|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Wróżką nie jestem, ale u buka bym postawił, wkrótce na Reymonta pojawi się ten Pan Vladimir Petrovic.
*** A wrozka Ci nie wywrozyla bana czasem ? Powód: 7 wrózek:
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 07.11.2011 o godz. 11:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Niezle holendrzy weszli na głowe Cupiałowi jeszcze niedawno gdyby jakiś trener po kompromitacji powiedział zadowolny,że będzie pracował w Wiśle 3 lata to wyleciałby na zbity pysk tego samego dnia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Cupiał mam nadzieje,ze juz niedługo zakonczy ta farse. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
||
Zostaje więc 6. Z tego 3 bez wysokiej formy: Kirm, Jaliens, Chavez W dośc dobrej formie, mimo zmęczenia grą co trzy dni: Wilk, Pareiko, Paljic Moskal... Nie mogę wyjść ze zdumienia nad waszą naiwnością: może okazać się zbawieniem ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może to po prostu kredyt zaufania?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ja myślę, że po prostu ktoś Bogusiowi schował detonator i dlatego rakieta jeszcze nie została wystrzelona
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Owszem można wywalić Maaskanta nawet dzisiaj, jaki będzie efekt
Głownym problemem holenderskiego trenera jest to, że zdobył w pierwszym sezonie mistrzostwo - w sezonie, który miał być sezonem na przebudowę zespołu. To nie Maaskant rozpierd.... w Wiśle to co mieliśmy naprawdę solidnego - linię obrony. To nie Maaskant sprzedał Głowackiego czy Marcelo. To nie Maasaknt jest winny, że od lipca bieżacego roku leczy kontuzje praktycznie większość wiślackiej podstawowej kadry: Genkow, Melikson, Małecki, Boguski, Sobolewski, Jirsak, Jovanović, Lamey, Bunoza Jestem i tak zdziwiony, że mając takie tytły w składzie zespół cokolwiek był w stanie ugrać w tej lidze, bo gdy dochodzi do zmian, to na ławce nie ma zawodników, którzy mogliby pchnąć zespół do przodu.... Wyjmijcie z któregokolwiek zespołu ligowego jego serce: Legia: Radović, Ljuboja, Gol, Żewłakow i zobaczymy czy ta legijna maszyna będzie grała na tym samym poziomie Plaga kontuzji spowodowała, że nie ma praktycznie żadnych możliwości rotowania składem, Chavez nawet nie miał w lecie normalnego odpoczynku - Puchart CONCACAF, a potem już Liga Mistrzów. Nie dziwi mnie jego obniżka formy. Ta grupa ludzi nie tworzy zespołowej gry, bo praktycznie nie gra tym samym składem, a co chwila ktoś z tego składu wypada przez kontuzje - wczoraj weszli Genkow i Jirsak - świeżo z zaleczonymi kontuzjami. Maaskant mógłby się bawić w budowanie zespołu jeśli nikt nie stawiałby mu konieczności osiągnięcia konkretnych celów, a to w Wiśle nie jest realne. Sam jestem rozczarowany wczorajszym meczem i wynikiem. Jednak nie wiem jakich zmian w składzie miałby dokonać Maaskant przed tym meczem - wpuścić na środek obrony Czekaja z Diazem zamiast Chaveza i Jaliensa Owszem Jaliens w środku obrony to pomyłka, ale ja pamiętam pienia na forach, gdy do nas przychodził - miał wciągnąć ligę polską nosem - jedną dziurką. Przy nim miał uczyć się Czekaj bycia solidnym obrońcą. Niestety nie okazał sie drugim Cleberem, jest zdecydowanie za słaby na ligową młóckę, nie wnosi charakteru. Tylko czy wstawienie w to miejsce Czekaja i jego gra pospołu z Diazem cz Chavezem przy jednoczesnych porażkach zespołu dałaby Maaskantowi cokolwiek? W Wiśle oczekuje się wyników, policzmy ilu młodych zawodników wypromowaliśmy w ostatnich 10 latach" Kuba, Małecki, Marcelo (chociaż nie do końca przyszedł z Santosu, gdzie grał) i na tym koniec. Byli Strąk, Nawotczyński, Kuzera - gdzie są dzisiaj Konieczne jest przeprowadzenie zmian w kadrze zespołu - w szczególności chodzi o obronę, gdzie Jaliens cz Paljić niestety powinini znaleźć sie poza Wisłą, a konieczne jest zatrudnienie 2 solidnych obrońców - stopera i lewego obrońcy. W najbliższym okienku. Kirm czy Garguła, gdyby zdrowi byli Małecki i Melkison nie powąchaliby trawy. Dizisaj grają, bo nie ma nikogo, kto mógłby ich zastąpić. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
||
|
Przegraliśmy najważniejszy mecz w rundzie, a on jest zadowolony. Mało tego, ty, rzekomo kibic Wisły, mu przyklaskujesz. Cyrk.
Jak ci ktoś pluje w twarz, też mówisz, że deszcz pada, albo że to na pewno tego drugiego chciał opluć?Cytat:
![]() Ale ty oglądasz mecze Wisły, czy piszesz o Wiśle, którą prowadzisz w FM? Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Niech mi obroncy Maaskanta odpowiedza na jedno pytanie.
Na czym opieracie przekonanie, ze dajac temu czlowiekowi kolejny rok, cokolwiek zyskamy? Bo na moj, dosc chlopski rozum znamiona tego, ze to slaby trener widoczne byly juz od dawna a obecnie tylko ślepiec by ich nie zauwazyl. Grzechy glowne Maaskanta? 1. Brak wypracowanych schematow gry. Przechodzenia z obrony do ataku, ustawiania sie, gry bez pilki. 2. Brak umiejetnosci wykonywania stalych fragmentow gry. 3. Brak umiejetnosci bronienia sie podczas stalych fragmentow gry wykonywanych przez przeciwnika. 4. Brak zaangazowania, problemy z koncentracja i mobilizacja. 5. Czesto niezrozumiala, jeszcze czesciej nieskuteczna taktyka. Na wszystkie powyzsze zarzuty zadnego wplywu nie powinna miec sytuacja kadrowa druzyny. Bo rzut rozny powinnismy potrafic wykonac nawet jesli Melikson czy Malecki sa kontuzjowani. Nie wierze, ze trener, ktory przegrywa derby z najslabsza druzyna w pol amatorskiej lidze dysponujac jak na nasze warunki bardzo dobrym potencjalempilkarskim moze zagwarantowac ze konsekwentnie bedziemy piac sie w gore. Moim zdaniem kolejny rok stracimy. Robert jest gosciem, ktorego nie da sie nie lubic. Klasa, poczucie humoru, blyskotliwosc, dobra prezencja i latwosc obcowania z mediami. Czyni go to swietnym kandydatem na stanowisko rzecznika prasowego. Trenerem jest slabym. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
haha, dziwisz sie, ze nie zlozyl dymisji ? zapominasz o czyms! takiej kasy jak Wisla nikt mu predko nie zaplaci! To samo tyczy sie Valxa, Jaliensa i Lameya - dlatego tu sa.
I nie mitologizujcie Valxa, bo taki Jozwiak wyciagnal Legii Ljuboje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe co na koniec sezonu jak Wisła zdobędzie MP powiedzą przeciwnicy Maaskanta. Zapewne to samo co przeciwnicy Skorży na wiosnę. Wtedy go zwalniali a teraz całują po dupie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najwyżej na krótki dystans. Czy o działanie doraźne nam chodzi? Bezmyślne wymienianie trenerów na polskich zastępców może też mieć i często ma bardzo negatywny efekt - najlepszym przykładem nasza własnaprzeszłość. Moskale, Kusty, Kulawiki, Nawalki już były, przerabialismy już nie raz ten scenariusz. Nigdy nic naprawdę dobrego to nie dało.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie wrzucajcie Valckxa i Maaskanta do jednego wora. To, że obaj są Holendrami nie znaczy, że ich ocena musi być taka sama. Pomijając kwestię, czy należy zwolnić Maaskanta już teraz, czy po rundzie/sezonie, to Valckxa bezwzględnie należy pozostawić na stanowisku.
Podszywacz, a co powiedzą zwolennicy Maaskanta, kiedy na koniec sezonu Wisła zajmie miejsce 6-8 w tabeli? ![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to ja znów przytoczę Pana Fergusona o którym ktoś tu wspomniał. Jak facet obejmował Man Utd to 1 trofeum, podkreślam 1 jakie kolwiek trofeum zdobył po dwóch albo trzech latach.. ja nie jestem jakimś wielkim fanem trenera ale dajmy na prawdę popracować mu przez cały kontrakt chociaż tutaj bądźmy na europejskim poziomie..
Skorży zaufano i gdzie teraz Legia jest? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nowym trenerem Wisły na 90 % będzie Janusz Wójcik :o
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Nic nie będą musieli mówić, nie ma takiej opcji aby pozostawiając Holendrów zdobyć MP. Zdobycie mistrzostwa wymaga zdecydowanie czegoś więcej nawet w naszej buraczanej lidze. Nie widzisz, że my się staczamy sportowo (i nie tylko sportowo) z tygodnia na tydzień, z miesiąca na miesiąc. To równia pochyła, kończąca się miejscem na koniec sezonu w okolicy 10-12 pozycji.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez ooona : 07.11.2011 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie twórz kolejnych mitów W zasadzie to niemusiałem i nie muszę Ci odpowiadać. I tak wiesz lepiej, jak się okazuje. Oglądałeś kiedyś mecz Wisły pod kątem schematów? Z mojej strony OT. Skoro odpowiadam rzeczowo na twoje pytanie, a Ty nie zadajesz sobie trudu, żeby się nad tym zastanowić to po co mam dalej pisać? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Romuald ale ze Skorży jak było.. grali gorzej od nas nawet.. i jednak pozwolili mu zostać..
Ja widze inne problemy.. Pereiko gra słabiej niż w zeszłej rundzie, teraz nie wiadomo czy to wina trenera czy po prostu przez wiek.. Pan Bahr poraz kolejny pokazuje że 1 sezon z nowym trenerem jest spoko z przygotowaniem w kolejnym już gorzej.. I brak kluczowych piłkarzy!! Panowie to jest ważne w każdej drużynie! Prosty przykład Bayern - Napoli Schweinstaiger schodzi bo kontuzja i gra Bayernu siadła jak nic, w dodatku nerwówka do końca... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Niektórych grubo ponosi
![]() W ostatnich latach wypromowaliśmy ... ![]() Więc tak. Jakub Błaszczykowski zaistniał bo nie bał się na niego postawić niejaki Werner Liczka. Co by nie mówić postawił na 19-latka z IV ligi kosztem sprowadzonego przez siebie Vlastimila Vidliczki. Gwoli przypomnienia, na tym forum przyjście Kuby zostało najczęściej kwitowane steiwrdzeniem: "Wzmacniamy wiślackie rezerwy". Niejaki Patryk Małecki, którego absencja zdaniem wielu uzytkowników forum mocno wpłynęła na wczorajszy wynik rozwinął skrzydła i zaczął mocno się liczyć na polskim piłkarskim podwórku za sterów niejakiego Macieja Skorży. Trener ten postawił na Małeckiego kosztem Wojciecha Łobodzińskiego, który klub kosztował 400 000 euro, który był reprezentantem Polski na Euro 2008, jednym z kluczowych graczy Zagłębia Lubin, mało tego w Wisle miał potężny kontrakt indywidualny. Kogo wypromowała Wisła w ostatnich dwóch latach? Próbuję sobie wyszczególnić nazwiska, ale jakoś nie bardzo mogę. I jeszcze ciekawostka: Maor Melikson - czym może się narażę większości forumowej braci - to wynalazek niejakiego Edwarda Klejdinsta, w co niektórym będzie ciężko uwierzyć. Koncepcja Maaskanta i jego kreatorów zakończyła się wraz z 90 minutą meczu z APOELEM u siebie. Potem jest tylko równia pochyła w dół. A 0:1 wczoraj z żenująco słabymi parchami to HAŃBA. Oczywiście nie dla wszystkich. Jak już kilka razy wspominałem dla części uzytkowników forum nawet gdyby koszulkę Wisły ubrał dowódca Jude Gangu i strzelił gola to skandowaliby jego nazwisko, bo przecież nie liczy się wiślacki honor, tylko sukces sportowy. Dlatego popieram tu pana Dudiego. Gdzie jest Wasza duma i jakikolwiek honor? Co jeszcze ma zrobić holenderski mitoman, by część z Was otworzyła oczy? |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...chce-jego.html
Futball news chyba miew nienajgorsze info. Narazie ciekawostka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Kto powiedział? Skoro stać go na ironizowanie i drobne żarciki (jak jest wg twojej wersji), to przecież wygląda na to, że albo jest zadowolony, albo ma ogromny dystans, do tego, co się stało. Jedno i drugie jest dyskwalifikujące dla niego, jak trenera Wisły.
A jeśli nie ma kto realizować taktyki trenera, to niech ją zmieni! Skoro ma już materiał ludzki, to niech do niego dopasuje taktykę, a nie odwrotnie! Nie można grać jak ze Śląskiem (2-0 dla WKS), kiedy to piłkarzyny posłały milion dośrodkowań i nie oddaliśmy żadnego groźnego strzału. Maaskant jest niereformowalny. Dodatkowo dyskwalifikuje go bezczelne olewanie wartości ważnych dla kibiców. Cytat:
Kończę temat, bo szkoda zdrowia. Dobrze, że wczoraj na meczu przekonałem się, że poza tym forum jest wielu Wiślaków, którzy nie pozwolą sobie wejść na łeb.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 07.11.2011 o godz. 12:59.
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Moim zdaniem do zimy niema co zmieniać. Piłkarzy inaczej się nie ustawi żeby dobrze grali, a nowy trener to nie Jezus żeby uzdrowił kontuzjowanych. Trzeba się zastanowić co dalej czy zmieniać w zimie trenera czy kupić nowych zawodników. Wydaje mi się , że albo jedno albo drugie. Bo zmiana trenera na pewno kosztuje sporo pieniędzy. To pytanie co lepsze nowy trener czy nowi piłkarze?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|