The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2011, 19:21
Zanim zaczniecie sie domagac stawiania na mlodych Polakow to spojrzcie na warunki w jakich trenuja w Wisle. Ten klub ma jedno (!!!) boisko treningowe, na ktorym trenuja seniorzy, juniorzy, trampkarze, graja oldboye. Wiec jak ma taki Czekaj czy ktokolwiek inny pozniej prosto kopnac pilke w meczu jak nie ma gdzie sie nauczyc pilkarskich podstaw. Jak ma mu wejsc w krew podanie, przyjecia - czyli pilkarskie abc, jesli on patrzy czy pilka sie nie odbije na jakiejs nierownosci.

Ja od paru miesiecy obserwuje to wszystko na totalnym spokoju, nie mam zamiaru tracic nerwow skoro wlasciciel podejmuje iracjonalne decyzje, przeczace sobie wzajemnie i wszystko jest tutaj postawione na glowie. Facet wymaga LM, a na trenera i transfery przeznacza jakies smieszne w europejskim futbolu grosze, to moze inna droga, nie kazdy jest bogaty.. Nie skadze, klub dysponuje jednym boiskiem, a pilkarzom zdarza sie cwiczyc w korytarzu.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.10.2011, 19:24
Cytat:
Zanim zaczniecie sie domagac stawiania na mlodych Polakow to spojrzcie na warunki w jakich trenuja w Wisle.
Inicjatywa ze stawianiem na młodych Polaków niestety beznadziejna.
Trzeba domagać się boisk treningowych ! I ogarniętych trenerów młodzieży, trzeba wyeliminować również kolesiostwo raz na zawsze z naszego klubu. Mam tu na myśli. Umieszczanie chłopaków ze względu na starania ojca.

Z Brudem, Czekajem czy Kurto nie widzę żadnej ale to żadnej przyszłości, niestety ale nie wierzę rozwój tych zawodników. Odstrzeliłbym ich już ze względu na motorykę i sposób poruszania się. Co do Kurto to ktoś przypiął do niego łatkę dużego talentu a tyle co on baboli puszcza to się w głowie niestety nie mieści. Trzeba zwolnić miejsce innym.
Daniel bodajże już 22 lata, Michał już prawie 20, moim skromnym zdaniem nie wyróżnili się zasadniczo niczym w tych meczach co pokazało że warto im dać szansę.

Nie chodzi tu o to że nie popełnił dużych błędów czy nie wyglądali tragicznie, dla mnie Daniel mógłby stracić 3 piłkę w środku pola co mogłoby się skończyć nawet golem, ale jeśli pokazał by coś ciekawego, np szybkość, odwagę, ze 2 trzy podania wysokiej klasy, jakiś drybling, soczysty strzał. Niczego takiego nie zauważyłem w jego grze. Uważam że potrzebna jest większy "ruch" w na niższych szczeblach kadrowych naszego klubu. Jeśli ktoś się nie nadaje to trzeba mu podać rękę i pożegnać a nie trzymać trzy cztery lata. Dlaczego ? Po prostu większa jest szansa że przy częstszych ruchach kadrowych znajdziemy utalentowanego piłkarza. A nie oszukujmy się jeśli ktoś urodził się wróblem to orłem nie zdechnie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.10.2011 o godz. 19:42.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.10.2011, 19:33
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Z Brudem, Czekajem czy Kurto nie widzę żadnej ale to żadnej przyszłości, niestety ale nie wierzę rozwój tych zawodników. Odstrzeliłbym ich już ze względu na motorykę i sposób poruszania się. Co do Kurto to ktoś przypiął do niego łatkę dużego talentu a tyle co on baboli puszcza to się w głowie niestety nie mieści.

Ty też możesz się mylic(byc mało wiarygodny w swojej ocenie).....chociaż by dlatego,ze masz dalej taki podpis.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 16.10.2011 o godz. 19:35.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.10.2011, 19:46
No to nam się trenejro Roberto wygłupił na konferencji koncertowo (o bramce na 1-1)
Miły gość jest ale mógłby śladami polityków i to jeszcze tych najmarniejszych ("Nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne") nie chadzać .
Czasem się wstydzę za grę Wisły - takich mamy graczy, trudno ale żebym wstydzić się za trenera musiał nie w sprawie stylu gry Wisły tylko głupot które gada ... to za dużo.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 16.10.2011 o godz. 19:49.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.10.2011, 19:48
Westersyl ostatnio jak czytam Twoje posty to przytakuje sobie pod nosem. Mądrze piszesz. Choć pamiętam jak upierałeś się, że Jaliens to mega piłkarz. Domagamy się młodych bo grają starzy i obcokrajowcy. Ja chciałbym młodych ale taki Brud zupełnie mnie nie przekonuje. Już bardziej Czekaj, ale chyba tylko dlatego że mało go widziałem. W juniorach grasz max 2 lata i jak nie ma progresu dziękujemy. Oczywiscie chodz mi o gościa już po 20, bo u nas to jest włąsnie junior.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.10.2011, 20:02
Cytat:
Choć pamiętam jak upierałeś się, że Jaliens to mega piłkarz
Pomyliłem się w stosunku do Kew.
Ale uważam, że to był niegdyś naprawdę dobry zawodnik, dlaczego tak sądze ? Dostrzegłem w nim cechy którymi typowy polski zawodnik nie dysponuję. Prosty przykład np kiedy piłka jest kierowana do Jaliensa ten nie patrzy się na nią, nie musi koncertować się na przyjęciu tylko już wzrokiem szuka kolegów do podania. Potrafi prawidłowo wykonać wślizg itp, zagrać piłkę przez całą formację do napastnika. Mając na uwadze że jest to obrońca mizernej budowy to w jego przypadku kluczowa jest dynamika (generalnie przygotowanie motoryczne), zakładam że Jaliens stracił ją wraz z wiekiem i niestety tak często jest ogrywany. Przypominam że Kew niegdyś był prawym obrońcą co wiążę się z tym że po prostu musiał szybko biegać. Czy on teraz jest szybki, dynamiczny ? Oczywiście nie !. To samo tyczyło się np Żurawskiego, nikt z nas nie mógł przypuszczać że Maciek mógł zaliczyć aż taki zjazd. Stracił dynamikę szybkość i jak sam wspominał teraz zawsze będzie mu brakować tych 2,3 sekund to samo jest z Jaliensem.

Do tego Kew wygląda niestety na średnio zamotywanego, nie widać po nim tej piany na zębach. Jak się nascie lat gra w piłkę to czasami zawodnicy tracą tą wewnętrzną motywacje. Jaliensa należy zaliczyć do rozczarowań.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.10.2011 o godz. 20:13.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 16.10.2011, 20:09
Żeby tylko się nie okazało że trener od pracy w trudnych warunkach dostał pomieszania zmysłów .......a z drugiej strony może to zarazliwe tak długo słuchał te głupoty że teraz i on zaczyna je opowiadać .
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.10.2011, 20:45
Pomyliłem się w stosunku do Kew.
Ale uważam, że to był niegdyś naprawdę dobry zawodnik, dlaczego tak sądze ? Dostrzegłem w nim cechy którymi typowy polski zawodnik nie dysponuję. Prosty przykład np kiedy piłka jest kierowana do Jaliensa ten nie patrzy się na nią, nie musi koncertować się na przyjęciu tylko już wzrokiem szuka kolegów do podania. Potrafi prawidłowo wykonać wślizg itp, zagrać piłkę przez całą formację do napastnika. Mając na uwadze że jest to obrońca mizernej budowy to w jego przypadku kluczowa jest dynamika (generalnie przygotowanie motoryczne), zakładam że Jaliens stracił ją wraz z wiekiem i niestety tak często jest ogrywany. Przypominam że Kew niegdyś był prawym obrońcą co wiążę się z tym że po prostu musiał szybko biegać. Czy on teraz jest szybki, dynamiczny ? Oczywiście nie !. To samo tyczyło się np Żurawskiego, nikt z nas nie mógł przypuszczać że Maciek mógł zaliczyć aż taki zjazd. Stracił dynamikę szybkość i jak sam wspominał teraz zawsze będzie mu brakować tych 2,3 sekund to samo jest z Jaliensem.

Do tego Kew wygląda niestety na średnio zamotywanego, nie widać po nim tej piany na zębach. Jak się nascie lat gra w piłkę to czasami zawodnicy tracą tą wewnętrzną motywacje. Jaliensa należy zaliczyć do rozczarowań.
Jaliens tj. niestety zgrany/zużyty piłkarz i pewnie wielkiego pożytku z niego już nie będzie. Tak samo jak Żuraw w ubiegłym sezonie.
Jeszcze słowo dla tych co wieszają psy na Lameyu. Słabo to teraz wygląda - zgoda. Niemniej szacunek za eliminacje do LE - asysta z Łotyszami, gol i dobra gra z Litexem... kluczowy gol w walce o dalszą rundę LM/grupę LE. Co nie znaczy, że w tej chwili nie cenię bardziej Jovanovica.
A co do Maaskanta - jak publicznie broni graczy i nie mówi wprost, że zrobili kiksy albo g.wno grali w danym meczu to ja to rozumiem - to się załatwia w szatni albo w 4 oczy. Natomiast wypowiedź w stylu tej o golu na 1-1 to niestety Robert się niepotrzebnie ośmiesza. Nie ma przecież obowiązku wypowiadać się zawsze i na każdy temat.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.10.2011, 20:50
Ejże, jaki jest temat wątku? Radzę sobie przeczytać. Bo na pewno nie o gwizdaniu.

Wszystkie posty nie na temat zostaną wykasowane.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.10.2011, 20:58
pan Dudi - fantastyczny post, sugeruję wszystkim zapoznanie się z nim, ponieważ to jedna z lepszych i bardziej wartościowych wypowiedzi, jakie można znaleźć na tym forum.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.10.2011, 21:12
Trzeba domagać się boisk treningowych ! I ogarniętych trenerów młodzieży, trzeba wyeliminować również kolesiostwo raz na zawsze z naszego klubu. Mam tu na myśli. Umieszczanie chłopaków ze względu na starania ojca.

Z Brudem, Czekajem czy Kurto nie widzę żadnej ale to żadnej przyszłości, niestety ale nie wierzę rozwój tych zawodników. Odstrzeliłbym ich już ze względu na motorykę i sposób poruszania się. Co do Kurto to ktoś przypiął do niego łatkę dużego talentu a tyle co on baboli puszcza to się w głowie niestety nie mieści. Trzeba zwolnić miejsce innym.
Daniel bodajże już 22 lata, Michał już prawie 20, moim skromnym zdaniem nie wyróżnili się zasadniczo niczym w tych meczach co pokazało że warto im dać szansę. (...)
Jeżeli nie dostaną szansy to się o tym nie przekonamy. Część tych chłopaków jest powoływana do reprezentacji młodzieżowych Polski, więc tak kompletnie do bani chyba nie są. Zdaję sobie sprawę, że to nie jest może "international level" ale czy nasi stranieri prezentują taki poziom?
Pytanie za 100 punktów: w jakim punkcie swojej piłkarskiej kariery byłby teraz Patryk Małecki gdyby Skorża nie dał mu szansy?
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 16.10.2011 o godz. 21:30.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.10.2011, 21:38
Byłby na wypożyczeniu w Górniku Zabrze. Forumowi fani transferów w przerwie na kiełbasę ściągali by jakiś niedorozwiniętych chińczyków i pisali że Małecki to dno i go sprzedać, oddać, rozwiązać kontrakt.

W gruncie rzeczy to piszą to nawet dziś więc ten Skorża to tak nie do końca był potrzebny.

Z mojej strony brawa dla rav'a, nie wiem co było przyczyną zajęcia tak wyraźnego stanowiska, pójścia w tą stronę. Zaczyna się mocne bicie w Roberta, tz zaczęło się już chwilę temu jednak ten film a wcześniej tekst na SKWK, dają do myślenia mocniej niż tekst w gw.

Z takich filmików można by było stworzyć fajny serial, np odcinek LM dwa tygodnie po odpadnięciu, czyli brakło 3 minut, jeden odcinek o kibicach, jak powinni dopingować, co tam jeszcze nam Robert fajnego zaproponował?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.10.2011, 21:53
Co do M to jest nienajgorzej Wisła jest w czołówce ligowej tabeli jednocześnie grając w pucharach ze stratą 4punktów więc wszytko jest do nadrobienia co do składu to rzeczywiście brak ładu ale liczy się kolejna wygrana i to że zespół pozbierał się po porażce z Legią .Natomiast w meczu przyjaźni z Jagą Wisła pokazała pazur pokazując że na własnym terenie jest niepokonana od 3kolejek co przed meczem z Fullham może napawać pewnym optymizmem. Zwłaszcza że Fullham na 80%procent w Krakowie wystawi rezerwy choćby dlatego że dla Fullham które ma nie najlepszą sytuację w tabeli ważniejszy od meczu z Wisłą jest najbliższy mecz z Tottenhamem w lidze.Więc wszystko jest możliwe i wszytko jest do nadrobienia.Co do Jaliensa i Lameya to raczej obrony się nie rozmontowuje zwłaszcza że nie ma zbytnio dobrych zmienników więc wątpliwe jest by M w najbliższych meczach wymienił i Jaliensa i Lameya.Aczkolwiek niewykluczone że któryś z nich w najbliższym czasie wypadnie ze składu ale to dopiero raczej w zimowym okienku.Podsumowując nie jest źle Wisła jest dalej w grze na 2frontach a M wykonał plan minimum jakim jest faza grupowa LE
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.10.2011, 22:10
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Co do M to jest nienajgorzej Wisła jest w czołówce ligowej tabeli jednocześnie grając w pucharach ze stratą 4punktów więc wszytko jest do nadrobienia co do składu to rzeczywiście brak ładu ale liczy się kolejna wygrana i to że zespół pozbierał się po porażce z Legią .Natomiast w meczu przyjaźni z Jagą Wisła pokazała pazur pokazując że na własnym terenie jest niepokonana od 3kolejek co przed meczem z Fullham może napawać pewnym optymizmem. Zwłaszcza że Fullham na 80%procent w Krakowie wystawi rezerwy choćby dlatego że dla Fullham które ma nie najlepszą sytuację w tabeli ważniejszy od meczu z Wisłą jest najbliższy mecz z Tottenhamem w lidze.Więc wszystko jest możliwe i wszytko jest do nadrobienia.Co do Jaliensa i Lameya to raczej obrony się nie rozmontowuje zwłaszcza że nie ma zbytnio dobrych zmienników więc wątpliwe jest by M w najbliższych meczach wymienił i Jaliensa i Lameya.Aczkolwiek niewykluczone że któryś z nich w najbliższym czasie wypadnie ze składu ale to dopiero raczej w zimowym okienku.Podsumowując nie jest źle Wisła jest dalej w grze na 2frontach a M wykonał plan minimum jakim jest faza grupowa LE
Powiedzcie mi, kiedy to mineły te czasy, gdy byliśmy niepokonani przez 5 lat na swoim boisku...? Żeby sie cieszyć z 3 meczy w lidze bez przegranej u siebie...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 16.10.2011, 22:19
Sorry, ale swoją wypowiedzią pomeczową Maaskant stracił u mnie cały szacunek. Korona by mu z łba spadła, gdyby przyznał, że sędzia popełnił błąd? Idąc w zaparte ośmieszył nasz honor. Takie jest moje zdanie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.10.2011, 22:37
willow napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale swoją wypowiedzią pomeczową Maaskant stracił u mnie cały szacunek. Korona by mu z łba spadła, gdyby przyznał, że sędzia popełnił błąd? Idąc w zaparte ośmieszył nasz honor. Takie jest moje zdanie.
Sorry ale ja tego nie kupuje.Jeśli chodzi o ośmieszanie to robią to nagminnie tysiące grajków - próbując bezczelnie korzystać z braku powtórek - symulując wszystko co popadnie.Jak ktoś to już napisał - kolesie którzy co najwyżej mogli by być 'dziewczynami hokeistów'
To jest oburzające a nie że ktoś coś po meczu powiedział

Maaskant jeśli nie obiema, to przynajmniej jedną nogą jest na wylocie a to u wielu trenerów powoduje ciśnienie i próby zaklinania rzeczywistości.Jestem przekonany że ten tekst o tym karnym to tak na prawdę było - wygraliśmy przez swoją grę a nie przez sędziego co oczywiście nie jest prawdą ale zrobiono z igieł widły - nie dla tego że Maaskant powiedział coś faktycznie kompromitującego , tylko dlatego że jest na niego nagonka z każdej strony więc każdy stara się go kopnąć nim go wyleją a że tłum do kopania spory to trza jakoś oryginalnie umotywować

Więc ok - trać sobie szacunek, pewnie większy masz do 'Czesia 711'
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 16.10.2011, 22:52
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Sorry ale ja tego nie kupuje.Jeśli chodzi o ośmieszanie to robią to nagminnie tysiące grajków - próbując bezczelnie korzystać z braku powtórek - symulując wszystko co popadnie.Jak ktoś to już napisał - kolesie którzy co najwyżej mogli by być 'dziewczynami hokeistów'
To jest oburzające a nie że ktoś coś po meczu powiedział

Maaskant jeśli nie obiema, to przynajmniej jedną nogą jest na wylocie a to u wielu trenerów powoduje ciśnienie i próby zaklinania rzeczywistości.Jestem przekonany że ten tekst o tym karnym to tak na prawdę było - wygraliśmy przez swoją grę a nie przez sędziego co oczywiście nie jest prawdą ale zrobiono z igieł widły - nie dla tego że Maaskant powiedział coś faktycznie kompromitującego , tylko dlatego że jest na niego nagonka z każdej strony więc każdy stara się go kopnąć nim go wyleją a że tłum do kopania spory to trza jakoś oryginalnie umotywować

Więc ok - trać sobie szacunek, pewnie większy masz do 'Czesia 711'
czesio mi lata koło d..py.
I oczywiście zgadzam się z tym, że wygraliśmy zasłużenie.
Strzeliliśmy w końcu 3 bramki więcej.
Ale faktem jest, że bramka Bitona nie powinna być uznana.
I dla mnie, człowiek honorowy powinien to przyznać. I tak by to nic nie zmieniło, ale przynajmniej liczy się prawdomówność.
Chyba, że lubisz czarować rzeczywistość. Ale nawet czarowanie nie zmieni faktów.
I o naszej klasie powinien świadczyć fakt, że potrafimy przyznawać się do błędów. Tak , jak sędzia Lyczmański.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 16.10.2011, 22:58
willow napisał(a):Wyświetl post
Tak , jak sędzia Lyczmański.
Sędzia Lyczmański nie przyznał się do błędów z własnej woli, tylko w wyniku nacisku mediów nieprzychylnych Wiśle.

Zresztą ja tam widziałem prawidłowo zdobytą bramkę w ferworze walki, a także efekciarski pad Kupisza przy próbie wymuszenia rzutu karnego..
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.10.2011, 23:01
Jeszcze się nie spotkałem z tym żeby trener miał kwestionować wyniki własnego zespołu więc nie rozumiem tego zarzucania kibiców odnośnie wypowiedzi na temat tej bramki. Jedynie co mógł ewentualnie powiedzieć ,że nie do końca widział sytuacje więc wstrzyma się od komentarza
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 16.10.2011, 23:04
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
Sędzia Lyczmański nie przyznał się do błędów z własnej woli, tylko w wyniku nacisku mediów nieprzychylnych Wiśle.

Zresztą ja tam widziałem prawidłowo zdobytą bramkę w ferworze walki, a także efekciarski pad Kupisza przy próbie wymuszenia rzutu karnego..
Pad Kupisza był efekciarski, bez dwóch zdań.
Ale jak dla mnie, Jaliens faulował bramkarza.
I nic by się nie stało, gbyby Maskant się przyznał, albo gdyby nie szedł w zaparte.
Prawda jest najważniejsza.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.10.2011, 23:12
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Co do M to po eliminacjach LM czytałem wywiad z Basałajem gdzie ocenił nasz start w pucharach generalnie negatywnie.
Wspomniał, że oczekuje łądnej, ofensywnej gry, która przyciągnie widzów na stadion - także Maaskant nie spełnia tych oczekiwań w ogóle. Nadrabia wypowiedziami ale kogo on chce oszukać ? Ja mimo, że mam karnet zostałem w sobotę w domu - tak wyszło, po ostatnich naszych wyczynach nie czułem żadnego ciśnienia na iście na ten mecz.

Masz tego samego dealera co Maaskant Rzuć namiary na PW
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 16.10.2011 o godz. 23:16.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.10.2011, 23:33
A dodatkowo obrona jaliensa na konferencji... to co Maaskant mowi to przeciez jedna farsa, kogo on uczy i ustawia? w obronie co chwile jakies nie porozumienie i nie raz brakuje asekuracji. Ale nawet niech by to uznac Maaskantowi, to co z tego ze ustawia i teoretycznie obrona jako formacja gra dobrze, jak gosc w prawie kazdy meczu ostatnio zawala przynajmniej jedna bramke (bramka dla Jagii w 100% jego wina, powinien goscia wziasc na plecy a dal mu odejsc od siebie) i 3 bramki z Odense. Mam nadzieje (nie sadzilem ze to powiem kiedys) ze z Bunoza bedzie ok i bedzie mogl zagrac z Fulham. Akurat w tym meczu bardzo sie przyda, potrzebny nam wysoki stoper. Fulham ma opracowane schematy z dlugimi pilkami na Zamore - jeden z najlepszych w Anglii, i chyba w calej Europie pilkarz jesli chodzi o gre tylem do bramki, swietnie sie zastawia, potrafi przyjac pilke na klatke z przeciwnikiem na plecach i zgrac dobrze, czy przegrac glowke.

Sklad na Fulham:
Pareiko - Jovanovic, Chavez, Bunoza, Palijc - Sobol, Jirsak, - Gargula, Iliev - Biton, Genkov

Jezeli zagr Diaz to Duff bedzie robil to samo z nim co i Tom robil, albo jeszcze lepiej. Gargula jak i Jirsak zasluzyli na pierwsza jedenastke, Gargula na boku ale schodzacy do skrzydla robiac miejsce Palicjowi. Na pewno Genkov przyda sie w tym meczu przeciwko twardej obronie Fulham, a Bitona poprostu na lawke nie mozna dac. A czemu Jirsak - mimo ze ma rozne wachania i ciezko mu zachowac ciaglosc, to zazwyczaj gra niezle w waznych meczach.

Ale oczywiscie to tylko zyczenie.. pewnie znow sie bedzie bac i zagramy z jaliensem, Diazem, Sobolem, Wilkiem i Nunezem i znow nie bedzie mial kto rozegrac z przodu.
Odpowiedz cytując
bomba
Member

Od: 07.2011

Stary 16.10.2011, 23:35
Chciałem żeby Maaskant bez względu na wyniki został co najmniej do końca rundy, a najlepiej cały sezon, ale teraz widzę, że byłem w błędzie. Ten człowiek albo jest idiotą, albo perfidnym kłamcą i zgadzam się z m.in willowem, że ośmiesza siebie i Wisłę. Wygrać po błędach sędziowskich chluby nie przynosi, ale każdy zespół czasem zyska, a czasem straci przez sędziów. Ale za przeproszeniem pierd%$&ić tak jak nasz Robert to po prostu nie wypada nikomu, a na pewno nie trenerowi czołowego klubu po wygranej w taki sposób
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 16.10.2011, 23:42
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Co do M to po eliminacjach LM czytałem wywiad z Basałajem gdzie ocenił nasz start w pucharach generalnie negatywnie.
Wspomniał, że oczekuje łądnej, ofensywnej gry, która przyciągnie widzów na stadion - także Maaskant nie spełnia tych oczekiwań w ogóle. Nadrabia wypowiedziami ale kogo on chce oszukać ? Ja mimo, że mam karnet zostałem w sobotę w domu - tak wyszło, po ostatnich naszych wyczynach nie czułem żadnego ciśnienia na iście na ten mecz.

ceny biletów
i tyle w temacie przyciągnięcia widzów na stadion
jak się okazuje zbyt duży stadion
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 16.10.2011, 23:43
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, że tych ofensywnych pomocników, ktorzy mogliby zrobić róznice to Maaskant trzyma bez sensu na ławce? Że Szymkowiak nadal gra w Wisle i jest w życiowej formie, że Melikson jest gotowy do gry?
Bo Jirsak ani Garguła nie są dziś pilkarzami jacy wejda na boisko i zrobią różnicę. No, może w jednym meczu na rundę?
Gramy tym, co mamy
i tym co sobie trener zażyczył od Valcxa
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 16.10.2011, 23:46
bomba napisał(a):Wyświetl post
. Ale za przeproszeniem pierd%$&ić tak jak nasz Robert to po prostu nie wypada nikomu, a na pewno nie trenerowi czołowego klubu po wygranej w taki sposób
A kim Ty jesteś, aby tak pisać o człowieku, który podczas swojej kariery zarówno piłkarskiej i trenerskiej widział na pewno więcej prze najróżniejszych fauli, zagrań, sytuacji stykowych itp. Robertowi Masskantowi należy się szacunek i skoro uważa on, że faulu na bramkarzu nie było to widocznie tak było! On w przeciwieństwie do większości ekspertów na tym forum troszkę Europy zwiedził i wie jak się sędziuje na zachodzie. Tam, taka sytuacja jaka miała miejsce podczas ostatniego meczu zostałaby potraktowana nawet jako faul bramkarza na naszym piłkarzu, bo to Ptak sprowadził do parteru naszego piłkarza, jednak sędzia zastosował przywilej korzyści z racji tego, że padła bramka.
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.10.2011, 23:49
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Wspomniał, że oczekuje łądnej, ofensywnej gry, która przyciągnie widzów na stadion - także Maaskant nie spełnia tych oczekiwań w ogóle
No widzisz - wywalić Maaskanta, zatrudnić kogoś kto to spełni(ładna ofensywna gra) i wszyscy będą żyć długo i szczęśliwie.Tu właśnie można by się zapytać - co było brane?

Wisła w ostatnim czasie wzięła ok 8 mln euro ze sprzedaży , kupiła za jakieś 2 miliony a oczekiwania są większe niż były wcześniej czyli gdy kasa nie była na - 6 tylko na 0.
Basałaj tak na prawdę może wszystkich sprzedać, wziąć chłopaków z dzielni i nadal oczekiwać ładnej i ofensywnej gry która przyciągnie widzów na stadion.

Wiesz, gdybym miał choć promyk nadziei że zmiana trenera coś przyniesie to był bym pierwszy, tyle że jestem przekonany że nic to nie da na plus w szerszej perspektywie, oprócz zamydlenia sytuacji - ot taki ruch marketingowy - Maaskant się zgrał więc damy ludowi kogoś innego - może kupią to chociażby przez chwilę i zyskamy kilka tyś na meczu.Może nawet Ty przyjdziesz, zaciekawiony nowym trenerem

Tyle że to do niczego pozytywnego nie doprowadzi.Dla mnie Maaskant dziś to jest ostatnia osoba do zwolnienia w tym klubie - gdzie jest oczywiste że popełniał, popełnia i będzie popełniał błędy
Mimo wszystko dla mnie jak już zwolnimy grajków to może wtedy też przyjdzie czas na zwolnienie trenera, ale na pewno nie odwrotnie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.10.2011, 00:34
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No widzisz - wywalić Maaskanta, zatrudnić kogoś kto to spełni(ładna ofensywna gra) i wszyscy będą żyć długo i szczęśliwie.Tu właśnie można by się zapytać - co było brane?

Wisła w ostatnim czasie wzięła ok 8 mln euro ze sprzedaży , kupiła za jakieś 2 miliony a oczekiwania są większe niż były wcześniej czyli gdy kasa nie była na - 6 tylko na 0.
Basałaj tak na prawdę może wszystkich sprzedać, wziąć chłopaków z dzielni i nadal oczekiwać ładnej i ofensywnej gry która przyciągnie widzów na stadion.

Wiesz, gdybym miał choć promyk nadziei że zmiana trenera coś przyniesie to był bym pierwszy, tyle że jestem przekonany że nic to nie da na plus w szerszej perspektywie, oprócz zamydlenia sytuacji - ot taki ruch marketingowy - Maaskant się zgrał więc damy ludowi kogoś innego - może kupią to chociażby przez chwilę i zyskamy kilka tyś na meczu.Może nawet Ty przyjdziesz, zaciekawiony nowym trenerem

Tyle że to do niczego pozytywnego nie doprowadzi.Dla mnie Maaskant dziś to jest ostatnia osoba do zwolnienia w tym klubie - gdzie jest oczywiste że popełniał, popełnia i będzie popełniał błędy
Mimo wszystko dla mnie jak już zwolnimy grajków to może wtedy też przyjdzie czas na zwolnienie trenera, ale na pewno nie odwrotnie.
Dokładnie tak.Nareszcie mądry komentarz.Czuję ,że niektórzy dali sie ogłupić nagonce weszło ,więc jak chca być tacy sprawiadliwi i dokładni to niech przeanalizuja ostatnie nasze mecze za okres np 3 lat i policzą pomyłki sędziów na naszą korzyść i na niekorzyść.To nie nasza wina ,że FIFA nie dopuszcza powtórek,więc logiczne jest ,że sędziowie będą sie mylić raz tak ,a raz inaczej,to sprawa losu taka sama jak uderzenie w słupek -raz wyjdzie na aut, drugi z powrotem w pole ,a trzecim razem wpadnie do siatk,Weszło ratuje tyłek Michniewicza bo jakoś ciężko mu tam idzie ostatnio.
Druga sprawa to nie pamiętam trenera który przyznałby po meczu ,że strzeliliśmy nieprawidłowo bramkę-może się mylę?Więc zejdźmy z Maaskanta bo powiedział to co do niego należało,fakt mógł powiedzieć nie widziałem,ale nikt nie jest idealny -drobny błąd i tyle ,który nieszczęśliwie zbiegł się z posypywaniem popiołem przez arbitra ,tu tez nie pamiętam wcześniejszych takich autokrytyk polskich sędziów-przypadek?
Nareszcie komuś udało sie wbić kij w mrowisko,już zacierają ręce.Mają rozgrzane umysły ,że wywalą Maaskanta,potem zajmą sie Bakero.Tak samo pozbędą sie ich jak kiedyś Petrescu i znów zakrólują Michniewicze,i reszta naszej myśli szkoleniowej.
Dlatego przypominam:
1.Maaskant zlepkiem zawodników po wyprzedaży zdobył mistrzostwo
2.Wywalczył grupę LE,a nawet otarł sie o LM.
3.Grając w grupie LE mamy 1 pkt straty do lidera pomimo kontuzji Meliksona ,Małeckiego,Jovanovica,,do niedawna jeszcze Genkowa
Więc ochłońcie niektórzy
Odpowiedz cytując
bomba
Member

Od: 07.2011

Stary 17.10.2011, 00:59
A kim Ty jesteś, aby tak pisać o człowieku, który podczas swojej kariery zarówno piłkarskiej i trenerskiej widział na pewno więcej prze najróżniejszych fauli, zagrań, sytuacji stykowych itp. Robertowi Masskantowi należy się szacunek i skoro uważa on, że faulu na bramkarzu nie było to widocznie tak było! On w przeciwieństwie do większości ekspertów na tym forum troszkę Europy zwiedził i wie jak się sędziuje na zachodzie. Tam, taka sytuacja jaka miała miejsce podczas ostatniego meczu zostałaby potraktowana nawet jako faul bramkarza na naszym piłkarzu, bo to Ptak sprowadził do parteru naszego piłkarza, jednak sędzia zastosował przywilej korzyści z racji tego, że padła bramka.
Czy ty jesteś poważny czy sobie robisz jaja? Robert ma rację bo ma długą karierę? Czy ty w ogóle widziałeś bramkę na 1-1 i wypowiedź Maaskanta (masz na wszelki wypadek tutaj: http://www.wisla.tv/?v=295)
Może na sędziów weźmy 90-letnich dziadków (związanych z piłką - byłych piłkarzy, trenerów, scoutów, sędziów) , bo nawet jeśli będą ślepi to i tak nieomylni bo przecież już tyle w życiu widzieli.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.10.2011, 01:17

Warszawskich?

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów