|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Dlatego moim zdaniem nie chwycą zmian w PIS-ie bo Kaczyńksi to ich człowiek.Bezkompromisowy w poglądach,religijny i nikt nie powie że nie uczciwy.On trzyma w ryzach partię i ludzie nie kupią jego nastepców bo nikt z mlodego pokolenia nie jest nawet zbliżony do w/w cech.Głosy sie rozdejdą po Jurkach,Korwinach,Ziobrach,PC-etach,PJN-enach itp ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
p.s.nota bene ciekawe jak dość niszowy portal może wprowadzić cenzurę i jak to wykryłes drogi Sherlocku ![]() ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
To może jeszcze weźniemy pod uwagę stopę bezrobocia? Z poprzednich wyborów, ale nie zdeaktualizowalo się.. http://blogbudowniczy.blox.pl/html/1...15.html?6,2010 A już z tych wyborów - w gminie Kobylnica, znanej z filmu Arizona, PO znów ma miażdżące zwycięstwo - 46,47% + 13,07 % dla Palikota. 60% mlodych, wyksztalconych we wsi po PGR-owskiej, to naprawdę swietny sukces obecnego rządu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Fajna była też zmiana okładki ich gazetki GPC, najpierw dali http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...kWhbSbKFiKY5xC a potem zmienili http://gpcodziennie.pl/uploads/image...2011101027.jpg Jeszcze tu ktoś opisał to http://g.host.salon24.pl/353292,saki...a-wyborcow-pis dla przypomnienia to co w GPC zazwyczaj pojawia się też na niezalezna.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 12.10.2011 o godz. 22:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja jestem w jednej osobie, pokaż gdzie pisałem w języku nienawiści ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Wy jako ogol osob popierajacych PO, chyba jak sam cos zarzucasz PiSowi to ogoloniasz a nie wyliczasz, ze widziales w tv 8 babc mocherowych, 12 krewkich obroncow krzyza, a na forum jezyka nienawisci to z PiSu uzywaja uzytkownicy Kowalski, Lewandowski i Nowak.
I czy moglbys przyznac, ze saklak czy tez AS82 wypowiedzieli sie dokladnie tak jak pewnie nie raz zarzucali Kaczynskiemu i PiSowi, czyli powypisywali swoje urojone mysli i naobrazal ludzi. Najgorsze wlasnie w tych waszych gierkach jest to taplanie sie w blocie. Napisz, ze koles jeden z drugim zachowal sie jak swinia a nie teraz wchodzisz w polemike, ktora cholera wie do czego prowadzi. Trzeba miec troche honoru a nie tak jak politycy, tlumaczyc sie gesto jak pipy zamiast jak mezczyzna przyznac sie do bledu (chociaz nie mowa o Twoim bledzie tylko saklaka i AS82) ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
By zylo sie lepiej, odcinek 1478
http://biznes.onet.pl/wiecej-za-dies...7,1,news-detal ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I manipulacja że niedawali sondaży OBOP i CBOS które były mielone na każdej stacji TV dziesiątki razy dziennie a z kolei pokazywali te które były z mniej znanych sondażowni? Tutaj też je wklejaliśmy wiec rozumiem że manipulowaliśmy tzn.wprowadzaliśmy w błąd kogoś i ty zgodnie z tymi błędnymi sondażami zagłosowałeś nie zgodnie ze swoją wolą? Beka ![]() ![]()
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|||
Cytat:
http://m.newsweek.pl/spoleczenstwo,s...83101,1,1.html I jeszcze o obiektywnych mediach i języku miłości : Cytat:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/16309...usow-w-mediach |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zabawa się zaczyna.
Resort infrastruktury planuje podwyżkę ceny oleju napędowego o 19 gr brutto za litr oraz objęcie e-mytem ponad 300 km dróg. Na początku 2012 r. obejmie ono odcinki dróg 91 (Pruszcz Gdański-Toruń) i 92 (Łowicz-Września), mające w sumie 300 km i będące alternatywą dla płatnych autostrad A1 i A2. by PAP. W sumie dotrzymują słowa, powiedzieli i ogłaszali wszak,że zrobimy więcej ![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Co kampanie inne oblicze pokazuje Jarek a nie ja. Oj widzie ze PIsiory nie moga sie pogodzic z porazka, ale niestety musicie sie przyzwyczic bo z waszym wodzem nie wygracie nigdy. Juz nastepnego dnia swietnie pokazal przed palacem jaki jest, jakos w czasie kampani nie bylo ich tam widac. I zdiwilbys sie co do moich pogladow wielu ludzi z ktorymi rozmawiam na temat polityki a przedzial wiekowy jest spory maja takie same zdanie lub podobne.Wiec skoncz z wycieczkami osobistymi i moimi urojeniami. A jak mi tu ktos zazucil ze ze mna sie nie da merytorycznie podyskutowac to powiem ze nie mam czasu siedziec caly dzien przed kompem i szukac materialow w internecie byle tylko komus dojebac. ALe jak sie ma wiele czasu bo sie siedzi na bezrobociu to mozna byc dobrze zaopatrzonym w wygodne dla siebie materialy. Pis jest i bedzie jak Cracovia zawsze pokrzywdzeni, jedyni sprawiedliwi, wszedzie widzacy uklady i spiski przeciwko nim tylko zawsze po dupie dostaja. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
gosc2332 nie widzi nawet roznicy miedzy tvn-em z wielomilionowa widownia, a niszowym portalem niezalezna.pl
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Znaleźli się kolejni winni fatalnej kondycji finansowej państwa - tym razem to nauczyciele. Dostali podwyżkę i w ten sposób rujnują finanse samorządów. Premier i księgowy nie mają forsy, żeby zwiększyć subwencje oświatową ale w niczym im to nie przeszkodziło sypnąć oczywiście nie swoim groszem tylko samorządowym.
Cytat:
Podwyżka będzie ale w zamian za to drodzy nauczyciele nie będziecie mieć już dodatków. I zamiast podwyżki będzie obniżka
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 13.10.2011 o godz. 12:18.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Kiedyś rozmawiałem z pewnym jegomościem, który co rusz czynił utyskiwania pod adresem nauczycieli. Mnie to tam rybka ile zarabiają. Szkolnictwo to w skali kraju bardzo ważny punkt. Istotny dla państwa. Sola w oku każdego rozwiniętego kraju. Oczywista oczywistość. U nas z tym jest nędznie. Ale wracając do meritum. No i ten gość raz,drugi ładuje w tych belfrów. To wiecie kiedy zamilkł?Gdy się go zapytałem,to skoro ci nauczyciele to takie nic,a tyle kasy zarabiają ,to czemuż nie wziąłeś długopisiku,zeszytu, książeczek pod pachę i nie zasiliłeś ław AP. Teraz nie dość,że miałbyś kupę kasy, to w sumie nic byś nie robił? Nastała cisza ![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie chcę cię smucić ale chyba jednak masz urojenia. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Dlatego powtórzę: jeśli ceną za zniknięcie postkomunistycznej lewicy miały by być awans RPP to jestem za. Uważam że per saldo było by to opłacalne dla kraju. Lobby postkomunistyczne z polityczną emancją w postaci zanarchizowanego RPP było by słabsze niż ze zdyscyplinowanym LSD. 2. Zgadzam się z tym że dla rozstrzygnięcia tej wątpliwości sprzydały by się jakieś wiarygodne badania. 3. Mam wrażenie że przedstawiając swój pogląd na temat procentowego udziału elektoratu "palikotowców" (choć osobiście zaczyna mi się podobać coraz bardziej popularne: "gasipsy" ) byłem zbyt mało precyzyjny. Dlatego wyjaśniam: pisząc że ich procent w elektoracie jest mniej więcej stały miałem na myśli to że jest on stały na przestrzeni czasu. To znaczy że uważam iż w przypadku większości małolatów z głosowania na "gasipsów" (tak samo jak wcześniej z Tymińskiego czy Leppera) się wyrasta. Ci sami ludzie za parę lat będą juz głosować na kogoś innego (co nie zmienia faktu że w tym samym czasie na "gasipsów" zagłosuje jakiś procent nowo wchodzących "na rynek" małolatów).Nie przeraża mnie również to że: "tacy ludzie jak urban et consortes znowu mają wpływ na tak znaczną część elektoratu.". Dlatego że moim zdaniem nie ma żadnego "znowu". Oni mieli na nich wpływ "od zawsze". Tyle tylko że kiedyś przejawiało się to w głosowaniu na: Kwacha, LSD czy PO a teraz w głosowaniu na RPP. Moim zdaniem popełniasz też błąd w prosty sposób sumując elektoraty LSD i RPP. Bardzo dużą część elektoratu LSD (prawdopodobnie nawet większość) stanowią bowiem: byli (i obecni) wojskowi, byli (i obecni) milicjanci, pracownicy aparatu, dawna nomenklatura itp, itd. Ten elektorat jest sam w sobie zupełnie inny niż "gasipsy". Co nie zmienia faktu że gdy trzeba będzie to pójdzie za głosem przywódcy (i bynajmniej nie mam tu na myśli Palikota) nawet czując pogardę w stosunku do "typowego gasipsa". 4. Przyznam szczerze że bardzo zaintrygowałeś mnie stwierdzeniem (tak je przynajmniej rozumiem Twój komentarz) że lepiej aby Palikot był z Grzesiem niż z Donkiem. Ja osobiście nie widzę żadnej różnicy miedzy nimi. A że wojenka będzie to moim zdaniem jak w banku.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.10.2011 o godz. 13:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
JEDREK76, miotasz się w zeznaniach. Według Ciebie, z jednej strony Palikota do parlamentu wepchnęły gołowąsy zbałamucone wizją legalizacji trawki, a z drugiej strony piszesz o jakimś poparciu "środowisk esbeckich". Pozwolę sobie zauważyć, że wysoki wynik RPP jest bardziej zasługą regularnego jechania po LSD przez prasę liberalną ("Polityka") jak i stricte lewicową ("NIE") oraz antyklerykalną ("Fakty i Mity", której nijak nie można nazwać esbecką - bo w przeciwieństwie do organu Urbana [który jeśli już zamieszcza ostrą komunistyczną wazelinę w stylu bronienie Jaruzelskiego - pisze to sam JU], spraw czysto politycznych prawie w ogóle nie porusza) niż jakimś otwartym "poparciem". Porównując retorykę prawicowych mediów z badaniami wyborczymi, wychodzi na to, że Palikota do Sejmu wepchnęły podstarzałe już esbeckie ćpuńskie pedałobękarty, bo 66% (piękne, prawie równiutkie 2/3
Myślę, że najwyższy czas pogodzić się z tym, że 1 439 490 ludzi, którzy wybrali opcję liberalną to nie sami zamaskowani esbecy, komuniści, osiemnastoletnie ćpuny, transy i pedały czyhające na Polskę. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Watts : 13.10.2011 o godz. 14:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
1. Z całym szacunkiem ale doświadczenia ostatnich czterech lat dowodzą że prezes i PiS będą mieli wpływ na zapobieżenie ewentualnemu krachowi mniej więcej taki sam jak Żyd na swój los w Oświęcimiu. Rządząca większość będzie miał w ogromnym poważaniu: tak projekty ustaw zgłaszane przez PiS (ile to projektów ustaw zgłoszonych przez PiS czeka już zresztą w szufladzie Grzesia) jak i " KONSTRUKTYWNĄ krytykę działań, bądź niedziałań rządu". Nie ma również żadnych przesłanek aby stwierdzić że inny los spotka "wskazywanie KONSTRUKTYWNYCH rozwiązań". Moim zdaniem w swoich relacjach z opozycją partia rządząca skupi się najpierw na próbie stworzenia "uczciwej prawicy" a potem (w przypadku wybuchu kryzysu) na wciąganiu opozycji w róznego rodzaju: "rady ocalenia" których jedynym celem będzie próba rozłożenia odpowiedzialności za kryzys (ewentualny). Historia ostatnich sześciu lat to historia nieustannej jazdy z PiS. Jeśli PO nie było w stanie zmienić tego tonu nawet po Smoleńsku to naprawdę trudno jest mi zrozumieć jak można zakładać że nagle zaczną traktować PiS w sposób konstruktywny (nie piszę nawet o podejściu partnerskim) w związku z hipotetycznym kryzysem? 2. Jeśli chodzi o "geografię polityczną Polski z lat 1990-2011" i wniosków z niej wypływających: bardzo bym prosił abyś sprawdził jak wyglądała ta mapka po wyborach z roku 2001. Mam nadzieję że zweryfikujesz wtedy swoje poglądy o tym że: "Okaże się, że niezależnie od partii, od przywódcy, od rozwoju sytuacji - mapa polityczna nie zmienia się." i "Preses po prostu wstrzelił się w target". A moje wnioski ze wspomnianej analizy są takie: wiele trzeba zrobić i dużo trzeba umieć żeby utrzymać stan posiadania natomiast bardzo łatwo jest stracić to co udało się już uzyskać. 3. Zastanawiam się ile to juz razy Prezez próbował "przygotować partię na przejęcie władzy"? I wychodzi mi że conajmnej kilka: od Marcinkiewicza, Jurka, Migalskeigo do Ziobro.Każdy z nich był wymieniany jako ewentualny następca JK. I okazuje się że nie wychodzi. Mniej więcej tak samo jak w PO. Bo popatrzmy: Olechowski, Gilowska, Rokita czy ostatnio Schetyna (ten ostatni cały czas w grze ale w niełasce; coś jak Ziobro w PiS). Co więcej: popatrzmy na walkę o schedę po Kwachu (i Milerze) na lewicy (Olejniczak z Napieralskim) czy o władzę w PSL (Łuczak z Pawlakiem). Argumentu że JK nie próbował nie kupuję. To że nie wychodzi (przy zastrzeżeniu że to cecha wspólna polskiego systemu politycznego) tak. Bardzo ciekawa była by natomiast dyskusja nad tym ogólnym zjawiskiem. 4. Nie ma ludzi nie zastąpionych. W takim razie podaj proszę swój typ ewentualnego następcy JK (takiego którego uważasz za najlepszego) a ja napisze Ci jakie (moim zdaniem) będzie mieć to konsekwencje dla: PiS, opozycji wobec PO i generalnie dla kraju.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.10.2011 o godz. 16:46.
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
nie wiem co miał na myśli Jędrek - ale dla mnie w poparciu m.in. Urbana nie chodzi o mobilizację elektoratu ale raczej o "klimat". Trzeba powiedzieć uczciwie Palikot miał potencjał bardzo duży - pamiętam jak moja znajoma przeprowadziła na AP ankietę w sprawie marketingu politycznego - wśród studentów politologii. Ankieta była przeprowadzana w 2008r. ! Na pytanie kogo widzisz jako prezydenta - prawie 18% wskazało Palikota. I teraz mamy tzw. klimat - albo Palikota zwyczajnie pomijamy i ignorujemy albo go lansujemy a kto jak kto - ale agentura na lansowaniu to się zna jak nic. Potrafią nawet lansować noblistów ![]() ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
otóż WIślaku - jeśli chcesz analizować mapkę wyborów - to proszę bardzo popatrz sobie gdzie SLD miało najwięcej a gdzie najmniej głosów - mapki Ci się elegancko zgrają. Jeśli chodzi o konstruktwne wypowiedzi Prezesa - to chciałbym je usłyszeć. Może dla wyborcy PIS nie są ważne poglądy partii byleby n***ć na PO ale ja chętnie bym posłuchał. W ciągu ostatnich 4 lat nie słyszałem ani jednej naprawdę rzeczowej i mądrej wypowiedzi Prezesa lub koogokolwiek z jego przydupasów (no może prócz kilku wypowiedzi śp. Gęsickiej ale on nie była przydupasem, tak samo jak Piecha). I napradę mało mnie obchodzi co w tym czasie robi PO. Jeśli chodzi o osobę będącą następcą Prezesa - przykład ludzi PO jest tu trochę nie na miejscu bo PO nie potrzebuje zmiany lidera, tak jak żadna inna partia (może oprócz SLD) w PO Tusk po mistrzowsku rozgrywa ludzi i potrafi ich mimo wszystko utrzymać przy sobie albo zwyczjnie wykorzystać - vide Palikot. Natomiast Prezes potrafi albo ludzi wyrzucać albo tak im dowalić żeby sami odeszli. Gdyby Prezes szedł naprawdę na kreacje nowego lidera - bez problemu by go wykreował. Tak jak wystarczyło puścić nikomu nieznanego Marcinkiewicza aby w ciągu paru tygodni popularność jego przewyższyłą popularnością Kwaśniewskiego przy ostrej nawalance na PIS...
Ostatnio edytowane przez sambo : 13.10.2011 o godz. 18:50.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|||||
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...l?ticaid=1d31e
Jednak w moim przekonaniu Palikot od początku do końca to wynalazek i pomysł Tuska taki jego "żołnierzyk". Najpierw do szczekania na braci Kaczyńskich, a w szczególności na Prezydenta, a później pomysł na odebranie elektoratu LSD i przy okazji pogróżka wobec KK, a tutaj w zależności od sytuacji Palikota i jego elektorat można wykorzystać. Watts mam cię w ignorowanych (gdyby nie Sambo, nawet nie wiedziałbym, że odnosisz się do mojego posta) i jak widzę całkowicie słusznie, bowiem masz problem ze zrozumieniem prostego tekstu nadinterpretując to co napisałem i tworząc jakieś swoje sztuczne wizje. W skrócie: poparcie urbanowego "NIE" i "Faktów i Mitów" objawiające się w szczególności nagłym skokiem w sondażach z 1% na 5% i zwiększeniem czasu antenowego (w TVN i Polsacie) dla niszowej dotychczas formacji, wskazało młodym lemingom dotychczas zamierzającym olać wybory na kogo oddać głos. Zabawne liberalny Ryszard Grodzki opowiadający się za zwiększeniem płacy minimalnej do 1500 zł. Zaiste ostoja liberalizmu .http://fakty.interia.pl/tylko_u_nas/...ogniem,1707386 |
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i jak ja mam się odnosić do tego merytorycznie, skoro dla Ciebie wyborcy każdej innej partii niż konserwatystów (nie znam Twoich sympatii i nie chcę pisać, że PiS) to lemingi?
Jeszcze "młode" - wklejam już tę strukturę demograficzną chyba trzeci raz, a nie robi to na żadnym z adwersarzy żadnego wrażenia - lemingi i ch*j, pomijam fakt że 55% z nich ma od 25 do 59 lat, a wyborcy powyżej 60. roku życia to kolejne sto tysięcy ludzi. Ja swoje, a Ty swoje - czytuję prasę o której się wypowiadasz, i jak napisałem wcześniej - peanów na cześć Palikota jakoś nie zauważyłem, za to na przestrzeni ostatniego roku było pełno miażdżącej krytyki SLD. Urban może napisał jeden albo dwa felietony w których ledwie bąknął o Palikocie, a raz (dość świeżo, chyba w wakacje) w "NIE" ukazał się artykuł drwiący z Biedronia, Grodzkiej i Kotlińskiego na listach RPP. Puenta była miażdżąca - "oto lista Palikota: ciota, trans i były ksiądz" - tak wygląda poparcie? Nie sądzę. Z sondażami i telewizją - nie mogę się ustosunkować - nie czytam, nie oglądam. A nawet jeśli - to co? Jaki podtekst temu przypisujesz? Sugerujesz, że to celowa "akcja"? Byłyby podstawy ku temu, gdyby RPP od razu padł do kolan Tuskowi i wszedł do koalicji (w końcu mainstream ponoć jest platformerski, to wszystko układałoby się w logiczną całość) - jak na razie, nie ma takich poważniejszych sygnałów. Rozumiem, że w zależności od sytuacji wygodnie jest szafować teoriami spiskowymi - "raz promują platformersów, a raz antychrześcijańskich lewaków od Palikota!!!" - ale to stek bzdur. Jeszcze a propos legendarnych lemingów - debile są wszędzie, w różnych proporcjach - a to, że na tym forum sympatycy różnych opcji politycznych są w miarę ogarnięci i potrafią redagować tekst w języku polskim, to nie znaczy że taki sam odsetek jest wśród uprawnionych do głosowania kilkunastu milionów Polaków. Przykład - 22-letni koleś wchodzi do sejmu z 17. miejsca na liście, bo nazywa się Ziobro. W dodatku Jan Paweł... nie odmawiam nikomu poparcia, może jest znany i szanowany "we wsi", ale sorry Gregory - to zwykły student który trzy lata temu wyszedł ze szkoły, a nie jakiś wzięty samorządowiec. // PS Słodki Boże, dopiero przeczytałem to co pisałeś do wiślaka68 - naprawdę, nie mam pojęcia jak merytorycznie dyskutować z bredniami o esbeckich wpływach na procent wyborców Palikota... doprawdy, jestem bezradny. Zamykaj dzieci w domu, bo jeszcze w drodze ze szkoły jakiś były esbek ich zgarnie do wołgi i zacznie namawiać do głosowania na Palikota...
Ostatnio edytowane przez Watts : 13.10.2011 o godz. 22:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Watts, jeszcze się nie nauczyłeś? Ze kto nie za PiS ten leming, tylko wyborcy PiS robią to świadomie, a inni to bezmyślne lemingi. No ale ktoś ulega propagandzie PiS i daje się manipulować to robi to w pełni świadomie
|
|
|