The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2011, 07:06
allon napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze się nie spotkałem z tym żeby trener miał kwestionować wyniki własnego zespołu więc nie rozumiem tego zarzucania kibiców odnośnie wypowiedzi na temat tej bramki. Jedynie co mógł ewentualnie powiedzieć ,że nie do końca widział sytuacje więc wstrzyma się od komentarza
Tekst że tam nie było żadnego kontaktu wg mnie trochę słaby. Nie lepiej się zamknąć albo powiedzieć, że się nie widziało - tak jak napisałeś?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.10.2011, 07:41
Maaskant out !
Tylko tyle dla niego! A Gargula do skladu!

Niech pseudotrener kupi sobie Nakoulme, bo maja podobna filozofie futbolu.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.10.2011 o godz. 07:55.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.10.2011, 07:56
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Ostatnie 15 minut utwierdziło mnie tylko w przekonaniu, ze ta drużyna ma większy potencjał w ofensywie aniżeli pokazuje w tym sezonie. Pomimo tego, że Jaga się cofnęła.
Moze jakbysmy zaczeli grac bardziej ofensywnie(np. Biton +Genkow w ataku),to byłoby to lepsze dla naszej słabej obrony.W jakis sposób byłaby odciazona i dzieki temu "narażona" na popełnianie mniejszej ilosci błedów.A nawet jakbysmy dalej tracili gole bo błedach obrońców,to i tak w ogólnym rozrachunku wygrywali np. 3:2 itp.To tylko takie moje przemyslenia na przetrwanie z tym co posiadamy do zimy,a wtedy bierzemy sie za obronę,byc moze za trenera...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.10.2011, 08:10
Bradziej ofensywna gra oznacza wyzsze podejscie naszych obrońców, oraz mniejsza pomoc dla nich. A to biorać pod uwage ich sprawnosc i szybkość wrozy powtórke z Łazienkowskiej.
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 17.10.2011, 08:18
Przepraszam za mój post o liściu dla gwiżdżących...

By była jasność co do mojego zdania.
Wygwizdać można po za brak zaangażowania lub złą gre
ale
nie przed meczem lub w trakcie meczu kiedy zawodnicy potrzebuja wsparcia.

Bić nie wolno nikogo. Ani przed ani w trakcie ani też po.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.10.2011, 08:20
Nie wiem jak to możliwe, że sędzia przyznaje się do 2 błędów, które wypaczyły wynik meczu, a na forum ciągle są ludzie twierdzący, że było inaczej niż było.
Ciągle są tu tacy, których nikt, nawet sędzia przyznający się do błędów "nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne".
Zastanawiam się tylko czy to fanatyzm czy prochy taką sieczkę z mózgu robią
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.10.2011, 08:28
Cytat:
Pytanie za 100 punktów: w jakim punkcie swojej piłkarskiej kariery byłby teraz Patryk Małecki gdyby Skorża nie dał mu szansy?

Byłby na wypożyczeniu w Górniku Zabrze. Forumowi fani transferów w przerwie na kiełbasę ściągali by jakiś niedorozwiniętych chińczyków i pisali że Małecki to dno i go sprzedać, oddać, rozwiązać kontrakt.
Właśnie ! Nie wiem czy wiecie ale pokazaliście w tym momencie idealną wskazówkę dla każdego młodego zawodnika w Wiśle. Przypominam tylko ze swoją pierwszą szanse Patryk Małecki dostał od trenera Nawałki. Patrytk wszedł już przy bodajże wyniku 1:3 dla nas. Dryblował, strzelił gola, podawał był na tyle dobry że 90% forumowiczów wpisywała go w składach w następnym meczu. Takie wejscia piownien własnie zanotowywać zawodnik, który gra pierwszy raz. Ma waliczyć jak Patryk Małecki . Następnie Patryk dostał poważnej kontuzji na treningu i jego kariera została trochę zastopowana. Wypożyczenie do Sonowca i udana runda, Skorża już korzystał z zawodnika z ekstraklas-owym doświadczeniem. Dodam jeszcze ze Patryk przerastał w tym czasie swoich równiesników o dwie może trzy klasy. Sorry za off topic.
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.10.2011, 09:01
marek2a napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak.Nareszcie mądry komentarz.Czuję ,że niektórzy dali sie ogłupić nagonce weszło ,więc jak chca być tacy sprawiadliwi i dokładni to niech przeanalizuja ostatnie nasze mecze za okres np 3 lat i policzą pomyłki sędziów na naszą korzyść i na niekorzyść.To nie nasza wina ,że FIFA nie dopuszcza powtórek,więc logiczne jest ,że sędziowie będą sie mylić raz tak ,a raz inaczej,to sprawa losu taka sama jak uderzenie w słupek -raz wyjdzie na aut, drugi z powrotem w pole ,a trzecim razem wpadnie do siatk,Weszło ratuje tyłek Michniewicza bo jakoś ciężko mu tam idzie ostatnio.
Druga sprawa to nie pamiętam trenera który przyznałby po meczu ,że strzeliliśmy nieprawidłowo bramkę-może się mylę?Więc zejdźmy z Maaskanta bo powiedział to co do niego należało,fakt mógł powiedzieć nie widziałem,ale nikt nie jest idealny -drobny błąd i tyle ,który nieszczęśliwie zbiegł się z posypywaniem popiołem przez arbitra ,tu tez nie pamiętam wcześniejszych takich autokrytyk polskich sędziów-przypadek?
Nareszcie komuś udało sie wbić kij w mrowisko,już zacierają ręce.Mają rozgrzane umysły ,że wywalą Maaskanta,potem zajmą sie Bakero.Tak samo pozbędą sie ich jak kiedyś Petrescu i znów zakrólują Michniewicze,i reszta naszej myśli szkoleniowej.
Dlatego przypominam:
1.Maaskant zlepkiem zawodników po wyprzedaży zdobył mistrzostwo
2.Wywalczył grupę LE,a nawet otarł sie o LM.
3.Grając w grupie LE mamy 1 pkt straty do lidera pomimo kontuzji Meliksona ,Małeckiego,Jovanovica,,do niedawna jeszcze Genkowa
Więc ochłońcie niektórzy
Dokładnie ! Skończcie co poniektórzy pierdo*ić bo naprawdę tego nie da się słuchać. Wskażcie mi polskiego trenera, który ma niecały rok na zlepenie kompletnie nowego zespołu i udaję mu się to z takim rezultatem? To nie jest Maaskanta wina, że przyszło mu posiadać takie bogactwo w obronie. Facet pracuję w klubie leciutko ponad rok. Zrobił dużo, ale oczywiście już jest do wywalenia bo to i tamto. Ludzie, ochłońcie troche. Co wam da kolejna zmiana trenera i to co rok ?!. W sobotę obejrzałem magazyn Ligi Mistrzów i był wywiad z osobą wysoko postawioną w Szachtarze Donieck. Gościu opowiadał odnośnie budowania sukcesu swojego klubu na przestrzeni ostatnich lat i powiedział bardzo mądre słowa. Nie można budować sukcesu w klubie, zmieniając trenerów jak rękawiczki. Tylko stabilizacja może pomóc w odniesieniu sukcesu. Ich trener jest w klubie bodaj od 2004 roku. Wiadomo, że przychodzą gorsze okresy gry zespołu, ale to jest coś nieodzownego w prowadzeniu klubu. Jak Lech wyglądał wiosną za Bakero? Dostał szansę i widać u nich progress. W zimię należy sprowadzić conajmniej jednego stopera z prawdziwego zdarzenia + kolejne przygotowania z zespołem i to wszystko zacznie się zazębiać na dłuższy okres czasu. Maaskant popełnia błędy, ale kto ich nie popełnia?
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 17.10.2011 o godz. 09:03.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.10.2011, 09:04
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No widzisz - wywalić Maaskanta, zatrudnić kogoś kto to spełni(ładna ofensywna gra) i wszyscy będą żyć długo i szczęśliwie.Tu właśnie można by się zapytać - co było brane?

Wisła w ostatnim czasie wzięła ok 8 mln euro ze sprzedaży , kupiła za jakieś 2 miliony a oczekiwania są większe niż były wcześniej czyli gdy kasa nie była na - 6 tylko na 0.
Basałaj tak na prawdę może wszystkich sprzedać, wziąć chłopaków z dzielni i nadal oczekiwać ładnej i ofensywnej gry która przyciągnie widzów na stadion.

Wiesz, gdybym miał choć promyk nadziei że zmiana trenera coś przyniesie to był bym pierwszy, tyle że jestem przekonany że nic to nie da na plus w szerszej perspektywie, oprócz zamydlenia sytuacji - ot taki ruch marketingowy - Maaskant się zgrał więc damy ludowi kogoś innego - może kupią to chociażby przez chwilę i zyskamy kilka tyś na meczu.Może nawet Ty przyjdziesz, zaciekawiony nowym trenerem

Tyle że to do niczego pozytywnego nie doprowadzi.Dla mnie Maaskant dziś to jest ostatnia osoba do zwolnienia w tym klubie - gdzie jest oczywiste że popełniał, popełnia i będzie popełniał błędy
Mimo wszystko dla mnie jak już zwolnimy grajków to może wtedy też przyjdzie czas na zwolnienie trenera, ale na pewno nie odwrotnie.
Zeby zrobic dobre transfery wcale nie trzeba wydawac masy pieniedzy. My nie sprowadzilismy zlych zawodnikow: krolowie strzelcow przyzwoitych lig, reprezentanci swoich krajow - na papierze ten sklad wyglada bardzo silnie w polskich realiach ale po 1,5 roku pracy trenera Maaskanta efekt jest taki, ze z kimkolwiek nie gramy to sa problemy, a w wiekszosci meczy to nasz rywal jest lepszy (i nie mowie tu o Twente, ale o rywalach pokroju Jagi, Ruchu czy Widzewa).
Ta druzyna jakis potencjal ma ale Maaskanta nie potrafi wydobyc z niej tego co najlepsze. Glownie przez to, ze jest niereformowalny i uparty, a patrzac jak ocenil sytuacje z meczu z Jaga moze i slepy. Kazdy popelnie bledy ale jak to powiedzial jeden z bossow w mojej korporacji wazne zeby sie na nich uczyc i ich nie powielac. Mozesz popelnic blad ale nie wolno Ci popelnic tego samego bledu drugi raz. Maaskant ciagle popelnia te same bledy.
Ja juz dawno sobie wyrobilem zdanie na temat Maaskanta jako trenera, a po ostatniej wypowiedzi uwazam go dodatkowo za malego czlowieka. Rowniez uwazam, ze byla to wypowiedz kompromitujaca klub.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 17.10.2011, 09:11
Maasantowi pali sie pod dupskiem a czym plomienie ostrzejsze tym bardziej odplywa od rzeczywistosci. Trener powinien byc pewny siebie ale jest bardzio cienka linia miedzy pewnoscia siebie a zaklamywaniem rzeczywistosci.
Twierdzenie po tym meczu, ze faulu nie bylo to skandal. Zwykla ludzka(trenerska) przyzwoitosc wymagała powiedzenia przynajmniej, bramka byla bledem sedziego. A tak to wyszlo bardzo, bardzo niesmacznie.

Jesli ktos oburza sie na Weszlo to zapytam tylko, czy Maaskant nie jest narcyzem?, czy Maaskant nie zaklamuje rzeczywistosci?, nie przypomina sie pozny Benhaker?

Tak Weszlo przesadza w ilosci "artykółów" i kreuje sie na ostoje moralnosci co smieszy ale nie mozna odmowic im racji w ogolnym odbiorze sytuacji.

Co lepsze osobowosc trenera udziela sie jego rodakom grajacym w klubie, Jaliens zyje w przeswiadczeniu swojej wielkosci, Lamey moze lepiej, ze sie nie wypowiada ale gra tez jakby wiedzial, ze cokolwiek sie nie stanie miejsce czeka.

Dodatkowo po tym meczu i fragmentach innych cos mi sie zdaje, ze ta druzyna ofensywnie moze jednak wiecej niz pokazuje.

Do tej pory bylem na stanowisku, trener sredni ale na lepszego nasz nie stac i trzeba dac czas. Moze nie jest najgorszy ale wydaje mi sie, ze jednak mozemy trafic lepiej. Zmiana powinna nastapic w zimie i mam nadzieje ze Valckx juz szuka nastepcy(byle nie Smuda bo zamielin stryjek...).

P.S Zaraz bedzie argument ze Maaskant odejdzie to Valckx odejdzie - a niby dlaczego?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.10.2011, 09:24
A po co zmieniać trenera,skoro na lepszego nas nie stać?Jedyne co możemy zyskać przy zmianie szkoleniowca to "efekt nowej miotły". Pograją tak kilka spotkań i znów powrót do tego co mamy obecnie. Z takim potencjałem piłkarskim,zapleczem, nigdy lepiej i efektowniej grać nie będziemy. A no i zmiana będzie jeszcze tego typu,że zamiast holendrów będziemy mieć zaciąg rodaków nowego trenera. I tak w kółko. W między czasie uda się może pokonać kogoś w Europie,zamaże to ogólny obraz beznadziei i na kilka lat starczy.

Valcx pewnie odejdzie po wygaśnięciu umowy. W takich realiach, czyli ściągania za pięć dwunasta darmowych piłkarzy, którzy mieliby zrobić niewiarygodne wyniki facet nie wytrzyma. No chyba,że jego ambicją jest wyszukiwanie darmowych grajków i kuszenie ich wizją gry w LM
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 17.10.2011 o godz. 09:32.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Stary 17.10.2011, 09:28
Nie komentuję szerzej strony weszło, bo już to zrobiłem na sb. Denny pseudoportalik na który nie wchodzę od kilku miesięcy.

Jestem strasznie zniesmaczony zachowaniem naszego trenera. Przede wszystkim dlatego, że podejmuje on ostatnio kiepskie decyzje personalne.

1) czy to nie po wejściu "słabego/bez formy" Garguły strzeliliśmy dwie bramki Jagielloni? Może opłaca się postawić jednak na tego zawodnika?

2) po kiego grzyba stawia wystawia non stop Jaliensa, którego wtopy z Twente mam do tej pory przed oczami, który podaje wszerz boiska na stratę, który boi się zaatakować agresywnie szerżującego flanką przeciwnika a w zamian za to biegnie sobie grzecznie razem z nim. Znacznie lepszy na tej pozycji byłby Jovanovic który podobno potrafi grać na jego pozycji.

3) dlaczego ten matoł uparł się na grę jednym napastnikiem, co on ślepy jest? Genkov dołączył do Bitona i zaczęliśmy zobywać w sobote gole

4) wydaje mi się, że Wilk nie jest wcale gorszy od Sobola i powninen dostawać więcej szans (uwaga! nie napisałem, że Wilk jest lepszy)

Zgodzę się z @borysem że ta drużyna ma potencjał w ofensywie, którego nie wykorzystują przez większość meczów (pokazała to końcówka sobotniego spotkania). Wykorzystywali ten potencjał w meczach z Litexem, Skonto i to były piękne mecze, które mogę oglądać po kilkakroć.

Czemu więc teraz grają taką **ujnie?
Powód: kilkakroć :)
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 17.10.2011 o godz. 09:31.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.10.2011, 09:30
borys napisał(a):Wyświetl post
Maasantowi pali sie pod dupskiem a czym plomienie ostrzejsze tym bardziej odplywa od rzeczywistosci. Trener powinien byc pewny siebie ale jest bardzio cienka linia miedzy pewnoscia siebie a zaklamywaniem rzeczywistosci.
Twierdzenie po tym meczu, ze faulu nie bylo to skandal. Zwykla ludzka(trenerska) przyzwoitosc wymagała powiedzenia przynajmniej, bramka byla bledem sedziego. A tak to wyszlo bardzo, bardzo niesmacznie.
Plus trzeba dodać, że Maaskant powiedział to po obejrzeniu powtórek! Sam to podkreślił. Nie po zaraz po meczu, mam chujowe miejsce, daleko było, nie widać dobrze, rozmawiałem z drugim trenerem i wydawało mi się, że żadnego faulu nie było.
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 17.10.2011, 09:34
Urban, Szatałow kto tam jeszcze jest wolny a może ktoś ala Pasieka niema to jak zmieniać w Polsce trenera. Maskant jest jaki jest. Jedno jest pewne mamy 1 pkt straty do 1 miejsca więc chyba nie jest tak źle jak by z ostatnich postów w tym wątku wynikało. Ja bym prosił jak już krytykować Maskanta to najpierw napisać kto za niego.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 17.10.2011, 09:35
Zmieniać trenera nie ma sensu bo .... nie ma na kogo - to po pierwsze, a po drugie nie ma cienia gwarancji, że inny za te pieniądze zrobiłby z tą zbieraniną cokolwiek więcej.
Na naszym rynku przetestowaliśmy wszystkich wartych uwagi i na wartych wyglądających, za granicą lepszego nie znajdziemy bo bez kasy trudno. Szukać metodą prób i błędów by można bo jest szansa odkryć jakiś talent trenerski nieznany, tyle że do tego szukaczy trzeba mieć. I czas sobie dać rezygnując z "zaszczytów".
Natomiast Maaskantowi należy się żółta kartka za głupoty, które gada. Powinien mu Cupiał nieco sufit obniżyć bo Robercik wysoko fruwa momentami.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.10.2011, 09:36
willow napisał(a):Wyświetl post
Pad Kupisza był efekciarski, bez dwóch zdań.
Ale jak dla mnie, Jaliens faulował bramkarza.
I nic by się nie stało, gbyby Maskant się przyznał, albo gdyby nie szedł w zaparte.
Prawda jest najważniejsza.
w trakcie meczu i pierwszych powtórek też nie zauważyłem tego faulu, dopiero późniejsze powtórki pokazały, że Jaliens zawiesił się na Ptaku. Wyskakiwać do główki obok bramkarza można, zawiesić się na nim nie. Ja się nie dziwię, że Liczmański i jego liniowy tego nie dostrzegli (choć oczywiście powinni) bo dopiero właściwe ujęcie w powtórkach pozwoliło zobaczyć tego "nelsona" Jaliensowego.
Może Maaskant obejrzał pobieżnie powtórki spiesząc na konferencję? Nie uważam go za nieomylnego ale też nie uważam go za idiotę.

Wydaje się, że jest jakiś "trynd" do dokładania Maaskantowi, co by nie zrobił trzeba go walnąć. Nawet, to że wygrywa mecz bez 3 najlepszych zawodników Wisły przestaje mieć znaczenie A to forum przypomina czasami "zaproszenie na lincz"

Mam szczerze dość zakłamywania rzeczywistości i wymagania gry - jak Barcelona - od przeciętnych grajków. A jak ktoś uważa, że gramy najgorszą padakę od lat, to ma krotką pamięć i powinien sobie obejrzeć kilka meczy z okresu schyłkowego Skorży albo popisówkę z Karabachem. Gramy całkiem przyzwoicie w porównaniu z tamtymi czasami.

P.S.
I jeśli już to błąd sędziego podarował nam remis a nie zwycięstwo!
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Stary 17.10.2011, 09:37
I jeszcze z innej beczki.
Cytat:
- Sędzia prawidłowo uznał bramkę. Nie było kontaktu Kew z bramkarzem. Jestem pełen podziwu dla moich piłkarzy, że wyszli zwycięsko z trudnej sytuacji - powiedział Robert Maaskant.
To nie jest zakłamywanie rzeczywistości. To jest robienie z biednych Polaczków głupków. W Holandii mają polskich imigrantów za chamów i idiotów, to i Maaskant przyjechał do Krakowa i też sobie pozwala bo widzi że mu to uchodzi. A naród głupi bo nic z tym nie zrobi. W końcu to wielki trener z zachodu, nie ruszać go.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 17.10.2011, 09:41
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Wyskakiwać do główki obok bramkarza można, zawiesić się na nim nie.
No właśnie - OBOK - wtedy bramkarz nie odbija się od obrońcy i razem nie wpadają do bramki.
Tu Jaliens nie tyle się zawiesił co wcisnął bramkarza z piłką do bramki. Jak tego można nie zauważyć
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 17.10.2011, 09:46
Jaliens przełożył rękę przez placy Ptaka i ściągnął go w dół. Ptak przypuszczalnie chciał piłkę łapać i jedna ręka mu została. To nie było staranowanie bramkarza.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 17.10.2011, 09:51
Najlepiej byłoby gdyby ta dyskusja w mediach poszła w kierunku uniemożliwienia robienia takich błędów - czyli wprowadzenia powtórek telewizyjnych.

Bo tak to tylko słychać nawoływania do szacunku dla sędziów i puste słowa Coliny "widzimy więcej".
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 17.10.2011, 09:59
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak to możliwe, że sędzia przyznaje się do 2 błędów, które wypaczyły wynik meczu, a na forum ciągle są ludzie twierdzący, że było inaczej niż było.
Ciągle są tu tacy, których nikt, nawet sędzia przyznający się do błędów "nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne".
Zastanawiam się tylko czy to fanatyzm czy prochy taką sieczkę z mózgu robią
Nie żadne prochy tylko zwyczajny obiektywizm.
1) Sędzia nie wypaczył zwycięstwa Wisły bo ta strzeliła 3 bramki (tylko jedna nieprawidłowa), tak więc wynik byłby 2-1.
2) Sędzia przyznał się do 2 błędów, a jakoś zapomniał o 3-cim faulu na Gargule ... bo karne należały sie w obie strony po jednym.
3) Sędzia zachował się więc zgodnie z oczekiwaniami niechętnych mediów wobec Wisły i zgodnie z oczekiwaniami tych na tym forum co ... zwyczajnie zmartwiło zwycięstwo Wisły.

Mamy jeden punkt starty do lidera i spośród 5 najbliższych rywali aż 4 do ogrania (realną siłę jak na polskie warunki reprezentuje tylko Śląsk). Jeśli więc Wisła będzie konsekwentnie gromadzić punkty to ma szansę przystąpić do rywalizacji na wiosnę o MP z pozycji lidera lub wice-lidera i to z niewielką stratą do 1 miejsca. I tak wszystko rozstrzygnie wiosna. U Nas z Meliksonem, Małeckim i ...mobilizacją typową dla Maaskanta. Ciągle słyszę pytanie o styl tej drużyny, otóż ona go ma. Jest nią charakter. Tak zdobyliśmy Mistrzostwo Polski i tak wygrywamy teraz. Charakterem, czyli walką do końca. Mobilizacja w decydujących momentach ...inaczej mówiąc wygrywamy profesjonalizmem piłkarzy zagranicznych wspartych charakterem kiedyś Małeckiego, a ostatnio coś do udowodnienia miał Garguła i jak mam być szczery to coś mi sie wydaje że podobny efekt mógłby dać Nam Boguski. Ot zwyczajnie wygrywamy zaangażowaniem i indywidualnościami i to jest Nasz styl. Na dziś.

A na jutro to jak wróci Melikson i dokupi Stan Nam jakiegoś artystę w ofensywie to może i pojawi sie i uroda gry. Zwłaszcza że dotąd graliśmy na jednego napastnika bo jednego mieliśmy (jeden Paweł Brożek, jeden Genkov i ostatnio tylko jeden Biton). Teraz trener ma do dyspozycji 2 napastników i może zacząć próbować wystawiać ich obu ...co moim zdaniem może poprawić skuteczność pod bramką rywali.
Generalnie i tak dopiero wiosną można liczyć na ładniejszą grę, teraz liczą się tylko punkty ... jak z Jagą.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.10.2011 o godz. 10:01.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 17.10.2011, 10:06
Maaskant wypowiedział się głupio - ale widzę, że zostało to od razu związane z jego narodowością. Panowie spasujcie - nigdy nie słyszeliście idiotycznych, kłamliwych, zaklinających rzeczywistość naszych polskich trenerów

Widzę, że wahadło wychyla się w drugą stronę już nie zbawca geniusz taktyki - tylko głupi Holender, który nas Polakom nie będzie poniżał.

Krytyka oczywiście tak - nawet jak najbardziej zjadliwa, tylko niech ona będzie będzie merytoryczna a nie lecącą na emocjach
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Stary 17.10.2011, 10:16
@KOMINEK, wyczuwam aluzję do mojego wpisu. Tylko, że mój wpis był i jest pozbawiony jakichkolwiek domieszek emocjonalnych. Próbuję jakoś znaleźć przyczynę takiej a nie innej postawy trenera. Mentalność i charakter Holendrów znam z życia codziennego i własnych doświadczeń, więc warto się zastanowić nad tym co napisałem.

Niestety, taka jest prawda, że ten geniusz Maaskanta, którym ten człowiek się stał dla mnie m.in.dzięki trzymaniu drużyny za pyski, za pełnienie roli psychologa w szatni, to wszystko jest coraz bardziej przyćmione przez błędne decyzje kadrowe i wciskanie ludziom kitu w trakcie wywiadów.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.10.2011, 10:20
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Maaskant wypowiedział się głupio - ale widzę, że zostało to od razu związane z jego narodowością. Panowie spasujcie - nigdy nie słyszeliście idiotycznych, kłamliwych, zaklinających rzeczywistość naszych polskich trenerów

Widzę, że wahadło wychyla się w drugą stronę już nie zbawca geniusz taktyki - tylko głupi Holender, który nas Polakom nie będzie poniżał.

Krytyka oczywiście tak - nawet jak najbardziej zjadliwa, tylko niech ona będzie będzie merytoryczna a nie lecącą na emocjach
Kominek - masz rację! Ale jakoś ostatnio nie po raz pierwszy Maaskant mija się celowo z prawdą, Jaliens wygaduje głupoty i zakłamuje rzeczywistość w wywiadzie dla PS. Wcześniej co wszyscy pamiętają nasz selekcjoner postępował podobnie (a jak skończył i do kogo nas na końcu porównał wiemy). To tak gwoli usprawiedliwienia niektórych tutaj. Ja osobiście uważam, że takie wypowiedzi (Maaskant, Jaliens) ewidentnie szkodzą klubowi i jego wizerunkowi. Jest tu coś do zrobienia dla Basałaja (dywanik?).
PS. Wolałabym nie oglądać już Lameya i Jaliensa w podstawowej 11-stce. Dopóki jednak Maaskant będzie w Wiśle, chyba tego się nie doczekam. Swoją drogą chorym jest to, że trener i dyr. sportowy są z tego samego kraju (jeśli zatrudniamy na tych stanowiskach obcokrajowców).
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.10.2011, 10:22
No właśnie - OBOK - wtedy bramkarz nie odbija się od obrońcy i razem nie wpadają do bramki.
Tu Jaliens nie tyle się zawiesił co wcisnął bramkarza z piłką do bramki. Jak tego można nie zauważyć
No chwila chwila Jaliens nie atakował bramkarza ani go nie ciągnął z rozmysłem. Jaliens wyskoczył do główki i nie wiedział czy ktoś zanim jest czy też nie ma nikogo. To była najzwyklejsza walka o piłkę w powietrzu.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 17.10.2011, 10:38
milosz napisał(a):Wyświetl post
Nie żadne prochy tylko zwyczajny obiektywizm.
1) Sędzia nie wypaczył zwycięstwa Wisły bo ta strzeliła 3 bramki (tylko jedna nieprawidłowa), tak więc wynik byłby 2-1.
2) Sędzia przyznał się do 2 błędów, a jakoś zapomniał o 3-cim faulu na Gargule ... bo karne należały sie w obie strony po jednym.
3) Sędzia zachował się więc zgodnie z oczekiwaniami niechętnych mediów wobec Wisły i zgodnie z oczekiwaniami tych na tym forum co ... zwyczajnie zmartwiło zwycięstwo Wisły.
.
Jednak prochy.
Ja piszę o głupocie, którą palnął Maaskant, szczególnie w kontekście tego, że nawet sędzia powiedział, że faul był. A kompromitowanie się czy zawodników Wisły czy trenerów czy działaczy martwi mnie zawsze i wygrana w takich okolicznościach smakuje nieco gorzko.

crazykaro napisał(a):Wyświetl post
No chwila chwila Jaliens nie atakował bramkarza ani go nie ciągnął z rozmysłem. Jaliens wyskoczył do główki i nie wiedział czy ktoś zanim jest czy też nie ma nikogo. To była najzwyklejsza walka o piłkę w powietrzu.
A to, że sędzia przyznał się do błędu i potwierdził, że faul był to nie ma dla ciebie znaczenia - jemu raczej nie jest na rękę przyznawać się i sądzę, że robi to jak już nie ma wątpliwości, że gafę palnął.
Poza tym faul jest nie wtedy jak widzi, że kopnie, popchnie itp ale jak kopnie, popchnie ito, nawet niechcący, a bramkarz w polu bramkowym jest nietykalny. Po to jest pole bramkowe.
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 17.10.2011, 10:48
Nietykalnosc bramkarza w polu bramkowym to BZDURA, a pole bramkowe dzis sluzy tylko i wylacznie w sumie do wybijania pilki po aucie bramkowym. Potwierdzili to nawet wczoraj w lidze+.
Ja nie wiem skad w swiadomosci ludzi wziela sie ta rzekoma nietykalnosc, bo tego nie ma juz od kilkunastu lat!

ps.
co nie zmienia faktu, ze wczoraj faul na bramkarzu byl, bo o ile bramkarz jest takim samym zawodnikiem jak kazdy inny NAWET W POLU BRAMKOWYM, o tyle nie wolno go atakowac podczas interwencji rekoma, a wczoraj GK Jagiellonii byl w trakcie interwencji jak Jaliens w niego wjechal.
Ostatnio edytowane przez AOT : 17.10.2011 o godz. 10:51.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.10.2011, 10:49
A to, że sędzia przyznał się do błędu i potwierdził, że faul był to nie ma dla ciebie znaczenia - jemu raczej nie jest na rękę przyznawać się i sądzę, że robi to jak już nie ma wątpliwości, że gafę palnął.
Poza tym faul jest nie wtedy jak widzi, że kopnie, popchnie itp ale jak kopnie, popchnie ito, nawet niechcący, a bramkarz w polu bramkowym jest nietykalny. Po to jest pole bramkowe.
Jakoś nie pamiętam tej nietykalności w meczu z Odense. Jak nietykalność to nietykalność
Jakoś nie pamietam również żeby sędziowie się tak kajali jak nam mistrzostwo ukradli w ostatniej kolejce na rzecz Lecha. Już nie raz nie podyktowali nam karnego w meczu ligowym bo się bali. Poza tym to sędzia sie przyznał tylko do dwóch błędów a popełnił trzy (karny na Gargule) ale o tym to nikt nie wspomni, nawet powtórek nie ma, tylko wszyscy mówią jaka to Jagiellonia jest biedna bo niedobry sędzia sie mylił tylko na jej niekorzyść.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 17.10.2011 o godz. 10:52.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.10.2011, 10:51
Wydaje mi się, że daliście się zwariować tej nagonce na Lyczmańskiego. On z resztą też. Dziennikarz weszlo nie dzwonił do niego po to, żeby walczyć o sprawiedliwość, tylko po to, żeby dać upust emocjom, bo Wisła miała przegrać. Bo przecież, gdyby chciał obiektywnej oceny, to zapytał by też o niepodyktowany karny dla nas, prawda?

No i nie kupujcie ściem, że bramkarz w polu bramkowym jest uprzywilejowany, bo NIE JEST. Tutaj byliśmy świadkami zwyczajnej walki o piłkę. Mudzina nie widział bramkarza, sam bramkarz też wyskoczył do piłki. Nie rozumiem o co taka afera. A fakt, że Lyczmański przyznał się do winy... Kiedyś studenci psychologii czy socjologi którejś z uczelni przeprowadzili pewne badanie. Na sali kinowej było 100 osób, z czego 99 było podstawionych. W pewnym momencie na ekranie na chwilę pojawiła figura geometryczna - koło. Po wyjściu z sali każdy miał powiedzieć, co widział. Te 99 podstawionych osób powiedziało, że widziało kwadrat. Jedyna niepodstawiona osoba powiedziała to samo. Rozumiecie do czego zmierzam? Nie dziwię mu się, że przyznał się do błędu, skoro zewsząd (!) słyszy o tym, jak to wypaczył wynik meczu (a skończyło się 3-1 dla Wisły, nie 2-1, czy 1-1).

No i tutaj przepisy gry w piłkę:

http://www.fifa.com/mm/document/affe...0%5f11%5fe.pdf

Jeśli ktoś znajdzie fragment mówiący o uprzywilejowanej pozycji bramkarza w polu karnym, to niech mi da znać (oczywiście nie chodzi mi o to, że może łapać piłkę w ręce ).
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Stary 17.10.2011, 11:17
A czy jeden z drugim z tych co piszą o głupiej wypowiedzi Maaskanta mógł chociaż pomyśleć przed komentowaniem w ten sposób Maaskanta ,że robi idiotów z polaków itp?, widzę trzeba myśleć za niektórych:Maaskant na konferencji mówił o prawidłowej bramce bo mógł nie widziec faulu przecież sam Sędzia nie widział faulu(co sam powiedział) to czemu Maaskant miał widzieć faul ze swojej zapewne gorszej widoczności?.A na konferencji nikt nie przyszedł z telewizorem i nie pokazał mu bramki tylko dziennikarze mówili o nieprawidłowym golu więc Maaskant pozostał przy swoim ,zapewne po obejrzeniu powtórki mógłby zmienić zdanie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów