The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2011, 13:09
A ja mam nie odparte wrażenie że jak nie wiadomo o co chodzi to Cupiałowi zawsze chodzi o kasze Nasz boss przestraszył sie pustego stadionu i braku zysku z biletów i znalazł winowajce MACIE I WRACAJCIE MI TU Z KASĄ I TO ZARAZ , NIEMA SIĘ CO TU DOSZUKIWAĆ RZECZY KTÓRYCH NIEMA KASA MISKI KASA
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.11.2011, 13:11
Maaskant zwolnił sam siebie.

Po mistrzostwie polski nastąpiło rozprężenie. Nagle Maaskant uznał że skoro zrobił mistrzostwo polski w pierwszym sezonie to znaczy że coś wygrał i teraz ma na rok spokój i spokojną pracę. Dodatkowo Basałaj po przegranej walce o LM mówił że teraz to Wisła ma zgrywać skład, budować zespół.

No i wszyscy w klubie uznali że skoro jest dobrze i szef (Basałaj) nie grozi, to można sobie teraz grać na totalnym luzie.
A niestety w Wisle się tak nie da. Wisła ma być klubem który zawsze wygrywa i do tego gra ofensywnie. Dziś doszło do tego że mamy jeden z największych budżetów w lidze, płacimy na czas, a mamy jedne z najgorszych wyników. Dodatkowo gdzieś tam gra sobie taka Legia Warszawa z 6 wychowankami w składzie i polskim trenerem i Legioniści pokazują że można grać, biegać i wygrywać dzięki ofensywnej piłce.

Maaskant stał się kolegą zawodników a nie ich szefem i dlatego poległ.

Kto za Maaskanta.

Ja to widzę w prosty sposób. Jak popatrzymy kto trenował Wisłę - Łazarek, Smuda, Lenczyk, Kasperczak, Okuka, Liczka, Petrescu - to widać od razu że ci trenerzy osiągali dobre wyniki w historii lub prowadzili reprezentację, albo mieli mocne nazwisko z ciekawą historią piłkarską. Maaskant za to był trenerem bez osiągnięć, bez wcześniejszych sukcesów i nie pasuje do tego zestawienia.
Jestem ciekaw jak by zareagowali kibice Panatinaikosu lub Olimpiakosu gdyby usłyszeli że Probież z Jagielonii ma trenować ich zespół.
Coś takiego stało się u nas. Byle słabeuszowi dano do trenowania mistrza polski, najlepszą drużynę dekady.

Więc wystarczy tylko żeby Basałaj z Cupiałem sciągli trenera z zachodu ale z osiągnięciami i nazwiskiem, który wie o co w piłce chodzi a wyniki przyjdą same.
Ostatnio edytowane przez wwf : 08.11.2011 o godz. 13:13.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.11.2011, 13:14
Też byłem i jestem za stabilizacją w klubie, ale panowie przez te 15 miesięcy, może 2-3 mecze zagraliśmy takie jak ciągle byśmy oczekiwali. Nie mieliśmy żadnego stylu, żadnych schematów, nic zero totalne i dlatego cieszę się ze Maaskant został zwolniony.
FAN z Wielkopolski.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.11.2011, 13:15
Chwile wspomnień!
Wisła Kraków Feta Mistrzowska 2011/2012
http://www.youtube.com/watch?v=lVSJhrrpGgI
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.11.2011, 13:15
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
jak Zdzichu Kapka wroci do lask, to mozna sie spodziewac jako trenera kogos pokroju Liczki czy Okuki, bo jesli sie nie myle Kapka za tym stal
a i swietne transfery potrafil przeprowadzic
Smudy. Do maja drużynę poprowadzi Kazek a od nowego sezonu Smuda (no chyba że zrobi furorę na Euro i dostanie wymarzoną ofertę z Bundesligi). A Stan w temacie transferów będzie miał do powiedzenia tyle:
Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.11.2011, 13:18
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
A ja mam nie odparte wrażenie że jak nie wiadomo o co chodzi to Cupiałowi zawsze chodzi o kasze Nasz boss przestraszył sie pustego stadionu i braku zysku z biletów i znalazł winowajce MACIE I WRACAJCIE MI TU Z KASĄ I TO ZARAZ , NIEMA SIĘ CO TU DOSZUKIWAĆ RZECZY KTÓRYCH NIEMA KASA MISKI KASA
tu mozesz byc w bledzie bo rozstanie z Maaskantem napewno bedzie kosztowne a jak sam zapewne sie zorientujesz naglego wzrostu frekwencji nie uswiadczysz.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 08.11.2011, 13:30
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
jak Zdzichu Kapka wroci do lask, to mozna sie spodziewac jako trenera kogos pokroju Liczki czy Okuki, bo jesli sie nie myle Kapka za tym stal
a i swietne transfery potrafil przeprowadzic
przepraszam bardzo jak to "jak wróci"? jak już od dawien dawna wrócił
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.11.2011, 13:40
PvD napisał(a):Wyświetl post
przepraszam bardzo jak to "jak wróci"? jak już od dawien dawna wrócił
Myślę że koledze chodzi o to że na chwilę obecną szefem Zdzisia jest Stan. Za chwilę układ zależności służbowej może się obrócić o 180 stopni .
Odpowiedz cytując
Matijas
Member

Od: 04.2011

Stary 08.11.2011, 13:51
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Woda się wylała, ścięto głowę.
Teraz nastał czas na honorowe pożegnanie!
Powinniśmy godnie pożegnać Roberta Maaskanta!
Chciałbym, aby zarząd zaprosił go na następny mecz i usłyszał z trybun.
Robert Maaskant, Robert... !!
Bądź co bądź wcale fatalnym trenerem nie był. Zwolnienie zasłużone, ale momenty chwały miał wspaniałe.
Świętowania 13 Mistrza Polski nie zapomnę!
----------------------------------------
Robercie dziękujemy!!
Ty się chyba z przyrodzeniem na głowy pozamieniałeś. Jedyne, co może usłyszeć to gromkie wypierd*laj.
Po tym, co powiedział po derbach?! Ludzie, litości...
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Stary 08.11.2011, 13:57
Za gazeta.pl

- Na razie nie trwają poszukiwania innego następcy Roberta Maaskanta - powiedział dyrektor sportowy klubu Stan Valckx.

Czy to jakiś ponury żart? Czy też żałosna próba zniechęcenia tych mniej rzutkich pismaków do pytania o nowego coacha, coby mieć spokój w rozmowach z nowym szkoleniowcem.

Jeśli oni naprawdę nie mają nikogo nagranego to oznacza, że organizacyjnie ten klub to amatorka.
Odpowiedz cytując
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 08.11.2011, 14:04
HatefulRespect napisał(a):Wyświetl post
Za gazeta.pl

- Na razie nie trwają poszukiwania innego następcy Roberta Maaskanta - powiedział dyrektor sportowy klubu Stan Valckx.

Czy to jakiś ponury żart? Czy też żałosna próba zniechęcenia tych mniej rzutkich pismaków do pytania o nowego coacha, coby mieć spokój w rozmowach z nowym szkoleniowcem.

Jeśli oni naprawdę nie mają nikogo nagranego to oznacza, że organizacyjnie ten klub to amatorka.
W pełni się zgadzam, to wygląda na gorące głowy w zarządzie, które mogą ochłonąć jak już będzie za późno.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.11.2011, 14:14
Ja myślę że w klubie nawet nikomu przez myśl nie przeszło że my możemy faktycznie przegrać mecz z Podbeskidziem i derby na Cracovii.
Pewnie w klubie liczono że Maaskant wygra te mecze, a stało się jak się stało i klub musiał zareagować.

teraz mamy problem, bo ciężko w tydzień dogadać się z bardzo dobrym trenerem z nazwiskiem a jak przyjdzie do klubu polak to zaraz wszyscy powiedzą że zamienił stryjek siekierkę na kijek.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 08.11.2011, 14:19
wwf napisał(a):Wyświetl post
teraz mamy problem, bo ciężko w tydzień dogadać się z bardzo dobrym trenerem z nazwiskiem a jak przyjdzie do klubu polak to zaraz wszyscy powiedzą że zamienił stryjek siekierkę na kijek.
Niezupełnie. Wszystko zawsze jest tylko tak naprawdę kwestią ceny.

Ale my oczywiście nie mamy pieniędzy, a mimo to zwalniamy trenerów.

Ciekawe, co takiego umie jako trener Moskal, czego nie umiał Maaskant? To oczywiście pytanie retoryczne. Moskal też już pokazał, jakim jest trenerem.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.11.2011, 14:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Gdyby wiedział za dużo, to już by go nie było. Wie w sam raz żeby trząść tym klubem.
[...]

Nadinterpretujesz moją wypowiedź, cytujesz niedokładnie.

Po pierwsze, napisałem "być może".

Po drugie nie napisałem "za dużo" tylko "aż za dużo".
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.11.2011, 15:04
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, co takiego umie jako trener Moskal, czego nie umiał Maaskant? To oczywiście pytanie retoryczne. Moskal też już pokazał, jakim jest trenerem.
Pewnie dobrze to rozumiesz, że trzeba było znaleźć ofiarę...

Domyślam się, że zarządzenie Wisłą polega na umiejętnym mamieniu właściciela, który potrzebuje, żeby ktoś natchnął go wiarą w możliwości Wisły i w ten sposób skłonił do jakiegoś tam zaangażowania finansowego i emocjonalnego. Wobec tego od lat toczy się gra w podchody, w której szuka się prostych rozwiązań, a nie prawdziwych przyczyn, bo aż strach pomyśleć, co by się stało gdyby do Cupiała dotarło, że główny problem leży w polityce sportowej klubu, a nie wyrzucanych trenerach... że głównym problemem, przy wszystkich jego zasługach, jest on sam.

Moim skromnym zadaniem jesteśmy teraz świadkami początku końca Wisły jaką znamy. Po prostu nie da się już dalej budować klubu, który mógłby dominować, na takich samych zasadach jak do tej pory, za pieniądze jak do tej pory. To się sprawdzało, jak można było kupować Żurawskich, Frankowskich, Szymkowiaków za grosze i w dodatku był jakiś wybór.... Dzisiaj Wisła stała się archaiczną pozostałością po erze "białych skarpetek i mokasynów"...

Domyślam się, że jesteśmy teraz ponownie w okolicach czarnej dupy, bo Cupiał pewnie stracił ponownie wiarę, a my potrzebujemy z 7 zawodników do pierwszego składu na teraz i następców dla tych, którym skończą się w tym sezonie kontrakty. Dla mnie, obym się mylił, jest to operacja niemożliwa do przeprowadzenia w obecnych warunkach. Dalszą część tej opowieści można sobie spokojnie dopowiedzieć.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 08.11.2011, 15:08
Mam nadzieję, że chociaż tyle z ostatnich "ruchów" będzie pożytku, że K. Moskalowi jaj nie zabraknie i odsunie od pierwszego składu niektórych nieudaczników. Chyba, że jest trenerskim "samobójcą".
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.11.2011, 15:17
Uważałem, że podpsując trenera z zachodu, szczególnie z takiego kraju jak Holandia, gdzie rewelacyjnie pracuje się z młodzieżą, właśnie w tym kierunku pójdzie ewolucja klubu. W kierunku profesjonalizmu. Sądziłem, że trener będzie skupiał się na budowie zaplecza, opracowaniu systemu szkolenia. I, że tutaj na polu fundamentów będzie skupiała się uwaga trenera a nie na doraźnych wygranych z Arką czy innymi Bełchatowami. Widzę, że jednak były to złudne nadzieje. Tym bardziej to dziwne,że przy słabych finansach klubów holenderskich, można za rozsądne sumy pościągać dobrych fachowców od młodzieży, fizjologów itd. Nie, postawiono na doraźne działanie, od meczu do meczu a to wszystko w oparach absurdu jakim było mówienie o LM.

Sądziłem, że jego przyjście spowoduje właśnie to co pisałem powyżej. Budowę systemu, dobrych podwalin pod dalszą pracę. Wszak facet wychowany jest wg poważnych wzorców piłkarskich i to co dla nas w Polsce jest sufitem tam jest podłogą. Uważałem,że powinien wymóc pewne zmiany. A on tymczasem zadowolił się właśnie śmiesznymi zwycięstwami w Polskiej lidze. Do tego zespół grał bez stylu,pomysłu, jakaś kpina. Dosłownie kpina.

Po wywaleniu Maasanta jesteśmy w tym samym miejscu kiedy go zatrudnialiśmy. Zespół gra katastrofę,średek tabeli, masa kontuzji i nie najlepsza atmosfera. Do tego brak systemu szkolenia młodzieży, zaplecza treningowego, probelmy z wykończeniem stadionu, pustki na trybynach. Naprawdę cieniutko z nami.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 08.11.2011 o godz. 15:32.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.11.2011, 15:21
Markus napisał(a):Wyświetl post
Niezupełnie. Wszystko zawsze jest tylko tak naprawdę kwestią ceny.

Ale my oczywiście nie mamy pieniędzy, a mimo to zwalniamy trenerów.

Z całą sympatią dla Kazia Moskala - jest trenerem .... tańszym.
Poza tym na pewno nie bagatelizuje przegranych derbów, jak zrobił RM co z kolei nie mogło nie wściec BC.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.11.2011, 15:22
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Po wywaleniu Maasanta jesteśmy w tym samym miejscu kiedy go zatrudnialiśmy. Zespół gra katastrofę,średek tabeli, masa kontuzji i nie najlepsza atmosfera. Naprawdę cieniutko z nami.
Jesteśmy w gorszym miejscu, bo nasi przeciwnicy grają trochę równiej, niż w poprzednim sezonie, a my mamy podobną zdobycz punktową i szpital w drużynie. Domyślam się również, że Cupiał ponownie się sparzył, być może bardzo dotkliwie, bo na razie zawiódł go i nowy trener i dyrektor sportowy i prezes. Prawdę mówiąc, jeśli w tym szaleństwie ma być metoda, powinni polecieć wszyscy...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 08.11.2011, 15:26
Marszalek co gorsza jesli Valckx nie blefuje to to efektu nowej miotly na, ktory mozna bylo liczyc nie bedzie. Jesli nie wydarzy sie cud mozemy zapomniec o tym sezonie. Ciekawe jest takze kiedy jesli wogole przystopia do rozmow o przedluzeniu Valckxsa i czy to wogole on bedzie sciagal nastepnego trenera. Z wypowiedzi Valckxsa wynika takze, ze nie ma cisnienia na tego nowego trenera jesli Boss widzi wogole taka potrzebe... moze jemu Moskal wystarczy zawsze troche kasy zaoszczedzi. Jesli Valckx odejdzie to od nowego sezonu bedziemy miec dziure kadrowa. To co teraz sie dzieje moze nas zepchnac w srodek tabeli na dlugi czas bo mlodych nie ma kasy tez. Maaskant sie nie sprawdzil ale najwiekszy nasz problem to wlasciciel.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 08.11.2011, 16:19
Słowa o tym że drużyna nie ma stylu i nie wie co ma grać niestety sa prawdą, nic nie usprawiedliwia też trenerów i piłkarzy od przegranych derbów. Ale zachowajmy chociaż odrobine rozsadku i miejmy szacunek do Maaskanta którego już co prawda nie ma ale przypominam tym którzy najbardziej po nim jadą że to własnie on rok temu objął drużyne całkowicie rozpadnieta w fazie nicości dosłownie i zdobył z nią MP i był 3 minuty od LM. Uważam że troche szacunku za to jednak sie należy.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.11.2011, 16:23
borys napisał(a):Wyświetl post

Maaskant sie nie sprawdzil ale najwiekszy nasz problem to wlasciciel.
No niestety ale ta dość dziwna sytuacja rzeczywiście ma miejsce. Tak źle i tak nie dobrze. I tak długo to wszysto trwa w tym dość osobliwym stanie, a to tylko dlatego, że liga jest slabiutka. Nadal z jednym para boiskiem i bez szkolenia młodzieży będziemy w czubie tabelii. Tylko Legia może nas wyprzedzić, reszta to też osobliwości w skali Europy. Tyle,że jest to dla nas żadne pocieszenie. Trzeba się przyzwyczaić do stagnacji i tyle. Oczekiewanie czegoś innego, ponad to co mamy może się skończyć głębokim rozczarowaniem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 08.11.2011, 16:33
Z tym czubem tabeli bylbym ostrozny. Obawiam się, że Legia, Lech, Zaglebie moga nam odskoczyc maja lub beda mialy szkółki i zaplecze treningowe, 2 pierwsze wypelniaja stadiony w znacznej czesci. Chyba juz teraz roznica w budzetach to okolo 20 mln. zlotych. Do tego grona pretenduja też Slask i Lechia bo co oni nie maja czego my mamy?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 08.11.2011, 16:36
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Uważałem, że podpsując trenera z zachodu, szczególnie z takiego kraju jak Holandia, gdzie rewelacyjnie pracuje się z młodzieżą, właśnie w tym kierunku pójdzie ewolucja klubu. W kierunku profesjonalizmu. Sądziłem, że trener będzie skupiał się na budowie zaplecza, opracowaniu systemu szkolenia. I, że tutaj na polu fundamentów będzie skupiała się uwaga trenera a nie na doraźnych wygranych z Arką czy innymi Bełchatowami. Widzę, że jednak były to złudne nadzieje. Tym bardziej to dziwne,że przy słabych finansach klubów holenderskich, można za rozsądne sumy pościągać dobrych fachowców od młodzieży, fizjologów itd. Nie, postawiono na doraźne działanie, od meczu do meczu a to wszystko w oparach absurdu jakim było mówienie o LM.

Sądziłem, że jego przyjście spowoduje właśnie to co pisałem powyżej. Budowę systemu, dobrych podwalin pod dalszą pracę. Wszak facet wychowany jest wg poważnych wzorców piłkarskich i to co dla nas w Polsce jest sufitem tam jest podłogą. Uważałem,że powinien wymóc pewne zmiany. A on tymczasem zadowolił się właśnie śmiesznymi zwycięstwami w Polskiej lidze. Do tego zespół grał bez stylu,pomysłu, jakaś kpina. Dosłownie kpina.

Po wywaleniu Maasanta jesteśmy w tym samym miejscu kiedy go zatrudnialiśmy. Zespół gra katastrofę,średek tabeli, masa kontuzji i nie najlepsza atmosfera. Do tego brak systemu szkolenia młodzieży, zaplecza treningowego, probelmy z wykończeniem stadionu, pustki na trybynach. Naprawdę cieniutko z nami.
z tego wynika że to nie trener tylko piarowiec
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.11.2011, 16:38
Wyrzucenie Skorży było złym posunięciem i tak samo wyrzucenie Roberta. BEZNADZIEJA!

Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 08.11.2011, 16:46
Mam wrażenie, że wraz z odejściem Maskaanta odchodzi nadzieja na normalność. Na to, że stawiając cele zapewnia się środki do ich realizacji. Na to, że uzgodnienia są dotrzymywane a rozliczeń dokonujemy po określonych umową okresach. Na to, że drużynę budujemy spokojnie i konsekwentnie, ucząc się na błędach i zwiększając swoje możliwości wyboru. Na to, że boiska treningowe są do rozwoju drużyny niezbędne.
Styl w jakim Wisła rozstawała się z Kasperczakiem, Petrescu, Skorżą i teraz z Maskaantem nie jest stylowy w jakimkolwiek sensie. Jest stylem satrapy wschodniego, despoty, którego gniew jest ważniejszy niż cokolwiek innego. A wzorem satrapy wschodniego jest car Piotr Wielki, który zarządził, że "podwładny ma mieć wygląd lichy i durnowaty, aby swym wyglądem i zrozumieniem spraw nie peszył przełożonego".
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2011, 17:08
Pozdro --> Poćwicz
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
luma22
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 08.11.2011, 17:18
Za Cupiała nigdy w tym klubie nie bedzie normalnie,najłatwiej zrzucic wszystko na trenera,skoro nie wydajemy kasy na transfery na pilkarzy młodych,itp. tylko emerytow z karta na rece,to nieoczekujmy cudów,,,przyjdzie nowy trener za rok znow bedzie zły i go wywala,prosta piłka,,

zwalniamy trenera,nie majac nikogo w w jego miejsce,,w normalnym prosperujacym klubie tak nieodwznych decyzji sie nie podejmuje

Nie miejmy pretensji do Bogdana Staszka Roberta i Bog wie kogo jeszcze,,,nasz zarzad dysponuje takimi srodkami jakie da Cupiał
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 08.11.2011 o godz. 21:25.
Odpowiedz cytując
Kamyck1906
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 08.11.2011, 17:28
luma22 napisał(a):Wyświetl post
Za Cupiała nigdy w tym klubie nie bedzie normalnie,najłatwiej zrzucic wszystko na trenera,skoro nie wydajemy kasy na transfery na pilkarzy młodych,itp. tylko emerytow z karta na rece,to nieoczekujmy cudów,,,
To, że bierzemy emerytów to jest wina Cupiała? przecież to Maaskant powiedział Valckxowi, że potrzebuje doświadczonych piłkarzy na wczoraj. A to, ze to sa niewypały to w sumie po części wina rowniez Maaskanta.

Poczytajcie sobie, co napisała interia. Całkiem ciekawy tekst, trafiony w punkt i opisujący sytuacje w klubie.

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ta,1718365,812
Odpowiedz cytując
śledziu
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.11.2011, 17:30
luma22 ty powinieneś mieć nick LAMA!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów