|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Dudu-Chavez-Czekaj-Jovanović jeżeli myślicie że udało by się z tym składem w obronie zrobić kokosy to chwała wam za optymizm.Jeżeli chcemy myśleć o odzyskaniu tytułu mistrzowskiego i stworzeniu przeciętnej drużyny europejskiej to musimy się pozbyć 80% składu.Potrzeba Wisły na dzisiejszą chwile to 4 szybkich solidnych obrońców potrfiąch wprowadzić piłkę!!!
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Widze ze temat zaczyna sie rozkręcać. Wy juz zaczynacie mówić o nazwiskach a ja bym poszukał młodych których nazwiska nic nie mówią. dam 2 przykłady: 1- BVB kupiło za 200 tys euro 21-letniego lewego obrońce z 3 ligi niemieckiej a chłopak gra tak jakby od kilku lat grał w bundeslidze. i powtarzam 200 tys. tylko!!!.
2 przykład to chlopak z polskiej 1 ligi. ma 19 lat i gra w poloni bytom, napastnik w 10 meczach 11 bramek! Własnie takimi zawodnikami Wisła powinna sie interesować! czyż nie mam racji |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Żadne transfery, bo na poważne nas nie stać, tylko szkolić,szkolić i jeszcze raz szkolić.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
a ja myślę ze znajda się pieniądze jak sprzedamy Małeckiego za 1,5 mln euro. A potem poszukać młodych zdolnych piłkarzy w Polsce i Polaków zagranicą. Bo są tylko trzeba poszukać. Koniec ze szrotem z zagranicy.
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 17.10.2011 o godz. 18:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Przeciez na piłkarza który pół rundy leży w szpitalu chętni wpisują sie na liste który pierwszy może złożyć ofertę. ludzie, to nie FM ? E: O jakiego piłkarza mi chodzi?Zapewne o tego którego wskazujesz jako nasz przyszły dochód. A bracia Mak w Wiśle byli i ich odstrzelili,wiec zapewne juz nie wrócą. E2; do drugiej strony :nie, temat niemiecki był po to by ktoś ich do ekstraklasy wziął, no ale sie nie udało.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 17.10.2011 o godz. 18:22.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A oni czasem nie zahaczyli się gdzieś w Niemczech ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A kogo możemy sprzedać żeby zarobić na nowe transfery? Jakis pomysł? Ja dałem przykład i jest to możliwe do zrealizowania. Błaszczykowskiego dało się znależ w nizszej lidze to kolejnych tez można poszukać.Tylko trzeba chcieć a nie szukać Lameyów,Jaliensów lub Diazów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Myślę że odpowiedzialne osoby za transfery w Wiśle obserwują młodych zdolnych Polaków. Więc możliwe że też braci Mak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
I jak tu nie wykupić Bitona wolę ten jeden pewny transfer niż 5 innych niepewnych.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dudu wymiata ma wszystko co powinien mieć dobry napastnik jeżeli na wiosne będzie równie skuteczny a klub wywalczy tytuł to nie ma szans ,że go nie wykupimy.Najbardziej podoba mi się dobry strzał z dystansu i dobre ustawienie w polu karnym (piłka go szuka)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Strzał z dystansu a'la Maciej Żurawski, Brożkowi kilka razy też się udało, ale to co robi Izraelczyk... Miodzio, brakuje czasem tylko dojścia przy wrzutkach na krótki słupek. Wart nie 1,3, ale już grubo ponad 2mln.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Niewykupienie Dudu będzie działaniem na szkodę spółki - prokurator
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Dudu Goal Machine.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Diaz OUT , Lamey ława , Kirm ława , Chavez ława.
Bitona nie wykupią , bo za prawoe 2 mln E. można kupić 3 porządnych grajków , a szkoda. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak znajdziemy grajka, samograjka to Cupiał nawet 4 mln euro może wyłożyć
Ale tak jak kiedyś mówił, nie będzie przepłacał za niesprawdzone gwiazdy.Z Diazem i Lameyem się zgadzam, nie mamy obrony bocznej. Ale do tej 2 dochodzi "TRAGICZNY" bezzwodowy... KIRM. A moja propozycja transferowa to Abdou Razack Traore !! Kontrakt do : 31.12.2012, czyli jeszcze rok. 500 tys. euro i powinien być nasz, bo na tego Kirma to patrzeć nie mogę. Chłopak spadnie niczym Smolarek z tronu i nikt go nie będzie chciał.
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 21.10.2011 o godz. 00:31.
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Niech juz zbieraja pieniadze na wykupienie Bitona.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
zgodze się Bitona trzeba wykupić za wszelka cene..
Ale nie wiem po co się tak jarac bracmi M.. Michał Nalepa który jest na wypożyczeniu gra z nimi w jednym składzie i spojrzcie na jego statystyki 3 gole w 9 meczach a jest obrońcą oni tyle to razem wzieci dopiero mają i to przy 23 meczach... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba wykupić Drogbę Bitona. Nie ma innej opcji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Trzeba brać każdego kogo podsunie nam agent od Meliksona i Bitona
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Niektórzy zarzucali Stanowi, po niezbyt udanym debiucie Bitona ze Skonto, że po sukcesie Meliksona w Polsce ściąga wszystkich piłkarzy od tego agenta, ale....
Jeśli każdy piłkarz od Dudu Dahana będzie nam tyle dawał to bierzmy każdego kogo możemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wszystko pięknie, wszystko super, ale boki obrony do d... Te luki w składzie są do poprawki. Na tych pozycjach powinny być najmocniejsze ogniwa w zespole a u nas są to najsłabsze punkty... Jak już mówicie o Dahanie, to pewnie Standard L. sprzedałby Gershona, którego ciągle wypożycza do Kortrijk.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
Dziękuje modowi , że usunął mój post ..
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Znowu będą budować sieć skautingu w całym kraju? A co się stało z pięcioma poprzednimi?
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jakieś to takie dziwne... . Czy ci najzdolniejsi niezdecyduja sie pojsc do Legii, tam sama osoba Dowhania przyciaga, Primelowi do tego daleko. Druga sprawa to czemu ta siatka i Zlota Grupa ma sie ograniczac TYLKO do bramkarzy.
Apropo transferow i szkolenia, budzet wg. slow Basalaja zostal stworzony w ujeciu negatywnym a wiec, powiedzmy np. odpadamy ze Skonto. Mysle ze okolo 4 baniek eur juz zarobilismy, te pieniadze powinny byc nadwyzka na inwestycje - calkiem spora nadwyzka. Do tego dodac nalezy kase za klauzule Uche. Ciekawe czy wyladuja w Myslenicahc czy na R22. Jesli w Myślenicach to nie ma się co więcej łudzić, że z obecnym właścicielem bedziemy sie rozwijac. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|