The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2011, 17:30
najlepszy sposób na to nie czytać weszło faktów i innych przekrętów sportowych. po co w ogóle wrzucacie tutaj to co napisze weszło. uczepili się Wisły więc nie nabijajcie im kliknięć
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.10.2011, 17:51
Co się tak dziwicie weszlo?Wisła to jakby nie było,to po prostu zawalidroga dla Legii i Lecha.Można raz na 10...no powiedzmy raz na 5 lat ustrzelić mistrza,ale tak bezczelnie prawie non-stop?Gdyby nie Ona,to tamci już dawno graliby w CL.Cel takiej nagonki jest bardzo prosty.Trzeba wytworzyć taką presję na sędziów,by nawet ewidentnych karnych dla Wisły nie gwizdać,by gwizdać w zwiększonej dawce wolne przeciw Wiśle,oraz by czynić zupełnie odwrotnie w stosunku do rywali Wisły.Wszyscy pamiętamy okres,gdy był szlaban na karne dla Wisly.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.10.2011, 18:07
No i jeszcze sprawa z Lyczmańskim i meczem z Jagą. Jak po meczu sędzia przyznał się do błędu, to uznali to za fakt, który zamyka dyskusję. Teraz, sędzia po meczu podtrzymał swoją decyzję, a oni dalej wiedzą lepiej. Hmm... trochę to niekonsekwentne. A szkoda, bo to był mój ulubiony portal o piłce.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.10.2011, 20:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Smutne, lubiłem ich.
Czyli co - nie mam paranoi?

Z komentarzy pod ich wypocinami n.t. kartki Dembele:
ML napisał(a):
Może jednak dłuższe wyjaśnienie, bo admineria dziwnie umilkła. Otóż w przepisach, żeby się bawić w ich interpretowanie, zwykle trzeba potrafić przeczytać nie tylko jedno zdanie bądź paragraf, ale całość. Nazywa się to "interpretacja systemowa". Chłopcy znaleźli przepis wymieniający przypadki, które są karane czerwoną kartką i w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku spłodzili artykuł utwierdzający ich w przekonaniu, że koniec roboty, bo nie ma tam napisane "kiedy zawodnik Fulham uderza zawodnika Wisły". Tyle że nie wystarczy stwierdzić okiem niewątpliwego specjalisty i eksperta od piłki nożnej by weszlo.com stwierdzić, że nie zaszła sytuacja "violent conduct" na chybił trafił. Trzeba jeszcze sprawdzić, czy w przepisach nie ma przypadkiem wytycznych co rozumie się pod pojęciem "violent conduct". No i niestety (dla pseudospecjalistów z weszlo.com), przepisy akurat się na ten temat wypowiadają. Tekst przytoczyłem niżej. Przypomnijmy, gracz jest winny "violent conduct" kiedy używa "nadmiernej siły" (excessive force) lub brutalności wobec innego gracza przeciwko innemu graczowi bez walki o piłkę. Teraz czekamy aż w ramach kreatywnej interpretacji specjaliści weszlo.com stwierdzą, że uderzenie, mocne popchnięcie czy jak to sobie tam zinterpretują, odbiegającego i odwróconego piłkarza bez piłki nie jest użyciem wobec niego nadmiernej siły. Może ich zdaniem to typowy aspekt gry w piłkę nożną, kto wie... Na wszelki wypadek: str. 121 najnowszych Laws of the game prosto ze strony FIFA. Powodzenia, specjaliści!
Już po raz drugi matoły sięgnęły po przepisy w języku, którego kompletnie nie znają. Przepuścili kilka punktów prze "google translatora" i na tej podstawie spłodzili kolejny artykulik uderzający (pośrednio) w Wisłę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.10.2011 o godz. 20:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.10.2011, 20:50
Borek i Kołtoń to klasyczni żelboje. Pusto w głowie, a mniemanie o sobie nie do opisania. Co taki usłyszy potem powtarza z uczoną miną. W "dobrym tonie" jest teraz ponabijać sie z Wisły to redaktorzyny się nie ociągają. A jak przyjdzie co do czego to:
"ja do mnie, ty do siebie" i ręce opadają.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.10.2011, 22:47
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Borek i Kołtoń to klasyczni żelboje. Pusto w głowie, a mniemanie o sobie nie do opisania. Co taki usłyszy potem powtarza z uczoną miną. W "dobrym tonie" jest teraz ponabijać sie z Wisły to redaktorzyny się nie ociągają. A jak przyjdzie co do czego to:
"ja do mnie, ty do siebie" i ręce opadają.
Nie są w tym osamotnieni, choćby pożal się Boże experci: Koźmiński, Mielcarski, Iwan. Jadu i złośliwości u nich nawet więcej niż u legionisty Kowalczyka
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 21.10.2011, 22:55
Węgrzyn i od niedawna Mielcarski wypowiadają się tak jakby mieli jakiś uraz do Wisły. Mielcarski bo może jest zazdrosny o Stana, że lepiej wygląda praca Holendra niż Grześka...inaczej tego wytłumaczyć nie mogę, bo wcześniej nie dało się odczuć jakiegoś wrogiego nastawienia do Wisły z Jego strony. Ale od pewnego czasu się coś zmieniło...

A Węgrzyn to chyba po prostu "przeszedł" parchem...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.10.2011, 23:46
Proud napisał(a):Wyświetl post
Węgrzyn i od niedawna Mielcarski wypowiadają się tak jakby mieli jakiś uraz do Wisły. Mielcarski bo może jest zazdrosny o Stana, że lepiej wygląda praca Holendra niż Grześka...inaczej tego wytłumaczyć nie mogę, bo wcześniej nie dało się odczuć jakiegoś wrogiego nastawienia do Wisły z Jego strony. Ale od pewnego czasu się coś zmieniło...

A Węgrzyn to chyba po prostu "przeszedł" parchem...
Węgrzyn na pewno "przeszedł" parchem. W Wiśle grał jako zwyczajny wyrobnik. Ściągnęli wtedy gwizady które nieźle zarabiały więc i sam chciał zarobić. A na koinec kariery pokazał dla kogo serce bije. Jakby był Wiślakiem to by w życiu nie poszedł na drugą stronie błoń
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.10.2011, 01:01
Andrew Johnson był pełen podziwu dla nowego stadionu Wisły oraz fanów, którzy stale dopingowali swoich ulubieńców. - Stadion jest po prostu wspaniały. Kibice fantastycznie dopingowali swoich piłkarzy. Bardzo fajnie gra się przy publiczności, która daje z siebie wiele i na pewno pomaga w odnoszeniu sukcesów – powiedział.

Andrew Dillon, dziennikarz "The Sun"

- Największe wrażenie zrobiła na mnie atmosfera. Była imponująca. Kiedy weszło się na trybunę prasową i spojrzało na pozostałą część stadionu... To był widok zapierający dech w piersiach. Kibice za bramką tworzą coś wyjątkowego. Jeśli przenieślibyśmy ich do ligi angielskiej, to byliby najlepsi ze wszystkich. Śpiewali naprawdę głośno i bez przerwy. A o ile się nie mylę, to jedna z piosenek brzmiała jak nasz hymn narodowy "God Save the Queen". To wywołało uśmiech na mojej twarzy.

Niektórzy dziennikarze z Wysp Brytyjskich gościli już na Reymonta 22 przy okazji spotkania Tottenhamu z Białą Gwiazdą i teraz przyznali, że nie mogli uwierzyć własnym oczom stojąc przed przebudowanym stadionem Wisły. "Naprawdę, wasz stadion jest teraz imponujący, bardzo dużo się tu zmieniło" - kiwali głową z uznaniem.

Natomiast banda alkoholików z POLSZMATU jak również ich koledzy z L+ będą sie jeszcze długo pastwić na tym naszym stadionem.
Oczywiście że Legia, Lech i inni mają lepsze obiekty, za mniejsze pieniądze.
Czasu cofnąć się nie da a stadionu chyba burzyć nie będziemy więc cieszmy się z tego co jest i nie patrzmy na innych.
Jeżeli tylko w przyszłości poprawimy frekwencje i zapełnimy cały ten stadion, to dopiero będzie robić wrażenie.
Jak na razie ledwie 16,5 tys fanów potrafiło zaimponować przybyszom z Wysp Brytyjskich.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.10.2011, 01:45
Proud napisał(a):Wyświetl post
To coś słabo się wsłuchiwałeś w jego komentarze, czy wypowiedzi gdy robił za eksperta w studiu. Ja niechęć Grzesia do Wisły zauważyłem na długo przed zatrudnieniem Holendrów (2006-2007r) . To zadra w sercu po tym jak go potraktowano w Wiśle, gdzie stał się wrogiem nr.1 dla duetu Kapka-Rogala. Może i ma racje, że zarząd blokował jego pomysły i nie dał mu rozwinąć skrzydeł. Osobiście żałuję , że nie udało mu się zrealizować planu "siatki łowców talentów" - to brzmiało całkiem rozsądnie. Gorzej wyglądały transfery za jego kadencji.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2011, 12:25
Lysy napisał(a):Wyświetl post
To coś słabo się wsłuchiwałeś w jego komentarze, czy wypowiedzi gdy robił za eksperta w studiu. Ja niechęć Grzesia do Wisły zauważyłem na długo przed zatrudnieniem Holendrów (2006-2007r) . To zadra w sercu po tym jak go potraktowano w Wiśle, gdzie stał się wrogiem nr.1 dla duetu Kapka-Rogala. Może i ma racje, że zarząd blokował jego pomysły i nie dał mu rozwinąć skrzydeł. Osobiście żałuję , że nie udało mu się zrealizować planu "siatki łowców talentów" - to brzmiało całkiem rozsądnie. Gorzej wyglądały transfery za jego kadencji.
Akurat Kapka to permanentne zagrożenie dla Wisły - wystarczy tylko że Maaskantowi albo Stanowi noga się podwinie i już będziemy mieli tabuny Bunoz ściąganych za żywą gotówkę. Tę, której później holendrom zabrakło...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.10.2011 o godz. 12:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.10.2011, 14:42
Fragment w/w wywiadu:

"A o piłkarzach Wisły co Pan myśli?

- Że są lepsi, niż pokazuje to tabela grupy K [krakowianie zajmują ostatnie miejsce - przyp. red.]. Zapamiętałem dwóch zawodników. Tego z numerem 11, bo byłem bardzo rozczarowany po tym, co zobaczyłem w 29. minucie. Upadł na murawę i udawał, że został uderzony w twarz [Gervasio Nunez, symulował uderzenie w twarz, wymusił czerwoną kartkę dla Mousy Dembele - red.]. I jeszcze piłkarz z numerem 77. Jak on się nazywał?

Ivica Iliew.

- Świetny. Wystarczająco dobry na ligę angielską."
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.10.2011, 18:17
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ce__bysmy.html

Po prostu kur...ica człowieka bierze. Jeb... kut... z warszafki..., po prostu nie mieści się to w głowie, takie zdarzenie powinno być formalnie zgłoszone w Ektraklasie czy PZPN-ie. Panom od szczekania w tv chyba role się pomyliły. Do budy i nie szczekać!!!
Porter
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 24.10.2011, 18:28
Porter napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ce__bysmy.html

Po prostu kur...ica człowieka bierze. Jeb... kut... z warszafki..., po prostu nie mieści się to w głowie, takie zdarzenie powinno być formalnie zgłoszone w Ektraklasie czy PZPN-ie. Panom od szczekania w tv chyba role się pomyliły. Do budy i nie szczekać!!!
troche nieprzemyślana wypowiedź, Wiśle najbardziej potrzeba wyciszenia
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 24.10.2011, 18:36
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
troche nieprzemyślana wypowiedź, Wiśle najbardziej potrzeba wyciszenia
Niestety ale mecze Wisły komentują ludzie którzy nie życzą Wiśle sukcesu. Mam na myśli np Piotra Dziewickiego, który się nawet z tym nie kryję. Pamiętam sytuacje na Polonii Warszawa kiedy wypowiedział takie słowa:
Ivica Ilev świetnie wychodził na pozycje mogło być bardzo groźnie, dobrze jednak, że Nunez go nie dostrzegł.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.10.2011, 19:07
Pamiętam na początku poprzedniej dekady była taka akcja pisania listów, e-maili itp. do C+ - chodziło o ich stosunek do Wisły (przodował w tym niejaki Laskowski) , wtedy można powiedzieć, że akcja się powiodła, przez kilka miesięcy powtarzali, że do Wisły nic nie mają, dziś sytuacja wróciła do legijnej normy. Może trzeba to powtórzyć? Wisła, jak wskazują wszystkie badania ma najwięcej sympatyków w Polsce - sympatyków - takich w fotelu przez telewizorem , to jest konkretna siła, ludzie nie chcą słyszeć szkalowania Wisły.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.10.2011, 19:14
Żadnych listów, petycji itp. Jedynym pstryczkiem w kierunku mediów będzie zdobycie kolejnego tytułu. Wtedy dopiero im gul skoczy..
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.10.2011, 19:18
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Żadnych listów, petycji itp. Jedynym pstryczkiem w kierunku mediów będzie zdobycie kolejnego tytułu. Wtedy dopiero im gul skoczy..
Nie piszę, żeby taką akcję powtarzać, pisze jak było - historia lubi się powtarzać, a frustracja Warszawki rośnie. Co do zasady masz oczywiście rację.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.10.2011, 20:08
Chciałam tylko zwrócić uwagę, że nagonka medialna (myślę tu o TV) nie dotyczy jedynie legijnego C+. Posłuchajcie co mówią Kołtoń z Borkiem i ich goście w bratnim klubowo ("Sląsk") Polsacie Soprt. Nie wiem czy nie są gorsi>
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.10.2011, 20:13
Wisła ma robić swoje, oni niech płaczą. Wiem ,że ich bolą 3 w ostatnich 4 latach mistrzostwa naszego klubu ale cóż kto broni komuś innemu zdobyć to trofeum jeśli Wisła taka rzeczywiście słaba? Płacze i żalenie się przez petycje jest bez sensu(jedni już tacy byli co pisali do tvn-ów ,że ich od żydów wyzywają). Możesz im napisać w Mailu jedynie "MISTRZ MISTRZ NASZ TS" i to wystarczy
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.10.2011, 22:51
Widzieliscie, ze liniowy najpierw puscil akcje, a pokazał spalonego dopiero w momencie strzału Kaczmarka nie wiem już co o tym wszystkim myśleć.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Aletsch
Member

Od: 11.2008

Stary 24.10.2011, 22:55
Nie dajmy się zwariować. Za pare kolejek na tym samym forum bedziemy jechac po sedziach ze nam nie gwizdneli karniaka albo nie uznali bramki. W zeszlym sezonie z udzialem innym klubow sedziowie tez gwizdali skandalicznie ale tego sie juz niepamieta...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.10.2011, 00:21
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Widzieliscie, ze liniowy najpierw puscil akcje, a pokazał spalonego dopiero w momencie strzału Kaczmarka nie wiem już co o tym wszystkim myśleć.
dla mnie sprawa prosta jak drut, poszła przebitka, liniowy się nie spodziewał, nie ogarnął, zagapił się, dość długo rozmyślał, jaka decyzja i na czuja podniósł
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 25.10.2011, 07:52
Koleżanki i koledzy, poczytajcie:
http://www.sport.pl/sport/1,86005,10...luchanie_.html
Głos rozsądku w aferze z sędziami i ani słowa o Wiśle (z wyjątkiem Małeckiego w roli przykładowego niepokornego).
Wiem, że nie ubicie tego portalu, ale tym razem naprawdę Stec się postarał.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 25.10.2011, 12:28
Limanovia - Wisła. Garguła: błędu nie popełnimy [ZDJĘCIA, VIDEO]

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4

No oby. Z całą sympatią dla Limanovii nie chciałbym, żeby zrobili z nami to samo, co z Lechią Byłby szok. Na szczęście to niemożliwe.
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 25.10.2011, 13:28
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Głos rozsądku w aferze z sędziami i ani słowa o Wiśle (z wyjątkiem Małeckiego w roli przykładowego niepokornego).
Typowe szukanie kozłów ofiarnych, szukanie uczty dla pismaków (bo tak trzeba nazwać większość piszących), by mogli ujadać i kąsać.
Szczerze mówiąc, gdy oglądałem mecz z ŁKS-em, przy nie uznanej bramce na 2-2 sam miałem wrażenie, że napastnik wraca z pozycji spalonej. Dopiero powtórka wykazała, że ów asystent nie miał racji podnosząc chorągiewkę. Sędziowie są teraz pod ogromną presją, a zwłaszcza że zawalili na korzyść Wisły i wcale się nie zdziwię, że teraz pewne decyzje pod wpływem tej presji mogą być podejmowane na naszą niekorzyść. W tej nagonce padają wyraźne przesłania "Sędziowie pomagają Wiśle", a mało kto w medialnym szumie zauważa np. bramkę Franka na 1-0 ze spalonego, czy też nie odgwizdanie ewidentnego faulu Wawrzyniaka w polu karnym w Bukareszcie przy stanie 0-0. No to albo jesteśmy obiektywni, konsekwentni, traktujemy wszystkich wg jednej miary albo nie!!
Oglądając transmisję z Łodzi nie można nie zauważyć albo prędzej usłyszeć okrzyków zachwytów przy bramce Szałachowskiego na 1-0 i suchych określeń "gol, bramka" przy trafieniach Wiślaków. No to co jest - zasada "bijmy Mistrza" nawet dla mediów
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.10.2011, 17:54
crux.a napisał(a):Wyświetl post

NIE WKLEJA SIE NA FORUM LINKOW DO G...A - to raz

A dwa - Stec to chyba ostatnia osoba ktora jakikolwiek kibic w Polsce powinien sie przejmowac.

Trzy - Wisla wygrywa karawana jedzie dalej a psy niech sobie szczekaja
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 31.10.2011, 17:24
Wiem Wiem, Weszlo...:

http://www.weszlo.com/blog/17/573

Ale niestety, wiele racji mają w tym tekście.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.10.2011, 18:16
http://m.onet.pl/sport/4894921,detal.html
Ekstraklasa: krakowskie kluby najbardziej medialne w Polsce
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.10.2011, 22:39
willow napisał(a):Wyświetl post
Wiem Wiem, Weszlo...:

http://www.weszlo.com/blog/17/573

Ale niestety, wiele racji mają w tym tekście.
To akurat nie weszło a jakiś czytelnik.Sam tekst złośliwy, ironia kiepska, z wieloma wnioskami się nie zgadzam
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów