|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Chciałem raczej powiedzieć, że budując drużynę, powinno zacząć się od dobrego trenera... (pomijam kwestię bazy szkoleniowej, rzecz jasna). ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ze zdumieniem kiedyś przeczytałem, że Maaskant w jakimś holenderskim klubie dostał zakaz wypowiadania się w mediach. Teraz chyba już wiem dlaczego. Jeśli ma takie bzdury opowiadać to jestem za tym aby w Polsce również nie zabierał głosu w mediach. Po ostatnich wypowiedziach jest taka jazda po nim (słuszna!), że to kompromituje już nie tylko Pana trenera ale cały klub, piłkarzy i kibiców. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem oficjalnie przerażony jakie głupoty nasz trener opowiada....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jasne. Po Petrescu też była "słuszna" jazda. Śmiał krytykować sędziów. Tych samych, którym później z nazwisk zostały tylko pierwsze litery
![]() Najbardziej przeraża mnie, jak mniej lotni kibice dają się wciągać w gierki prasowe mające zachować status quo u trenerskiego żłobu. Powodzenia. P.S. Jak dla mnie Maaskant może mówić, że to kosmici nam bramkę sprezentowali: jeżeli uważa że to pomoże drużynie. W razie konieczności jestem gotów zaświadczyć, że tych kosmitów widziałem (choć w nich nie wierzę). Dla mnie to były kolejne ważne punkty i kolejny krok do wy.......enia Purpurowego Czesia z Jagiellonii. Dublet. Gdyby nasi kupili mecz - nie byłoby litości. Ale tak - zrobili to, co powinni byli zrobić: wykorzystali sytuację. Dobili frajerów. Tych pokładających się na boisku, chamsko faulujących, grających prymitywny futbol piłkarskich frajerów. Niech Czesio ich nauczy, że gra się dotąd, aż sędzia zagwiżdże po raz ostatni.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.10.2011 o godz. 20:22.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
A ja sądzę, że nie byłoby tematu Maaskanta ani tu, ani w mediach, gdyby nie jego wypowiedź po meczu. Palnął głupotę a potem wielkie zdziwienie, że hieny z weszlo.com i innych się na nas rzuciły... Jak one tylko na to czekają. Niech każdy pracownik klubu pomyśli dwa razy, zanim coś powie do mediów, bo nas zjedzą. W "Rzeczpospolitej" chyba już napisali, że bramkarz Jagi dostał od Jaliensa z łokcia w twarz... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
był Petrescu jest M jeśli Holenderski Mourinho nie wypali to raczej zagraniczna opcja z trenerem już nie będzie brana być może C zdecyduje się powierzyć stery komuś ze sztabu może Moskal albo inne głośne nazwisko z ekstraklasy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziennikarze domagali się jego głowy po serii słabych meczów, mimo że dopiero co przejął stery. Na szczęście udało mu się wynikami zamknąć im usta. Następne natężenie zaczęło się po Apoelu i trwa do dziś. Identycznie jak z Petrescu. Ja rozumiem osoby, dla których jest w tym konkretna kasa. Kibiców - nie do końca. Mogę to co najwyżej zrzucić na naiwność. EDIT: I ten Valcxx żadnym bogiem nie jest. Polecił takiego słabego trenera. Nie zna zasad, nie da zarobić kolegom. Jak to napisał Iwan: "Bunoza nie przyjechał tutaj siedzieć na ławce". ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.10.2011 o godz. 21:14.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Proponuję wszystkim pokutnikom, pielgrzymkę na kolanach do Jagielonii w ramach przeprosin za logiczną filozofię Maaskanta, gdzie nad tak czy inaczej, zapadłymi faktami, przechodzi się do porządku dziennego, bez samobiczowania się najczęściej za nie swoje błędy. Sędziego Liczmańskiego zaś, ogłosić świętym, najlepiej do końca roku, na pierwszych stronach Weszło. Opanujcie amog sączący się do waszych sterowalnych mózgów, bo urąga to trochę Wiśle Kraków. Liczę tym razem na rozsądek Cupiała, co jest wręcz niesamowite, gdy wspomnę uprzednie lata i błagania kibicow o stabilizacje i profesjonalizacje Wisły.
Ja wiem, że po Twente Holendrzy zasługują na rewanż, ale może nie zaczynajmy od wszystkich naszych pod ręką. Maaskantowi zaś niewątpliwie przyda się kubeł zimnej wody na głowę, nie tyle za przeszłość, lecz bardziej na przyszłość, jeśli chce ją w Wiśle mieć. Nadal przychylne mu szczęście ligowe, nie będzie raczej wieczne, podobnie, jak w pucharach, gdy opuściło go nagle. Mam nadzieję, że nie będzie umierał za nic nie grającego Jaliensa z przepięknym CV, jak ostrzegałem go kilka miesięcy temu. Ponownie sugeruje Valckxowi, poważną analizę potrzeb transferowych Wisły, bo ja nie mam nic do zagranicznych piłkarzy, ale wyłącznie lepszych od polskich, gdyż jest to zasada wszędzie na świecie stosowana, więc Maaskant nie powinien wyrażać zdziwienia, bo w Bredzie nie pracuje a Jaliens jest Holendrem a nie Polakiem, podobnie, jak innej narodowości, niektórzy gorsi od Polaków piłkarze Wisły. Jakkolwiek nie jest, nie dajmy się ponieść emocjom i dajmy czas wszystkim, mówiąc sobie konstruktywną prawdę, w ramach wspólnego dobra. Zawsze fakty na koniec, przemówią i wszystkich podsumują. Póki co wara od Maaskanta,wszelakiej maści amatorom piłkarskim z nad Wisły.
Ostatnio edytowane przez kot : 17.10.2011 o godz. 23:53.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jasny gwint... w wielu sprawach nie zgadzam się z wolfym, ale to jest ta, w której ma on 100% słuszność. Polska myśl szkoleniowa próbuje dostac się do żłobu w Wisle, a wy ją w tym popieracie takim krytykowaniem trenera.
Zareczam wam, ze gdyby Maaskant nie wypowiadał się tak na konferencjach, to przyczepiliby sie do jego roweru i do żony. Teraz jest dobry moment do wyrzucania Maaskanta z siodła, bo nie broni się super dobrą grą drużyny i samymi sukcesami. Od wiosny, kiedy mistrzostwo dla Wisły zbliżało się wielkimi krokami, chamscy krytykanci siedzieli cicho, bo wiedzieli, że osiagnięty wynik sportowy nie pozwoli nikomu nawet pochylić się nad rzucanymi kalumniami, czy wyszukiwanymi słabymi stronami. Teraz nadszedł dołek więc tym bardziej mnozą się ataki. Nie dla dobra Wisły, ale dla korzyści polskiej myśli szkoleniowej i mozliwości dojenia z Cupiała kasy poprzez ukladziki w ekstraklasie z nowym wielkim treneiro na Reymonta. Podobnie było z Petrescu. Kiedy nie szło, zaczęto wyszukiwac i wyolbrzymiać różne śmieszne sytuacje, ktore w innym klubie przesłyby bez echa. Petrescu miał pecha, że w drużynie miał wiekszość Polaków, którzy go nie bronili. Maaskant na szczęście ma bardziej międzynarodowy skład, ktory stoi za nim murem. Wszyscy śmiali się z Petrescu jak to oskarza polskich sędziów, polskich działaczy, polski system szkolenia i trenerów (o czym wspomniał wolfy). A to forum jechało wtedy równo po Petrescu bardziej doceniając to, co twierdził Wdowczyk niż to, co twierdził trener Wisły. Dzisiaj jest podobnie. Robi się z Maaskanta wariata i nieudacznika. Kiedy doczekam się czasów, że kibice Wisły, wbrew wszystkiemu, na dobre i na złe, będą z tym, kto jak i oni chce dobra Wisły? Może Maaskant nie jest najlepszym trenerem jaki mógł się trafić Wiśle, ale wolę go po stokroć niż jakiegokolwiek Polaka skażonego polską myślą szkoleniową i układami trenerskiej karuzeli w Polsce.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 17.10.2011 o godz. 21:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Co do pomagania drużynie to Maaskant sięga poziomem niejakiego "erudyty" Małeckiego z ostatnich wypowiedzi. Obaj pomagają Wiśle. Taki przewrotny plan -> pomoc przez kompromitację ![]() Co do Maaskanta - powinien zostać i spokojnie pracować przynajmniej do czasu, aż będziemy mogli zatrudnić kogoś zdecydowanie lepszego, a konferencje prasowe odbywać z tajemniczym uśmiechem na ustach podczas wypowiedzi kogoś rozsądniejszego - Czarek Wilk ładnie gada ![]()
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 17.10.2011 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Podpisuje sie po slowami Framata.
Maaskant to nie chodzący ideał ( a kto jest?) i mimo tego wole jego niz kolejnego wąsatego suma z ukladami w PZPN. P.S Krytycy Maaskanta,Janas jest wolny zamienicie się?A ponoc jeszce Mietek Broniszewski i Albin Mikulski maja zakusy na trenerke w Wisle,co wy na to ? ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
http://www.fakt.pl/Chce-wziac-Wisle-...,132946,1.html Piechniczkom i Engelom solą w oku obcokrajowiec u koryta z którego czerpać by mógł jeden z nich.... Co nie zmienia faktu że ostatnio nasz trener ma słabszy okres i atakować go łatwiej.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ja to nawet Lameya i Jaliensa przeboleje pod warunkiem że Stan i Robert ściągną kogoś z Holandii lub Niemiec kto będzie specjalistą wysokiej klasy od przygotowania fizycznego ,bo to że Wisła nie jest dobrze przygotowana pod tym względem to wiadomo od dawna..
Co do "spisku" Warszawy czy też polskiej myśli szkoleniowej..Zgadzam się w zupełności. Przecież od dawna widać jak ich (od Piechniczka począwszy) "grzeją" zagraniczni trenerzy. A co do mediów, tak jak ktoś napisał: wszystko się mieści w Warszawie. C+ przecież jest prolegijny ze Smokowskim i Twarowskim z Naszej Legii, Kołtoń i jego PS również.. Teraz taki przykład trochę może śmieszny ale zauważyliście na meczach wyjazdowych Legii jak rozstawiają mikrofony blisko trybuny przyjezdnych? Przecież na każdym ich meczu są oni głośniejsi niż gospodarze w co chyba każdy wątpi..
Ostatnio edytowane przez Mixu : 18.10.2011 o godz. 10:09.
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Fakt to fakt i zbytnio ich pisaninom nie ma się, co przejmować, ale może to otrzeźwi, co bardziej krewkich krytyków Maaskanta.
Zespół gra brzydko, w Europie dostajemy bącki, ale jak dotychczas przegraliśmy u siebie z Lechią zaraz po pęknięciu balonika z LM i na wyjeździe z Legią, zremisowaliśmy na wyjeździe grając drugim składem z Koroną oraz Polonią Warszawa i Widzewem walcząc o LM. Wyniki patrząc chłodnym okiem statystyka nie są złe. Jest w nas na pewno rozgoryczenie, bo miała być LM i wydawało się, że jest blisko. Dzieliliśmy już pieniądze balonik był ogromny. Pękło a w nas została gorycz i złość w tym na Maaskanta i Stana, odżyło zniesmaczenie ilością Polków w składzie, kolesiowskim układami trenera. Patrząc szerzej zaczęło się też polowanie na holenderską Wisłę. Chcę Wam przypomnieć jak w połowie ubiegłego sezony ,,tuzy” polskiej myśli trenerskiej jechały po nas. Dziś czytam, że minister sportu zaczyna coś mówić o korupcji związanej z meczem z Jagielonią http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html . Myśliwi poczuli krew i zaczęło się polowanie. Nie mówię, żeby nie krytykować, ale Panowie i Panie miejcie na uwadze, że NASZEJ POLSKIEJ MYŚLI TRENERSKIEJ bardzo jest nie w smak, że ktoś z poza układu odnosi sukcesy, a do tego Wisła jest nielubiana i gdyby nie daj boże znowu zdobyła MP zamiast ukochanego Poznania to dla niektórych byłby to dramat.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 18.10.2011 o godz. 10:15.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Też uważam że Maaskant powinien zostać minimum do wiosny. Również nie jestem entuzjastą polskiej myśli szkoleniowej. Podobnie uważam że następny trener powinien być lepszy od aktualnego i kolejnego wyboru należy dokonać w sposób głęboko przemyślany i spokojny, pozostawiając rzecz jasna Stana na swoim stanowisku. Tyle że ...Wisła gra zwyczajnie brzydko ...walką i charakterem drużyny, oraz indywidualnościami wygrywamy kolejne mecze ...jednak brak w tym polotu i ofensywnych schematów gry. Trener więc zna swoje rzemiosło ale orłem na dziś nie jest ...może sie poprawi... kto wie może.
A jaki nowy trener, no bo prędzej czy później będzie następny i nowy … i koniecznie lepszy i pewnie z zagranicy. Ano taki co poprawi to co jest nie tak. Gra obronna to brak jakości i tu bardziej liczę na Stana że sprowadzi LO i może środkowego (choć może rozwiną się i dojrzeją Bunoza i Czekaj) . Liczę też że pojawi się lepszy def. niż Sobolewski. Jednak gra ofensywna to koniecznie lepsza praca trenerska, bo tu potencjał jest. Trzeba jednak poczekać na Meliksona i na jeszcze jakiegoś nowego grajka ofensywnego sprowadzonego przez Stana i w samej rzeczy ...potencjał jest. Efekty więc mogą przyjść wiosną jednak już teraz chciałbym koniecznie zobaczyć choć przebłyski fajnej gry z Bitonem i Genkowem w ataku dużo dłużej niż w kwadrans. Generalnie jeśli Maaskant ma zostać to musimy być w samej szpicy w tabeli po rundzie jesiennej i mieć jakieś podstawy w jakości gry że wiosną będzie lepiej. Zwyczajnie Wisła musi zagrać więcej takich spotkań jak to w Poznaniu i to bardziej skutecznie i bez przespania pierwszych 25 minut (bo w tym okresie jakoś bramki strzelić nie potrafimy).
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.10.2011 o godz. 11:04.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A to juz nie mozna zamienic Maaskanta na kogos z zagranicy?
Popadliscie w panike ze kolejny trener musi byc z Polski i to wasz kolejny smieszny argument. Kto wogole rzucil takie haslo ze kolejnym trenerem bedze Polak? Pokazcie tego antywislaka? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Moje zdanie oczywiscie jest niezmienne - w pelni popieram Maskanta ( choc w meczu z Jaga bylem zdegustowany - ale przeszlo mi po koncowym wyniku).
Cos nam idzie w tym sezonie jak po grudzie a mamy tylko punkt straty do liderow , strach pomyslec co sie z tabela stanie jak zaczniemy grac swoje .. ps) wielkie NIE dla lesnych dziadkow w Wiselce !!!!!!!!!!!!! zadnych nieudolnych trenejro powiazanych z pzpn
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 18.10.2011 o godz. 14:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
Na mojej ostatecznej ocenie trenera zadecydują 2 najbliższe mecze. Jeśli w obu (jeden z nich to mecz z outsiderem polskiej buraczanej, przypominam) zagramy 1 napastnikiem i dalej będziemy prezentować klasyczny antyfutbol Maaskanta, to jednoznacznie określę się jako przeciwnik Holendra na ławce trenerskiej Wisły. Na razie skłaniam się ku negatywnej jego ocenie, ale dam mu jeszcze szansę. Cytat:
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 18.10.2011 o godz. 15:04.
![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
No to się Maaskant zreflektował - wolę trenera, który nawet jeśli palnie gafę to się poprawi niż pajaca, który "dla dobra drużyny" gada głupoty i kompromituje siebie i klub.
Podobnie jak sędzia, choć tu konsekwencje są znacznie poważniejsze. Teraz można powiedzieć, że trener bywa nieuważny ale na szczęście już nie można, że ślepy i łgarz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Stawiam że Cupiał zjebał Basałaja w stylu:
"co on (Maaskant) kuLwa wygaduje? jakie nie było faulu? CAŁA POLSKA WIDZIAŁA!, co on ćpa? idz do niego i niech to sprostuje!" oczywiście na luziku ![]() CMSNero - gramy cały czas swoje, czyli wielkie gówno, smutne ale prawdziwe
Ostatnio edytowane przez TRZEBINIAnin : 18.10.2011 o godz. 14:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() Jakos po meczach w ktorych gralismy przecietnie czy gownianie a Maaskant mowil, ze gralismy dobrze, pare dni pozniej nasz trenejro nie poprawial sie i nie mowil, ze zle cos ocenil. Jestem przekonany, ze Maaskant sam z siebie tak po prostu nie przyznal sie do blednej oceny sytuacji z golem na 1-1. Ktos z klubu szepnal mu slowko bo jakby nie patrzec, to wypowiedz Maaskanta tez odbila sie dosc glosnym echem po tym spotkaniu. Dostal polecenie by przy pierwszej okazji odwolac swoje slowa bo to tez zle swiadczy o klubie jesli jego trener bezceremonialnie po prostu mija sie z prawda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nieważne w jakich okolicznościach, nieważne czy z własnej woli czy został do tego zmuszony. Sam fakt, sprostowania informacji nieprawdziwej jaką wygłosił po spotkaniu z Jagiellonią bardzo mi się podoba, trzeba mieć jaja by przyznać się do błędu. Brawo Robert.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie dość, że ważne, to powiem więcej - kluczowe. Jeśli skrucha i przyznanie się do winy są szczere, to ok. Jeśli jednak powiedział tak, bo ktoś mu zagroził, że "dostanie po premii", to jest gorzej niż wcześniej. Niemniej, jak było naprawdę nie dowiemy się nigdy, więc nie ma co tematu roztrząsać. Przeprosił i koniec. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Pytanie czy Maaskant w ogóle wie o tym, że się przyznał do błędu bo to wbrew pozorom takie pewne nie jest. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
czytam i juz nie moge.. Zwolnic trenera jest najprosciej pewnie jak bedzie inny bedzie lepiej.... LUDZIE DAJCIE MU ZYC. moze nie gramy poruwajaco ale trzeba popztrzyc na tabele mamy 1 punkt straty do 1 miejsca wiec ja uwazam ze trzeba wzmocniej a nie zmieniac trenera
pozdro dla wszystkich Wislakow |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cóż, ostatnio trochę rzadziej się wypowiadam, ale głównie dlatego, że czytając ostatnie wypowiedzi Wolfy'ego w pełni się pod nimi podpisuję.Maaskant może być zwolniony w każdej chwili, problem polega na tym, aby znaleźć w takiej sytuacji trenera lepszego od niego.Sądząc z tego co się teraz dzieje wszystko wskazuje na to, że następnym wybrankiem może być przedstawiciel mitycznej "PMŚ" co automatycznie wyklucza kategorię "lepszy"
Nikt nie twierdzi, że mamy trenera wybitnego w skali europejskiej.Mamy trenera młodego, na dorobku cały czas uczącego się. O ile w skali europejskiej trenera mamy przeciętnego to większość piłkarzy nawet takiego poziomu nie osiągnęła.Jeżeli w ostatnim okienku grzebaliśmy przede wszystkim w śmietniku to jak można oczekiwać, że znajdziemy tak dania z Wierzynka? Walckx dysponując tak ograniczonym budżetem potrafił i tak załatwić Bitona i dobrze prognozującego Jovanovic'a.Główny zarzut w jego kierunku - Jaliens był już wielokrotnie omawiany i dla mnie sprawa jest jasna - 99 jeśli nie 100% krytykujących teraz ten transfer to hipokryci. Wracając jeszcze do Maaskanta z tak słabym materiałem potrafił zrobić w Pucharach w moim przekonaniu wynik ponad stan a już na pewno na maksymalnym poziomie.Oczywiście ja też widzę szereg błędów tylko kto ich nie popełnia? Wzywanie do zwolnienia Maaskanta jest jednocześnie prośbą o powrót do łask PMŚ i zrobienie kolejnego kroku w tył.Jeżeli chcecie na ławce oglądać kolejnego magika to jest to świetny pomysł!... ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że Maaskant się poprawił po usłyszeniu słów- przeprosin sędziego Lyczmańskiego. Bo skoro nawet sędzia się przyznał do błędu, no to Robertowi nie wypadło tego tak zostawić.
Nie lubię jak trenerzy czy piłkarze wypowiadają regułki znane od lat przy pewnych kwestiach, ale czasem jest to o niebo lepsze wyjście... Co do trenera naszego- mnie tam tak bardzo nie interesuje to co on mówi, a to co robi. A niestety, mówcie co chcecie, ale efektów jego pracy tak naprawdę nie widać. Okey, wyniki złe nie są, ale z Wisłą zdobycie mistrzostwa i utrzymywanie się w czubie tabeli i PP to nie jest nic wielkiego. Ba, nawet obecność w LE do mnie nie przemawia, bo co z tego, skoro obrywamy tam z każdym (a Lech stety czy niestety, ale pokazał, że można wygrywać czy też remisować z lepszymi)? O stylu gry nawet mi się wspominać nie chce, bo go po prostu nie ma. Mecze wyjazdowe oglądam głównie w TV i są to męczarnie! Jedyny mecz, gdzie mogłabym podejść do coacha i powiedzieć "Well done" to był mecz w Poznaniu sprzed kilku kolejek, ale to też nie od początku i nie tylko nasza zasługa. Mimo wszystko lubie gościa ciągle, cały czas mam nadzieję, że jednak coś drgnie, że zauważymy jakiś jego wpływ na tę drużynę. Jednak myślę, że to są jakieś złudzenia. Dodatkowo Holender traci na tym, że stawia na swoich emerytów, SŁABYCH swoich emerytów, ściąga przeciętnych obcokrajowców [nawet jak na PL], a Polaków ma tak naprawdę gdzieś. Oczywiście kluby więcej sobie liczą za Polaków, bo co raz rzadziej trafia się jakiś na solidnym choćby poziomie, ale to są też trochę głupie tłumaczenia. Po zapytaniu raptem o Robaka, czyli jednego piłkarza i porównaniu go [i jego ceny] z Genkovem, nasza Holenderska parka stwierdziła, ze Polacy są za drodzy i już. Co raz mniej mi się to podoba i zaczyna wkurzać. Nie będę "wieszać psów" na trenerze, ale jestem bardzo ciekawa jaką on ma naprawdę wizje gry tej drużyny i kogo by chciał w niej widzieć. Bo rok minął, a daleko nie zaszliśmy. Btw. A Smudy to ja tu nie chce! Wolę już holenderskie bajki słyszeć, niż tego [co tu kryć] przygłupa... Fajnie byłoby mieć Lenczyka, ale on robi dobrą robotę w Śląsku, więc pewnie tam jeszcze posiedzi (i wszystkiego najlepszego WKS). ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/8178-Maas...m_nie_odlecial
weszło komentuje kazdego newsa Wisły i juz kolejny o "pięknym Robercie" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wina? Skrucha? Czy to ja jestem nienormalny, czy może Was wszystkich po.......iło? Afera, bo trener źle ocenił sytuację po obejrzeniu powtórki zaraz po konferencji. Czy ktoś normalny może wytłumaczyć mi - nie powołując się na "weszło" - w czym problem? Trener na konferencji palnął głupotę. Jest wina? Nie wiem, nie rozumiem całej tej sprawy. Od artykułu rav-a coraz bardziej absurdalne się to staje. Wina. Skrucha. Coraz mniej rozumiem co się tu dzieje. Może tak: jest frustracja, jest jej bezmyślne odreagowywanie i szukanie kozłów ofiarnych? To akurat znam i rozumiem, przyzwyczaiłem się.
Ale widać w czym problem - kompletne oderwanie od rzeczywistości i myślenie życzeniowe.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.10.2011 o godz. 17:25.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
- To był prawdziwy profesjonalista z krwi i kości, który profesjonalizmu doświadczył na własnej skórze będąc zawodnikiem - nie było u niego "świętych krów" - rzeczywiście był krytyczny wobec sędziów (jak się okazało miał rację), nie zabarwiał rzeczywistości - u niego liczyła się tylko ciężka praca - po porażkach sam (zresztą w ogóle był down to earth) potrafił przyznać, że zagrali słabszy mecz, nie ubarwiał rzeczywistości - jego drużyna grała z pasją, czuło się jak zawodnicy, poszczególne formacje podchodzą agresywnie pressingiem pod przeciwnika Dan nie był złotoustym jak Robert. To był profesjonalista, który trenował razem z nimi, dla niego liczyła się tylko ciężka praca (jesteś dobry tak jak twój ostatni mecz) - brak "świętych krów". To powodowało, że osobiście ja sam do końca byłem murem za Petrescu podczas gdy rzeczywiście wśród kibiców Wisły byli tacy, którzy chcieli jego zwolnienia przez mało finezyjny styl gry i "wieczne" pretensje, "płacze" Dana na sędziów. Dan już pokazał, że jest dobrym trenerem i najprawdopodobniej jeszcze większa przyszłość przed nim. Robert jest dopiero na początku drogi i wcale jego metody, (filozofia prowadzenia drużyny) nie muszą być tak dobre jak Dana. Wydaje mi się, że generalnie OK kibice są do tego by być wsparciem, ale też by patrzeć w miarę krytycznie na pracę trenera, rozwój drużyny. Żeby było jasne, nie jestem zwolennikiem zwolnienia Maaskanta. Oceniać można go definitywnie (pozytywnie lub negatywnie) po dłuższym okresie czasu biorąc pod uwagę także wsparcie transferowe jakie uzyska lub nie od Cupiała. ![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|