|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Gordan Bunoza, ten zawodnik stanowi zagrożenie sam dla siebie, która to już kontuzja którą wyrządził sobie sam ? Na pewno raz na treningu, raz na flocie, oraz dzisiaj.... tak wiem był pod presją co nie zmienia faktu że powonienie postawić te swoje nogi w taki sposób, że nic by się nie stało.
Garguła nie w swoim stylu dał dzisiaj stosunkowo dobrą zmianę. Maaskant niech ktoś z nim na litość boską porozmawia bo on nie potrafi bądź nie chce ocenić obiektywnie przebiegu meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Można wiedzieć co poleciało w stronę Roberta ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Oraz, iż grając 4:3:3 " gramy 3 napastnikami, nie jednym!" Tak jak mnie atakowali , gdy pisałem to samo pół roku temu.Ja natomiast uważam , że dysponując kadrą , jaką dysponujemy to właśnie stare sprawdzone 4:4:2 daje nam nadzieję , na więcej niż 1 bramkę w meczu. Zarówno Bitton jak i Genkov mają swoje atuty i sadzanie jednego z tych zawodników na ławce to niestety osłabianie siły ofensywnej Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
To forum sięgnęło dna. Dna przez DUŻE " D " .
Dziękuję dobranoc ! WISŁA PANY !!!!!!! (...nie gaście jeszcze odbiorników... nie długo zapewne ukarze się złota myśl wolfiego... ) |
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zwycięstwa nas nie cieszą. Ciekaw jestem wpisów, po przegranej.
Kibice? Nie sami znawcy, trenerzy światowej klasy i stratedzy ze sztabu Barcelony... ![]()
Pozdrawiam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Uczciwego kibica, który znalazł po meczu na końcu Błoń szal "Czy trzeźwy czy pijany..." - proszę o wiadomość na prw. - post grzecznościowy.
Co do meczu: Nie wiedziałem, że padlina może tak dobrze smakować... ![]()
Porter
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jagiellonia byla 3 razy lepsza od Wisły w tym meczu . Jak dla mnie karnego na Kupiszu nie bylo , ale gol na 1-1 juz wydrukował nam Lyczmański . Co do Jirsaka to tak tragicznie nie zagral bo obie 100% sytuacje z pierwszej polowy meczu czyli strzal po ktorym Biton dobijal nad poprzeczke i asysta do Nuneza ktory mial patelnie a nie trafil w bramke. Fatalny byl Paljic ,80% podan przy wyprowadzaniu pilki niecelnych + akcja z 30 sekundy gdzie podal na sam na sam Jadze. Jaliens stracil pilke i padl gol dla Jagi to juz szkoda slow..Lamey jest tak wolny ,że oddanie Cikosa i wziecie jego to totalne nieporozumienie. Bunoza gral poprawnie ,ale szkoda ze sie polamal znow. Kirm byl tragiczny przez 89 minut meczu
Dobre wejscie Genkova i Garguly ,ktory zagral najlepsze..15 minut w swojej karierze w Wiśle Trenera mamy marnego ,dzis Michniewicz go zjadl taktycznie jak świeżaka. Niech jak najszybciej wracaja Jovanovic, Sobol ,Małecki i szczególnie Melikson ,bo chwilami jest tragedia |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Z dwoma w ataku grała i pewnie będzie grać Borussia. Na szpicy Barrios, za nim Lewandowski. U nas z przodu hasał by Biton, za nim Genkov, który przyjmował by wszystkie wysokie piłki i się zastawiał, robiąc miejsce dla Bitona..
I atakować cały mecz, bawić się piłką, bez kompleksów, ofensywnie. Do jest do ch*** polska liga nie Champions Lique. Co to za gra i taktyka grając z Ruchem czekając co zrobi przeciwnik i licząc na jakieś kontry, czy indywidualne przebłyski? Jesteśmy Wisła, mamy taką siłę w ofensywie, że powinniśmy to wykorzystywać, a nie tłamsić nasze atuty w zarodku i czekać na skaranie Boskie i najmniejszy wymiar kary. W następnym okienku kupić solidnych obrońców i można myśleć o żelaznej obronie i grać defensywnie niczym Inter z Barcą..jak taka wizja trenera na futbol.. ale dziś? Z kim do ludu? -----------Biton--------------- ---------Genkov-------------- ---Iliev - Melikson - Mały--- ------Nunez-Sobol----------- --Paljić- Pewnie..od razu Kulawika na trenera.
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 15.10.2011 o godz. 20:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() Nie Ke? Tylko tak uważam że jego proporcje względem obrona-atak to 60-40. CZy Jirsak jest pod grą, nie schowany, przyczajony. Jakbym miał jedną rzecz najlepszą (równą) u niego wytypować to odbior piłki. Bo to że raz na 5 meczy da dobrą piłkę do przodu nie czyni z niego ofensywnego pomocnika. Już sam fakt że Jirsak pierwotnie miał być jako ten drugi na pozycji Nuneza mówi że nie był w klubie szykowany jako ofensywny.
Ostatnio edytowane przez Baala : 15.10.2011 o godz. 20:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
No, ale RM miał rację na konferencji - Czekaj jest świeżo po kontuzji i to zbyt duże ryzyko, poza tym niewielu by tu postawiło na zestaw Czekaj-Bonanza. Myślę, że będzie miał swoje szanse w obliczu kontuzji Bunozy. Na prawej obronie pewnie grałby Jovanović, ale nie może - kogo więc wystawić? Być może też Kew jest naprawdę jest dowódcą, chociaż sam nie gra na poziomie - mówił o tym RM, pisał Chavez na weszło. Moim zdaniem nasza bramka (duża zasługa Jaliensa, jak i Lyczmańskiego) jest 'rewanżem' za bramkę na 1:2 z Odense... Na pewno na plus Garguła, chociaż zdecydowanie wolałem wcześniej widzieć Boguskiego za Kirma. No i Kirm też swoje strzelił, mimo że wynikło to ewidentnie z podłamania (braku doświadczenia?) bramkarza Jagi. Raczej niezasłużone zwycięstwo, ale ktoś wyliczył że 6 z bramek Rudniewa było nieprawidłowych... Musimy się niestety dostosować do ligi - nie mamy już potencjału na wygrywanie przeciwko sędziom. Co do trzeźwej oceny meczu przez Roberta - ja cały czas wierzę, że on co innego mówi dziennikarzom na konferencjach, co innego zawodnikom w szatni (podkreślał, że jest 'angry'). Nie wydaje mi się, żeby publiczne jeżdzenie po drużynie przynosiło dobry efekt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Cieszą tylko 3 punkty. Szkoda że z małą pomocą sędziego. Ale tak to bywa. Teraz szybko i bezboleśnie rozegrać mecz z Fulham a potem znowu ciułać punkty z ŁKS i Podbeskidziem. Gramy słabo, do tego mnóstwo kontuzji. Stąd nie płaczę nad stylem. Ważne 3 punkty i byle dotrwać do zimy
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dobra puenta.
Nie oszukujmy się, że Jirsak może zastąpić Meliksona, Nunez Sobolewskiego, Kirm Małeckiego a Lamey Jovanovica. Do tego ten beznadziejny środek obrony :/ Gramy bez serca, bez płuc i bez głowy więc miejsce w tabeli i wyniki które osiągamy trzeba nazwać po imieniu: CUD! Na pocieszenie - już gorzej być nie może, a mimo to jesteśmy w czubie. A jak w końcu złapiemy formę, to mam nadzieje, że będą wióry lecieć. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
video okołomeczowe + wciagnięcie koszulki Reymana:
http://kiks.tv/2011/10/biala-gwiazda...atniej-chwili/ gole i najlepsze akcje: http://kiks.tv/2011/10/wisla-krakow-...alystok-31-00/ doping kibiców na trybunach: http://kiks.tv/2011/10/wisla-krakow-...-na-trybunach/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cieszy takze to, że po 10 meczach w lidze i mozna powiedzieć po trzech w "piątym kole u wozu" (LE), mamy tylko punkt straty do lidera
Ciekaw jestem jak Maaskant traktuje LE i czy przypadkiem nie oszczędza Sobola i Jovanovica na Fulham? jeśli tak to błąd. Ten sam, który popełniła Amika rok temu. Priorytetem powinna być liga i mistrzostwo. Kosztem nawet sześciu porazek w LE. Niestety nie mamy na tyle szerokiego składu + kontuzje, by tracić siły na LE, by później niczym warchlaki zbierać baty w lidze i skończyć ją na czwartym czy ósmym miejscu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Opinia z trybun wiec moze troszke nieobiektywna...I polowa nawet nawet fajne akcje Wisla grala do przodu, wygladalo to jakos tylko szkoda nie wykorzystanych sytuacji a bylo ich pare. Natomiast II polowa i gra do pierwszej odrobionej bramki wola o pomste do nieba. Wisla grala tfu! stala, podawali sobie tylko pomoc-obrona i tak w kolko, lekcewazace zagrania Jaliensa Dretwota-wolnota Lameya bije po oczach ! Ci zawodnicy to jest zwykly sabotaz. Pierwsza bramka strzelona w sumie przy duzej dozie szczescia, natomiast cieszy ze poszli za ciosem i strzelili kolejne bramki.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Brawo Milosz. Napisałeś samą prawdę. Niektórzy z naszych kumpli kibiców Wisły nie zauważyli jeszcze, że nie jesteśmy Realem czy Barceloną. Ja wiem, że sam chciałbym abyśmy golili ogórków jak za pierwszego Smudy czy za Henia Kasperczaka z czasów Parma- Schalke-Lazio. Ale brutalna prawda jest taka, że musimy grać jak za Maaskanta czy Petrescu aby nie powtórzyły się Karabachy czy inne Levadie. Nie mamy w drużynie wirtuozów (no może Melikson jest takim, ale tylko na skalę polską) i cieszmy się, że póki co jakoś punktują w lidze mimo sporych osłabień. Owszem, mieliśmy szczęście, że sędzia uznał dzisiejszą bramę na 1-1, ale czyż nas kiedyś nie skrzywdzono? Choćby bramka Penksy w Atenach, czy podobna sytuacja co dzisiaj z Odense. Teraz, jak ktoś już napisał, spróbować nie dać d..y z Fulham i skompletować 6 punktów z ŁKS-em i Podbeskidziem.
W dalszej, zimowej perspektywie wzmocnić obronę, bo to co wyrabiają nasi obrońcy woła o pomstę do Nieba. Ale myślę, że nasi Niderlandczycy już o tym też wiedzą i postarają się o jakieś ciekawe "strzały". Przynajmniej tego bym sobie życzył. ![]()
WISŁA ZAWSZE PANY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Dawno się nie wypowiadałem na forum z racji niesłusznie otrzymanego bana na shoutbox'ie podczas meczu Wisły w Myślenicach, gdzie napisałem tylko "że idę załatwić potrzebę fizjologiczną", a gdy już wróciłem czekała na mnie prywatna wiadomość od jednego z administratorów z tytułem "niespodzianka".
No ale do rzeczy, czyli do meczu. Mógłbym w tym miejscu napisać to co wszyscy już napisali, ale chciałbym odnieść się do innej przykrej sytuacji. Otóż martwi mnie bardzo frekwencja na meczach na R22, gdzie są Ci kibice? Ilu nas dziś było? Oglądając w TV było widać straszne pustki, nie wspominając o prawie 100% pustych krzesełkach na głównej trybunie. Według mnie piłkarze swoją grą dostosowali się do poziomu kibicowania na stadionie. Smutne, ale prawdziwe. Oceny graczy: (nazwisko - (punkty/maksymalna ilość punktów) - okazany charakter w meczu) Pareiko - (7/10) - ![]() Pajlic - (5/10) - ![]() Jaliens - (3/10) - ![]() Bunoza - (6/10) - ![]() Lamey - (2/10) - ![]() Kirm - (6/10) - ![]() Wilk - (7/10) - ![]() Nunez - (6/10) - ![]() Jirsak - (6/10) - ![]() Iliev - (6/10) - Biton - (8/10) - ![]() zmiennicy: Chavez - (6/10) - ![]() Garguła - (9/10) - ![]() Genkov - (8/10) - ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
3 punkty zostały w Krakowie i to jest najważniejsze ,plusem emocje w końcówce meczu, takie zwycięstwo może psychicznie ich ustawić do końca sezonu.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Dlaczego Wisła zawsze jak stoi pod ścianą, przegryw lub musi gonić wynik to zaczyna grać lepiej? Bo zaczyna sie otwierać i grać swoja piłkę. Zaczyna wykorzystywać swój potencjał ofensywny, piłkarze grają to co lubią. Nie męczą się. Mają zgodę trenera na grę ofensywną...i wtedy to jest prawdziwa Wisła w swoim żywiole, a nie stłamszony niewolnik w pętlach defensywy. Jeszcze kilka meczy w których Maaskant ustawi ich jak na ścięcie (defensywnie) to przyłączam się do zwolenników zwolnienia Maaskanta.
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 15.10.2011 o godz. 21:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dawno nie miałem tak mieszanych uczuć po meczu. Bo z jednej strony było kilka ciekawych akcji w ofensywie. Gdyby była lepsza skuteczność do przerwy mogło być 2:0. Z drugiej strony marazm poczatku drugiej połowy i momentami ogromna bezradność wobec siłowo i brutalnie grających piłkarzy przyjezdnych.
Chyba muszę obejrzeć powtórkę. Maaskant nie miał specjalnie wyjścia i skład który zaproponował w świetle naszej sytuacji kadrowo zdrowotnej był w zasadzie optymalny. Jedna uwaga. Dlaczego tak długo zwlekał z wejściem Chaveza.Czekał aż karetka odjedzie ? Jeszcze o sędziach. Jeżeli polskie sędziowanie pod pozorem dopuszczania do angielskiego stylu gry będzie szło w tym kierunku, który dzisiaj oglądaliśmy to nasz dystans do Europy bedzie sie dramatycznie powiększał. Sędziowie promują gre siłową pozbawioną jakiejkolwiek finezji. Po prostu grę faul. W angielskiej piłce na ile ja oglądam gra sie twardo, ale zgodnie z zasadami i duchem piłki. U nas w ramach tego dopuszcza sie do sytuacji gdy jeden piłkarz trzyma drugiego przez 10 sekund za rękę a potem przewraca. Bez faulu. I to się nazywa niby walka o piłkę. A potem jedziemy do takiego Enschede czy przyjeżdza Odense próbujemy tego samego i jest zdziwienie, że gwizdają faul za faulem. I jeszcze ten niezrozumiały zachwyt komentatorów nad tym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.10.2011 o godz. 21:42.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Oldpara miał chyba na myśli nasze braki kadrowe...i brak serca, to tak jakby brak ważnego ogniwa w drużynie. Jak tak to rozumiem. Najlepiej niech Oldpara sam wyjaśni o co chodziło ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cud nad Wisła
Lyczmański bohaterem ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Eh jakby tak Garguła prezentowal się w każdym meczu jak dzisiaj po wejściu....
Ile lepiej wyglądałaby nasza gra jakby w środku pola grał zawodnik, który potrafi się uwolnić od przeciwnika i zostawić go w tyle jak to dzisiaj udało się RAZ Gargule ? Dlatego tak jak piszę od dawna, kupić 2 pomocników do środka zamiast Sobolewskiego i Nuneza/Jirsaka i nawet przy brakach w obronie byśmy miażdżyli. Dosyć tego drewna. Skrzydła są ok, atak też.
Ostatnio edytowane przez tofik : 15.10.2011 o godz. 21:58.
![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Obejrzyj sobie Ligę Europejską. Tylko nie mecz z Irtyszem.
Tam jakoś bramkarza można dotknąć. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|