The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pilot80
Junior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2011, 18:39
spokojnie może się Boguś zaciął przy goleniu
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 27.10.2011, 20:41

Boguś aż ręce złożył ze strachu że zostanie NIE DAJ BOŻE! trafiony...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.10.2011, 21:35
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzaj rywalizacja jest na każej pozycji : ślepy vs. głuchy , drewno vs. walec
a trener wybiera mniejsze zło

teraz rywalizacja jest kto złapie więcej kontuzji w miesiąc.
A przed sezonem mówiliśmy : mamy dwa mocne składy heh. Na papierze jednak dalej miażdzymy,szkoda ze papier nie gra, ale może ekstraklasa poprzez ostatnie wpadki sędziów + agresja tych bandytów kibiców wpadnie na pomysł aby robić symulacje meczy. Za ochrone nie zapłacą, nie będzie kontuzji, Ci bandyci nie spalą obiektu i nie sterroryzują własciciela hmm... W sumie jak ktoś był ostatnio? w sts to widział tam symulacje meczy, o czymś takim własnie mówię
Dwa to może nie, ale jestem ciekawy jak wyglądała by teraz sytuacja w Legii lub Lechu, gdyby stracili trzech swoich kluczowych graczy(Rudniew,Stilic,Krywiec)(Ljuboja, Radović, Manu), obronę jaką mamy każdy widzi i tu niema i nie było zbyt dużego pola manewru, ale jak na takie osłabienia w ofensywie to i tak dość dobrze punktujemy( choć farta mamy co niemiara)
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.10.2011, 06:52
Oczekujecie, że Boguski po tak długiej przerwie i tylu perypetiach z kontuzjami od samego początku zaskoczy i będzie grał jak natchniony? Na to potrzeba czasu, a i żadnej gwarancji nikt nie może dać, że Rafał nawiąże jeszcze formą do swoich kilku udanych sezonów.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.10.2011, 09:52
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Oczekujecie, że Boguski po tak długiej przerwie i tylu perypetiach z kontuzjami od samego początku zaskoczy i będzie grał jak natchniony? Na to potrzeba czasu, a i żadnej gwarancji nikt nie może dać, że Rafał nawiąże jeszcze formą do swoich kilku udanych sezonów.
Tego chyba nikt oczekuje. Ale z drugiej strony - czy Boguski przed kontuzją był aż taki wybitny? Chyba zapominamy, jak zachowywał się pod bramką. Chłopak robił trochę wiatru z przodu, ale równocześnie potrafił spartolić dowolną ilość sytuacji.

I to mu niestety zostało - pokazał to mecz z Limanovią. W takich sytuacjach, które miał kontuzja nie ma nic do rzeczy. Albo ma się instynkt strzelecki, albo się go nie ma. Rafał tego nie posiada.

Albo więc zacznie pracować nad podaniami i walczyć na boisku, albo się z nim pożegnamy. To, co może wnieść do drużyny to asysty i waleczność, na wiele goli bym nie liczył. To nie jest prawdziwy napastnik, tylko ofensywny pomocnik/skrzydłowy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.10.2011, 10:03
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tego chyba nikt oczekuje. Ale z drugiej strony - czy Boguski przed kontuzją był aż taki wybitny? Chyba zapominamy, jak zachowywał się pod bramką. Chłopak robił trochę wiatru z przodu, ale równocześnie potrafił spartolić dowolną ilość sytuacji
Chyba zapominamy o tym , że przed kontuzją grał w reprezentacji Polski w spotkaniach eliminacyjnych ( i to okraczone golami ) . To był przypadek ? Poza tym że potrafił zepsuć kilka sytuacji , to ile bramek zawdzięczał Paweł Brożek , Rafałowi ? nie przesadzam jeśli powiem że minimum 20 . Ich dwujkowe akcje to był przez 2 lata znak firmowy Wisły .

Bez względu na to jak zakończy się ta runda , trzeba Rafała wypożyczyć do klubu ekstraklasy na następne pół roku . Musi nabyć ogrania , jeszcze nam się przyda . W zimie na jego miejsce i tak musi przyjść inny zawodnik . Brakuje nam skrzydłowych/napastników w kadrze , ale takich którzy mają formę na tu i teraz .
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.10.2011, 11:02
Brożek też do pewnego momentu marnował mnóstwo sytuacji i dopiero od momentu przyjścia Skorży zaczęło to jakoś wyglądać. Może podobnie będzie z Boguskim. Mam tylko nadzieje, że Rafał będzie potrzebował mniej czasu, aby powrócić do swojego poziomu, bo jak słyszę takiego Gargułę, że on nie jest jeszcze w pełni formy, to mi się ciśnie na usta pytanie: to kiedy ....a będziesz
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.10.2011, 11:08
Boguski grał naprawde poprawnie do kontuzji w meczu z Legią (Borysiuku, przeklinam cie do dzisiaj). W koncu byle jakiego grajka nie zawiesza sie przed meczem z Legią (inny mecz)
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.10.2011, 20:14
Sam nie wiem o co chodzi z tymi naszymi kopaczami ostatnio. Możliwości dlaczego tak słabo grają są IMO trzy:
1) Brak ambicji, olewają przeciwników, chcą wygrać jak najmniejszym nakładem sił.
Ale w takim razie jak wytłumaczyć te wszystkie wywiady że przepraszają, że nie mają nic na usprawiedliwienie. I widać w tym złość i smutek, wiedzą że zawiedli kibiców. Pareiko dzisiaj podobno klnął i był bardzo zły po meczu. Więc albo dobry PR (w co za bardzo nie wierzę) albo po prostu:
2) Są za słabi. Chociaż jakoś trudno uwierzyć że zawodnicy którzy potrafili ograć Lecha na wyjeździe, ograć APOEL jako jedyni w tym sezonie, nagle nie radzą sobie z PBB.
3)Maaskant nie potrafi ich ustawić. I to według mnie jest najbardziej prawdopodobne. Od początku Robert ma swoich ulubieńców na których stawia bez przerwy. Do tego wciąż nie widzimy żadnych wyuczonych schematów gry w ataku pozycyjnym ani przy stałych fragmentach gry(oprócz słynnego już krótkiego rozegrania). Zmiana formacji na 2 napastników mogła by dużo dać. No ale to już nie ten temat. No i ostatnio mozliwość.
4) Grają przeciwko Maaskantowi, co wydaje mi się mimo wszystko nierealne.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 29.10.2011, 20:34
http://wadowice24.pl/sport/pika-nona...nadzieja-wisly
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 30.10.2011, 10:18
Jak się wczoraj nieoficjalnie dowiedziałem, z Bitonem jesteśmy raczej w czarnej dupie.
Nie ma szans na wykupienie Go, jeśli Belgowie nie zejdą poniżej miliona Euro.
A jeśli będzie dalej grał, jak gra, to Belgowie nie zejdą.
A jak przestanie dobrze grać albo złapie kontuzję, to z kolei nasi Go nie wykupią nawet, jeśli Belgowie trochę spuszczą...

Generalnie, du...a
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.10.2011, 10:50
willow napisał(a):Wyświetl post
Jak się wczoraj nieoficjalnie dowiedziałem, z Bitonem jesteśmy raczej w czarnej dupie.
A jak przestanie dobrze grać albo złapie kontuzję, to z kolei nasi Go nie wykupią nawet, jeśli Belgowie trochę spuszczą...

Generalnie, du...a
Nauczyłem sie jednego - nie wierzyc w nieoficjalne informacje.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.10.2011, 11:44
Zamiast opłacać Jaliensa i kilku innych słabych piłkarzy lepiej by się za budowanie akademii wzięli. Aktualnie obraną drogą nie dojdziemy do niczego.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 30.10.2011, 11:47
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Zamiast opłacać Jaliensa i kilku innych słabych piłkarzy lepiej by się za budowanie akademii wzięli. Aktualnie obraną drogą nie dojdziemy do niczego.
aktualnie obrana droga daje jakaś tam szanse ze znajda sie pieniądze na bazę ale potrzeba sporo szczęścia i cierpliwości, a z tym Jliensem to juz jakaś zaraźliwa choroba na tym forum w każdym temacie Jaliens niezależnie jak zagra
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.10.2011, 12:09
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
aktualnie obrana droga daje jakaś tam szanse ze znajda sie pieniądze na bazę ale potrzeba sporo szczęścia i cierpliwości, a z tym Jliensem to juz jakaś zaraźliwa choroba na tym forum w każdym temacie Jaliens niezależnie jak zagra
Bo jego kontrakt wchłonie nowe boisko treningowe. A poziom przez niego prezentowany przepędzi resztę kibiców ze stadionu.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 30.10.2011, 12:26
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Bo jego kontrakt wchłonie nowe boisko treningowe. A poziom przez niego prezentowany przepędzi resztę kibiców ze stadionu.
ale to jest piłka nie da sie do końca przewidzieć czy trafisz transfer czy nie a jak już podpisałeś to musisz płacić takie mądrości po fakcie każdy potrafi głosić i tak moim zdaniem mamy niezły poziom trafionych transferów, a dobry stoper był konieczny smutne ze nie trafilismy Jaliensem moze Jovanovic ?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 30.10.2011, 12:30
Czy wygrywasz czy nie, ja i tak kocham Cię. Kocham każdego jednakowo, czy gracie czy nie, czy biegacie czy nas olewacie, ja i tak kocham Was. Robert Maaskant, też kocha Was i skrzywdzić Was nie da sobie i nikomu. Minimalizm i wybiórczość zaangażowania, to wasza wspólna, klubowa dewiza, a ja i tak kocham Was. Reyman by Wam nie wybaczał, ale ja kocham was bezgranicznie, bo Wisła to My i Wy. Wisła to Branko czy inny Lamey lub Pailić. Nie Czekaj, bo jemu nikt nie da czasu na jego marnowanie i mówią mu Czekaj na swój czas, nie z Fulham, nie z Podbeskidziem, aż będziesz za stary, jak wszyscy wychowankowie Wisły, bo grać mogą wyłącznie odpady z zachodu czy inne Pastory lub rodzime Gargamele czy Słowackie Czekaje, tak nie opierzone jak Cikos, choćby na boisku srali a nie grali i to przez rok cały. Nieważne, czy wygrywasz czy nie, nieważne także, czy grasz czy nie, czy spacerujesz czy biegasz po R22. Ja i tak, kocham Cię i nie pójdę z Wami porozmawiać, bez podania Wam ręki.
Ostatnio edytowane przez kot : 30.10.2011 o godz. 12:41.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
faraway
Member

Stary 30.10.2011, 15:59
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ala_0_1/54312/ znacie te panie obok Maora?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.10.2011, 17:18
Nikt nic nie pisze a dzisiaj swoje 27 urodziny obchodzi Maor Melikson. Wszystkiego Najlepszego dla Niego - oby szybko wrocił do gry
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 30.10.2011 o godz. 17:20.
Odpowiedz cytując
mikel
Member

Od: 11.2010

Stary 30.10.2011, 17:40
faraway napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ala_0_1/54312/ znacie te panie obok Maora?
Nie mam pojęcia kto to ale może jedna z nich to jego dziewczyna?
Odpowiedz cytując
szery
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 30.10.2011, 18:28
mikel napisał(a):Wyświetl post
Nie mam pojęcia kto to ale może jedna z nich to jego dziewczyna?

po jego lewej, to chyba jego narzeczona
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.10.2011, 19:14
Narzeczona z koleżanką, brzydkie nie są
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 30.10.2011, 19:25
Jak się wczoraj nieoficjalnie dowiedziałem, z Bitonem jesteśmy raczej w czarnej d.pie.

Generalnie, du...a
Słuchaj, co robisz prywatnie z Bitonem i gdzie razem przebywacie mnie osobiście nie interesuje.

Ale bardzo nie lubię "nieoficjalnych" informacji. Na ogół to one są właśnie do d.py.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 30.10.2011, 19:38
Słuchaj, co robisz prywatnie z Bitonem i gdzie razem przebywacie mnie osobiście nie interesuje.

Ale bardzo nie lubię "nieoficjalnych" informacji. Na ogół to one są właśnie do d.py.
Wszystkie informacje są nieoficjalne oprócz tych, które nie ukażą się na stronie oficjalnej. Proponuję więc, żebyśmy dyskutowali wyłącznie o rzeczach, które się tam ukazały.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.10.2011, 19:42
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
ale to jest piłka nie da sie do końca przewidzieć czy trafisz transfer czy nie a jak już podpisałeś to musisz płacić takie mądrości po fakcie każdy potrafi głosić i tak moim zdaniem mamy niezły poziom trafionych transferów, a dobry stoper był konieczny smutne ze nie trafilismy Jaliensem moze Jovanovic ?
Jasne że się nie da, ale da się ograniczyć starty nie wypłacając WEJŚCIÓWEK!!! Wejściówek o których piało się z zachwytu że kontrakt to pół kasa stała, pół kasa za to ile grasz.

Jak ta .......... (każdy niech sobie wstawi co o nim uważa) gra non stop tz że wypłacamy mu 2x razy więcej niż można by było.

A teraz policzmy, niech on ma 300 tyś euro, kontrakt razem z grą. Gdyby mu tak nie wypłacić 150 tyś euro to jest 600 tyś. zł PONAD PÓŁ BAŃKI... Pół miliona wywalone w błoto, bo ani go nie sprzedamy, ani na nim w żaden sposób nie zarobimy, ani nie zarobimy na młodym zawodniku którego by można było ograć w czasie kiedy ten zabiera im plac, ani nie daje gość takiej jakości którą można by na to 600 tyś zł liczyć.

Za 600 tyś zł możesz zbudować 4 orliki, myślę że dwa pełnowymiarowe boiska ze sztuczną trawą i oświetleniem by był za to do zrobienia.

Ale lepiej niech gra, może wróci do formy...

Edit:

Powyższy post jest nierealny. Wytłumaczenie niżej, jakiś słaby dzień. Orlik kosztuje więcej niż pół kontraktu Jaliensa.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 30.10.2011 o godz. 23:35.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
faraway
Member

Stary 30.10.2011, 19:53
szery napisał(a):Wyświetl post
po jego lewej, to chyba jego narzeczona
może ta druga to dziewczyna Dudu
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 30.10.2011, 19:59
Wszystkie informacje są nieoficjalne oprócz tych, które nie ukażą się na stronie oficjalnej. Proponuję więc, żebyśmy dyskutowali wyłącznie o rzeczach, które się tam ukazały.
Ok, ale na przyszłość nie dziel się z forum swoimi specyficznymi preferencjami seksualnymi. Czytają je także młodociani.

A na poważnie: żadnych rewelacji nie zdradziłeś. Bo i bez "nieoficjalnych" informacji wszyscy wiemy, że wydatek 1,6 mln € za 1 piłkarza to kosmos jak na polskie warunki. I Wisła do tej pory takich pieniędzy nigdy nie płaciła.

Stąd moja irytacja, bo takie nieoficjalne "rewelacje" to w istocie ponowne odkrycie Ameryki.
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 30.10.2011, 20:10
o której jutro jest trening ?
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 30.10.2011, 20:12
prosze o odpowiedzi > Bardzo mi na tym zależy
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 30.10.2011, 20:14
Ok, ale na przyszłość nie dziel się z forum swoimi specyficznymi preferencjami seksualnymi. Czytają je także młodociani.

A na poważnie: żadnych rewelacji nie zdradziłeś. Bo i bez "nieoficjalnych" informacji wszyscy wiemy, że wydatek 1,6 mln € za 1 piłkarza to kosmos jak na polskie warunki. I Wisła do tej pory takich pieniędzy nigdy nie płaciła.

Stąd moja irytacja, bo takie nieoficjalne "rewelacje" to w istocie ponowne odkrycie Ameryki.
Może nie tyle odkrycie Ameryki, co raczej potwierdzenie domysłów większości forumowiczów. Mój post był jednak skierowany do tej mniejszości, która uważa, że na wykupienie Bitona kasa się znajdzie.

Coś Ty dzisiaj taki drażliwy?
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów