|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak, silnik normalnie się nagrzewa i się nie przegrzewa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
ja bym w takim razie zmienił sondę lambda. Część komputerów pomimo iż ma taką pozycję nie pokazuje jej uszkodzenia. Dla pewności możesz podjechać do jakiegoś gazownika i niech Ci sprawdzi czy jej parametry mieszczą się w normach. Jeśli sonda nie pomoże to pozostają lejące wtryskiwacze - jeśli natomiast gaz masz 2 generacji tj. z mieszalnikiem/reduktorem to opcja ta odpada.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, że mam reduktor do wymiany bo jest nieszczelny ale nie sądzę aby przez to zużycie paliwa wzrosło dwukrotnie. Wielkie dzięki za pomoc!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
skoro masz nieszczelny reduktor to Ci przepuszcza podtlenek lpg no nie?
![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tzn. co tam przepuszcza to się nie znam ale "syczy" spod maski tylko czy reduktor od gazu bierze udział również w tworzeniu mieszanki z benzyną? W tej kwestii jestem zielony.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Panowie, jakie preparaty polecacie do zabezpieczenia podwozia auta na zimę?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Środek BOLL tyle że nie w sprayu a na pistolet do kompresora. Jest gęściejszy i lepiej kryje. Jest stosunkowo tani i na auto klasy Renault Megane wystarczą 2,5 puszki
![]() ![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dokładnie też polecam Baranka:
http://allegro.pl/4-sztuki-baranek-b...851880469.html 4 sztukami objedziesz 2 bardzo duże samochody - ale są też do kupienia pojedyncze sztuki ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a co przed barankiem? jak mam trochę rdzy, np. na zbiorniku paliwa?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Musisz wyczyścić - jak przykryjesz rdzę to wypadniesz z fotelem na asfalt kiedyś
![]() ![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Baranek z Novola również daje radę.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Cortanin F
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kolego no obowiązkowo po wyczyszczeniu szczotką druciana lub też papierem ściernym musisz odtłuścić powierzchnie wtedy lepiej zlapie ![]() Odtłuszczać możesz np naftą albo rozpuszczalnikiem lub tym podobnymi asortynentami ![]() P.S Z wielką chęcią zamienię swoją rurkę (Renault Megane 1ph2 kombi 1.6 16V) na (Renault Lagune 1ph2 hatchback) Jeśli chodzi o silnik laguny to 1.8 16V lub 2.0 16V. Oczywiście Meganka posiada instalacje gazową sekwencję 4-tej generacji firmy STAG. A laguny poszukuję również na turbo podtlenku lpg ![]() Pozdrawiam ![]() Oczywiście kontakt na pw. Jeśli chodzi o kase to do dogadania ![]() Służę pomocą w dalszych częściach tematu również można pisać osobiście na pw ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś z was może czy Ibiza II FL 1,4 60KM wychodziła bez wspomagania kierownicy?
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Polecam wyjazd autem do Wawy jak ktoś chce pooglądać innych jak ogląda się małpki w Zoo.
- stojąc na czerwonym od jakiś 5 sekund obok przejeżdżają jeszcze 3 auta z rozpędu - włączanie się do ruchu 5 metrów przed autem jadącym 70 km/h to norma lokalna - na 2 pasach ruchu stały obok siebie 4 auta - w tym jedno na środkowym pasie a jedno dwoma kołami na chodniku - gość omija korek poza miastem jadąc totalnie poboczem - a ludzie - dosłownie uciekają do rowu ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mam pytanie bawił się ktoś w wymianę wkładu lusterka w opel vectra? chodzi mi o model b jak to wygląda? bo czytam na necie niektórzy mają z tym problemy.Dodam,że lusterko podgrzewane i elektryczne.
P.s można na pw ![]() Dziadek Nie jestem z Krk tak tylko uszkodzony wkład
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 24.10.2011 o godz. 21:23.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
brylant17 podjedz na ul. Mała góra na bieżanowie tam masz firme ktora na miejscu Ci wszystko zrobi :]
rozumiem ze tylko wkład-lustro uszkodzone ![]()
Sam se spieprzaj
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
mam problem z puntem 97r.
Nie wiem czy to akumlator,bendix czy szczotki na rozruszniku ale auto odpala tylko na "pych" Jak kręcę w stacyjce to zaraz kontrolki gasną i dupa bynajmniej jak sie pchnie (nawet 5 metrow) auto odpala od kopa.Aku miałem słaby ale go naładowałem i nadal to samo,nie wiem ale wygląda to tak jak by zaraz po przekręceniu kluczyka caly prąd szedł w p i z du .Mial ktos podobny problem? ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Może akumulator już się skończył i nie "trzyma" prądu.
![]()
W sercu Krakowa - WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
uno 97r, problemem jest bendix, wrzucasz bieg i bujasz auto na lewo i prawo czy tam przod tyl i powinien odpalic, eh te fiaty :/ |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jakie opony polecicie na zime ? 205/60/16
Glownie jazda w miescie, czasem wypad poza miasto |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Szukam mechanika pracującego w soboty. Potrzebuję zmienić rozrząd w audi a4. W tygodniu to raczej niemożliwe.
Polecacie jakiś zakład ? ![]()
|
semper fi
Offline |
|
|
Tradycyjnie AUTO - KUBIK
W sobotę mieli otwarte od 8 rano do 14 - jakoś tak nie pamiętam dokładnie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Sycylia! Tam się jeździ
Jedziesz na tydzień, bierzesz auto z wypożyczalni, wracasz do Krakowa i zaczynasz trąbić i jeździć jak wszyscy tam. Przeżycia zajebiste, stalowe nerwy. Tak porównując jazda w KRK to jest luz blues. Spokój jak na rybach, nic się nie dzieje. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
- takiego wieśniactwa nie widziałem.![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się. Zjeździłem autem z 20k km. ale takiego buractwa jak w Wawie to nie widziałem nigdzie. Nie daj boże, próbować pas zmienić. Nikt nie wpuści. Zwężenie? Jak się wepchniesz na chama to może. Spychanie na krawężnik i do rowu to normalka. Jedziesz, zmienia się na czerwone, a gość za Tobą ani myśli hamować. Piesi idą na zielonym, a kierowca trąbi. A najlepszy jest mój ukochany skręt z Al.Krakowskiej w stronę Jerozolimskich, pod pierwszym wiaduktem od strony Okęcia. Totalna wolna amerykanka. Z prawego pasa nagle ktoś skręca w lewo. Pas się kończy? To co... jedziemy przed siebie.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|