The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2011, 19:36
Teraz Stan się uniesienie honorem i też odejdzie i w zimie będzie wielki ch...j a nie transfery. Powinni poczekać do końca rundy. No ale nic, spokojnie, być może to plotka.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 07.11.2011, 19:37
Wywalili, czy nie wywalili, Maaskanta być tu już dawno nie powinno. Na sukces drużyny składają sie umiejętności zawodników, dyspozycja dnia, zaangażowanie i szczęście. Wisła wygrywała w 90% spotkań rozegranych przez Holendra dzięki szczęściu. Dzięki szczęściu to można wygrać 1 na 10 meczów z Barcelona. Z Cracovią, Podbeskidziem, ŁKS czy inną Limanovią Wisła o szczęsciu nawet myślec nie powinna. Wisła te drużyny powinna roznieśc w proch i pył umiejętnościami i zaangazowaniem. Wisła Maaskanta tego nie robiła. Nie potrafiła. Było szczęscie. Takim trenerom mówimy: dziękuję!
Powód: m :)
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 07.11.2011 o godz. 19:38.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 07.11.2011, 19:39
Christofor napisał(a):Wyświetl post
A po to by w końcu wyje.ać z pierwszego składu Jaliensa. Ten chłop ucieka jak najdalej od piłki a i tak cały czas gra. Prawda jest taka, że nasza defensywa zawsze gra w 3, Jaliens unika gry i kontaktu z piłką jak tylko może.
Jasne, Wywal teraz Jaliensa i Lameya oraz Chaveza, bo nam ostatnio bramki zawala. A na obronie zagra Szymanowski z Musiałem.
Do końca rundy nie zostało wiele. Powinni rozegrać sprawę politycznie. Ale jak zwykle Cupiałowi głowa się zagrzała.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.11.2011, 19:43
Wywalenie go teraz nie byłoby takie złe, bo nowy treneiro zobaczyłby kim dysponuje, kto gra z jakim zaangażowaniem,jak sie prezentuje na treningach i w zimowym okienku zrobił z tym porządek.W sumie nie on ale po jego powiedzmy sugestiach.No i "nowa miotła" czasem działa.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.11.2011, 19:43
willow napisał(a):Wyświetl post
Jasne, Wywal teraz Jaliensa i Lameya oraz Chaveza, bo nam ostatnio bramki zawala. A na obronie zagra Szymanowski z Musiałem.
Do końca rundy nie zostało wiele. Powinni rozegrać sprawę politycznie. Ale jak zwykle Cupiałowi głowa się zagrzała.
Nie wiemy jeszcze czy info prawdziwe...
Powinni zaczekać do zimy z tą decyzją. Jeśli prawda to ciekawe czy decyzja Cupiała czy zarządu. (Stana/Basałaja) Pewnie i tak się nie dowiemy bo Basałaj ze Stanem ewentualnie zgarną to na siebie.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.11.2011, 19:47
trzeba rozbić układ holenderski !
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 07.11.2011, 19:47
Dobrze, że przynajmniej z Tarasiewiczem się spóźniliśmy... ja nie mogę, ale żenada w tym klubie...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 07.11.2011, 19:50
Jesli nowy trener przyszedlby w ciagu tych najblizszych 2 tygodni to bedzie to nawet lepsza opcja niz zmiana w przerwie zimowej. Grac gorzej sie juz raczej nie da, zepsuc przez te pare tygodni tez nie ma co. A mozna poznac w pewnym stopniu druzyne i lige i juz miec jakis plan na przerwe zimowa. Zarowno w kwestii transferow jak i przygotowan.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.11.2011, 19:52
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Wywalili, czy nie wywalili, Maaskanta być tu już dawno nie powinno. Na sukces drużyny składają sie umiejętności zawodników, dyspozycja dnia, zaangażowanie i szczęście. Wisła wygrywała w 90% spotkań rozegranych przez Holendra dzięki szczęściu. Dzięki szczęściu to można wygrać 1 na 10 meczów z Barcelona. Z Cracovią, Podbeskidziem, ŁKS czy inną Limanovią Wisła o szczęsciu nawet myślec nie powinna. Wisła te drużyny powinna roznieśc w proch i pył umiejętnościami i zaangazowaniem. Wisła Maaskanta tego nie robiła. Nie potrafiła. Było szczęscie. Takim trenerom mówimy: dziękuję!
kuuurwa chłopie, w pył to ostatni raz regularnie tłukliśmy frajerów za Kasperczaka w 2003
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.11.2011, 19:53
Nie wiem czym się tak emocjonujecie jak jasne jest że Maaskanta już de facto nie ma i w sumie wszystko jedno kto za niego będzie bo i tak polegnie.Ważniejsze kto będzie następnym trenerem , pewnie po sezonie.
Generalnie będzie taka powtórka z rozrywki , po zwolnieniu Petrescu i Skorży - po Danie był Okuka i Nawałka i dopiero po sezonie przyszedł ten co dłużej popracował , jak wywalili Skorżę to tez przyszedł Kasperczak , szybko poległ i dopiero Maaskant coś tam popracował.
Teraz będzie dokładnie tak samo bo kto nie przyjdzie to też polegnie.

ps a w przyszłe wakacje wolny będzie już pewnie Franiu S więc może być śmieszno i straszno.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.11.2011 o godz. 20:05.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Christofor
Member

Od: 02.2009

Stary 07.11.2011, 20:05
Chavez zawala bramki, bo musi grać za dwóch, Jaliens zawsze jest tam gdzie potrzebny nie jest. Zobacz, że ma kto grać na środku zamast Jaliensa - czy to Bunoza czy Jovanović czy Czekaj (a każdy z noch jest młodszy!). O Lameyu nic nie wspominałem, nie wiem czemu z nim wyskoczyłeś, były próby (udane!) aby na prawej stronie grał Jovanović. Jaliens wybitnie jest pupilkiem Maaskanta i wybitnie przyjechał na dobrze płatną emeryturę i swoją grą tego nie kryje. I szczerze - wolę by do końca rundy trenerem był Moskal albo inny Kulawik, bo gorzej być nie może niż jest obecnie z Maaskantem.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Moim zdaniem jeszcze za Maaskantem zapłaczemy ( o ile ta pogłoska to prawda). Tylko czekać jak teraz na konferencje wejdzie Urban lub znów Kasperczak (z całym szacunkiem dla nich obu).
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
....a mać, a odkąd trener zapierdala na boisku?A może lepiej napisać, "takim piłkarzom, mówimy "dziękuje"?A jak myślisz, kto tak naprawdę od paru lat "daje zielone światło" na kogoś poważnego?Zobacz, w Legii zaryzykowali i mają piłkarza, który regularnie strzela bramki i kosztuje ich ponad 500 tyś Euro.Jak myślisz, dlaczego takiego zawodnika jeszcze nie ma w klubie?Myślisz, że Valckx nie umie ściągnąć, Maaskant nie chcę takiego grajka?BO ....a nie ma pieniędzy, mimo ostatnich transferów i sprzedaży biletów.Jak myślisz, gdzie są?
Najlepiej ....a zwalać wszystko na trenera.Tutaj i Guardiola by nie zagrzał miejsca.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 07.11.2011, 20:06
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
kuuurwa chłopie, w pył to ostatni raz regularnie tłukliśmy frajerów za Kasperczaka w 2003
Tak, i teraz powinniśmy robić to samo, bo potencjał piłkarski mamy bardzo duży, ale jak ktoś z uporem maniaka gra jednym napastnikiem, gdzie widac, że gra dwoma jest dużo lepsza i czy to na APOEL na wyjeździe czy to na Podbeskidzie u siebie wystawia dwóch defensywnych pomocników, to trudno o wyniki. Wisła w ofensywie ma bardzo dobrych zawodników, i nawet kontuzje tego stanu rzeczy nie zmieniąją. Skoro zatem mamy silną ofensywę, to czemu gramy defensywnie? Założenie powinno być jasne: mam słabą defensywę, więc w kazdym meczu mogę stracic dwie bramki, ale moje mocna ofensywa ma strzelić trzy alb cztery. A Maaskant konsekwentnie: bramkarz, czterech obronców, dwoch defensywnych pomocników. Siedmiu gości broniących, a czterech w ataku. Gdzie tu sens? Gdzie logika?
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.11.2011, 20:11
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Akurat ostatnim razem to było za Skorży w 2007.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Mam nadzieje, że do Wisły nie wróciły czasy wczesnego Cupiała - raptusa, i Maskaant mimo wszystko nie poleciał.
To by oznaczało, że w tym klubie nigdy nie będzie normalnie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

A jeszcze parę miesięcy temu Maaskant był dla was święty, był bohaterem. Zmieniacie zdanie jak rękawiczki. Rotacje trenerów w Wiśle to główny błąd ery Cupiała i myślałem że wszyscy sobie zdali z tego już dawno sprawę
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.11.2011, 20:12
Rozumiem, że mamy tak słaby potencjał w ofensywie, że nie można wymagać od nich strzelenia bramki w meczu z tuzami polskiej ligi jak Podbeskidzie czy Cracovia. Sami reprezentanci krajów lub zawodnicy z ciekawą przeszłością, ale co z tego. Jesteśmy potencjałem na poziomie Limanovii więc trzeba dziękować Maaskantowi za to, że świetną taktyką udało mu się ich wyeliminować.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.11.2011, 20:14
Sam się otrząśnij... po ch...j Go w ogóle teraz wywalali? (o ile to prawda)?
Tak trudno było poczekać do zimy i wtedy zatrudnić kogoś lepszego?
Do zimy to przy obecnej tzw. "grze" może być juz z 15 pkt. straty. Maaskant nie gwarantuje już żadnej "jakości". Chyba, że nazwiemy nią kolejną porażkę z rzędu.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 07.11.2011, 20:15
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
....a mać, a odkąd trener zapierdala na boisku?A może lepiej napisać, "takim piłkarzom, mówimy "dziękuje"?A jak myślisz, kto tak naprawdę od paru lat "daje zielone światło" na kogoś poważnego?Zobacz, w Legii zaryzykowali i mają piłkarza, który regularnie strzela bramki i kosztuje ich ponad 500 tyś Euro.Jak myślisz, dlaczego takiego zawodnika jeszcze nie ma w klubie?Myślisz, że Valckx nie umie ściągnąć, Maaskant nie chcę takiego grajka?BO ....a nie ma pieniędzy, mimo ostatnich transferów i sprzedaży biletów.Jak myślisz, gdzie są?
Najlepiej ....a zwalać wszystko na trenera.Tutaj i Guardiola by nie zagrzał miejsca.
A co zaryzykowali? Oni mają Ljuboję, my mamy Meliksona. Nie mówię, że Maaskant ma wygrywać z Fulham na wyjeździe. Przeanalizuj sobie nasz skład i zobacz, kto jest na miejscu tuż za nami w tabeli: Korona Kielce. Korona, której zabrano połowę składu, której miasto obcięło dotacje. A my się zbroimy na Ligę Mistrzów, na puchary, a z Podbeskidziem nie potrafimy wygrać? I to wszystko wina zawodników? Jak dla mnie to oni mogą mecz przegrywac po 3:4 tracąc gola przypadkowego w ostatniej minucie. Zdarza się. Ale niech coś grają. Ale nie można cały czas grać padaczki i mówic, że jest się w świetnej formie.
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 07.11.2011 o godz. 20:19.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 07.11.2011, 20:22
Quorth napisał(a):Wyświetl post
A jeszcze parę miesięcy temu Maaskant był dla was święty, był bohaterem. Zmieniacie zdanie jak rękawiczki. Rotacje trenerów w Wiśle to główny błąd ery Cupiała i myślałem że wszyscy sobie zdali z tego już dawno sprawę
ŚWIĘTA RACJA !

Nie bądźmy jak wszyscy w tym kraju - gdy jest dobrze nosimy ludzi na rękach a gdy coś się zaczyna psuć od razu domagamy się czyjejś głowy. Nie Maaskant marnował sytuacje za sytuacją , jesli komuś mamy coś do zarzucenia to brak zaangażowania niektórych zawodników. Nie trener do wymiany tylko co poniektórzy piłkarze jeśli już.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.11.2011, 20:25
He, he, he dobre są tłumaczenia adwokatów Maaskanta. Nagle mamy takich słabych piłkarzy, którzy cudem na 3 kolejki przed końcem rozgrywek, zaledwie kilka miesięcy temu zdobyli MP, a teraz przegrywaja seryjnie z takimi tuzami ligi jak Podbeskidzie i to u siebie czy z parchami, którzy od początku rozgrywek zdobyli raptem 6 pkt., którzy byli lani przez wszystkich u siebie.
Prawda jest taka, że ten zespół przestał grać po fecie na Rynku. Maaskant nie potrafił ich dobrze przygotowac do pucharów. Zespół jest cieniem tego z ubiegłego sezonu. A za jego forme odpowiada własnie Maaskant.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Widać, że Białoński z interii idzie w zaparte z tą informacją, bo tekst był już dwa razy aktualizowany. Pomijając to, jakim dziennikarzem jest Białoński, to jest blisko klubu i informacje z reguły ma wiarygodne.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Pablo, nikt nie zwala winy tylko i wyłącznie na Maaskanta, ale nikt mnie nie przekona, że nasz skład nie ma potencjału, żeby wygrywać z tuzami polskiej ligi w postaci Podbeskidzia, pasiaków, Widzewa, czy grającej piach Lechii... Dla mnie ewidentnie jest to przeciętny trener.

Ale uważam, że zwalnianie Go teraz to poważny błąd. Nie wierzę, że klub znajdzie w kilka dni dobrego, doświadczonego trenera. A z Moskalem, Urbanem czy Kulawikiem na ławce (Bogu dzięki Tarasiewicz w ŁKS) będzie większa pyta, niż teraz. Zanim zdiagnozują problem i zanim zaczną wprowadzać własne koncepcje, będzie po rundzie. I strata pewnie większa niż nam się wydaje.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.11.2011, 20:26
koniak napisał(a):Wyświetl post
Akurat ostatnim razem to było za Skorży w 2007.
gówno prawda, za Skorży to było okazjonalne, a za Henryka Kasperczaka regularne
i jest w 2005 bodajże, rundę przed zwolnieniem też było zacnie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.11.2011, 20:31
ŁKS) Zanim zdiagnozują problem i zanim zaczną wprowadzać własne koncepcje, będzie po rundzie. I strata pewnie większa niż nam się wydaje.
Ależ strata właśnie przy Maaskancie będzie coraz większa. Facet, który będzie teraz bardziej pochłoniety pakowaniem się niż trenowaniem, nie gwarantuje niczego. Zawodników juz on nie ruszy do biegania skoro ich tak rozpuścił. Tymbardziej, że już widza jego koniec.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.11.2011, 20:31
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Widać, że Białoński z interii idzie w zaparte z tą informacją, bo tekst był już dwa razy aktualizowany. Pomijając to, jakim dziennikarzem jest Białoński, to jest blisko klubu i informacje z reguły ma wiarygodne.
Redaktor "Costly w Wiśle" Białoński...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.11.2011, 20:33
Ja osobiście byłem w sercu za pozostawieniem Maaskanta ale niestety tyle wpadek, tyle fatalnych meczy. Takie przywiązanie do składu (Jaliensa), krytykowanie Chaveza mimo że całym ciałem bronił naszej bramki, a propagowanie Jalinsa, Lameya, złe przygotowanie do sezonu - według mnie za wcześnie, brak odpowiedniej przerwy, drużyna teraz leży i kwiczy.
W ostatnim czasie słyszałem z ust Maaskanta same fałszywe słowa... dosyć fałszowania rzeczywistości i dlatego jeśli to Cupiał to 1906% poparcia.
Mam nadzieję, że nowy trener na wstępie wywali Kirma i Jaliensa z Lameyem do rezerw, bo na tych piłkarzy patrzeć nie mogę.

Jaliens jest tyle wart, co fałszywy Maaskant.
Niczego szczególnego nie ugrał tak w ogóle ale widziałem w nim potencjał jeśli chodzi o trenera... chociaż nie wiem czy widziałem potencjał czy jego złudny dobrze dopracowany PR.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.11.2011, 20:34
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Redaktor "Costly w Wiśle" Białoński...
To, że ma dobre informacje, nie znaczy, że jest nieomylny. Jakbyś poszukał dokładniej, to u każdego redaktora znajdziesz nie gorsze kwiatki.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.11.2011, 20:34
raindog napisał(a):Wyświetl post
Czyli w klubie nadal syf i nic się nie zmienia. Jeśli już ktoś miał podjąć decyzję, to mam nadzieje, że była to decyzja Stana.

Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Jeśli ktoś wyjebał trenera to na pewno była to decyzja bossa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów