The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.10.2011, 14:19
1q2 napisał(a):Wyświetl post
O tak, zapierdzielili nam Euro

Euro nie ma w Krk bo mamy prezydenta kompletnego lenia i posłów z naszego regionu którzy mieli to w dupie
Majchrowski myślał że na samo słowo Kraków wszyscy położą się plackiem, bo jak to Euro może się odbyć bez takiego miasta
A prawda jest taka że były 3 miejsca na 4 równorzędne miasta.Przegrało miasto z najbardziej rozlazłym prezydentem i posłami którzy nie zrobili nic
Taka prawda i nie ma się co doszukiwać wielkich spisków.

Równorzędne ? Szanujmy się. To nie patriotyzm lokalny tylko realna ocena poszczególnych kandydatur - Kraków był prawdopodobnie najlepszą kandydaturą z wszystkich wymienionych. 70% tego co inni obiecywali zrobić,u nas już albo stało albo było w budowie ( lotnisko, pkp, hotele, autostrada itd). Zadecydowała polityka i nie ma co dorabiać ideologii. Majchrowskiego nie bronię ale faktem jest, że innym Euro załatwili politycy. Warszawy nie liczę - logiczne jest, że taka impreza musi się odbyć w stolicy.
Tak czy srak ja Euro specjalnie nie żałuję. Nie sądzę, że np Wrocław przeżyje boom turystyczny po imprezie a nie wybudowano tam nic specjalnego tylko z okazji Euro. Obwodnica to jedyny realny pozytyw ale ona i tak już była zaplanowana. Stadiony w dłuższej perspektywie będą tylko strupami na d.... Im większe tym bardziej będą uwierały.

pan Dudi napisał(a):Wyświetl post

A może Majchrowi to było na rękę? Może teraz jest mu łatwiej kraść przy okazji budowy stadionu Wisły i mniej osób mu patrzy na ręce i wszystko zrobił z premedytacją? Czerwony Jacek jest przebiegły, więc wcale bym się nie zdziwił.
A to swoją drogą. Od dawna mam przekonanie, że pominięcie Krakowa było błogosławieństwem dla wielu w tym mieście.
Na budowie naszego stadionu nakradli jakieś 150 mln bo minimalnie o tyle ten stadion jest za drogi. Nie wierzę w nieudolność urzędników związanych z budową tego stadionu ( zwłaszcza tych na świeczniku bo zwykły napierd... pieczątek ma g... do gadania. To nie nieudolność tylko premedytacja.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 14.10.2011 o godz. 15:15.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.10.2011, 15:10
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
To co piszesz nie jest sprzeczne z tym, co napisał 1q2. To była decyzja polityczna, ale Majcher w tej sprawie robił tyle, co działacze Wisły w sprawie stadionu, czyli nic. To samo robili posłowie z Krakowa. Podczas, gdy wszyscy lobbowali na rzecz swoich miast taki Fedorowicz siedział zadowolony z siebie w sejmie i liczył, że samo się zrobi.
Właśnie o to mi chodzi - to na pewno była w sporej mierze decyzja polityczna/finansowa ale tak to już jest.Przyznanie nam i Ukrainie Euro też było 'polityczne' w jakimś tam sensie - gdyby nie ten macher z Ukrainy to w życiu tego Euro byśmy nie mieli

I to też nie chodzi o to że Kraków na tamten czas, na papierze może i wyglądał dobrze w porównaniu do innych miast bo generalnie chodziło, jak to będzie wyglądało tuż przed euro - nie zdziwił bym się gdyby oferty Gdańska, Wrocławia i Poznania były o niebo lepsze niż nasza + tam na prawdę był ogromny lobbing i to nie tylko polityczny ale i biznesowy

To trochę tak jak z naszą i Ukrainy ofertą na Euro - ona już wtedy w dużej mierze była nierealna ale sprawiała wrażenie realności i była kompletna.
Dziś Platiniego mało interesuje że połowy dróg nie będzie, że reszta też będzie mniej lub bardziej okrojona

Jak dla mnie Kraków sam jest sobie winien - to jest pytanie czy ze sprawnym prezydentem i lobbingiem ze strony ludzi biznesu i polityki by się udało ale tego się nie dowiemy.
Jak najdalszy jestem od zwalenia winy na innych, że zrobili nam na złość itp.Kraków nie podjął w ogóle walki bo Jacusiowi się nie chciało , tak jak nie chciało mu się budować stadionu, gdy podjęto decyzję że Euro obejdzie się bez Krakowa

W ogóle Kraków to jest takie miasto i nie chodzi mi tu o mieszkańców - które tak się zachowuje jakby zamiast tlenu w powietrzu się opium rozchodziło.
Nigdzie się nie spieszący, przekonani o swojej zajebistości ,toczący jakieś jałowe spory o to czy szkieletor ma być centymetr w tą czy w tamta stronę - potem po pięciu latach wychodzi że centymetr w tą ale ktoś jednak w ostatniej chwili stwierdzi że może jednak lepiej żeby centymetr w tamtą miał i mija kolejne 5 lat.
Takich przykładów jest sporo gdzie albo nie ma decyzji albo ciągnie się to w nieskończoność

Niestety.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 14.10.2011, 17:52
rafkur napisał(a):Wyświetl post
To już po bandzie - w normalnych warunkach zawsze będą bogatsi i biedniejsi. Mecz to nie jest dobro podstawowe.

Ten temat miał sens na początku sezonu i miewa przed meczami pucharowymi. Na ligę nikt nie zmieni cen w środku sezonu. Proste do zrozumienia to chyba jest ale widać nie dla większości.
Ale można zmienić ceny biletów na następną rundę. Ewidentnie widać, że jest problem z zapełnieniem stadionu. Więc lepiej mieć podobny przychód przy pełnych trybunach, niż na wpół pustych. Bo jest więcej argumentów w negocjacjach ze sponsorem. No i tworzy się dobra atmosfera wokół Wisły.

A z czasem ceny można podnosić tak, by stadion nadal był zapełniony.

Co więcej: sam, mimo że płacę słono za karnet na E widzę głęboki sens w zniżkach dla uczniów i studentów, a także dla rodzin z dziećmi. Wiadomo - czym skorupka za młodu nasiąknie...

PS. Panowie, po co wracać do Euro i decyzji o przyznaniu organizacji meczów? Przecież my się głównie martwiliśmy tym z obawy, że stadionu nie dokończą. Stadion praktycznie gotowy, więc nie ma sensu płakać nad rozlanym mlekiem.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 14.10.2011 o godz. 17:54.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 14.10.2011, 17:58
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ale można zmienić ceny biletów na następną rundę. Ewidentnie widać, że jest problem z zapełnieniem stadionu. Więc lepiej mieć podobny przychód przy pełnych trybunach, niż na wpół pustych. Bo jest więcej argumentów w negocjacjach ze sponsorem. No i tworzy się dobra atmosfera wokół Wisły.

A z czasem ceny można podnosić tak, by stadion nadal był zapełniony.

Co więcej: sam, mimo że płacę słono za karnet na E widzę głęboki sens w zniżkach dla uczniów i studentów, a także dla rodzin z dziećmi. Wiadomo - czym skorupka za młodu nasiąknie...

PS. Panowie, po co wracać do Euro i decyzji o przyznaniu organizacji meczów? Przecież my się głównie martwiliśmy tym z obawy, że stadionu nie dokończą. Stadion praktycznie gotowy, więc nie ma sensu płakać nad rozlanym mlekiem.
Źle się wyraziłem - powinno być "w środku rundy" a nie "w środku sezonu". Zmiana może ( i powinna) nastąpić od rundy wiosennej. Użalanie się nad cenami na Jagę nie ma sensu.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.10.2011, 07:07
O stadionie:

Boniek: Dlaczego Kraków stracił Euro 2012
http://polskalokalna.pl/euro-2012/ne...2,1708475,4324
Odpowiedz cytując
wislak1995
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.10.2011, 09:06
Awantura wokół Euro2012 bez Krakowa rozgorzała na nowo
http://sport.interia.pl/euro-2012/ne...rakowa,1708680
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.10.2011, 09:57
Jak myślicie dałoby się kiedyś zwiększyć pojemność naszego stadionu do 40 tys? Wiem że niby mała frekwencja jest teraz, ale tak na przyszłość. Czy istnieje techniczna możliwość, np. dorobienia kilku rzędów krzesełek i zbliżenie ich do murawy?
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.10.2011, 10:12
Pewnie by się dało, przez obniżenie murawy. Chociaż w przypadku C i G nawet by nie trzeba tego robić, wystarczyłoby usunąć tę bezsensowną fosę. Ale do 40 tysięcy raczej byśmy nie dobili. No ale to i tak w sumie tylko mrzonki, bo do tego trzeba by zgody architekta, zmian projektu, kasy...
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 15.10.2011, 10:24
wislak1995 napisał(a):Wyświetl post
Awantura wokół Euro2012 bez Krakowa rozgorzała na nowo
http://sport.interia.pl/euro-2012/ne...rakowa,1708680
Białoński... jak już kiedyś Weszło napisało siedzi w tych swoich sandałach i skarpetkach i się onanizuje byle czym. Z tą odległością od murawy to już dawno zrobiło się nudne. Byłem właściwie na każdym miejscu na tym stadionie i nie kojarzę żeby gdziekolwiek to przeszkadzało.
Ok, jest od ch.... różnych dziwnych rzeczy ale pisanie ciągle o tym samym jest beznadziejne. Dodatkowo początek tekstu który ma być w zamierzeniu merytoryczny a wygląda jak licytacja nastolatków pod blokiem.

PS Mecze ogląda się z trybun a nie z Parku Jordana. W trakcie meczu mam w d.... wygląd stadionu z zewnątrz. Od środka nasz stadion w niczym nie ustępuje pozostałym budowanym. Ba, taka w sumie prosta rzecz jak symbol klubu z krzesełek czyni go wyjątkowym na tle reszty. To się liczy dla mnie a nie opierd..... wikliną opona.
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez rafkur : 15.10.2011 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
Jakubus
Member

Od: 11.2005

Stary 15.10.2011, 10:36
Byłem miesiąc temu na Amsterdam Arena i tam właśnie dołożono kilka rzędów krzesełek w miejscu fosy prawdopodobnie murawę obniżono.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 15.10.2011, 10:46
FearTS napisał(a):Wyświetl post
Takie pytanie czy dałoby się (u nas) na każdej trybunie , zrobić 3 poziomy
tak jak np. Arsenal ma http://matis1808.wrzuta.pl/obraz/32n...rsenalu_londyn
Pewnie. Tylko po co?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.10.2011, 10:48
Ale to już było...

Tak z miesiąc temu.

Elefant napisał(a):Wyświetl post
Obniżenie murawy o kilka metrów ? A co z wodami gruntowymi ?

Teren Błoń (oraz Parku Jordana i tereny Wisły) to stare bagnisko. Jak wykopiemy tam dziurę wody gruntowe zaleja teren (prawdopodobnie murawa byłaby na poziomie lustra wody Rudawy). To jest możliwe do realizacji, tylko pociąga olbrzymie koszty, (zapewne budowa misy wodoszczelnej, systemu drenaży + pompy odwadniające pracujące non stop).

Już prędzej widzę (hipotetycznie oczywiście) powiększenie pojemności stadionu poprzez wyburzenie okrąglaka i zabudowanie narożnika oraz dobudowę balkonu na trybunach za bramkami.

A póki co trzech trybun nie możemy zapełnić, widoczność jest dobra więc cała dyskusja jest czysto akademicka.
Tak, że z obniżeniem murawy dajcie spokój.

Na mój inżynierski gust fundamentowanie trybun za bramkami jest na tyle solidne, że pewnie może dało by się tam balkony zabudować.

Narożnik 1900 + dwa balkony po 2500 daje 40000.

Podniesienie trybun głównych. Jak zasadzicie sekwoje w parku Jordana to będzie to możliwe

O ile pamiętam warunkiem budowy było to, aby stadion nie był wyższy niż drzewa w Parku Jordana. Zresztą bardzo słuszny warunek wg mnie.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.10.2011, 13:33
Powiem tak. Pilityka i politycy to środowisko ludzi bez zasad. Słuchanie do tego niedoszłych polityków amatorów, to już skrzywienie psychiczno-intelektualne. Głupota mnie przerażająca. CHWDP - tłumaczone na końcu (ostatnia litera) dowolnie, jest kwintesencją filozofii ludzi zasad i honoru. Dlatego głupców nie sieją, bo sami się rodzą i karmią politycznych kanibali. Nad Wisłą akurat najbardziej, gdzie przez głupotę ową ludu, nawet mapy z nazwy kraju już były wymazywane w realu, co boli nie tylko ostatnich Polaków żyjąco- myślących samodzielnie, ale ich zacnych przodków, tak licznie za ten kraj, unoszących się w pamięci, w glorii bohaterów i ludzi honoru, dzisiaj nazywanych wstydliwie "patriotami".

Oświadczam, wszem i wobec, że idę dziś na stadion Wisły Kraków, oddać cześć jednemu z tych nielicznych Polaków - Reymanowi. Mam w dupie prywatne zdania politycznego Bońka z Majchrowskim i ich kolesi. Idę na święty stadion dla mnie. Nie wstydzę się go i tylko Bogu, a nie politykom, jestem wdzięczny, że moja Wisła, po tylu problematycznych latach, ma wreszcie swój nowy stadion. Dla mnie piękny i nowoczesny. Zaś tym, którym matka czy żona kolegi podoba się bardziej od własnych, mówię wypierdalać z rodziny Wisły, do Warszawy, Londynu czy Pekinu, a nie opluwać wraz z "europejskimi" Bońkami, mojej świętości. Jestem apolityczny i takiej chce Wisły. Majchrowski niech odda Wiśle wreszcie stadion w ramach pokuty, i zniknie z Wiślackiego pola widzenia, tam , gdzie jego rodzina, czyli na drugą stronę Bloń, na stadion ich marzeń, wraz ze wszystkimi politykami, zwłaszcza Krakowa. Kocham R22, najpiękniejsze i najnowocześniejsze miejsce na świecie, ostatnio zawsze mistrzowskie, w kraju, coraz bardziej Kiepskich nad Wisłą.
Ostatnio edytowane przez kot : 15.10.2011 o godz. 15:45.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.10.2011, 22:44
Nagłośnienie na E to był dzisiaj koszmar, od tych bębnów przed meczem i gadek sepleniącego spikera pękały uszy. Mógłby to ktoś w końcu jakoś sensownie wyregulować, bo już nie pierwszy raz się coś takiego zdarza. Na innych sektorach też tak jest?
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.10.2011, 23:20
A ja mam takie pytanko:

Czy odległość trybuny zachodniej do lini bocznej jest taka sama jak odległość trybuny wschodniej do lini bocznej Nie wiem czy mam takie głupie złudzenie, że od strony zachodniej jest dalej.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
chester
Senior Member

Stary 16.10.2011, 01:40
Odległość jest taka sama, możesz mieć takie złudzenie, gdyż przy wschodniej trybunie są dwa rzędy reklam, co może powodować optycznie bliższą odległość.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.10.2011, 10:50
Trybuna niby gotowa, ciekawe czy tak ma wyglądać docelowe stanowisko na główną kamerę:

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 17.10.2011, 10:00
Pulpity też widzę że zmienili na lepsze
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 17.10.2011, 10:06
Czy ktoś wie co z szatnią gospodarzy? Nadal pod południową trybuną?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.10.2011, 10:10
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś wie co z szatnią gospodarzy? Nadal pod południową trybuną?
po przerwie wychodzili z południowej, więc chyba tak
Odpowiedz cytując
wislak1995
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.10.2011, 16:21
http://sport.interia.pl/euro-2012/ne...sowalo,1709376
Prezydent Majchrowski odpowiada Zbigniewowi Bońkowi
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 17.10.2011, 16:37
Tą odpowiedzią zdobył u mnie punkty dodatnie. Dalej jest na wielkim minusie ale za odpowiedź plus.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.10.2011, 16:55
"W Gdańsku też nie udało się zakończyć prac w terminie." - no przeca nie wytrzymie! Ma chłop tupet. Inaczej tego nie da się określić.

Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.10.2011, 17:29
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
po przerwie wychodzili z południowej, więc chyba tak
Nie jest przypadkiem tak, że szatnie mają na zachodniej a w przerwie schodzą do południowej bo tam jest odnowa biologiczna?
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 17.10.2011, 21:10
Po meczu tez wchodzili do okrąglaka...
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 18.10.2011, 08:02
W dniu otwartym wydawało mi się że szatnia Wisły jest taka brudna i nikt tam nie przybywał, to samo dotyczy pryszniców. Widocznie to była pokazówka na potrzeby "czarnego luda".
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.10.2011, 13:25
Na głównej stronie jest ankieta:

Czy kupowałbyś bilety na mecze przy Reymonta przez internet?

68% głosów na "tak, za każdym razem", 19% "Co jakiś czas, gdy nie mogę podejść do strefy kibica, na pewno". Reszta na "nie", ale 6 % na nie jest ze względu na to, że kupuje karnet. No i podejrzewam, że w ciągu miesiąca dumny Basałaj powie "Wychodząc na przeciw zapotrzebowaniu kibiców klub uruchamia sprzedaż internetową!". Bo przecież do tej pory to nie było oczywiste.

Powinni jeszcze dać ankietę, "czy chcesz, żeby nie kapało ci na głowę z dachu na meczu", albo "czy lubisz jak kible i pisuary na stadionie śmierdzą".
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.10.2011, 18:16
Cytat:
Co do ankiety, to daliśmy ją, ponieważ z wielu klubów docierają sygnały, że sprzedaż internetowa cieszy się bardzo małą popularnością. Chcieliśmy sprawdzić, jakie są nastroje kibiców Wisły w związku z tą sprawą.
http://www.facebook.com/WislaKrakow
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.10.2011, 19:36
Dzisiaj jeden z radnych PO z wypowiadając się dla prasy w kwestii finansów miasta (brak co najmniej 80 mln), stwierdził, że do kasy Krakowa w tym roku nie wpłynie 30 mln od sponsora tytularnego stadionu Wisły Kraków. Wnioskuję z tego, że nie zgłosił się nikt z satysfakcjonującą propozycją.
rrr
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 18.10.2011, 20:06
Nazwa na Legii za 6 mln, na Narodowym za 10mln a na Wisle za 30mln?
Albo zle uslyszales, albo radny cos pokrecil albo jest totalnym debilem. Innej mozliwosci nie widze.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów