|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Dużo w zeszłym roku mówiło się, że Lechia jest uzależniona od Traore. Dziś kolejny raz przekonałem się, że za mojego życia nie było tak uzależnionej drużyny od jednego zawodnika, jak jest teraz Wisła od Bitona..
Ostatnio edytowane przez wanciak86 : 20.10.2011 o godz. 20:51.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Sezon pucharowy uratowany, prestiżowe zwycięstwo dzięki któremu piłkarze poczują się mocniejsi .
Teraz jakimś cudem nie przegrać w Londynie i będzie ciekawie do końca rozgrywek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jaki hura optymizm tutaj panuje... Bardzo się cieszę ze zwycięstwa, ale nie zapominam, że grając 11 na 11 to Fulham nas zamknęło w hokejowym zamku. Mieliśmy jak zwykle trochę farta, Maaskant to się naprawdę pod szczęśliwą gwiazdą urodził. Po czerwonej kartce, zdecydowanie przesadzonej, Fulham się nieźle pogubiło. No ale może będzie jakieś przełamanie.
U nas zdecydowanie najlepsi dzisiaj Iliev i Nunez . Najsłabsi Kirm i Diaz. Gratulacje za zwycięstwo. ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jestes Jasiu, Kleopatra czy Irena Ochodzka ?
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie przesadzałbym, że mu się nie chciało. Nie wiem, gdzie oglądałeś mecz i jak to wyglądało z pespektywy TV, ale z trybun było widać, jak szukał sobie miejsca to na lewej, to na prawej. Inna sprawa, że tradycyjnie nic mu nie wychodziło.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Fakt, że Fulham nie potraktowało tego meczu jako priorytetu - oszczędziło kilku piłkarzy z pierwszego składu. Ale:
- my gramy bez Meliksona, Małeckiego, Sobolewskiego i Jovanovica; - nawet bez kilku podstawowych graczy i będąc w ogonie tabeli Premiership Fulham ma pakę na MP; - Amika w zeszłym sezonie właśnie dlatego odnosiła sukcesy, bo przeciwnicy (Juve, MC) ich lekceważyli. Jakoś wtedy nikt nie narzekał, tylko cała Polska zachwycała się ich sukcesami. Co do Garguły, to się nie zgodzę. Jest spora poprawa, tyle że Łukasz nie ma jeszcze sił na 90 minut na dobrym poziomie. Pierwsze 45 minut było bardzo dobre, więc jest jeszcze nadzieja. Melikson jeszcze trochę będzie pauzować, więc Garguła ma szansę się odbudować poprzez w miarę regularne występy. Słyszę głosy, że jesteśmy uzależnieni od Bitona. A Amika od Rudniewa nie jest? Paradoksalnie to Dudu może u nas dłużej zostać (do końca sezonu) niż Łotysz (może odejść już w zimie). Cieszmy się, że chłopak jest w formie zamiast martwić na zapas.
7kotów: opcja nr 3
Ostatnio edytowane przez flamengista : 20.10.2011 o godz. 20:58.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
No nareszcie dobry mecz w naszym wykonaniu . Nie jesteśmy jednak tak słabi , jak to kreuje większość kibiców i media , jeśli zespół z Premier league praktycznie nie stwarza w meczu 100% sytuacji .
Można powiedzieć - grali w 10 , ile to razy graliśmy w 10 ze słabszym przeciwnikiem , a i tak prowadziliśmy grę , wręcz zamykaliśmy ich na własnej połowie . Fulham tego nie potrafiło . Wisła grała z głową , może czasami brakowało ludzi z przodu , ale własnie takie mecze , zaprocentują za rok w pucharach . Brawa za walke i ambicje. W końcu drużyna Maaskanta zagrała dokładnie tak jak musiała zagrać . I wygrała . Oceny indywidualne: Pareiko - bez zarzutu , 7 Lamey - 6 - dobry mecz , ale szybkości to mu już nie przybędzie . Widać że gra z przymusu , ale dzisiaj nie oddawał tyle pola jak w Holandii. Jaliens - 8 , oglądajmy takiego Jaliensa w każdym meczu i kibice juz nigdy nie bedą go 'ściągać' z boiska Chavez - 4 , niestety równia pochyła w dół . Musi odpocząć 2-3 spotkania bo się nam czołowy zawodnik kompletnie posypał . Diaz - 6 , 3-4 razy go niemiłosiernie ograli , ale jak na niego dawał rade . Poza tym nieźle dogrywał piłki do przodu. Wilk - 7 , często grał na alibi , ale nie odpuszczał , bardzo dobry mecz Nunez - 8 , szkoda będzie się z nim żegnać ( jesli rzeczywiście ma klauzule 1 mln euro ) , bo o lepszego łącznika obrony z atakiem ciężko ( jak na nasze warunki ) . Garguła - 5 - w moim przekonaniu dzisiaj zawiódł . Coś mi się wydaje że juz nigdy nie wróci stary Garguła . Brak mu tej nieszablonowości którą miał kiedys . Poza tym za szybko siadł fizycznie Kirm - 5 - dynamiczy , ale nie wygrwał pojedynków , ne oczekiwałem po nim cudów Iliev - 8 - w I połowie przewyższał o 2 klasy nawet napastników Fulham . Fantastyczny mecz w I połowie . W II opadł potwornie z sił Biton - 8 - Kupić . Jesli kosztuje 1,5 mln to wziąść kredyt . Po tylu bramkach jego wartość już teraz oscyluje w granicach 3-4 mln euro , a potencjałem imo ma większy niż Rudniev . Czekaj , Brud , Boguski - dobrze ich widzieć w końcu na boisku . Maaskant odrabia zadanie domowe . Ta drużyna może być tylko lepsza . Pamiętajmy bez kogo ta drużyna musi w tej chwili grać . |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
No prosze Cie, jeszcze niedawno wszyscy mówili, że Wisła bez Małeckiego, potem Meliksona nie istnieje, jest od nich niesamowicie uzależniona. Teraz, że Biton strzela to fajnie od tego w końcu jest napastnik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Napastnik ? to jest za małe słowo, na to ile bramek (na ilość strzelonych) ma sam Biton dla Wisły.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Po meczu...dziekuje przede wszystkim sedziemu ;-), bo to co dzisiaj odstawial, to naprawde "klasa" pokroju Lyczmanskiego
. A drugi w kolejnosci, to oczywiscie Biton. Szkoda, ze chlopaka pozegnamy po sezonie, ale promuje sie elegancko. To tyle, bo wiele wiecej nie da sie napisac o meczu, gdzie gramy na obrone Czestochowy w 11 na 10. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
to jest prawdziwy bombardier. Żeby go tylko Wisła wykupiła
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Biton to taki Switlica. wpadaja mu te gole ale gra jako taka pozostawia sporo do zyczenia.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Co się działo w tym polsacie? Napiszcie tym co byli na meczu.
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Chcesz Lyczmańskiego-bis - to oglądaj mecz Legii. Właśnie Wawrzyniak wyciął gościa z Rapidu równo z trawą w polu karnym i nic. Co do Bitona, to przecież Cupiał mógłby się szarpnąć - przecież ta inwestycja raczej się zwróci. Można na nim sporo zarobić. Problem w tym, czy zawodnik po wypromowaniu się w Wiśle nie dostanie lepszej propozycji. Nie wiem, jakie są zapisy w umowie o wykupie, ale Biton na pewno też ma coś do powiedzenia w tej sprawie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Poczekajcie do następnej porażki, bo wypisywanie takich bredni po zwycięstwach sprawia, że tracicie jakiekolwiek poważanie u normalnych osób. A co do meczu to przede wszystkim Biton pokazał klasę, eśli miałbym go z kimś porównać to z Żurawskim, a nie Brożkiem. Młody, bramkostrzelny, myślę, że ma potencjał podobny do Rudnevsa z Amici. Niewykupienie jego byłoby błędem większym od sprzedaży w jednym okienku 2 środkowych obrońców. Dalej Jaliens, świetny mecz, z resztą podobnie jak drugi "ćpun z Holandii", tu tak do krytyków, którzy teraz mogą wyżywać się tylko (z resztą słusznie) na pokracznym Diazie, czy sędziemu(!) za to, że skrzywdził Fulham i sprawił, że zabity został duch gry fair! Kolejnie, Iliev - jedyny obecnie piłkarz, który potrafi grać 1 na 1, no i w końcu środek pola, który zagrał na normalnym poziomie - bez rewelacji, ale w końcu bez większych błędów i aktywnie w przodzie. Nunez po kilku słabszych meczach zagrał bardzo dobrze, ciągle jednak jestem ciekaw jego gry na lewej obronie, gdzie wg mnie byłby na ten moment idealnym piłkarzem. Czyżby w Londynie Czekaj w pierwszym składzie? Raczej nie, bo wróci Jovanović, a w dodatku ten mecz mógłby znacząco obniżyć jego opinie wśród kibiców. Mecz z Podbeskidziem wydaje się idealny do dłuższego występu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
A cóż Was to pierd... w mediach tak wzrusza. Jeszcze ze dwa mistrzostwa i się przyzwyczają. Srał te cioty parchaty pies.
Sam mecz na wielki plus. To my byliśmy bardziej osłabieni kadrowo a nie Angole. Sobol, Mały, Maor, Jovanic, Genkov. Przy naszej kadrze to tak jakby tamtym wypadło 12 zawodników z kadry. Wreszcie pokazali charakter. Pewnie, że jeszcze daleka droga ale w tej sytuacji to wręcz cud. Nawet nie chodzi mi o sam wynik ale o dominację na boisku przez większość meczu. Czerwona kartka? A ktoś kazał mu odwalać taki numer? Wiele to nie zmienia bo na papierze dzieli nas czas w jakim leci się na księżyc. Przy takiej teoretycznej przewadze powinni nas i tak pojechać łatwo i przyjemnie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
JA się pytam dlaczego ten GUMIOK gra w oldbojach NASZEJ WISEŁKI przecież gościu Ją bezszcześci w każdym komentarzu nieudolnym podczas transmisji meczu. Jest poddanym WARSZAWKI.Panie PREZESIE CAŁKOWITY ZAKAZ DLA TEGO pana na STADION NASZEJ WISEŁKI . Niech wypasa owce i Borkowi doi mleko.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Podziękujcie mojej teściowej ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
W tym co dzieje sie np. w Polsacie to to spora zasługę mają kibice Wisły. Choćby na tym forum. Maaskant to śmieć, co on robi z Wisłą, Vaalcx załatwia szrot, Basałaj pogrąza Wisłę...Kuźwa ludzie. Jesteście przeżarci jakąś nienawiścią niczym Weszło. Ten portal [potrafil najpierw zjechać Maaskanta za to, że bierze winę piłkarzy na siebie, a następnie zjechac go za to, że wskazuje winnego piłkarza! Rozdwojenie jaźni
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zwycięstwo nad niezłym klubem z Premiership jest dla każdej polskiej drużyny sukcesem, niezależnie od okoliczności w jakich udało się to osiągnąć. Cudów nie graliśmy ale źle to też nie wyglądało. Fakt że Fulham odpuściło mecz, ale to chyba taki symbol Ligi Europejskiej. Dla większości drużyn z najlepszych lig te rozgrywki to pryszcz na dupie. Żaden prestiż, żadna kasa. Jest więc okazja żeby się pokazać i my to dzisiaj wykorzystaliśmy.
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Proszę: http://www.weszlo.com/news/8190 Maaskant zły bo zjechał Chaveza
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Mamy czas do końca sezonu, aby określić się czy jego kupno jest miarodajne i tyle. Z Chavezem też była niewiadoma, wszyscy chcieliśmy go kupić, ja osobiście również ale fakt jest taki że Chavez jest za słaby na Europejskie Puchary. Zobaczymy czy Biton zwołuje Europe, Lige. Wisła to taki klub, gdzie 15-20 bramek na sezon napastnika to podstawa. Biton tego jeszcze nie osiągnął. Zobaczymy, pożyjemy ale przyznaję że nogę prawą i lewą ma zarąbiście ułożoną i te jego strzały z dystansu ... no można się zakochać. ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy to nie byl nasz najlepszy mecz w tym sezonie. Po raz pierwszy od dawien dawna nie nudzilem sie na Reymonta przez ani minute. Doping tez spoko. Wiadomo duzo czesu gralismy w przewadze i mimo, ze dlugo utrzymywalismy sie pod polem karnym Fulham to brakowalo pomyslu ale gdy sily byly wyrownan to tez my mielismy lepsze szanse wiec zwyciestwo uwazam za zasluzone
Szkoda tego meczu z OB to moze by byly jakies nadzieje do ostatniego meczu.![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A obiektywnie co oni zyskują na LE? W pucharach gra chyba 7-8 angielskich drużyn. Za transmisje TV kokosów na pewno nie ma, pewnie większą oglądalność ma ich byle mecz ligowy, kasa za bilety żadna czego dowodem są ceny na mecz z Wisłą, zainteresowanie mediów meczami średniaka z Premiership z polskimi i duńskimi drużynami pewnie też znikome, a co za tym idzie marketingowo niewiele można zyskać. Ja tu wielkich atrakcji nie widzę. ![]()
:/
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|