The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
EnigmaWP
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2011, 17:03. Wszyscy na Marsz!

Słowem wstępu, uważam że Wisła na chwilę obecną kompromituje się brakiem zorganizowanego wyjazdu, który przy pomocy SKWK i innych grup, nawet mniej oficjalnych, ale nazwijmy je "decyzyjnymi", z tubą propagandową czy to internetu czy stadionu powinny rozreklamować chyba najważniejszą manifestację (i święto) patriotyczne po obaleniu w Polsce komunizmu. Ja rozumiem, że "kumaci jadą samochodami więc nie ma problemu", ale właśnie problem jest w tym, że nie chodzi o to by do Warszawy pojechała drobna delegacja ogarów z Krakowa, tylko cała masa, setki, młodych i starszych, ludzi dla których Polska to nie tylko 6 liter tylko coś więcej, ludzi którzy są gniewni i mają dość coraz bardziej zakłamanych rządów w Polsce i każdego dnia srających nam do mózgów przez skorumpowane i służalcze im marks-media. Ten Marsz to coś czego w naszym kraju bardzo brakowało, nie jest to manifestacja dla żadnej partii politycznej, bo nie oszukujmy się, obecnie nie ma żadnej partii, która by komuś odpowiadała w 100% i chciała zrobić porządek z tym oligarchicznym syfem naszej pseudo-demokracji, demokracji równiych i równiejszych... 11 listopada to święto, którego nie trzeba wcale obchodzić, nie ma takiego przykazu, ale z szacunku dla naszych przodków, którzy wylewali krew i oddawali życia, po to tylko żebyśmy mówili po polsku, wypadałoby oddać im jakiś hołd - Marsz jest do tego idealną okazją. Jeśli siedzicie teraz przed komputerem i tak tylko z boku przyglądacie się naszej tu dyskusji, pozwólcie że zabiorę Wam jeszcze 20 minut z Waszego czasu (to tylko ile oglądacie jeden odcinek "Jak Poznałem Waszą Matkę") aby obejrzeć dzisiejszą bardzo ciekawą dyskusję Bosaka z jakimś lewicowcem z Przekroju

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Qdt9eTE3pyQ

oraz drugi filmik, pewnie już większość z Was oglądała, ale zalinkuję na wszelki wypadek, apel do kibiców gen. Zbigniewa Ścibora...

http://www.youtube.com/watch?v=cIDkhBjOS3w

Mi po obejrzeniu tego zrobiło się głupio, że nie robię więcej dla Polski a bilet na wyjazd kupiłem tego samego dnia.

PS Jeśli uważacie, że wyjazd na marsz "jest zbyt drogi" lub "zbyt daleko" to pomyślcie o tych dziesiątkach i setkach emigrantów, o których wiem że przyjeżdżają z Anglii, Ameryki, Hiszpanii i innych dalekich krajów. Tylko po to by oddać hołd poległym żołnierzom. Przemyślcie to.

Ostatnio edytowane przez EnigmaWP : 30.10.2011 o godz. 17:42.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów