|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Pareiko - Paljic - Chavez - Jaliens - Jovanovic - Wilk - Garguła - Kirm - Iliev - Biton - Genkov
3:0 (1:0) Biton , Genkov , Kirm |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Liczę, że Maaskant w niedzielę da pograć trochę dłużej Rafałowi, w ogóle to można by go wpuścić w pierwszym składzie kosztem Andraża Kirma.
Ciekawe też, czy szansę występu dostanie Genkov. Myślę, że powrót Cvetana może być dla nas dużym plusem, jest konkurent dla Bitona, obaj będę musieli dawać z siebie teraz jeszcze więcej, w szczególności Genkov, który po kontuzji stracił miejsce w 11, na rzecz Dud. Gość wykorzystał kredyt zaufania i swoją szansę - stał się wiodącą postacią w naszym zespole. Mam nadzieję, że piłkarze podejdą do tego meczu poważnie i w pełni profesjonalnie a nie ''wygraliśmy z Fulham to z ŁKS-em też wygramy'', albo co gorsze ''samo się wygra'' Pojawia się szansa na występ w pierwszym składzie Michała Czekaja, bo kto wie czy to nie on będzie tworzył parę stoperów z Kew w Londynie, ( nie wiem co z Bunozą) a kiedyś ten wariant trzeba wypróbować, mecz z ŁKS-em i Limanovią jest moim zdaniem dobrym momentem na taki sprawdzian. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Pareiko - Lamey, Jaliens, Czekaj, Paljic - Nunez, Wilk - Boguski, Garguła, Iliev - Biton ( również 4 polaków ) ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja myślę, że prędzej Jovanović się wykuruje i to on będzie tworzył parę stoperów z Jaliensem w Londynie. A w meczu z ŁKS trener postawi pewnie jednak na Chaveza.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mam nadzieję , że zobaczymy 4:4:2 - jeśli nie w takim spotkaniu to kiedy? Ale znając Maaskanta nie ma szans , na żadne eksperymenty. Zobaczymy stary skład, a jedyne niewiadome to lewa obrona i środek pomocy Garguła czy Jirsak :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nasi piłkarze pewnie będą zmęczeni po Fulham, dlatego obawiam się tego meczu. Tym bardziej że kadrowo wyglądamy średnio glównie przez kontuzje.
Myślę że Jirsak, Paljić i Genkow powinni zagrać w 11 (są wypoczęci). I w zalezności od sytuacji na boisku może pojawić się Biton, Garguła czy też Czekaj albo Brud w II połowie. Trzeba walczyć o 3 punkty ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po jaką cholerę mamy zmieniać system gry, który usiłujemy z takim trudem opanować i który jest uważany za najefektywniejszy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Strach sie bac, "polski Guardiola" ma pomysl. Niestety, po naszym czwartkowym wyniku nie zdziwie sie jak my do niedzielnego meczu przystapimy zbyt spokojnie i "pomysl" wystarczy do urwania nam punktow. W Lodzi na pewno nie czeka nas latwy mecz. Fakt, ze tam w ataku sami emeryci (Saganowski, Mieciel) czy kalecy (Szalachowski) to jednak na Wisle na pewno sie zepna. Maaskant musi wystawic mozliwie najsilniejszy sklad. Do konca rundy coraz blizej i trzeba ugrac jak najwiecej punktow dlatego do Lodzi po zwyciestwo. Chcialbym zobaczyc Wisle z dwojka napastnikow ale pewnie nie ma co na to liczyc. Wydaje mi sie, ze w lidze powinnismy grac w bardziej ofensywnym ustawieniu, zwlaszcza, ze LKS to zespol, ktoremu mozna strzelac bramki |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
W Łodzi na pewno nie chcę widzieć tego [...] Gargułę bo jest [...] , co do meczu , myślę że będzie ciężko , ŁKS będzie grał na kontry a my będziemy rozgrywać spokojnie piłkę.Jak pokazały ostatnie mecze bez Meliksona Małeckiego Sobolewskiego można wygrywać mam nadzieję że Marko się wykuruje i razem z Ilievew będą ciągnąć grę.
Powód: licz się ze słowami. krytyka tak, obrażanie - nie
Ostatnio edytowane przez flamengista : 21.10.2011 o godz. 21:30.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
moim zdaniem powinniśmy zagrać dwójką napastników biton na szpicy a za jego plecami genkov który wszedł by do składu kosztem nuneza. w pomocy iliev garguła jako defensywny wilk
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Czekaj na stoperze w Londynie? A czy Maaskant wygląda na idiotę? Chłopak nie wyrasta jakoś specjalnie ponad ME i ma zatrzymać obrońców Fulham? Ochłońcie trochę. EDIT: Co do Rafała to zastanawiam się, czy on ma siłę żeby zagrać przez chociaż 60 minut na normalnym poziomie. Jeżeli już, to wejdzie na zmianę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.10.2011 o godz. 20:58.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
No może jak obrońcy Fulham zagrają w ataku, to nasi napastnicy poradzą sobie z napastnikami Fulham w ich liniach obronnych?
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jedyny pomysł, jaki Probierz może mieć na Wisłę to pomysł Korony Kielce. A więc ostro po kościach i modły do sędziego Małka. Ten naiwny plan może się tylko powieść wtedy, jeśli sami zagramy kichę.
Jeśli natomiast zagramy z zaangażowaniem podobnym do meczu z Fulham, to nie powinno być żadnych problemów. Ja przede wszystkim liczę, że dobra gra Lameya i Kew nie była jakimś wybrykiem natury i incydentalnym wypadkiem, ale zwiastunem czegoś nowego i dobrego. Z całym szacunkiem dla Łodzian, ale przy takim przeciwniku obaj Holendrzy też mogą pokazać się z dobrej strony. A jak dobrze będzie grała obrona, to już połowa sukcesu. Z przodu jest sporo opcji, myślę że zmęczony Iliew nie wyjdzie w pierwszym składzie. Otwiera się szansa dla Boguskiego, który może zagrać połówkę, a po jakiś 60 minutach zmieni go Iliew. Liczę też na dłuższą grę Genkowa, który na twardo grających Łodzian będzie idealny. W środku pola chyba nie ma sensu stawiać na delikatnego Gargułę: szansę niech dostanie Jirsak, który mimo wszystko lepszy od Łukasza w destrukcji. Łukasz, podobnie jak Iliew wejść może ew. w końcówce. PS. Przypominam, że za wyzywanie piłkarzy Wisły są bany
Ostatnio edytowane przez flamengista : 21.10.2011 o godz. 21:34.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Jedynym przeciwnikiem Wisły w tym meczu będzie...Wisła.
Wszystko w głowach naszych piłkarzy. Mam nadzieję, że podejdą do spotkania z pełną koncentracją, zagrają ambitnie, powalczą o każdy centymetr boiska. Oby dwa ostatnie mecze były początkiem dobrej passy... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Delikatnie nie na temat ale warte uwagi. W sobotę na Małopolska.TV będzie transmisja na żywo ligowego meczu naszego rywala w Pucharze Polski - Limanovii Limanova. Dodatkowo fajne jest dla nas, że Limanovia gra z naszymi tarnowskim przyjaciółmi. Sobota od 14:55 - tu jest link - http://www.malopolskatv.pl/g-14-unia-t-limanovia/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jaka była ławka rezerwowych na meczu z Fulham?
ed:dzięki
Ostatnio edytowane przez licoo : 21.10.2011 o godz. 23:24.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Jovanić , Czekaj , Paljić , Brud , Jirsak , Boguski , Genkov
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Oby - ŁKS i Podbeskidzie to będą pierwsze mecze kluczowe do zdobycia MP -nie możemy sobie w nich pozwolić na żadną wtopę
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Trochę się obawiam, bo:
- ŁKS za Probierza już nie gra tak badziewnie jak na początku. - Chcąc dobrze grać co 3 dni trzeba umieć szanować piłkę, żeby się nie zajechać. Niestety my nie umiemy. Czyli będziemy zmęczeni i człapiący. - Gramy kichę na wyjazdach, często z przyczyny podanej w punkcie drugim
Ostatnio edytowane przez tofik : 22.10.2011 o godz. 04:18.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Myśląc o tytule mistrzowskim z rywalami pokroju ŁKS-u punktów stracić nie wolno. Chyba wszyscy we Wiśle zdają sobie z tego sprawę i odpowiednio poważnie podejdą do tego meczu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Oby tylko nie wyszli na mecz jak to określił Nunez "zrelaksowani".
Oby wytrzymali kondycyjnie, po ciężkim czwartkowym meczu. Oby sędzia Małek miał dobry dzień. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Tym bardziej, że mamy szanse na wicelidera...
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
A ja bym chciał, żeby Wisła zagrała wreszcie tak, żeby zwycięstwo było efektem ciągłej i wyraźnej przewagi technicznej i taktycznej naszego zespołu, żeby wypunktowali rywala. Ot, takie spokojne 2-0 z obiema bramkami w pierwszej połowie, z długim graniem piłką, szanowaniem sił.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym za słabych mamy technicznie graczy żeby sobie spokojnie pograć piłką. W obronie to jedynie Lamey i Jaliens mogą podać do przodu, a wyprowadzenie piłki od własnego pola karnego to przecież podstawa... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Czekaj - Chavez owszem - nie zagra w LE to może grać w lidze, Czekaja widzę natomiast na mecz z Limanowią. Brud - Jak wyżej. Z Fulham nic nie pokazał, miał grubo ponad 10 minut i kompletnie - nic. Jirsak - Wole jednak wariant z 2 napastnikami Genkova widzę u boku Bitona. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żeby kontrolować grę trzeba mieć bardzo mało strat, a u nas - wiadomo: co trzecie podanie do rywala. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|