The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2011, 11:51
hunter napisał(a):Wyświetl post
Argument oczywiście wyjęty z dupy. Porównaj sobie wypowiedź Fergusona po meczu z City i Maaskanta po derbach. Podpowiem Ci tylko, że Szkot zagrał w otwarte karty i powiedział, że to jego największe upokorzenie jakiego w życiu sportowym doznał - jako piłkarz i jako trener. Nie pier*olił o tym, że czuje się fantastycznie i chętnie by podpisał nowy kontrakt.

Co do samego użycia postaci Fergusona w Twoim argumencie, to nawet nie będę komentował. Nie ma ani pół piłkarskiego rzemiosła, w którym Maaskant dorastałby do pięt menedżera Manchesteru.

Piszesz, że mamy głęboki kryzys. A kto do ku*wy nędzy odpowiada za ten stan rzeczy w drużynie? To chyba trener ponosi odpowiedzialność za to jak gra drużyna i jakie decyzje personalne podejmuje. Facet pracuje tutaj już 14 miesięcy, a w drużynie nie widać kompletnie żadnego progresu, nie ma ani jednego elementu, który wskazywałby że pojawi się jakiś styl.
Jesteś kolejnym sfrustrowanym do granic możliwości kibicem po wczorajszej porażce, nie dziwię się. Za wszelką cenę jednak szukasz i chcesz znaleźć winnych. Ja też to bardzo wczoraj przeżyłem ale trzeba patrzeć naprzód. Szkot przegrał 1:6 i to był blamaż a Holender 0:1 po całkiem niezłej grze w meczu gdzie cisnęliśmy i tylko "dzień konia" bramkarza spowodował że mecz nie zakończył się 2:1 dla nas. Powiedz wprost, że wczorajszy wynik 0:1 upokorzył Ciebie, mnie, kibiców i to jest prawda, z piłkarskiego punktu widzenia wynik 0:1 nie jest upokorzeniem. Napisałem też że nie można porównywać rzemiosła Maaskanta do Fergussona, nie porównywałem klas trenerów lecz sytuacje w których się obaj znaleźli.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
sanvito
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 07.11.2011, 11:54
Wróżką nie jestem, ale u buka bym postawił, wkrótce na Reymonta pojawi się ten Pan Vladimir Petrovic.

A wrozka Ci nie wywrozyla bana czasem ?
Powód: 7 wrózek:
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 07.11.2011 o godz. 11:56.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 07.11.2011, 11:56
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Jesteś kolejnym sfrustrowanym do granic możliwości kibicem po wczorajszej porażce, nie dziwię się. Za wszelką cenę jednak szukasz i chcesz znaleźć winnych. Ja też to bardzo wczoraj przeżyłem ale trzeba patrzeć naprzód. Szkot przegrał 1:6 i to był blamaż a Holender 0:1 po całkiem niezłej grze w meczu gdzie cisnęliśmy i tylko "dzień konia" bramkarza spowodował że mecz nie zakończył się 2:1 dla nas. Powiedz wprost, że wczorajszy wynik 0:1 upokorzył Ciebie, mnie, kibiców i to jest prawda, z piłkarskiego punktu widzenia wynik 0:1 nie jest upokorzeniem. Napisałem też że nie można porównywać rzemiosła Maaskanta do Fergussona, nie porównywałem klas trenerów lecz sytuacje w których się obaj znaleźli.
Tylko że tych dwóch sytuacji nie da się porównywać, bo Fergusson to jest legenda klubu i nawet jak by przegrał 10-0 to i tak by go pewnie nie wywalili
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.11.2011, 11:56
Niezle holendrzy weszli na głowe Cupiałowi jeszcze niedawno gdyby jakiś trener po kompromitacji powiedział zadowolny,że będzie pracował w Wiśle 3 lata to wyleciałby na zbity pysk tego samego dnia.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.11.2011, 11:58
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Niezle holendrzy weszli na głowe Cupiałowi jeszcze niedawno gdyby jakiś trener po kompromitacji powiedział zadowolny,że będzie pracował w Wiśle 3 lata to wyleciałby na zbity pysk tego samego dnia.
100 % prawdy.

Cupiał mam nadzieje,ze juz niedługo zakonczy ta farse.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Bardzo proszę wszystkich zwolenników Maaskanta o odpowiedź na pytania:

1. Skąd u was to zamiłowanie do sytuacji, kiedy ktoś robi z was idiotów i z was kpi? (to do was, jako kibiców Wisły)
Maaskant nie kpi sobie z kibicow Wisły. Co najwyżej z durnych dziennikarzy
2. Który z elementów gry Wisły wypracowany przez Maaskanta podoba wam się najbardziej? (to do was, jako kibiców piłki nożnej)
schematy gry ofensywnej w ataku pozycyjnym polegające na wykonywaniu licznych podań piłki miedzy obrońcami i pomocnikami, aby umożliwic większości graczy przesuwanie się do przodu i skoncentrowanie gry za linią wyznaczającą środek boiska, by potem rozgrywać kolejne schematy, tym razem z udziałem napastników i skrzydłowych.
3. Z formy którego z zawodników Maaskanta jesteście zadowoleni (chodzi o zawodników, na których formę miał realny wpływ, więc odpadają ostatnio zakupieni... z których najlepszy, Biton, już też zaczął równać do poziomu kolegów) (to do was, jako kibiców piłki nożnej)
Ostatnio zakupieni (lato) to Biton, Iliev, Nunez, Lamey, Jovanovic (5).
Zostaje więc 6.
Z tego 3 bez wysokiej formy: Kirm, Jaliens, Chavez
W dośc dobrej formie, mimo zmęczenia grą co trzy dni:
Wilk, Pareiko, Paljic

Moskal...
Nie mogę wyjść ze zdumienia nad waszą naiwnością: może okazać się zbawieniem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Romuald napisał(a):Wyświetl post
A może to po prostu kredyt zaufania?
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.11.2011, 12:02
Ja myślę, że po prostu ktoś Bogusiowi schował detonator i dlatego rakieta jeszcze nie została wystrzelona
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 07.11.2011, 12:03
Owszem można wywalić Maaskanta nawet dzisiaj, jaki będzie efekt ? MOże przypomnę kolegom kibicom sezon 2006/2007 i wyrzucenie Petrescu ? MOże kolejny raz 8 miejsce w tabeli i brak pucharów orzeźwi co poniektóre głowy ? Wtedy pewnie stadion będzie pełbny bo przecież kibice na Wisłe nie chodzą przez Maaskanta. taka forma protestu.
Głownym problemem holenderskiego trenera jest to, że zdobył w pierwszym sezonie mistrzostwo - w sezonie, który miał być sezonem na przebudowę zespołu.
To nie Maaskant rozpierd.... w Wiśle to co mieliśmy naprawdę solidnego - linię obrony. To nie Maaskant sprzedał Głowackiego czy Marcelo.
To nie Maasaknt jest winny, że od lipca bieżacego roku leczy kontuzje praktycznie większość wiślackiej podstawowej kadry: Genkow, Melikson, Małecki, Boguski, Sobolewski, Jirsak, Jovanović, Lamey, Bunoza
Jestem i tak zdziwiony, że mając takie tytły w składzie zespół cokolwiek był w stanie ugrać w tej lidze, bo gdy dochodzi do zmian, to na ławce nie ma zawodników, którzy mogliby pchnąć zespół do przodu....
Wyjmijcie z któregokolwiek zespołu ligowego jego serce:
Legia: Radović, Ljuboja, Gol, Żewłakow i zobaczymy czy ta legijna maszyna będzie grała na tym samym poziomie ? Podobnie jest z Amiką i z innymi zespołami.
Plaga kontuzji spowodowała, że nie ma praktycznie żadnych możliwości rotowania składem, Chavez nawet nie miał w lecie normalnego odpoczynku - Puchart CONCACAF, a potem już Liga Mistrzów. Nie dziwi mnie jego obniżka formy. Ta grupa ludzi nie tworzy zespołowej gry, bo praktycznie nie gra tym samym składem, a co chwila ktoś z tego składu wypada przez kontuzje - wczoraj weszli Genkow i Jirsak - świeżo z zaleczonymi kontuzjami.
Maaskant mógłby się bawić w budowanie zespołu jeśli nikt nie stawiałby mu konieczności osiągnięcia konkretnych celów, a to w Wiśle nie jest realne. Sam jestem rozczarowany wczorajszym meczem i wynikiem. Jednak nie wiem jakich zmian w składzie miałby dokonać Maaskant przed tym meczem - wpuścić na środek obrony Czekaja z Diazem zamiast Chaveza i Jaliensa ?
Owszem Jaliens w środku obrony to pomyłka, ale ja pamiętam pienia na forach, gdy do nas przychodził - miał wciągnąć ligę polską nosem - jedną dziurką. Przy nim miał uczyć się Czekaj bycia solidnym obrońcą. Niestety nie okazał sie drugim Cleberem, jest zdecydowanie za słaby na ligową młóckę, nie wnosi charakteru. Tylko czy wstawienie w to miejsce Czekaja i jego gra pospołu z Diazem cz Chavezem przy jednoczesnych porażkach zespołu dałaby Maaskantowi cokolwiek? W Wiśle oczekuje się wyników, policzmy ilu młodych zawodników wypromowaliśmy w ostatnich 10 latach" Kuba, Małecki, Marcelo (chociaż nie do końca przyszedł z Santosu, gdzie grał) i na tym koniec. Byli Strąk, Nawotczyński, Kuzera - gdzie są dzisiaj ?

Konieczne jest przeprowadzenie zmian w kadrze zespołu - w szczególności chodzi o obronę, gdzie Jaliens cz Paljić niestety powinini znaleźć sie poza Wisłą, a konieczne jest zatrudnienie 2 solidnych obrońców - stopera i lewego obrońcy. W najbliższym okienku.
Kirm czy Garguła, gdyby zdrowi byli Małecki i Melkison nie powąchaliby trawy. Dizisaj grają, bo nie ma nikogo, kto mógłby ich zastąpić.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.11.2011, 12:07
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Maaskant nie kpi sobie z kibicow Wisły. Co najwyżej z durnych dziennikarzy
Przegraliśmy najważniejszy mecz w rundzie, a on jest zadowolony. Mało tego, ty, rzekomo kibic Wisły, mu przyklaskujesz. Cyrk. Jak ci ktoś pluje w twarz, też mówisz, że deszcz pada, albo że to na pewno tego drugiego chciał opluć?

Cytat:
schematy gry ofensywnej w ataku pozycyjnym polegające na wykonywaniu licznych podań piłki miedzy obrońcami i pomocnikami, aby umożliwic większości graczy przesuwanie się do przodu i skoncentrowanie gry za linią wyznaczającą środek boiska, by potem rozgrywać kolejne schematy, tym razem z udziałem napastników i skrzydłowych.

Ale ty oglądasz mecze Wisły, czy piszesz o Wiśle, którą prowadzisz w FM?

Cytat:
Ostatnio zakupieni (lato) to Biton, Iliev, Nunez, Lamey, Jovanovic (5).
Zostaje więc 6.
Z tego 3 bez wysokiej formy: Kirm, Jaliens, Chavez
W dośc dobrej formie, mimo zmęczenia grą co trzy dni:
Wilk, Pareiko, Paljic
"Dość dobrej formie". Nie ma nawet żadnego piłkarza, którego dałoby się wyróżnić.

Cytat:
Moskal...
Nie mogę wyjść ze zdumienia nad waszą naiwnością: może okazać się zbawieniem
Rozumiem. Skoro mimo widocznych ŻAŁOSNYCH efektów pracy maaskanta ty widzisz w grze Wisły superofensywne akcje (których efektem jest 1 gol w 3 ostatnich meczach, w których zmierzyliśmy się m.in. ze słabiutkim beniaminkiem (w którym to meczu oddaliśmy 1 celny strzał) i ostatnią w tabeli Cracovią), to nic do ciebie nie dotrze. Zaprzeczasz po prostu temu, co widać gołym okiem. Dlaczego Moskal wg ciebie nie może okazać się dobrym trenerem? Bo asystował np. u Okuki, Petrescu, Skorży i teraz Maaskanta? Chyba jakiś warsztat już sobą prezentuje, co? Może to właśnie jego czas?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Stary 07.11.2011, 12:09
Niech mi obroncy Maaskanta odpowiedza na jedno pytanie.

Na czym opieracie przekonanie, ze dajac temu czlowiekowi kolejny rok, cokolwiek zyskamy?
Bo na moj, dosc chlopski rozum znamiona tego, ze to slaby trener widoczne byly juz od dawna a obecnie tylko ślepiec by ich nie zauwazyl.

Grzechy glowne Maaskanta?

1. Brak wypracowanych schematow gry. Przechodzenia z obrony do ataku, ustawiania sie, gry bez pilki.
2. Brak umiejetnosci wykonywania stalych fragmentow gry.
3. Brak umiejetnosci bronienia sie podczas stalych fragmentow gry wykonywanych przez przeciwnika.
4. Brak zaangazowania, problemy z koncentracja i mobilizacja.
5. Czesto niezrozumiala, jeszcze czesciej nieskuteczna taktyka.

Na wszystkie powyzsze zarzuty zadnego wplywu nie powinna miec sytuacja kadrowa druzyny. Bo rzut rozny powinnismy potrafic wykonac nawet jesli Melikson czy Malecki sa kontuzjowani.

Nie wierze, ze trener, ktory przegrywa derby z najslabsza druzyna w pol amatorskiej lidze dysponujac jak na nasze warunki bardzo dobrym potencjalempilkarskim moze zagwarantowac ze konsekwentnie bedziemy piac sie w gore.

Moim zdaniem kolejny rok stracimy.

Robert jest gosciem, ktorego nie da sie nie lubic. Klasa, poczucie humoru, blyskotliwosc, dobra prezencja i latwosc obcowania z mediami. Czyni go to swietnym kandydatem na stanowisko rzecznika prasowego.
Trenerem jest slabym.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 07.11.2011, 12:09
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Owszem można wywalić Maaskanta nawet dzisiaj, jaki będzie efekt ? MOże przypomnę kolegom kibicom sezon 2006/2007 i wyrzucenie Petrescu ? MOże kolejny raz 8 miejsce w tabeli i brak pucharów orzeźwi co poniektóre głowy ? Wtedy pewnie stadion będzie pełbny bo przecież kibice na Wisłe nie chodzą przez Maaskanta. taka forma protestu.
Głownym problemem holenderskiego trenera jest to, że zdobył w pierwszym sezonie mistrzostwo - w sezonie, który miał być sezonem na przebudowę zespołu.
To nie Maaskant rozpierd.... w Wiśle to co mieliśmy naprawdę solidnego - linię obrony. To nie Maaskant sprzedał Głowackiego czy Marcelo.
To nie Maasaknt jest winny, że od lipca bieżacego roku leczy kontuzje praktycznie większość wiślackiej podstawowej kadry: Genkow, Melikson, Małecki, Boguski, Sobolewski, Jirsak, Jovanović, Lamey, Bunoza
Jestem i tak zdziwiony, że mając takie tytły w składzie zespół cokolwiek był w stanie ugrać w tej lidze, bo gdy dochodzi do zmian, to na ławce nie ma zawodników, którzy mogliby pchnąć zespół do przodu....
Legia: Radović, Ljuboja, Gol, Żewłakow i zobaczymy czy ta legijna maszyna będzie grała na tym samym poziomie ? Podobnie jest z Amiką i z innymi zespołami.
Plaga kontuzji spowodowała, że nie ma praktycznie żadnych możliwości rotowania składem, Chavez nawet nie miał w lecie normalnego odpoczynku - Puchart CONCACAF, a potem już Liga Mistrzów. Nie dziwi mnie jego obniżka formy. Ta grupa ludzi nie tworzy zespołowej gry, bo praktycznie nie gra tym samym składem, a co chwila ktoś z tego składu wypada przez kontuzje - wczoraj weszli Genkow i Jirsak - świeżo z zaleczonymi kontuzjami.
Maaskant mógłby się bawić w budowanie zespołu jeśli nikt nie stawiałby mu konieczności osiągnięcia konkretnych celów, a to w Wiśle nie jest realne. Sam jestem rozczarowany wczorajszym meczem i wynikiem. Jednak nie wiem jakich zmian w składzie miałby dokonać Maaskant przed tym meczem - wpuścić na środek obrony Czekaja z Diazem zamiast Chaveza i Jaliensa ?
Owszem Jaliens w środku obrony to pomyłka, ale ja pamiętam pienia na forach, gdy do nas przychodził - miał wciągnąć ligę polską nosem - jedną dziurką. Przy nim miał uczyć się Czekaj bycia solidnym obrońcą. Niestety nie okazał sie drugim Cleberem, jest zdecydowanie za słaby na ligową młóckę, nie wnosi charakteru. Tylko czy wstawienie w to miejsce Czekaja i jego gra pospołu z Diazem cz Chavezem przy jednoczesnych porażkach zespołu dałaby Maaskantowi cokolwiek? W Wiśle oczekuje się wyników, policzmy ilu młodych zawodników wypromowaliśmy w ostatnich 10 latach" Kuba, Małecki, Marcelo (chociaż nie do końca przyszedł z Santosu, gdzie grał) i na tym koniec. Byli Strąk, Nawotczyński, Kuzera - gdzie są dzisiaj ?

Konieczne jest przeprowadzenie zmian w kadrze zespołu - w szczególności chodzi o obronę, gdzie Jaliens cz Paljić niestety powinini znaleźć sie poza Wisłą, a konieczne jest zatrudnienie 2 solidnych obrońców - stopera i lewego obrońcy. W najbliższym okienku.
Kirm czy Garguła, gdyby zdrowi byli Małecki i Melkison nie powąchaliby trawy. Dizisaj grają, bo nie ma nikogo, kto mógłby ich zastąpić.
Święte każde zdanie które napisałeś. W 100% się z Tobą zgadzam. Kolejny argument: skoro naszego klubu i rodzimej ligi nie stać na wydawanie za piłkarza 1,6 mln euro (Biton) gdzie każdy średniak europejski wciąga taką kwotę nosem to co taki Maaskant ma począć z zawodnikami z demobilu? Dziwicie się Maaskantowi że jeszcze nie złożył dymisji. To ja się jemu nie dziwię że nie pieprznął tym polskim bagienkiem pod nazwą Ekstraklasa.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 07.11.2011, 12:11

nareszcie jakiś głos rozsądku
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2011, 12:12
haha, dziwisz sie, ze nie zlozyl dymisji ? zapominasz o czyms! takiej kasy jak Wisla nikt mu predko nie zaplaci! To samo tyczy sie Valxa, Jaliensa i Lameya - dlatego tu sa.
I nie mitologizujcie Valxa, bo taki Jozwiak wyciagnal Legii Ljuboje.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 07.11.2011, 12:13
Ciekawe co na koniec sezonu jak Wisła zdobędzie MP powiedzą przeciwnicy Maaskanta. Zapewne to samo co przeciwnicy Skorży na wiosnę. Wtedy go zwalniali a teraz całują po dupie.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2011, 12:14
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
W ŁKS wystarczyło zwolnić poprzednika i zatrudnić Probierza. I po kilku meczach dało to 13 pkt. Wbrew pozorom efekt nowej miotły często się sprawdza.
Najwyżej na krótki dystans. Czy o działanie doraźne nam chodzi? Bezmyślne wymienianie trenerów na polskich zastępców może też mieć i często ma bardzo negatywny efekt - najlepszym przykładem nasza własnaprzeszłość. Moskale, Kusty, Kulawiki, Nawalki już były, przerabialismy już nie raz ten scenariusz. Nigdy nic naprawdę dobrego to nie dało.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.11.2011, 12:14
Nie wrzucajcie Valckxa i Maaskanta do jednego wora. To, że obaj są Holendrami nie znaczy, że ich ocena musi być taka sama. Pomijając kwestię, czy należy zwolnić Maaskanta już teraz, czy po rundzie/sezonie, to Valckxa bezwzględnie należy pozostawić na stanowisku.

Podszywacz, a co powiedzą zwolennicy Maaskanta, kiedy na koniec sezonu Wisła zajmie miejsce 6-8 w tabeli?
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.11.2011, 12:17
to ja znów przytoczę Pana Fergusona o którym ktoś tu wspomniał. Jak facet obejmował Man Utd to 1 trofeum, podkreślam 1 jakie kolwiek trofeum zdobył po dwóch albo trzech latach.. ja nie jestem jakimś wielkim fanem trenera ale dajmy na prawdę popracować mu przez cały kontrakt chociaż tutaj bądźmy na europejskim poziomie..
Skorży zaufano i gdzie teraz Legia jest?

Odpowiedz cytując
doradca
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 07.11.2011, 12:18
Nowym trenerem Wisły na 90 % będzie Janusz Wójcik :o
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.11.2011, 12:19
Ciekawe co na koniec sezonu jak Wisła zdobędzie MP powiedzą przeciwnicy Maaskanta. Zapewne to samo co przeciwnicy Skorży na wiosnę. Wtedy go zwalniali a teraz całują po dupie.
Nic nie będą musieli mówić, nie ma takiej opcji aby pozostawiając Holendrów zdobyć MP. Zdobycie mistrzostwa wymaga zdecydowanie czegoś więcej nawet w naszej buraczanej lidze. Nie widzisz, że my się staczamy sportowo (i nie tylko sportowo) z tygodnia na tydzień, z miesiąca na miesiąc. To równia pochyła, kończąca się miejscem na koniec sezonu w okolicy 10-12 pozycji.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez ooona : 07.11.2011 o godz. 12:20.
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Stary 07.11.2011, 12:21
"K.wa jak się cieszę, że się myliłem".Każdy, kto ma choc odrobine przyzwoitości.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.11.2011, 12:29
Przegraliśmy najważniejszy mecz w rundzie, a on jest zadowolony. Mało tego, ty, rzekomo kibic Wisły, mu przyklaskujesz. Cyrk. Jak ci ktoś pluje w twarz, też mówisz, że deszcz pada, albo że to na pewno tego drugiego chciał opluć?
kto powiedział, że trener jest zadowolony?
Nie twórz kolejnych mitów

Ale ty oglądasz mecze Wisły, czy piszesz o Wiśle, którą prowadzisz w FM?
W zasadzie to niemusiałem i nie muszę Ci odpowiadać. I tak wiesz lepiej, jak się okazuje. Oglądałeś kiedyś mecz Wisły pod kątem schematów?
Z mojej strony OT. Skoro odpowiadam rzeczowo na twoje pytanie, a Ty nie zadajesz sobie trudu, żeby się nad tym zastanowić to po co mam dalej pisać?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.11.2011, 12:29
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
to ja znów przytoczę Pana Fergusona o którym ktoś tu wspomniał. Jak facet obejmował Man Utd to 1 trofeum, podkreślam 1 jakie kolwiek trofeum zdobył po dwóch albo trzech latach.. ja nie jestem jakimś wielkim fanem trenera ale dajmy na prawdę popracować mu przez cały kontrakt chociaż tutaj bądźmy na europejskim poziomie..
Skorży zaufano i gdzie teraz Legia jest?
Nie można żyć przykładem Skorzy i trzymać Maaskanta nie zauważyłeś jeszcze ,że nie idziemy do przodu? prosty przykład dostajemy ponad pół roku temu od Podbeskidzia i czy Maaskant znalazl recepte ? przyjezdza Pdbeskidzie gra identycznie jak wtedy i ponownie wygrywa .To nie jest przypadek z tym trenerem nie obronimy tytułu .
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.11.2011, 12:36

Najbardziej sensowna i merytoryczna wypowiedź w tym temacie. A nie pieprzenie, że Maaskant gada głupoty na konferencjach albo, że jest Holendrem i trzeba nam Polaka, bo to nijak ma się do sedna problemu. Niektórym radzę ją przeczytać kilka razy i uzmysłowić sobie pewne rzeczy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.11.2011, 12:38
Romuald ale ze Skorży jak było.. grali gorzej od nas nawet.. i jednak pozwolili mu zostać..
Ja widze inne problemy.. Pereiko gra słabiej niż w zeszłej rundzie, teraz nie wiadomo czy to wina trenera czy po prostu przez wiek.. Pan Bahr poraz kolejny pokazuje że 1 sezon z nowym trenerem jest spoko z przygotowaniem w kolejnym już gorzej..
I brak kluczowych piłkarzy!! Panowie to jest ważne w każdej drużynie! Prosty przykład Bayern - Napoli Schweinstaiger schodzi bo kontuzja i gra Bayernu siadła jak nic, w dodatku nerwówka do końca...

Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.11.2011, 12:39
Niektórych grubo ponosi

W ostatnich latach wypromowaliśmy ...

Więc tak. Jakub Błaszczykowski zaistniał bo nie bał się na niego postawić niejaki Werner Liczka. Co by nie mówić postawił na 19-latka z IV ligi kosztem sprowadzonego przez siebie Vlastimila Vidliczki.

Gwoli przypomnienia, na tym forum przyjście Kuby zostało najczęściej kwitowane steiwrdzeniem: "Wzmacniamy wiślackie rezerwy".

Niejaki Patryk Małecki, którego absencja zdaniem wielu uzytkowników forum mocno wpłynęła na wczorajszy wynik rozwinął skrzydła i zaczął mocno się liczyć na polskim piłkarskim podwórku za sterów niejakiego Macieja Skorży. Trener ten postawił na Małeckiego kosztem Wojciecha Łobodzińskiego, który klub kosztował 400 000 euro, który był reprezentantem Polski na Euro 2008, jednym z kluczowych graczy Zagłębia Lubin, mało tego w Wisle miał potężny kontrakt indywidualny.

Kogo wypromowała Wisła w ostatnich dwóch latach?

Próbuję sobie wyszczególnić nazwiska, ale jakoś nie bardzo mogę.

I jeszcze ciekawostka:

Maor Melikson - czym może się narażę większości forumowej braci - to wynalazek niejakiego Edwarda Klejdinsta, w co niektórym będzie ciężko uwierzyć.

Koncepcja Maaskanta i jego kreatorów zakończyła się wraz z 90 minutą meczu z APOELEM u siebie.

Potem jest tylko równia pochyła w dół.

A 0:1 wczoraj z żenująco słabymi parchami to HAŃBA.

Oczywiście nie dla wszystkich.

Jak już kilka razy wspominałem dla części uzytkowników forum nawet gdyby koszulkę Wisły ubrał dowódca Jude Gangu i strzelił gola to skandowaliby jego nazwisko, bo przecież nie liczy się wiślacki honor, tylko sukces sportowy.

Dlatego popieram tu pana Dudiego. Gdzie jest Wasza duma i jakikolwiek honor? Co jeszcze ma zrobić holenderski mitoman, by część z Was otworzyła oczy?
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 07.11.2011, 12:41
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...chce-jego.html

Futball news chyba miew nienajgorsze info. Narazie ciekawostka.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 07.11.2011, 12:46
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wariant z polskim trenerem, obojętnie czy "młodym zdolnym", czy doświadczonym, czy wreszcie "wychowankiem" (np: Nawałka, Kusto) przerabiany był już milion razy - zawsze kończyło się wstydem i tragedią.
Myślę, że nasz zarząd powinien sobie ten cytat oprawić w ramki!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.11.2011, 12:46
kto powiedział, że trener jest zadowolony?
Nie twórz kolejnych mitów
Kto powiedział? Skoro stać go na ironizowanie i drobne żarciki (jak jest wg twojej wersji), to przecież wygląda na to, że albo jest zadowolony, albo ma ogromny dystans, do tego, co się stało. Jedno i drugie jest dyskwalifikujące dla niego, jak trenera Wisły.

W zasadzie to niemusiałem i nie muszę Ci odpowiadać. I tak wiesz lepiej, jak się okazuje. Oglądałeś kiedyś mecz Wisły pod kątem schematów?
Z mojej strony OT. Skoro odpowiadam rzeczowo na twoje pytanie, a Ty nie zadajesz sobie trudu, żeby się nad tym zastanowić to po co mam dalej pisać?
Ale cóż ja Ci mam odpowiedzieć, skoro piszesz posty, które nie mają przełożenia na rzeczywistość? Skoro rzeczywiście gramy tak ofensywnie i tak kombinacyjnie, to dlaczego od kilku miesięcy nie widać efektów w postaci... kombinacyjnej i ofensywnej gry? Ciągłe straty w środku pola (i nie tylko), Chavez i Jaliens wyprowadzający (wybijający) piłkę na skrzydła (wbrew temu, co Ty widzisz) i potem "niech się dzieje wola Boga", kompletny brak ruchu wśród piłkarzy z przodu (świadczący o braku zgrania, wypracowanych schematów, bo nikt nie wie, kiedy napastnik urwie się obrońcy, ani kiedy pomocnik poda) i ciągłe wykładanie się na drużynach, które sobie po prostu zagęszczą środek. Był Melikson i Mały - był pomysł na grę (czyli zagraj do nich i oni coś wymyślą), zabrakło ich i jest dupa, koniec kombinacyjnej gry.

A jeśli nie ma kto realizować taktyki trenera, to niech ją zmieni! Skoro ma już materiał ludzki, to niech do niego dopasuje taktykę, a nie odwrotnie! Nie można grać jak ze Śląskiem (2-0 dla WKS), kiedy to piłkarzyny posłały milion dośrodkowań i nie oddaliśmy żadnego groźnego strzału. Maaskant jest niereformowalny. Dodatkowo dyskwalifikuje go bezczelne olewanie wartości ważnych dla kibiców.

Cytat:
Z kolei, kiedy padło pytanie "jak się trener czuje z tym, że Wisła przegrała na Cracovii pierwszy raz od wielu lat w lidze?", Robert Maaskant odparł: "Właśnie przegraliśmy mecz i to niech służy za komentarz do tej sytuacji. Powinniśmy zdobyć więcej goli, ponieważ mieliśmy sytuacje. Data ostatniej porażki niewiele mi mówi i sądzę również, że moi piłkarze także nie wiedzą kiedy ostatnio tutaj przegraliśmy."
Jeśli to was ostatecznie nie zraża do tego trenera, to... z resztą, szkoda gadać.

Kończę temat, bo szkoda zdrowia. Dobrze, że wczoraj na meczu przekonałem się, że poza tym forum jest wielu Wiślaków, którzy nie pozwolą sobie wejść na łeb.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 07.11.2011 o godz. 12:59.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.11.2011, 12:48
Moim zdaniem do zimy niema co zmieniać. Piłkarzy inaczej się nie ustawi żeby dobrze grali, a nowy trener to nie Jezus żeby uzdrowił kontuzjowanych. Trzeba się zastanowić co dalej czy zmieniać w zimie trenera czy kupić nowych zawodników. Wydaje mi się , że albo jedno albo drugie. Bo zmiana trenera na pewno kosztuje sporo pieniędzy. To pytanie co lepsze nowy trener czy nowi piłkarze?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów