The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2011, 23:54
Ale jak po zatrudnieniu Maaskanta udowadniałem że to Holenderski 2 Ligowy trener to mnie wtedy wyśmiewano. Mi od początku facet nie pasował.
Mam wrażenie że plan zmian już jest nakreślony. Do końca sezonu Maaskant a w przyszłym roku trenerem zostanie Smuda i będzie miał za zadanie odbudować Wisłę na nowo. Już chyba nikomu innemu Cupiał nie zaufa tak jak jemu.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 29.10.2011, 23:54
Co da zmiana trenera w tej sytuacji? Nic. Najpierw trzeba zrobić kilkanaście innych rzeczy, a potem zająć się trenerem. Żaden poważny trener do Wisły nie przyjdzie, a jeśli mamy testować wynalazki pokroju Okuki, Liczki, to na prawdę lepiej już zostawić Maaskanta.

wwf napisał(a):Wyświetl post
Ale jak po zatrudnieniu Maaskanta udowadniałem że to Holenderski 2 Ligowy trener to mnie wtedy wyśmiewano. Mi od początku facet nie pasował.
Mam wrażenie że plan zmian już jest nakreślony. Do końca sezonu Maaskant a w przyszłym roku trenerem zostanie Smuda i będzie miał za zadanie odbudować Wisłę na nowo. Już chyba nikomu innemu Cupiał nie zaufa tak jak jemu.
Nawet tak nie żartuj. Smuda byłby w takiej sytuacji ostatecznym gwoździem do trumny.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 30.10.2011 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 30.10.2011, 00:02
Smuda po wypowiedziach na temat Piszczka zdaje mi się umoczony w Zagłębie - Cracovia. I nie bardzo chciałbym go w klubie, wole już żeby Maaskant został ....
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.10.2011, 00:12
najlepsze jest to, że gdyby był Melikson, to bylibyśmy liderem i byście tak nie beczeli
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.10.2011, 00:13
Okej, zalozmy, ze zostawiamy Maaskanta, ale na czym budowac do niego zaufanie ? Rozumiem sytuacje, kiedy mamy trenera, ktory w swoich poprzednich klubach wywalczyl mistrzostwo, jego druzyny graly efektownie, mogl pochwalic sie roznymi sukcesami. Wtedy pelna zgoda, dajmy mu biala karte, poswiecmy nawet sezon, bo wiemy, ze to jest facet, ktory wie co robi, ktory pokazal, ze umie osiagnac sukces wiec nie tracimy czasu.
Ale proste pytanie, dlaczego w Wisle Maaskantowi ma pojsc lepiej niz w jego dotychczasowych klubach ?
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.10.2011, 00:16
nesta napisał(a):Wyświetl post
Okej, zalozmy, ze zostawiamy Maaskanta, ale na czym budowac do niego zaufanie ? Rozumiem sytuacje, kiedy mamy trenera, ktory w swoich poprzednich klubach wywalczyl mistrzostwo, jego druzyny graly efektownie, mogl pochwalic sie roznymi sukcesami. Wtedy pelna zgoda, dajmy mu biala karte, poswiecmy nawet sezon, bo wiemy, ze to jest facet, ktory wie co robi, ktory pokazal, ze umie osiagnac sukces wiec nie tracimy czasu.
Ale proste pytanie, dlaczego w Wisle Maaskantowi ma pojsc lepiej niz w jego dotychczasowych klubach ?
Otóż to. Jakim cudem Holendrzy wypuścili taką "perłę" do Polski?
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 30.10.2011, 00:18
To kto zamiast Maaskanta? Polskich trenerów nie biorę pod uwagę. No chyba, że Nowaka, ale on tak by nawet nie chciał.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 30.10.2011, 00:19
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
najlepsze jest to, że gdyby był Melikson, to bylibyśmy liderem i byście tak nie beczeli
Sam nie wierzysz w to co piszesz.
Melikson nie wybije piłki za Jaliensa, poza tym drużyny, których gra opiera się na 1 zawodniku kończą przeważnie źle.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
jarcze
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 30.10.2011, 00:24
Fakty są takie, że gramy taką megastyczną padakę jak za Skorży. Za tamtego waliliśmy długą piłę i to był koniec akcji. Za Maaskanta gramy do najbliższego i akcję zamiast strzałem kończymy stratą. W meczu z Podbeskidziem 1 (słownie jeden) celny strzał. Ludzie na 90 minut! Do czego on doprowadził tę drużynę? Zupełnie nie potrafią prowadzić ataku pozycyjnego. Jedyne co się nam udaje to kontry dlatego na wyjazdach jako tako idzie. Ale to jest dramat, żeby dawać się stłamsić u siebie beniaminkowi z emerytami albo anonimami w składzie i przez pierwsze piętnaście minut piłki dobrze nie powąchać. Inna sprawa że takich samych emerytów to i my mamy w składzie ( choćby Iliev - który jest wyróżniającym się u nas zawodnikiem do którego jakości gry nie mam zastrzeżeń ale ten gość człapie po boisku bo nie ma siły kompletnie i biega najmniej z całego zespołu - gdyby on miał motorykę na przyzwoitym poziomie to by grał w naprawdę silnej lidze)

Ten zespół nie ma kompletnie potencjału. Skład można podzielić na emerytów (Sobolewski, Jaliens, Lamey, Pareiko, wspomniany Iliev), wypożyczonych (Diaz, Biton, Nunez), graczy z problemami (Boguski, Garguła) i ludzi którzy się do czegokolwiek nadają i mają jakieś perspektywy: Chavez (z racji bycia reprezentantem i nie emerytem), Wilk (jak wyżej) i nieszczęsny Kirm który perspektywę ma taką, że za niego da się wziąć kasę jakąś. Do tego dochodzą gracze którzy za obecną padakę nie odpowiadają czyli Małecki, Melikson, Jovanović i Bunoza. Wniosek z tego taki, że przyszłość z graczy z aktualnej jedenastki ma trzech zawodników - 30% a z całej kadry która powinna liczyć 22 zawodników - siedmiu czyli też koło 30%. Może tu jeszcze powinienem dołożyć Genkova. A gdzie reszta drużyny? Tak się nie da niczego zbudować. To powinni być ludzie którzy wiedzą że o coś walczą, że Wisła może im coś dać oprócz kasy. Wiadomym jest że zawsze się jakieś kontuzje przyplątają.

To że zespół jest złożony ze złych ludzi to jest jedno a to że trener tego nie umie z sensem poukładać to drugie. Ja na miejscu właściciela zleciłbym szukanie nowego trenera już teraz żeby być przygotowanym na jego zmianę gdy nic się w grze zespołu do grudnia nie zmieni. Druga sprawa to sprowadzać ambitnych i perspektywicznych graczy.

Przy zdrowych zawodnikach optymalny podstawowy i perspektywiczny skład nie wygląda tak źle:

-----------BRAMKARZ---------------
Jovanović-Chavez-Bunoza------LO
----------Wilk---------DM-------------
Małecki-------Meliskon---------Kirm
----------------Genkov---------------

Brakuje trzech podstawowych ogniw ale nie ma kompletnie zaplecza ten zespół.
Ostatnio edytowane przez jarcze : 30.10.2011 o godz. 00:38.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.10.2011, 00:32
Jeśli chodzi o ewentualnie nowego trenera, to wydaje mi się, że powinny być dwa podstawowe warunki wstępne:
- nie powinien być Polakiem
- nie powinien być Holendrem (przy założeniu, że pozostaje dyr. sportowy)
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 30.10.2011, 00:38
Tak jak polska piłka nie ma młodych zawodników którzy mogą coś za kilka lat osiągnąć w piłce, tak nie ma w niej trenerów.

Nie czarujmy się, ten kto jest młody i zdolny we własnym kraju nie przyjedzie do Polski. My możemy osiągnąc coś tylko z trenerem Polskim, bo dla niego Wisła to będzie coś wielkiego i ważnego. Tymczasem dla obcokrajowca my zawsze będziemy 3 światem.
Jestem przekonany że taki Jaliens + Lamey jak tu przychodzili to myśleli że tu grają amatorzy na jakiś małych , lokalnych 10 000 stadionach.
Nie był ważny poziom sportowy, ale odpowiednia kasa + ładne miasto żeby było gdzie wypoczywać. Bo oni tu przyjeżdzają na wakacje, odpoczynek a nie na wielkie, ambitne granie.
I Basałaj może mówić co chce że dla niego liczy się to aby zawodnicy mieli ambicje i chcieli odchodzić do większych klubólw, ale rację miał kiedyś Piechniczek mówiąc że Holendrzy traktują Polskę, Wisłę jako 3 świat. Myślą że tutaj na stojąco wygra się wszystkie mecze w sezonie.
Tymczasem okazało się że tutaj trzeba biegać i trenować.

Najbardziej w tym wszystkim żal Cupiała, bo on wykłada pieniądze i znów został oszukany. Valx , Basałaj, Maaskant skasują niezłą kasę i odejdą a długi w stosunku do Tele-foniki zostaną.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 30.10.2011, 00:53
Moje zdanie jest inne - nie mamy składu.. przedewszystkim obrona do wymiany, kirm out, a maaskanta mimo wszystko zostawic, nie widze nikogo na jego miejsce. Nie zapominajmy ze gramy bez pieciu podstawowych graczy i brakuje nam takiego gracza ktory by podciagnał ten zespół.. Powiedzcie lepiej, czy majac aktualna sytuacje kadrową wystawilibyscie inny skład?
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.10.2011, 00:55
Bartii napisał(a):Wyświetl post
Moje zdanie jest inne - nie mamy składu.. przedewszystkim obrona do wymiany, kirm out, a maaskanta mimo wszystko zostawic, nie widze nikogo na jego miejsce. Nie zapominajmy ze gramy bez pieciu podstawowych graczy i brakuje nam takiego gracza ktory by podciagnał ten zespół.. Powiedzcie lepiej, czy majac aktualna sytuacje kadrową wystawilibyscie inny skład?
Odpowiedz sam sobie na pytanie - czy kadrowo lepszy skład miało dziś Podbeskidzie? Zdecydowanie nie, a grali o klasę od nas lepiej.
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 30.10.2011, 00:57
ooona napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedz sam sobie na pytanie - czy kadrowo lepszy skład miało dziś Podbeskidzie? Zdecydowanie nie, a grali o klasę od nas lepiej.
Rowniez odpowiedz na to pytanie czy poprzedni trenerzy nie mieli takiego "dnia", Skorza, Kasperczak... wszyscy praktycznie mieli taki mecz z ktorego nie bylismy zadowoleni z zaangazowania. Moje zdanie jest takie ze wieksza wina w tym pilkarzy niz trenera

Dajmy choc raz szanse trenerowi na wyjscie z dołka i przeekonac czy da rade. Dodatkowym argumentem jest przykład Skorzy w Legii, teraz niezle ich ustawił (co prawda ma rowniez niezlych pilkarzy) a mial byc zwolniony. Choc z drugiej strony Probierzowi w Jagielloni nie udało sie. Generalnie chodzi o to zebysmy w Wisle dali choc raz wiekszy kredyt zaufania, i tak naprawde to chodzi o transfery.

Ps. Sama gra Wisły mi ostatnio nie podoba...
Ostatnio edytowane przez Bartii : 30.10.2011 o godz. 01:00.
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 30.10.2011, 01:03
Tu nie chodzi o skład.

Tu chodzi o zaangażowanie i styl gry.

Nie może być tak że my ciągle gramy 2-3 defensywnymi pomocnikami. Nie może być tak że my biegamy w jednostajnym tempie przez 90 minut. Nie może być tak że my nie potrafimy łapać na spalone. Nie może być tak że nie umiemy rozegrać wolne , rożne.
Czy ktoś z was pamięta kiedy my strzeliliśmy coś z wolnego z beśpośredniego strzału na bramkę.

A niestety to się wypracowuje na treningach.

Moja analiza jest taka:
- My nic nie trenujemy. Klub zdobył MP i wszyscy osiedli na laurach. Maaskant jeżdzi na rowerku, zawodnicy chodzą do Bonarki i po mieście, zachowując się jak by byli na wakacjach. Trener jest kolegą zawodników, który nie zrobi im krzywdy. Dodatkowo na każdym kroku poniża on polaków wystawiając do składu zawsze obcokrajowców.
W Wiśle zasada jest prosta , jak tylko obcokrajowiec jest na równym poziomie co polak to gra obcokrajowiec. W niemczech obcokrajowiec musi być 2 razy lepszy żeby grać. W Wiśle na odwrót. A nasi młodzi nigdy nie wskoczą do 1 składu.
Odpowiedz cytując
bomba
Member

Od: 07.2011

Stary 30.10.2011, 01:19
Im krócej Maaskant będzie w Wiśle, tym lepiej. Wyniki były zdecydowanie lepsze niż gra, ale ile można liczyć na fuksa i sędziów? Tym razem sędzia okradł nas (nieuznany gol, nawet po powtórkach nie wiem dlaczego), ale i tak został duży plus w tym sezonie. Najgorsze są jednak wypowiedzi Maaskanta, już nawet Leo Beenhakker był mniej oderwany od rzeczywistości.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.10.2011, 03:39
1. Tak sobie myślę że zdecydowana większość trenerów którzy pracowali w Wiśle w ostatnich latach nie wywalczyła mistrzostwa w poprzednich klubach (w tym najbardziej utytułowani: Kasperczak i Skorża). A z tych którzy wywalczyli mistrzostwo w poprzednich klubach chyba tylko Smudzie (pierwszy okres) udało się odnieść sukces również z Wisłą. Pozostałe przypadki które przychodzą mi do głowy (Baryła, Engel, Okuka) raczej nie wskazują żeby to był najlepszy trop.
2. O ile mnie pamięć nie myli to w zeszłym sezonie klubem RM była Wisła. I zdobył z nią mistrzostwo Polski.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.10.2011, 07:47
Poziom frustracji na forum osiagnal wielkosc krytyczna. Realnie obawiam sie o zdrowie fizyczne i psychiczne wiekszosci kibicow. Poziom wiedzy pilkarskiej jest tragiczny, myslicie ze wiecie wiecej od trenera? Ilu z was ogladalo ostatni mecz w PP? Nie posiadamy zawodnikow z polskim paszportem, ktorych poziom sportowy predysponowalby do gry w pierwszym skladzie! Gargula, Boguski, Czekaj i reszta zbieraniny to zalosny poziom. Do tego beznadziejny Kirm, ktory z Wisly robi sobie jakies jaja i juz dawno powinien zostac zeslany do rezerw.
Wisla gra padlnie od czasu odejscia Kasperczaka. Czy wy tego nie widzicie? Raz gramy lepiej, raz gorzej, ale wciaz nie jest to zaden poziom, ktory dawalby nadzieje na korzystny wynik sportowy. Od wielu lat forma i sposob gry Wisly zalezy bardziej od dyspozycji dnia niz przygotowania treningowego.
Skad ta ciagla regresja? W zasadzie z powodu stagnacji rozwojowej. Stadion wciaz ma mankamenty, boisk treningowych wciaz nie ma, pilkarska szkolka brzmi niczym mitologia grecka - rownie obco, nudno i fantastycznie oraz wg mnie najwazniejsze - material ludzki. Kosa, Zuraw, Szymek, Moskal, Glowacki, Blaszczykowski, Klos, Kuzba, Uche, Cantoro, Baszczynski, Alvares, Dolha, Marcelo, kogo z obecnej kadry mozna jednym tchem dodac do tej grupy z przeciagu ostatnich 2 lat? Ew. Melikson? Kto jeszcze? Kandydatur brak, kazdy wymaga sukcesow, ale jak mozna cos zdzialac z obecna kadra, ktora opiera sie na watpliwej jakosci obcokrajowcach(oprocz Melikson, Marco), beznadziejnych polakach(wylaczajac Maleckiego, Sobolewskiego) i emerytach pozbawionych ambicji. Prawie zapomnialbym o co rocznym cyklu pt. wypozyczamy i na wykup nie mamy. Kadra jest beznadziejna, klub jest beznadziejnie zarzadzany i nie potrafimy gospodarowac srodkami jaki mamy.
Czy myslicie ze jak Stan rozmawial z Kew w sprawie podpisania kontraktu to nie uwzglednil takiego czynnika jak brak motywacji i checi osiagania najwyzszych wynikow? A niestety tylko na slowo mogl liczyc, gdyz krysztalowa kula nie dysponuje o ile mi wiadomo.
Kibice Wisly sa okropni, nie szanuja siebie wzajemnie, swojego klubu i pilkarzy. Notorycznie widze wulgaryzmy, nazwe klubu, czy imiona pilkarzy z malej litery, ze juz nie wspomne o wyzywaniu wlasciciela, czy nieznajomosci nazwisk i imion wlasnych pilkarzy! Co wy w zyciu wielkiego osiagneliscie lub zrobiliscie dla Wisly ze macie czelnosc tak deprecjonowac osiagniecia innych. Ide o zaklad, ze wiekszosc z tu piszacych nawet nie ma koszulki z oficjalnego sklepu Wisly Krakow, a mecze oglada przez neta bo zal im nawet doplacic 15pln do abonamentu. Wiadomo, ze nie kazdy moze jezdzic na mecze, przeciez nikt nie oczekuje od kibica ze Szczecina przyjazdu na spotkanie. ale Wisla potrzebuje kibicow w roznej formie, nie tylko tych fanatycznych, spiewajacych podczas meczu.
Zwalnialiscie juz wszystkich trenerow - gdzie teraz jestesmy? Ktora zmiana przyniosla dobry efekt? Byc moze zadna? Sami przyczyniacie sie do ciaglej destrukcji klubu, ktory kochacie, o ktorego dobro tak chcecie dbac.
Jakas konkluzja? Moze lepiej zacznijmy walczyc o baze treningowa, stadion i pilkarzy, a pozniej gdy spelnimy podstawowe warunki godnej pracy dla trenera rozliczymy go z braku poprawy gry.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.10.2011, 07:59
Chłopie daj spokój bo chociaż w niektórych sprawach masz rację, to się trochę zagalopowałeś w przyznawaniu omnipotencji kibicom Wisły. Taki już jest kibic, że reaguje emocjami na dobre i złe wyniki drużyny. A fakt niestety taki, ze obecny trener jakby zagubiony obecnie.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.10.2011, 08:00
Nie mogę uwierzyć, że doczekałem takich czasów, w których w 3/4 rundy mamy 2 wtopy z ogórami (z całym szacunkiem) na R22...
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 30.10.2011, 08:09
aż się nie chce myśleć że za tydzień Derby ? a my nie potrafimy w piłkę zagrać ..przyjąć , podać itd..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.10.2011, 08:33
Chavez z Jaliensem nie są wstanie wymienić 2 dokładnych podań między sobą... zagrywają sobie tak tą piłkę że jedyne co można później z tego zrobić to wycofać do Pareiko który musi wywalić w aut.
Przy czymś takim każdy atak pozycyjny trafi szlag. Chavez powinien zejść z boiska po 10 minutach.

Do teog tradycyjnie nie ma nikogo za Lameya który fizycznie nie jest zdolny do uprawiania zawodowego sportu

Cytat:
aż się nie chce myśleć że za tydzień Derby ? a my nie potrafimy w piłkę zagrać ..przyjąć , podać itd..
Niestety ale mamy takich zawodników którzy nie potrafią tego robić. Podstawowa sprawa jest taka że nie dość ze tego nie potrafią to jeszcze nie walczą.

Również uważam że Maaskant powinien zostać do końca sezonu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.10.2011 o godz. 09:15.
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.10.2011, 08:41
To że Boguski nie umie przyjąć piłki, Kirm wrzucać a Lamey biegać to mały problem jak dla mnie... jakieś Podbeskidzie nie ma lepszych piłkarzy nawet od tych co wymieniłem, ale co ma?

AMBICJE I CHĘĆ WALKI!

Nie wiem czy wyłącznie trener jest odpowiedzialny za motywacje, ale im po prostu sie nie chce grać...
Ja oceniam dość dobrze prace Maaskanta, denerwuje mnie tylko to, że na konferencjach wymyśla jakieś bajki, jakim my to zespołem lepszym byliśmy, że ile sytuacji... jakby oglądał inny mecz?
Wczoraj na szczęście ogladał ten mecz, bo już wymyśleć nie mógł nie wiadomo czego jak mieliśmy 1 celny strzał...
Ostatnio edytowane przez mc-money : 30.10.2011 o godz. 08:44.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.10.2011, 08:49
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
Ide o zaklad, ze wiekszosc z tu piszacych nawet nie ma koszulki z oficjalnego sklepu Wisly Krakow, a mecze oglada przez neta bo zal im nawet doplacic 15pln do abonamentu.
Nie mamy koszulek z oficjalnego sklepu bo świadomie wybieramy logo TS, więc troszkę się zagalopowałeś.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.10.2011, 08:54
Nadal nie mogę uwierzyć w tę żenadę, którą zaprezentowali wczoraj nasi kopacze.

Niestety, ale to tylko konsekwencja tego, co gramy od dłuższego czasu. Tej drużynie brakuje nie tyle kreatywnych piłkarzy, co jakiegokolwiek pomysłu na grę. Patrząc na to zaczynam się zastanawiać czy powrót Meliksona i Małeckiego cokolwiek zmieni. Tzn. zmieni, bo jak na ligę polską to piłkarze nieprzeciętni i dzięki nim zapewne jeszcze kilka meczów wygramy, ale w dalszej perspektywie ciężko być optymistą.

Póki co projekt "Wisła Maaskanta" prezentuje się słabo, drużyna nie ma stylu, czasami jak patrzę na niektórych z naszych piłkarzy nie mogę uwierzyć, że oni na co dzień trenują ze sobą grę w piłkę. Wczoraj to wyglądało jakby pierwszy raz spotkali się na boisku.

Maaskant niech popracuje spokojnie do zimy, wtedy przyjdzie czas na rozliczenia. Oby tylko nie powtórzył się w scenariusz, który przerabialiśmy ze Skorżą, czyli drużyna przepracowuje z trenerem cały okres przygotowawczy, potem gra 3 mecze w kiepskim stylu i następuje pobudka z ręką w nocniku czego efektem jest zwolnienie trenera i pogłębienie kryzysu w drużynie.

Póki co pozostaje mieć nadzieję na nieskompromitowanie się drużyny w Londynie i wygranie derbów z najsłabszą Cracovią jaką widziałem po ich awansie do Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 30.10.2011, 09:04
Agnieszka 1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak to jest, że w stosunku do innych trenerów nie było takich pytań?

Robert Maaskant nie potrafił przez ponad rok czasu odcisnąć swojego piętna na zespole. Chyba że totalną żenadę można nazwać stylem Maaskata. Nawet w najgorszych czasach pseudotrenera Skorży nie graliśmy takiego piachu...
mam dziwne wrażenie że za każdym razem jest to ta sama grupa, która po paru słabszych meczach obwinia za wszystko trenera

PS.
chciałem żeby do końca kontraktu zostali kolejno Kasperczak, Petrescu, Skorża, a teraz Maaskant

wwf napisał(a):Wyświetl post
Trener jest kolegą zawodników, który nie zrobi im krzywdy.
i tą koleżeńskość widać było w czasie przerwy z Lechem
nie wszyscy mają w zwyczaju prać wewnętrzne brudy publicznie

Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Maaskant do zwolnienia. Gramy kompletnie bez stylu. Tego się nie da oglądać. Po prostu się nie da.MAASKANT WON Z WISŁY!
P.S. Razem ze swoimi "czarnymi perłami"- Jaliensem i Lameyem!
powiedział co wiedział :/
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 30.10.2011 o godz. 09:13.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.10.2011, 09:15
Wy.......ić go i tyle! Jak można z takim składem grać w tak tragiczny sposób? Przecież jeden góra dwóch zawodników Wisły, którzy zarabiają u nas najwięcej zarabia tyle co całe Podbeskidzie.

Żadnego stylu, zero ambicji i zaangażowania.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.10.2011, 09:28
Wszystko co Wisła potrafi pokazać na boisku to zasługa cholernie dobrych transferów. Gdy przychodzi jednak by piłkę rozegrać widać, że nikt w drużynie nie wie co zrobić. Albo piłka szczęśliwie spadnie pod nogi albo nie.

Dużo ładnie gadał i wszyscy daliśmy się nabrać. Daliśmy mu czas, ale trener nie zrobił ani kroku do przodu.

Wziąłbym Kasperczyka (z B-B właśnie) na okres próbny do końca sezonu, a tym czasie albo się sprawdzi, albo się znajdzie kogoś z jakością za granicą.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.10.2011, 09:30
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Wy.......ić go i tyle! Jak można z takim składem grać w tak tragiczny sposób? Przecież jeden góra dwóch zawodników Wisły, którzy zarabiają u nas najwięcej zarabia tyle co całe Podbeskidzie.

Żadnego stylu, zero ambicji i zaangażowania.
Czyli uważasz, że nasi zawodnicy są opłacani adekwatnie do swoich umiejętności tylko z Maaskanta taka sierota, że nie umie skorzystać z ich potencjału?

Obawiam się, że to nie takie proste. Owszem, Maaskant popełnia błędy ale obecne wyniki zespołu to nie tylko jego wina. Moim zdaniem problem tkwi głównie w piłkarzach, bo większość z nich jest zwyczajnie wypalona i jakikolwiek trener, który by ich trenował nie zdziała z tą paczką cudów.

Jak na nich wczoraj patrzyłem widziałem zblazowane gwiazdeczki, którym zwyczajnie nie chce się grać. No bo jak to jest, że praktycznie ten sam skład wygrywa w dobrym stylu z Lechem w Poznaniu, potem z Fulham u siebie, a nagle nie daje rady Podbeskidziu? Moim zdaniem powinni dostać kary finansowe i tyle. Można przegrać ale nie w tak żałosny sposób i nikt mnie nie przekona, że ta porażka to wyłącznie wina Maaskanta.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.10.2011, 09:32
Rzygać się chce od czytania tego forum. Ktoś spoglądający na to z boku dojdzie do wniosku, że kibice Wisły to masochiści, do tego złośliwi i uwielbiający pastwić się nad własnym klubem i osobami dla niego pracującymi.

Roi się tu od specjalistów z czarodziejską różdżką, którym się wydaje że kolejne (!) zwolnienie trenera przy pierwszej lepszej okazji rozwiąże wszelkie problemy. Ta, zastąpmy go już jutro dowolnym polskim wuefistą.

Zamiast iść na łatwiznę i słać gromy na trenera lepiej ruszyć głową i zobaczyć, dlaczego jest jak jest. Łatwo jest tłuc w Maaskanta i zapominać jakie zgliszcza zastał tu rok temu. Łatwo jest czepić się Valckxa i transferów/obecnego stanu kadry, najlepiej jeszcze dorobić do tego spiskową teorię. Osobiście uważam, że jedynym 100% chybionym transferem SV jest Diaz, wzięty last minute. Najłatwiej oczywiście czepić się Lameya (który strzelił w tym sezonie 4 bramki i uratował nam w pojedynkę jeden mecz) i Jaliensa, zawsze i wszędzie. Ciekawe czemu nikt nie do.......i się np do Chaveza, który gra katastrofalnie w tej rundzie, zawala bramki i idiotycznie fauluje w stopniu jeszcze gorszym niż Jaliens. Ah, nie-holender, nie kolega trenera.

Szkoda, że tylko niewielu dostrzega, że sedno problemu tkwi w fatalnych decyzjach z przeszłości. I to przeszłości sprzed paru lat, gdzie za spore pieniądze nakupowano złomu na 5-letnie umowy i musimy się z nim męczyć do dziś. Budżet nie jest z gumy, a pacta sunt servanda. Przypadek, że głównym źródłem naszej dennej gry (głównie w ofensywie) jest to, że od dawna grać muszą Jirsak, Garguła, Kirm, Diaz, jeszcze pól roku temu Łobodziński? Na koniec pytanie retoryczne - kto kupił większość tych zawodników?

Podobno gramy najgorszą pytę od lat - zazdroszczę braku złych wspomnień, naprawdę. Ja niestety pamiętam wiosnę Liczki z atrakcjami typu piąteczka w Warszawie, pamiętam Okukę, tymczasowych Nawałko-Kulawików, pamiętam ostatni rok Skorży. Pewnie część z krytykantów kojarzy tylko to ostatnie, bo wcześniej - staram się niewyzłośliwiać - byli "na innym etapie".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów