
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 08.11.2011, 16:17
Zapominacie wszyscy o jednym - tej druzyny jako tako nie da się postawić na nogi bo gra w niej sporo KALEK I ODRZUTÓW piłkarskich... z gówna bata nie ukrecisz... polowa składu do wymiany - krótka piłka, po kilku meczach widać już było kto tu jest i gra z zangazowaniem a kto jest na emeryturze, ewentualnie "za karę" bo nie łapał się nigdzie na zachód... jak połowa piłkarzy ma takie nastawienie to na dłuższą metę nic sie nie zbuduje.
I jeszcze jedno CO RAZI W OCZY: W naszej kadrze średnia wieku jest wręcz DZIADOWSKA!! Ci powyzej 30ki to jedyne co maja to może i to doświadczenie ale i tak gówno to daje bo i tak są już za starzy, za ślamazarni, za wolni - nie każdy piłkarz w wieku 30kilku lat musi być Maldinim, Gigsem czy Del Piero... Poza Sobolem wszystkich powyzej 29 lat z miejsca powinno sie przesunac do rezerw i korzystac z nich raz na ruski rok jak jest potrzeba...

A co do Moskala to wg mnie dobra opcja jak na te kilka spotkań. On jest zżyty z tym klubem a i głupi nie jest. Powinien własnie dostać szanse w kilku spotkaniach a nie tylko w 1-2 jak to zwykle w takich sytuacjach bywa... Na plus to że jest naszym rodakiem i to że jest Wislakiem. Jak nic z tego nie bedzie to w zime się zmieni trenera i tyle.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.11.2011, 16:18
Panowie ja powiem tak. Jeśli mają zamiar ściągać jakiegoś trenera pokroju Kafarskiego czy Ulatowskiego to ja wole, aby Moskal prowadził zespół. Jeśli ma być trener z zagranicy to już powinien być zatrudniony, aby poznać zespół i pozbyć się najsłabszych.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
MwMw
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 08.11.2011, 16:24
RYBA napisał(a):Wyświetl post
Daj mu Boże żeby szło jak najlepiej ale gdzie tu profesjonalizm ? trenera zwalnia się wtedy jak ma się już gotowego nastepce co pokazuje choćby przykład zagłębia, skoro Kaziiu będzie prowadził drużyne do końca rundy nie rozumiem dlaczego nie mógł zrobić tego Maaskant
Bo NIEUDOLNOŚĆ Maaskanta i jego DEBILNE WYPOWIEDZI na konferencjach pomeczowych już wiele osób tak raziły że głupotą by było pozostawienie go dalej żeby jeszcze bardziej wszystko zepsuł. On nie panował już nad zespołem wiec DOWIDZENIA. Do tego ten brak samokrycytyzmu... Blamaz za blamażem - przychodzi mecz z B-B i 0-1. Reakcja trenera taka że w Londynie 1-4, przyjeżdzamy na super wazny mecz derbowy i reakcja trenera tak poskutkowała że przegrali 0-1...
RÓWNIE DOBRZE MOGLIBY W OGOLE BEZ NIEGO GRAĆ ALBO ON MÓGŁBY IM NIC NIE MÓWIĆ. Co t oza trener jak nie potrafi zaareagować po 2-3 BLAMAŻACH a nie przegranych meczach... zresztą spójrzcie w Tabelę - w LE i w lidze TRAGEDIA. Nie chodzi o miejsce ale choćby o stan zw do porazek albo BILANS GOLI - To ma być holenderska myśl szkoleniowa?
Spójrzcie na bilans Śląska - można Owszem można - da się w tej lidze notować serie wysokich zwyciestw a nie jak ekipa Maaskanta po 2-1 wygrywała i to w głównej mierze dzieki błedom sędziów na naszą korzyść...

Ulatowskiego nie ściągną bo zatrudniła go dziś Lechia
Ostatnio edytowane przez MwMw : 08.11.2011 o godz. 16:26.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 08.11.2011, 16:28
A tych fotek wynika Że zawiniŁa obrona a lanie dostaŁ wilk.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 08.11.2011, 16:29
Moskal trenerem? Czyli w maju mamy kolejne mistrzostwo, a w sierpniu awansujemy do LM. Wspomnicie moje słowa!
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 08.11.2011, 16:32
Jaki bilans ma K Moskal jako trener tymczasowy?( wtedy gdy trenował)
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.11.2011, 16:37
A kto będzie asystentem Moskala? Tak pytam,bo fajnie by było znać nazwisko następcy.

Nawet nie róbcie sobie jaj,że ktoś do nas przyjdzie pracować z własnym sztabem. No chyba,że sam go będzie opłacać. Że jeszcze co niektorym takie rzeczy przychodzą do głowy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów