|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jeśli tak będzie (tzn. Biton odejdzie) to mit o budowie solidnej drużyny - pryśnie.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Czesciowo to on juz prysl w letnim okienku.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie zdziwie sie jesli Amika po spieniezeniu Rudniewa sprzatnie nam Bitona sprzed nosa.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mozliwe. Transfer Rudnieva znaczaco zmnienilby uklad sil nawet bez wchodzenia do LM.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jeśli Biton utrzyma taką formę w lidze jak przez pierwsze miesiące, a do tego sieknie pare bramek w LE to nie zdziwiłbym się, jakby w przyszłym sezonie wylądował w znacznie mocniejszej lidze niż nasza. Więc o ile szansa na to, że wykupimy Dudu jest mała to prawdopodobieństwo, że ściągnie go inny polski zespół, jest jeszcze mniejsze.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Iliev też jest bardzo dobry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Panowie, co wy spinacie. Przecież jak będzie wiadomo, że większe kluby się ustawiają w kolejce po Bitona to wykupimy go chociażby po to, że go sprzedać dzień później dalej za większe pieniądze. Skoro mam klauzule, a podobno mamy to Charleroi nie ma NIC do gadania. Dajemy kase, a oni nam prawa do piłkarza.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
1. My w umowie o wypożyczeniu piłkarza mamy prawo do pierwokupu za 1,6 mln €. To bardzo dużo, byłby to najwyższy transfer do polskiego klubu. 2. Chareloi wcale się nie zmartwi, jeśli Wisła nie wykupi Bitona. Zawodnik rozwija się w takim tempie, że pewnie znajdą się chętni. Problem polega na tym: dlaczego, jeśli Wisła miała zagwarantowaną cenę wykupu 1,6 mln, inni mają płacić mniej? Oczywiście zaśpiewają kosmiczną kwotę, a kupi ten co da najwięcej. 3. Biton mając możliwość gry w lepszej lidze za spore pieniądze oczywiście wyjedzie. 4. W Amice najwyższą pensję pobiera Arboleda - 450 tys. €. Na więcej ich nie stać, a Dudu spokojnie nawet w Turcji może dostać 2 razy więcej. Amika lubi kupować tanio i sprzedawać drogo. Tak było z Lewandowskim, tak ma być z Rudniewem i Stilicem. Tak miało być z Peszko. Mają straszną dziurę w budżecie i kasa z transferu pójdzie głównie na jej łatanie. Dlatego pewnie połakomią się na Świerczoka, którego kupią za jakieś 1,5 mln. Złotych. Na wydawanie blisko 2 mln € na Bitona nie mają raczej pieniędzy. Prędzej Legia, ale też to mało realne. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
EDIT: Flamengista mnie uprzedził ![]() Powód: post flamengisty
Ostatnio edytowane przez arrosmay : 25.10.2011 o godz. 19:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wisła bezwględnie powinna wykupić Bitona , właśnie ze względu na szybką odsprzedaż, o której piszecie wyżej. Nawet zarobek rzędu 500 tys. euro "na czysto" byłby znakomitym wynikiem. W przypadku utrzymania formy przez Dudu, kwotę oscylującą w granicach 2-2,5 mln euro Wisła powinna wynegocjować bez większych problemów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez 4fan_player : 25.10.2011 o godz. 20:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Najśmieszniejsze będzie , jeśli te całe 1,6 mln euro są kwotą z powietrza , a sam Biton ma w kowcie odstępnego wpisaną najwyżej połowe tej kowty . Wszyscy wzieli za pewnik te 1,6 mln jakby conajmniej skan dokumentów był wrzucony na forum .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Niech mnie ktoś poprawi jak coś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Biton w wywiadzie chyba dla weszło powiedział , że klauzula wynosi 1.6
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Nunez wygadał się weszło, że kwota jego wykupu to 1.2 mln euro.
Biton wygadał się chyba gdzie indziej, nie wiem gdzie. Z ta kwotą1,6 mln eurosow to podobno prawda i podobno Wisła się zdecydowała, że zapłaci ?! Nie chcę tutaj być posądzony o wróżenie z kuli bo jak sam napisałem nie jestem pewien tego co moje "telefoniczne" źródło mi obwieszczało.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.10.2011 o godz. 20:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kupić pewnie wykupią, bo zaraz mogą z zyskiem sprzedać. Już teraz spokojnie można ze dwa miliony euro wytargować biorąc pod uwagę, że to nie jego pierwszy sezon w którym regularnie strzela.
EDIT: Jakby jeszcze anglikom z jedna bramkę strzelił, to już w ogóle...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.10.2011 o godz. 21:16.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ja wcale nie byłbym przekonany, czy Biton to łakomy kąsek dla zachodnich klubów. To jest gość dobry dla outsidera - potrafi zrobić coś z niczego. Ale jego gra z partnerami układa się słabo a momentami nawet fatalnie. Ma braki w przyjęciu piłki, nie czuje tempa partnerów przy podaniach. Wbrew pozorom takich Bitonów jest całkiem sporo i mocne kluby się po nich nie zgłaszają. Także ostrożnie z przedwczesnymi zachwytami. Mnie kwota 1,6 mln euro jednak odstrasza.
|
|
|
|
Guest
|
|
Jestem zdania że piłkę do bramki kieruję się znacznie trudniej niż np asystuję, dlatego napastnicy są w cenie. Jak ogląda się nawet czasami ten najmocniejsze ligi to możemy się przekonać, że niektóre znane nazwiska tak pudłują że głowa boli.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.10.2011 o godz. 22:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jest spora szansa, że sami na nim później zarobią. Przy czym kluczowe dla jego wartości są bramki w pucharach. Jak strzeli jeszcze coś anglikom i holendrom, to raczej chętnych nie braknie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.10.2011 o godz. 17:10.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ciekawe z kim on z naszej drużyny gadał
Boguskim?http://wspomnienia-taksowkarza.blog....,ID438172604,n |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||||
Dudu ma duże problemy z przyjęciem piłki - większe niż miał Smolarek, większe niż ma Brożek. Do tego ma fatalny timing jeżeli idzie walkę powietrzną w środku pola. On już spada, kiedy piłka na niego jeszcze leci. No i gra kolektywna mu nie wychodzi. Nie czuje tempa partnerów, często też zagrywa niechlujnie, bez koncentracji. To go dyskwalifikuje jako napastnika grającego w solidnym klubie.
Strzelanie goli może mu zabrać dobra liga. Podobała mi się nasza gra przeciwko Fulham, ale gdyby londyńczycy tak zagrali w lidze, publika by ich wygwizdała i wyszła w przerwie. Trzeba brać poprawkę, że w lepszej lidze strzelałby proporcjonalnie mniej. A 3 bramki w 10 meczach już na nikim by wielkiego wrażenia nie zrobiły.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Wiadomo, można teraz powiedzieć: Inzaghi. Nie pokazywał prawie żadnych umiejętności,ale strzelał. Biton - jak na razie - strzela swoje w naszej lidze, strzelił z Fulham, strzelił z Twente. Nie sądzę, żeby jakikolwiek poważny klub miał go kupić w zimie - jeżeli Wisła awansuje, to niech się wykaże w Lidze Europy; jeżeli nie, niech dalej strzela w lidze polskiej. Po sezonie zobaczą, a może nawet później (skoro nikt - wtedy-jeszcze - Rudnevsa nie kupił w lecie, to znaczy że jest mocno krytyczny stosunek do zawodników z polskich klubów). Gdyby Genkow&Biton byli jedym napastnikiem - potrafiącym strzelić z wielu poizycji jak Dudu, ale i wrócić się, rozegraćj jak Genkow - pewnie byłby ten gość w conajmniej Niemczech. Czy Lewandowski pokazywał wiele więcej? Umiał się zastawić, umiał zrobić mały drybling (ale mały to i Dudu umie, skoro sam sobie wypracowuje pozycje) i strzelić. Do tego miał 21 lat. Biton nie ma wiele więcej, może się znaleźć ktoś, kto kupi go za grube pieniądzę i będziemy śledzić jego karierę conajmniej tak samo jak Marcelo. Wolę jednak, żeby wprowadził Wisłę do LM i odszedł w przyszłej zimie (ach, marzenia!)...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Uran235, jeśli masz za zadanie zbicie ceny z Dudu przy finalnych rozmowach z Charleroi, to dobrze Ci idzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wywiad z Cezarym Wilkiem po meczu
http://www.filesonic.pl/file/2742647451 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czy nasz Kirm nie ma przypadkiem brata -bliźniaka?
Pytam, bo po dzisiejszym meczu mam poważne wątpliwości czy u nas gra ten sam Andraz Kirm co w reprezentacji Słowenii. Ten sam, którego grę w meczu eliminacyjnym z Włochami tamtejsi komentatorzy wychwalali pod niebiosa. Chłop pewnie przyjeżdża tylko na kadrę, a mniej utalentowanego brata wysyła do nas. Dziś Kirm przebił wszystko, co do tej pory widziałem. Miał wy&*$@ne na wszystko. Pokazał, że Limanovię, PP i kibiców Wisły ma w głębokim poważaniu. Apeluję do Maaskanta: na ławę z nim. Na skrzydło Pajlić, a Andraz niech przemyśli parę spraw. Co innego słaba forma, co innego brak zaangażowania. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|