|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
pewnie masz racje z ta slabsza liga ale nijak sie ma to do Ilieva przeciez gra tutaj z zawodnikami z czolowki ligi i od nich wcale nie odstaje nawet widac ze jest jednym z lepszych zawodnikow w Wisle chociaz nie starcza mu sil na 90 minut,teoretycznie powinien strzelac tak samo jak w Serbii dla mnie problem to taktyka Maaskanta
Ostatnio edytowane przez moce : 30.10.2011 o godz. 15:02.
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
FraMat i Pan Jotka - Wy znowu przeginacie w drugą stronę. Bajki jakieś o budowaniu drużyny opowiadacie. Po roku ta drużyna jest tak budowana, że nie mamy lewego obrońcy, stopera a jedyny gość potrafiący kopać piłkę z obrońców trafił nam się przypadkiem! Nie mamy następcy Sobola, nie mamy prawoskrzydłowego, nasz lewoskrzydłowy jest dobry tylko pogra jeszcze rok. W ataku mamy Bitona, którego pewnie nie kupimy... W takim tempie budowania trzeba by podpisać z Maaskantem jakiś nowy, najlepiej pięcioletni kontrakt. Może wtedy zdąrzy tę drużyne zbudować.
Jeszcze jedno - odnośnie tego wielkiego speca z Holandii, który to został koordynatorem szkolenia młodzieży w Wiśle. Co o nim wiecie oprócz tego , że kiedyś tam pojechał do Holnadii, zrobił papiery trenerskie i podobno trenował młodzież? Piszę podobno , bo nie podano nawet informacji jakież to drużyny trenował... |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ale Oni grają ze sobą już prawie rok i Maaskant od początku gra taką samą taktyką więc nie można mówić ,że nie wiedzą jak mają grać. To już najgłupsze usprawiedliwienie... U siebie musimy grać taktyką 4-4-2 i nie ma innej opcji i czy to przyjeżdża Twente , Legia czy ktoś inny to powinniśmy grać ofensywną taktyką. Genkov i Biton w przodzie i dajemy radę
Wróci Mały i Maor i można grać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
NAC Breda...... 34... 13 - 6 -15..... 45:54....... 45
Oto ostatni sezon Maaskanta w Bredzie. W tym 8 porazek u siebie. To cóż mozna sie po nim spodziewać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Nie ma obrońcy lewego, bo nasz klub przyjął taktykę ściągania zawodników na wypożyczenia, wolnych strzelców przed emeryturą itd. To nie wina trenera, ze nie ma kim grać. Co do trenera grup młodzieżowych. Mniejsza co i kogo trenował. W trenowaniu młodzieży nie ma to chyba większego znaczenia. Przykład? Czy nazwa Polonia Białogon Kielce mówi ci coś? Nie? To spieszę poinformować, że wychowała braci Brożków. A to zwykły klub parafialny. To co oglądamy jest pokłosiem tego, że jest brak ORGANICZNEJ pracy od wielu lat. Piszemy to zresztą w temacie o polityce finansowo-organizacyjnej od paru lat. Sukces teraz, już na wczoraj, kosztem trwałego,długofalowego rozwoju. 13 lat Cupiała i 25 trenerów już pewnie było. Pal licho jakby się nie sprawdzali. Ale w naszym klubi ciągle coś komuś nie pasowało. A to Kasperczak był zły, bo co to zaproblem wygrywać jak się jest Wisłą, a to Liczka niedobry, bo nie byl Kasperczakiem, Petrescu niedobry bo co znaczą wygrane po 1:0 czy 2:1 jak MY jestesmy Wisłą, awięc po 5:0 mam być itd dalej. Jakbym miał 15-17 lat to może bym pisał jak Ty. Ale mam nieco więcej więc trochę z szerszej perspektywy to umiem ocenić. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Piszesz o przerwie zimowej ,że to pomoże,a przecież była przerwa letnia i widzisz rożnice w stylu gry? bo ja nie widzę .Od roku nie radzimy sobie z pressingiem rywali dostaliśmy lekcje w zeszłym sezonie od Górnika dwa razy i od Podbeskidzia i co wczoraj powtórka z rozrywki Podbeskidzie zaatakowalo wysoko i oczywiście drużyna nie wie co ma grać . Dodam jeszcze wkurzający fakt i wypowiedz na konferencji przed meczem z Podbeskidziem ( wygramy z Podbeskidziem i w Londynie i oczywiście derby) po ch... miesza te 3 mecze i deklaruje zwycięstwa skoro sytuacja kadrowa jest jaka jest a on bredzi o wygranej w Londynie i pózniej dziwić się,że ludzie są w szoku jak im oczy mydli na konferencjach . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ludzie o jakim zgrywaniu wy piszecie? Jak słysze ten argument to mam odruch wymiotny.Drużyna Maaskanta była budowana na tu i teraz i lepiej personalnie grać nie będzie, chyba że znowu będzie rewolucja kadrowa następna. Trzech podstawowych zawodników jest wypożyczonych (Biton, Nunez, Diaz) i już chyba każdy wie że nie ma szans ich wykupić. Kilku się kończą kontrakty Sobol, Paljic, Jirsak, Lamey. Kilku są już po drugiej stronie rzeki lub niedługo tam będą Jaliens, Pareiko, Iliev, Garguła.
Także na co my mamy czekać na jakie zgranie. Jak za runde pół składu nie będzie, a drugie pół będzie rozmyślać o emeryturze, a nie wynikach sportowych. Starszy zespół od nas ma tylko Ruch i Podbeskidzie...
Ostatnio edytowane przez Baala : 30.10.2011 o godz. 15:35.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
O naszym koordynatorze szkolenia młodzieży chciałbym wiedzieć cokolwiek - gdzie trenował, jakie ma sukcesy, jakich piłkarzy wychował. O tym jegomościu nie znajdziesz nic, kompletny anonim ma kierować szkoleniem młodzieży w takim klubie jak Wisła? Z tego co pamiętam Brożków wyciągnęliśmy z Polonii w wieku bodajże 14 lat - trudno powiedzieć, żeby to właśnie Polonia wychowała tych piłkarzy. Piłkarsko ukształtowała ich Wisła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
W Londynie jest szansa, choćby na remis, bo role się odwrócą. To my będziemy Podbeskidziem, a oni Wisłą, wystarczy tylko zagrać konsekwentnie w defensywie .Wracając jeszcze do wczorajszego meczu, nie da się nawet z beniaminkami wygrywać spotkań, tylko z jednym ofensywnym pomocnikiem z prawdziwego zdarzenia. Tym bardziej, że pomocnik ten nie tylko nie wytrzymuje 60 minut, ale i ma problemy z meczami co 3 dni. Wczoraj Iliew był ledwo ciepły już od początku i prawdę mówiąc chyba czeka już na przerwę zimową . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Można tu długo dyskutować czy to co się dzieje to wina trenera czy zawodników i ciągle będzie to wyglądało na Mniemanologię Stosowaną.
Łatwiej (czyt. taniej) zmienić jednego trenera niż kilku (co najmniej) piłkarzy. Mnie się gra Wisełki nie podoba, a o bronieniu się wynikami też trudno mówić, jednak żeby dyskusja o zwolnieniu Maaskanta miała jakikolwiek sens to trzeba mieć pomysł na jego następcę. Ktoś poda nazwisko wraz z argumentacją |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jakieś brednie niektórzy piszą, że zgrać się musi Wisła, a na to potrzeba czasu. Legia też wymieniła pół składu i jakoś się zgrali po 2-3 miesiącach. Po drugie jak na MP mamy tragiczną obronę, co mecz kilka mega błędów w obronie. Nie pamiętam już kiedy zagrali w miarę bezbłędnie w obronie. Po trzecie co ma zgranie drużyny do woli walki i ambicji piłkarzy, której niektórym brak.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez John1906 : 30.10.2011 o godz. 16:09.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Już pisałem - Fornalik z Ruchu , czemu ? Bo z niczego potrafi zrobić drużynę - brak budżetu na transfery ,a mimo to zespół gra bardzo dobrze i stawia na polaków !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Wystarczy tylko nie grać w piłkę, zapierdalać po boisku, grać całą drużyną w obronie i czekać na kontry lub stałe fragmenty. Tylko że tak nie da się zdobyć MP. Wisła tymczasem jest ciągle na "musiku", musi wygrywać, musi atakować, musi się odkrywać. To podstawowa różnica. I sry, nawet z Podbeskidziem, nie da się wygrać z Kirmem w obecnej formie, Boguskim i Gargułą w składzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
i jeszcze jedno FraMat: Cytat:
za coś takiego się odpoczywa
Ostatnio edytowane przez FraMat : 30.10.2011 o godz. 16:35.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
nie rozwalajcie mnie tekstami, że Kasperczyk potrafił z danego mu materiału stworzyć drużynę, która pokonuje mistrza Polski. A najbardziej rozwalił mnie koleś, ktory nawołuje: zatrudnijmy Kasperczyka. Lub inny, ktory po serii fartownych zwycięstw Korony woła: zatrudnijmy Ojrzyńskiego. Ani Podbeskidzie ani Korona nie grają w piłkę. A kiedy grają zbierają bęcki. Chcecie zatrudnić trenera, który z Wisły zrobi Podbeskidzie czy Koronę? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja nie piszę także o tym, że trzeba czekać, żeby się zgrali. Ja piszę , że ci co sa na dzien dzisiejszy nie sa zgrani,bo grają ze sobą po 3-4 msce, a do zimy potrzeba poczekać na wzmocnienia. A nie piszę zaś , że musimy poczekac do zimy, żeby sie zgrał ten skład. Ten skład na MP nie wystarczy. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Czy przez ponad rok czasu można zauważyć w grze Wisły jakiekolwiek schematy rozgrywania piłki? Czy mamy do perfekcji opanowane stałe fragmenty gry? Czy widać poprawę w rozgrywaniu ataku pozycyjnego? Jak wyprowadzamy piłkę z obroy do ataku? Przecież to wszystko kuleje... W tym roku w lidze rozegraliśmy jeden dobry mecz. JEDEN! Wyjeżdżasz tu z tekstem o dzieciach Telefoniki - ja akurat pamiętam nędzną pierwszą ligę, spadek i tułaczkę po Głogowach czy Dzierżoniowach. Co ma więc piernik do wiatraka, jaki związek ma staż na Wiśle z oceną pracy trenera? Nie dyskutujemy tu o długofalowej polityce kadrowej a o trenerze, który materiał ludzki ma - jak na naszą ligę - jeden z trzech najmocniejszych a nie potrafi tak ustawić zespołu by ten poradził sobie ze zbieraniną piłkarskich odpadków vide ŁKS czy marnym Podbeskidziem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pełne poparcie to jest gość, który trenuje jedną z najbiedniejszych drużyn- pokroju Polonii Bytom, z podobną ilością kibiców i tworzy drużynę, która gra naprawde dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Warto jednak przypomnieć jak grała w lidze Amica będąc uwikłana w fazę grupową LE. Może mamy odrobinę większy potencjał, ale jednak nadal to nie to, by nie potracić punktów. Dla mnie powód jest prosty o czym pisałem. Żeby dobrze grać na kilku frontach trzeba umieć grać w piłkę. My nie gramy w piłkę, my się szarpiemy akcja za akcję. Nie umiemy zdominować przeciwnika, zmusić go do biegania, utrzymać się przy futbolówce gdy drużyna przeciwna atakuje pressingiem. To nas zmusza do wkładania w każdy mecz podwójnej ilości sił.
![]()
.
. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Ktoś napisał wcześniej, że trzeba wspierać Maskanta w Jego żądaniach w stosunku do klubu o lepszych zawodników. No jasne - najlepiej żądać "KUPCIE MI TEGO, KUPCIE MI TAMTEGOTo ja się pytam, po kiego grzyba nam jest potrzebny dobry trener. Wystarczy zażądać kilku klasowych europejskich graczy i gotowe. A drużynę może prowadzić babcia klozetowa. Albo Albin Mikulski. Nie tędy droga. Drużynę powinno się budować na mocnych fundamentach. A dla mnie mocne fundamenty to stadion, boiska treningowe, dobry sztab szkoleniowy i medyczny. Dopiero potem mądra polityka kadrowa. To jest długofalowa strategia budowania klubu. A nie przeciętny trener z żądaniami. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kirm gra w kratkę, Iliev gaśnie z każdym meczem. Wg mnie tu jest problem. A to akurat da się polepszyć w przerwie zimowej. Przy okazji wskazuję na miejsce Wisły w tabeli. Skoro jest tak źle, to czemu jest tak dobrze z miejscem, co? 4 pkt straty do Śląska to nie jest coś nie do odrobienia.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 30.10.2011 o godz. 19:09.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Skorżę też wszyscy chcieli zwalniać a tutaj się rozkręcili. Czekamy do końca rundy nie na punkty, które do tej pory zdobywaliśmy na sporym farcie ale na punkty i styl który mógłby napawać nas optymizmem.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Zauważyłeś jednak istotną rzecz - bez Meliksona nie ma gry. Cała taktyka Maaskanta opiera się na tym jedym zawodniku, przez rok Maaskant nie wymyślił alternatywy! 4 punkty straty do lidera... W zasadzie jest świetnie. Gdyby tak Małek nie odgwizdał jednak spalonego a Lyczmański sędziował jak powinien ile by tych punktów do Śląska brakowało? No tak - tylko 9. Ale co tam - mamy jeszcze w zanadrzu mecz we Wrocławiu! Jest dobrze! ps. Nie jestem za zwalnianiem Maaskanta - nie podoba mi się jednak ciągłe zwalanie winy na wszystko w około tylko nie na trenera. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
P.S Jeśli Ty klepanie piłki po obwodzie uznajesz za jakąkolwiek taktykę, to... hm gratuluję. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
, żaden z obecnych piłkarzy Wisły, poza Meliksonem (przy założeniu, że wszyscy byliby Polakami) nie załapałby się do przeciętnej reprezentacji Polski i to jest chyba najbardziej obrazowy przykład naszej recesji. Problem Maaskanta nie polega raczej na nieumiejętności zastąpienia, a braku odpowiedniego materiału ludzkiego. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
To ich boli, tylko glupio im sie przyznac do błedu. Chyba maja coś z Maaskanta w sobie, raczej napewno. Pletą bez sensu, wszyscy sie z nich smieja a oni wciąż planują wyprawe na marsa...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 30.10.2011 o godz. 19:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No i kto mi powie że się rozwijamy? Mecz w gruncie rzeczy kalką z naszej wiosennej porażki.
Przyjeżdża Podbeskidzie i jest w........ U Masskanta cenię to że trzyma się tego samego stylu. Niby wykonawcy się zmieniają a gra taka sama. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jest jeszcze taka ocena pracy trenera jak postęp jaki robią zawodnicy indywidualnie. Za Skorży na przykład odpalili: Paweł Brożek, Piotr Brożek na obronie, Zieńczyk, Boguski, Kirm też grał lepiej, Diaz grał z każdym meczem lepiej.
Czy jakiś zawodnik zrobił postęp w ciągu tego roku pracy z Maaskantem ? Bo ja mam wrazenie, ze kazdy z nich gra coraz gorzej, np.przychodzi król strzelców ligi Serbii i nie wie co i z kim grać w ogóle. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Amica i Legia systematycznie przegrywają z potencjalnie słabszymi drużynami. Legia została pokonana przez Podbeskidzie. To nie przypadek. Resztę dopowiedz sobie sam. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|