The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2011, 14:20
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25793

45 złotych ? No Panowie...troszkę ta cena wygórowana nie sądzicie ?

Żeby jeszcze prezentacja nowych koszulek była właśnie 5 października , to jeszcze byłbym wstanie pójśc, a tak ?

Zobaczyć nie śmiesznego już Marcina Dańca ?
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.09.2011, 14:34
tylko, że taki Daniec zrobi swoje "show" za darmo, dzięki czemu TS więcej zarobi. A, że sytuacja finansowa Klubu jest trudna to niestety wszyscy wiemy
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 14.09.2011, 14:49
Nie no jasne, wiem o sytuacji finansowej i pamiętam akcję z maja ' Wisła to My ' i zbiórka kasy na TS.

Jestem w szoku, bo w hali dzień po urodzinach klubu, ma być Chór Aleksandrova !!

Na tym eventim.pl własnie zobaczyłem , że można normalnie bilety kupować na ten występ.

Aż dziwię się że ów chór się zgodził na to miejsce. Bo nie ukrywajmy że lata świetności ma dawno dawno za sobą.

Ostatnio przecież występowali w Filharmonii, a tu proszę...R22
Powód: fan01 - nie doczytałem że całość idzie na Wisłę. Skupiłem się za ile bilet i kto będzie
Ostatnio edytowane przez labtec : 14.09.2011 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.09.2011, 14:55
Nie narzekajcie na ceny, bo mają chociaż sprzedaż internetową biletów
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.09.2011, 14:57
labtec napisał(a):Wyświetl post
"Wszyscy artyści wystąpią charytatywnie, a dochód z imprezy zasili finanse TS Wisła. "

Przecież kasa idzie na Wisłę. Jak to jest, ze co mecz za krakowską Wisłę życie byście dali, a przy widmie bankructwa 45 złotych to jest duzo za duzo jak na ta wielka miłość........
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 14.09.2011, 17:47
widziałem dzisiaj Stana na ul.Zwierzynieckiej ,był w sklepie z damską bielizną...to dobrze o nim świadczy
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.09.2011, 17:49
labtec napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25793

Żeby jeszcze prezentacja nowych koszulek była właśnie 5 października , to jeszcze byłbym wstanie pójśc, a tak ?

Zobaczyć nie śmiesznego już Marcina Dańca ?
Kasa idzie na TS Wisła, a nie SA (Cupiał i 45 mln zł budzetu).
TS jest biedne jak mysz kościelna, trzeba ratować sekcje. Nie mylić TS z SA - to do ogółu.
Ostatnio edytowane przez CH. : 14.09.2011 o godz. 17:52.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.09.2011, 18:14
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
widziałem dzisiaj Stana na ul.Zwierzynieckiej ,był w sklepie z damską bielizną...to dobrze o nim świadczy

Zależy jak to zinterpretować
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.09.2011, 18:25
Ventigo napisał(a):Wyświetl post
Zależy jak to zinterpretować

szuka zawodników
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 14.09.2011, 18:26
fan01 napisał(a):Wyświetl post
"Wszyscy artyści wystąpią charytatywnie, a dochód z imprezy zasili finanse TS Wisła. "

Przecież kasa idzie na Wisłę. Jak to jest, ze co mecz za krakowską Wisłę życie byście dali, a przy widmie bankructwa 45 złotych to jest duzo za duzo jak na ta wielka miłość........

TAK APROPOS DLA WALCZĄCYCH O BIAŁĄ GWIAZDĘ NA KOSZULKACH PIŁKARZY.

Jesli TS zbankrutuje, syndyk zlicytuje prawa do herbu. CZYLI... JAK ZBANKRUTUJE TS będziecie mieli co chcecie
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 14.09.2011, 22:57
czyli chora sytuacja - trzeba liczyć na bankructwo naszej sekcji, to wtedy herb będzie na sprzedaż tak ?
I można liczyć na to, że Wisła Kraków SSA je wtedy kupi i umieści na koszulkach ?
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 14.09.2011, 23:23
crate digger napisał(a):Wyświetl post
TAK APROPOS DLA WALCZĄCYCH O BIAŁĄ GWIAZDĘ NA KOSZULKACH PIŁKARZY.

Jesli TS zbankrutuje, syndyk zlicytuje prawa do herbu. CZYLI... JAK ZBANKRUTUJE TS będziecie mieli co chcecie
nie sądzę, bo nie chodzi o umieszczenie herbu TS Wisła na koszulkach (które jest znakiem zastrzeżonym), a o Białą Gwiazdę (której chyba nie da się zastrzec)
Ostatnio edytowane przez PvD : 14.09.2011 o godz. 23:25.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 15.09.2011, 00:07
Skoro herb Wisły Kraków SA zawiera w sobie herb TS Wisła, to znaczy tyle, że Wisła Kraków SA może operować herbem TS Wisła. Używamy obecnego herbu bo taka jest polityka klubu, a nie ze względów formalnych.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 15.09.2011, 06:50
to zapewne jest kwestia dogadania się obu podmiotów, widać przy wejściu Cupiała do Wisły zabrakło nici porozumienia pomiędzy nim a TS.

Legia miała chyba podobny problem?
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 15.09.2011, 07:00
joshi napisał(a):Wyświetl post
to zapewne jest kwestia dogadania się obu podmiotów, widać przy wejściu Cupiała do Wisły zabrakło nici porozumienia pomiędzy nim a TS.
w mojej opinii spółka chciała mieć swoje logo do celów marketingowych, więc osiągnięto kompromis, herb TS wkomponowany w logo przy zgodzie obu stron.

Poza tym nie wiem czy z formalnego punktu dwa osobne podmioty mogą posługiwać się tym samym znakiem.

Cytat:
Legia miała chyba podobny problem?
wg mnie w Legii się kłócono, a u nas osiągnięto porozumienie
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 15.09.2011, 08:02
Bardzo możliwe, że tak właśnie było. Tylko zgaduję, i zdaję sobię sprawę, że SA nie odstąpi od swojego herbu, bo jest on rozpoznawalny i utożsamiany z piłkarską Wisłą.

Co nie zmienia faktu, że BG na koszulkach mogłaby się pojawić i to byłaby faktyczna polityka historyczna Klubu, bo nie czarujmy się kołnierzyk to jest jakiś żart.

co do posługiwania się tym samym logo przez dwa osobne podmioty to nie mam pojęcia jak to jest z prawnego punktu widzenia

Wracając do problemów Legii, to szczegółów nie znam. Wiem natomiast, że często jest tak, że kluby były i są zarządzane przez stowarzyszenia, których niemal jedynym dobrem materialnym jest właśnie klubowy herb. I tak chyba było w Warszawie, że CWKS nie dogadał się z właścicielami.
Ostatnio w Łodzi była taka sprawa, że herb ŁKS był zlicytowany przez sąd.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 15.09.2011, 12:12
Wcześniej komornik zajął ten herb, bo ŁKS miał długi.
Co do Legii - nie tyle kwestia dogadania, co klub po prostu chciał używać herbu-trumny, a kibice chcieli herbu CWKSu. Jak się później okazało, żadnych problemów z jego użytkowaniem nie było.
Cytat:
Bardzo możliwe, że tak właśnie było. Tylko zgaduję, i zdaję sobię sprawę, że SA nie odstąpi od swojego herbu, bo jest on rozpoznawalny i utożsamiany z piłkarską Wisłą.
To już 14 lat, obecny herb Wisły Kraków SA jest znacznie bardziej rozpoznawalny w Polsce i w Europie, niż herb TS Wisła. O Białą Gwiazdę na koszulkach można walczyć, zmiana herbu to jednak byłby cios marketingowy. Tak jak Legię większość kojarzyła z herbem CWKS, tak samo nas kojarzy się z herbem Wisły Kraków SA.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Stary 04.10.2011, 16:29
Przedstawiamy przegląd sklepów internetowych klubów T-Mobile Ekstraklasy. Kto ma najlepszy?
http://www.sportmarketing.pl/publicy...ow-ekstraklasy
Ostatnio edytowane przez CH. : 04.10.2011 o godz. 16:36.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 11.10.2011, 14:04
http://www.90minut.pl/news/170/news1...aklasy-SA.html

Orientuje się ktoś jakie kompetencje ma ta rada?
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 11.10.2011, 14:39
Jak każda Rada Nadzorcza... sprawuje przede wszystkim funkcje kontrolne w stosunku do Zarządu, powołuje prezesa zarządu, zatwierdza budżet itp... generalnie kompetencje wykonawcze niewielkie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 11.10.2011, 15:11
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Wcześniej komornik zajął ten herb, bo ŁKS miał długi.
Co do Legii - nie tyle kwestia dogadania, co klub po prostu chciał używać herbu-trumny, a kibice chcieli herbu CWKSu. Jak się później okazało, żadnych problemów z jego użytkowaniem nie było.

To już 14 lat, obecny herb Wisły Kraków SA jest znacznie bardziej rozpoznawalny w Polsce i w Europie, niż herb TS Wisła. O Białą Gwiazdę na koszulkach można walczyć, zmiana herbu to jednak byłby cios marketingowy. Tak jak Legię większość kojarzyła z herbem CWKS, tak samo nas kojarzy się z herbem Wisły Kraków SA.
I takie też były postulaty. Nikt nie wnioskował o zniesienie logo SA, bo nikomu nie zależało na wojnie ze spółką. Logo miało być bez przeszkód używane na materiałach promocyjnych, biletach itd., natomiast kibice chcieli, żeby tylko ta historyczna Biała Gwiazda wróciła na koszulki. Jak do tej pory, bez skutku, a jedyny odzew w tej sprawie od prezesa wyglądał tak, jak wklejony tutaj mail. On niczego nie obiecywał, więc dla niego nie ma tematu. Ciężko o konstruktywną dyskusję z kimś, kto prezentuje takie stanowisko. Może Pogorzelczyka zastąpi ktoś przychylniej traktujący kibiców Wisły i uda się do tematu powrócić.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 11.10.2011, 16:12
willow napisał(a):Wyświetl post
Jak każda Rada Nadzorcza... sprawuje przede wszystkim funkcje kontrolne w stosunku do Zarządu, powołuje prezesa zarządu, zatwierdza budżet itp... generalnie kompetencje wykonawcze niewielkie.
To co piszesz, to w normalnym biznesie, ale w Wiśle jest to trochę postawione na głowie. Pokaż mi np. spółkę giełdową, w której każdą decyzje trzeba konsultować z Nadprezesem, którego nawet nie ma w KRS ?

A co do Rady Nadzorczej, to spokojnie można ograniczyć kompetencje prezesa poprzez obowiazek zatwierdzania decyzji powyżej jakiejś-tam kwoty przez radę nazdorczą. Tak jak w spółkach z o.o. zarząd nie może zaciagać zobowiazań przekraczajaćych dwukrotność kapitału, bez zgody NZW, chyba, że umowa spółki mówi inaczej.

Nie trudno sobie wyobrazić statutu Wisła S.A. w którym Prezes musi konsultować i zatwierdzać wszystkie decyzjie powyżej 10 tys PLN, co sprowadza go do zarządcy operacyjnego nie mogącego podejmować strategicznych decyzji. Przy takim zapisie musiałby latać po zgodę o każdy transfer, umowę wynajmu stadionu, inwestycje w bazę treningową....o prawie wszystko, poza bieżącą obsługą drużyny.

Ale nie widzałem statutu, więc nie wiem jak to jest. Nota bene statut jest ogólnodostępny w KRS.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.10.2011, 12:27
Można by o tym napisać w "Strojach meczowych" ale myślę że jest to głębszy temat:

wisla.krakow.pl @ facebook napisał(a):
Informujemy, że piłkarze Wisły mają zakaz rozdawania koszulek meczowych.
W związku z tym wszelkie prośby do piłkarzy po meczach, żeby rzucili koszulki, spotkają się z odmową i nie jest to zła wola zawodników.
O przekazanie Wam tej informacji prosili nas piłkarze, którzy chcą uniknąć nieporozumień w związku z tą sprawą.
Ponieważ się dopytujecie, to wyjaśniamy w kwestii koszulek:
Wisła ma koszulki dedykowane, które różnią się od koszulek sprzedawanych w sklepach. Nie można więc po prostu iść do sklepu i "odkupić" koszulkę, którą zawodnik wyrzucił w trybuny.
Jeśli zawodnicy rozdawaliby koszulki, to zaraz nie mieliby w czym grać, ponieważ adidas nie będzie produkował na bieżąco kolejnych koszulek. Klub ma do dyspozycji ograniczoną pulę, która przez jakiś czas się nie powiększy, a co za tym idzie, pomniejszać się też nie może.
Daniel - adidas nie, ale klub już tak. Nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego, w ilu klubach piłkarze nie mogą wymieniać się koszulkami z rywalami po meczu. Ale najłatwiej napisać, że Real może, Barcelona może, itd., nie znając tak naprawdę zasad, jakie panują w danych klubach.
Ja nie wiem czy zwariowałem czy o co chodzi. Już dziwnie patrzyłem na to jak polityka była taka że masz swoją pulę, za każdą kolejną sztukę płacisz kasę. Ok do zrozumienia, ale teraz to mi szczęka opadła. Ile oni mają tych koszulek 2?

Czy my musimy robić z siebie idiotów na każdym kroku? Że adidas nas robił w balona to było widać w wakacje jak czekaliśmy 2 msc nowe stroje. Ale takie postawienie sprawy to są jaja, kabaret.

My zatrudniamy Olejkowską na nadgodziny?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.10.2011, 13:10
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Można by o tym napisać w "Strojach meczowych" ale myślę że jest to głębszy temat:

Ja nie wiem czy zwariowałem czy o co chodzi. Już dziwnie patrzyłem na to jak polityka była taka że masz swoją pulę, za każdą kolejną sztukę płacisz kasę. Ok do zrozumienia, ale teraz to mi szczęka opadła. Ile oni mają tych koszulek 2?

Czy my musimy robić z siebie idiotów na każdym kroku? Że adidas nas robił w balona to było widać w wakacje jak czekaliśmy 2 msc nowe stroje. Ale takie postawienie sprawy to są jaja, kabaret.

My zatrudniamy Olejkowską na nadgodziny?
W zasadzie to jest chyba faktycznie jakaś paranoja...
Ile to meczów w sezonie Wisła rozgrywa na swoim stadionie?
15 w lidze, ze 2-3 w pucharze Polski, w pucharach europejskich łącznie z kwalifikacjami jakieś 6-8?
W sumie daje to poniżej trzydziestu spotkań.
Nawet gdyby po kazdym meczu u siebie zawodnicy rozdawali swoje koszulki kibicom (co nie musi za kazdym razem się zdarzać) to jaki jest koszt trzydziestu kompletów żeby klubu nie bylo na to stac w ramach budżetu marketingowego?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.10.2011, 13:47
FraMat ale to właśnie nie jest sedno sprawy. Zawodnicy do tej pory mogli rzucać koszulki. Kończyli pule "darmówek", płacili kasę. Ale nikt im tego nie zabraniał.

Teraz wychodzi komunikat nie że nie powinni albo zapłacą, ale że tych koszulek nie ma i nie będzie

To są jakieś jaja. A jak sobie poplamią to co? Jak się potarga to cerują? Mistrz Polski i międzynarodowy koncern Adidas.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 12.10.2011, 18:59
No nie wiem....teraz mamy koszulki ze specjalnej, limitowanej serii. Być może to nie chodzi o to, że klubu nie stać, że dziaduje czy coś, ale po prostu Adidas nie jest w stanie przestawiać maszyn bo np. Małeckiemu zabrakło kompletów.

Dawniej nie byo z tym problemu, i wydaje mi się, że to jest właśnie związane ze "specjalnością" tych koszulek.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 12.10.2011, 19:46
Wiele się mówiło o unikatowości nowej kolekcji dla Wisły. Okazuje się, że unikatowość jest tak elitarna, że specjalne koszulki przysługują wyłącznie piłkarzom pierwszej drużyny, gdy w wielkich klubach normą jest ich pełna dostępność a jedyną barierą cena. Oryginalne koszulki są w sprzedaży za cenę przewyższającą repliki (nie posiadające znaków charakterystycznych) U nas zatem mamy repliki w cenie oryginałów i oryginały w wersji limitowanej dla klubu. Egalitaryzm
Pamiętam historyjkę zasłyszaną kilka lat temu (chyba za poprzedniej kadencji Basałaja ale mógł to być ktoś inny), gdy podczas spotkania z przedstawicielem Benfiki, Portugalczyk zapytał ile oryginalnych koszulek sprzedaje Wisła w sezonie. 200 - padła odpowiedź. Portugalczyk zacmokał z podziwu i ze wstydem przyznał, że zazdroszczą, bo oni nie przekraczają 100. Tylko, ze chłop operował tysiącami. Na szczęście nasz dzielny prezes mu tego nie wyjaśnił.
Jak widać od poprzedniej lekcji nasz dział marketingu nie odrobił zadania.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.10.2011, 19:51
Za ćwierć tysiąca złotych chciałbym wymagać chociaż oryginalnego napisu czcionką E-klasy, a nie numer inną, a ksywę - bazarną, nie zmieniającą się od miliarda lat czcionką.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 12.10.2011, 20:45
Nie wiem czy bylo. Jak pozyskac kibicow na przykladzie klubu na ktorym frekwencja juz teraz jest wyzsza niz na Wisle:
http://legia.com/www/index.php?akt=25604
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.10.2011, 20:50
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy bylo. Jak pozyskac kibicow na przykladzie klubu na ktorym frekwencja juz teraz jest wyzsza niz na Wisle:
http://legia.com/www/index.php?akt=25604
Dodajmy, że ceny biletów też i to sporo.
Te zapowiadane zmiany w marketingu klubu skończyły się chyba właśnie - na zapowiedziach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów