|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
184te derby Krakowa.
Nie trzeba chyba wypisywać jak ważny to mecz, każdy doskonale o tym wie. Ostatnie derby wygraliśmy 1-0 po bramce Maora Meliksona. Przedostatnie (na kałuzy) także 1-0 po bramce w 94 minucie : ![]() Allah Akbar ! ! ! Co do meczu: na pewno wraca Jovanović, ma być też gotowy nasz kapitan Radek Sobolewsk, na występ Patryka niema co liczyć, jest za to (?) jakaś nadzieja że stanie się cud i wykuruje się Maor Melikson. 2 ważna sprawa to być może będzie to mecz o być albo nie być dla trenera Maaskanta. ![]() Najważniejszy mecz w tej rundzie dla każdego Wiślaka DO BOJU WISŁO ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Oj z taką grą jak z podbeskidziem...
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Co tu duzo pisac - wygrane derby to jest KONIECZNOSC. Maja pilkarze zrec trawe od pierwszej do ostatniej minuty. Kazdy wie, ze derby to jest swietosc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cracovia zagra bez pauzujących za kartki Kosanovicia, Nykiela, Niedzielana, Radomskiego i Szeligi. Lepszej okazji do zdecydowanego zwycięstwa prędko nie będzie.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie zagrają Kosanović i Bartczak, reszta zagra
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Chyba ci sie coś pomyliło Niedzielan i Radomski pauzowali za kartki w meczu z Widzewem a z nami na pewno nie zagrają Kosanovic i Bartczak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Do "bonarek" nie chodzę. Ale jeśli nie zagrają w Kauflandzie jak faceci to się pofatyguję...
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Obawiam się tego meczu. Patrząc na postawę naszych z Podbeskidziem i Pasów w ostatnim meczu, to oni są... faworytem.
Przedmówcy piszą: każdy wie, że derby to jest świętość. Otóż niestety nie każdy. Dla naszych "multi-kulti" to niestety kolejny mecz, z resztą ledwie 3 dni po ważniejszym dla nich meczu z Fulham. Jeśli więc podejdą do derbów z taką determinacją, jak do spotkania z Podbeskidziem, to strach się bać. I jeszcze jedno. Podobnie jak przed rokiem, jest to mecz o głowę Maaskanta. I lepiej, by skończył się podobnie. Tyle że limit fuksa chyba już wykorzystaliśmy. A Boukhariego już nie ma. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jeśli przegramy z Fulham co jest bardzo prawdopodobne,derby mogą być ostatnim spotkaniem dla Maskaanta dlatego mecz będzie miał podwójne znaczenie.Przypomina mi to do złudzenia sytuację z przed roku gdzie nasze pasiaste rywalki też dołowały.Gol w doliczonym czasie dał nam kopa który pozwolił zdobyć później MP.Mówię tak bo był to dla mnie mecz kluczowy.O kontekście derbów i ich wagi nie muszę mówić.Spotkanie najważniejsze w tym roku nie wyobrażam sobie porażki.Kiedy się odblokować jak nie teraz?Liczę na wielkie emocję i z utęsknieniem czekam na ten mecz.
![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Rok temu tez podobno mecz z Cracovia byl ostatnia szansa Maaskanta i jakbysmy nie wygrali to by wylecial. Moze bedzie tak samo teraz - akurat w podobnym momencie dochodzi do tego spotkania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
co do nas: jest duża (?) szansa na powrót Sobola ( i dzięki Bogu), szkoda przy okazji takiego meczu, że nie będzie Małego (mimo, że nie jest moim ulubieńcem). Teraz - rozumiem, że jest dosłownie minimalna szansa na powrót Meliksona ? Jak się sytuacja ma z Genkovem ? Jak dla mnie genialnie by było ,gdybyśmy zagrali na dwójkę napastników, Jovanovic za Lameya, Sobol za Nuneza.
Największy dramat jest z z lewą pomocą/skrzydłem...no bo kto ? Kirm (nie wiem, śmiać się, czy płakać...?). Czy Boguski, który przyjmuje piłkę na 1,5 metra....(Małego nie ma). Nie wiem, może tak Paljica tam dać, a na obronie Diaz ? Na prawdę, nie wygląda to dobrze. Zważywszy, że przy potencjalnej porażce z Fulham, to rzeczywiście derby mogą być meczem o "głowę" naszego trenera. Historia powoli zatacza koło - sytuacja jest na prawdę podobna (w tamtym roku przed derbami dostaliśmy wpier..l od kuchenek) - teraz od Fulham ?(ew. Podbeskidzie można tak potraktować Ale są też plusy - gorzej już chyba zagrać z żydami nie możemy. Wprawdzie derby rządzą się własnymi prawami, ale co do naszego multi-kulti: popatrzcie jak to wygląda u nich (biorąc nawet ostatni mecz z Widzewem), w podst. składzie zagrało 3 Polaków (Kaczmarek, Nykiel i Bartczak, który z nami nie zagra) - myślicie, że oni mają lepszych i bardziej zdeterminowanych stranieri niż my ? Szczerze wątpię. Ot, mecz jak mecz, kolejny wpierdul i do domu . Dodając do tego wczorajszą walkę Polska - reszta świata między piłkarzami koszernych, to nastraja mnie to pozytywnie, bo to znaczy, że atmosfera tam jest napięta, zła - i bardzo dobrze. Generalnie i my i oni jesteśmy w dupie. Mecz o to kto w niej zostanie na dłużej. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
No i mnie semper wyprzedził
Nie wiem co napisać o tym spotkaniu po wczorajszym meczu,to aż słów brakuje. Na co mamy się przygotować, co zrobi Maaskant, czy drużyna jest w stanie się podnieść ? Mamy w tym tygodniu dwa ciężkie mecze, patrząc na mecz sobotni nie napawa to zbytnio optymizmem niestety... Derby to derby wygrać trzeba i koniec kropka! ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jeśli nie daj Boże by się tak stało co patrząc na to co prezentuje ta zgraja Maaskanta jest możliwe, to będzie skończony, nawet jakby nie został odwołany. Będzie skończony dla NAS.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jestem w stanie znieść nawet 4 w plecy od Podbeskidzia, ŁKS czy kogokolwiek - może poza kuchenkami.
Ale przegranej z parchami nie da się zapomnieć. Każda porażka z nimi to plama na CV trenera do końca jego kariery. Ten mecz może się skończyć 3 czerwonymi kartkami dla nas, 5 kontuzjami i wybitymi zębami ale wynik ma być dla nas. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
MyŚl o tym bez przerwy - to nie mecz - to derby!
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Powiem tak.
Racjonalnie myśląć, po porażce w najbliższym meczu nie powinno się zwalniać trenera. Ale to są Derby, dlatego jeśli przegramy, dla mnie Maaskant jest skończony jako trener Wisły... Tak słabych Parchów dawno nie było...tylko niestety my też formą nie błyszczymy. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Żeby tylko nasze gwiazdy nie zlekceważyły parchów ( ostatnie miejsce w tabeli i tylko jeden punkt na swoim kartoflisku może dzialać na wyobraznie) bo to może być zgubne derby to derby parchaci wiedzą,że dobry wynik z Wisłą może poprawić ich sytuacje i pewnie będą zmotywowani odpowiednio a jeszcze ich pan obieca ekstra premie jak ma w zwyczaju.
Nasi pewnie będą zmęczeni Londynem jednak będzie to ostatni mecz przed przerwą na reprezentacje więc mają dać z siebie wszystko na ten ostatni mecz bo w innym razie odradzam im wizyty w bonarce po ewentualnym olaniu derbów.
Ostatnio edytowane przez Romuald : 30.10.2011 o godz. 21:17.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Moim zdaniem remis w tym meczu będzie dobrym wynikiem. Patrząc na to jak gramy i jaką motywację mają nasze gwiazdorki do gry. Cracovia musi w końcu zacząć wygrywać jeśli nie chce "poprzedniego sezonu". A czy jest lepszy moment na zwycięstwo niż ten derbowy mecz? Nie. Gdyby wrócił Maor, Sobolewski i Małecki to byłbym spokojny o zwycięstwo. W tym składzie co mamy teraz ( czyli Biton, Pareiko i Jovanovic i 8 amatorów ) remis będzie dobry.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Akurat Wilka i Ilieva zaliczyłeś do "amatorów". Można wiedzieć czym się kierowałeś ? ![]()
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jestem w stanie zaakceptować w tym meczu wszystko. Moze Wisła grac po chamsku, sędzia moze kręcić wałki, połamane parchate nogi mile widziane. W takim meczu nie ma reguł, w takim meczu jest wojna. .......i mnie całe mistrzostwo, chcę wygranej, obojętne jakim kosztem. Jesli Melikson, Sobol czy Genkov bedą mogli zagrać i dadzą nam zwycięstwo, jestem w stanie pogodzić się z ich absencją do konca sezonu. Liczę na upokorzenie Filipiaka i jego nieudaczników.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Straszny pesymizm bije w tym temacie, uzasadniony czy nie - nie wiem. Wiem za to jedno, Cracovia jest czerwono latarnią piłkarskiej mapy Polski, Wisła jest najlepszym polskim klubem ostatnich dekad.
Dramatyczna sytuacja kadrowa Wisły nie stawia naszego klubu w roli zdecydowanego faworyta, ale to są DERBY. Mecze elektryzujące tysiące krakowskich kibiców. Na boisku nikt nie odłoży nogi i tego jestem pewien, nawet jeżeli mielibyśmy czekać do ostatniej akcji meczu na zwycięskiego gola to wiem że zwyciężymy. Nie zwalniajcie RM bo to głupota, podpisać z Robertem i Staśkiem kontrakty na 5 lat, budować bazę wymieniać mleczaki w kadrze na prawdziwe mocne ogniwa i do przodu! Nie pastwcie się też nad naszymi DUBLERAMI, bo to oni w ostatnich meczach muszą grać w miejsce niedysponowanych gwiazd (Małecki/ amator Kirm, Melikson/ dziadek amator, debil Garguła). Gdybyśmy wygrali ostatni mecz bylibyśmy vice-liderem ze stratą punktu do WKS, mamy 4 pkt straty do lidera, mimo dołku formy i grania rezerwowymi. Moim zdaniem jest bardzo dobrze, patrząc na naszą sytuację. W zimie wzmacniamy i jedziemy z koksem po LM :] Głowa do góry. Najpierw Żydy potem Liga Mistrzów! wiesz czemu to wytłuścilem?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 31.10.2011 o godz. 10:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
derby to derby
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
mozebyście tak skończyli najeżdzać na Maskanta. Maciuś skorża pokazał wam jak sie gra z lechem,legią i cracovią(oczywiscie za kadencji w Wiśle) wtedy wszystko było w dupe albo remis.A ZA ROBERTA: 4-0 Z LEGIĄ I 1-0 Z LECHEM ORAZ 1-0 Z CRACOVIĄ X2.Niedawno 1-0 do przodu z Lechem i teraz wtopa z legią.Wierze w Roberta i piłkarze wezmą sie za granie bo to potrafią)mecz z fulham 1-0) i zagrają na 10000 pro i będzie 0-2.!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
a co z biletami bo musze wesprzeć mój ukochany klub
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
przecież to jest zupełnie inna mobilizacja i liczę(choć pewnie pochopnie) na nasze pewne zwycięstwo. Żeby nie było, zdaje sobie sprawę że dla naszych zagranicznych "wirtuozów" piłki kopanej derby same w sobie niewiele znaczą, ale myślę że zdają sobie sprawę jak zostanie przyjęta ewentualna tfu tfu porażka.PS. Kto powiedział że Cracovia musi zacząć wygrywać mnie jej obecny punktowy stan posiadania bardzo cieszy i wolał bym by sie nie zmienił do maja![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Oficjalnie biletów na sektor gości nie dostaniesz. Pozostaje sektor gospodarzy. Wielu z moich znajomych tą drogą się wybiera, stadion duży, ceny są przystępne a które wybierzesz miejsce to Twoja decyzja
![]()
Ostatnio edytowane przez AXEL75 : 30.10.2011 o godz. 22:33.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dla mnie mogą przegrać z Fulham, ale w derbach ja chcę widzieć zapierdalanie od początku do końca. Derby są wojną i niech w końcu piłkarze to zrozumieją
![]()
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki'' H. Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Filmik z dnia dzisiejszego jak to żydki szykują się na derby... http://www.youtube.com/watch?v=D204TT_Nd70 ... w sumie taka koszulka fajnie by się paliła
![]()
You'll Never Walk Alone!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
2. Co do Stana - zgodzę się, że powinien popracować dłużej, ale obawiam się, że treneiro zakończy najpóźniej w lecie przygodę z Wisłą. 3. To tak ode mnie i z góry przepraszam za OT - chodzi za mną stworzenie w Wiśle Klubu Kokosa ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|