The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krzychu87
Junior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2011, 22:14
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rganizowanych/ Czy ktoś zna może szczegóły?
Tzn ile kosztuje pojedynczy bilet? i na jaki sektor klub przygotował bilety dla grup zorganizwanych?
Odpowiedz cytując
frg
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 27.10.2011, 12:04
Do listy pobożnych życzeń odnośnie biletów (sprzedaż przez internet itp.) chciałbym dołożyć jeszcze jeden postulat od siebie:
Mam zakupiony karnet na sektor C. Na weekend przyjeżdża rodzina i chciałbym zabrać kilka osób na mecz. Oczywiście nie na sektor C (po pierwsze pewnie by chcieli oglądnąć mecz w spokoju po drugie nie chce ciągnąć "kosmitów" do młyna). Niestety ja nie mogę kupić dla siebie biletu na inny sektor. Nie chce "wymienić" biletu na C (karnet) na inny sektor - chce drugi raz zapłacić za miejsce na innym sektorze - nie da się! To samo się tyczy sektora rodzinnego: nie moge zabrać tam dziecka bo ja nie kupie biletu - ot, cała historia.

Szkoda, że to wszystko tak wygląda...
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.10.2011, 12:35
Krzychu87 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rganizowanych/ Czy ktoś zna może szczegóły?
Tzn ile kosztuje pojedynczy bilet? i na jaki sektor klub przygotował bilety dla grup zorganizwanych?
Wydaje mi się, że grupy zorganizowane pojawiają się na sektorze G. Na Fulham było naprawdę sporo młodzieży na G1 i na pewno były to właśnie grupy zorganizowane. Zapewne ceny będą oscylować gdzieś wokół kwoty za bilet ulgowy na G.

Tak jeszcze wtrącę, że fajnie się dzieje, jak takie grupy przychodzą. Zawsze ktoś może się zarazić miłością do Wisły. Czasem jednak w takiej gromadce znajduje się kilka osób, które meczem (i Wisłą) są zupełnie niezainteresowane, a absorbuje je głównie poszukiwanie możliwości, jak komuś dopiec i jak kogoś wkur***. Przykłady to strzelanie ze słomek, rozlewanie napojów, rzucanie czipsami itp.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 27.10.2011, 12:35
frg napisał(a):Wyświetl post
Do listy pobożnych życzeń odnośnie biletów (sprzedaż przez internet itp.) chciałbym dołożyć jeszcze jeden postulat od siebie:
Mam zakupiony karnet na sektor C. Na weekend przyjeżdża rodzina i chciałbym zabrać kilka osób na mecz. Oczywiście nie na sektor C (po pierwsze pewnie by chcieli oglądnąć mecz w spokoju po drugie nie chce ciągnąć "kosmitów" do młyna). Niestety ja nie mogę kupić dla siebie biletu na inny sektor. Nie chce "wymienić" biletu na C (karnet) na inny sektor - chce drugi raz zapłacić za miejsce na innym sektorze - nie da się! To samo się tyczy sektora rodzinnego: nie moge zabrać tam dziecka bo ja nie kupie biletu - ot, cała historia.

jeżeli tak jest jest to debilizm. przecież możesz mieć ochotę iść na inny sektor, a nie domagasz się od Wisły ssa zwrotu pieniędzy za karnet. to na pewno jest poronione działanie ze strony ssa.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.10.2011, 13:34
Cytat:
W piątek 28 października od godz. 17:30 w Strefie Kibica na fanów Białej Gwiazdy czekać będą zawodnicy drużyny mistrza Polski!

Tym razem kibiców odwiedzą Maor Melikson, Gordan Bunoza i Tsvetan Genkov. Wiślacy od godz. 17:30 będą rozdawać autografy czy pozować do pamiątkowych zdjęć. Wizytę w Strefie Kibica można połączyć z kupnem biletów na mecz Wisła Kraków – Podbeskidzie Bielsko-Biała. Więcej informacji można znaleźć tutaj.

Zapraszamy!
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...trefie_kibica/
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.10.2011, 17:09
mysle ze to wymysl ekstraklasy albo innych pokemonow - pewnie jesli chodzi o Wisle to jakby od nich to zależało to sprzedali by Ci i 50 biletow
Odpowiedz cytując
sorin320
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.10.2011, 17:23
mysle ze to jest zryty system i tyle. Ja też kiedyś zapomnialem biletu i nie było szans zakupić bilet drugi raz przed meczem a to było jeszcze przed wprowadzeniem obowiązkowych kart kibica. PO**BANE ! I tyle wam powiem.
Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.10.2011, 18:20
sorin320 napisał(a):Wyświetl post
mysle ze to jest zryty system i tyle. Ja też kiedyś zapomnialem biletu i nie było szans zakupić bilet drugi raz przed meczem a to było jeszcze przed wprowadzeniem obowiązkowych kart kibica. PO**BANE ! I tyle wam powiem.
A miałeś wtedy wyrobioną Karte Kibica czy nie ?
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą
Trochę zemsty, trochę krwi
Worek z forsą mieć pod głową
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.10.2011, 18:30
sorin320 napisał(a):Wyświetl post
moze i zryty, ale iśc na mecz i zapomnieć biletu ?

Hmm...:
1.Kup bilet na inne dane
2.Wymień się z kimś,dasz mu karnet na C Ty sobie wezmiesz bilet tam gdzie chcesz iść.
Oba sposoby formalnie chyba nielegalne, ale myśle ze by przeszło

Nie szkoda ze tak wygląda, ale takie są wymogi ustawy o BIM. Do tego dlaczego niby miałbyś móc kupić 2 bilety na jedną osobe ? Zalatuje koniem.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 27.10.2011 o godz. 18:38.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ibz
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 27.10.2011, 19:01
SIP napisał(a):Wyświetl post
Z innej beczki. Czy ktoś się orientuje czy została jakoś wyjaśniona sprawa przekazania komuś jednorazowo karnetu/biletu? W sytuacji gdy ja nie mogę iść a skorzystać mógłby inny kibic.
numer przejdzie bez problemu, byle osoba, której nie przysługuje zniżka nie szła na ulgowy karnet oraz była w miarę podobna do osoby, której zdjęcie jest na karnecie.
piknik
Odpowiedz cytując
doodi
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 28.10.2011, 12:29

Zakup karnetu to parę plusów - nie stoisz za każdym razem w kolejce, jest taniej, masz pierwszeństwo zakupu biletów na mecze pucharowe itd. Żeby miec to wszystko zobowiązujesz się, że siedzisz całą rundę w tym samym miejscu. Coś za coś.
A co do drugiego biletu - cóż, to już z ustawy wynika, że na jedne dane możesz posiadać tylko jeden bilet - a skoro masz karnet, posiadasz już miejscówkę na dany mecz.
Odpowiedz cytując
frg
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 28.10.2011, 13:29
doodi napisał(a):Wyświetl post
Zakup karnetu to parę plusów - nie stoisz za każdym razem w kolejce, jest taniej, masz pierwszeństwo zakupu biletów na mecze pucharowe itd. Żeby miec to wszystko zobowiązujesz się, że siedzisz całą rundę w tym samym miejscu. Coś za coś.
A co do drugiego biletu - cóż, to już z ustawy wynika, że na jedne dane możesz posiadać tylko jeden bilet - a skoro masz karnet, posiadasz już miejscówkę na dany mecz.
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nie szkoda ze tak wygląda, ale takie są wymogi ustawy o BIM. Do tego dlaczego niby miałbyś móc kupić 2 bilety na jedną osobe ? Zalatuje koniem.
A jaki problem anulować bilet z karnetu na jeden sektor i w jego miejsce przypisać inne miejsce na inny sektor? Zapeniam, że dla firmy piszącej taki system dodanie takiej opcji nie jest trudne biorąc pod uwage rozbudowane opcje bazy danych. Dla chcącego nic trudnego. Ja raczej kupując karnet czuje się ograniczany tym, że nie mogę iść na inny sektor ze znajomymi płacąc drugi raz za bilet.
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 28.10.2011, 13:37
Takie pytania mam.
Czy wchodząc na karnet ulgowy, musze pokazac legitymacje ?
Czy kupujac bilet ulgowy na LE równiez musze okazywac legitymacje ? - jesli mam karnet ulgowy.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.10.2011, 13:54
Musisz mieć za każdym razem legitymacje. Duże kolejki przed meczem ligowym do kupna biletu ?
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
kibic221
Member

Od: 04.2011

Stary 28.10.2011, 15:35
a co np jak student kupił karnet ulgowy i juz nie jest studentem i nie ma podbitej legitkia tak poza tym jak ktos rozpozna czy karnet jest ulgowy czy normalny
Ostatnio edytowane przez kibic221 : 28.10.2011 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 28.10.2011, 16:58
kibic221 napisał(a):Wyświetl post
a co np jak student kupił karnet ulgowy i juz nie jest studentem i nie ma podbitej legitki
jeśli kupil ulgowy tzn, że mu taka ulga w momencie zakupu przysługiwała i ochronie nic do tego, że teraz masz/nie masz prawa do ulgi.

Cytat:
a tak poza tym jak ktos rozpozna czy karnet jest ulgowy czy normalny
można po cenie , poza tym na każdym kołowrocie sa kolorowe wyświetlacze informujące o rodzaju biletu

Cytat:
Czy wchodząc na karnet ulgowy, musze pokazac legitymacje ?
wg regulaminu należy okazać, co nie zmienia faktu, że możesz w listopadzie juz nie być uczniem/studentem i nie mieć legitymacji a wejść na mecz masz prawo gdyż ulgowy karnet przysługiwał Ci w dniu zakupu.

Cytat:
Czy kupujac bilet ulgowy na LE równiez musze okazywac legitymacje ? - jesli mam karnet ulgowy.
tak. ponieważ dokonujesz zakupu biletu, a karnet nie jest dokumentem potwierdzającym twoje prawo do ulgi.
Nawet w przypadku gdy zakupisz karnet ulgowy p 16.X to 17.X kupując bilet musisz okazać legitymację i to nic nie znaczy, że w ciągu 24godzin nie straciłeś prawa do ulgi/lub straciłes 9bo tego na podstawie karnetu nie idzie zweryfikować). Ulga tylko i wyłącznie na podstawie legitymacji.
Ostatnio edytowane przez PvD : 28.10.2011 o godz. 17:17.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
kibic221
Member

Stary 28.10.2011, 17:14
Zdązyłem zadzwonić do sprefy kibica i dowiedziałem sie ze legitymacja nie powinna być potrzeba przy sprawdzaniu mając karnet ulgowy, dlatego ze wystarczy ze okazywałem legitymacje przy zakupie karnetu ulgowego i myśle ze jutro nie bede miał żadnych problemów.
Odpowiedz cytując
szamik
Member

Od: 04.2009

Stary 28.10.2011, 17:16
Legitymacja nie jest potrzebna przy posiadaniu karnetu, jednak i tak warto ją mieć bo nie wiadomo co tam ochrona będzie chciała a chyba lepiej ją okazać i w spokoju wejść na sektor niż się wykłócać. Dokumenty są wymagane przy wejściu "na bilet" czyli w wypadku spotkań pucharowych.
Odpowiedz cytując
kuba_cf
Member

Od: 10.2007

Stary 28.10.2011, 18:00
No i tutaj pojawiają się sprzeczne informacje. Na Fulham kupowałem bilet znajomemu i jego bratankowi który ma 14 lat. Chciałem kupić bilety bez zniżki, bo nie mógł mi dać legitymacji z tego względu, że była mu potrzebna do dojazdów do szkoły, na co pani w kasie powiedziała że po Peselu system jej nie puści i tak sprzedała mi bilet ulgowy bez legitymacji. Natomiast przy zakupie biletu na mecz ligowy od innego znajomego wymagana była legitymacja.
Odpowiedz cytując
m94
Member

Od: 05.2011

Stary 28.10.2011, 18:21
Cytat:
No i tutaj pojawiają się sprzeczne informacje. Na Fulham kupowałem bilet znajomemu i jego bratankowi który ma 14 lat. Chciałem kupić bilety bez zniżki, bo nie mógł mi dać legitymacji z tego względu, że była mu potrzebna do dojazdów do szkoły, na co pani w kasie powiedziała że po Peselu system jej nie puści i tak sprzedała mi bilet ulgowy bez legitymacji. Natomiast przy zakupie biletu na mecz ligowy od innego znajomego wymagana była legitymacja.
Identyczną sytuację miałem jak w 1 części postu.Zgubiłem legitymacje i podczas meczu z fulham nie miałem jej,a więc już się nastawiałem na zakup nomalnego biletu różnica 6 zł lepiej stracić tyle niż później mieli by nie wpuścić i stracić 29 zl przykład z fulham.Jednak przy kasie mówiąc,że poproszę bilet nomalny kobieta w kasie mówi ze Pan potrzebuje ulgowego wyjaśniłem jaka jest sytuacja,że nie posiadam legitymacji bo ją zagubiłem a ona mówi że nie jest wymagana gdyż nawet jeśli bym chciał nabyć bilet normalny to system jej odrzuci ponieważ mam ulge.
Także nie ma co spinać i kibic kup ulgowy.
Odpowiedz cytując
kibic221
Member

Stary 28.10.2011, 20:23
m94 jesli to było do mnie to chyba mnie nie rozumiesz

Ja mam zakupiony karnet jesienny tylko w tym problem ze przedawniła sie legitymacja i przy wejsciu na stadion nie chce miec nieprzyjemnosci
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.10.2011, 20:36
Jaj ja pisałem o to latem i pytałem klub (jak była sprzedaż karnetów) powiedzieli że liczy się ulga w dniu kupna. Przykładowo ktoś ma ulgę do końca października a mecz jest w listopadzie to może do końca października kupić ulgowy bilet za okazaniem ważnej legitymacji. Podobna informacja była bodajże na facebooku lub na głównej, niestety później ona zniknęła i teraz nie wiadomo co i jak. Co np. z ludźmi którzy kupili karnet ulgowy latem, teraz od listopada kończy im się legitymacja studencka i co, niby na mecz mają teraz nie wejść? A skąd latem wiedzieli czy będą mieć przedłużoną legitymację.
Odpowiedz cytując
kibic221
Member

Stary 28.10.2011, 21:28
no dlatego dzwoniłem dzisiaj do Strefy kibica i pytałem jak to jest, to powiedziano to samo co Ty
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 29.10.2011, 07:42
kuba_cf napisał(a):Wyświetl post
No i tutaj pojawiają się sprzeczne informacje. Na Fulham kupowałem bilet znajomemu i jego bratankowi który ma 14 lat. Chciałem kupić bilety bez zniżki, bo nie mógł mi dać legitymacji z tego względu, że była mu potrzebna do dojazdów do szkoły, na co pani w kasie powiedziała że po Peselu system jej nie puści i tak sprzedała mi bilet ulgowy bez legitymacji.
nie ma żadnych sprzecznych informacji. W Polsce istnieje obowiązek nauki do 18 roku, a więc system po PESELU rozpoznaje taką osobę i nalicza z automatu określony rodzaj biletu.
Cytat:
Natomiast przy zakupie biletu na mecz ligowy od innego znajomego wymagana była legitymacja.
z tego co wiem kasjer przed podjęciem czynności mających kupić bilet pyta jaki będzie rodzaj biletu, przy padającej odpowiedzi, że ulgowy jego obowiązkiem jest zapytać o legitymację uprawniającą do ulgi. Dopiero w dalszych czynnościach może się okazać, że jest to osoba objęta obowiązkiem nauki do 18 roku życia.

Cytat:
Jaj ja pisałem o to latem i pytałem klub (jak była sprzedaż karnetów) powiedzieli że liczy się ulga w dniu kupna. Przykładowo ktoś ma ulgę do końca października a mecz jest w listopadzie to może do końca października kupić ulgowy bilet za okazaniem ważnej legitymacji. Podobna informacja była bodajże na facebooku lub na głównej, niestety później ona zniknęła i teraz nie wiadomo co i jak.
Co np. z ludźmi którzy kupili karnet ulgowy latem, teraz od listopada kończy im się legitymacja studencka i co, niby na mecz mają teraz nie wejść? A skąd latem wiedzieli czy będą mieć przedłużoną legitymację.
skoro tak powiedzieli to jak nie wiadomo jak jest? wszystko w tej kwestii jest wiadome od momentu sprzedaży/zakupu karnetu.
Ostatnio edytowane przez PvD : 29.10.2011 o godz. 07:46.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.10.2011, 09:09
No nie wiadomo bo po co ochrona sprawdza legitymacje przed wejściem na stadion? Co ich to interesuje skoro ulga ma być w dniu zakupu a nie w dniu meczu? I chyba wszystko o to się rozchodzi, masz bilet ulgowy ale ochrona Cię nie wpuści bo nie masz już ważnej legitymacji. Kiedyś nawet o tym z jednym ochroniarzem gadałem, ale on powiedział że jest tu m.in. od sprawdzania tego (ale od myślenia już chyba nie).
Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.10.2011, 09:56
Jak by u nas były takie ceny to też było by więcej ludzi..
http://www.slaskwroclaw.pl/7388946.dhtml
Ostatnio edytowane przez BoBaSbK : 29.10.2011 o godz. 10:02.
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 29.10.2011, 10:25
licoo napisał(a):Wyświetl post
No nie wiadomo bo po co ochrona sprawdza legitymacje przed wejściem na stadion?
Co ich to interesuje skoro ulga ma być w dniu zakupu a nie w dniu meczu? I chyba wszystko o to się rozchodzi, masz bilet ulgowy ale ochrona Cię nie wpuści bo nie masz już ważnej legitymacji. Kiedyś nawet o tym z jednym ochroniarzem gadałem, ale on powiedział że jest tu m.in. od sprawdzania tego (ale od myślenia już chyba nie).
wszystko wiadomo!!!!

wchodząc na stadion wchodzisz na podstawie karty kibica (bilet lub karnet) ochrona ma informację na wyświetlaczu, że to wejście na ulgę dlatego od razu prosi o legitymację, dopiero po okazaniu, że to karnet winni zaniechać czynnosci sprawdzania legitymacji i z tego co zauważyłem tak to wykonują przynajmniej na C.
Cytat:
masz bilet ulgowy ale ochrona Cię nie wpuści bo nie masz już ważnej legitymacji.
zdecyduj się czy chodzi o bilety czy o karnety.
kupiłeś bilet ulgowy bez ważnej legitymacji czy okazałeś fałszywą a na mecz wziąłeś prawdziwą nieważną?

z informacji jakie wiem od sprzedających to zdarzają się przypadki takie, że kibic przynosi legitymację podbitą licząc, że kasjer nie sprawdzi danych na drugiej stronie,a tam zupełnie inne dane
Ostatnio edytowane przez PvD : 29.10.2011 o godz. 10:32.
Cytat:
Odpowiedz cytując
szamik
Member

Od: 04.2009

Stary 29.10.2011, 10:36
Bobas u nas bilety na ligę najdroższe są za 55zł.... Matko 5 zł różnicy i by więcej ludzi było tak? Najtańszy jest droższy o 3 zł.....
Odpowiedz cytując
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 29.10.2011, 11:39
Ja mam pytanie ile biletów zostało przyznanych dla kibiców Podbeskidzia
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.10.2011, 12:05
Nie wiem ile zostało przyznanych, ale ma byc ich 300 osob podobno.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów