The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2011, 18:05
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej racjonalnym ruchem byłoby sprzedanie Diaza i Kirma i zastąpienie ich młodymi piłkarzami wyszkolonymi we Francji lub w Niemczech, bo koleś wyszkolony w PL, to nie wzmocnienie (sorry, ale taka prawda). Jak tacy zniesmaczeni są wszyscy, że Polaków nie ma w Wiśle, to jest taki jeden Kurzawa z AS Monaco grający na lewej obronie... Nie oszukujmy się, nie ma Polaków w polskiej lidze za taka cenę, z takimi umiejętnościami, alby mogli pomóc Wiśle walczyć o najwyższe cele. Polskimi piłkarzami próbowaliśmy grać o LM wielokrotnie i za każdym razem nieskutecznie. Popatrzmy na drużyny z Cypru, z jedną niedawno toczyliśmy bój... Drugi rok z rzędu grają w LM a jeszcze parę lat temu cypryjskie drużyny dostawały od Wisły nawet po 5:0... to nie Wisła się tak znacząco osłabiła, to Cypryjskie zespoły zrobiły duży krok naprzód sprowadzając Brazylijczyków. W Ukraińskich i Rosyjskich potentatach też drużynę opierają na Brazylijczykach.

Może Cleber coś na to poradzi...
Niestety zapominasz o dwóch ważnych sprawach - po pierwsze jak chcesz sprzedać Diaza który jest u nas na wypożeczeniu a po drugie Cleber jest skłócony z Valckxem? który podobno olewał piłkarzy których proponował i działa już na własny rachunek

Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.10.2011, 19:52
milosz napisał(a):Wyświetl post
Fajne teksty ...co prawda jesteśmy aktualnymi MP i mamy niewielką stratę do lidera którą realnie można odrobić jeszcze w tym roku, ... ale lepiej wszystko profilaktycznie zaorać i zniszczyć.
A dlaczego zaorać, no bo a nuż znowu zdobędziemy MP i narzekanie trzeba będzie (oczywiście tylko na chwilę) przerwać.
Jasne powrót Meliksona w niczym nam nie pomoże, no może ...ale nie za wiele. Tylko po to aby było kolejne MP .

Przypominam że gramy bez 5 piłkarzy (Melikson, Sobolewski, Małecki, Genkow i jeszcze Jovanović , choc ten ostatni wreszcie wraca) to tak jakbyśmy dokonali 5 transferów i to dobrych przed rundą wiosenną.

Do tej piątki dodać można 2,3 nowych piłkarzy i kadra jest mocna, reszta to praca trenera, ...ale to już inny wątek.

Do Sancezz ^^ Diaz jest jedynie (i na szczęscie) tylko wypożyczony. Kirma sprzedać, no tak ale komu.
Chciałem zaznaczyć że moja myśl przewodnia jest taka iż, dalej takim psim swędem możemy zdobyć kilka mistrzostw polski, może i uda się coś ugrać lecz nie za wiele na arenie międzynarodowej, ale jeżeli chcemy aby KLUB WISŁA KRAKÓW miał solidne podstawy trzeba go przebudować zaczynając od góry bo na dole to są tylko zgliszcza i pogorzelisko.

Natomiast uważam, iż ta przemiana nie powinna nastąpić od zaorania wszystkiego wycięcia w pień, tylko stopniowo zaczynając jak wspominałem od góry.

Nie wiem jak wy, ale moim prywatnym zdaniem z obecnych piłkarzy do mojej ukochanej Wisły Kraków to nadają się Biton, Wilk i Jovanovic (on tak trochę na kredyt), być może z rezerw lub młodych piłkarzy się ktoś nadaje lecz nie miałem okazji ich dostatecznie obserwować.

A tym że w naszej nędznej kopanej mamy jakieś tam miejsce to bym się nie podniecał bo cały szkopuł tkwi w tym, iż nie którzy wolą psim swędem poruszać się w naszej lidze i raz będzie tak, a raz będzie siak. A ja osobiście WOLĘ aby nawet przebidować kilka lat w dolnych rejonach, ale tworzyć zespół potęgę. Oczywiście dało by się budować potęgę i wygrywać co rok MP, lecz na to trzeba by środków pieniężnych mądrze wydanych, a nie wyciąganie pieniędzy z klub jak się da.
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.10.2011, 19:59
Wsciekly Pies napisał(a):Wyświetl post

Natomiast uważam, iż ta przemiana nie powinna nastąpić od zaorania wszystkiego wycięcia w pień, tylko stopniowo zaczynając jak wspominałem od góry.

.
A tak sie nie stało ? Zaczęto od góry, pojawił sie Basałaj i Valckx.
Następnie pojawił sie trener.

A piłkarze? No coz, jakichs trzeba było zmontować bo przecize w rok nagle nie wyszkolimy młodych. Więc jak dziś zaczniemy szkolic młodzież ( przyszedł trener który ma pojęcie, mówie o tym Polaku z Holandii) to za jakies 7 lat mozemy mieć efekty. Tyle ze Cupiał nei wytrzyma 7 lat w środku tabeli, więc jak przegramy derby to wszystko co zostało stworzone od póltora roku moze pojsc sie JEBAĆ.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 31.10.2011, 21:50
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
Taka ciekawosta Chavez był na testach w ODENSE tylko go nie chcieli bo był za WOLNY MAŁO ZWROTNY.
jakieś źródło na potwierdzenie tych rewelacji?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Wesoły Roger
Member

Od: 01.2004

Stary 31.10.2011, 22:03
K4millo napisał(a):Wyświetl post
jakieś źródło na potwierdzenie tych rewelacji?
W sumie źródła nie trzeba, bo owszem Chaveza przepchać ciężko, ale objechać łatwo.
Hey Robert Maaskant, help me out
I'm flying blind, I'm flying blind
You know the way to work things out
To colorize and still feel fine
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.10.2011, 22:36
szprotson napisał(a):Wyświetl post
A tak sie nie stało ? Zaczęto od góry, pojawił sie Basałaj i Valckx.
Następnie pojawił sie trener.

A piłkarze? No coz, jakichs trzeba było zmontować bo przecize w rok nagle nie wyszkolimy młodych. Więc jak dziś zaczniemy szkolic młodzież ( przyszedł trener który ma pojęcie, mówie o tym Polaku z Holandii) to za jakies 7 lat mozemy mieć efekty. Tyle ze Cupiał nei wytrzyma 7 lat w środku tabeli, więc jak przegramy derby to wszystko co zostało stworzone od póltora roku moze pojsc sie JEBAĆ.
Dlatego moja reforma zaczyna się od SAMEJ GÓRY a nie od pachołków
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 31.10.2011, 22:44
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Tyle ze Cupiał nei wytrzyma 7 lat w środku tabeli, więc jak przegramy derby to wszystko co zostało stworzone od póltora roku moze pojsc sie JEBAĆ.
Ciekawe, czy jak będzie chciał sprzedawać klub, to czy znajdzie się jakiś chętny na klub bez bazy treningowej.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.10.2011, 22:54
I ciekawe czy znajdzie chętny na klub gdzie frekwencja wynosi jakieś 40% pojemności stadionu. Pomijam, że czołowy piłkarz tegoż klubu życzyłby sobie frekwencji na poziomie 15% pojemności...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.10.2011, 23:27
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej racjonalnym ruchem byłoby sprzedanie Diaza i Kirma i zastąpienie ich młodymi piłkarzami wyszkolonymi we Francji lub w Niemczech, bo koleś wyszkolony w PL, to nie wzmocnienie (sorry, ale taka prawda). Jak tacy zniesmaczeni są wszyscy, że Polaków nie ma w Wiśle, to jest taki jeden Kurzawa z AS Monaco grający na lewej obronie... Nie oszukujmy się, nie ma Polaków w polskiej lidze za taka cenę, z takimi umiejętnościami, alby mogli pomóc Wiśle walczyć o najwyższe cele. Polskimi piłkarzami próbowaliśmy grać o LM wielokrotnie i za każdym razem nieskutecznie. Popatrzmy na drużyny z Cypru, z jedną niedawno toczyliśmy bój... Drugi rok z rzędu grają w LM a jeszcze parę lat temu cypryjskie drużyny dostawały od Wisły nawet po 5:0... to nie Wisła się tak znacząco osłabiła, to Cypryjskie zespoły zrobiły duży krok naprzód sprowadzając Brazylijczyków. W Ukraińskich i Rosyjskich potentatach też drużynę opierają na Brazylijczykach.

Może Cleber coś na to poradzi...
sprzedanie wypożyczonego zawodnika (tak tak Diaz panie kolego) to byłoby MP (tak tak Mistrzostwo Polski)
Cleber?
przecież on jest tylko grajkiem oldbojów...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
adam_k
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 31.10.2011, 23:35
W kwestii Bitona polecam ten tekst - 10 powodów, dla których warto w niego zainwestować...
http://czasfutbolu.pl/index.php?opti...ktualnosciduze
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 31.10.2011, 23:39
mikel napisał(a):Wyświetl post
Z tych co kończą się kontrakty przydaliby się tylko Sobol i Pareiko.
Ja to bym Jirsaka zostawił , dobre chłop robi zmiany
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.11.2011, 11:33
a co do tego naszego rzekomego zainteresowania węgierskim piłkarzem to nie mam nic przeciwko, żeby Stan znalazł nam nowego Balazsa Dzsudzsaka
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.11.2011, 11:40
thechris napisał(a):Wyświetl post
I ciekawe czy znajdzie chętny na klub gdzie frekwencja wynosi jakieś 40% pojemności stadionu. Pomijam, że czołowy piłkarz tegoż klubu życzyłby sobie frekwencji na poziomie 15% pojemności...
Dwa, trzy ładne zwycięstwa i frekwencja będzie 80% (zwłaszcza wiosną gdzie gramy z całą czołówką ligi). Frekwencja to rzecz płynna a nie stała.
_________

Co do transferów to Stan nam sprowadza co okienko jakąś gwiazdę (Melikson, Biton), ciekawe kogo sprowadzi teraz .
Ostatnio edytowane przez milosz : 01.11.2011 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.11.2011, 11:45
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...-wegrzech.html

Gwiazdą YT nie jest ale można przynajmniej o nim powiedzieć że posturą i sposobem poruszania przypomina skrzydłowego, nie ma nadwagi i garba na plecach, potrafi biegać i prowadzić piłkę. TO już naprawdę dużo, jak potrafi jeszcze wrzucić piłkę tak aby przeszła pierwszego obrońce to z cała pewnością można stwierdzić że się nada.
http://www.youtube.com/watch?v=zPh5CAa4z-s
http://www.youtube.com/watch?v=28T5LaqyUaY
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.11.2011, 12:04
milosz napisał(a):Wyświetl post
Dwa, trzy ładne zwycięstwa i frekwencja będzie 80% (zwłaszcza wiosną gdzie gramy z całą czołówką ligi). Frekwencja to rzecz płynna a nie stała.
_________

Co do transferów to Stan nam sprowadza co okienko jakąś gwiazdę (Melikson, Biton), ciekawe kogo sprowadzi teraz .
Tylko z tą grą może być ciężko o trzy ładne zwycięstwa, ale jak zawsze będę trzymał kciuki o takie.
Odpowiedz cytując
pc1988
Banita

Od: 11.2010

Stary 01.11.2011, 12:29
Wisła Kraków jest zainteresowana Węgrem Adamem Dudasem.
http://.................../viewtopic.php?t=9051
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.11.2011, 13:25
Co ciekawe, pisałem o nim jakiś czas temu, jako jednej z największej nadziei węgierskiej piłki... Nie spodziewałem się, że temat wróci...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 01.11.2011, 14:28
Pozwoliłem sobie przygotować kompilację bramek Dudasa z tego sezonu, miłego oglądania

http://www.youtube.com/watch?v=368tJhrTdkk - od 3.09 1 bramka sezonu
http://www.youtube.com/watch?v=l2CXB4ylJ3Q - od 6.20 1 asysta po pięknym strzale
http://www.youtube.com/watch?v=Y5JMJxjaQV8 - od 0.50 2 bramka
http://www.youtube.com/watch?v=DvIbBIJx3cc - od 1.09 3 bramka i 3.20 - 4 bramka
http://www.youtube.com/watch?v=0eH0CDCJ1UE - 5 bramka
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.11.2011, 14:46
Nezły jest... czy jednak publikacja informacji o zainteresowaniu Wisły Dudasem o czymś świadczy? Przeciez gdybyśmy nim się interesowali to trzymalibyśmy to w tajemnicy przed polską prasą
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 01.11.2011, 14:48
Troche taki wegierski Malecki W sumie Wegra nie mamy to mozna brac
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 01.11.2011, 16:05
Nadzieja węgierskiej piłki,a wiemy doskonale że wywalczył ze swoją reprezentacją 3 miesjce na MŚ U20. Chłopak ma niezła technikę + inteligencje sportową, myślę ze szykowany za zmiennika ilieva(32 lata trochę nie mało i wszystkich meczów nie zagra). Czy to dzudzsak zobaczymy ale napewno może pomóc znacząca w zdobytych bramkach dla wisły, taki trochę schodzący napastnik( czyli kirm w dobrej formie).
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.11.2011, 16:10
wolałbym, żeby ten Węgier przyszedł na miejsce Kirma a nie Małeckiego...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.11.2011, 16:10
Jonasz napisał(a):Wyświetl post
wolałbym, żeby ten Węgier przyszedł na miejsce Kirma a nie Małeckiego...
Tylko i wylacznie na miejsce Kirma
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 01.11.2011, 16:12
Kirm jest dobrym zawodnikiem kiedy ma formę bez niej jest nikim, nadaje się tylko na ławę. Może na tych węgrzech stan znajdzie obrońce dobrego.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.11.2011, 16:15
a on nie gra przypadkiem w systemie 4-5-1 jednego z defensywnych?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 01.11.2011, 16:49
syryls napisał(a):Wyświetl post
Kirm jest dobrym zawodnikiem kiedy ma formę
A kiedy Kirm ma forme?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.11.2011, 16:50
Może Staszek Kirma gdzieś opchnie...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 01.11.2011, 17:06
W 1 sezonie czasami pokazywał przebłyski, natomiast w poprzednim pokazywał choćby dobre dośrodkowanie(asysta z cracovią w ostatniej minucie spotkania), teraz są niecelne, również najlepszy strzelec drużyny.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.11.2011, 17:15
Kirm jest cienki jak dupa węża , z przykrością się patrzy na jego grę. Na dzień dzisiejszy jest bez użyteczny i zagraża drużynie.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 01.11.2011, 17:19
Ten Dudasz wygląda na bardzo przyzwoitego zawodnika. Na pewno by był wzmocnieniem Wisły.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów