|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
i na tymże kablu analogowo nie łapę żadnego kanału zdatnego do oglądania.![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
TVP1 HD i TVP2 HD od czerwca 2012 roku
Zarząd Telewizji Polskiej podjął decyzję o uruchomieniu cyfrowej, naziemnej emisji programów TVP1 i TVP2 w wysokiej rozdzielczości. Kanały TVP1 HD oraz TVP2 HD dostępne będą m.in. w ramach naziemnej telewizji cyfrowej (DVB-T). Obecnie publiczna telewizja nadaje jeden kanał HD - TVP HD. Rozpoczęcie emisji głównych programów TVP w rozdzielczości HD pozwoli widzom na oglądanie w najwyższej jakości transmisji z przyszłorocznych wydarzeń sportowych - Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej 2012, które rozpoczną się w dniu 8 czerwca 2012, oraz XXX Letnich Igrzysk Olimpijskich w Londynie, rozgrywanych w dniach od 27 lipca do 12 sierpnia 2012 roku. Program TVP1 HD nadawany będzie na multipleksie 1 (MUX-1), a program TVP2 HD nadawany będzie na multipleksie 3 (MUX-3). Aby w przyszłości móc odbierać bezpłatnie programy TVP1 HD i TVP2 HD nadawane drogą naziemną należy posiadać jedynie odbiornik telewizyjny lub STB, który ma możliwość odbioru sygnału DVB-T nadawanego w formacie MPEG-4 i standardzie HD. Należy jednocześnie przypomnieć wszystkim użytkownikom, że przy nabywaniu odbiornika naziemnej telewizji cyfrowej, kupujący - w myśl zapisów ustawy o wdrożeniu naziemnej telewizji cyfrowej - w sytuacji, gdyby urządzenie nie spełniało wymogu odbioru programów HD, powinien zostać o tym wyraźnie poinformowany przez sprzedającego. http://media2.pl/media/85244-TVP1-HD...2012-roku.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ciut o kablówkach bo może nie wszyscy słyszeli, UPC kupiło Aster we wrześniu.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Jak sprawdzić czy oj TV spełnia te wymogi? Nie jest to żadna plazma czy inne plaskie coś.
I co do tego trzeba? Zwykla antena naziemna? Jak ja ustawic? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Gdyby twój telewizor miał MPG4 to odrazu byś zauważył że są dodatkowe kanały jeśli ich niema to znaczy że wymogów nie spełnia i trzeba dekoder.
Wystarczy zwykła antena podłączasz dekoder ogólnie instalacja jest banalnie prosta wszystko jest napisane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
To nie jest takie hop siup że się telewizor włącza i ma się 3 razy więcej kanałów |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Pytanko - odbiera ktoś NTC w okolicach Nowego Sącza? Chodzi mi o głownie o siłę sygnału i jakość, bo nie wiem czy jest sens inwestować ok.200 zł na tuner.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
SONY kv-x2571k
anteny naziemnej obecnie nie mam podlaczonej. Mam C+ ze stara antena Wizji i starym dekoderem Wizji. Ogólnie w mojej okolicy może byc problem z zasiegiem, np TV Kraków zawsze dramatycznie śnieżyło mimo ze jestem w odleglości mniejszej niz 2km od nadajnika na Podgórzu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Np. w moim przypadku mam 2 km do Chorągwicy w lini prostej i mimo że nie ma żadnych przeszkód to taka antena siatkowa nie odbiera sygnału bez wzmacniacza |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie zła promocja w cyfrze plus ,zapoznajcie sie ! mozna jeden abonament na legalu brac na dwie osoby druga karta kosztuje 1zl plus 2 dekoder 1zl ,w jednym abonamencie!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Na zachętę dodam że TVP chce Euro transmitować w HD, bez dodatkowych opłat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio pojawiła się polonia wiec radze przeskanować kanały ponowne jeśli ktoś chce to mieć
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z tego co zauwazylem nie ktore tv same skanuja i dokladaja kanaly ale kto nie ma to skan i POLONIA smiga
poza tym z ciekawostek mozna z cyfra bylo zerwac stare umowy z winy cyfry ale niestety juz chyba zapozno ,no chyba ze ktos dostal aneks do umowy ponizej 14 dni( ale poczytajcie w tym temacie kto jest zainteresowany : laki.dvhk.pl/index.php?id=405 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Z Cyfrą jak najbardziej można było zerwać umowę. Sam to zrobiłem. Po tygodniu telefon i 14 zł rabatu miesięcznie plus dodatkowe kanały w pakiecie w nowej umowie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie wiem co jest grane, mieszkam w rejonach placu centralnego i kurde czasem zlapie dvbt i lata ladnie a po jakims czasie zacina zcinac i traci sygnal ...
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Trzeba się zaopatrzyć w antenę przeznaczoną do dvb-t, na zwykłych antenach zauważalne są przycięcia lub ''brak sygnału'' przeważnie gdy pogoda za oknem jest niesprzyjająca. Ja właśnie rozglądam się za nową anteną, bo z czasem staję się to denerwujące. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Jak ktoś nie wie co zakupić to można zadać pytanie na forum emitel'a albo jechać do sklepu z antenami i się dowiedzieć. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z tego co slyszalem cos sie rusza na rynku pirackim tv,juz mozna miec wszystko za free tylko koszta sa duze jak bede wiedzial wiecej to napiszę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Sprawa wyglada tak, ze czasem podczas skanowania progrtamow, zlapie wszystko, footbal sport cafe , tvn tvp1 tvp2 k, krakowy katowice etc. i prztycinaja tylko te sporty cafe, tvny polsaty a tvp1 tvp2 tvp3 lataja ok. czasami jest tak ze pierdna wszystkie i brak sygnalu.
a z antena to bd lipa bo mamy w bloku jedna antene zbiorcza ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak nie kijem to pałką :Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji pracuje nad nowymi rozwiązaniami usprawniającymi ściąganie abonamentu. Pomysł z prądem wydaje się spalony przez premiera Tuska. Alternatywą mogą być natomiast listy klientów platform cyfrowych i telewizji kablowych. Oni telewizor mają na pewno. Przydać może się nawet rejestr pojazdów. Zdaniem ekspertów warto jednak nie tylko zacząć ścigać nie płacących abonament, ale także postawić na jakość w TVP i Polskim Radio. Choć w tym roku z abonamentu dla publicznej telewizji i radia pójdzie więcej pieniędzy niż pierwotnie zakładana, to ich sytuacja finansowa cały czas jest kiepska. Kiepsko nadal wygląda także tzw. misyjna oferta. Nic dziwnego, że w internecie coraz więcej grup osób nawołujących do likwidacji abonamentu i prywatyzacji TVP. Eksperci są jednak zgodni, że brak mediów publicznych stanowiło by ewenement na skalę światową. za WP.PL
a teraz nie zly komentarz do tego skoro są nieudolni marketingowo to tylko ich problem. Ja nie mam ochoty płacić za to, że Pani Kożuchowska zarabia 9 tys za dzień zdjęciowy albo Rysio z Klanu 11tys. ja na te pieniądze do jasnej chol...ry pracuje 10 miesięcy!!!!!!!!!!! Jak chcą im tyle płacić niech sobie dobrego marketingowca zatrudnią i niech sobie radzą jak polsat od lat czy tvn!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Witam, wyczytałem że startuje kanał Eska TV, no i przeszukałem kanały i jest problem.
Zniknęły mi kanały takie jak: TVP 1, TVP2, INFO Kraków, Katowice, TVP Polonia, Kultura, Historia. Wyszukuje mi tylko 8 kanałów WTF.. ? Zostałem tylko z Polsatami, Tvn, Pulsem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak jakis program dochodzi to trzeba od nowa wyszukiwać programy i te które mielismy jakby zostały zresetowane ?
Edit: i jak sie wyszukuje ponownie to trzeba jakąś częstotliwość czy po prostu "wyszukaj" ? Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 01.01.2012 o godz. 13:28.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Pozdrawiam ![]()
Ostatnio edytowane przez AXEL75 : 01.01.2012 o godz. 14:02.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Niestety nadal wyszukuje mi 8 kanałów i nic więcej. No nic poszukam na tamtym forum pomocy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja dvb-t mam podłączone przez dekoder Pace od cyfry, na początku wszystko było ok, 18 kanałów hulało, w grudniu po wyszukaniu kanałów zniknął Mux3 i do dziś go nie mam.
Czyli niby podobnie, tyle że u ciebie zanikł mux 2 u mnie mux 3. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obu wam zniknął MUX3. Nie wiem dlaczego, ale sprobujcie przeskanować ręcznie kanał 48 bo tam on się znajduje. Niestety MUX3 ma bardzo słaby sygnał z Chorągwicy i mogą być z nim problemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Przecież nie zniknęło nam to samo, u mnie brak jest Polsatów itp, a WISLAZWE nie ma np TVP Kraków.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|