The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2011, 11:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że znowu spadną na mnie pokemony, ale pewnie w archiwach forum sa jeszcze moje posty z czasów gdy przed pokemonami broniłem Petrescu, którego drużyna wedlug nich "nie miała stylu". Gdzie sa teraz te pokemony a gdzie Petrescu? Teraz bronię Maaskanta przed kolejnymi pokemonami, bo według nich drużyna Roberta "nie ma stylu".
Sedziowie, od skokow narciarskich się znaleźli.
Wybacz, ale ja nie widze nic dziwnego w tym, ze ludzie placa po 50zl za bilet i maja ochote ogladac dobra pilke. Nie wymagaj od nich jakiejs glebokiej znajomosci futbolu, analizowania niuansow taktycznych jakie rzekomo wprowadza Maaskant czy Petrescu. To ma byc rozrywka po pracy, przyjemnosc, a nie kolejne zajecia tym razem z "zasad taktycznych na przykladzie Wisly Krakow". Wiec nie dziw sie, ze ludziom sie nie podobala gra za Petrscu czy teraz.

Jak idziesz do kina i film jest do dupy, zle sie go oglada to nikt go nie poleci i nikt na niego nie pojdzie. I czy sie komus podoba czy nie to tak dziala wielka pilka w tej chwili. Moze byc 10% zapalencow na trybunach, ale 90% to pikniki, ktore daja kase, napedzaja koniunkture i sa argumentem dla sciagniecia sponsora. A tacy ludzie nie beda analizowac czy Lamey albo inny X podal po obiegu, jak byl pressing na jego stronie. Ida zeby sie pobawic, zobaczyc cos dobrego, zobaczyc bramki i atrakcyjna dla oka gre. I ich swiete prawo po calym dniu pracy. I jak to dalej bedzie szlo w ta strone to pierwszy raz od dawna, o ironio wreszcie majac piekny stadion, frekwencja poleci ponizej 10 tys.
Ostatnio edytowane przez nesta : 02.11.2011 o godz. 11:43.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.11.2011, 11:45
Ja piernicze ale mi podniósł ciśnienie Maaskant ,w wywiadzie dzisiejszym przyznał,że zlekceważyli Podbeskidzie i to ma być profesjonalizm? wielce pamiętali o zeszłorocznej kompromitacji i nie potrafili znowu docenić rywala .Koniec niech już odejdzie z naszego klubu nawet jak wygra derby bo co za 2 tygodnie Górnik zagra pressingiem agresywnie i kolejna strata punktów a Maaskant będzie wielce zaskoczony tak jak po meczu z Podbeskidziem mimo,że całe forum wiedziało jak rywal zagra.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.11.2011, 11:48
Każdy pokemon zarzuca w ten sposób:
1) Nie strzelamy bramek. Odpowiedź: a ilu mamy napastników w drużynie? Z tego co widzę to JEDNEGO. Bitona. Nawet jak chłopak ma słabszy dzień to trudno go zastąpić.Genkov kontuzjowany, Boguski...przemilczmy.RTaczej po kontuzji sięjuż nie odbuduje.
2) Nie gramy 4-4-2. Odpowiedź: Patrz punkt 1. Niby kim to mamy grać? No i dlaczego nie graliśmy wcześniej a jakoś wygrywaliśmy , co?
3) Nie tworzymy akcji. Odpowiedź.Tworzymy. Tylko, że takie na jakie nas stać w tym momencie. Nie mamy ani defensywnego zawodnika nr 1, ani skrzydłowego nr 1, ani ofensywnego pomocnika nr 1. Są zastępcy. Bez formy.
4) Trener gada głupoty na konferencjach.Odpowiedź: Trener jest jednością z drużyną.Ruga ich w szatni, ale publicznie broni.Bo gra z nimi o wspólny cel. Coś jak z forumowiczami. Widzą karnego, widzą rękę, ale to nie znaczy, że powiedzą na koniec seoznu-Wisła nie powinna być MP i oddajmy ten puchar, niech Lech zagra w eliminacjach LM.

Ja osobiście widząc wszystkie problemy stojące przed Wisłą, za sukces uznam utrzymanie 4-6 pkt straty przed przerwą między rundami.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.11.2011, 12:01
Maaskant ma już chyba świadomość powagi sytuacji:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.11.2011, 12:06
ale czy będzie miało sens zwalnianie go ?

Nagle Kirm sobie przypomni jak sie gra, Paljić nauczy sie grac w obronie, Chavez trzymać linię, Lamey zlapie prędkość a Pareiko nie puści zadnej bramki ? Ni chuja.
Nie dosc ze coach by dostał odszkodowanie, to ...kto na jego miejsce ? No chyba ze w grę dalej wchodziła by opcja zagraniczna, ale Bóg wie co prezes ma w głowie po przygodzie holenderskiej.
Ja bym zostawił Roberta, conajmniej do końca sezonu. Liga jest tak wyrównana ze w 2 kolejki cała tabela moze odwrócić sie do góry nogami ( oprócz siurków z ostatniego miejsca oczywiscie)
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.11.2011, 12:10
nesta napisał(a):Wyświetl post
Wybacz, ale ja nie widze nic dziwnego w tym, ze ludzie placa po 50zl za bilet i maja ochote ogladac dobra pilke. Nie wymagaj od nich jakiejs glebokiej znajomosci futbolu, analizowania niuansow taktycznych jakie rzekomo wprowadza Maaskant czy Petrescu. To ma byc rozrywka po pracy, przyjemnosc, a nie kolejne zajecia tym razem z "zasad taktycznych na przykladzie Wisly Krakow". Wiec nie dziw sie, ze ludziom sie nie podobala gra za Petrscu czy teraz.

Jak idziesz do kina i film jest do dupy, zle sie go oglada to nikt go nie poleci i nikt na niego nie pojdzie. I czy sie komus podoba czy nie to tak dziala wielka pilka w tej chwili. Moze byc 10% zapalencow na trybunach, ale 90% to pikniki, ktore daja kase, napedzaja koniunkture i sa argumentem dla sciagniecia sponsora. A tacy ludzie nie beda analizowac czy Lamey albo inny X podal po obiegu, jak byl pressing na jego stronie. Ida zeby sie pobawic, zobaczyc cos dobrego, zobaczyc bramki i atrakcyjna dla oka gre. I ich swiete prawo po calym dniu pracy. I jak to dalej bedzie szlo w ta strone to pierwszy raz od dawna, o ironio wreszcie majac piekny stadion, frekwencja poleci ponizej 10 tys.
Wiesz co? Takie argumenty to ja rozumię ale w innym kontekście. Wisął to nie film, który trwa 100 minut, i jest zrealizowany przez ekipe profesjonalistów w okresie co najmniej jednego roku, lub lepiej dwóch lat, gdzie wszyscy wykonawcy zostali zatrudnieni na początku i będąc profesjonalsitami stopniowo jeden po drugim dokładlai do filmu swoją cegiełkę.

W przypadku filmu w kinie widzisz efekt koncowy. W przypadku drużyny widzisz wszystko, cały pozorny chaos zatrudniania wykonawców, organizowania srodków, prób bez kamer i z kamerami, czekając na efekt końcowy, kóry jak w przypadku naprawde dobrego filmu ma nastąpić po dwóch latach.
Zgadzam się, że widz w kinie nie jest od tego, żeby aystowac reżyserowi i ekipie przez dwa lata pisania scenariusza, realizacji, postmontażu, tylko chce od razu gotowy produkt.
W przypadku piłki nożnej tak się nie da.

Co do dbania o frekwencje na stadionie. Masz rację, sama sie nie zrobi. Zrobią ja albo bardzo dobre wyniki druzyny (na te jednak trzeba czekać) albo działania zarządu (na przykład zatrudnienie Sandry Bullock zamiast Kingi Rusin ;-) )
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 02.11.2011, 12:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale czy będzie miało sens zwalnianie go ?

Nagle Kirm sobie przypomni jak sie gra, Paljić nauczy sie grac w obronie, Chavez trzymać linię, Lamey zlapie prędkość a Pareiko nie puści zadnej bramki ? Ni chuja
heh takie gówniane teksty ostatnimi czasy bawi mnie najbardziej.

A Np pan Orest Lenczyk we Wrocławiu też nie sprawił ze zawodnicy zaczeli grac lepiej... NI CHUJA jak to napisałes, po prostu miał czarodziejską różdzke i z tych samych zawodników którzy bronili sie przed spadkiem zaczarował i zaczeli bić sie o mistrza.

Robert M. to mierny europejski trener który sie dopiero uczy, kto wie, moze nie nauczy sie niczego i bedzie mierny zawsze, a moze cos z niego jeszcze bedzie.
Na dzień dzisiejszy to mierny trener który w całej swojej karierze osiągnął mistrzostwo Polski z drużyną która co rok o mistrza walczy. Innych sukcesów brak.

AAA i awansował do Ligi Europejskiej
(co by mu nie odbierac to jednak sukces)
Powód: liga europejska !
Ostatnio edytowane przez TRZEBINIAnin : 02.11.2011 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 02.11.2011, 12:21
TRZEBINIAnin napisał(a):Wyświetl post

A Np pan Orest Lenczyk we Wrocławiu też nie sprawił ze zawodnicy zaczeli grac lepiej... NI CHUJA jak to napisałes, po prostu miał czarodziejską różdzke i z tych samych zawodników którzy bronili sie przed spadkiem zaczarował i zaczeli bić sie o mistrza.

Robert M. to mierny europejski trener który sie dopiero uczy, kto wie, moze nie nauczy sie niczego i bedzie mierny zawsze, a moze cos z niego jeszcze bedzie.
Na dzień dzisiejszy to mierny trener który w całej swojej karierze osiągnął mistrzostwo Polski z drużyną która co rok o mistrza walczy. Innych sukcesów brak.
Pan Orest...

Pan Urban mając ciekawy skład w Lubinie nie sprawił że piłkarze grają lepiej
Pan Michniewiczicz nie sprawił że Jaga gra lepiej
Pan Skorża którego nie zwolnili...sprawił po ROKU czasu że Legia gra lepiej
Pan Ulatowski nie sprawił ze Cracovia zaczęła grać lepiej

Ale idzmy dalej. Jak sam napisałeś Maaskant to mierny europejski trener. A którego polskiego trenera można uznać ...europejskim ?

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.11.2011, 12:25
O tym jak dobrze Maaskant przygotował Wisłę do LM świadczą wyniki Apoelu - to jest drużyna na europejskim poziomie a samo wygranie z Nią meczu na Reymonta należy z naszym potencjałem uznac za sukces.
Odnośnie tego co pisał FraMat to oczywiste, że po zwolnieniu Maaskanta ten znajdzie klub z ambicjami podobnie jak to zrobił Petrescu gdzie jednak za ambicjami idą pieniądze przystające do owych ambicji i zrobi dobry wynik podczas gdy my będziemy gnic z jakimś polskim czarodziejem.To jest scenariusz, który żądają internetowi krzykacze...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.11.2011, 12:34
Martinus napisał(a):Wyświetl post
O tym jak dobrze Maaskant przygotował Wisłę do LM świadczą wyniki Apoelu - to jest drużyna na europejskim poziomie a samo wygranie z Nią meczu na Reymonta należy z naszym potencjałem uznac za sukces.
Dokładnie. Na razie nawet FC Porto nie zdołało ich pokonać u siebie, a Wisła dałą radę.

Jeszcze raz powtórze - jeśli ktos oczekuje, że Wisła z Jirsakiem, będzie grać tak samo jak co Meliksonem w środku to sie chyba głową na dupę zamienił. Ten gość nawet za Skorży siedzieł na ławie!

P.S A.... zapomniałem.... z Podbeskidziem to nawet Jirsak nie mógł zagrać.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.11.2011, 12:40
Nie mógł zagrać bo był kontuzjowany.
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Stary 02.11.2011, 12:52
Pan Orest...

Amigos ale ocb? jaki Urban? jaki Czesław? jaki Ulatowski? Maaskant to mierny trener a wymienieni przez Ciebie "trenerzy" są jeszcze bardziej mierni, nawet bardziej niż bardziej. Ja odniosłem sie tylko do Twojego tekstu który jest z dupy a powtarzacie go w kółko jak dzieci, a mianowicie:

Nagle Kirm sobie przypomni jak sie gra, Paljić nauczy sie grac w obronie, Chavez trzymać linię, Lamey zlapie prędkość a Pareiko nie puści zadnej bramki ? Ni chuja.
I dałem przykład Pana Oresta ze mozna, bo sprawił ze z druzyny która seryjnie przegrywa mecze i walczy o utrzymanie, praktycznie tym samym składem zaczął walczyc o mistrza, ba, nawet skończył jako wicemistrz. Nie robie tu z Oresta nie wiadomo kogo, to tylko przykład ze mozna sprawić ze ten sam zespół bedzie grał o niebo lepiej.

Ale idzmy dalej. Jak sam napisałeś Maaskant to mierny europejski trener. A którego polskiego trenera można uznać ...europejskim ?
I tak go bede nawywac, chyba ze coś sie zmieni.
A którego polskiego trenera można uznać ...europejskim ?
hmm dobre pytanie, nie mam teraz czasu pomyslec, ale jak znajde czas to Ci odpowiem czy jest taki.

Czy jestem za wyjebaniem Roberta?
Jestem za tym aby nawet dziś, podpisać nową 2-3 letnią umowe ze Stanem V. i niech od dziś szuka trenera za Roberta. Jeśli przez najblizsze mecze nic sie nie zmieni to po tej rundzie podziekować RM za mistrza i dać pracować komuś innemu. Został msc do konca rundy - zmiana w tym momencie nic nieda, trzeba przemeczyć ostatni miesiac
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.11.2011, 12:58
Pan Orest...

Na pewno bliżej do europejskiego poziomu ma Skorza niz nasz Maaskant już argumentuję;
Maaskant co on takiego wielkiego zrobil? mistrzostwo Polski zdobył które jest obowiązkiem każdego trenera u nas i awansował do LE korzystając z rozstawienia w 2 i 3 rundzie.Do tego puchary z Bredą w których nie zaszalał.

Teraz Skorza z Wisłą 2 mistrzostwa +odpadnięcie w decydującej rundzie walki o lige mistrzów po wyeliminowaniu Beitaru ( wynik na miare awansu do LE tylko wtedy nie było awansu po odpadnięciu w ostatniej rundzie el LM) wcześniej puchar z Grodziskiem teraz jako trener L puchar wicemistrzostwo+ eliminował rozstawionych turków i wielki Spartak przez co przeszedł do historii ,teraz jest na dobrej drodze do wyjścia z grupy LE .
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 02.11.2011, 12:59

I dałem przykład Pana Oresta ze mozna, bo sprawił ze z druzyny która seryjnie przegrywa mecze i walczy o utrzymanie, praktycznie tym samym składem zaczął walczyc o mistrza, ba, nawet skończył jako wicemistrz. Nie robie tu z Oresta nie wiadomo kogo, to tylko przykład ze mozna sprawić ze ten sam zespół bedzie grał o niebo lepiej.

Jestem za tym aby nawet dziś, podpisać nową 2-3 letnią umowe ze Stanem V. i niech od dziś szuka trenera za Roberta. Jeśli przez najblizsze mecze nic sie nie zmieni to po tej rundzie podziekować RM za mistrza i dać pracować komuś innemu. Został msc do konca rundy - zmiana w tym momencie nic nieda, trzeba przemeczyć ostatni miesiac
jesteś za tym by podpisac nowa długa umowe z chłopem który sprowadził tutaj jak sam powiedziałeś miernego trenera.
Jaki ma sens wiec zatrudnianie kolejnego miernego trenera + odprawa dla starego trenera, premia za podpis dla nowego, za te kwoty można 1 piłkarza wystrugać.
Zmiana dla zmiany czy jak ?

Romuald : wicemistrzostwo, PP, wyeliminowanie Turków, Ruskich czy .... wie kogo nie miało by miejsca gdyby go zwolnili a było baaaardzo blisko. Gdyby Słowacy puścili Waissa Skorży by nie było,miałby tylko PP a co by sie działo w pucharach jaki skład miała by Legia i co by grała tego nie wie nikt. Zresztą, spytaj teraz fanów druzyny ze stolicy czy sie cieszą ze Skorża został czy wręcz przeciwnie. Pamiętaj, że Legia w 1 sezonie Skorży miała FATALNE wyniki. FATALNE.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 02.11.2011 o godz. 13:02.

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 02.11.2011, 13:00
Chociaż na meczu z Podbeskidziem miałem odruch wymiotny (dobrze że nie zamówiłem nic z cateringu stadionowego)

Z jednej strony nie ma kim grać racja - Jirsak czy Garguła to zmiany na 30 minut zepnie się i coś mu wyjdzie, na obronie nie ma kto grać w ataku jeden napadzior tak kopany że się coraz bardziej o niego boje. Ok mamy sieczkę z kadry ale:

Ambicja i motywacja to leży i kwiczy mam nadzieje że to stan przejściowy.

Na derbach możemy grać i samym Boguskim w ataku ale ma być widać agresję i walkę gryźć trawę walczyć na całego itp itd. Obawiam się że jak wróci Melikson będziemy zawiedzeni. (Za duże oczekiwania)

Pan RM aby pokazać że ma zostać w Wiśle musi nauczyć ich walczyć i gryźć trawę. Nawet przy takich wynikach przy ambitnej grze IMHO stadion się będzie wypełniał.
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Stary 02.11.2011, 13:02
^^
Do tych porównań dodajcie że Skorży rozjebali przed pucharami cały skład (caluśką obrone)
a Maaskantowi? wyjebali z pierwszego składu tylko Cikosa - notabene uważanego przez forumowiczów za najsłabsze ogniwo pierwszej jedenastki , do tego dokupili mu Bitona Ilieva Nuneza i Jovanovica.

Kto miał łatwiej przezd pucharami...? no własnie.....

jesteś za tym by podpisac nowa długa umowe z chłopem który sprowadził tutaj jak sam powiedziałeś miernego trenera.
Jaki ma sens wiec zatrudnianie kolejnego miernego trenera + odprawa dla starego trenera, premia za podpis dla nowego, za te kwoty można 1 piłkarza wystrugać.
Zmiana dla zmiany czy jak ?
A gdzie napisałem ze SV ma ściagnac kolejnego miernego trenera? czemu sobie cos dopisujesz do tego co napisałem? bo tak Ci wygodniej? jak mamy tak dyskutować to odbij. Napisałem niech SV szuka, znajdzie lepszego, a w tym czasie RM dalej bedzie kaleczył - wtedy zamienić.

Tez sobie moge dopisywać do Twoich wypowiedzi cos mojego bo mi tak pasuje:

jesteś za tym by podpisac nowa długa umowe z chłopem który sprowadził tutaj jak sam powiedziałeś miernego trenera.masz pełno racji TRZEBINIAnin, cieżko sie z Tobą nie zgodzić, dlatego popieram Cie w 100%. Pozdro
Luzik ziomek
Ostatnio edytowane przez TRZEBINIAnin : 02.11.2011 o godz. 13:08.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 02.11.2011, 13:10
Można też powiedzieć że Maskant grał w Pucharach zupełnie nowym składem

Mecz meczowi nie równy i trener trenerowi gdyby Maciek został u nas nie ma gwarancji że gralibyśmy jak Legia.

Na oceny trzeba poczekać do końca sezonu bo rok temu w tym momencie mało kto obstawiał nawet podium dla nas a skończyło się jak się skończyło.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.11.2011, 13:19

AAA i awansował do Ligi Europejskiej
(co by mu nie odbierac to jednak sukces)
Tylko że Wisła nie jest na miejscu spadkowym, jest aktualnym mistrzem polski i uczestnikiem LE. W obecnym sezonie zajmuje 4 miejsce z zaledwie 4pkt. straty do lidera.
Tutaj nie wystarczy że przyjdzie trener i ustawi 7 obrońców przed polem karnym a reszcie każe grać z kontry bo go cała zgraja ekspertów skrytykuje że Wisła nie ma stylu (patrz spotkania na własnym stadionie z Litexem czy Apoelem). Tutaj nie wystarczy być w czołówce, tutaj nie wystarczy zdobyć mistrzostwa tutaj ma być styl i piękne akcje.
W Wrocławiu cieszą się z każdego zwycięstwa, z tego że są w czołówce nikt tam nie analizuje że z Podbeskidziem mogli stracić pkt, że zwycięstwo z Lechią było wymęczone a spotkanie słabe.
U nas po każdym spotkaniu jest jakieś ale z Apoelem za defensywnie z Lechem mogliśmy stracić bramkę na początku, z Bełchatowem powinno być 4:0 a nie 2:0 a nasze rezerwy powinny z Kielc wywieź zwycięstwo a nie jakiś marny remis.
Wszyscy w koło powtarzają że to jest najsłabsza Wisła za Cupiała a jak ma być najmocniejsza jak u nas ciągle najlepszych zawodników się pozbywano a w zamian sprowadzano nowych tylko ważne aby było jak najtaniej. Owszem pieniądze dalej wydajemy tylko że dawniej 250tys. rocznie dla zawodnika w Polsce to był kosmos i miało się w składzie gwiazdę krajowej piłki a dzisiaj zaczyna być to czymś normalnym.

Nie bronię Maaskanta bo zespół napewno może grać lepiej niż z Podbeskidziem ale nie będziemy grać jakiejś niesamowitej piłki.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.11.2011, 13:22
Pan Orest...

Orest to jedyny przedstawiciel PMSz, który w większości klubów w których pracował miał w miarę przyzwoite wyniki. Może wynika to poniekąd z jego zdecydowanego charakteru.

Reszta, może za wyjątkiem Urbana, to typowa PMSz, tzw. trenerzy jednej rundy/kilku kolejek ligowych. Zobaczymy jak Skorża (coś drgnęło), ale zazwyczaj nie patrzą na lepszych, tylko klepią na treningach (taktycznie) to samo od x-lat.

Trener to ~60-70% jakości drużyny. Z g. bata nie ukręci jak mówią, ale trener to kluczowy element. Co można zrobić z mieszanki wysokiej jakości, tj. Guardiola + wysokiej klasy piłkarze obserwujemy w każdym kolejnym meczu Katalończyków.

Maaskant faktycznie się dalej uczy, co widać po wielu jego decyzjach (często spóźnionych). Jednak zmiana już teraz na innego raczej pogorszy niż poprawi sytuację. Są mecze (ostatnio z Lechem na wyj) gdzie na prawdę wyglądało to przyzwoicie. Oglądaliśmy także takie, na które nie dało się patrzeć.

Maaskant ma teraz dwa ważne mecze, choć zdecydowanie najważniejszy jest ten ligowy. Jeżeli zamiast seryjnych wrzutek na pałę (jak ostatnio), zmusi do klepania aż do 16-tki przeciwnika, to będzie już bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 02.11.2011, 13:24
^^

A gdzie napisałem ze SV ma ściagnac kolejnego miernego trenera? czemu sobie cos dopisujesz do tego co napisałem? bo tak Ci wygodniej? jak mamy tak dyskutować to odbij. Napisałem niech SV szuka, znajdzie lepszego, a w tym czasie RM dalej bedzie kaleczył - wtedy zamienić.
Cytat:
Jestem za tym aby nawet dziś, podpisać nową 2-3 letnią umowe ze Stanem V. i niech od dziś szuka trenera za Roberta
TO inaczej. Skad domniemanie ze SV znajdzie lepszego trenera od Roberta, skoro to właśnie "mierny"
Robert był jego pomysłem ?

Robert M. to mierny europejski trener
To po co szukał Meliksona skoro jego pomysłem był mierny Branco?
Daj sobie spokój. kończe, narazie
No i na tym zakończmy bo niedługo sie okaże że Marcelo i Błaszczykowski to równiez pomysły Stana.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 02.11.2011 o godz. 13:34.

Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Stary 02.11.2011, 13:26
TO inaczej. Skad domniemanie ze SV znajdzie lepszego trenera od Roberta, skoro to właśnie "mierny"
Robert był jego pomysłem ?
To po co szukał Meliksona skoro jego pomysłem był mierny Branco?
Daj sobie spokój. kończe, narazie
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.11.2011, 14:00
"Nie" dla zwolnienia Maaskanta!

Zauważcie, że od początku sezonu, nawet jak wygraliśmy 5 meczów w el. LM, wynik był znacznie lepszy od gry. W każdym meczu! Nasza gra się nie podobała, zęby bolały, ale wygrywaliśmy! Nie przypominała niczym najlepszego meczu drużyny Maaskanta (z GKS 3:1), który pokazał jakie są możliwości tej drużyny!

Jednak uważam, że Maaskant mógł popełnić tak naprawdę tylko jeden poważny błąd. Chodzi mi o same przygotowania. Może to była zbyt krótka przerwa, może coś innego. Jednak wierzę, że taki trener jak Maaskant nie powtórzy drugi raz tego samego błędu. Czy możliwy jest taki regres przy nieosłabianiu składu? Popatrzcie, że nie ma u nas piłkarza, który grałby tak samo dobrze jak w poprzedniej rundzie, chyba wszyscy grają gorzej. Tyczy się to zarówno wiosennych liderów (Pareiko, Melikson, Chavez, Małecki, Kirm, Genkov) jak i pozostałych piłkarzy, którzy grali bardzo solidnie (Wilk, Sobolewski). Mi to idealnie pasuje do teorii jakiegoś błędu w przygotowaniach. Jeżeli tak jest to możliwe, że Maaskant już wie, w którym momencie popełnił ten błąd. Zwalnianie go w takim wypadku byłoby błędem.

Mimo tego, że ta runda jest znacznie gorsza od poprzedniej pod względem samej gry to wynik i tak nie jest zły biorąc pod uwagę ilość kontuzjowanych zawodników. Melikson, Małecki, Jovanović, Sobolewski - tych piłkarzy ostatnio nam brakowało. Do tego przydałaby się rywalizacja na stoperze. Kontuzjowany Bunoza, czy nieotrzymujący szans Czekaj nie będą rywalami dla Chaveza, czy Jaliensa. Chavez gra ostatnio gorzej. Liczę, że w lecie ktoś pomyśli o tym, że Głowackiemu kończy się kontrakt w Turcji.

Dajmy trenerowi czas. Lepszego trenera może być nam ciężko znaleźć. Drużyna drugi już rok jest w przebudowie. Ktoś kiedyś wspomniał, że drugi sezon budowy drużyny, często jest momentem kryzysowym gdzie drużyny grają topornie, ale mimo wszystko osiągają wynik. Nie pamiętam kto to powiedział, ale tyczyło się to bodaj pracy Petrescu. Na koniec dodam, że Skorżę zwalniano cały poprzedni sezon, jednak cierpliwość się opłaciła. Czuję, że nam też się opłaci! Nie od razu Ferguson zbudował MU.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 02.11.2011, 14:31
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
"Nie" dla zwolnienia Maaskanta!
Dajmy trenerowi czas. Lepszego trenera może być nam ciężko znaleźć.
a mało miał czasu gdzie indziej już by 3 razy Maaskant wyleciał
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 02.11.2011, 14:32
Maskant wczoraj wyrzucił Lameya z treningu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.11.2011, 14:42
Co wy tak z tym Orestem?
A co on wielkiego zrobił w Cracovii?
Orest to trener uczący podstaw futbolu i podstaw organizacji gry. Dlatego przejmowane przez niego drużyny czesto grają lepiej niż wcześniej, bo wcześniej ktoś te drużyny rozregulowywał.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.11.2011, 15:21
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
a mało miał czasu gdzie indziej już by 3 razy Maaskant wyleciał
Ferguson, czy Wenger też i co z tego? Albo budujemy drużynę cierpliwie i mamy jedną dalekowzroczną koncepcję rozwoju, albo chcemy zdobyć chwilowy sukces ponad stan na arenie krajowej, a potem liczymy na cud w europejskich pucharach. Jedyne co mi się nie podoba to to, że nie daje szans młodzieży. No, ale to też nie do końca jego wina. Minęły czasy kiedy ściągaliśmy najlepszych zawodników reprezentacji młodzieżowych i juniorskich. Maaskanta bronią wyniki, narazie nie ma podstaw do zwalniania go. Zdobył mistrzostwo Polski? Zdobył. Awansował do fazy grupowej LE? Awansował. Odpadła Wisła z walki o mistrzostwo Polski? Nadal gramy, sytuacja jest lepsza niż przed rokiem. Tylko stylu brak, a był on w poprzedniej rundzie. Błąd w przygotowaniach, kontuzje. Powodów może być kilka. Musimy patrzeć w przyszłość!
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 02.11.2011, 15:50
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Maskant wczoraj wyrzucił Lameya z treningu.
dlaczego? i skad wiesz?
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.11.2011, 16:00
Wywalaliście Petrescu, wywalaliście Skorże... wywalcie Maskaanta, żeby inna drużyna miała z niego pożytek. Napinacze niech sobie lepiej odpalą FM'a.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.11.2011, 16:02
Pisali w Fakcie a po 2 to może kolega Ajax był na treningu i widział..
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Stary 02.11.2011, 16:06
Zawsze popierałem Maaskanta, ale ostatnio zaczyna mnie drażnic kilka kwestii.

1. uporczywe granie dwoma defensywnymi pomocnikami co przy czterech obrońcach daje już 6 defensywnych zawodników na boisku jednocześnie. czy na jakieś Podbeskidzie, ŁKS czy inną Limanovie trzeba się non-stop bronić?

2. uporczywe stawianie 1 napastnika. Tak, wiem z Podbeskidziem zagrało ich dwóch...

3. ....a więc fakt, że wpuszcza najsłabszego w meczu z Limanovią Boguskiego zamiast kogo innego

a kogo zapytacie? a chociażby Ilieva do ataku z Bitonem a w jego miejsce na skrzydle dać szansę Paljicowi

I jeszcze co do słów Ziziego: Są mecze (ostatnio z Lechem na wyj) gdzie na prawdę wyglądało to przyzwoicie.

noooo tylko przypomnij sobie jaką w tym meczu Lech odstawił totalną padaczkę
Powód: .
Ostatnio edytowane przez Pulpet : 02.11.2011 o godz. 16:10.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów