The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2011, 13:30
Omer Damari, bardziej uniwersalny niż Dudu
http://www.youtube.com/watch?v=V3frJXQy3yU

Ruud Boffin - jak narazie jest Pareiko, ale ten bramkarz ma imponujące warunki fizyczne i całkiem niezłe umiejętności.
http://www.youtube.com/watch?v=JrsijRj4mA8

Maxime Lestienne - znakomita technika i prowadzenie piłki od 2:17
http://www.youtube.com/watch?v=KaFq0...eature=related
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.10.2011, 13:56
A ja bym dalej chciał tego Grncarova
http://www.transfermarkt.co.uk/en/bo...ler_24011.html
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.10.2011, 14:20
Ciekawym zawodnikiem jest również Préjuce Nakoulma z Górnika. Waleczny, silny, dobry technicznie, warto się mu przyglądnąć.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.10.2011, 17:38
Dobry technicznie? Nakoulma? przecież to taki Chavez tylko, że z przodu.
Bez jaj, niektórzy śmieją się z Bitona, że jest drewniany (sic!)

Mnie ciekawi jedno - wszyscy drą się o Polaków do Wisły, a jak trzeba kogoś zaproponować w tym temacie, to dajecie samych obcokrajowców. Więc o co Wam chodzi?
Odpowiedz cytując
sedTS
Member

Od: 08.2011

Stary 31.10.2011, 17:59
Ja bym chętnie zobaczył Grzelczaka z Widzewa
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.10.2011, 18:59
Jankowski, Skorupski, Machaj, Świerczok, Wszołek, Kupisz, J. Pawłowski, Celeban, Cetnarski, Sobota - tymi zawodnikami powinna zainteresować się Wisła.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 31.10.2011, 19:04
Dzisiejsza prasa podaje,że Widzew nie wykupi Dzalamidze a kwota wykupu to tylko 300 tys euro ,nie robię z niego gwiazdy ale wart jest tej kwoty ,dobra technika młody,nauczyć go tylko grać pod drużyne.Dla mnie mega okazja 300 tys euro
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 31.10.2011, 19:12
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejsza prasa podaje,że Widzew nie wykupi Dzalamidze a kwota wykupu to tylko 300 tys euro ,nie robię z niego gwiazdy ale wart jest tej kwoty ,dobra technika młody,nauczyć go tylko grać pod drużyne.Dla mnie mega okazja 300 tys euro
Tak, super tylko co ten chlopak takiego w naszej lidze zagral poza jednym dobrym meczem z Korona na wiosne i chyba niezlym meczem z nami w Krakowie? Odrazu po meczu z Korona okrzykniety zostal gruzinskim Messim
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 31.10.2011, 19:17
Widać potencjał w kilku meczach robił fajne akcje tylko pózniej zle decyzje podejmował ,dlatego trzeba go jeszcze doszkolić w taktyce.Szczerze to kogo o zbliżonym poziomie można mieć za 300 tys euro?
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 31.10.2011, 19:30
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Widać potencjał w kilku meczach robił fajne akcje tylko pózniej zle decyzje podejmował ,dlatego trzeba go jeszcze doszkolić w taktyce.Szczerze to kogo o zbliżonym poziomie można mieć za 300 tys euro?
300 tys euro to jest mało? To chyba oczywiste, że lepiej dać szanse Chrapkowi niż sprowadzać nastepnego obcokrajowca. Jak tak to wszyscy narzekają, że za dużo ludzi z zagranicy, ale w waszych propozycjach jakoś tego nie widać, że chcielibyście rodaków w drużynie
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 31.10.2011, 19:51
licoo napisał(a):Wyświetl post
Ciekawym zawodnikiem jest również Préjuce Nakoulma z Górnika. Waleczny, silny, dobry technicznie, warto się mu przyglądnąć.
+ bardzo szybki! Zgadzam sie, bardzo ciekawy zawodnik!
Odpowiedz cytując
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 31.10.2011, 20:01
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Jankowski, Skorupski, Machaj, Świerczok, Wszołek, Kupisz, J. Pawłowski, Celeban, Cetnarski, Sobota - tymi zawodnikami powinna zainteresować się Wisła.
I na pewno z tymi zawodnikami zawojujemy nie tylko naszą ligę , ale i Ligę Mistrzów.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.10.2011, 20:06
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
+ bardzo szybki! Zgadzam sie, bardzo ciekawy zawodnik!
i do tego ma klatke piersiową zamiast ręki
http://www.youtube.com/watch?v=c03gfbS0FUI
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.10.2011, 20:22
jak czytam te bzdury, że niby Nakoulma czy jak mu tam ma nas zbawić to odnoszę wrażenie, że zaglądają tu kibice Cracovii...

jak niektórzy zdążyli zauważyć, z polaków to na pewno wzmocnili by nas - Jankowski, Piech, Machaj, Celeban, Sobota, Kupisz, Woźniak, Pawłowski (BR) Patejuk...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 31.10.2011, 20:34
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
jak czytam te bzdury, że niby Nakoulma czy jak mu tam ma nas zbawić to odnoszę wrażenie, że zaglądają tu kibice Cracovii...

jak niektórzy zdążyli zauważyć, z polaków to na pewno wzmocnili by nas - Jankowski, Piech, Machaj, Celeban, Sobota, Kupisz, Woźniak, Pawłowski (BR) Patejuk...
Nikt nie mówił że nas zbawi... Dopowiadacie sobie. Po prostu ktoś rzucił że ciekawy zawodnik, a ja to nawet popieram. (patrz: jego ostatni gol, Znalazł się tam idealnie)
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 31.10.2011, 21:04

A ja mam wrazenie, ze ty sie wypowiadasz o pilkarza ktorego nigdy nie widziales w akcji... Ten Nakoulma ma dobra technike, jest chyba jednym z najszybszych pilkarzy calej Ekstraklasy i bramkostrzelny! Moim zdaniem on jest o klase lepszy niz Jankowski, Piech czy Wozniak: Maciej Jankowski: 12 mecze > 5 bramek; Arkadiusz Piech 12 mecze > 4 gole; Prejuce Nakoulma 8 mecze > 4 gole.

Co wy macie z tym Celebanem? Ogladaliscie mecz Dundee vs. Slask, gdzie Celeban zawalil bramke? Jest to nawet na polska Ekstraklase przecietny pilkarz!

Ja bym sprowadzil do Wisly np. Pawlowski lub Ptak na bramke, Modelski i Janicki na obrone a Mrozinski, Blad i Bartosz Zurek na srodek.
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 31.10.2011 o godz. 21:30.
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 31.10.2011, 21:13
Jankowski , Kupisz , Sobota , Celeban , nie wiem co ludzi mają do Mili?
Świerczok mógłby być nowym Lewandowskim, można by było spróbować.

Na bramce jest już w lidze parę nowych twarzy grających nieźle ,chociaż wolałbym poczekać przed podnietą. Bo Gikiewicza z Jagi też chciało mieć pół ligi...

Jest też już starszy, ale ciągnący grę Korony Sobolewski... Co najmniej o klasę lepszy od naszego Kirma czy Boguskiego w obecnych formach

Z defensorów nieźle gra Janicki z Lechii , można się byłoby mu przyjrzeć.

Do tego można dodać będących w dobrych formach (z tego co pamietam) Maderę i Ostrowskiego.

Zamykając skład paroma obcokrajowcami jak Dudu czy Razackiem.

Tyle z Polskiej ligi ,jeśli Legia daje rade grać Polakami i robi to o wiele lepiej niż w tym momencie my ,dodając że trenerem jest tak poważany tutaj trener Maciej Skorża. To wtf?!

I tak uważam ,że Ci Polacy mogą być do LM . Na pewno bardziej niż Ci wszyscy obcokrajowcy , którzy są w Wiśle i mają wyjebane bo pieniążki na czas są.

Oczywiście są wyjątki jak Melex czy Ivica, którzy coś dają zespołowi.

Osobiście wolę od obcokrajowcy grającego wielkie siano , Polaka grającego też to samo...
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 31.10.2011, 21:22
Nie sądzilem że kiedykolwiek to powiem ale powinniśmy pójść tą drogą co Legia... Rok temu tak samo jak my naściągali szrotu z zagranicy, tylko że oni w przeciwieństwie do nas już się go pozbyli... U nas też najlepiej by było jakby grali w większości Polacy a obcokrajowcy tak jak w legii jak już są to najlepsi ( w pierwszej 11 jest przeważnie 3 obcokrajowców : Kuciak, Radovic, Ljuboja )... U nas narazie z braku laku można by się zgodzić jeszcze na obcokrajowców na prawej obronie i środku obrony ( tylko nie Jaliens i Chavez, już wolę Bunozę)... W dodatku oni mają tam młodych Polaków, jedynie swoje lata ma już Żewłakow który jednak świetnie dyryguje obroną w przeciwieństwie do naszego " pana generała" Kewa ;/
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 31.10.2011, 21:28
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzilem że kiedykolwiek to powiem ale powinniśmy pójść tą drogą co Legia... Rok temu tak samo jak my naściągali szrotu z zagranicy, tylko że oni w przeciwieństwie do nas już się go pozbyli... U nas też najlepiej by było jakby grali w większości Polacy a obcokrajowcy tak jak w legii jak już są to najlepsi ( w pierwszej 11 jest przeważnie 3 obcokrajowców : Kuciak, Radovic, Ljuboja )... U nas narazie z braku laku można by się zgodzić jeszcze na obcokrajowców na prawej obronie i środku obrony ( tylko nie Jaliens i Chavez, już wolę Bunozę)... W dodatku oni mają tam młodych Polaków, jedynie swoje lata ma już Żewłakow który jednak świetnie dyryguje obroną w przeciwieństwie do naszego " pana generała" Kewa ;/
Stary, daj już spokój z tymi Polakami. Skąd ich weźmiesz? Kupisz? Za te chore ceny z kosmosu, jakie dyktują inne kluby? Dasz 2 miliony Euro za Piecha?
Tu nie chodzi o narodowość, tylko o jakość. Na chwilę obecną jesteśmy skazani na obcokrajowców, bo nie mamy akademii ani systemu szkolenia. Ale niech ten obcokrajowiec będzie 2 x lepszy od Polaka, tak jak jest w ligach zachodnich. Tam musisz być znacznie lepszy od zawodnika krajowego, żeby wejść na boisko. Tak samo powinno być w Polsce.

Chyba, że nam się trafią takie rodzynki, na których nikt się jeszcze nie poznał, jak np. Błaszczykowski, ale to są strzały raz na 10 lat...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.10.2011, 21:33
Marcin Pietrowski z Lechii to jest zawodnik którego Wisła powinna sprowadzić.
Do tego Sobota, Kupisz i Sebastian Mila.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 31.10.2011, 21:40
willow napisał(a):Wyświetl post
Stary, daj już spokój z tymi Polakami. Skąd ich weźmiesz? Kupisz? Za te chore ceny z kosmosu, jakie dyktują inne kluby? Dasz 2 miliony Euro za Piecha?
Tu nie chodzi o narodowość, tylko o jakość. Na chwilę obecną jesteśmy skazani na obcokrajowców, bo nie mamy akademii ani systemu szkolenia. Ale niech ten obcokrajowiec będzie 2 x lepszy od Polaka, tak jak jest w ligach zachodnich. Tam musisz być znacznie lepszy od zawodnika krajowego, żeby wejść na boisko. Tak samo powinno być w Polsce.

Chyba, że nam się trafią takie rodzynki, na których nikt się jeszcze nie poznał, jak np. Błaszczykowski, ale to są strzały raz na 10 lat...
A wezmę ich stąd, że oglądając dziś mecz Ruch-Polonia stwierdziłem, że Łukasz Burliga gra na poziomie Lameya, więc jeden już jest.
Dalej. Oczywiście do widzenia mówimy Jaliensowi, na środku obrony Marko Jovanovic z Bunozą.
Na lewej obronie Michał Nalepa, który gra każdy mecz w Radzionkowie i jakieś tam nawet bramy strzelił, meczów jego nie widziałem ale myślę że gorzej od Diaza grał nie będzie.
Następnie. Michał Chrapek, który też gra każdy mecz w Kolejarzu...
I już masz trzech zawodników których nie trzeba kupować, a gorzej od obecnych nie będą grać a są kilka razy tańsi...
Jeszcze jakby się udało kupić Świerczoka to już wogóle GIT
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.10.2011, 22:16

Nie wiem czy wzmocniliby czy graliby taką kupę jak np. Kirm czy inne asy. Zwłaszcza, że.. trudno mi znaleźć gracza, który u Maskaanta rozbił znaczący progres jak np. Brożek, MArcelo, Boguski u Skorży, połowa ekipy Kasperczaka z 2002-2004. Poza tym poza Patejukiem i może Kupiszem to są gracze za których ich kluby zawołają krocie.
Tak w ogóle to grajków z takich ekip jak Śląsk, Lechia czy Lubin (nie wspominając o Legii, Amice, Polonii) możemy sobie między bajki włożyć chyba, że im się kontrakt kończy i podpiszemy pół roku przed albo ich już tam nie chcą. Albo ma wpisaną jakąś symboliczną sumę odstępnego no ale tacy raczej Wisły daleko nie pociągną.
@sovinho_02
Już widzę jak Burliga strzeliłby Liteksowi...
No Lamey niestety gorzej niż się zapowiadało w sierpniu, ale jakieś tam przebłyski miał (Skonto, Litex, ŁKS, Limanovia), Łukasz parę lat ławy, a przede wszystkim nie wiem po co Go wszyscy na siłę wciskają na PO - tj. ofensywny gracz na skrzydło.
Ostatnio edytowane przez arti : 31.10.2011 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.10.2011, 22:38
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...am_na_sam.html

Ostatnim tak szybkim napastnikiem w Wiśle był Paweł Brożek. Tak, wiem, w tej sytuacji Piech nie zachował się najlepiej... Ale obejrzałem już kilka meczów w tym sezonie z udziałem Ruchu Chorzów. We wszystkich Arkadiusz Piech walczy o każdą piłkę, nawet w 94 minucie gry. Do tego jest bardzo zawzięty i zadziorny na boisku (coś jak Malecki). Piłkarze z charakterem potrzebni w Wiśle od zaraz!
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Stary 31.10.2011, 23:22

popieram z tym Nakoulomą, to taki Czibamba, który w lepszym klubie furory nie zrobił.

Jankowski, Piech? - to są sezonowcy jak Jarka czy Łobodziński

Sobota, Kupisz? ok, ale za jakie pieniądze...

Co nam pozostaje? lapanie okazji, ściaganie młodych i zdolnych, niekoniecznie Polaków. W poważaniu to mam, czy w Wiśle gra Polak, "rusek" czy obywatel Czadu. Ma grać dobrze i wylewać na boisku siódme poty, żeby się wypromować, co może zaowocować transferem do bogatszego klubu. Założę się, że znajdzie się kilku takich młodych wyszkolonych na zachodzie, z czołowych klubów, którzy nie mają zaufania trenera, których kluby nie będą trzymać na siłę a sami nie będą chcieli grzać ławy.

Może to wydaje się proste, ale wcale takie nie jest? Ja wiem, że Stan, to taki przysłowiowy żydek, kupić tanio, drogo sprzedać i zapewne w następnym okienku transferowym będzie spory ruch w dwie strony
Ja swoje propozycje wcześniej dałem i i na bank będą to wypały.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.10.2011, 23:25
Tominho napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...am_na_sam.html

Ostatnim tak szybkim napastnikiem w Wiśle był Paweł Brożek. Tak, wiem, w tej sytuacji Piech nie zachował się najlepiej... Ale obejrzałem już kilka meczów w tym sezonie z udziałem Ruchu Chorzów. We wszystkich Arkadiusz Piech walczy o każdą piłkę, nawet w 94 minucie gry. Do tego jest bardzo zawzięty i zadziorny na boisku (coś jak Malecki). Piłkarze z charakterem potrzebni w Wiśle od zaraz!
Piech to napastnik, który ma 27 lat i 11 goli w Ekstraklasie. Daj spokój, w Ruchu może grać ale nam go nie potrzeba.

Wolałbym już Dżamalidze, który przynajmniej rokuje jakieś nadzieje na przyszłość i moim zdaniem można by go też spróbować jako skrzydłowego. Dziś się okazało, że Widzew z niego rezygnuje (nie stać ich obecnie) a Gruzin kosztuje 300 tysięcy euro, co nie jest astronomiczną kwotą. Niestety wszystko wskazuje na to, że wyląduje w Jadze...
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 31.10.2011, 23:46

Patejuk? Litosci... Moze od razu Zajaca do bramki? Granie w Podbeskidziu to nie to samo co granie w Wisle. Zupelnie inna atmosfera, otoczka, wymagania, presja, zainteresowanie mediami itd. Nie kazdy potrafi sobie z tym poradzic. To, ze ktos potrafi 3 razy prosto kopnac w Podbeskidziu nie znaczy, ze bedzie potrafil raz kopnac prosto w Wisle.
Odpowiedz cytując
Jacko_1
Member

Od: 07.2003

Stary 01.11.2011, 10:12
Wszystko pięknie i ładnie, tylko zapominacie o jednym - kasa.
Jak dobrze rozumiem, pomysłem jaki był na stworzenie drużyny mogącej zamieszać w Europie, było zdobycie kasy w LM na kolejne transfery.
Stąd wypożyczenia, stąd krótkie kontrakty, piłkarze, którzy są w aktualnej kadrze, w większości mieli nam posłużyć jako trampolina, do wejście na salony europy.
Następny ruch, to zakup piłkarzy już na docelowa drużynę, taka która mogłaby grać na poziomie Apoelu, nie wypaliła LM, nie wypalą transfery.
Boguś kasy już raczej nie wyłoży, klub musi obracać kasą jaką sam zarobi, za tą kasę na polskim rynku transferowym, za dużo nie zwojujemy, bo na co nas stać przy obecnych cenach? Na jednego, dwóch zawodników z polskiej ligi? Co to zmieni?
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.11.2011, 11:18
Jak już Stan szuka na Węgrzech to koniecznie powinien zainteresować się tymi piłkarzami...

http://www.transfermarkt.de/de/milan...ler_43351.html - środkowy napastnik 11 bramek w 13 meczach, kontrakt kończy się 06.2012

http://www.transfermarkt.de/de/danil...ler_41037.html - ofensywny pomocnik 11 bramek w 13 meczach, kontrakt kończy się 06.2013

http://www.transfermarkt.de/de/andre...ler_74306.html - środkowy napastnik 8 bramek w 14 meczach, kontrakt kończy się 06.2012

http://www.transfermarkt.de/de/david...er_119765.html - prawy skrzydłowy 6 asyst w 12 meczach, kontrakt kończy się 06.2012
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Stary 01.11.2011, 12:16
prędzej bym ściagał tego
http://www.transfermarkt.de/de/%C3%8...ler_75154.html
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 01.11.2011, 12:43
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Co wy macie z tym Celebanem? Ogladaliscie mecz Dundee vs. Slask, gdzie Celeban zawalil bramke? Jest to nawet na polska Ekstraklase przecietny pilkarz!
Zobacz sobie mecz Wisla-Arka 0:1 jaka bramke zawalil Marcelo.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów