The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2011, 22:13
Robercie, nie Odensie, nie Twente, nie Podbeskidzie, nie Legia, nie Fulham o tym zadecydowały.

Ale przegrany mecz derbowy. I każdy fanatyk Wisły tego nie wybaczy. Również Cupiał.

Dzięki za wszystko & Powodzenia.

cronos20 napisał(a):Wyświetl post
jeżeli już kogoś wypier.. to Cupiała!
Tyle lat już przeżywamy upokorzenia !
Nie chce mu się inwestować niech dopuści innych!
:
Ale czy on komuś zakazuje finansować Wisłę? wypowiedział się już że zaprasza wszystkich kozaków włącznie z takim jak Ty do finansowania w Wisłę.

Chłopie, gdyby nie Cupiał to by dział "piłka nozna" nie miałby sensu tutaj bo większość wypierałaby się Wisły.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Nie mamy tak na prawdę prawa liczyć na to, że znajdzie się jakiś klasowy trener, który zechce pracować w Wiśle, w której jest obecnie deficyt wszystkiego włącznie z myśleniem i skuteczną strategią działania.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

pytanie kto następny...

już mi skóra cierpnie na myśl o Janku Urbanie...
chyba, że będzie "zagraniczny trener" odc. 2
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.11.2011, 22:14
kur.a najgorzej...wracamy do punktu wyjścia, czyli od nowa budujemy, cholera my od 10 lat cały czas budujemy, najgorsza decyzja jaka mogła się pojawić ....ja jebie Alex Ferguson też miał na początku kiepawe wyniki, ale jakoś potrafił z nich wyciągać wnioski, teaz przyjdzie jakiś kur.a Rysiu Tarasiewicz lub inny debil z polski z nowu 2 lata psu w dume......
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.11.2011, 22:14
cronos20 napisał(a):Wyświetl post
popieram,
jeżeli już kogoś wypier.. to Cupiała!
Tyle lat już przeżywamy upokorzenia !
Nie chce mu się inwestować niech dopuści innych!

Zwalniając Maskanta pokażał całej europie jakim zaściankowym jesteśmy klubem
ja też już mam dość tych upokorzeń - tu mistrzostwo, tam mecze w Europie - wstyd, hańba i 6:0 z Legią...

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.11.2011, 22:15
Każdy trener przegrywajac derby musi sie liczyc ze zwolnieniem
tak jest i tak byc musi
A , że w grze druzyny widac notoryczny regres ( w tym sezonie 2 słownie dwa dobre mecze Litex, Lech) i srednia bramek w lidze 1,1 na mecz to zasluzenie polecial
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Bez sensu zarządzanie tym klubem.
Już dzisiaj nic nie napiszę....
Jutro też nie.

Jutro obchodzę żałobę. Nie. Nie nad Maaskantem. Nad śmiercią zdrowego rozsądku w Wisle.

Nie przejmuj się ,jeszcze nie dorównaliśmy Dyskopolo jesteśmy o szczebel wyżej na drabinie
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

A moze wyjdziemy na tym na plus? Moze tak jak Slask Mial Tarasiewicza, a teraz ma Agresta ? eh, ale w sumie skzoda
Odpowiedz cytując
maxurd
Senior Member

Od: 10.2003

mam tylko nadzieję na jedno, że zwolnienie Maskanta oznacza, że jest ktoś lepszy na jego miejsce i już jutro poznamy to nazwisko ...
Nonckiewicz!! Siadej...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.11.2011, 22:16
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Ehhh, to i racja bomba.

Może gdyby inaczej się wypowiadał, miał mniej pychy, był pokorniejszy.

Zraził do siebie wiele osób w ostatnim czasie.
Kogo zraził? Stanowskiego i pokemony, które bezmyślnie powtarzały wszystko co przeczytali na Weszło?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.11.2011, 22:17
śledziu napisał(a):Wyświetl post
Ludzie w klubie siedzący na wysokich stołkach to banda debili i ignorantów. Poszli na skróty. To tak jakby leczyć ból zęba środkiem na porost włosów. Wymagają od piłkarzy i trenerów wyciągania wniosków po porażkach, a sami to co? święte krowy? Nie zarabiają wcale mniej od nich, więc chyba pora baczniej im się "przyjrzeć".
W klubie decyzje podejmuje jeden człowiek: Bogusław Cupiał. Naprawdę ktoś wierzy, że zwolnienie trenera to decyzja Basałaja? Przyszło polecenie z góry, które zostało wykonane. Od tego samego Cupiała, który kilka miesięcy wcześniej pożydził (sic!) pieniędzy na wzmocnienia przed LM i Valkcx na gwałt szukał opcji rezerwowych w stylu Diaza czy Lameya. Tego samego Cupiała, który od kilkunastu lat nie podjął decyzji o budowie bazy treningowej i podjęciu szkolenia młodzieży na odpowiednim poziomie co jest podstawą funkcjonowania każego klubu piłkarskiego! Sen wariata jednak nadal trwa...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Dorda
Junior Member

Od: 09.2003

Stary 07.11.2011, 22:17
... zawsze to przykre jak kogos wyrzuca ale z drugiej strony te derby ... życie toczy sie dalej powodzenia Panie Robercie. Będzie nowy trener nowe nadzieje ... kiedy znów ten sam trener zdobędzie 2 x z rzedu MP?
Ojczyzna Polska miasto Kraków
Niechaj nam żyją tysiące lat
Wraz z nimi w blasku Białej Gwiazdy
Kochana nasza WISEŁKA

TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.11.2011, 22:18
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Kogo zraził? Stanowskiego i pokemony, które bezmyślnie powtarzały wszystko co przeczytali na Weszło?
OK, ale jest sens z takimi typami podejmować dyskusję? Przecież nikt normalny nie używa takich kryteriów do oceny kompetencji trenera. Tylko debile nabierają się na "dorabianie gęby". A że tych nie brak, to już inna sprawa...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 07.11.2011, 22:18
Kim by nie był nowy trener przy tak niskim poziomie prezentowanym przez zawodników Wisły jego dni będą policzone tym bardziej, że ten zespół ma niewielkie by nie powiedzieć znikome rezerwy do tego by prezentować się lepiej. Umiejętności zawodników ograniczają możliwość tego co niby było celem i dążeniem doń władz klubu z Basałajem na czele. Ktoś ich jednak zatrudnił!
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.11.2011, 22:19
Trudno się nie zgodzić z FraMatem - co da zwolnienie Maaskanta?
Pomijam już jego krasomówczość, która ostatnimi czasy była zatrważająca i irytująca.
Trener APOELu tez nie mial sukcesów przez 1,5 rok, a teraz swieci sukcesy w Lidze Mistrzow.
Brawo Wisła, tak dalej! Niech się sypie kierownictwo, bo piłkarzy mamy w deche!
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

To jak to jest Maaskant był świetny zdobywając MP a teraz jest slaby? Bo jak dla mnie to on ani nie był świetny (pisałem ze to inne drużyny nam dały MP bo potraciły masę punktów) ani nie jest tak słaby jak to niektórzy twierdzą, bo zapominamy że Wisła gra ostatnio bez Sobola, Małeckiego a przede wszystkim Melliksona. Z tymi trzema graczami a nawet z samym Maorem byłoby więcej punktów. Dlatego wolałbym aby reakcją na porażki była zapowiedź dalszego wzmocnienia zespołu a nie zmiana trenera, bo to może dać jedynie coś na krótko. Szkoda mi Maaskanta bo wniósł nową jakość, czasem może irytowął jego optymizm ale co miał mówić, że ma słabą drużynę?! A akurat w derbach Wisła nie grała źle tylko cholernie nieskutecznie. Gdyby Genkov, Biton czy Iliev strzelili co powinni wszyscy byliby zachwyceni. A tak to niektórzy patrzą tylko przez pryzmat wyników. WZMACNIAĆ SKŁAD A NIE BAWIĆ SIĘ W KARUZELĘ TRENERSKĄ BO TO GŁUPIE.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

A ja się nie dziwię, że Cupiał nie wytrzymał. Włożył spore pieniądze w ten holenderski eksperyment i szlag go musiał trafiać jak patrzył na to co obecnie gramy. Takiej padliny nie graliśmy od spotkań z Karabachem. Wy tu sobie sprzed biurek bronicie trenera ale moi drodzy to nie wy mu płacicie. Przegraliśmy po raz pierwszy od ponad pół wieku z parchami! Do tego gdyby nie pomyłki sędziów bylibyśmy w ciemnej dupie ze stratą min. 12 punktów do lidera. W Europie się kompromitujemy. Jedynie Basałaj, cwaniaczek teraz oznajmia, że to on zwolnił trenera, jak to właśnie jego koncepcja wypieprzania zasłużonych zawodników i ściągania starego szrotu najbardziej zawiodła. Mam nadzieję, że będzie kolejnym do zwolnienia. Panu Robertowi dziękuje za wszystkie zasługi i życzę powodzenia w nowym klubie. Liczę, że drużyna dostanie pozytywnego kopa po tym zwolnieniu i skończy się wreszcie defensywna gra w lidze.
Odpowiedz cytując
Krakus!
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.11.2011, 22:20
Na motywacji przed derbowej Kaziu spiewał z nami piosenki i klaskał jako jedyny
fajnie,że bedzie można mu coś krzyknąć o ile będzie na ławce trenerskiej w meczu z Górnikiem.
WISŁA AZORY !
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Czyli mam rozumieć, że Maaskanta zwolniliśmy w ZEMŚCIE za przegrane derby (?!?!?!) To jest żenujące. Logika dziesięcolatka.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Abstrahując od tego czy Maaskant jest słusznie czy niesłusznie zwolniony, mam inne obawy.

Biorąc pod uwagę "realia polskiego piekiełka", czy aby po zatrudnieniu jakiegoś bardzo klasowego trenera (czy piłkarza) nie będzie takiej sytuacji, że po roku pracy/gry w Polsce nie "oduczy" się swojego fachu albo mu się wmówi niekompetencję...
Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.11.2011, 22:21
Cupiał powiedział: "Którego zatem chcecie abym wam zwolnił: Maaskanta - trenera - czy Basałaja z Suwałk"

Barabasza! Barabasza! Pardon Maaskanta, zwolnić Maaskanta!

Pospólstwo się cieszyło kiedy kazał zwolnić Maaskanta.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2011, 22:22
maxurd napisał(a):Wyświetl post
mam tylko nadzieję na jedno, że zwolnienie Maskanta oznacza, że jest ktoś lepszy na jego miejsce i już jutro poznamy to nazwisko ...
Raczej miesiąc, dwa ;-) Ciekawe czy Markus znowu odżyje na forum i będzie atakował Kazia Moskala za wszelkie błędy, jak robił to z Kulawikiem gdy ten zgodził się na prace tymczasowego trenera .
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Orson napisał(a):Wyświetl post
chyba, że będzie "zagraniczny trener" odc. 2
Odcinek 2 niekoniecznie musi być gorszy od odcinka nr 1. Ja mam nadzieje, że będzie to zagraniczny trener.
Nie podniecam się informacjami o Jimenezie, oprócz sukcesów jakie odniósł (za google) nic o nim nie wiem, jeżeli zostanie on trenerem ocenie go po pewnym czasie, tak jak Maaskanta - o nim miałem coraz gorsze zdanie w ostatnich dniach/miesiącach, głównie za głupoty wygadywane na konferencjach i wywiadach, styl też nie był taki jak wszyscy oczekiwali i wcale nie zanosiło się na lepsze.

Ogólnie to mimo wszystko dziękuję Maaskantowi za ten ponad rok w Wiśle...
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Cóż to teatrzyk Cupiała. To on wydaje na Wisłę pieniądze tak, że chyba oczywiste, że on podejmuje kluczowe decyzje. Może przypomnę Wam, że za czasów Cupiała zdobyliśmy 8 mistrzostw Polski.. nie zapominajcie o tym..
Odpowiedz cytując
śledziu
Senior Member

Od: 12.2004

Arked napisał(a):Wyświetl post
W klubie decyzje podejmuje jeden człowiek: Bogusław Cupiał. Naprawdę ktoś wierzy, że zwolnienie trenera to decyzja Basałaja? Przyszło polecenie z góry, które zostało wykonane. Od tego samego Cupiała, który kilka miesięcy wcześniej pożydził (sic!) pieniędzy na wzmocnienia przed LM i Valkcx na gwałt szukał opcji rezerwowych w stylu Diaza czy Lameya. Tego samego Cupiała, który od kilkunastu lat nie podjął decyzji o budowie bazy treningowej i podjęciu szkolenia młodzieży na odpowiednim poziomie co jest podstawą funkcjonowania każego klubu piłkarskiego! Sen wariata jednak nadal trwa...
Hahaha! Chłopie, widzę że zaglądasz tu od 2003 roku, a jeszcze się nie nauczyłeś, że Cupiał ma masę "ekspertów-podpowiadaczy"?!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Budowanie składu drużyny na podbój Europy jest w naszym przypadku łudzące podobne do procesu budowy nowego stadionu. Co gorsza, wszystko wskazuje na to, że i efekt będzie podobny...

Co warto pamiętać z czasów pracy Maaskanta? Wygrane z Legią, Cracovią (na wiosne) oraz w miarę przyzwoitą końcówkę lata w pucharach w wykonaniu Białej Gwiazdy.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.11.2011, 22:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Bez sensu zarządzanie tym klubem.
Już dzisiaj nic nie napiszę....
Jutro też nie.

Jutro obchodzę żałobę. Nie. Nie nad Maaskantem. Nad śmiercią zdrowego rozsądku w Wisle.

W pełni się zgadzam z FraMatem. Mam wrażenie, że połowa z was ocenia jeszcze sytuacje na gorąco i ma wielką uciechę z tego, że Maaskant już trenerem nie jest. Trzeba jednak patrzeć racjonalnie i z dystansem do całej sprawy i zwalnianie go w tym momencie jest błędem. Myślicie, że jeśli jego nie będzie to teraz będziemy już wygrywać? Myślicie, że w kilka godzin znajdzie się extra trener dla Wisły? Popatrzcie choćby wstecz. Szybkie zwolnienia nie służą naszemu klubowi bo to nie jest żadne wyjście z sytuacji. Szkoda, że tak się stało. Wręcz zżera mnie ciekawość jakiego to trenera sprowadzą nam włodarze.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Moim zdaniem dobra decyzja. Dla przykładu Lech - grał dobrze rok temu, a mimo to wymieniono Zielińskiego na Bakero i zaczęli grać jeszcze lepiej.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

i dobrze, ze go zwolnik. Druzyna nie grala nic i nie miala stylu. Wczesniej indywidualne umijetnosc niektorych zawodnikow maskowaly zenade. ale maska spadla i zostal elokwentny Robcio taki jaki jest
Odpowiedz cytując
cronos20
Member

bomber85 napisał(a):Wyświetl post
ale kawał dobrej roboty to urban odwalił w legii. .
jakiej ?
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów