The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2011, 11:20
Pareiko- Jovanovic (Lamey) Jaliens/Bumoza Chavez ... (Paljic) xxx (Wilk/Sobol) xxx (Nunez/Jirsak) Melikson/Garguła ... (Kirm/Iliev) ... (Małecki/Boguski) xxx/Biton (?) (Genkov)

Jak dla mnie zimą należy szukać skrzydłowego (1 bo Iliev jeszcze trochę pociągnie, docelowo 2 jak Ivica sie zestarzeje), 1-2 środkowych pomocników z dobrym odbiorem (bo Jirsak, Wilk tylko na zmianę, docelowo Nunez moim zdaniem w rotacji ale raczej nie jako dominujący pomocnik), no i lewego obrońcę.

Docelowo zimą chciałbym takie 3 transfery (skrzydłowy, środkowy pomocnik dominator środka pola, lewy obrońca) + zakonczenie wypożyczenia Diaza.

Potem w następnym okienku Biton/inny srodkowy napastnik, skrzydłowy, środkowy obrońca i kolejny dominator środka pola- tyle moim zdaniem maksymalnie potrzebujemy. Jak najbardziej realne do zrealizowania przy naszym dyr. sportowym.
Ogólnie sytuację w Wiśle uważam za ustabilizowaną (zważywszy, że nareszcie jest stadion, pewnie będzie sponsor, wyniki są niezłe, i na pucharach będzie pewnie czysty zysk z 4 miliony Euro).
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 16.10.2011 o godz. 11:23.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.10.2011, 11:28
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Tak, i do Kuby dołożyć Berbatowa z ManU
Po co przecież mamy Genkowa i Bitona, ewentualnie może kupić Berbatowa na nowy sezon. Jeśli nie uda sie załatwić definitywnego transferu Dudu Bitona

filemon napisał(a):Wyświetl post
Wolę Jovanovicia na prawej, jest tam naprawdę dobry.
Czekaja mamy na środek, nie bójmy się.
Aktualnie to w obronie potrzebujemy najbardziej lewego obrońcy i dalej nie rozumiem jak można mieć problem ze sprowadzeniem Dudu z Widzewa, gdy sprowadziło się Jaliensa z AZ czy Ilieva z Partizana
Wyglądało by to wtedy Dudu-Chavez-Czekaj-Jovanović i jestem wielkim zwolennikiem takiego zestawienia tej formacji.
A jakby Widzew robił problemy to można pomyśleć nad Zanevem z Litexu myślę, że drogi by nie był. Zresztą mająć na lewej obronie Diaza to większość ligowców stanowiła by wzmocnienie.
Ostatnio edytowane przez cfa : 16.10.2011 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.10.2011, 12:46
Dudu-Chavez-Czekaj-Jovanović jeżeli myślicie że udało by się z tym składem w obronie zrobić kokosy to chwała wam za optymizm.Jeżeli chcemy myśleć o odzyskaniu tytułu mistrzowskiego i stworzeniu przeciętnej drużyny europejskiej to musimy się pozbyć 80% składu.Potrzeba Wisły na dzisiejszą chwile to 4 szybkich solidnych obrońców potrfiąch wprowadzić piłkę!!!

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.10.2011, 12:50
PODpalacz napisał(a):Wyświetl post
.Potrzeba Wisły na dzisiejszą chwile to 4 szybkich solidnych obrońców potrfiąch wprowadzić piłkę!!!
Trzech obroncow bo Jovanovic potrafi wyprowadzac pilki co pokazał we wszyskich meczach w jakich wystapił
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.10.2011, 16:48
Widze ze temat zaczyna sie rozkręcać. Wy juz zaczynacie mówić o nazwiskach a ja bym poszukał młodych których nazwiska nic nie mówią. dam 2 przykłady: 1- BVB kupiło za 200 tys euro 21-letniego lewego obrońce z 3 ligi niemieckiej a chłopak gra tak jakby od kilku lat grał w bundeslidze. i powtarzam 200 tys. tylko!!!.
2 przykład to chlopak z polskiej 1 ligi. ma 19 lat i gra w poloni bytom, napastnik w 10 meczach 11 bramek! Własnie takimi zawodnikami Wisła powinna sie interesować! czyż nie mam racji
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.10.2011, 17:10
Żadne transfery, bo na poważne nas nie stać, tylko szkolić,szkolić i jeszcze raz szkolić.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.10.2011, 17:58
a ja myślę ze znajda się pieniądze jak sprzedamy Małeckiego za 1,5 mln euro. A potem poszukać młodych zdolnych piłkarzy w Polsce i Polaków zagranicą. Bo są tylko trzeba poszukać. Koniec ze szrotem z zagranicy.
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 17.10.2011 o godz. 18:09.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.10.2011, 17:59
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
a ja myślę ze znajda się pieniądze jak sprzedamy Małeckiego za 1,5 mln euro. A potem poszukać młodych zdolnych piłkarzy w Polsce. Bo są tylko trzeba poszukać. Koniec ze szrotem z zagranicy.
no baaaaa

Przeciez na piłkarza który pół rundy leży w szpitalu chętni wpisują sie na liste który pierwszy może złożyć ofertę.

ludzie, to nie FM
?
E: O jakiego piłkarza mi chodzi?Zapewne o tego którego wskazujesz jako nasz przyszły dochód.
A bracia Mak w Wiśle byli i ich odstrzelili,wiec zapewne juz nie wrócą.
E2; do drugiej strony :nie, temat niemiecki był po to by ktoś ich do ekstraklasy wziął, no ale sie nie udało.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 17.10.2011 o godz. 18:22.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 17.10.2011, 18:06
szprotson napisał(a):Wyświetl post
no baaaaa

Przeciez na piłkarza który pół rundy leży w szpitalu chętni wpisują sie na liste który pierwszy może złożyć ofertę.

ludzie, to nie FM

O jakiego piłkarza ci chodzi?

Moja propozycja. Brać braci Mak z Ruchu Radzionków !!!!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.10.2011, 18:21
A oni czasem nie zahaczyli się gdzieś w Niemczech ?
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.10.2011, 18:30
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
a ja myślę ze znajda się pieniądze jak sprzedamy Małeckiego za 1,5 mln euro. A potem poszukać młodych zdolnych piłkarzy w Polsce i Polaków zagranicą. Bo są tylko trzeba poszukać. Koniec ze szrotem z zagranicy.
z sumą to nieźle wyjechałeś ale kto wie czy Turasy by się nie połakomili akademia piłkarska celem transferowym Wisły!!!

Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 17.10.2011, 18:44
PODpalacz napisał(a):Wyświetl post
z sumą to nieźle wyjechałeś ale kto wie czy Turasy by się nie połakomili akademia piłkarska celem transferowym Wisły!!!

A kogo możemy sprzedać żeby zarobić na nowe transfery? Jakis pomysł?

Ja dałem przykład i jest to możliwe do zrealizowania. Błaszczykowskiego dało się znależ w nizszej lidze to kolejnych tez można poszukać.Tylko trzeba chcieć a nie szukać Lameyów,Jaliensów lub Diazów
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 17.10.2011, 18:52
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
A oni czasem nie zahaczyli się gdzieś w Niemczech ?

Byli na testach w Niemczech ale nadal graja w Radzionkowie.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.10.2011, 18:56
Myślę że odpowiedzialne osoby za transfery w Wiśle obserwują młodych zdolnych Polaków. Więc możliwe że też braci Mak
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.10.2011, 20:45
I jak tu nie wykupić Bitona wolę ten jeden pewny transfer niż 5 innych niepewnych.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.10.2011, 20:57
Dudu wymiata ma wszystko co powinien mieć dobry napastnik jeżeli na wiosne będzie równie skuteczny a klub wywalczy tytuł to nie ma szans ,że go nie wykupimy.Najbardziej podoba mi się dobry strzał z dystansu i dobre ustawienie w polu karnym (piłka go szuka)
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.10.2011, 21:01
Strzał z dystansu a'la Maciej Żurawski, Brożkowi kilka razy też się udało, ale to co robi Izraelczyk... Miodzio, brakuje czasem tylko dojścia przy wrzutkach na krótki słupek. Wart nie 1,3, ale już grubo ponad 2mln.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.10.2011, 21:04
Niewykupienie Dudu będzie działaniem na szkodę spółki - prokurator
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 20.10.2011, 21:42
Dudu Goal Machine.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.10.2011, 23:18
Diaz OUT , Lamey ława , Kirm ława , Chavez ława.

Bitona nie wykupią , bo za prawoe 2 mln E. można kupić 3 porządnych grajków , a szkoda.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.10.2011, 23:26
Jak znajdziemy grajka, samograjka to Cupiał nawet 4 mln euro może wyłożyć Ale tak jak kiedyś mówił, nie będzie przepłacał za niesprawdzone gwiazdy.

Z Diazem i Lameyem się zgadzam, nie mamy obrony bocznej.
Ale do tej 2 dochodzi "TRAGICZNY" bezzwodowy... KIRM.

A moja propozycja transferowa to Abdou Razack Traore !!
Kontrakt do : 31.12.2012, czyli jeszcze rok. 500 tys. euro i powinien być nasz, bo na tego Kirma to patrzeć nie mogę.
Chłopak spadnie niczym Smolarek z tronu i nikt go nie będzie chciał.
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 21.10.2011 o godz. 00:31.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.10.2011, 07:38
Niech juz zbieraja pieniadze na wykupienie Bitona.
Odpowiedz cytując
prezes21r
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 21.10.2011, 08:06
zgodze się Bitona trzeba wykupić za wszelka cene..
Ale nie wiem po co się tak jarac bracmi M.. Michał Nalepa który jest na wypożyczeniu gra z nimi w jednym składzie i spojrzcie na jego statystyki 3 gole w 9 meczach a jest obrońcą oni tyle to razem wzieci dopiero mają i to przy 23 meczach...
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 21.10.2011, 17:25
Trzeba wykupić Drogbę Bitona. Nie ma innej opcji.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.10.2011, 17:33
Trzeba brać każdego kogo podsunie nam agent od Meliksona i Bitona
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 21.10.2011, 17:41
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Trzeba brać każdego kogo podsunie nam agent od Meliksona i Bitona
Niektórzy zarzucali Stanowi, po niezbyt udanym debiucie Bitona ze Skonto, że po sukcesie Meliksona w Polsce ściąga wszystkich piłkarzy od tego agenta, ale....
Jeśli każdy piłkarz od Dudu Dahana będzie nam tyle dawał to bierzmy każdego kogo możemy.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.10.2011, 18:36
Wszystko pięknie, wszystko super, ale boki obrony do d... Te luki w składzie są do poprawki. Na tych pozycjach powinny być najmocniejsze ogniwa w zespole a u nas są to najsłabsze punkty... Jak już mówicie o Dahanie, to pewnie Standard L. sprzedałby Gershona, którego ciągle wypożycza do Kortrijk.
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 25.10.2011, 13:55
Dziękuje modowi , że usunął mój post ..

Cytat:
W krakowskiej Wiśle zamierzają postawić na szkolenie młodych, polskich bramkarzy. Jak informuje "Przegląd Sportowy" działacze Białej Gwiazdy dążą do stworzenie tzw. "Złotej Grupy".

W czołowych polskich klubach od dawna prym miedzy słupkami wiodą zawodnicy z zagranicy. W Wiśle obecnie broni Pareiko, w Legii Kuciak, a w Lechu Burić. Działacze Białej Gwiazdy chcą jednak by w przyszłości bramkarzem numer jeden był w ich klubie Polak, dlatego zamierzają powołać tzw. "Złotą Grupę".

- Planuję stworzyć "Złotą Grupę", w której trenowaliby najzdolniejsi młodzi bramkarze w Polsce., tak żeby interes klubu na tej pozycji był zabezpieczony na długie lata...W tej chwili robię przegląd zawodników, których już mamy, a od wiosny będziemy się rozglądać za bramkarzami w całym kraju - przekonuje na łamach "Przeglądu Sportowego" Paweł Primel, który zajmuje się trenowaniem bramkarzy w zespole Wisły.

Biała Gwiazda planuje założenie sieci skautingu w całym kraju. Zaufani ludzie mieliby informować o utalentowanych zawodnikach, a ci byliby ściągani do zespołu obecnego mistrza Polski.

Modyfikacji ulegnie również model szkolenia. Najzdolniejsi młodzi bramkarze mają raz w tygodniu uczestniczyć w zajęciach z zespołem seniorów lub mieć indywidualne treningi z Primelem. Wszystko to ma zaprocentować w przyszłości młodym polskim bramkarzem między słupkami bramki Białej Gwiazdy.
W końcu coś ruszy
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.10.2011, 13:58
Znowu będą budować sieć skautingu w całym kraju? A co się stało z pięcioma poprzednimi?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 25.10.2011, 14:12
Jakieś to takie dziwne... . Czy ci najzdolniejsi niezdecyduja sie pojsc do Legii, tam sama osoba Dowhania przyciaga, Primelowi do tego daleko. Druga sprawa to czemu ta siatka i Zlota Grupa ma sie ograniczac TYLKO do bramkarzy.

Apropo transferow i szkolenia, budzet wg. slow Basalaja zostal stworzony w ujeciu negatywnym a wiec, powiedzmy np. odpadamy ze Skonto. Mysle ze okolo 4 baniek eur juz zarobilismy, te pieniadze powinny byc nadwyzka na inwestycje - calkiem spora nadwyzka. Do tego dodac nalezy kase za klauzule Uche. Ciekawe czy wyladuja w Myslenicahc czy na R22. Jesli w Myślenicach to nie ma się co więcej łudzić, że z obecnym właścicielem bedziemy sie rozwijac.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów